Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei Y560 versus 13 věcí, které musí splňovat smartphone

Ted jsem si poridil pouzity Samsung S4.
Pouzdro s QWERTY klavesnici vcera prekrocilo hranice.
A par bodu navic taky splni.

Mel jsem motorolu Droid 4. Pomalost OS a absence ceskeho LTE me donutila vymenit telefon.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Takže už třetí příspěvek o Huawei Y560 :DDDD
Celý ten seznam mi spíš připadá jako sbírka zásad , které by měl splňovat imho "mého srdce šampión" = vysněný telefon .
No a pak se autor střetá s realitou a postupně škrtá bod po bodu a je vlastně spokojený s tím co obdržel , protože se diametrálně změnil jeho názor na to co potřebuje ... Vážně ?

No pokud mám soudit podle sebe , tak vím , jak že se dá žít se skutečnou šunkou (Měl jsem dva kusy Alcatel One Touch Pop 2 4.5" za bratru akčních 2000Kč - (jeden jsem už vrátil ,protože závady jsou vlastní celé sérii ) jen mi protistrana při hovoru nerozumí díky šumu , jen se náhodně odpojuje SIM a jen poměrně často pak přestane telefon zvučet , takže vás budík nevzbudí - ale mám Qualcomm 410 a podporu výchozího úložiště na SD kartě ;DDD ) a vím co mi nabízí kupříkladu G4 či ASUS ZenFone 2 ZE551ML .

Čili vím co chci - a vím s čím se musím opíjet , však nemám důvod zdůvodňovat si , proč vlastně mám být se svým telefonem spokojen - Nejsem , nejsem proto že ten můj neplní dobře základní funkci telefonu . Fotografie a videa jsou (pod)průměrné a jediné co mu zatím problém nečiní jsou multimédia , hry ... a v neposlední řadě jako stacionární LTE modem a hotspot funguje výtečně .
Svoje názory neměním tak lehce , takže můj telefon je prostě kandidát na odstřel . Samozřejmě jediné co ho drží v aktivní službě je fakt , že za tu cenu se výkonem stále pasuje někam k telefonům kolem 4-5 tisíc , kde dnes vládnou chipy od Mediateku . Takže výměna za 5000 pro mne možná vyřeší nefunkční telefonní část , ale nikam se v multimédiích stejně nepohnu - takže trpím dál a zvykám si . Naštěstí potřeba glorifikovat tu bídu co mám je mi cizí , takže všem ostatním radím jediné - máte li na vyšší třídu telefonů berte . S lowendem jsou věčné problémy a pokud se nechcete rozčilovat , kašlete na multimediální chytrý lowend obecně - akční bomba neexistuje ;)

PS : Docela by mne zajímal ten tarif za 300 Kč , pokud se nemám cítit datově omezen - (U mne se aktuální úroveň omezenosti = 50GB ;) )

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"No a pak se autor střetá s realitou a postupně škrtá bod po bodu a je vlastně spokojený s tím co obdržel , protože se diametrálně změnil jeho názor na to co potřebuje ... Vážně ?"

Ano, vážně. Prostě to tak je.

Jinak nepoužívám tarif, dobíjím (uvidíme jak dlouho ještě, než mi to EU v rámci boje s terorismem zakáže). Dříve jsem používal "tarif" s 400MB/týden za 89kč, takže když jsem měsíčně dobil ~400Kč, měl jsem 1,6GB internet a rezervu na ~70 telefonních hovorů: to je v mém případě omezení, na které nikdy nenarazím. Snížil jsem internet na 75MB/týden za 49kč, takže dobíjím obvykle tak 300Kč měsíčně, což mi dává a) internet, který mě neomezuje b) ~50 tlf hovorů - opět mě to neomezuje. Takže můj "tarif" je hodně přísný, ale já na limity nenarazím (jo, jednou jsem narazil, takže mi automaticky přidali dalších 75MB za 29Kč).

Jestli se mohu zeptat, co na telefonu děláte, že potřebujete 50GB měsíčně?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel u Vodafone starej tarif na miru za 0kc a 200mb dat za cca 200kc mesicne + hovory 6,50kc/min. Kdyz zacali virtualove, tak jsem si zazadal o kod pro prenos a najednou jsem mel na 2 roky individualni slevu 50% pro staleho zakaznika. Volba padla na 200kc za 1,5gb dat a hovory za 3,50kc/min.

Ted mam od Vodafone firemni tarif OneNet Fallback. Volani 0,65kc/min a 3gb dat za 160kc/mes. 20gb dat by bylo za 369kc.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych prosbu, zrovna jsem v procesu vyjednávání firemního nebo "neveřejného" tarifu s vodafonem a i když jsme u nich jako firma od začátku Oskara nepřijde mi, že by s námi nechtěli vyjedat a tak bych uvítal info o tom co se dá uhádat , prosím ozvete se mi soukromě na email: sheldoniq na seznamu.
Mám od nich nějaké nabídky, ale pořád to není ono. Díky

