Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple zpomalil a všichni se můžou ....

No řekl bych, že sešup ho teprve čeká... Spousta lidí čekala na Iphone6 kvůli velkému displej a z 5S přešla... Ale teď už ten důvod budou hledat těžko... Ostatně já mám 3 roky Note3 a i když jsem dost náročné na podobné hračky, tak nějak nevidím smysl pro upgrade a to bych už celkem rád.... To samé PC.... 5let přetočený IvyBridge, 16GB RAM a smysl upgradu prakticky nulový

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jj úroveň hardwaru note 3 je plně dostačující. Mám to samé (Lumia 1520) jen s WP, ale hw totožný. Prostě full HD displej není něco, na co by se nešlo dívat a čtyřjádro kolem 2Ghz taky odezvu systému nějak nezhoršuje. Oproti novým hiendům chybí pouze serepetičky typu zahnutý displej, jinak nepatrně lepší foťák, nepatrně jemnější displej, rychlejší hry atd. NFC, bezdrátové nabíjení už mám, všechny ty nesmysly co nabízí nové telefony mi prostě za nějakých 15-20 tisíc rozhodně nestojí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde Vám, že způsob který Android používá pro opravu bezpečnostních chyb, je naprosto geniální? Rok po uvedení nového modelu dostane uživatel update a pak už má smůlu. Pokud nechce nebo neumí stahovat a instalovat ROMky z XDA, musí si koupit nové zařízení.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V tom máš pravdu ale to platí když máš telefon od jiného výrobce než je Google. Nexus zařízení mají delší životní cyklus dostaneš alespoň dva update :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je otazka, jestli ma google nejake paky na vyrobce, aby ty updaty/patche aplikovali. Na druhou stranu, treba takovy Asus ma na to sve ZenUI stale nejake updaty. Ale do toho androidu pod si netroufa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nove firmware na Asus ZenFone vychazi, akorat se nehlasi primo v mobilu, musis ho stahnout rucne. Napr pro ZenFone 2 vysel posledni 2016/01/07 ... https://www.asus.com/Phone/ZenFone_2_ZE550ML/HelpDesk_Download/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ASUS je s updaty jeden z nejaktivnějších výrobců, update bývá zpravidla jednou měsíčně.... více informací je zde .. http://www.asus.com/zentalk/forum.php?mod=forumdisplay&fid=39&filter=typ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sony xperia Z1 - poslední update je z 2015-12-04, na trh uvedeno 15.září 2013. Pravda, jen Lollipop, ale aspoň aktualizovaný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V jednom dile Asterixe a Obelixe na ne chteli Rimani vyzrat tak, ze jim dobre zaplatili za vyrobu menhiru - probihalo to tak, ze pulka vesnice vyrabela menhiry a druha pulka pro ne lovila divocaky (za penize ktere dostala ta prvni pulka vesnice za menhiry).

Jenze najednou ty menhiry nesly na odbyt - proc? Kdyz uz nekdo ma jeden menhir, nechce dalsi. Vony dost vydrzi....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, nechci být detailsta, ale Note 3 ještě 3 roky na trhu není. Byla uvedena 25. Září 2016. Jinak souhlas. Teď jsem co se do velikosti přístroje downgradoval z Note 2 na HTC One M7, který je možné v dobrém stavu na ebay sehnat kolem 3. tis kč. M7 jsem koupil asi před rokem nový za 6 tis kč. A nemám důvod taky spekulovat nad upgradem, jedině až bude nějaká must have fíčura, nebo až prostě ten telefon odejde, což si myslím že se stane jako první vzhledem k zabudované baterce :-) Myslím, že je to i o věku. Čím je člověk starší, tím se chce čím dál tím méně jebat s novým nastavováním nového telefonu, když to na to dosavadním má tak pěkně udělané. Už žádne kustom romky a rootovaní. Jsem jen na tom HTC i (Note 2) nahodil Nova Launcher a Perfect keyboard, trosku si pohral s layoutem a widgetama a konec nastavování, zadné další kutění, ale jen užívání. Note 2 mám pořád ještě ve velice slušném stavu, tak ji myslím někomu v rodině věnuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechci ti bořit kalendář, ale 25. září 2016 ještě nebylo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dík, myslel jsem 2013.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kupoval jsem myslím konec října 2013, teď jsem si to dohledával, myslel jsme že už je to 3 a ne 2,5 roku :-)
U Note 2 je problém absence LTE, kdyby ho měl, stačil by taky.... I když je pravda, že HD rozlišení už šlo poznat (samozřejmě člověk ale musí cíleně "hledět")

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moje Note 2 7100 ma i LTE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co. Tak Apple prostě zavede telefonování jako službu, kdy lidi budou platit za připojení a k tomu dostanou telefon. Při vydání nového telefonu si buďto připlatí nebo budou podle útraty sbírat věrnostní body, za které si koupí ten který telefon. Fabriky pojedou, všichni budou šťastní, applefags budou mluvit o revoluci. Ta sranda začne až tehdy, kdy Samsung v reakci na to začne kupovat po celém světě operátory. A dopadne to jak v Německu souboj Porsche a VW. Jeden se pokusí koupit druhého, ale ve skutečnosti se koupí navzájem.
Tehdy nastane konec mobilní komunikace. Tedy kromě uživatelů Nokie. Ti budou mít pořád svoje telefony...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to v USA funguje uz hezkych par let.

