Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple předvedl s iPhony 6 diletantsví nejvyšší úrovně

Už se těším na komentáře :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já také, je zajímavé jak mnohdy jinak inteligentní lidé vypnou mozek a jásavě se chytají bulváru :))) Ale o to je ten svět zábavnější, byla by to nuda kdyby většina používala alespoň selský rozum.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby většina lidí začala používat selský rozum, tak by se ekonomika okamžitě zhroutila. Tak si vyber.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

nuz toto je aj tazke okomentovat. Na samsung a celkovo androidy sa nadava ze su to lacne "plastaky", iphone je zdeformovany kov a pred tym zasa praskajuce sklo. Fakt by ma zaujimalo z coho by tie telefony este tak mohli byt. Asi z dreva, sice by mohli zhoriet ale zasa by boli podla dnesnej eko/bio modnej vlny recyklovatelne :-). Mne vecsia hrubka nevadi, sam mam na telefone vecsiu baterku a zo smartphonu nam tehlu ale vydrzi mi v pohode tyzden nabity. Co mi ale na celom tomto pristupe vadi su skor media. Vytvoria senziaciu aj z prdu a clovek sa nakoniec nedozvie kde je pravda. Dnes som zasa cital na zahranicnom webe ze apple sa k tomuto problemu oficialne vyjadril ze zatial mali 9 oficialnych staznosti ohladom "ohybnosti". Tak kde je pravda ? Apple klame, alebo zasa media a novinari vyrobili histeriu lebo ta predava ? ostatne ako okolo kazdeho noveho produktu. Mimochodom by ma zaujimalo co je to "bezne pouzitie". Pre niektore osoby, a ze ich poznam, je bezne pouzite ze si sem tam na telefon/tablet/notebook sadne alebo ich obuchaju o zem a zariadenie to ma vydrzat, ehm.
Tak isto sa moze obrabac kovou rozculovat ze tie dnesne telefony nic nevydrzia, ak mu nahodou padne do frezy tak ho ma na kusy, takze su nekvalitne... Niekedy mam pocit ze sa operuje s takouto logikou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Za 30kKč by to mělo být z monokrystalu titanu jak lopatky letecké turbíny, a ne z té nejlevnější hliníkové slitiny.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Tuším že se dělaj z Inconelu, ale jinak souhlas :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je co zasa za logiku ? A preco ako ? Kazdy vyrobca sa snazi vyrobit produkt za co najnizsiu cenu a predat za co najvyssiu aby zarobil. Samozrejme v kvalite za ktoru sa to preda. Tak isto sa mozete pozriet na to preco aziati vyrabaju za take prachy lacne plastaky (samsung, lg a dalsi).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

ono už jen koupit si mobil v ceně 20-40k je samo o sobě solidní šílenství...

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

To teda je riadne sialenstvo, to je pre doktora Chocholouska, pretoze k takej demencii moze dojst maximalne jednou za 20 let - bohuzial u ludi k nej dochadza jednou za 1-3 roky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

a reknete toto i o vsech majitelich drazsich aut ci nemovitosti? proc si ti magori kupuji napr. BMW 5 za treba 2 miliony, kdyz si muzou koupit fabii nebo oktavii? ja vydelavam slusen penize a telefon je po pocitaci moje druha nejpouzivanejsi zarizeni. proc bych si nemel koupit to nejlepsi, kdyz na to mam?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ten, za taketo telefony nemaju milionari. Jedine ako-take ospravedlnenie je, ked si ten telefon zoberem u operatora na pausal. Zaplatim 1/3 ceny telefonu a pocas 1-2 rocneho pausalu dalsiu 1/3 ceny telefonu a 1/3 som usetril.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Milionáři jsou rozumní lidé. Dokáží si spočítat, že k fungování jim stačí dotovaný Hujavej od O2...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pjetro... nechci brát iluze ale operátoři mají moc dobře spočítáno aby ty peníze co vám dají "dotaci" na mobil z vás zase vytáhly...

Kdyby jste vy ušetřil 1/3 ceny mobilu a tu tak musel zaplatit operátor za Vás (30% marži na elektronice fakt nemaj), věřte že nikdy by Vám ten mobil nenabídl...
Je to stejné jako půjčky co vrací 100% úroků...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To je nám i jemu celkem jasné, přesto je snažší (nikoliv lepší) postupně splácet s přirážkou než vysolit celkovou cenu. Přesněji je to snažší pro ty, kteří si nejsou schopni zorganizovat finance :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako luxus a pohodlí aut má svou hranici, tzn. dosáhnete stropu luxusu i pohodlí a dražší auto už neznamená podstatný rozdíl v parametrech, tak i mobil má svou hranici za kterou už je to jen o egu jedince...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ale nikdy sem nedaval rovnitko mezi kvalitu a cenu. Co je drahe, to je dobre? To znamena, ze tankujete vyhradne u benzinek na dalnici, protoze tam je nejdrahsi benzin? Zasadne vyhledavate na internetu nejdrahsiho distributora elektriny? Vzdy si berete uver s nejvecim urokem?

Ja vybiram selskym rozumem, ne penezenkou. Mam taktez spickovy telefon (donedavna nejvykonejsi na svete) a nedal jsem za nej vice jak 10k...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Smiř se s tím, že někteří si takový telefon koupí a vědí, proč si takový telefon v dané edici koupili. Najdou se i šílenci jdoucí po image, ostatně jako u všeho. Aplikace a ohánění šílenstvím se nevyhýbá ani menším dražším modelům, jako Sony Xperia Z1 Compact - vlastním jí od dubna (tedy nejsem iOvce, jak by mi někdo připomenul) a nenašel jsem lepší telefon, který by se dal pohodlně ovládat jednou rukou, vešel se do kapsy bez překážení a vydržel rozmary počasí. Podobné názory jsem už slyšel i na svou adresu. Neodsuzuj něco, co nedokážeš posoudit, protože než si nechat pít krev nevyhovujícím telefonem, tak raději zaplatím za vyhovující vyšší cenu. Nakonec jsou to jejich peníze a nějaké veřejné mínění na tom nic nezmění.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého názoru koupě iPhone prostě neobhájíš jinak než kvůli image. Co se týče HW dá se najít velmi podobný (výkon/spotřeba) za mnohem příznivější cenu, iOS taky není něco co bys nutně potřeboval nebo co bys funkčně nenašel jinde a tak dále. Nevyhrává ani v ergonomii, ani v kvalitě zpracování, ani v návrhu konstukce.

