Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Facebook vyvíjí cenzurovací technologii speciálně pro Čínu

Ono nelze opomenout velkou provázanost ekonomiky USA s Čínou, takže tyto perličky, kdy americké firmy "podepíšou smlouvu s ďáblem" jenom kvůli troše dalšího zisku, už ani nejsou překvapením.

China sucks, who cares...
Evropany by mělo zajímat nebezpečí, které je nám mnohem blíž, Muslimové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně Rusáci, ale Čínu je potřeba mít také na zřeteli, protože jsme tak malí, že může snadno dojít na slova Bohuša: "Tak a teď si vás koupím všecky."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že tu mame ďalší produkt mediálneho vymývania mozgov. Kým prisťahovalci robia reálne problémy už teraz a napríklad Nemci tieto incidenty veselo cenzurujú(treba vyskúšať pozrieť z nemeckej IP na YT nejaké video kde sú v hlavnej úlohe prisťahovalci. Napoviem 99% je blokovaných na žiadosť vlády). Ale my budeme po mediálnom výplachu riešiť Rusko, aby sme si obhájili sankcie, ktoré poškodzujú aj nás. A opäť platí, že niektoré firmy sa odtiaľ kôli sankciám stiahli, aby iné firmy(často z EU, ale lepšími politickými vzťahmi) zabrali ich miesto. Okrem toho, ak by Rusi mali reálne ambície zabrať niektoré štáty EU, tak ekonomické sankcie by ich skôr hecli ako schladili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Číst o vymývání mozků od Slováka vypláchnutého ruskou propagandou, to opravdu pobaví.
A ty sankce nás poškozují jak? Jako že se nerealizuje to zanedbatelné procento obchodů, které jsme s Ruskem, velmi nespolehlivým partnerem, měli? Tyto pofidérní ztráty se již nahradili jinde - možná by bylo dobré podívat se na reálná čísla o ekonomickém růstu atd. pak nebude potřeba psát takové bláboly, jaké tady plodíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tých neslýchaných partneroch si tiež niekde prečítal od niekoho kto ma nulovú skúsenosť? Lebo v mojom okolí viacero firiem obchodujúc ich smerom na východ prekvapivo prosperovalo, niektoré aj viac ako 10 rokov.
A kde prese sa nahradili tieto pofidérne straty? Keby ste vedeli počítať, tak by ste prišli na to, že ak prestanete exportovať 5% HDP tak sa to prejaví a prejavilo sa to aj v EU, stačí sa pozrieť na rok po sankciách. To, že potom prišiel rast je fakt, ale ten proste nemôže vyvážiť to, že sa jedna importná ekonomika vyškrtla zo zoznamu obchodných partnerov. No a nahrádza sa aj tým, že niektoré, hlavne silnejšie firmy, ktoré si to vedia zariadiť s Ruskom už opäť obchodujú o detailoch sa rozpisovať nebudem. Spôsoby ako obchodovať s "nežiaducimi" krajinami proste sú, len to nie je tak jednoduché.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co píšete nedává smysl, že růst nemůže nahradit výpadek jednoho nepříliš důležitého obchodního partnera? No očividně může - ale to je nakonec jedno, prostě nelze ekonomickým prospěchem nahrazovat svědomí a obchodovat se zločincem. Je mi jasné, že lidé jako vy by určitě rádi obchodovali i s Hitlerem, ostatně dělali to i jiní, jako třeba IBM a podobně, protože peníze nesmrdí a ta krev lidí na nich není vidět, ale to neznamená, že je to správné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