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

¨Jestli se mohu zeptat, co na telefonu děláte, že potřebujete 50GB měsíčně?¨

Poculi ste uz o VR Porne? Dost to zere data. :)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Se zeptam mozna blbe, ale proc dobijet za 300 mesicne kredit a mit vcelku osekane sluzby, kdyz se pri trose dobre vule da sehnat pausal s neomezenym volanim + neomezenyma sms + cca 1GB dat mesicne za nejakych rekneme 350kc? Samozrejme to chce malicko zarizovani, ale neni to nic, co by si zaridit neslo...(V pripade, ze to nemame na koho napsat, kdo je platce DPH pripadne to musime mit nutne na sebe, je to holt nejakejch 423kc vc DPH, ale I tak to neni zas az tak daleko od tech 3 stovek imho)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

tak znovu a polopatě: 1) nejsem nijak omezen (limitů nedosahuji, tj. neomezují mě. kdyby mě omezovaly, nastavím si je výše); 2) dokud to půjde, nebudu mít tarif. nechci se někde uvazovat k nějaké smlouvě, pokud to není nutné. 3) 423kč je o dost více než 300Kč, nemyslíš? a fakt to není o tom, že by nebyly prachy. klidně si můžu platit tarif daleko dražší (ať již smluvní, nebo dobíjecí), jde opravdu jen o to, že já lepší parametry služby NEPOTŘEBUJI.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Takže rozdíl oproti současnému stavu by byl, že by ho to stálo „maličko zařizování“ a o 50-123 Kč měsíčně víc?

To se vyplatí :-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Mě docela překvapilo, že u telefonu nepožadujete schopnost telefonovat. Já vím, že se to tak nějak bere jako samozřejmost, ale většinu uvedených podmínek splní kdejaký tablet, nedejbože foťák. Když k tomu přičtu třeba stabilitu systému, alespoň ve vanile, která vás evidentně taky netrápí, tak i přes veškeré body můžete dostat pěkný paskvil.
Jako další věc považuji za důležitou například dobrou navigaci, ale někdo třeba zase upřednostňuje nejnovější angry birds v retině.

Jinak oněch 13 pravidel mi přijde jako přímý útok na Apple. Ne, že by mi to nebylo jedno (LumiaFTW).

K čemu vlastně svůj telefon používáte? Dle nesplněných podmínek mám totiž podezření, že priority jsou úplně jiné, než původně zadané. Typický příklad - normální lidi fotí s telefonem momentky ze života. Já mám na telefonu sbírku MAC adres a kódů windows, které jsem líný opisovat na papír, tak si je vyfotím z monitoru nebo z labelu. Přisvětlovací dioda je taky bezva. Používám ji vždycky, když je tma.

A vůbec, nechce se někomu z redakce udělat článek o tom, k čemu všemu jde mobil používat? Myslím, že lidi by přišli se spoustou nápadů.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že považuji schopnost telefonovat u telefonu za samozřejmost. Stejně tak při porovnání aut budu řešit 500 různých věcí, ale ani jedna z nich nebude to, jestli auto umí jezdit.

Ty body nejsou cílený útok na Apple. Jsou to body, které jsem loni v létě bral jako své osobní měřítko pro smartphone. To, že Apple to vidí zcela jinak, je jeho věc (a věc té hromady uživatelů,kteří jeho produkty používají).

A ano, pojmenoval jste to poměrně trefně: moje priority se od léta změnily.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

99% ponuky na trhu stoji za hovno. Jediny novy telefon ktory vyzera pouzitelne je LG G5, dufam ze vydaju lancjsiu variantu ako v pripade G4s/c so zachovanou konstrukciou tela.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy S5? S6? S7?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Autor si mal priplatit tych par stovak a vziat aspon Vodafone Smart prime 6 za 3200Kc. Kladnych bodov by mal aspon o 4 viac a cenovy limit splna ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak si mohl autor připlatit na Huawei Y6, o kterém se zmiňoval už dříve, ale autor nechtěl 5" pádlo. A autor také nyní objasnil, že sice bodů je tolik a tolik, ale už věci vidí jinak. Tuhle pointu čtenář bohužel minul.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Citatel nic neminul, nebojte. Rovnako ako poznamku, ze autor ma velke prsty a ma problem s pisanim na 4.5¨ mrdke. 5¨ ¨padlo¨ by mozna nakoniec bolo aj vhodnejsie, co?

Huawei Y560 Rozměry: 135.9 x 67.7 x 10 mm
Vodafone Smart Rozměry: 141.65 x 71.89 x 8.96 mm

Autor by urcite nerozdychal vacsiu efektivnu pracovnu plochu displaya a tych par zanedbatelnych milimetrov navrch. Ale kto chce kam.. ;)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No 5" Samsung S4 padlo je jen asi o 7mm vetsi v jednom smeru nez 4" Motorola Droid. Ale souhlas, že už musim přehmatavat když potřebuju něco na opačnem rohu displeje.

Ale porad jsou oba telefony mensi nez 3,4" HTC Universal (Qtek 9000), ktery jsem kdysi vlastnil.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Nemusite, Samsung ma sucastou OS funkciu, ktorou je mozne jednoduchym gestom zmensit aktivnu plochu na predom nastavenu uhlopriecku. Takze neni problem ani s ovladanim v jednej ruke, ked je to ziaduce. V ostatnych pripadoch moze clovek tazit z vacsej uhlopriecky. Ale to vacsina ludi netusi a uz vobec si nefandim, ze autor o tom vobec niekedy co i len pocul predtym, ako sa pustil do kritiky ¨az 5¨ padiel¨. ;)