Novy Iphone jsem snad ve Walmartu za plnou cenu nikdy nevidel, vzdycky to bylo 100-200 USD + sluzba operatora.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I v UK samozřéjmě, více méně, spíše více. V UK tu jsou brutálně dobré podmínky. Před 3 lety jsem dostal Note 2 za 60 liber, k luxusnímu měsíčnímu paušálu za 30 liber na 24 měsícu. Unlimited 4G net, unlimited text, unlimited tethering, 5000 minut vlastní síť, 2000 věchny ostatní. Za měsíc na to už nabízeli Note 2 k tomu paušálu zadarmo, sem myslel, že mě jako studentovi jebne :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli platí nějaké zákony, jsou to zákony profesora Parkinsona. Jeden z nich říká, že firma, která si postaví monstrózní sídlo, končí. Z mobilních firem to přesně sedělo na Nokii, následovat bude zřejmě Apple, když tak sleduji tu jejich mega obludu "Apple Campus" v Cupertino. Takovou ránu nemůže žádná firma přežít.

Jakmile má firma takový procovský barák, začnou se tam shromažďovat zmrudi (viz. D-fens) v množství větším než malém a nastane konec. Je to nevyhnutelné, bohužel.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý názor :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není to ani tak názor, jako spíše vtip.
Ale vtipy občas nejsou moc daleko od pravdy, no uvidíme za 10 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznavam, nechal jsem se nachytat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co si mam vzit z toho titulku "Apple zpomalil a všichni se můžou ...." ==> jit bodnout ? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze autor mel na mysli "... podelat", tj vsichni behaji kolem a rvou OMG EVRYBODY PANIC. Jinak prekvapenej mohl byt jen nekdo, kdo *nesleduje* financni vysledky Applu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

prave ze je to matouci nejenze nedokoncil myslenku ale navic pouzil vyrazu "vsichni" :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"...dohadovat, jak tento nadpis končí"? ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O výrobky Applu som sa prestal zaujímať keď firma začala žalovať konkurenciu. Vrcholom bolo keď súdne zablokovala predaj v USA svojmu strategickému partnerovi Samsungu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byly prvni zarezy pod vlastni vetvi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba s Apple problém nemam, před 8 lety jsem dostal iPhone 3G a dloužil mi 4,5 roku. Pak jsem v práci dostal iPhone 5 a slouží už čtvrtý. Až umře zase si pořídím iPhone protože u toho prvního mi vyměnili nabíječku a 2x sluchátka (sem je rozšlápl no, se stane) a po 18 měsících celý přístroj protože mi praskl vzadu ten plastový kryt. U iPhone 5 mi zase po 2,5 letech začalo zlobit vypínací tlačítko a i když byl přístroj půl roku po konci záruky bylo to zdarma. Mam starý přístroj, mam nejnovější iOS a alespoň trochu pocit bezpečí. Firma o mě jako o zákazníka vždy pečovala a nemam důvod jít jinam.
A asi nakonec zkrachují nebo to prodají Číňanovi jako to dopadlo s IBM a jejich notebooky. Taky k nim byly samozřejmostí špičkové služby. Nechci aby celý svět fungoval stylem tady si to kup a jdi do prdele.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem potkal mnoho lidí, kteří vlastní iPhone a měli s ním problém, který zavinila vada, nikoli lidská hloupost. Pro mě to znamená výrazně nižší kvalita, protože znám více lidí s neIphonem a málo z nich má s telefonem problém - samozřejmě skoro každý třetí má prasknutý displej z vlastní viny, jinak nic zvláštního. Sám mám telefon za 3 tisíce, jenž zažil už takový brutus, že žasnu o jeho stále funkčnosti. Aktualizací od Lenova přišlo celkem 6, takže nemám problém. Po těchto aktualizacích už je telefon odladěný a funkční - nepotřebuji dostávat aktualizace neustále, to bych si už radši koupil telefon s Win10, anebo Nexus, Takže na závěr, buď Apple stojí za velký kulový, což podle mého názoru za ten poměr cena/vybavení ano, anebo stanovuje u zařízení životní cyklus, na jehož konci se vždycky něco pokazí a tím donutí zákazníka o koupi nového stroje. Samořejmě, že dotyčný, který si koupil několikrát po sobě Androidí telefon a pokaždé schytal nějaký vadný kus, protože to kupoval podle nejlevnějšího třídění na heurece a dostal nějkou upravenou šedivku, tak pravděpodobně bude nadávat na Android telefony celkově. Já Apple nemám rád a ani samolibé Applisty, nicméně respektuji ty, kteří si zařízení pořídili z důvodu své nedostatečné zručnosti s ovládáním operačních systémů (hovořím o používání telefonu za účelem facebooku, angry birds - voláni jde stranou). iOS je z toho důvodu výborně blbuvzdorný. To je podle mě nejlepší důvod, proč si něco od nich kupovat. Bývala to i skvělá synchronizace, která už je ale zastoupena a vylepšena u konkurenčních služeb. Zavhruji naopak ty, kteří si koupili iVěc z důvodu stylového (pravděpodobně většina) a označuji za tupce ty jedince, kteří si ho koupili kvůli větší výbavě a dokonalosti. Většina vlastníků stejně nevyužije plný potencionál HW těchto telefonů ze třech důvodů: nezajímá je to, neznají to, anebo jim to telefon ani neumožňuje (iPhone). Naposledy jsem měl v ruce asi iOS7 nebo 6 a vím, že ten multitasking mi vadil nejvíce. Postrádal jsem double-window či dokonce quad-window. Chápu, že se pak z telefonu stane takový PC, ale když to umí telefon za trojku, tak proč ne telefon za 25 klád?