Já popravdě nikdy neměl takové drahý smartphone, tak bych chtěl znát názor nějakého vlastníka Proč bych vlastně měl investovat tolik ? Pokud se najde důvod který mi sedne tak ho koupím :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu souhlasit konkrétně, ačkoliv v principu bychom shodu najít dokázali, přesto nelze najít podobný telefon, neboť nelze stavět pouze na poměru ceny, zpracování a nebo spotřeby, protože vynecháváš podstatná kritéria ekosystému Apple a dalších přidružených firem. Pro vysvětlení není důležité, jak moc se upíšeš a závisíš na ďáblově nabídce, leč právě ekosystém a příslušenství srovnatelné filozofie, kvality a optimalizace pro úzký okruh telefonů a tabletů konkurence nenabízí. Co si budeme povídat, spousta dobrých i špatných aplikací a příslušenství pro Android se najde vždy, ale zvyk a historie zůstávají železnou košilí (vynechme Windows a Blackberry). My oba si telefon, alternativní ROM a aplikace najdeme i uzpůsobíme pro sebe a proto máme Android, avšak né každý je schopen, nebo ochoten přes různé podrazy a chytáky výrobců k takové modifikaci. Jde, koupí si pro něj přijatelný telefon konkrétních vlastností a nebude tolik trpět, jako s koupí modifikace TouchWiz, které snad nikdo neoptimalizoval. Nemusí kupovat nový náramek, sportovní sluchátka apod., protože mu budou fungovat. Co funguje out of box na telefonech Sony, to nemusí fungovat s HTC, Samsung a dalších značek. Taková situace se mu u Apple pravděpodobně nestane, nebo řekněme, bude dostupné řešení a velmi rychle se opraví problém, protože svět Apple logicky netrpí takovou roztříštěností.

Ne, nekoupil bych si Apple, protože mi z několika důvodů nevyhovuje a nejsem nadšený ani z Androidu, tedy alespoň toho předinstalovaného v Z1. Věděl jsem, že chci Cyanogenmod v telefonu kompaktních rozměrů, dobré zpracování, výdrž a odolnost proti povětrnostním vlivům. Důležitá paměťová kapacita, kterou jako cestovatel/fotograf nadšenec ocením. Samozřejmě, že do Mongolska, Island a dalších zemí si rozumný člověk pronajímá satelitní telefon s odolnou GPS, ale na Novém Zélandu jsem si vystačil se slušným telefonem, jako zdroj zábavy i navigace. Pracovně jsem 2 týdny v měsíci mimo republiku a tak zohledňuji výběr i v tomto aspektu - konkretně notebook i telefon, věci, na kterých pracuji. Co si má koupit člověk, který chce kapacitu, velikost, zároveň používat stávající příslušenství, účet a ocení zábavu na cestách atd.? Koupí si vyhovující Apple, protože mu to logicky přijde jako nejlepší řešení. Právem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi celkem líto, ale ačkoliv jsem na DIIT chodil pro zajímavé novinky a za Behemotovými opravami, dostávám stále častěji jen divné blogové zápisky plné divných názorů na věci, o kterých autem většinou málo ví (ale myslí si opak).

Při přečtení tohoto blogového zápisku mi v hlavě naskočila průpovídka, že s názorem je to jako s řitním otvorem, každý nějaký má. Už to není deep in IT, už je to deep in...

Sbohem DIIT, přestávám tě sledovat. Díky pane Ježku, ušetřil jste mi pár minut času denně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pisat kontroverzne clanky je jedna z moznosti ako zvysovat sledovanost, umocnuju to nasledne diskusie. Taketo praktiky ma bulvar, to uz je na tom excdr naozaj tak zle? Fuj.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

jestli nepoznáš rozdíl mezi článkem a příspěvkem na blog, tak tě upřímně lituju ;)
nikdo tě nenutí ty blogové příspěvky číst.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je ovšem úplně jedno jestli je to článek nebo blog. Obojí je si rovno na úvodní sajtě. Pokud to není článek za kterým si stojí celá redakce a jen blog redaktora, nechť ho tedy redakce umístí mimo palcové titulky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, tak se tolik nerozčilujte. Koupil jste si holt nový iPhone a už se těšíte, až si za rok a půl koupíte sedmičku. Stejně jako většina spokojených uživatelů těchto telefonů… (a Apple si mastí spokojeně kapsy, to je též v pořádku — kde je poptávka, tam je i nabídka a vice versa)
Já osobně si zásadně pořizuji telefon bez OS (ale s výdrží alespoň 10 dnů — fakt, to neznáte, co?), protože jej mám výhradně na telefonování. Ale to už je jiná kapitola… :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

znam mnoho lidi, kteri trvdili presne toto. telefon mam jen na volani, k cemu smartphone? pak ho dostali k vanocum a uplne vschni pak rekli, ze nechapou, jak bez nej mohli predtim fugovat. najednou totiz maji krom telefonu i navigaci, slusny fotak a videokamerou, prohlizec internetu, emailoveho klienta a mnoho dalsiho :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A kolik takových lidí je?
Třeba já mám tu smůlu, že mám smartphone služební. I když má datový tarif a pod, tak ho nesnáším. Uznávám, občas se hodí, když potřebuju zjistit, jak mi jede vlak, ale obecně mi soukromý sillyphone vyhovuje mnohem víc. (Volání, SMS, budík)

Obecně mám pocit, že lidé zapomínají na skryté náklady v ceně tarifu. V soukromém mne stojí pár korun, chytrej telefon ale tak nějak nic neumí, pokud nemá připojení k internetu a předpokládám že datový tarif vyjde dráž.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chytrej telefon jsem taky dostal za darmo a nesouhlasím. Prohlížení internetu/mailu je na tom krajně nepohodlné a foťák/kamera není něco spjatého s tím, že je to smartphone, to by mohlo být i na blbém telefonu (a dřív bylo).
Jinak to fakt není něco, co by člověk potřeboval, spíš další kravina, co z člověka mámí pozornost a žere tím volný čas.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jeste neco: od te doby, co mam smartphone (iphone), nemam problem s vybitou baterkou. proc? protoze kdyz telefon vydrzel 5-10 dni, tak jsem ho nabijel jenom obcas a casto jsem na to zapomnel a telefon se mi vybil. iphone nabijim kazdou noc a tak na to nikdy nezapomenu. proste pred spanim dam telefon do nabijecky a je to. vtipne, ze?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zivotnost neodoberatelnej baterky bude urcite zavratna :)

ale este ze si za rok kupis novu verziu za rovnake peniaze

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

čtvrtým rokem používám Nokia E7, ta nemá taky uživatelsky měnitelný akumulátor. Je fakt, že kapacita poklesla a už musím nabíjet každý den oproti 2 dnům na začátku, ale taky subjektivně telefonuju víc než před řekněme 3 roky. Takže ono to nabíjení taky hodně závisí na kvalitě akumulátoru a samozřejmě nabíjecího obvodu a věřím, že tohle u Apple neošidili (ačkoli jinak tuto značku vůbec nemusím)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zavratna neni, ale napr. kolega ma prvni iphone a z puvodni baterkou mu stale vydrzi cca 2 dny :) iphone totiz nepouziva pevne smejdy, ale kvalitu :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