corwin78 - píšeš, že Rusko je nespolehlivý partner? Tam kde pracuji, tak právě obchody s Ruskem byly ty nejlepší jaké mohly být. Platili vždy včas a bez problému. Naopak pokud se něco dělalo pro USA, tak to byl stále nějaký problém z jejich strany.
Takže než začneš vynášet nepodložené soudy, tak se raději nad sebou zamysli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážený příteli, já také spolupracuji z Rusy každý den a nemám s nimi vůbec žádný problém (kromě toho, že se od roku 2012 řada z nich neustálou masírkou jejich propagandy dost změnila), ale asi by jste si měl připomenout skutečnost, že současná ruská vláda využívá obchod jako vyděračskou praktiky, viz nátlak přes plyn, ropu a další suroviny a že ruské firmy v době růstu jejich ropné ekonomiky bez problému platili, neznamená, že tak všichni činí dnes, v době jejich ekonomického strmého pádu a krachování velkých ruských firem a bank - ostatně stačí si vzpomenou na 90. léta, kdy do Ruska šli jen ti největší dobrodruhové a buď pohádkově vydělali (pokud měli na své straně dostatek bývalých agentů STB a vlivných komunistů), nebo prodělali kalhoty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aj cesky stat je uz zamoreny putinovcami?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, někteří jsou placení, jiní si to nesou ještě z doby vlády bolševika a další jsou prostě hloupí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Si ziadneho pristahovalca nikdy nevidel ale urcite su nebezpecnejsi ako "invazia neoznacenych ciernych pajacov ktore behom jedneho dna zaberu vsetky dopravne uzly a zmrazia cely poloostrov" a potom so zdrvujucou vyhrou v referende ich este vsetci vitaju.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Máte už první základní problém rozpoznat co je to přistěhovalec a co uprchlík. Např. přistěhovalec je i Slovák co žije v ČR (na vízum, přechodný či trvalý pobyt atd.), určitě ale není uprchlík (a žadatel o azyl).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste boli na Kryme keď sa stalo vami popisované? Lebo miestny to videli trochu inak ako zahranične média, ktoré o tom informovali bez toho, že by sa unúvali do krajiny.
A žiaľ už mam v okruhu blízkych známych jeden incident s tou výhodnou pracovnou silou, ktorá sa nám sem sťahuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kteří místní, ti co jsou nyní perzekvování a zavírání do vězení úředníky nezákonné okupační mocnosti, případně zmizeli a byli zřejmě zavraždění? Ti to asi nebyli. Ale chápu, že místní mafie, která tam nyní vládne a proruští náckové to viděli jinak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že to řiká zrovna slovák ... nemáš medvěda se kterým bys bojoval o ovce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusáci? Nebezpečí? Ruská federace pro nás znamená jediné - "odůvodnění" vojenských výdajů. Nebezpečím by se ovšem stát mohla - kdyby Západ nepřestal s neustálými provokacemi a válečným štvaním. Naštěstí zvolení Donalda Trumpa presidentem přináší určitou naději v tomto směru - jednak má rozum a hodlá s Putinem mluvit a za druhé ke zdůvodnění výdajů bude stačit poukaz na nátlak USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád stejná písnička, neměli by jste už konečně od FSB dostat nové notičky? Toto je už ohrané a nudí. Ostatně stačí se podívat, kdo okupuje Krym a východní Ukrajinu, vraždí civilní obyvatelstvo v Sýrii, roztahuje se v Gruzii a Moldávii a natahuje pracky prakticky po všech postsovětských republikách. Možná by vás mělo trošku probudit to, že i nás Putler zahrnuje do postsovětského prostoru!
A to, že se v Rusku oslavuje Trump (a to docela fest), kterého Putler podporoval jak jen to šlo, to je pro Rusy spíš problém, budou si muset co nejrychleji najít nějaký důvod, jak rozjet kampaň proti Trumpovi, stejně jak ji vedli proti Obamovi, protože Putlerův totalitární režim nemůže být bez vnějšího nepřítele, kterým už jsou dlouhá desetiletí USA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda občas zabolí, co? Myšlením se ovšem moc nezabýváte...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako ruská pravda? Všichni víme, co to znamená.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako víme co je USA pravda. Já to znám na vlastní kůži. Nedodrží skoro žádnou dohodu. Tohle je stále dokola a každý má jen tu svou pravdu, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

USA pravdy mě nezajímají stejně jako ty Ruské, já jsem Čech, Evropan, mě zajímá to, aby EU byla nezávislá, sebevědomá, ekonomicky, politicky a vojensky silná a mohla prosazovat tu naši pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

