Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvoupanelový manažer àla Total Commander je přežitek(?)

"Doby, kdy byl správce typu Norton Commanderu pokud ne přímo nutný, tak velmi vhodný, jsou tytam. Dnes není nejmenší důvod, proč něco takového vůbec používat."
Tak pisatel tohto clanku asi nebude kompletny, bez TC si neviem predstavit pohodlne a prehladne prenasat, kopirovat a celkovo spravovat data na HDD a inych uloznych zariadeniach. Kto pise taketo clanky, lamer alebo odbornik z IT prostredia?!? Vzdy som povazoval tento web za racionalny ale teraz mi to pripomina nejaky bulvar, kde sa pisu rozne kraviny a debilizmy za kazdu cenu, len aby bolo co citat. To vas niekto za tie debilny plati alebo ste uz nacisto osproteli???

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jen Ježkova trollí návnada na hlučnou diskusi inspirovaná hláškami trolla Crhy v diskusi o Total Commanderu 9.0. Navíc je to 'blog' s tagem "nadsázka". Ale souhlasím, že takový děsivý blábol tady fakt nemá co pohledávat.

Takže klid. Nekrmte trolly. Nekrmte Ježka. A zejména nekrmte Crhu. Váš správce obludária... :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Když já mám po ránu hlad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je prostě jeden pohled na věc a ano, sám jsem si toho všiml, že dvoupanelový správce souborů jako třeba Krusader už nepoužívám tolik co dřív, ale není to tím, že by to byl přežitek, spíš, že se změnilo moje používání počítače, podobně jako u Davida, také spíše směrem ke konzumu. Už se tolik ve věcech nevrtám a nepomáhám každé "panně" v nesnázích, když se jí zase "rozbil" počítač, nechávám to mladším. Navíc používám vynikající Dolphin v KDE, který se umí velmi snadno rozdělit na dva panely, což řadu věcí usnadňuje. Takže neřekl bych, že se změnila potřeba používat dvoupanelový správce souborů, měníme se jen my a naše potřeby.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Taky ty doby kdy si nějaká lama rozbila počítač jsou dávno pryč. Win2000 když došlo k přerušení dodávky el.energie, tak bylo po windowsech a oprava zabrala klidně i celý den. Dneska si to vytahuj ze zásuvky jak chceš a ten systém je prostě blbuvzdornej.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To si to pletete s Win 98 a předchozími, resp. s filesystémem FAT32 (i když někteří jej provozovali ještě pod W XP). Protože to co se rozbije při tvrdém vypnutí je nějaký soubor ve filesystému. NTFS a jiné žurnálovací systémy už si s těmito ztrátami umí poradit, ty starší se musely zkontrolovat a opravit.

Mmch, Amigu jsem vypínal normálně klasickým vypínačem na zdroji, tam ještě nějaký ACPI suspend neexistoval a problém s tím nebyl - zejméně proto že ten systém furt něco nezapisoval, což je rozdíl od dnešních OS co neustále něco šudlají na disku. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Amigu sem dlouha leta pouzivam, nechce se mi verit ze jsi nikdy nevidel hlasku "disk not validated" ;)
ta byla prave dusledek vypnuti pri zapisu s klasickym FFS, pozdeji to resil 3rd AFS, SFS nebo PFS...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj. A co teprve sranda s tímhle na pevných discích s FFS, když od Commodore nebyl k dispozici žádný opravný nástroj.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no prave FFS na harddiskach sem myslel :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě viděl, ale rozhodně to nebylo tak často, jako později Checkdisk a vyházené soubory na FAT32. Swap jsem na Amize nepoužíval (měl jsem nejvýše 68030 bez MMU) a pokud to zrovna nespadlo, tak se dal s jistotou určit okamžik, kdy to fakt nic nezapisuje (resp. opačně, kdy zrovna zapisuje). Rozhodně se nesnažím říci, že to nemělo chyby. Prostě to byla doba kdy se komp vypnul vypínačem a bylo. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mel sem v A4000 040 ale swap sem taky nepouzival, stejne se ale obcas s FastFileSystem stalo ze k tomu doslo, jinak sem samozrejme take vypinal vypinacem kdyz byl mechanickej :))
nejlepsi to bylo s C64 s kazetakem/disketou nebo A500 s floppy, tam problem vazne nebyl :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne TTC nechyba. Mal som licenciu Windows Comandera, ked sa premenoval uz som nekupoval a tym, ze som vzdy mal multiboot, som si zvykol na ine manazery. A taktiez ze teraz menej "upratujem a presuvam" podobne ako David.

ja som puzival norton commander > volkov commander > windows commander > midnight commander > Caja

Pouzivanie TTC je z pohodlnosti. On ma dost funkcii ale osobne ked uz cosi davam na pc s oknami niekomu, tak legalne Double Commander

BTW je to Davidov blog, a na nom prezentuje svoje nazory, takze tie tri posledne vety su absolutne zbytocne. ved si treba zalozit vlastny blog a propagovat, dufam ze zakupeny, TTC ako nevyhnutnost :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi měl koupenou licenci Windows/Total commanderu jednou, máš ji navždy. Jen se kdysi muselo žádat o nový licenční klíč wincmd.key při změně jeho formátu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"bez TC si neviem predstavit pohodlne a prehladne prenasat, kopirovat a celkovo spravovat data na HDD a inych uloznych zariadeniach"
Otázkou je, jestli nejste v tomto případě tou lamou spíše vy.
Na druhou stranu je pravda, že Windows Explorer toho skutečně moc neumí a jeho používání není moc pohodlné. Jsem v tomto ohledu zhýčkaný Nautilem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nepoužívám TC protože je dvoupanelový, to je mi šumák, ale má další features. Má dobrej vlastní search engine kterej je vyspělejší, dále má možnost FTP, dále má mnohem lepší kopírování s více možnostmi overwrite/skip/kopírovat jen něco. Dále umí kopírovat s "included NTFS permissions". Dále jeho kopírování nekolabuje když se ztratí ňákej packet (třeba na síti jdoucí přes vzdálenou VPN), což windows explorer dělá. Atd, atd. To UI je jen jedna část toho co TotalCommander představuje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ta dvojpanelovost je pre mna dost dolezita a vo viacerych pripadoch dost ulahcuje/urychluje pracu.
Pre mna dost dolezitou vyhodu je, ze tyto spravcovia dokazu komprimovat/dekomprimovat rozne archivy, obsahuju editor, viewer a mnozstvo dalsich funkcii. Bez dvojpaneloveho spravcu si naozaj neviem predstavit moju pracu.
TC nepouzivam. Pouzivam Double Commnader, muCommander alebo jeho fork trolCommander.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

trollCommander by mohl bejt nějakej plug-in na efektivní práci s web diskusema ne? To by bylo něco pro Jardu... :o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, nákupem TC si člověk kupuje "švýcarský nožík" (téměř doslovně), takže nemusí hledat další "prográmky", které jsou často taky za peníze, ale hlavně se musí instalovat a udržovat.

Krása TC je také v tom, že mám už roky "svou" konfiguraci, kterou si přenáším z PC na PC

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, pomoci pluginu je mozne ho ho vytunit takovym zpusobem ze na 90% cinnosti na PC se nemusi hledat specializovane programky.

A uprimne bez dvou oken je jakekoliv kopirovani dat mezi vice zarizenima docela opruz pokud se zrovna nekopiruje vse a moznost vytvoreni vronty ktera se da doplnovat behem kopirovani a zaroven omezit rychlost je moje asi nejpouzivanejsi fukce,

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten švýcarský nožík je asi to nejlepší přirovnání takového softu. Nejde o tu navigaci mezi soubory, ale prostě o to všechno ostatní, co to umožňuje, i kdybyste toho využívali jen půlku nebo čtvrtinu (sám nevím, kolik procent toho z FAR Manageru využívám, ale je tam víc věcí, které jsou takřka nezbytné pro mou práci, netbox pluginem počínaje).