I když mi telefon ukazuje prázdnou baterku, tak z něj ještě dva či tři hovory klidně udělám. A i když s sebou nikde nenosím originální nabíječku, protože jsem ji stejně někde doma pohodil (pardon, ale na tohle jsem si musel rýpnout), stačí se kdekoliv připojit na libovolné usb (u zákazníka či přes svůj pracovní ntb) a telefon je do hodinky nabitý zase alespoň na týden. Takže pokud Vy vidíte jako výhodu, že telefon vydrží akoráít ten den a jak je super, že si ho musíte každou noc nabíjet, tak já osobně bych toto viděl naopak jako čiré zoufalství… :-)
K telefonu jsem dostal náhradní baterku. Mám ji schovanou už 4 roky v ledničce a zatím jsem ji nepotřeboval. Je to ještě Včková konstrukce. Mám pro tento typ prostě slabost… :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ale o tom celém to je, vždyť jsou to jen telefony, elektronické blbosti co nám mají zpříjemnit život. Každý má jiné priority a jiné potřeby, jak u telefonů, tak u ženských, aut, alkoholu, bydlení, koníčků. Takže když vám vyhovuje váš telefon, co víc si přát, výrobce se trefil. Stejně tak když si já koupím iPhone, budu spokojený, spokojený je někdo kdo má Samsung, Motorola, LG, Xiaomi. Naprosto mi uniká ta hysterie co se kolem toho točí a jak má spousta lidí potřebu dokazovat že kdo si koupí Apple je debil, nebo naopak kdo si koupí klasickou Nokia je zabedněnec, ....... Podle toho že u lidí v mém okolí takové úlety neregistruji, tak očekávám že jedinci co mají nějaký sexuální nebo pracovní problém si ho dnes ventilují přes telefony. Jedno zda se jedná o fanatika do Apple, nebo naopak antiApple aktivistu. Jsem zvědav na co přejdou až se telefony omrzí. Možná je to jen internetem, kde si někteří lidé potřebují ulevit, aby lépe přežili aktuální den.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:) tiež dávam prednosť niečomu podobnemu, momentalne mam NOKIU 225, kolko realne vydrzi neviem, lebo da sa povedat ze stale este formatujem bateriu, 2 tyzdne su minimum. Ale zistil som, ze tento telefon ma ovela lepsiu citlivost na GSM signal. Bol som opakovane uz na 2 (horských) lokalitach, kde som sa v minulosti s predchadzajucimi mobilmy nechytal a teraz v pohode, ostatni ludia tam maju problém stále.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To já si osobně kupuju malý kapesní počítač, se ktrerým se shodou okolností dá i telefonovat :) Každý od té krabičky čeká něco jiného :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sbohem a nenech se praštit dveřma do zad :D
.... Tyhle odcházeči mě baví.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň, že už to píšete jako Blogy :) Ale dnes vyjímečně souhlasím...za ty peníze bych čekal jinou kvalitu. Ale Apple není o kvalitě, ale spíš o designu a dnes i z větší části o auře, kterou zažehl s prvním iPodem, posílil s prvním iPhonem a která ještě nevyhasla...to je ta magie, kterou zaujal tolik lidí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ona skoro ta Apple kukuč, alebo magia, alebo imidž, alebo aura alebo jak to nazveme, pohasne. Vsetko casom pohasne. Aj era bohovskych botasek za 1/3 vtedajsieho priemerneho platu v 1992 pohasli, dnes je kazdemu u prdele jake tenisky ma kto na sebe a ci su za 10 € od sikmaca na trhu, alebo za 300 € v snobskom obchode.

A zas pride ina blbost, ktora bude v mode a ktorou sa budeme vychvalovat ze kto ma lepsi. Nebudu to digitalky, botasky, pocitace, smart-blb-genius-tableto-lopatofóny, ale nieco dalsie.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Aura iphonu je dnes trochu ina ako povodne, dnes je to sedlacky telefon pre masy ktore su schopne cakat dni pred obchodom. Ak by mi zalezalo na image. tak by som sa iphonu oblukom vyhol, aby som nahodou nebol asociovany s takymito sedliakmi.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

V souhlasu s panem Ježkem mám takový neblahý pocit, že kdyby Apple nabídl sušený holubí trus v leštěné krabičce za $1499, tak jich taky prodá deset milionů za čtyři dny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenomze to je to kdyby :) kdyby BW nebo mercedes nabidlo totez, tak to take lidi budou kupovat. Proc? protoze vsechny jejich predchozi vyrobky byly dobre tak ocekavaji ze dobre budou i ty budouci :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Presne moja rec. Moje porovnanie operovalo s pojmom "natrete, navonane, vylestene hovno". Aj to by predavali za 199 $. Zvlast ked ho vy*ral Pista Robota.

Je neuveritelne, ze za osem (opakuje OSEM) tych iPhone6 Pro 128 GB ma clovek NOVU Fabiu hatchback 1.2 TSI 63 kW vo vybave Action. NOVU !!!

Kto to kedy videl za 8 mobilov mat auto? Choroba najhrubsieho zrna neco je v chorobnem sakramentskem neporadku: bud su chorobne lacne auta, alebo chorobne drahe "mobily". To ked som kupoval prvy mobil Motorola Talkabout T2288 v 2000 ci 2001, ani len vo sne mi nenapadlo, sak kupim ich 8 a bude to mat hodnotu noveho auta ... Normalny mobil nema co stat nad 100 €. Ked stoji viac, neni to mobil, alebo neni normalny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a ted si predstavte, ze lide si kupuji auta za vice nez 2 miliony!! za to muzou mit 10 fabii!!! to jsou magori, ze? k cemu je cloveku jedno BMW 5, kdyz muze mit 10 fabii?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano su do idioti, kupovat si drahe auto je ubohost a debilita najvacsieho zrna, cesty su totiz nebezpecna vec, a valit sa tam s 3 mlionovym farom ktore ti moze hocikay mamlas obuchat a naburat, a otazka neni ci, ale kedy, zvlast pri neustalom sa zvysujucom sa pocte aut na cestach. A take drahe auto je obycajne aj rychle, a cesty niesu zavodna draha. Takze ten mamlas vacsinou sedi v tej namastenej audine.

Bezpecnostou auta to tiez nezahovorite, kriteria su vysoke a obycajne auto je rovnako "vhodne" na vyburanie sa ako to drahe.

Tak isto kupovat nove auto je zhovadilost najvacsieho zrna, autobazary su plne dobrych rozumne starych, technicky vyhovujuich aut ktore posluzia ucelu sa zlomok ceny. Lenze to je pod uroven si kupit nieco pouzite, pritom po roku to nove auto bude rovnako "osuchane" ako to z bazaru ktore je tak pod uroven kupit.