https://youtu.be/YGB2yDEjwnk

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

HW klavesnice u neceho s uhloprickou 4-5" je uplne, ale uplne na prd. A to pisu jako jeste porad teoreticky majitel Desire Z - uz davno nepouzivam, lezi nekde ve skrini neb zbytecne o tu klavesnici tezsi a tlustsi. Pouzil jsem ji z 2-3 roky co jsem Desire Z nosil s sebou asi 2x, "pohodli" mackani tech pidicudliku me dokonale odradilo, to muzu uz rovnou smudlat na displeji.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jako touch screen klávesnice není úplně od věci. Hlavně třerba pro starší lidi a na tabletech, a tím mám na mysli od dost starší lidi jako 65+. Ono jak je to totiž pěkně podsvícené a kontrastní tak to starší lidé, kteří už většinou mají slabší zrak, lépe vidí. Nicméně ono je to otázka hlavně zvyku, ale jelikož je smartphone vlastně malý kapesní počítač s přístupem na internet, kde se s moc dlouhým zadáváním textu nepočítá, tak se ušetřené místo za hardwarovou klávesnici může pozitivně projevit jinde, třeba větším displayem apod. Když jsem měl ještě symbianovou nokii E71, tak jsem byl taky docela ortodoxní a touchscreen klávesnici jsem nevěřil. Můj první touchscreen byl iPhone 4 a ten měl klávesnici perfektní s rychlou odezvou. Právě ta odezva a to jak je ta klávesnice softwarově implementovaná má velký vliv na vnímání uživatelského komfortu a míry spokojenosti. Zvykl jsem si docela rychle a po těch letech si myslím, že píšu rychleji na touchscreen klávesnici na smartphonu, než na případné miniaturní hardwarové.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Vy musíte být nějaký dřevorubec nebo něco takového.
Rootlé atd... Desire Z používám dodnes a děsím se chvíle, kdy mně odejde - mimo jiné právě kvůli té klávesnici. Nejlepší telefon, jaký jsem kdy měl...
Ne - já nepotřebuju hračku pro puberťáky. Spíš ocením, když občas můžu na telefonu využít SSH klienta nebo pohodlně psát E-maily. Výrobci se mně statečně snaží tuto podvratnou činnost maximálně znepříjemnit, protože to co se teď prodává, to je katastrofa :-(
Dlouho jsem doufal, že se k Jolle časem objeví použitelná klávesnice jako "other half" , ale marně... Fakt nevím, čím to Desire Z nahradit....

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto vám rozumím! Měl jsem 2x T-Mobile MDA Vario (HTC Wizard), pak HTC Desire Z (s mega baterkou 3600 mAh) a napsal jsem na tom tuny textu, pohodička. Na jakémkoliv mém dalším telefonu, ať už 5" nebo 5,5" a Hacker's Keyboard (má šipky) je psaní utrpením!!!

Sice je Desire Z lemra líná a 512 MB RAM je věčně plná, ale aspoň je to stabilní a spolehlivý telefon. Od pořízení dosud (cca 4,5 roku) jsem nikdy nedělal reset do výrobního nastavení a všechna data jsou tam stále ok, aplikace chodí, prostě tak by to mělo být, jen ty restarty při souběhu plné RAM a zapnuté GPS jsou jasné mínus.

Dokonce jsem teď na vánoce sehnal na Desire Z náhradní klávesnici za tu původní, protože z toho množství textu se už zlomilo či vypadalo několik kláves. :)

Kdysi jsem vyhlížel QWERTY Motoroly, ale v Evropě se neprodávají... Navíc potřebami mířím do vyšší střední třídy, kde tyto Motoroly svou výbavou neměly co nabídnout.

Prototyp HW klávesnice k Jolla jsem měl v ruce. V první chvíli nadšení, ale po pár minutách musím konstatovat, že na větší psaní to prostě není, ta tuhost a ergonomie se s Desire Z nedá srovnat, a ani SW (ne)podpora v OS tomu moc nenapomáhala.

Je opravdu zvláštní, jak se vývoj ubírá konzumním směrem, který řadě minoritních skupin nevyhovuje a je takřka nemožné toto v přijatelném rozsahu vyřešit (cena, výbava, výkon, dostupnost).

Třeba do LG G5 by šla ta HW klávesnice nějak dodělat, to bych bral.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jezek si kupi megacrep a potom sa pozastavuje nad nedokonalostami. Normalny clovek si najskor zvazi vsetky svoje potreby, nasledne urobi prieskum trhu, vyberie konkretny model a kupi ho za najlepsiu cenu. Jezek kupi megacrep o ktorom tu mame uz treti blog o tom, ze co vsetko mu nevyhovuje. Nic v zlom samozrejme, ale ide o dost uleteny pristup.

10 bodov splni mnoho telefonov na trhu, len to chce vyberat a nie bezhlavo kupit prvu sunku. K prvym dvom bodom: HW klavesnica pri dnesnych uhloprieckach je nezmysel, od 4,5" + je pouzitelna aj pre drevorubacov, ktori maju miesto ruk lopaty, chce to len zvyk. HW klavesnica len zabera miesto a zvysuje hmotnost. Pomer 1:1 je otazny, snad prakticky z dovodu absencie potreby rotacie, ale pre vacsinu aplikacii od netovych, chatovacich, cez pozeranie filom a hranie hier je ideal prave sirokouhly obdlznik - na sirku najma pre videa a hry a na vysku pre ostatne veci.

Ostatne body vedia splnit mnohe telefony az na tu vydrz, co je vseobecny problem. Suhlasim s tym, ze EU mozme dakovat za konektorovy standard (aspon nieco zmysluplne niekedy vyplodi) a v rieseni problemu s vydrzou to pomohlo (nabijacku najdem vsade, u znamych, v podnikoch atd..). Na druhej strane ten kto aktivne vyuziva telefon (stale online, par hodin hovorov atd..) sa musi zmierit s tym, ze telefon nabija kazdu noc, co az taky problem nie je (aj ked su telefony, ktore nezvladnu ani aktivny cely den).