EU nebude nikdy nezávislá a ty to víš velmi dobře. Není jediné politické, obchodní či vojenské rozhodnutí, které by nekonzultovali s USA, které jim buď dá nebo nedá souhlas. Pokud si někdo myslí, že EU socialistický lágr bude někdy nezávislý, tak je opravdu naivní.
Ano prosazovat tu naši pravdu jak píšeš - bohužel pokřivenou. Promiň, ale tobě také dobře vymyli mozek, ale za louži :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím USA na mě prostě nechoďte, tato obehraná písnička v mém případě neplatí - já vím, že to Rusové stavějí jako jenom Rusko a USA, ale i přes vaše pokřivené vidění světa, EU je ekonomická velmoc, dokonce i vojenská, i když to třeba není tolik vidět a ano, řada vrcholných politiků EU je celá připokakaná z USA a jiná zase z Ruska - je potřeba vyměnit je všechny za ty, co si vytáhnou hlavy z prdele, ať už číkoli a uvědomí si ten potenciál, který za nimi stojí. Ve snížení vlivu USA nám snad pomůže ta nešťastná volba Trumpa, aspoň by to bylo k něčemu dobré, no a na uzemnění Ivanů je potřeba systematicky pracovat, zavírat placené diskutéry a zrádce, vyhošťovat ruské agenty a vyvracet ruské lži.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, v tomhle státě je to těžký, někomu připomínat hodnoty jako svoboda, slušnost či národní hrdost. Půlka diskutujících asi bolševickou představu "socialistického ráje" vůbec nezažila, takže si ani neumí představit, o čem je řeč, a ten zbytek je více méně stále masírován "východní pravdou", bohužel, ta varování rozvědky o aktivitě ruských agentů na našem území je nejspíše všem jedno, důležitější je nejspíše zjistit, kde si která "mediální hvězda" prdla. Smutné. :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty -k té Sýrii- ještě ti v seznamu chybí bombardování nemocnic v Aleppu. Víš co, ty magický, co jejich počet udržuje neustále v kladných hodnotách, ačkoliv vždy po ofenzívě příjdou demokratická média se zprávami, že poslední padla. Nebo třeba informace o 100000 dětech (v jedné čtvrti !) či 250000-300000 civilisty. (To jsou ti chudáci, co tam nešťastně uvízli s těmi hodnými prodemokratickými bojovníky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se můžou dělat protistátní fašistické převraty na Ukrajině, kterým západ tleská, tak proč by si Rusko nevzalo zpět to, co už jim patřilo dávno předtím?
Třeba angličané okupují severní ameriku, nebo australský kontinent a nikdo jim to nemá za zlé. V podstatě všechny státy západní evropy kolonizovaly mnohé státy na mnoha kontintech a nyní budou kázat co je a co není správné? Navíc si zvyšovali svou vlastní životní úroveň rabováním těchto území. Tohle vše je historie a doložitelná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protistátní fašistický převrat :-) Aneb standardní lež ruských trollů. Kdo tohle napíše, nemusí se ani představovat, abych věděl o koho jde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, tak jako v opačném gardu lež USA trollů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plodíte tu čím dál větší nesmysly, když budete chtít jít čím dál více do historie, tak zjistíte, že prakticky všichni okupují cizí území, včetně nás Čechů, kteří jsme sem kdysi přivandrovali a vyhnali nebo vyvraždili místní obyvatelstvo.