Radsej te dva miliony vrazte do cesty po svete, dovolenky alebo pekneho domu, pripadne podporte nejaku charitu alebo vyskum, to ze si budes prdel vozit v audine za tri mega s teba kapa neurobi. Skorej idiota.

Auto moto priemysel je celkovo jeden z najzhovadilejsich. Vyrabat drahe auta len preto aby sme vyrabali drahe auta a idioti si ich kupovali. Daj "kozu" a "chromove" lemovanie na palubnu dosku a hned je to "luxusne". lol.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak to je pak vsechno vporadku :) mimochodem, znate slovo pojisteni?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, auto sice nemám, ale chápu avidím, že za tu vyšší cenu dostanu víc. A že když na to člověk má, tak v tom problém nevidím.
Tady ovšem srovnatelný typ stojí 2x až 3x víc než ostatní. I když právě tt srovnání ukazuje, že je dokonce míň kvalitní.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vážně nevím co se řeší,
Apple je typická americká firma, oni de facto nic nevyrábí, z technologického hlediska neumí vyrobit ani tu pověstnou cihlu. Apple je jen a pouze reklama, marketink a patentový trol..Zmiňovaný kravaťák není jeden je jich několik baráků. Vývoj probíhá nějak takto. Prodeje klesají musíme ovcím předhodit nové žrádlo. Jak to bude vypadat, s malým telefonem už asi neuspějeme, tak musíme, stejně jako ostatní, zvětšit, ale to dělají všichni, co bude tím musem? Uděláme to tenčí a dražší .
Super domluveno zavolejte na design ať nakreslí jak má telefon vypadat, pak zavolejte do Číny a ten šikmo okáčům do Soulu a Džaponska ať nám řeknou jaké součástky budou mít za 6 měsíců k dispozici. Když je k dispozici seznam součástek a malůvka jak to má vypadat zasedne rada 10 nepřítomných a zajistí patentování nějaké hovadiny typu kulatý roh, černý kryt atp. Následně se vše odfaxuje do Foxconu a tam z toho a podle toho poskládají za odpoledne nový iphone výrobní cena toho co se pak prodává za 30-35k Kč zcela jistě nepřekročí 200$. Ale když se dalších 200$ vrazí do reklamy , ... bude to hit a iovce se ubékají
Trošku jsem to zjednodušil, ale skutečně jen nepatrně, kolegové měli tu čest vyvíjet jednu součástku pro předchozí išunt a fungovalo to zhruba takto a dodnes tu kolují až neuvěřitelné skazky o iblbcích z jabka.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

do reklamy? apple ma reklamy? muzete mi prosim nejakou ukazat? dekuji

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2013 jen v USA za televizní reklamu Apple utratil 339 milinonů$. Zdroj výroční zpráva.
Ze stejného zdroje je jasné, že výdaje na reklamu jsou největší položkou v ceně telefonu.
Co tam máte dál?

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

jeste bych upresnil, ze apple je nejcennejsi a nejuspesnejsi technologickou firmou na svete, urcite pro to nemate alespon nejake male uznani? jakou firmu mate vy? predpokladam ze zadnou

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Ano USA ne země netušených možností firma, která nic nevyrábí nemá žádné reálné technologické zázemí může být největší technologickou frmou a až spekulantům dojde ž bublina splaskla nebude zítra žádnou firmou.
Jmenujte mi jedinou reálnou technologii kterou vyvinula a vyrábí apple v posledních 10 letech?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

multi touch, dotykova vrstva integrovana do LCD

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ale neříkejte a které že to LCD Apple vyvinula vyrábí? Žádné nakupuje je u korejců že ?
Kapacitní dotykový displej vymysleli v již v roce 1977 v CERNU a ano byl multidotikovy. První kometční produkty pak pochází z programu torontské univerzity v polovině 80let. V roce 1983 definovali Bell Labs a Myron Krueger kompletní ovládáni založené na multi-touch gestures. "Integrování" do LCD je záležitost hlavně japonských a korejských výrobců LCD obrazovek , vše v jejich režii a za jejich prachy.U Apple si max. přečetli datasheet k displeji od LG či Samsung a napsali k tomu ovladače pro ten svůj OS.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

to je tedy zajimave, ze pred iphonem nemel multitouch ZADNY telefon na svete a po iphonu ho maj najednou VSECHNY telefony. Zrejme to bude nahoda, ze? krome toho, na multi touch ma apple patent :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, mistni odbornici ti vzdy vysvetli, ze vsichni uz meli vse pred Applem, jen o tom, ze nikdo z nich to tak nejak neuvedl do zivota, taktne pomlci... :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale o to snad jde ne ? Ne neco vymyslet, ale se ziskem a legalne dobre prodat to co uz vymyslel nekdo jiny... Okenkovy OS apple a MS taky okopirovali od lidi, kteri to nedovedli prodat. Proste temto lidem se rika vizionari a to Jobs byl a byl v tom nejlepsi. Vedel co lidi budou kupovat co budou chtit a umel se obklopit lidmi, kteri mu to dovedli vyrobit.
Co dokazes prodat ty , nebo co jsi vymyslel ? :)
Ja mam samsunga, ale lidi kteri jsou pouzivaji Iveci mi nevadi stejne tak jak lidi co pouzivaji linux ci windows, vsak jsou to jen nastroje a v dnesni dobe za pakatel. Nekdo holt nadava v hospode a za 3 mesice tam prochlasta tolik za co jiny si koupi iphone :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tome, čím víc za Apple kopeš, tím víc budou ostatní kopat do Apple. A co z toho máš? Cook tě neplatí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aha a timto stylem vyvoje tedy vymysleli totalni revoluci v mobilech, tedy prvni iphone? ale prosim vas, vy zertujete :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jmenujte mi jednou technologickou věc za kterou stojí a kterou vyrábí apple?
Totální revoluci nevymysleli v apple ale v Rusku.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

napr. multi touch, bez ktereho neni mozne prstama pohodlne ovladat dotykovou obrazovku? iphone byl prvni, ktery to dokazal :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

to snad nemyslis vazne

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

nemás smysl se hádat s machrem, který svými nápady strčil Jobse do kapsy a všichni ho nosí na rukou. Šetři střelnej prach

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak snadne, ze to neumi i jini...
Podivej se ve vyrocni zprave na zisk. Skutecne iblbci? To manageri ostatnich firem jsou minimalne dementni, kteri pravdepodobne neumi napocitat ani do tri.