Ale jinak je to v zásadě tak, že bez FARa se ve Windows neztratím, takže nejsem úplně neschopný, když náhodou u sebe nemám tu správnou flešku ;). V linuxu je to bez MC trochu těžší, ale snažím se - abych to vysvětlil: já dělám ponejvíce s tím linuxem, co je pro něj grafická karta sprosté slovo a GUI se řeší ad hoc přes Xming).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, k TC na flešce jsem se zatím nedopracoval.:-) Ale je to dobrý nápad. :-)
Nicméně pokud člověk pracuje s cizími PC, je zvládnutí integrovaného filemanageru (Průzkumník) docela zásadní věc - s tím problém nemám, i když efektivita v některých případech silně trpí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A právě proto portable apps, ne náhodou to má slogan "vaše PC všude";)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

První co udělám při správě či opravě nejakého pc s win je instalace TC. Je to otázka asi 20 vteřin. Samozřejmě je to tam pak bez licence a po práci to zase smažu.
Jinak je pro mě Windows jenom spouštěč Totalu (s velkou nadsázkou pochopitelně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedovedu si predstavit, ze bych tahal adresare nebo soubory z jednoho okna exploreru do druheho. To je proste bullshit. Jedine kdy to delam je, kdyz taham z flashky adresar s total commanderem pri prvnim spusteni po instalaci pocitace, KAZDEHO POCITACE! Hledani, porovnavani a synchronizace adresaru, jenom takova "blbost" jako F3 a F4. Kdyz sedim u linuxoveho serveru, kde je kdyz moc, tak MC, to bych umrel u toho hnoje!!! Kdyz clovek potrebuje najit soubory, co se zmenily za poslednich 10 minut, ve windows jedna klavesova zkratka, na linuxu POKAZDE (protoze si proste nikdo ty zchujene a nelogicke prepinace nezapamatuje) 10 minut studovani manualu a guglu! Zabaleni archivu, rozbaleni, otazka jedne klavesove zkratky nebo enteru, v linuxu opet .........
Porovnani dvou adresaru, v linuxu zcela nemozne bez nejakeho externiho programu = na serveru zcela nemozne!
OMFG, zjisteni velikosti adresare, ve windows? I ten debilni explorer to umi!! V TC mezernik .... v linuxu ani tu <!> !!! Nejde, neexistuje! Nezjistite velikost adresare, proste ne, nefunguje! Odveke tema internetu! Mam brutaliskni asi 200 znakovy skript, ktery se snazi spocitat velikosti podadresaru, no zjistil jsem, ze obcas se u nejakych specialnich typu (a ze jich tam kuwa je!) stane, ze zapocita misto 14ti bajtu u nejakych streamu 0 bajtu. Kdyz potrebuju vedet, co se v adresari zmenilo, tak ho prvne zkopiruju a neda se ani spolehnout na to, ze kdyz takhle zjistim velikost, ze je stejny, nejake bitove porovnani SAMOZREJME ani omylem!!! Takze oba zabalit, zkopirovat do windows a v TC porovnat!!! Z toho by clovek umrel z takoveho hajzlu!! Takze jezek presel na linux, tak uz nema potrebu TC, protoze tam nic takoveho neni:o)))
Nasel jsem nejaky javovy xindl double commander, hrozna sracka, ale zakladni veci umi ..... bohuzel jako vzdy, na linuxu proste nebezi. Neda se staticky zkompilovat se vsema hnojama, aby proste bezel VSUDE!!! Odveky problem linuxu. Na produkcnim serveru u zakaznika samozrejme nemuzu instalovat 10GB nejakych grafickych knihoven a linuxoveho hnoje, abych rozjel jeden program ......
Dokonce jsem v jednu dobu uvazoval, ze si pro TC udelam linuxovy plugin a na druhe strane bude backend v podobe nejakeho "client-server" reseni v pythonu treba pro prohledavani adresaru a synchronizaci, ale zas jsem si rekl ... abych zrovna ja delal revoluci na linuxu, pche .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

zkus v linuxu v mc ctrl+mezerník. To by mělo zjistit velikost adresáře

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nie, spravne je - skus lobotomiu. Pretoze toto je cisty trolling.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, dalsi troll:) Ne, ze by napsal jak/jestli neco z toho jde:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tebou nemienim stracat cas, napisali to ini.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi chtěl napsat, že Ti to nefunguje, tak asi budeš jedinej. Tu funkci potvrzuji, ale fakt nechápu, že si nedokážeš dát do gůglu čtyři slova "midnight commander key commands"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nerikam, ze to nejde nastavit ..... ale standardne v redhatu to proste neni.
EDIT: eh sorry, ted jsem zkousel jiny a fakt to jde, ale ja bych chtel to co udela TC po mezerniku ..... tohle napise 20365M a to vim hovno kolik je, kazdopadne dik. Usetri to praci s command->directory size, ktere navic zjistuje vsechny v celem okne:) Kazdopadne dik za tip:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nestačí ti vědět že to je "zhruba" 20GB?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Usetri to praci s command->directory size, ktere navic zjistuje vsechny v celem okne:)"

vysvetlim ti 2 zakladni nepochopeni....
1. u te polozky v menu "show directory sizes" mas napravo C-Space... co to tak muze bejt? ze by klavesova zkratka kterou lze tu polozku vyvolat, tedy Control+Space? ano je to tak, mozna te to prekvapi ale vetsina dalsich polozek ma take nejakou svoji klavesovou zkratku ;)

2. pokud chces pracovat s jednou (nebo nekolika polozkami), tak je vyber, slouzi k tomu klavesa insert, nebo prava mys... ano je to stejne jako v TotalCommanderu, kterej je jen kopie NortonCommanderu pro DOS co to mel take tak ;) a ano pak se pocita jen to vybrane...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ten hnus pouzivam stejne s odporem, vecne se do commandlajny hazou nejake OA OB a podobne pirocoviny, protoze to neumi poradne klavesnicu, mnohdy je to totalne rozpadle cele. Mnohdy to ani nejde spravit pomoci LANG=C mc-a ....... je to proste cele znouzecnost, stejne jak linuxovy shell s miliardou kodovani a demenci, kdy to stale nezna vic nez 80ti klavesovou klavesnicu.
A jestli hodlas napsat nejakou sofistikovanou uvahu, ze nastavit se to da a je to chyba mezi klavesnici a zidli, tak ne, neni! Pouzivam putty a ma to fungovat. Kolega ma linux a taky mu to nejede. Mam se pripojit a ma tak trivialni vec fungovat, ani to jeste na linuxu nefunguje .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ma to fungovat, je to chyba mezi klavesnici a zidli... ja pouzivam ssh + mc na spouste ruznejch strojich s ruznym nastavenim a OA OB mi to nepise, klavesy to pouziva vsechny co potrebuju :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve Win používám Unreal Commander (UC) kvůli open licenci na firemním PC a v linuxu Krusader. Popravdě snad kromě vzhledu mezi nimi nevidím moc rozdílu. Klávesové zkratky jsem neporovnával a že jich oba mají hooodně.
Možnosti více záložek místo více oken exploreru.
Jednoduchá správa oblíbených položek. V exploreru ani nevím, jak oblíbené položky fungují.
Možnost porovnání adresářů a synchronizace. Nevím, že by toto explorer uměl.
Velikost adresářů, v obou funguje mezerník. V UC funguje navíc ctrl+alt+enter pro zjištění velikosti všech adresářů. V Krusaderu nutno držet mezerník pro označení všech adresářů.
Ve Win používám explorer jen pro vyhledávání pošty a dokumentů a to i fulltextově. V linuxu to jde taky, ale tam to nepoužívám, neb Linux jedu ve virtuálu spíše jen pro zábavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja ale chci na linuxu soubor commander.exe ! A ten spustit na libovolnem linuxu nebo aspon serverovem redhatu! A ne instalovat tri prdele grafickych knihoven a jineho bordelu, protoze to proste nejde udelat! To jde udelat na domacim linuxu nekde v sandboxu, ale nemuzes takove veci instalovat na server!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"@BTJ [...] OMFG, zjisteni velikosti adresare, ve windows? I ten debilni explorer to umi!! V TC mezernik .... v linuxu ani tu <!> !!! Nejde, neexistuje! Nezjistite velikost adresare, proste ne, nefunguje! [...] "

ty ses ale ulhanej trolli trotl co? :) v GNU/Linuxu zjisteni velikost adresare v:
- Krusader - Mezera (BTW: tento manager ma rozsahlejsi moznosti nez TotalCommander)
- DoubleCommander - Mezera (je i pro Windows a podporuje TotalCommander pluginy)
- GnomeCommander - Mezera
- Midnight Commander - Ctrl+Mezera
- Thunar (Xfce "Explorer") - Menu+V
- Dolphin (KDE "Explorer") - Alt+Enter
- konzoli/terminalu - du adresar