Takze Jezek, pri dalsej kupe vyberaj podla svojich potrieb a nieco aj investuj, alebo nakupuj v zahranici. Pripada mi, ze Ty si radsej nechas prevrtat koleno ako by si mal investovat do telefonu, ktory splni Tvoje poziadavky a potom nas tu krmis svojimi uletenymi blogmi.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Amen. Ale to mas s nim proste uz raz tak. Jak plac nad tym, ze neexistuje SSD o 24GB za 300Kc. A davat za 60GB 700Kc je snobsky luxus. Ak takto rozhoduje pri vsetkych nakupoch vo svojom zivote, tak ho uprimne lutujem. Tak som sa nechoval ani za studentskych cias, ked som mal par tisic na cely mesiac a najvyssie mesacne naklady boli za pivo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek prostě, narozdíl od vás, používá tu věc na krku k myšlení a nemá ji plnou produktů marketingových oddělení. Tak se s tím konečně smiřte.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja opravdu neviem jak pan Jezek, ale ja zarabam penezi kvoli tomu, aby som ich mohol nalezite rozjebat a robit si radost. A je jedno, ci sa bavime o steaku za 3 kila, komfortnom byvani, plneni svojich snov ci dopriani si nejakeho zariadenia ako mobil, ktore tu so mnou bude denne dalsie cca 2 roky a bude mi odovzdavat pracu a nie drazdit moje nervy. Peniaze nezamenene za uzitok su fantomom. Wake up

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Keby pan Jezek pouzival hlavu ako pisete, tak si nekupi krap za par korun, na kotorom mu vadi snad uplne vsetko. :D A hlavne, v jeho cenovom limite existuje niekolko lepsich mobilov, ktore by splnalo daleko viac podmienok, ktore si urcil. ;)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

prosímvás, z čeho jste si vydedukoval, že mi na Y560 něco vadí? já jen konstatuji, co by mohlo být lépe, ale ... četls jste to vůbec celé?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1) Před pár měsíci jsem přeskočil z 3.5" na 4.8", softwarovou klávesnici používám pořád stejnou (Hacker's keyboard) a musím říct, že na 4.8" se oběma rukama píše perfektně.
2) 1:1 displej...a jak by to člověk držel nebo nosil v kapse? Až bude porno ve formátu 1:1, tak se to možná chytí, ale moc šancí bych tomu nedával.
3) S RAW je problém, jedině použít HDR Camera, nastavit aby to ukládalo i původní fotky a přes Luminance HDR na PCčku z toho složit EXR soubor. Možná to umí i Hugin, ale to nevím jistě - přes něj jsem fotky prohnal aby je srovnal správně přes sebe.
5) Spíš bych byl pro podporu USB Mass Storage která v nových Androidech není. Takhle je nejpohodlnější zapnout FTP server a tahat to po síti, ale s ne zrovna rychlým routerem za zdí ta rychlost přenosu dost trpí.
6) Souhlasím, vyměnitelná baterka je nutnost.
7) USB3, dokáže to vůbec využít jeho rychlost? Rychlejší nabíjení nesnese baterka a jestli flash nebo SD karta v telefonu zvládne využít tu přenosovou rychlost, o tom bych taky docela pochyboval, obzvlášť v téhle cenové relaci.
9) Čitelnost na slunci je tak nějak nejdůležitější, fotky se na tom upravovat nedají a do mobilu stejně všichni koukají pod nejmenším možným úhlem.
10) Pokud máte HW tlačítko Home, většinou na něj jde nastavit přijímání hovorů. Pokládání nevím jistě, buď také na Home (při probíhajícím hovoru), nebo na zamykací tlačítko.
11) Bohužel tenhle požadavek moc telefonů na trhu nesplní, taky bych bral nějakou "cihlu" (myšleno tloušťkou) jako byla třeba Motorola Amio, to se drželo moc dobře a vešla by se tam i pořádná baterka.

Pro zvědavce:
Samsung Galaxy Ace (S5830) -> Samsung Galaxy S3 Neo (I9301)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