Nejvíce se pak zasmějte, když k Vám přijde Applista se slovy, že Apple jako první přišel s úplně suprovou novinkou psaní skluzem prstu po klávesnici (swipe). Když se mi to stalo, tak jsem samozřejmě dotyčnému sdělil, že Android takovou funkcionalitu má již asi 3-4 roky a předvedl jsem mu názorně ukázku. To se mu samořezjmě nelíbilo, a tak si mě vymazal ze svého seznamu přátel, se kterými hovoří a spokojeně šířil tuto novinku dále jako jehovista své náboženství :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Lol, lidi co takto šíří kecy naštěstí neznám...s takovýma s nemá cenu bavit z jiných důvodů...
Já nevím ale když řeším problémy u telefonu za 16k kde se škubou obrazovky ikonek protoze jedna aplikace neumí sama sebe ukončit...no to prostě nejde...

Srovnávat to nebudu ale 98% které na mou radu přešli na iphone z dllvodu Win/Android platformy kdy přístroje 10tis+ vydali 1-2 aktualizace během prvního roku a pak prd je nejčastější věc.
To že se člověk dokope k zápatě někde na webu výrobce považuju za kur^^ fail...

K životnímu cyklu nwm, mám ip 4S ..4roky, sice poškrábán ale stále funkční, dostal posledni verzi sw, tudíž na něm jedou veškeré aplikace které jsou třeba.Nic se nepodelalo vše funguje.
UKAZTE MI NEKDO relativne rozšířený android device které ma 4 roky v kuse záplaty/vývoj softu.

Vězšinu apple uživatelů vidím určitým směrem využívat max výkonu pro své potřeby, nicméně lidi s 8-mi jadrovými stroji kde max zátěž je whatsapp vidím hromadu o 5-6ti palcových dosplejích na které nedošáhnou rukou ani nemluvím.JSou to právě andoid fanatici co mají 6palců,12 megapixelů, 8 jader etc a na telefonu ano, mají ty angry birds...a ve výsledku se divi jaktože mých 8 megapixelů starych několik let vypadá na pc lépe než jejich 10+mpx které jsou díky nulovým záplatám nekritických částí od výroby přepálené..atd, ne každého napadne někde v hloubi enu telefonu nahánět aktualizaci anebo nedej bože hledat a běhat po XDA developers foru.

Nakonec iphone za 25 klád...to musít ona zmíněná šedivka ne?

Nevím jak moc je ios proti androidu blbuvzdorný ale stížnost vždy byla na skrytá vracítka nekde na boku displeje které naštěstí už android opouští...
Nevím jak moc konkurence vylepšila své sluzby ale kdyz nekomu krapet vyděšenému obnovíte na novém/zapůjčeném přístroji za hodku telefon do takového stavu že se tam najde i rozepsaná poznámka spadne jim kámen ze srdce, bohužel zkušenost s androidu byla takoví že občas něktrerá aplikace něco někde "narušila" a bylo obnova prostě neproběhla jak měla a dopadlo to extrakcí určitých dat...ale to je letitý kámen úrazu androidu, kdy i blbá apka na blikání ledkou vyžaduje odsouhlasit přístup a ke změně barvy majitelova účesu.

Soráč za chyby a slohovku, ne nejsem nějaká "hotová ovce" ale s pracovním procesem jsem přestal mít čas zkoušet co pojede, co nepojede a co pojede občas, nastala doba kdy jsem si raději připlatil pár korun za relativní spolehlivost.A raději jen bez myšlenky pouslouchám uchem tam/ven android jehovisty kteří hlasaji jak moc je apple pro gay macho prachaté idiotky atd,,kteří to pojistí tím že mají staženo nějaké alá iphone theme.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.