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je pekne ..... double jsem tu zminoval dokonce ne? Ale vsechny tyhlety hnoje maji spolecny jeden jmenovatel ..... rozbitost linuxu=absolutne zadny standard na nic. Takze v realu na serveru nepouzitelne. Neni zadny JEDEN EXE soubor, ktery bych spustil ...... musel bych si tahat miliardu balicku s sebou (to ani nevim jak, patrne by to ani neslo a stejne by nekde neco chybelo), protoze ty servery pochopitelne nejsou pripojene do internetu.
A 'du' jak uz jsem psal to neumi, proste neumi. Uz nevim jak se to chova, zahrnuje tusim i velikost primo prazdeho adresare (nejakych tech par bajtu nesmyslne), ikdyz ten nezabira zadnou velikost (stejne jako u souboru pouze zaznam ve FAT tabulce, ale zvlastni, ze na linuxu soubor se tvari, ze zabira skutecnou velikost, ale prazdny adresar ne:)
Neni synchronizace, neni vyhledavani ..... proste neni, sestimsmir! To, ze existujou pochybne kopie total commanderu, to vim, ale proste ani to neexistuje v jedne binarce, aniz by clovek musel stahnout dalsich 5GB hnoje!!! Pritom x server tam samozrejme vsude je. Jak je mozne ze i blby oracle dokaze udelat jeden EXE soubor, ktery bezi na kazde alphe, na kazdem linuxu, v grafickem prostredi a vzdy bez instalaci hoven, proste nejak to asi de, ale je to opruz a hlavne, proste to N-E-N-I.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zminoval si jen "nejaky javovy xindl double commander" protoze DoubleCommander nema s Javou NIC SPOLECNEHO, tak si bud ZASE LHAL, nebo si zkousel NECO JINEHO

tak koukam si psal i "nejake bitove porovnani SAMOZREJME ani omylem!!!"
Krusader i DoubleCommander to SAMOZREJME ma ty ULHALEJ TRO(T)LE
jak bytove porovnani 2 souboru, tak casove/velikostni/bitove porovnani dvou adresaru vcetne vsech souboru i v podadresarich s synchronizaci (u Krusaderu s "milionem" upresnujicich voleb)...
a v konzoli ? diff --recursive adresar1 adresar2

du jak sem psal to UMI, to ze to NEUMIS TY, je dusledek toho ze ses NESCHOPNEJ TRO(T)L ;)
du jak uz nazev i popis programu napovida, je "disk usage" tedy "vyuziti disku", logicky pak tedy pocita do zabrani i nacate bloky filesystemu pro kazdy soubor, to kolik zabira adresar, apod...
nicmene kazdej normalni clovek, co by pouzil nejaky konzolovy nastroj, se podiva na jeho napovedu pomoci "du --help" nebo na manual pomoci "man du"
a docte se ze to SAMOZREJME JDE I TAKTO:
--apparent-size vypíše velikost obsahu souborů místo zabraného
diskového prostoru

"Neni synchronizace, neni vyhledavani ..... proste neni"
OPET ZASE SAME LZI, ZAMINDRAKOVANEHO TRO(T)LA...
JE synchronizace a JE vyhledavani...
ta synchronizace je MNOHEM DUKLADNEJSI v Krusader nez v chudem TotalCommander, tady mas jednoduhe srovanni:
https://s9.postimg.org/k3thl9ilr/Krusader_Vs_Total_CMD_Synchronizace_Adr...

"aniz by clovek musel stahnout dalsich 5GB hnoje!!!"
5GB hnoje mas v rozbitejch Windows po jedne az par "normalnich" aktualizaci, hnuj si ve Windows taha "kazdej druhej" program...
v Linuxu neni potreba aby si mel 1 EXE, protoze vsude staci pouzit "spravce software" a nainstalovat program z repositare, to ze ty udajne mas zakaznika co ma udajne servery co jsou udajne bez internetu je tvuj problem, kazdej normalni si ho snadno dokaze vyresit (hint: mirror kompletniho repositare na usb flash/hdd/ssd disku)

takze prestan LHAT ULHANEJ TRO(T)LE a jdi si hrat Solitaire, to je asi tak jedine na co se technicky zmuzes, nevadi ze nevyhrajes, staci ze si zahejbes kartickama :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pro doplneni, Krusader krome mezery nad polozkou, nebo prava_mys/vlastnosti ma i primo nastroj na zobrazeni obsazenosti disku, ma nekolik zobrazeni, lze tim prochazet, i v tom kolaci se da vnorovat do jeho casti a stane se z toho interaktivni subkolac te casti..
http://s13.postimg.org/glbptlzk7/Krusader_Obsazenost_Disku.png

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kamo porovnavat TC a nejaky krusader ....... to necham radji bez komentare, uz jenom z tech screenshotu jak to vypada jak vyblity hnus.
Doublecommander, aspon ten co jsem mel ja, je cely v jave, cili jakovy xindl.
Ten 'du' paskvil neco vynechava, bud prochazi linky nebo neco takoveho, proste neda se pouzit k presnemu zjisteni velikosti.

Dobre, ten TC chapu, kdyz mas jen krusader, tak budes zavidet, ja to chapu a uz toho necham a nebudu ti to mest do tvare. Co se ale tyce te obhajoby absence naprosto zakladnich utilit v linuxu a obhajovani toho zkripleneho balickovaciho nesmyslu, tak to je uz moc. Ja proste chci mit jeden EXE soubor a pustit ho vsude, JDE to, ale strasne slozite. Taky to chapu, zavidis nam windows, kdyz jsi na linuxovem desktopu zbytecne zabil roky zivota jak Jezek, tak na to asi nedas dopustit:) Rozumim a akceptuji.
Ja linux na desktopu neuznavam (je to proste blbost), na serveru se s tim potykam kazdy den a ony jsou i nastroje, co by ulehcily praci, bohuzel proste nefungujou a jak jsem rekl, nemuzu si na zakaznicky system nainstalovat cele nekolikagigove KDE kvuli zpicenosti jako je krusader!!! Proste proto, ze v linuxu nic neni no ...... ale to je fuck. Neni, tak neni no .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

porovnat TC a Krusader je pravda nefer vuci TC protoze Krusader ma mnohem vice moznosti, je to ostatne videt na tom porovnani syncrhonizace, asi jsi to prehledl, tak znovu:
https://s9.postimg.org/k3thl9ilr/Krusader_Vs_Total_CMD_Synchronizace_Adr...
Vyblite tedy to vpravo, to co ma pocet voleb jak sw z minuleho stoleti je TotalCommander ;)

DoubleCommander v jave si NEMEL, z toho tro(t)lovani mas zapecenej mozek a nepamatujes si ze to byl (asi) muCommander, ten je v jave.. http://www.mucommander.com/

s absenci zakladnich utilit si to pletes s Windows, tam mas svazane ruce... ja ti jasne psal ze to co LZIVE tvrdis ze v GNU/Linuxu neni/nejde tak samozrejme JE a JDE ;)

ja na Linuxovem desktopu zadne roky nezabil a rozhodne ti nezavidim Windows, profesne se s nima mel uz tu "cest" 20let, takze mam i historicke informace a zaroven dostatek zkusenosti pro srovnani... chapu ze ty ses s omezenejma moznostma Windows spokojen, protoze vice intelektualne stejne nejsi schopen pojmout ;)