A tu ruskou propagandu o fašistech na Ukrajině už vám dnes nikdo nebaští - naopak, je to Ruská vláda, která platí nacionalistické strany po celé EU a hostí setkání nacionalistů v Rusku. Celý současný ruský režim by se dal nazvat nacistický, proti tomu se těch pár Ukrajinských nacionalistů, kteří totálně propadli v Ukrajinských volbách, může jít zahrabat.
A stačí když se podíváme jak tady v ČR začali hnědé košile a rudé trenky vystrkovat rohy, kdy dokonce sám prezident s nimi przní hymnu během minulých oslav 17. listopadu a kdy ta verbež skanduje prezidentovo jméno spolu s hesly "Nic než národ" a podobnými výblitky při oslavách letošního 17. listopadu - tak mi tady zkoušejte něco říkat o Ukrajině, která bojuje o život proti největšímu státu na světě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zapad provokuje ale rusko si zabere cast krajiny susediacej. Tak urcite. Fetuj dalej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na Krymu proběhlo referendum. Když to na západě opičky nechápou, tak to je jejich problém.
Proč teda západ neprotestoval proti protistátnímu převratu na Ukrajině? Tohle by se mohlo klidně brát jako precedens v dalších možných státech. A tobě vadí, že Rusko má zpět území, které kdysi daroval jeden bolševik sám sobě? Myslím, že fetovat bys měl přestat hlavně ty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opičko. Referendum konané za přítomnosti okupačních vojáků mocnosti, ke které se má dané území připojit, není skutečným referendem. Jen tak následovalo podobné "referendum" konané na Podkarpatské Rusi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě okupační vojáci. Já chtěl něco k tomu napsat, ale odmávl jsem to rukou. Tak speciálně pro tebe. Na to referendum dohlíželi členové mezinárodního spolku, kde byli i Češi. Jsi zajisté inteligentní, zdá se, že máš v mnoha věcech jasno, tak neváhej a dohledej si o tom informace. Dále pátrej po rozhovorech s těmito zastupiteli a pokračuj třeba tím, že zjistíš, proč o ně náhle média ztratila zájem. No a pak napiš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Členové mezinárodního spolku, jako byl ten soudruh z KSČ nebo od Okamury? Ale i kdyby tam byl kdykoli normální, přítomnost okupačních vojsk tím nezměníte. Nakonec že zelení mužici byli ruští vojáci přiznal po roce mlžení sám vůdce Putin :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Okupovat své vlastní území to je fakt průser. Myslíš tak jak to udělalo USA v Iráku či v Afghánistánu kde jsou loutkové vlády? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Své vlastní? Takže podepsaná smlouva neplatí, protože se Putin rozhodl jinak.
Když už píšete o Afghánistánu, tak kdo ho rozjebal a následně okupoval jako první? SSSR :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Smlouva? Myslíš tu co podepsal věčně ožralý Jelcin? :)) Krym byl kdysi neprávomocně darován Ukrajině a měl být už dávno odevzdán Rusku. To, že k tomu vůbec došlo až nyní je dáno vývojem situace v samotné Ukrajině. Stačí mi prohlášení současného vedení na adresu obyvatel východní Ukrajiny. S takovým vedením bych nechtěl mít nic společného. Převraty v řadě zemí májí na svědomí právě naši "přátelé" ze západu.
V Afghánistánu Sověti bojovali právě proti takovým islamistickým radikálům proti kterým nyní bojuje USA. Docela legrace, nejdříve USA podporuje teroristy a pak se s nima musí trápit :).
Je to zbytečná diskuze. Na tvůj jeden argument přidám klidně několik dalších protiargumentů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Věčně ožralý Jelcin :-) Další "argument" putinovských magorů. Bohužel ten samý Jelcin tam Putina dosadil, možná proto tak velká nenávist. Smlouvy podepsané ožralou neplatí? Ani ty od Zemana, ani ty od Stalina? :-)
Měl být už dávno odevzdán Rusku. A to jako proč, protože to Putin/Rusko řeklo? A kdy odevzdá Rusko území, které bylo takto vyměněno? Nikdy, pro Rusko vždy platí něco extra...
V Afghánistánu SSSR instaloval socialismus. Dokážete místo keců vysvětlit, kde se v zemi s prakticky kmenovým systémem vůbec vzali komunisté? :-)
Ano, debata je to zbytečná, na každý argument máte naučenou KGBáckou lež.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně provokovala ČSR, když se chtěla bránit proti Sudeťákům. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak tohle neni prvni cenzura na F*c*booku. Radi vyhoveji kazde vlade. V ramci migracni krize, se taky hodne mazalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ted to vyviji pro Cinu, pak to nabidnou Rusku a az to bude potrebovat USA, tak uz to bude hotove a otestovane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruské si chcel povedat ty demagog.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Troše zisku? Čína má asi 1 400 000 000 obyvatel a jestli si třtina udělá účet na facebooku tak to rozhodně neni "trocha zisku" . Seš mimo.

