Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k God of War - Ascension: kterak Sony vyhrožuje za leaky médiím

V podstate dosiahli čo chceli a to spropagovať prostredníctvom diit.cz nejakú ich nepodstatnú gamesu . A zadarmo :) Pekne vás dostali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě, každá zmínka je propagací, i negativní reklama je reklama. Dostat k nám zmínku o této hře lze jistě považovat za úspěch. Otázkou je, zda se to bude opakovat :) (a stejně tak je otázkou, zda je žádoucí, aby se to opakovalo). Dá se na to nahlížet spoustou způsobů. Stejně jako když jsme tuhle psali o Gopasu - oni to taky považovali za úspěch (nebo alespoň jeden z nich, který se o tom veřejně zmínil). Že je považujem za trotly, pro ně v daný moment nebylo nijak důležité. Počítají se čárky, ne jejich vzhled.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Profil typického hráče (podle mě) - "Pokud hru neznám z videí na youtube nebudu hru ani stahovat (natož nedejbože kupovat)."

Z tohoto pohledu je označení wiftova blogu za reklamu hodně přemrštěné.

BTW: Typický hráč nečte DIIT.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem typicky hrac a DIIT ctu :-))
Mozna ale jsem hrac netypicky, sice hraju nejake hry nekolik hodin denne v prumeru, ale zase jen par peclive vybranych :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Beze srandy, závidím ti tvůj volný čas (nebo spíš asi schopnost si čas zorganizovat tak, aby se tam to volno vešlo). Jo, mám pár her, které hraju, když je čas, ale za prvé jich není moc a za druhé toho času je poslední dobou čím dál tím víc pomikru. Vlastně bych asi správně měl říci, že je pár her, které mám opravdu rád :). Za hráče her se ale rozhodně nepovažuji.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nedávno na radu tady v diskuzi vyzkoušel WURM a dost jsem na něm ulít. Už pár měsíců nehraju nic jinýho ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduche - mene spim, nez ostatni, a k tomu pracuju z domova.
Takze me nedela problem jit spat ve 2 rano, a vstavat okolo 8.
K tomu se 1x za tyden vyslim vice, tech 8-9 hodin, a to mi staci.
Tedy hrat chodim okolo te 9-10 vecer, a obvykle hraju tak nejak dokud se mi nechce spat..
Samozrejme s urcityma vyjimkama, typu manzelka a tak :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěli byste napsat článek nebo blog, jak vlastně ta spolupráce mezi HW/SW firmami a redakcemi funguje? Celkem by mě zajímalo, jak se k sobě jednotlivé strany chovají a jestli si ty velké firmy nehrají na... velké firmy. (A nemusí se to týkat jenom Diitu.)

PS: Při odkazování na tento příspěvek nesmíte citovat více než 40 písmen. Na příspěvek nesmíte reagovat, pokud jste jej nečetli alespoň jedenkrát zleva doprava a dvakrát zprava doleva. :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kupříkladu spolupráce s AMD funguje tak, že oni pošlou info dopředu, co se bude dít, tedy ne info, ale spíš "téma", a k tomu NDA. My NDA potvrdíme, za čas přijde třeba pozvánka na konferenční hovor a k tomu prezentace v PDF. Na všechny věci platí embargo do daného data, to se může různě měnit, takže se to nesmí vydat. Na konferenčním hovoru je v podstatě odkecána ta prezentace a pak je prostor pro otázky posluchačů. Pak obvykle následuje zpracování článku na dané téma a čeká se, až vyprší embargo. V době ukončení embarga se článek vydá.
V brzké době se právě tento scénář bude týkat jistých procesorů od AMD (jsme ve fázi po konferenčním hovoru, tj. vlastně víme vše, ale nesmíme ani naznačovat ;). Třeba v této situaci bylo embargo původně nastaveno na dřív, ale bylo pak posunuto na pozdější termín, takže ještě chvíli je potřeba vydržet.

Rámcově je to s ostatními firmami, s nimiž takovéhle věci řešíme, podobné. U Intelu bývá zvykem v takové situaci nedělat konferenční hovor, ale rovnou zajít na přednášku, nezřídka zahraniční (o to méně často se takové akce dějí). U Nvidie to např. byl kdysi výlet no-Xe do San Franciska, já na akce Intelu lítal do Londýna či Mnichova. V takových situacích se NDA zpravidla podepisuje osobně na místě.

Co se leaků týče, v AMD byli v souvislosti s nějakými těmi Radeony HD kdysi tak paranoidní, že každému posílali jeho vlastní PDFko s personalizovaným watermarkem (jakože aby věděli, kdo to leaknul ;).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

k paranoie amd dodám, že podobnou paranoiou trpěla i nvidia. to chodily pdfka, který se pro otevření autorizovaly vůči nějakýmu jejich serveru a pak nesly watermark se jménem redaktora a jeho serverem. samozřejmě k tomu, aby je člověk otevřel, potřeboval ještě svůj nvidia login.

ono já tu jejich paranoiu celkem chápu. ale někdy je toho fakt moc. člověk potřebuje udělat pitomý screeny z pdfka, ale s tím watermarkem je to hrůza a běs. a pak pár hodin před vydáním článku pošlou DRM-free verzi a člověk má chuť "jít je vykastrovat" :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš trochu zvláštní chutě :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.