"nekolikagigove KDE kvuli zpicenosti jako je krusader"
to se stava jen nejake pice jako je BTJ, ja kdyz vezmu ciste Xubuntu (tedy GTK desktop/knihovny/aplikace) a dam instalovat Krusader tak ctu:
Need to get 87.7 MB of archives.
After this operation, 253 MB of additional disk space will be used.

mel by ses venovat tomu cemu rozumis, tedy vem prachovku a jdi oprasit do servrovny monitory ;) hlavne nekoukej zavistive systemakum pres rameno, stejne te k tomu nepustej...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obdivuji Vaši vytrvalost odpovídat frustrovanému BTJ, kterého zaměstnavatel nutí pracovat na linuxu a děkuji Vám za všechny ty informace ve Vaších příspěvcích, jsou mnohem hodnotnější než původní článek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakou informaci, ze tu dal? Ze nejaky double commander v nejake lama linuxove distribuci zabere 230MB? (IMHO ctvrt giga je opravdu trosku moc na takovou kravinu ne?)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zaprve... 230MB byla reakce na tvoji LEZ ze dotahuje "cele nekolikagigove KDE" a/nebo "stahnout dalsich 5GB hnoje", tedy tva LEZ byla jednoznacne vyvracena...

zadruhe... se ti to porad plete co? ne Double Commander, ale Krusader.... instalace Double Commander zabere na disku 39MB

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lol s tim ubohym plagiatem total commanderu jsi pekne naletel:o) Reknu ti jen tolik, ty screeny z krusaderu jsou na 99% KOPIE z total commanderu, to ze to tam na te prave strane nemas, to uz necham radeji bez komentare (nehodlam kopat do neznalka:)
Ehm, tedy v cem je napsany ten double commander?

Wow, s tim xubuntu si to myslel vazne? Nebo je to jen nejake moudro nijak nesouvisejici s predchozim textem? Pokud ne, tak bych znacne pochyboval o tom, ze jsi vubec u linuxu nekdy skutecne sedel .......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

naletel sis leda tak ty, ten screen porovnavajici moznosti synchronizace v Krusader Vs TotalCommander je na 100% v poradku, delal sem ho sam, prave kvuli nejakemu amaterovi co tvrdil lze TC toho umi vice ;)
klidne muzes udelat screen z TotalCommander/Synchronizovat jestli tam toho mas vic ;)

s Xubuntu sem to samozrejme myslel vazne, je o ciste GTK, tedy nema zadne predinstalovane KDE/QT, takze idealni pro vyzkouseni kolik toho opravdu dotahuje (narozdil od tvejch LZI ze 5GB)
u GNU/Linuxu sem sedel pred poprve pred 21rokama a zkusenosti mam mnohonasobne vice nez ty s Windows, s kterejma mam take nekolikanasbne vice zkusenosti nez ty, samozrejme myslim zkusenosti se systemem jako takovym nikoliv ze pres to poustis ikonku na plose co ti tam nekdo pripravil ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krasne vytrolenie trola. GJ :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ten mi to nandal ..... TC v tomhle konkretnim pripade neumi vic, protoze krusader ho celkem verne kopiruje .... nepsal jsem to uz nahodou??? ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ti pane BTJ něco poradím: když víš vo Linuxu/Unixu a jeho ovládání hovno, tak se do toho neser, vypadáš pak jak kokot.
Já toho teda nevím taky moc, ale tohle jsou základní věci příkazovýho řádku a i já jako začátečník se musím chlámat tomu, jak BTJ něco neví, jak se v linuxu dělá, a vyskakuje jak čertík z krabičky.

Linux/Unix je na tebe fakt moc jinej. Ser na něj, nikdy to nebude tvoje doména. Ty až umřeš, tak ti daj do rakve Lumii s Windows 10, jinak neusneš :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, pomalu se etablujes do linuxovych rad .... reakce na otazku urazkou, ze nekdo neco nevi. Nekdo uz to tu psal, ze se tenhle portal hodne zlinuxoval, takze se diskuze nese na urovni linuxovych for s "podporou" ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych vědět na co jsi se ptal? V tvých příspěvcích jsem žádnou otázku nenašel, jen furt jen dokola opakuješ, že něco neumíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ má pravdu v jedný věci: v linuxu není tak snadný, vzít si usb a zkopírovat na něj jeden soubor, kterej za vás udělá všechno sám, jako je to snadný ve woknech.
Tvrdit, že si v repozitářích snadno všude stáhne filemanažer podle potřeby, je prostě konina, nejde to snadno, nejde to všude a určitě už nejde spoléhat na to, že všude a snadno stáhne právě ten filemanažer, kterej si přeje. Zatímco ve woknech stačí vlastní usb s sebou do kapsy.
To je ale skoro to jediný, v čem pravdu má. Kdyby věnoval tolik snahy co dal do reptání, že něco nejde, do úsilí naučit se práci s konzolí a mc, dávno si moh sestavit vlastní příkazy pro mc a konzoli, jak potřebuje. Konkrétně u zjišťování velikosti adresářů si najít parametry takový, aby počítaly právě to, co on chce a předefinovat si s nima vlastní příkazy ...
Někdo holt reptá, že prší, někdo si koupí deštník ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zlatej windows, pravým > vlastnosti...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to si pletes, Windows nejsou zlate, ale prasive plesnive ;)
kazdopadne "pravym -> vlastnosti" lze v GNU/Linux samozrejme v tech vsech (krome konzoloveho mc a du) co sem psal:
http://diit.cz/blog/dvoupanelovy-manazer-ala-total-commander-je-prezitek...

Menu+V je kupodivu "prava mys pro kontextove menu -> Vlastnosti" ;)
Alt+Enter je to same... u Krusader a DoubleCommander jsem psal mezeru, ale prava a vlastnosti zobrazi samozrejme okno s vlastnostmi kde velikost je spocitana take...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já ještě používám to že všechny složky mám zobrazené včetně detailů, takže přímo vidím velikosti a datumy vytvoření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D opravdu je těžké napsat v terminálu du -hs adresar :D

Ale pobavils jsi mě, asi si musím sehnat to co piješ....pěkně ses odvázal :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U minulý diskuze mě nenapadlo co všechno v něm používám a jen jsem napsal že si to bez něj neumím představit.
F3,F4,space, cmd line, f5, f5 fronta (kdo ví co to dělá, chápe), hromadné přejmenování když má nějaký command line soft problémy s mezeramy v názvu, vytváření SVF/MD5, FTP/SFTP, podpora zip/7z a já nevim co ještě...
Ano, většina toho jde dělat v průzkumníku, ale tak nějak mi to v TC přijde rychlejší, intuitivnější a jistější.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosta vetsina v pruzkumniku/exploreru teda nejde:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně pro tyto features ho používám.
On "pan redaktor" používal Window/Total Commander asi jako blondýna Iphone :-)
Pak mu někdo vnuknul myšlenku, že by bylo dobrý si hrát s Linuxem a tak ho přestal používat úplně.
To je fakt článek hodný "odborníka".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tvuj komentar hodny slepeho amatera ignoruje fakt ze nejde o clanek jak pises, ale o blogovy zapisek, muzes se vymlouvat ze je to jedno, ale neni ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOL. :-D Skoro jsem se nechal vytrollit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

predne tc neni op resouvani polozek jak to "umi" wokna, von to ten soukmenovec nenapsal jen tak abye mel jezek cemu divit.predne umi otevrit slozky kery wokna otevrit nechcou qa spoustu dalsich funkci.tento blabol je tak dobrej akorat moznqa pro przskou kavrnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Start - Ovládací panely - možnosti složky - záložka Zobrazení:
odškrkni skrývat důležité soubory a složky
přepni zobrazovat skryté složky.
oala :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aneb proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

