Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co s CCD / CMOS / analog dilematem?

tak nějak.
většině lidí nadšeně teoretizujících o výhodách filmu proti čipu nebo jiných technických hovadinách chybí cit pro světlo, kompozici, linie a nebo příběh. technika je jen podružná věc, ze které se stala modla, protože se dá dobře "kvantizovat". hlavní je fotit a myslet u toho, což dnes není v módě. u teoretizování u výběru média nebo přístroje se dá mnohem líp masturbovat ego a frajeřit :)
takže teoretici, dlabte na kecání a běžte fotit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dnes se řeší, jestli je lepší Canon, nebo Nikon"

dnes stejne jako pred 20 lety

"Už dávno jsem pochopil"

o tom dost pochybuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"o tom dost pochybuju."?
Každý kdo ho čte to vidí, že svým způsobem troluje, každý kdo přečetl tento článek ví, že právě sám o sobě napsal, že svým způsobem troluje, ale ty nevěříš, že to oso bě ví, když to říká? A kdy to bude pravda, když to o něm řekneš ty, nebo někdo jiný pak se trpve stane pravdou?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja trolovani chapu tak, ze to dela naschval, ale u nej o tom pochybuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že to není o přístroji, ale o rukách. Stejnětak, jako to ve hrách není o grafice. A přesto se foťáky vyvíjejí a herní engine taky. Přesto si profíci koupí drahej přístroj, stejnětak si velká studia kupují nové verze velkých engine. Proč ? Osobně raději technicky nedokonalou fotku, ale zajímavou, než Stopadesátoutisícou nudu technicky vybroušenou.
A teď si odpovím na proč. Je to proto, aby všechno nevypadalo stejně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konečně (po dlouhé době) jeden vcelku rozumný příspěvek pana Ježka. Ten závěr vám podepíšu. Technika je jen nástroj. Je pravda, že s lepšími nástroji se pracuje líp, ale nakonec vždycky nejvíc záleží na tom, kdo nástroj používá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to trochu prirovnal k motokrosu. Lepsia/novsia motorka z vas neurobi lepsieho pretekara, ale vdaka lepsej technike (tlmice, motor, spojka, vstrekovanie) vam odpusti viac chyb, takze v konecnom dosledku si jazdu lepsie uzijete. Ale co sa fototechniky tyka, az teraz som kupil Sony DSC-RX100-M1, ako nahradu za Fuji S6500. A pritom Fuji fungoval, len bol prilis velky a tazky, a radsej som fotil s mobilom S5mini ako tahat toto hebedo. Cize za mna, je to o osobnych preferenciach a je nemozne to nejako generalizovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikon canon fuji leica sigma dufam ze skrachuju. su to dinosauri. a pride niekto novy s novymi napadmi podobne ako Tesla medzi auta.
sucasny sposob fotenia cez objektivy je prezitok. prec s nimi.
klasicka fotografia je prezitok.
dnes tu mame socialne siete a instatntne obrazky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"fotenia cez objektivy je prezitok" :-() ... A jak jakože mám komponovat na dlouhá! (mám Sigmu 50-500mm do přirody) ohniska??? Nějak odhadem a nemít kontrolu co a jak so vyfotím, co tam bude vidět a co přsně bude právě přesně ostré a co ne!? To by mě tedy zajímalo :-() Jsem jedno velký ucho! Dík za novátorské..., moderní..., nové... tedy rady jak neklasicky komponovat při 500mm! ;-)) (mám SLT s OLED EVF, kde v něm mám naprostou kontrolu expozice - díky OLED, i ostrosti - díky jemnému rastru a pocitově velkému obrazu jak v kině a hlavně kompozice i na 500mm! se 100,000% pokrytím :-) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasická fotografia, ako jeden veľký snímač a veľký objektív, určite nie je prekonaná. Do budúcnosti sa črtajú dve nové možnosti:
https://light.co/camera
https://lytro.com/cinema

Ale to čo sa používa teraz, určite nezmizne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.