"Co myslíte, jsem v rozporu sám se sebou, nebo ne?" Vy ne pane Ježku, u Vás lze toto počínání s takřka stoprocentní pravděpodobností předpokládat. Normální člověk (to je takový člověk, který si prostě nepořídí věc, která vpodstatě nesplňuje ani jeden z jeho požadavků), by samozřejmě v rozporu sám se sebou byl, ale takového bych hledal v běžném životě dost těžko. Nicméně nezoufejte. Těch, co si vytýčí naprosto nesmyslné požadavky, aby nakonec zjistili, že o deset řádů horší zařízení je pro něj dobré až až, těch potkávám celé armády :-D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Me by se libil 5ti palcovy mobil, s nasvicenym e-ink displayem.
Hry nehraju, a na navigaci pomaly refresh staci.
Za odmenu bych mel mobil s delsi vydrzi, krasnou viditelnosti na slunci a zaroven luxusni ebook na cestu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý deň pane Ježku.
Podľa Vašich požiadaviek a priorít je pre Hi-Fistu tranzistor od rákosníka rozhodne lepší ako vyskladaná sr*čk* za 50 tisíc. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Nie som zástupcom nakupovanie drahých vecí, ale za kvalitu sa platí a tento fakt sa jednoducho nedá obísť. Ak Vás môžem požiadať (a to iste nie som jediný) už nepíšte už blog o tom nešťastnom telefóne. Jediný dôvod prečo píšete (toľko nezmyslov o ničom) je, že Vám ho predajca dal zadarmo a vy ste sa mu zaviazal, že budete o tom telefóne toľko písať, kým sa všetci čitatelia DIIt-ka neunudia k smrti.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Vás v Ozbrojených silách Valašského království neučili co znamená "křivé obvinění"? Zjevně ne, takže bych propříště doporučil, kdybyste si vaše lži nechal od cesty. A paragon kvůli vám fakt skenovat nebudu, za to mi nestojíte.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Já se Davida Ježka musím zastat, je to starý kolenovrt, který než by šel rovnou do obchodu a koupil si nějakej rozumnej SSD disk 128GB, který je dneska defakto zadarmo, tak je schopen vyplodit tři příspěvky o tom jestli se více "vyplatí" 64GB varianta, která je o "rovných" 57Kč levnější než varianta s dvojnásobnou kapacitou. Takže vůbec nepochybuji o tom, že místo toho, aby si koupil za 4000,- u zeleného nelegálního inigranta z galaxie třeba perfektní Meizu M2 nebo pár stovek dražší s výkonnější M2 note, který kvalitou foťákem překoná většinu telefonů ve stejné ceně, tak si radši koupí tuhle hroznou šunku.

Samozřejmě dodavatelé to občas dělají, že recenzentům telefon nechají, ale myslet si, že by si chtěl prodejce "koupit" redaktora webu, který se věnuje více IT než mobilním technologiím tím nejhorším low endem to snad nelze myslet ani jako vtip.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No to by už vůbec nemělo logiku. Proč by si kupoval Meizu za 4k, která nesplňuje jeho chytré požadavky (hardwareová klávesnice na smartphonu je fakt moc užitečná a zcela běžná) stejně, jako tenhle klenot? :-D A i kdyby se našel výrobce, který by vyrobil hybrid dle oněch požadavků, tak by si ho zase nekoupil, protože by stal tak dvacku, což je neakceptovatelné, musel by se vymyslet nějaký čtrnáctý důvod, proč to ještě furt není ono a hlavně ... musel by se o tom sesmolit elaborát a uveřejnit ho :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"než by šel rovnou do obchodu a koupil si nějakej rozumnej SSD disk 128GB, který je dneska defakto zadarmo, tak je schopen vyplodit tři příspěvky o tom jestli se více "vyplatí" 64GB varianta, která je o "rovných" 57Kč levnější než varianta s dvojnásobnou kapacitou."

Nějak se na ten disk muselo vydělat.
Teď si můžeme spočítat kolik nás ještě čeká článků o telefonu než si na sebe vydělá:-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Je mi trochu líto, že skoro vymizel požadavek, aby se telefon sám zapnul z plně vypnutého stavu, pokud je nastavený budík. Tuto funkci a hlavně její spolehlivost osobně považuju asi za nejdůležitělší a docela mě štve, že to nové telefony neumí. Hlavně když si vzpomenu, že staré a hloupé to uměly všechny. Telefon se vybije, nebo se kousne a vypne a vás už nic nevzbudí. Navíc vypnutý telefon přes noc žere o 100% méně batekry, než ten i v tom "nejkrutějším" letadlo režimu. Tak nevím. A nebo jsem blázen.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Některé chytré telefony se umí zapnout, pokud je nastavený budík.
http://android.stackexchange.com/questions/86500/alarm-is-working-even-w...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A není to jedno, kolik to v noci žere? Každou noc mám telefon na nabíječce, den začínám s nabitým telefonem a problémy s vybitou baterkou prakticky neznám, ve dne ani v noci.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

No odpověděl jste si v podstatě sám - není, protože musíte mít telefon každou noc na nabíječce. Což obsahuje pro mě hned dvě zásadní nevýhody - musím denně myslet na to, že je večer potřeba nabít telefon, zadruhé počet nebíjecích cyklů baterie je omezen, takže opotřebujete baterii třeba 4x rychleji něž já (nabíjím cca 1x za 4 dny). A teď si vemte kecy ekoteroristů o spotřebě energie a baterii jako odpadu s blbou recyklací...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Stejně se potřebuji přesvědčit, že je mobil na místě, kde ho ráno budu slyšet (a ne třeba v práci). Připojit ho na nabíječku pak zabere asi tři vteřiny navíc. Pokud bych chtěl ušetřit tři vteřiny, koupím si bezdrátové nabíjení :-)
Počet nabíjecích cyklů je omezen, ale jestli je to 4x 25% nebo jednou 100% je celkem jedno, pořád je to jeden celý cyklus. Dlouhodobý pobyt na nabíječce baterce nedělá úplně dobře, stejně jako úplné vybití, to je pravda. Ale žádný výrobce pokud vím nepřišel s tím, že by bylo možné ukončit nabíjení na 80%, takže to zřejmě nebude až tak zásadní.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy Note 2 budu mit za par mesicu uz 3 roky a az ted jsem si ji upgradnul za 150kc kitem na bezdratove nabijeni. Velka pohoda... Jednu podlozku mam u kompu a dalsi dve jsou na ceste. Jedna pujde do loznice a druha do obyvaku :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To mě jako majitele Galaxy Note II zajímá, dej tip plís ;).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prvne jsem objednal tady ten kit, kde je i ten prijmac, ktery vlozis do baterkoveho prostoru:

http://www.ebay.co.uk/itm/221957394248?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPa...