po instalaci windows si přepnu zobrazení skrytých souborů. Jelikož se v systému nevrtám, tak chráněné složky a soubory pro běh windows si nechám skované abych je nepoškodil. Jsem spokojenej, TC tě pustí do nějaké složky o které nevíš co je, náhodou v ní něco zmrvíš a druhej den ti počítač nenajede. Tomu bych se rád vyhnul.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No to že se vrtáte ve složce ve které nevíte co je...
"Tomu bych se rád vyhnul." Tím pádem asi nejste pravý kandidát na používání TC.
Na zlikvidování některých opravdu důležitých složek se Vás TC stejně ptá, zda to chcete provést jako administrator (i když admin práva máte). Takže tam jakási ochrana je.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když umíte zobrazit skryté soubory ve Windows, tak bych očekával, že si budete umět skrýt skryté soubory Windows (jedno zaškrtávátko?)
A skovávat se sice dá (u kováře), ale v počítači je lepší něco schovat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. Kamo, v TC je defaultne vypnute vidiet skryte/systemove subory a zlozky, kym to sam nezapnes, takze netrep, ze v tomto je prieskumnik iny ;-)
2. Ak sa nerozumies systemu, zapni PC a pouzivaj to, co poznas, do systemu neloz, lebo ho mozes poskodit rovnako aj s prieskumnikom aj s TC...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proč to píšeš mě?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Proč ne, když vám to vyhovuje.
Akorát je asi omyl vydávat tuhle věc za výhodu woken nebo Tc, když je to volitelný. Zobrazení skrytých a systémových je volitelně vypnutelné i v Tc, co si kdo nastaví, to má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to ti pak zobrazuje globálně všude ve Windows. A na ploše desktop.ini(nebo jak jse to jmenuje) vidět nepotřebuju.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...et voila ... Bleble lalala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tento clanok ma pobavil :)
ja sa len vzdy s udivom pozeram na tych brutalne pomalych tiezajtakov, co sa snazia spracovat par suborikov pomocou styroch ruk, troch mysi a desiatich pomatenych okien (trochu prehanam)
potom si za to sadnem s niecim a la tc a dam to radovo rychlejsie. bez mysi.
iste, jezekov "konzumny" sposob pouzivania pocitaca ma na to vplyv. je to jeho volba. ale jeho sud sa tvari ako generalny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já se taky bavím, když zjišťuji, že pán veliký Ježek je/byl pirát s nelegálním softwarem. :D
A teď pode mnou budou všichni reagovat jak oni mají 100% koupenou licenci apod... :D :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hele bl.ečku ony existují i licence jako shareware a to TC(otravná tabulka na začátku zmačkneš čudlik a ono to jede jako plna verze), je nemusíš mít nutně crack verzi, aby fungovala. Ale to by sis první asi musel zjistit. Tak zalez do díry a zpytuj svědomí ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele bl.ečku, víš přesně co znamená/ znamenal shareware v případě Windows Commanderu?
Řekl bych, že ho používal nejen soukromě a víc než 30 dní. To je ale překvapení co? Pa_blbe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Povoleno po dobu jednoho měsíce, jestli se nepletu. Pak už ho používáte načerno v rozporu s licencí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A četl jste někdy co se u těch čudlíků píše? Takže s ostrýmy slovy pomalu.

Já jsem si teda licenci koupil, je to asi vůbec nejstarší licence co používám, takže za tu cenu se opravdu vyplatila, navíc je na jůzra a ne na stroj, pokud to používám jen já, můžu ho mít legálně na více strojích (nerozkrájím se abych to používal na několika kompech najednou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dnes není nejmenší důvod, proč něco takového vůbec používat."
Nekrmte trolly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jezku, kdyz pomineme tu tvou potrebu trollovat, tak opravdu nevyuzijes hromadne prejmenovani souboru? Neprejmenovavas fotky nebo jsi prestal fotit?

Neznam lepsi nastroj na hromadne prejmenovani nez-li Total Commander. Takze ja licenci koupenou mam a na Windows ho vyhradne pouzivam.

Na linuxu sice TC mam taky pres Wine, ale nejak jsem si zvykl na dvojici Double Commander + Nemo. Samozrejme asi jako kazdy na linuxu obcas vyuziju i "mc" - nejpotrebnejsi nastroj linuxoveho admina. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak se v TC prejmenuje fotka z Flexarety? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to me nenapadlo, ze Jezek muze byt tak zaostaly, ze nedigitalizuje. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik den-no denně nahraješ do počítače souborů abys nějak aktivně využíval přejmenovávání těch souborů? Jednou za tisíc let?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dvakrat tydne minimalne vsak kazdy vikend.

TC mi vyhovuje po vsech strankach, na linuxu mam na beznou cinnost Nemo a kdyz chci neco delat se souborama, tak pouziji Double Commander.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak jednou do týdne. Ale když to nastane tak mě zalije pot při představě že nemám po ruce Total Commander. Nahradit u dlouhého názvu všechny mezery tečkama a to u deseti dvaceti souborů, by mě hráblo. V TC za 5 sekund.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jeste dobry, ale obcas clovek vyuzije i regularni vyrazy a kdyz si treba predstavim prejmenovani co jsem driv delal v praci na tisicich souborech, tak by to rucne byla otazka nekolika dnu, zatimco TC presne jak pises - 5s.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hromadne prejmenovani za pomoci regulernich vyrazu, Thunar take umoznuje...
vice info viz: http://diit.cz/blog/dvoupanelovy-manazer-ala-total-commander-je-prezitek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady jsou samí piráti nebo agrofertí pracovníci zpracovávájící EET účtenky, když každej den přejmenovávají sta tisíce souborů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co má hromadné přejmenovávání souborů společného s piráty, to tedy opravdu nechápu.

Těch souborů stačí dvacet, aby to bylo otravné a zdržující dělat po jednom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na přejmenování fotek jsem si v linuxu udělal už před léty skriptík, který projde SK kartu, přesune všechny do zvoleného adresáře a během toho přesunu je zároveň přejmenuje podle dat z EXIFu.

Jinak používám dolphin, shell příkazy, mc, krusader (v tomto pořadí). A na přejmenování (když se ta nutnost jednou za čas vyskytne) tu je kRename.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale na co mit tolik pomocniku kdyz to zvladne jeden, TC. A o tom to je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to právě záleží na tom, co právě dělám a co je v dané chvíli rychlejší. Když jsem v konzoli, tak je rychlejší pustit mc než krusader. Už třeba jen proto, že mc většinou potřebuji jen na promazání /usr/src/ adresáře a to dělám pod rootem.

Krusader většinou používám, když něco dělám na web stránkách přes ftp. To sice Dolphin i mc taky umí, ale Krusader mi na tohle přijde pohodlnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To všechno je pravda, je to celkem elegantní a funguje to. Co ale naplat, jsem líný a Tc udělá všechno za mě, rychlejc a snáz. Tc je moje killer feature a hlavní důvod, proč jsem postupně přestal používat linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"@Redmarx [...]opravdu nevyuzijes hromadne prejmenovani souboru? [...]"

Thunar, spravce souboru "neco jako explorer", v Xfce ma zabudovane hromadne prejmenovani ;)
https://www.linux-mint-czech.cz/thunar-hromadne-prejmenovani-souboru/

krome toho ma uzivatelske akce (obdoba pluginu), podporuje roz/za-balovani archivu, umoznuje otevrit vice listu zaroven (jako www prohlizece, nebo tc) atd... to ze Thunar neznas neznamena ze neumi to kvuli cemu si myslis ze kazdej musi pouzivat TC ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, možná by nebylo od věci, založit tu rubriku Revue a udělat rozhovor s Kim Kardashian... :o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...et voila ... Bleble lalala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já když nemám možnost pracovat ve dvou- a více panelech ala TCUP, tak jsme jak bez ruky. Často musím spravovat haldu fotek z několika adresářů, a celkově spousty souborů ze 7 partitionů všech disků a dělat to přes Explorer? No to bych snad radši skočil ze skály. Dvupanelový nebo klidně i více panelový manager je pro mě absolutní základ. O dalších funkcích se ani nemá smysl zmiňovat. Ale i já znám lidi, kteří spravují svoje soubory přes Explorer, podivíni... :P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale jó, jde to. Ale když víš že to jde o dost rychleji tak proč se trápit s průzkumníkem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je, že původní FileManager ve Win 3.11 se do dvoupanelového režimu přepnout dal. Sice byl o dost hloupější než Windows Commander 1.0, ale šlo to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach Ježku Ježku...
Souhlasim s tebou a milióny dalších, kteří TC a podobné nepotřebují - v tom, že ho nepotřebují.
Pro ty kteří maj důvod ho používat ho používají a nevzdají se ho.