A pubertální "China sucks, who cares" ... no ukázal, že umíš asi tři anglická slova a taky ukázals že seš úplnej osel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kapitalisté nám rádi prodají i provaz, na kterém je oběsíme."...? ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Litujete chudáky Číňany, a že tady v ČR najede od Nového roku ostrá protiústavní cenzura, o tom mlčíte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevite jestli je Putin na Facebooku, ze bych ho taky "sledoval" kdyz tu nekteri pisou, ze on sleduje i me.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem o tom jeste premyslel ted a jak me muze sledovat, kdyz me nema v pratelich a ja jeho taky ne!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Putin je diktator se vsim vsudy - je paranoidni i v tomhle - nepouziva ZADNOU vypocetni techniku: PC, mobil, el. diar (snad jen kalkulacku a el. psaci stroj).. nic - vsechny zpravy cte vytisteny na papire

BTW: jako je obvykle se tu vyrojila cela plejada "postizenech":
zemanovci, trumpisti, babisovci, konvickovci, okamurovci, robejskovci, klausovci, putinovci a buhvi jak se kdejaka ta zakomplexovana cechackovska pakaz jmenuje.... holt doba postfakticka temto jedincim s omezenym intelektem a prebujelym pocitem vlastni dulezitosti preje....
"Ven z šedivých baráků vylezly maškary..."
https://www.youtube.com/watch?v=eJZxKE9ol0E

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kde je USA? Ochránce demokracie? Vždyť je to větší nesvoboda než v syriii, proč už dávno amerika neuvalila na čínu embargo... teda proč amerika už čínu rovnou nevymbombardovala a nenastolila tam demokracii? Kde jsou lékaři bez hranic? Kde je AMNESTY Internacional? Kde jsou všichni ti sluníčkáři?! Hej někde se zavádí cenzůra, jaktože nejsou protesty po celém světě proti cenzůře?

Co když je nám tady v tloukáno do hlavy že náš hlavní nepřítel je rusko, rusko a rusko a co když nám tady mezitím pod svícnem roste opravdový medvěd v podobě číny? Čína jak předpověděla Sybila nás utluče čepicema, stačí jen aby se představitelé číny nasrali a domnívám se že by tady tu naši západní demokraticky prohnilou společnost smetli jednou pro vždy ze stolu, rusko nerusko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jde o prachy, jsou všichni lidé stejného náboženství.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Úplně vidím pokračování té fotky v úvodu článku. :-D Ten číňan, co je zády právě Markovi nabízí kšeft roku! Mark se směje a říká "A za kolik." Chvilku se dohadují o ceně, ale když číňan argumentuje "ti to nic neudělá, však tebe se to až tak netýká, jen uděláš, co řeknu, já zaplatím a pak si dál dělej sám, co chceš", shodnou se na 10 dolarech.

Následně se Mark otočí zády, předkloní, stáhne kalhoty a vystrčí holý zadek... Borec si užije, vytáhne 10 dolarů a Mark je spokojený, že zase vydělal..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Napsáno na klávesnici „Made in China“…"
Hmm, takto podraziť sponzora :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby ty komentare byly alespoň vzdáleně k tématu. :/ Místo toho jen smeska obvyklych tagu z for bulvárních medii typu putin, rusko, usa, trump, muslimove, pristehovalci,islam apod. Jedno z těch slov dnes nekde zazni a komentatorska elita se slitne se svými "objektivnimi" nazory.. Chtělo by to méně hysterie a více rozumu v dnešní mediálně manipulativní době ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Cine fb samozrejme funguje a bez cenzury, jen s toho nema FB prachy, to je cele .... aby tam mohl prodavat mistni reklamu, musi splnit podminky vlady .... kdo neveri at sem bezi, koupi si cinskou simku a surfuje .... pryc je doba, kdy dns blokovaly fb ... a stacilo si dat jinou dns ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečne niečo k veci,.....K+

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.