Nevyrabi, neni to prave Apple kdo si navrhuje chipy sam? (nejem expert, zaujalo me to ve tvem komentari)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si rict ze problemem neni ani tam ta tloustka, jako zaobleni hran. 0,5mm proti predchudci neni zas az tak postatnych, ale u iP5 byl ten ram kolem robustni a ve smeru nejvetsiho namahani sile stoji prakticky cela "tloustka". Ne ze by to taky neslo znicit, to jde v dusledku vse - ale pevnost konstrukce byla mnohem vyssi. Ta zaoblenina - ktera je jen "skorepinou" se holt ohne mnohem snaz. Aneb jak design zase jednou zvitezil nad pouzitelnosti,

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Není to 0,5, ale 0,7mm a hlavně je to 10% v "nosném" profilu, čili klidně 30% v deformační síle.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, Ježku. To jsou ale zase kecy... Nezklamal jsi

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím jestli je to mnou nebo diit.cz, ale přijde mi, že nedlouho po té, co se server přejmenoval z cdr.cz kvalita článků začala hodně upadat. V tomto případě jsem se dočetl, že autor dlouhodobě nemá rád tenké telefony a iPhone 6 je toho důkazem. Celková informační hodnota tedy nulová. Kvůli tomu nemusím navštívit "specializovanou" stránku.

Osobně jsem žádný iPhone nikdy neměl, ale na rozdíl od autora mám 6" Nokii 1520 a kupodivu se mi všude vleze, včetně přední kapsy u riflí, kde ji také většinou nosím a žádnédeformace nepozoruji (bez pozdra, jsem odpůrcem všech ochranných propriet, které nejsou součástí od výroby). Ohnuté iPhony beru s rezervou. Pokud by to byl opravdu problém týkající se řekněme řádu procent, byl by to pro Apple problém. Pokud je to ale v řádu promile, dá se čekat, že jde spíš o výsledek hrubého zacházení a před tím není obrany. Kdo chce, mobil rozbije vždycky, viz. různá stupidní videa na youtube, kde to lidé dělají schválně jen proto aby se mohli ukájet nad počtem shlédnutí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na problem mam ponekud jiny pohled: problem neni primarne v tenke konstrukci, ale je v tom, ze konstrukteri bohuzel nezesilili ram v nejslabsim bode, tedy u tlacitek hlasitosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zase jsi měl pravdu. Davide :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Toto vše (ohýbání) s plasty dnes lze. Nelze to ale s hliníkem ani kovovými slitinami."
S tímto drobně nesouhlasím. Taková pružinová ocel - kam se hrabou plasty. Ale pak by byl zase problém s hmotností a cenou.
Celkově se mobilní telefony ubírají směrem, kdy se již neklade důraz ani na slovo mobilní, ani na slovo telefon. Lidé zkrátka chtějí kupovat něco trochu jiného a pro takovou masu jsou zařízení designována. Problém nastává pouze u jedinců, kteří v závanu nostalgie očekávají zachování některých vlastností, které měly telefony před pěti či deseti lety.
(Důvod, proč se mi nedaří najít telefon, který bych považoval za "dobrý.")

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Davide, ano i ne, celý problém je (dneska už klasicky) brutálně přifouknutý. Každou nositelnou elektroniku lze poměrně jednoduše zničit a ano, Apple rozhodně nejde naproti těm, kteří se ke svému zařízení nechovají slušně. Testování nicméně proběhlo, dokonce ukázali novinářům jak: http://www.youtube.com/watch?v=mMJ4yZf8MoA&feature=youtu.be

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takzvaná bendgate je typickým příkladem fanboyovského odezdikezdismu. Telefon za 30 tisíc se za jistých podmínek ohybá, toť fakt.

A teď tu máme ty skupiny fanboyů:
- absolutnie kurwa ziaden problem!
- hrůza, jak můžou něco takového dát vůbec na trh!

Přitom je to opět někde mezi: ano, problém to je, ale podle Apple ho zatím reálně hlásilo devět uživatelů a po letmém googlení je patrno, že se deformace nevyhybají ani zařízením obdobných parametrů z jiných stran mobilního světa.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že by počet uživatelů, kteří tento problém nahlásili Applu ani výsledky Googlu bylo možné považovat za jakkoli relevantní ukazatel reality. Vysvětlím: Pokud si člověk projde zahraniční i české diskuse, naráží stále na to, že fanoušci Applu v ohýbání nevidí problém a kritizují každého, kdo má jiný názor. Co to znamená: Pokud v tom nevidí problém, patrně to většina z nich nebude Applu hlásit. Výsledky Googlu jsou pak zkreslené z toho důvodu, že LG, Samsung a další firmy mají telefony velkých úhlopříček na trhu již několik let, kdežto Apple několik dní. Pokud se zdá, že případy ohýbání u LG a Samsungu jsou stejně časté jako Applu, je třeba to ještě korelovat s ohledem na počet prodaných kusů a hlavně dobu, po kterou jsou používané. Asi není třeba zdůrazňovat, že tím se poměr posouvá o několik řádů jinam...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, zdůrazňujme to, protože jednak jsem netvrdil, že to je u značek jako LG či Samsung stejně časté, jen že to nastává a pak také, LG ani Samsung neprodali od jednoho modelu tolik kusů co Apple. Zároveň se jen málokdy věnuje těmhle značkám tolik hnidopišského úsilí, jako Applu.

Osobně nemám telefon ani od jedné z těch společností, takže je mi to šumák, jen jsem chtěl poukázat na to že to není ani nejprůserovatější průser všech dob (jak hlásá jedna strana) ani nulový problém (druhá strana). Je to prostě problém, kterých mají i všechny ostatní značky přehršle.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je problém když se za 3 dny prodá skoro 11 milionů telefonů a z toho 9 lidem se ohne? Proboha kolik debilů má potřebu vždy zničit co zrovna dostanou do ruky, aby mohli excelovat na internetu. To že nějaká ženská si nechá našít 3 kozu znamená že ženské mají problém, protože můžou mít tři kozy? Že se magor nechá zavřít do lágru v KLDR aby se dostal do médií znamená, že jsou Amici prostě magoři? To ohýbání iPhone 6+ je prostě absurdní bublina, to opravdu není problém, tam Apple nechyboval, přestože si myslím, že se idiotsky ženou za nejtenčím z nejtenčích až budou úplně titěrní mezi tenoulinkmými. Místo aby tam byla pořádná baterka a telefon se nekolíbal na vystouplém foťáku.

Když už někdo chce dělat z Apple debila, tak má výbornou příležitost a přitom se brodí v hovadinách. To co Apple předvedl včera s aktualizací systému, kdy po aktualizaci se polámalo kde co, včetně telefoních funkcí tak to je vrchol. Ukázka amatérizmu, kdy firma prezentující svůj důraz na perfektnost a uživatelský komfort dopustí něco takového. To je přímo Vesničko má středisková.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Nevim, kdo ma problem s timto clankem. Uz vcera se o tomhle pruseru debatuje v celem svete a i v ceskych mediich bylo dost clanku na toto tema. Dost podobnych jako tento. Tak nevim, kdo tu co zase hyka, ze jde o nejake blaboly. Asi leda nejaka iovce (coz neni vzhledem k prumerne inteligenci techto tvoru nijak prekvapive)..