Bohužel půlka populace neumí ani se složkama/souborama dělat, znají jenom "plochu" no a tak mají vše na ploše, k čemu pak nějakého správce ne?
BTW: na ploše, kterou jim zlý MS chtěl vzít metrem :-D - ale to je jiná pohádka - o Ježkovi a Windows.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dvoupanelovy manazer.

Dva panely.

A neni to moc, Antone Pavlovici?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja tiez prispejem, aj ked ocakavam, ze sa to poriadne zvrhne.
9 z 10 profikov pouziva FAR. A vedia preco... Zvysok ma len alergiu na modru farbu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jééé FAR, to jsem používal jen před lety, když se s tím daly flashovat Sony Ericssony :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S FARem tady asi moc neuspěješ, to ocením tak já ... ;) Tady se bez ostychu přiznávám k tomu, že v potenciálním flejmu TC vs. FAR budu jednoznačně za FARem ;). Už jen proto, že je legálně zadarmo, byť jsem si v době, kdy byl ještě placený, licenci řádně koupil (bylo to právě v době, kdy oznámili, že bude zadarmo, vyjádřil jsem tak autorovi poděkování).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

FAR pouzivam porad. TC jen na porovnani slozek(je prehlednejsi) a nekdy na kopirovani vcetne souboru owneru coz se mi ve FARu zatim nepodarilo.
FAR ma obrovkou vyhodu nativni prikazove radky a toho ze zadny dialog ani jina akce neotvira zadne dalsi okno. Takze se vse odehrava pouze v tom jenom okne.
Dalsi vyhoda je, ze lze FAR pouzivat in na core instalaci windows serveru, kde neni GUI vubec

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s Win 7 a novým NTFS jsem přešel na MultiCommander, má jinak řešenou práci se symbolickými linky, s TC pak při kopírování/přesouvání větších struktur nastávaly problémy, kdy se ne všechno správně zkopírovalo/přesunulo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hloupost, TC si automaticky přebarvuju na modro s azurovým písmem a žlutým výběrem. Tak jaká alergie? Byli jsme odchováni Norton Commanderem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este ma korene v dobe, ked na STU fical VC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Absolútny súhlas. TC som nikdy neprišiel na chuť, ale to neznamená, že neberiem do úvahy, že niekomu vyhovovať môže. Ale pre mňa je FAR najlepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to kludne ocenim. Ku mne tieto viacpanelove/graficke managery nesmu (TC, Dolphin,Thunar a podobne).
Musi sa to spravat ako klasicka konzolova aplikacia. Toto ma hned v pociatkoch TC odradilo (pomale reakcie rozhrania) a jednoznacne nasmerovalo k Faru, ako pokracovatelovi VC (DOS navigator mal sice tiez dobru funkcionalitu, ale vyzeral strasne a bol pomaly). Je to do detailu premysleny SW, co sa tyka funkcnosti aj ovladania.
Na druhu stranu - bez 2 panelov sa samozrejme fungovat neda a lepsi hocijaky TC ako win exploder.
Mozno sa uz teraz, po rokoch, TC sprava viac admin friendly, ale nemam potrebu to overovat (ani tomu moc neverim).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz sem pred casem pouzival pracovne Windows tak spoustu let taky jednoznacne s FAR (Windows/Total Commander jen z donuceni), s hromadou jeho pluginu (prochazeni site, sluzeb, procesu, registru, tisku, ftp, email) kdy sem v podstate ignoroval Windows GUI :) kdyz pak v roce 2008 prisel FAR s prechodem na opensource, tak sem jeste vice "tleskal" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V práci bez TC ani ránu. Doma mi užívání TC silně nabourala klávesnice, kde chybí klávesa textového menu a jak jsem zjistil, dost silně:)
Nicméně i tak základní aplikace i doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale mezi slovem text a kontext jsem vždycky viděl aspoň drobný rozdíl ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne tak "inteligentní" klávesnice:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím sice tvému problému, ale možná by ti pomohlo, že v Tc si můžeš funkční klávesy překonfigurovávat.
Je to celkem dost schované někde v menu nastavení, tak není divu, že to někdo nezná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele když se tady sešli všichni odborníci na soubory. Mám pro Vás takový poloprofesionální dotaz.
Mám disk, na tom disku je nahrané všelicos, bohužel z různých záloh. Jenže zálohy jsou z duplikované. Což ztrácí na jednom disku smysl. Bohužel každá záloha pracuje sice se stejnou fotkou, ale ta fotka má různé názvy a různé velikosti a rozměry (tak jak se s ní v různých časech pracovalo).
Prý ale existuje nějaký program který dokáže disk uklidit tím stylem že porovná dvě fotky proti sobě a je schopen tedy zlikvidovat duplikáty i když nesedí název, datum vytvoření, rozměry, velikost. Nevíte o nějakém takovém programu? Mockrát děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Napadá mě jeden vysoce sofistikovanej nástroj: Kontejner... stačí vložit a počkat na odvoz. A je poklizeno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

formátovat disk umí každý OS :-D
..."čim víc se s tim hovnem mažeš, tim víc smrdí" aneb "hlavně se s tim nesrat"

omluvte vulgární slova, ale bez nich se to nedá vystihnout. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkusim poradit neco aspon trochu konstruktivniho (ale je to pro linux, tak nevim, jestli je to pro tebe relevantni). Kdysi jsem pro tenhle ucel vyuzil nastroj fdupes, uz nevim presne detaily, ale mam zato, ze pro zadane adresare/soubory spocita jejich hashe a vyjede seznam tech shodnych, pripadne muze duplikaty rovnou automaticky mazat (a mam zato, ze se tam da jeste nastavit, aby kdyz se shoduji hashe, porovnal, jestli se skutecne shoduji i obsahy souboru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je pokud: ...nesedí název, datum vytvoření, rozměry (asi fotky), velikost (asi souboru). Dá se něco takovýho považovat za duplikát... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jo, tak to beru zpet. Tohle jsem uspesne v zadani prehlidnul :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neptal bych se, ale narazil jsem na to že takový program existuje, ale bohužel jsem se po něm tenkrát nepídil dál a teď mě to mrzí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

image dupeless. je starší, ale funguje presne podľa tvojich požiadaviek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zkusím a dám vědět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V poho, ještě vlastně zapomněl na různej formát, pak by to bylo teprve dokonalý... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

== tento komentář byl upraven před redakcí, protože by obsahoval příliš injektiv ==

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NSA se CIA něco takového mají, tak tam zkus zavolat. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To asi nebude moc efektivní záloha, ale což.

Co tohle? http://freepicturesolutions.com/free-duplicate-photo-finder.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten mi moc dobře nefungoval. Doporučují níže uvedený:
https://sourceforge.net/projects/antidupl/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Totalcommander ...
:-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrazok mi dal rakovinu. Te fonty, te ikony, te tvary okien. Ach moj boze...
Pozor 1996 utoci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No furt to vypada podstatne lip, nez ten zminovany TC - ten vypada jak z dob Win 3.1, pokud se neco teda nezmenilo. To je taky duvod, proc jsem ho, v dobe, kdy jsem pouzival windows, nemel vubec v oblibe a pouzival jsem z meho pohledu mene znamy, zato vsak skvely Altap Salamander (puvodne Servant Salamander) z ceskych luhu a haju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhled GUI je takový zcela záměrně, neb mi vyhovuje. Není problém ani staré LXDE vyšperkovat do podoby eye-candy ala Masox či W10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Midnight Commander používám též čím dál tím méně, byť se soubory manipuluji už kvůli práci čím dál tím více. Je to díky tomu, jak se zlepšují mé znalosti zsh. Následuje jeden příklad. Nepopírám, že by něco podobného nešlo spáchat v panelových správcích souborů, ale napsat takové příkazy zvládnu dozajista rychleji.

rm **/*.xtc(.Lg-2mm-15)
cd /tmp
!-2
# smaž všechny normální soubory typu xtc v aktuálním adresáři a všech podadresářích, které jsou menší než dva gigabyte a změnily se v poslední čtvrt hodině; to samé proveď v dočasném adresáři