A potom jsem si objednal jeste tady ty dve podlozky, ktere maji i USB pass trough:

http://www.ebay.co.uk/itm/172059689982?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPa...

Jedna vec tam trosku blbnula a to je ze kdyz mas baterku plne nabitou, tak se display telefonu furt rozsvecoval a zhasinal, ale nastesti to uplne vyresila free apka Battery Alarm, kterou jednou nastavis a uz to neblbne.

PS: Na obrazku ta prvni podlozka vypada vetsi, ale ma jen 7cm v prumeru. Neni to ale problem, protoze na tom telefon sedi stabilne a podlozka nezabira moc mista. Je trosku mensi nez pivni tacek.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Muset myslet davat telefon do nabijecky to neni preci zadna bolest, ale jen otazka zvyku / navyku... Rychlejsi opotrebovani baterky neni taky v dnesni dobe levnych nahradnich baterek problem.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím co dělam "špatně", ale telefon přes noc mi ubere max 1 %, vypínam data a WiFi na noc, letadlo nepoužívám. Když jsem náhodou vypnout net zapomněl, tak ubyly snad 3 %. Telefon Nexus 5.
Telefon nikdy vypínat nemusím...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

To, na co dneska kdekdo hledí, tedy na parametr "výdrž telefonu", je naprosto nepodstatná věc. Jeden den vydrží každý telefon, Temelín jede naplno a zásuvky jsou dneska všude ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak, je spousta telefonů, které ani těch 24 h nevydrží a to je parametr na který hledím! Naštěstí po updatu Nexusu 5 na android 6.0.1 se výdrž parádně prodloužila, takže si není nač stěžovat a dosahuju i 1,5 dne při mém použití, s čímž jsem naprosto spokojen.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Můžete jmenovat alespoň jeden model telefonu, který při používání způsobem, jakým každý normální člověk telefon používá (ne, telefon opravdu není na hraní her a čučení na filmy - to je celkem logické, že když se telefon bude používat k jiným věcem než je určen, tak prostě nevydrží), nevydrží od rána, kdy odcházíte z baráku, do večera kdy se do něj zase vrátíte?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Heh, s klidným svědomím, jelikož testuji na svém modelu a srovnavam podle sebe: např Samsung S3mini, vydržel sotva pracovní dobu - pár hovorů, zpráv, chatu, hodka na netu a hodka hudby cestou do práce a ke konci prac doby 15 % a to nemluvím o tom, že výkon stal za hovno.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Každá firma semtam vyrobí zmetek :) I když u tohohle modelu, vzhledem k tomu jaké je určen cílové skupině (děti do deseti let), je to, pokud je to pravda, opravdu velký hadicap, uznávám. Já jsem se prostě nikdy nesetkal s telefonem, co by minimálně den nevydržel ani osobně, ani z doslechu. Nejsem člověk co střídá telefony jako fusekle, aby byl IN, takže osobní zkušenost není velká, ale při mém způsobu používání telefonu jsou dva dny naprosto běžné. Bohužel jsem nikdy neměl šanci to fakticky vyzkoušet, protože doma i v práci mám zásuvku a večer ho prostě automaticky drcnu na nabíječku bez ohledu jak je či není vybitý. Na "opotřebení" baterie se to nijak neprojevuje, origo aku funguje bezvadně už třetím rokem, takže pro mě osobně tohle skutečně není kriterium, které bych řešil. Ale uznávám že pro někoho to zásadní je no, co se dá dělat :) Ale o to nejde, tady jde o to, že si někdo nyvymýšlel požadavky, které jsou už v principu nesplnitelné a částečně hlavně zbytečné, takže je celkem jasné, že je žádný výrobce nebude aplikovat, pak si pořídí telefon za pět peněz a pak, sepíše souhrn nesmyslu, které telefon za pět peněz, světe div se, nesplňuje :-D

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pomalu se z tohoto webu a osoby autora stává absurdní drama. Ještě před časem jsem se tomu smál jako fajn nadsázce, ale pomalu mi už autora začíná být čistě lidsky líto.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

co toto je, nejaky prepis stand up comedy?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?
+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Stavim 100, ze v tom huawei-i bude bez problemov fungovat aj 64GB SDXC, mam g620s a bez problemov pouzivam uz rok 64GB SDXC

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Podle zdroje GSMArena.com maximálně 32 GB. Jako prodejce mobilních telefonů doporučuji lidem právě maximálně 32 GB karty, aby měli jistotu kompatibility.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že když vidím dva identické produkty, z nichž jeden je ve slevě, tak nevezmu ten levnější. To ale jak pan Ježek škudlí a ještě se tím tady vytahuje dehonestuje tento web. Místo těchto úvah by to chtělo psát o něčem, co lidi zajímá.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No tak tady je to spíš o mnoýství než kvalitě.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně si nemyslim, že tohle celé není jen umělá konstrukce ... já si myslim, že předchozí i tento článek je neuvěřitelná blbost.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Není nadto si navymýšlet top podmínky a pak je porovnávat s levným telefonem....
Navíc mi přijde že většina těch požadavků je zcela zbytečná a na praktické použití stačí mnohem skromnější varianta...
Jinak ke spoustě "chytrých" mobilů jde sehnat větší baterka a pokud nevadí větší výsledná tloušťka tak to docela prodlouží dobu mezi nabíjením.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych to taky napsat jako blogpost, ale postačí příspěvek :).
Sám nevím, jak jsem dospěl k tomu, co od telefonu chci, možná časem a dopředu jsem si nedělal žádné iluze. Teď to ale vím úplně přesně.