2. Rozhodne vsak nesouhlasim s tim, ze by mel byt problem nosit velky phone v kapse. Moje 5.2" LG G2 v me zadni kapse stravila desitky hodin (a to i pri sezeni) a je stale naprosto rovna a nedotcena. Jasne neni to iSmejd za 30kKc..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomuhle serveru chybi kontakty. Nezajimaji me nejake uvahy, zajimaji me realna data. O zadnem hromadnem ruseni predobjednanych iPhonu jsem necetl. Uspesnost produktu se meri prodeji (zisky), ne clanky v mediich.
To je takovy problem iPhone poridit a potvrdit/vyvratit jak to s nosenim v kapse je?
Uvahy jak je iPhone spatny, i kdyz se prodava v milionech kusu mi prijde dost zvlastni. Chapu, ze je to blog, ale vypada to jako vykrik autora + nekolika jedincu v diskuzich.
Jak se tady psalo drive, koho to zajima? Cloveka, co si chce koupit iPhone nepresvedcis a zbytek bude jen nadavat, jak je to za 20k+ mozne a proc neudelali to a to... Neudelali, prodali, vydelali a jdou na dalsi verzi...

edit, pro jistotu, iPhone jsem mel naposled verzi 3, nejsem Applista.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Víte co je zvláštní, že na internetu se ti lidé rozčilují jak to to drahé (a to cokoliv), ale z očí do očí to neudělají. Protože by si museli přiznat, že pracují za směšné peníze a dělají to dobrovolně, že o pár km dál jsou lidé, co by za jejich příjem nezamáčkli ráno ani budík. Jasně že ten iPhone stojí slušnou dardu, ale řeší snad zde někdo, že je debil kdo si koupil BMW nebo Audi, kdežto on je chytrák, protože koupil Logan a ušetřil.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když ono skutečně snad neexistuje BMW či Audi, které by bylo horší než Logan.
Zato ale existuje neurékom telefonů, které se neohybají a pak existuje iPhone6+. Vůbec to není o penězích, je to o tom vyhodit peníze za objektivně horší věc, jen proto že okolo dané značky existuje nějaký hype.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je tvuj pohled. Miliony lidi maji jiny. Pro ne iPhone objektivne horsi neni.

Jak se pozna lepsi BMW a horsi logan? V cem je BMW lepsi? V kultu znacky BMW, nebo v cene? Udela ti logan stejnou sluzbu jako drazsi BMW?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to pozná? Stačí se podívat na kvalitu zpracování libovolného BMW a Loganu. Pokud mám peníze chci je utratit za kvalitu.
A pak se stačí podívat na kvalitu zpracování telefonu, co se prostě ohybá. Proč bych za něj měl ty peníze utratit? Protože je to značka? Když do toho člověk nebude tahat nějaké osobní city, tak myslím musí uznat že to je faux-pas. Zkusil jsem telefony všech současných platforem a prostě jen říkám, že si nemyslím, že telefon by se měl takhle ohybat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze se BMW nikdy nestalo, aby v aute neco vrzalo, nebo melo technicky problem?

http://www.finance.cz/zpravy/finance/347256-bmw-svolava-do-servisu-1-3-m...
http://www.auto.cz/bmw-svolava-servisu-176-000-aut-kvuli-posilovaci-brzd...
http://www.auto.cz/bmw-svolava-servisu-radu-3-e46-kvuli-vybuchujicim-air...
http://www.autorevue.cz/bmw-svolava-ctyrvalce-n20-do-servisu-kvuli-brzdo...

Neobhajuju iPhone a jeho vadu. Jen rikam "koho to zajima", kdyz se podivam na prodeje... Ti lide se rozhodli dobrovolne, proste je jen neodsuzuju, protoze maji radi Apple vic nez ja. At si svoje penize utraci za co chteji... Ja taky ubcas utratim, treba za znackove slunecni bryle, i kdyz dle srovnavacich testu je uv ochrana stejna jako u bryli za 100Kc z trznice. A ze by mi nekdo rikal Oakley ovce, proboha proc...?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak kazdy ma nejake priority. Nekdo investuje do auta, jiny do obleceni a jiny zase do jidla v gurmetske restauraci. Jiny si zase koupi iPhone.
Ty diskuze jsou furt to same, je to iDiot, ze dal za iPhone 20k, ale ja idiot nejsem, dal jsem za smartphone jen 8k (pro rypaly klidne 5k, nebo 3k je to uplne jedno, kdyz jde mobil koupit za 300Kc...).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Není to furt to samé. Mám dvacet tisíc na telefon. Proč je dát za takový, co se v kapse ohne, když můžu mít nějaký s ocelovým rámem? Protože Apple? Je třeba aby každý zarytý iPhone-user pochopil, že když se z rovnice vyřadí faktor značky, musí taky něco zůstat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protoze uz ti nastesti nikdo nenarizuje co si mas a nemas koupit a co je pro tebe nejlepsi. Chce Apple, ma Apple, v cem mas problem?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protože naprosto netušíte o čem mluvíte, vy si vyberete cenu, nebo si vyberete ocelový rám, nebo vodotěsnost, či zda má vodotrysk a vždy najdete něco, co bude 100x lepší než iPhone a bude to stát hlavně méně. Je ohromně zábavné že když se jedná o jinou značku, tak sem tam někdo něco kecne, nějak se to přejde. Jak se jedná o Apple, tak mraky non Applistů, co vůbec netuší která bije, má nutkavou potřebu podělit se s ostatními, jací jsou frajeři, že nekupují Apple, a jací jsou to debilové co si ho kupují. To že realita světa jde úplně jinudy vám nevadí. Copak já mám potřebu vás přesvědčovat že je iPhone nejlepší telefon na světě? Copak existuje nelepší ženská, nejlepší chlast, nejlepší auto? Navíc je zábavná ta cena, proč každý kdo potřebuje ukázat, jak je iPhone hrozný do toho tahá cenu? Asi to bude tím, že je to pro něj sakra velká pálka. Jenže obchodní výsledky Apple ukazují něco jiného.