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pekne, ale trpnut pri kazdom pusteni, ci to vdaka preklepu, ci skrytej chybe nespravi nieco mierne odlisne a destruktivne, to fakt nemusim :) No a potom napravou zabit 100x casu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jedna z nejvetsich vyhod Midnight Commanderu je, ze je pod nim normalni terminal (ctrl+o). Nekolikrat jsem hledal, jestli by treba nebyla nejaka alternativa, ale vetsinou to ztroskotalo prave na tom, ze to sice ma dva panely ale nema to prikazovou radku, nebo ma nejakou vlastni ale ne plne funkcni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam Totalaca od nepamati, aj ked suhlasim stym ze z pracovneho nasadenia som sa aj ja casom presunul viac do konzumu, ale bez TC sa nezaobidem.
Je to komplexny nastroj nie jen na pracu so subormi, spomeniem vecim ktore som nedavno pouzil, FTP, kontrola checksum, rozbalovanie suborov, multi premenovanie, zmena atributov + zmena datumu suborov, porovnavanie suborov, kopirovanie do fronty, obmedzenie rychlosti pri kopirovani, preskakovanie priorit pri kopirovany vela dat, vytvorenie kariet adresarov, kam casto chodim, a 1000 inych ficuriek + v neposlednom rade si ho viem nastavit tak, ako ja potrebujem, vsetko na 1 mieste.
Tento clanok je z mojho pohladu uplne mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to len trochu preformuloval: " tak nějak v době, kdy nás operační systémy záměrně stále více a více oddělují od uspořádání souborového systému a adresářových struktur, jejich význam" (dvojpanelovych spravcov suborov) je o to vacsi...
Je to samozrejme vzdy len vec osobnych preferncii, ale ja sa nerad spolieham na to, ze mi OS alebo nejake jeho "udelatko" lepsie/krajsie/prehladnejsie postrazi kde co mam, nez rozumne navrhnuta adresarova struktura. Ak je "udelatko" sikovne, bude vediet pracovat aj po mojom zasahu, naopak to vsak platit nemusi, cize pre mna je "commander One" nutnostou aj na ohryzkovom stroji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je poněkud nešťastná formulace. Ona je totiž (předpokládám, že je tématem "BFU") změna práce s obsahem. Článek to ostatně také nakousl. Dnes už nepotřebujeme manipulovat s daty, abychom měli video nebo hodbu, prostě to stáhneme od někoho, kdo to udělal před námi. Ostatně, fakticky je rychlejší stáhnout, než vytvářet. Obdobně tak u her, zipování, crackování a pod. je v době Steamu a her za 5babek bezpředmětné.
Jinak nás ani Windows 10 samozřejmě o nic víc neodstřihly od souborů jako třeba XP.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladali ste nespravne. BFU v dnesnej dobe uz naozaj neriesi a riesit nebude nejakeho dvojpaneloveho spravcu a na vec sa bude pozerat tak ako hovorite vy, o tom rec nie je. Pre ludi, ktori radi system aj trochu ovladaju, nie len pouzivaju je to dnes, ako som napisal o to vacsia nevyhnutnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samo téma prostě míří na BFU. Nebudeme se přeci bavit o profesionálním nasazení, kde tak jako není žádná postpc éra, tak není ani téma, na kolik je užitečná práce s daty před deseti lety nebo dnes. To se prostě nemění.
To že dnes doma věc asi přilepíš a ne přitlučeš neznamená, že daný řemeslník vyměnil kladivo za lepidlo:)
Pro BFU je toto ale regulérní téma, protože zde opravdu postpc éra je v plném proudu, o tom žádná. A postpc éra sebou přináší i potlačení adresářové struktury, z pohledu uživatele. Ale tam také nikdy dvojpanely nebyly extra tématem že (ačkoli já na TC nedám dopustit ani na Androidu:) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono pre BFU toto tema naozaj nie je, ti to maju od cias windows 95, s prepacenim, ved viete kde. Takze za poslednych 20 rokov toto bola, a nadalej ostava, tema pre ludi ktori chcu mat vacsiu kontrolu (pre nedostatok vyrazov ich nazvyme len "viac skuseni").

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže článek je vlastně zbytečný, stav nezměněný. Dle tebe BFU nikdy takový program nepoužíval a nepoužívá. Zajímavé. Přitom dříve (např. v dobách pirátění her) to fakticky byla nutnost. Dnes stejné BFU rozběhává hru na dva kliky. Nebo když se krmily audio přehrávače přes UMS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V principe ano, ten clanok je len uvaha, nic viac. Ziadny zasadny objav, len zamyslenie sa nad stavom veci z pohladu jedneho cloveka a jeho optiky. "Dle tebe BFU nikdy takový program nepoužíval a nepoužívá." -> Nie nikdy, v case MS Dos ho pouzivali vsetci vratane BFU, ale od cias Win95, cize povedzme poslednych 20 rokov ho BFU naozaj nepotrebovali a nepouzivali. O tom pirateni hier by sme sa mohli bavit dost dlho, tu dobu som zazil a teda naozaj si neviem spomenut na to, ze by bol dvojpanelak nevyhnutnostou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TC a podobné softy nevyužijí všichni. A to je jedině dobře vzhledem k tomu jak mocné nástroje to jsou. Líbí se mi myšlenka, která tu zazněla opakovaně, že čím víc je user konzument, tím míň něco takového potřebuje, ačkoli i při kopírování z hdd na flešku je práce rychlejší. Já je používám kvůli rychlosti. Než se mrcasit s myší, tak to pomocí hotkeys naklofu násobně rychleji. Další věc, co hojně využívám, mimo (de)komprese, je F4 pro editaci souborů, kdy se systém "chytře" furt dokola neptá, čím to chci otvírat.
Ještě mě napadá, že bych někdy využil i čtyřokenního komandra, pochopitelně s možností manipulace se soubory mezi všemi okny (jinak si můžu pustit dvě instance téhož softu.) Jde to někde ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co taby v TC? (ctrl-t) Nestačily by?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taby jsou fajn, ale nejsou to čtyři okna - Chtěl bych mít možnost kopírovat nejen horizontálně (left+right panel ale i vertikalně (up+down panel) a i diagonálně (left up+right down panels)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To já bych chtěl kopírovat zepředu - dozadu a obráceně!
Ale na nás 3D uživatele nikdo nebere ohled!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je něco takovýho. Hrál jsem si s tím, ale pro celkovou neužitečnost jsem hračku vyhodil :-). Nějakej klon průzkumníka, s pár funkcema navíc a možností otvírat současně po libosti mnoho, spojených oken. Ale klávesu f5+right+down například, tak tu to nemělo :-), musel bys myší, i když nějaký hotkeys v tom byly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož je v nadpisu článku na konci otazník, chápu to spíš jako otevřený dotaz k názorům všech uživatelů. Všichni ti, proč dvoupanelové správce používají, je používají proto, že jim něco umožňují, usnadňují, nebo jakkoli jinak pomáhájí. Všichni ti, co je nepoužívají, je nepoužívají asi proto, že k jejich využívání nemají žádnou potřebu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo nevědí, že jim může být k užitku, ostatně "lidé často nevědí co chtějí, dokud jim to neukážeš" že.
Jenže pokud už nadpis postavíš v negativním duchu, pravděpodobně to tedy neukážeš. Fail novinařina no.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle povazuju za jeste vetsi perlu nez to jak Jezek splachoval licencni stitek do zachodu pri sve "recenzi" nejakeho netbooku ... to je dalsi historicke dilo!!! Krom naproste ubohosti, vlastne se chvastanim tim, ze TC pouzival ilegalne, tak natvrdo pise, ze linux je proste na hovno, protoze se jeste nenasel nikdo, kdo by tam udelal/napodobil/zplagiatoval pouzitelny souborovy manazer ve stylu TC. Tomu ultrablabolu uz opet chybi jedine ... vypoved tohoto "redaktora" a tag "neprehlednete" ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, dejme tomu, že jsem takový polo-BFU. Mám PC s Win7 a satelit s Linuxem. Satelit má HDD pro nahrávání filmů. A ftp server. Tak, a teď mi poraďte, jak "jedině správně" dostanu nahraný film z disku satelitu do PC? Jak přemluvit Win, aby přímo přistupovaly na disk počítače s Linuxem jsem nezkoumal. Protože se připojím pomocí TC na ftp a kopíruju. Že to jde i jinými ftp klienty? Tak proč ne zrovna TC? Ano, používám TC do dnes a nevidím v tom nic špatného, za co by se mělo upalovat na hranici...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo to je zase za článok ? TC predsa nie je len kopírovač fajlov ! Ak použiješ pluginy bezproblémovo nahradíš zo desať špecializovaných programov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je možná i částečně v zatvrdlosti Windowsího rozhranní, protože na Windows se bez TC prostě neobejdu, s několika okny Exploreru se jeden ukliká. Na Macu to naopak ve Finderu celkem jde, asi zejména kvůli systémovým gestům Mission Controll, dříve Exposé, kdy se dá hýbat a přehazovat okny, i když člověk zrovna něco "drží na kurzoru". Fakt to tam jde nějak lépe. Totéž na Linuxu, aktivní rohy v Cinnamon Mintu trochu rozvaují ruce a nutkání to udělat v některém z "dvoupanelů" je tam podstatně nižší.