1. Mobil musí mít Android, nikoli Windows. Důvod je jednoduchý: aplikační základna. A taky zvyk. iPhone ne, nesnáším sekty a nejsem na to zvyklej (nikde ale není psáno, že bych si na to nezvykl).

2. Mobil musí mít displej aspoň 5 palců. Mám Samsung Galaxy Note II a menší bych nechtěl, i když má jen PůlHD (manželce jsem pořídil stejně velké pádlo s FullHD a jako je to hezčí, rozlišení u mě není ta killer feature, bez níž by to nešlo). Pracuju na něm. Fakt, regulérně pracuju, sice je to nouzovka, ale umožňuje mi to nebejt trvale v práci. TeamViewer je mocná zbraň a i když je ovládání vzdálenéhp PC přes mobil s PůlHD tragédie, dá se udělat import/export dat v Oracle nebo cokoli jiného.
¨
3. Mobil MUSÍ jít rootnout, přes to nejede vlak.

4. Na mobil MUSÍ jít nainstalovat Xposed Framework. Měl jsem s tím u manželčina Meizu Note m2 trochu problém, ale dal jsem to (problém byl velmi jednoduchého rázu, používal jsem novější verzi FlashFire, která měla bug, kvůli němuž to nešlo). Bez Xposed Frameworku nejedu. Prostě ne.

5. Mobil musí mít nejméně Android 4.4 a možná ideálně právě ten, ale novějším se v principu nebráním.

6. Mobil MUSÍ mít možnost instalace paměťové karty (microSDH(X)C). Nehodlám řešit, když se to posere, jak z tohho dostat data. Už jsem si tím jednou prošel. Co bylo na kartě, zůstalo doma, co bylo v mobilu, je prozatím mimo dosah a asi to tak zůstane. Ne, nesynchronizuju si všechno do cloudu. Videa a hora výcvaků je na cloud prostě moc a nejsem permanentně online. Vlastně jsem online jen tehdy, když řeknu. Nemám standardně zapnutá ani data, zapínám jen když potřebuji.

7. Z výše uvedeného vyplývá, že mobil musí mít aspoň 2 GB RAM a čtyřjádro. Android je holt takovej.

A to je asi tak všechno, co je must have. Optional věci jsou:

8. Mobil by měl mít vyndavací a zastamdací baterku, a to snadno uživatelsky, ne poté, co se vezme šroubovák. Už se mi stalo, že mobil vypadl z kapsy a žbluňknul do vody. Instinktivně rvu baterku ven, zatímco mobil, co má baterku vestavěnou, dřív umře nadobro, než bych tu baterku stihl vyndat. Nicméně jak jsem zmínilm dokážu žít s tím, že baterka se vyndává až v rámci servisního zásahu.

9. Mobil by měl mít lepší než obyčejný displej. Něco, na co když se koukaj z normální vzdálenosti dvě oči, tak každý neuvidí úplně jinej odstín. Manželčino Meizu Note m2 má prej IGZO IPS a je to imho tak na hraně použitelnosti, žádná sláva to není. Ale tak já mám ve svým Galaxy Note II Super AMOLED, tak jsem holt trošku zhejčkanej ;) (jen mě na něm sere, že při nižším než max. jasu bliká (pulzní regulace jasu) a vůbec se chová spíš jako hodně rychlý CRTčko než moderní displej, ale použitelný to je a obraz to má dobrej).

10. Foťák mobilu by měl bejt pokud možno lehce nadprůměrnej, protože přesně jak píše David, člověk to má po ruce většinu času a osobně by mě sralo, kdybych měl po ruce většinu času foťák, ze kterýho lezou otřesný výsledky. To byl případ lepší blbé Nokie 515, kterou jsem jeden čas používal. Tam mi ten foťák pil krev natolik, že jsem ho používal jen v nouzi, když jsem potřeboval zaznamenat nějakou informaci. Ale jinak to nebylo dost dobře ani na ty výcvaky.

Asi bych si dokázal vymyslet i další požadavky, ale tohle je úplnej základ a hlavně už je toho 10, takže je na čase říct <kbd>[/konec příspěvku]</kbd> ;).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

původně jsem chtěl napsat něco spíš Mr Ježkovi, ale nakonec se asi chytnu Wifta :-)
... jen bych těm bodům chtěl dát smysl ...

ad 1) jo bohužel souhlas - kdo tohle nepochopil tak má smůlu. na druhou stranu iphone může být dostatečným nástrojem pro manažery (prostě nepotřebují specializované aplikace spíš jen přijímat a číst). a windows ... možná jednoho dne s novým přístupem MS bude mít šanci - teď ale nemá.

ad 2) prostě jen souhlas ...

ad 3) to jsem si myslel ... dlouho ... zrovna se chystám k upgradu a vím, že nepotřebuju jedinou aplikaci co požaduje root, takže jediným důvodem může zbýtnapř možnost změnit firmware (aosp mi plně vyhovuyje :-) )

ad 4) no to odkazuju na bod 3 - prostě root nepotřebuju a Xposed je spíáš víc problémů než benefitů ...

ad 5) ještě bych to posadil výš - třeba minimum dnes 5.2.2 a nové zařízení jenom a pouze 6+

ad 6) nejhorší je když člověk s sebou do zahraničí neveze zásobu mp3 a knížek a zpět plno fotek a videí (nemyslím tím žádný umění, takže telefon stačí)

ad 7) popravdě ty 2GB jsou u androidu nutnost a čtyřjádro už je standard, ne? btw se mi líbí koncepce Huawei - 4big, 4little + 1idlecore :-)

ad 8) bohužel s tím dnes není moc na výběr - z barcelony tím potěšili třeba samsung nebo lg, ale trend vypadá jasně danný :-(. každopádně cestuju s powerbankou takže tu možnost rychlé demontáže baterie oceňuju hlavně při nehodě s vodou ...

ad 9) IPS/AMOLED ... je to must have - člověk na to potřebuje vidět (už tak je to dost záhul na oči)

ad 10) nejvíc mě naštve když si vyfotím něco v práci, ujedu půl světa a pak to nejde přečíst ...