Takže aby bylo jasno, iPhone určitě není nejlepší na světě, každý máme jiné potřeby a zájmy, každý máme nejlepší jiný telefon. iPhone je na naše poměry drahý, ale co není u nás drahé? Běžte vysvětlovat Albáncům nebo Thajcům kolik platíte za bydlení a s tím spojené služby. Budete u nich za debila? Pak zkuste podiskutovat o tom samém s Londýňanem. To samé, 9 lidem se iPhone ohnul, to je vážně problém, z 11 milionů kusů? Ale když potřebujete bytelný telefon, nebo bude věčně mokrý? Tak je přece hloupost kupovat iPhone. Vyhovuje zde někomu Android? Perfektní, je to bezvadný systém, spousta možností, mutací, vyrábí se nádherné kusy. Byl bych debil, kdybych haněl Android, nebo obyčejné tel. bez systému. Však on si s nima někdo dal kurva práci, u Xiaomi, Samsungu, Motorola je hromada velmi chytrých a schopných lidí, co potí krev aby udělali radost svým zákazníkům a oni byly šťastní že za ně utratili peníze. Ale proč vám vadí, že stejně šťastní a spokojení jsou uživatelé iPhone? Jak je někdo spokojený, ale má Apple je to ovce a blbec?

Pak bezva, dovoluji se vám představit, jsem blbec a ovce, sice spokojeně pobekávající, ale ovce, teda spíš beran (3 jehňata bych jako ovce se ženou nezplodil). Takže po 6 letech užívání svého iPhone3G, kdy se začal rozpadat obal a vypadávat tlačítka, tak si koncem roku koupím iPhone6. Béé, bééé. Za své peníze, a mrzut jak je drahý, co devalvovali Kč. Důvod? Prostě to řeším půl roku, doma máme dalších 6 telefonů (Android, WP), zkoušel jsem kde co (mám tu možnost). Spousta perfektních věcí a řešení, ale současně spousta nedostatků nebo věcí, co potřebuji jinak. Takže iPhone, ne kvůli tomu že je nejlepší, nebo nemá mouchy, ale to kouzelné slovo se jmenuje ekosystém. Je to přesně padnoucí kostka, do toho co potřebuji. Ale to jsem já, to jsou mé potřeby. Manželce by to nevyhovovalo, má Samsung a je OK. Někdo jiný? Nikdy bych nedoporučil, kup si iPhone nebo MBP, jsou to ty nejlepší věci na světě. Jednak nejsou, ale hlavně copak on má pinďoura a potřeby jako já? Prostě pro mě je iPhone ideální volba a věřte, že v mém věku a naturelu, to není protože je to IN, nebo na mě poletí holky, či mi sousedé budou závidět. Pravda ta cena, kdybych přihodil 4k tak za to jedu na týdenní potápění v Rudém moři, nebo za to koupím nové zimní gumy + výměna oleje a další blbyny. Také je to 25 lahví kvalitního karibského rumu, nebo 2 návštěvy Oktobrfestu. Tak prostě uvalím těžký ranec za telefon, s kterým doufám budu dalších 5 let spokojený. A protože žiji velmi spokojený život celkově, přeji to i vám, věřte že bez iPhone budete spokojený, protože potřebujete něco jiného a mě berte za zarytého iPhone usera, co je také iOvce, zlobit se nebudu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Když se z rovnice vyřadí faktor značky, tak zůstane skvělý HW. Když se k tomu ta značka přidá, tak k tomu HW přibude i to všechno okolo. A zrovna tohle je u Apple docela podstatné. Propojení přístrojů mezi sebou, aplikace, služby. Ne, že by se ten hw bez toho nedal používat, to dá zcela bez problému (já to tak používám), ovšem ty věci navíc ten přístroj dost povyšují. (K čemu je super hw, když na něm nemá co běžet, že.)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Bože to je zase blábol. Já si svého času koupil BMW za sumu kterou většina Čechů vydělává skoro celý život, proč v daném okamžiku to bylo špičkové auto a já si byl ochoten připlatit za brutální výkon a jistě i jistou exkluzivitu. Dnes, BMW přešlo na výrobu šuntů, ty auta nemají ani kvalitu ani duši a já si další BMW nekoupím jednoduše protože za to nestojí . Stejně tak jsme si nikdy nekoupil a nejspíše nekoupím cokoliv od apple protože nevidím důvod proč nakupovat předražený čínský šunt a neustále akceptovat nějaké jablečná omezení, důvod prostě za to nestojí.
Základem je to, že jen blbec koupí něco co má hodnotu 100 za 500 a pak se bije v prsa jaký je borec.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Priplatis si za exkluzivitu, jeste se s tim pochlubis a pak napises ze jen blbec koupi neco co ma hodnotu 100 za 500. Pro me minimalne dost zvlastni pohled.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Co nechápeš na tom, že na jabku už žádná exclusivita není ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Umis cist?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Umím, klidně Ti to přečtu :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Exkluzivita spočívá například v tom, že když mám v interieru něco co vypadá jako dřevo tak to je skutečně kořen ořešáku. Je to drahé ,ale primárně protože, materiál je drahý a v jeho zpracování je hodně manuální práce. Exkluzivita spočívá v tom, že nejde o sériovou výrobu a to opět představuje vyšší cenu, kterou jsme platil nějakého drahého německého mechanika. Za tuhle cenu mám něco co si zachovává cenu více než sérovka, jedno z toho může být exklusivní veterán.
Problémem applu je, že prodává naleštěné fábie, jejiž kvalita je reálně a statisticky horší než průměr ostatních aut a prodává to za cenu exklusivního BMW ,ale nejen že chybí to dřevo nebo cokoliv co by ospravedlňovalo cenu.
Apple jede na nějaké po mě nepochopitelné tulipánové horečce, dokáže prodávat průměrný až podprůměrný šunt za exkluzivní ceny a ještě to vnutit lidem kteří na to nemají a mnohdy je tahle plastová placka jejich nejdražší majetek a půlka to kupuje na splátky. Přitom za rok dva mají mají kus plastu , který neprodají ani do sběru. To celé je produkt cíleného reklamního vymývání mozků do kterého plynnou největší investice Apple,
Za mě, nemám problém zaplatit za kus dřeva více než stojí iCokoliv, ale zároveň si nikdy nekoupím iCokoliv.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezké psaní, se kterým mohu jedině souhlasit. My, z oboru, si právě kvůli těmto problémům a nejhoršímu poměru cena/vybavenost a teď už i cena/zpracování, nekoupíme nic od Applu. Ostatní z toho vidí jen styl, jablíčko na krytu a nepochopitelně populární fronty před obchody, ke kterým, nechápu kde, berou zúčastnění tolik síly a chuti si něco od Apple koupit. Od smrti Steva, který firmu držel brutálními způsoby mezi nejlepšími, jde Apple hodně dolů a je smutné, že se lidem za to chce platit tolik, co činí 1-2 průměrné platy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Možná že by pomohlo, když už nechtějí jít s tloušťkou nahoru zesílit stěnu boků alespoň u tlačítkové části. Tím by se zvedla pevnost a nemuselo by se zasáhnout do vzhledu. Problém s torzní pevností to ovšem nevyřeší.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno, tohle všechno může být i součástí kampaně. Negativní reklama je také reklama a je mnohem lepší, když se mluví o mém výrobku, než o konkurenčním.