Každopáně mezi superpohodlné a návykové základní věci TC a vybraných dvopanelů patří procházení archivů jako složek, kdy v tom prostě není rozdíl a integrovaný FTP klient. Jde to řešit i jinak, ale tohle je prostě návykové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ajťárně si zpravidla při čisté instalaci windows vystačím s tím co už v systému je a zpravidla s rukou na klávesnicí a myši zároveň. Jinak používám TC. V linuxu zásadně apt-get install mc :), který používám i v runlevelu 5. Na Workbench OS 3.1 na Amize zásadně Directory Opus (je i verze na win, ještě jsem ji nezkoušel) nebo cli (shell).
Far managera jsem používal kdysi dávno. Norton commandera jsem přeskočil a používal volcov commandera

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ó jéje, Amiga Directory Opus, nedal jsem na něj dopustit svého času.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Amigu mám teď vedle sebe na CRT monitoru. Čerstvý screenshot zevnitř Amigy 1200 :). Doufám, že tě nostalgicky potěší. Mimochodem autor Dopusu uvolnil jeho poslední verzi pro amigu zdarma.
http://minecart.cz/user/pages/var/dopus.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nez DOpus4 sem na Amize radeji pouzivat FileMaster, ale DOpus5 sem na Amize nejakou dobu pouzival v rezimu "nahada Workbench"... a sem to pak chvili zkousel i na Windows :) nezapomenu na tu pohodlnost, tuknout na volnou plochu a vyzkocilo mi male DOpus5 okno :)
https://sourceforge.net/projects/dopus5allamigas/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, potěšil. Klasa. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) bez TC je správa souborů ve woknech zcela nemožná.
2) přechodem na Linux se pro mě TC stal zbytečností (a wokna taky).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je dvoj-oknový správce souborů nutností. Total Commander má nepříjemný design, ale má nejvíce pluginů, proto ho používám hlavně pro práci s úložišti typu GoogleDrive, s nimiž lze pak pracovat jako s běžným lokálním diskem (na rozdíl od většiny dalších programů, které se vzdálenými úložišti pracují v režimu synchronizace s lokální kopií, což je hodně omezující).

Ale po stránce designové se mi více líbí český produkt Altap Salamander, který téměř výhradně používám na lokální navigaci po počítači.

Na Linuxu je situace horší, protože jak už to u Linuxu bývá, je tam velká variabilita, ale žádný program není rozvíjený k plné použitelnosti. Proto tam nemám žádného oblíbence a vyjma standardního n-cursového Midnight Commanderu používám jednoduchý Gnome Commander případně Krusader.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, Altap Salamander jsme taky kdysi používal. Ještě v dobách windows. Dýchla na mne nostalgie :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna hnidopišská poznámka - píše se to à la.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to dopoledne hlasil pres formular pro hlaseni chyb, ale zda se mi, ze tohle snad nikdy nikdo necte, a tudiz ani neupravi :-/. Predevsim pak no-X, ktery se dodnes nenaucil, ze castky v dolarech se v cestine pisou jako treba 10 milionu $ a nikoliv $10 milionu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další super vychytávka Total Commanderu je schopnost automaticky volit složky a soubory na základě obsahu textového souboru (Načíst výběr ze souboru). Používám při vytváření archivů při pálení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí tu vždycky byl i Emacs a jeho Dired. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A este jeden moj postreh. Komunikujem z clovekom, lamerom, ze stiahol hru (ISO) ale nejde mu ju spustit v PSP (serem na vas nazor o pirateni) a ze ju ani nevidi v PSP. Pytam sa ho, co robil. Stiahol subor, rozbalil a potom nakopiroval do PSP. Pytam sa ho, preco to rozbaloval, ze ISO ma ist priamo do PSP, on ze ake ISO...? To je ten problem toho drbnuteho prieskumnika, neukazuje koncovku suboru, system mu prideli len ikonku, ak ju ma asociovanu, co povacsinou maju vsetci asociovane ISO v RAR. Ked mu doporucim alebo nadialku nainsatlujem TC, voala, zrazu lamer vie, ze subory maju aj koncovky a ihned pochopi.... treba este nieco dodat?!? Milujte si prieskumnika, ignorujte TC ale potom neplacte, ze stiahnete alebo spracovavate subor a vobec netusite, co je to za subor....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pruzkumnik je sice humacsoft, ale prepnout si zobrazovani "pripony znamych typu", "skryte soubory a slozky" a "soubory operacniho systemu" v nastaveni "Moznosti slozky" zvladne i cvicena opice 10x rychleji nez stahnout a nainstalovat TC ;)

mi normalni co pouzivame GNU/Linux samorejme takove problemy "vychoziho dementniho nastaveni" neresime... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shareware nepoužívám.

Nedávno jsem narazil na Multi commander. Je i česky vč 64bit. Není multiplatformní.
Umí toho možná až moc. Nahradí i "Photoshop". ;-)

Multiplatformní jsem používal muCommander.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Davidem většinou souhlasím, tentokrát však naprosto nesouhlasím.
Koncepce 2 panelového file manageru je geniální v tom, jak je pro tento účel přirozená - prostě něco jako fyzikální zákon.. :-)
Na Linuxu nebo třeba Solarisu či BSD apod. je Midnight Commander k nezaplacení - mimo jiné i proto, že to je aplikace pro znakový terminál a je tedy univerzální.

Ten dnešní článek prostě nechápu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze je dlouhá a plamenná, což je autorův záměr a k plnění na 148% mu gratuluji. Kolega Crha sbírá mínusy jak o život, tedy tak, až mám podezření, že se za ně na konci roku dává vítězi nějaká cena. Ale tož přidám se :) Ano, tentokrát s mistrem Ježkem souhlasím.

M602 a později špičkový DOS Navigator jsem používal naposledy na své 486DX (překvapivě pod DOSem), protože v té době jinak rozumně ovládat PC prostě nešlo. Ovšem už v době W95 OSR2/W98SE (ač jsem se snažil) jsem nechápal, k čemu toto pravěké rozhraní je. To si neumíte zkopírovat složku pouhým přetažením, či přejmenovat soubor klikem na pravé myšítko ? Od XP tyhle věci vůbec neřeším a novým verzím TotalComanderu se směju stejně, jako když mi Ashampoo nabízí novou verzi svého Burning Studia. K čemu proboha ??? ;)))))

Nechť mínusy lítají, to by bylo, abych toho Crhu nedostal :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F OFF WIN, F OFF LINUX, Total commander tu bude naveky. A nikdy inak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Total Comander je super na hromadnu pracu. Dvojpanelove GUI prijemne na ovladanie. Podla mna aj diit by mohol byt dvojpanelovy. Aj tato diskusia by mohla byt dvojpanelova. Cely internet by mal byt dvojpanelovy!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.