Snad každý Apple produkt by okamžitě (jak je to dlouho, co vyšel iPhone 6, čtyři dny?) po vydání brutálně kritizován. Měl se přehřívat, hořet, praskat, lámat a teď ohýbat. Přes to je každý další model prodejně úspěšnější, než ten předchozí. Kdyby to byl takový šmejd, jak se o tom píše 4 dny po vydání, bylo by tomu přesně naopak.

Mě se šestka nelíbí vzhledově. Naopak se mi brutálně libí 5s a pořád sháním někoho, kdo mi to koupí :-D (Ne, že bych na to neměl, ale některé věci si prostě sám nekupuji - NTB, mobily.)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodom ked uz by sa mal Apple za nieco kritizovat ohladom iPhonov tak je to pohnojene vydanie iOS 8.0. Prakticky v zapeti vydali 8.01 a teraz uz aj 8.02 a otazne je ci opravuje chyby ktore ma. Takto casto za sebou Apple nevydaval iOS.
Mimochodom ked uz sme tu pri hladani chyb, dva dni uz lieta po inete sprava o nepeknom bugu v bashi ktora v nom vyhnivala evidentne dost dlho a trpi nim asi vecsina *nixov a mozno aj windowsi (ak je na nich povedzme cygwin). Ale tu ani zmineka. Asi sa to proste do toho slnieckoveho linuxoveho sveta nehodi a ked uz tak to bude zasa sprava v style ze ano chyba bola ale na linuxe sa to hned fixlo a vlastne vsetko je v poriadku. Ze to stoji cas a peniaze a ze tak je to na kazdej platforme je druhorade...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

http://9gag.com/gag/aYpgpZw/iphone-6-plus-repair-kit

Nakonec někdo situaci dokáže využít.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Když čtu ty příspěvky tady, tak srovnávat už jen Apple s BMW mi přijde mimo mísu. Neodsuzuji Apple za to, jaký je. Jen mi neskutečně vadí, jaký kult se z toho vytvořil. Posměch lidí pro to, že nemám IPhone ale jen android, že my androidí uživatelé jsme něco méně. Obě strany na sebe útočí jak ve školce. A pro co? Pro nic. Jen proto, že Apple je cool a in a drahý jak ... Nelíbí se mi uzavřenost té platformy a co se mi nelíbí už vůbec, je to, že Apple má prostě jeden telefon. Jinak jsem ještě neviděl, že by na nové BMW někdo čekal týden před dealerem nebo kvůli tomu prodal ledvinu či svoji přítelkyni..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To jako cekas, ze ma dealer BMW na sklade vsechny modely, se vsemi motory, se vsemi ruznymi barvami karoserie a barvev interieru, vcetne ruznych packetu? Nebud naivni, samozrejme ze na nove BMW budes cekat, stejne jako na kazde jine auto, ktere dealerska sit nema skladem.

Kolik ti je? To mas nekde ze stredni skoly? To je jak z beverly hills. Tyhle detske nesmysly. Mam kolegy s iPhony, nikdy se nepovysovali, neutocili, nemachrovali. Mam s nimi uplne stejny vztah jako s lidmi s androidem, WP, nebo dokonce i temi, co maj telefon bez os. Je mi uplne jedno, co ma kdo za telefon, auto, pritelkyni. Posuzuju lidi podle uplne jinych vlastnosti, nez jestli ma radeji jabko, nebo malinu.

Proc te ten Apple kult tak stve? Napada me jedine to, ze bys tam chtel byt taky, jinak tomu nerozumim... Stvou te i jine kulty, nebo je Apple vyjimka?

Za ledvinu si auto asi neporidis, neznam ceny na trhu. Zato se vykradaji banky, prodavaji drogy, obchoduje se s lidmi (pro rypaly, nerikam ze vsichni majitele BMW jsou dealeri, stejne jako ne vsichni majitele iPhonu prodali sve ledviny)... Jestli je to horsi nebo lepsi nez prodat ledvinu uz necham na tvem posouzeni.

Videl si ceny dotovanych iPhonu na zapadnich trzich? Nemel bys spis nadavat na lokalni dotacni politiku mobilnich operatoru, nez na kult Apple?

Co se tobe nelibi neni uplne podstatne. Nikdy se nezavdecis vsem. A miliony spokojench Apple uzivatelu ukazuji, ze to Apple zas tak spatne nedela.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, hned útočíš kolik mi je a bla bla bla. Reaguji na srovnání výše s BMW. A to že máš kolem sebe jiné lidi, za to můžeš být rád. Za to s kým přijdeš do styku při práci si moc nevyberes. Já neřekl že Apple dělá šmejdy. A že bych na IPhone neměl? Koupil jsem si XPerii a ušetřené koruny vrazil do koníčku a taky to nikomu nečtu. Budeš zakrytý apllista, z mé zkušenosti přesně jako argument řeknou, že na to nemám. A zřejmě si můj příspěvek stejně nepochopil. Banky drogy atd. to nebude proto aby sis koupil BMW. Tyhle věci se děly v době kdy smartphoun byl utopie. Ale prodat ledvinu či přítelkyni aby jsi měl telefon?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

super master: "jeste bych upresnil, ze apple je nejcennejsi a nejuspesnejsi technologickou firmou na svete, urcite pro to nemate alespon nejake male uznani? jakou firmu mate vy? predpokladam ze zadnou"

Uznání? Uznání za to, že nějaká značka vydělává na lidské omezenosti? Kdo myslíte, že ty ceny vyšponoval? Apple? Nikoli. Apple pouze reaguje na poptávku svého stáda. Za cenami stojí davy ovcí, které každoroční navýšení přivítají noclehem ve frontě před obchodem. Davové šílenství a zákon stáda rule the world :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobky teto firmy mne nazajimaji a jsou mi volne, ale muj osobni nazor je, ze k tomuto by nedoslo, pokud by ve firme stale pracoval S.J. Hlavni designer a guru teto firmy. Po jeho odchodu podle mne zustala jen slupka s nazvem a firma jede setrvacnosti, jako rozjety vlak. Z technickeho hlediska uz firma nicim neprekvapi a ani nemuze. Chybi ji inovatorsky a technologicky duch, diky kteremu byla vzdy o nekolik kroku napred.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jejich vyčůrané dietanství horší než si většina lidí myslí. Když si v ČR koupíte cokoliv od Apple, jste na tom hůře než u šedých dovozů. Apple totiž v ČR nemá zastoupení a na hotlině vás s hardwarovým problémem pošlou do háje.

Více info zde: http://osina.cz/ja-vul-si-koupil-tablet-od-apple/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.