---------
pod čarou dodávám, že pro osobní potřeby si kupuju androidy (teď prostě musím mít Huawei Mate 8), ale vím jaký je používat iPhone a WM (bohužel mi v práci androida nikdy nekoupí)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, jenže to jsou narozdíl od páně Ježka požadavky reálné a mající hlavu a patu :-D

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeknu asi takhle:
Ke svému prvnímu smartphonu jsem se dostal jak nedoslýchavej k violoncellu. Byl to Samsung Wave, ano, ten první s Bada OS. Bylo to tak, že když byl v podstatě ještě horkej, jaká to byla novinka, tak si ho objednala manželka v práci, protože ho dostala prakticky zadarmo (byla mimochodem poslední v rodině, kdo si kdysi pořizoval tel. číslo, měla k tomu vrozený odpor, teď ví, že bez toho v podstatě nemůže být). Chtěla s tím řešit maily na cestách a v podstatě „shodou okolností“ zjistila, že to umí i fotit a točit videa. Záhy jsem na to přišel taky a hlavně se mi líbilo to točení videí, protože byť půlHD, videa to dělal o mraky procent lepší než můj starý Panasonic Šumix, o zvuku ani nemluvě. Takže jsem jí ho vlastně nakonec sebral.

No, a ona začala řešit náhradu. Mimo jiné proto, že Bada OS stál za dvě věci a měl mizernou aplikační základnu (asi jako má dneska Microsoft, i když ten už ji má lepší). Já si ten mobil nějaký čas užíval a nejčastěji jsem používal právě možnost natáčet videa (než jsem si pořídil solidní kameru do auta, sloužil i jako palubní kamera) a takové to jednoduché sledování zpráv na webu, šlo v tom koukat i na nemobilní diitko. Ale bylo to už pomalý (jednojádro) a malý (3,3" je fakt bída). A hlavně se čím dál tím víc začal prosazovat Android, se kterým šlo díky aplikační základně dělat miliarda dalších věcí.

A tak manželka sedla k internetu, prošla ho tam i zpátky dvakrát a vybrala Samsung Galaxy Note II. Ten měl jednu zásadní nevýhodu, kterou jsem už zmiňoval: pulzní regulace jasu, takže strobo do očí. No, a ten foun skončil u mě a předloni v listopadu na Tenerife umřel (prostě se vybila baterka, telefon se poslušně ukončil a od tý doby už nešel nikdy zapnout, dívaly se na to různé servisní kapacity a žádná mu život nedokázala vdechnout). Sehnal jsem tedy jinej za dobrý peníze s rozbitým displejem, jeho pajšl jsem přehodil do toho starého a používám ho dodnes. No, a ze zkušeností s ním vychází můj předchozí příspěvek :).

Takže kdybych byl na začátku a nevěděl, co vybrat, nejspíš taky skončím u něčeho laciného jednoduchého, u čeho mě nebude mrzet, že mě to svými schopnostmi neuspokojí. Vlastně tu roli si zahrál právě ten Wave. Mám ho dodnes doma, ale už je porouchanej - urval se při rozebírání (právě po žbluňknutí do vody) flexkabel k senzoru vzdálenosti a přední kameře a v servisu nezvládli USB konektor tak, že to už jen nabíjí, ale datově to nekomunikuje. Je v tom nahranej, nafurt zaplacenej a funkční Route 66 pro celou evropu. Dvakrát jsem se o něm i zmiňoval v blogu ;) http://diit.cz/tagy/bada-os

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Existují mobily, které nemají (čistě) PWM regulaci jasu?

Ptám se, protože bych docela ocenil mobil/čtečku, která:
a) umí ztlumit jas hoodně nízko, aby bylo příjemné číst i za absolutní tmy
b) při takovém nastavení nebliká
c) při takovém nastavení nepíská

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli nepíská, nic takového jsem nezaznamenal, ale Meizu note m2 umí bez blikotu vygenerovat solidní tmu :). Vyfotím a postnu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

PWM je proste zlo a podle me snad ani neexistujou .... pritom rozdil mezi PWM a normalni regulaci je v radu desetihaleru .... dost to zamrzi treba u plnoLCD palubovky (=nejde vypnout) auta za 4 mice, to je vskutku zalostne a clovek ma pak oci pro plac (jednak z tech prachu, co ho to stalo a jednak z nocich jizd, kdy ho boli oci:) .... takze na zarizeni za dva litry, to je jeste v cajku. Jinak existuje na to nejaky programek, znamy ho pouziva, da jas na maximum a prekryje se mu to polopruhlednym oknem ..... a nebo na ctecky, kde nejde nahrat SW, tak HW bruteforce v podobe tmaveho sklicka je asi nejlepsim resenim:o)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

1, 3, 5 ..... tobe asi na nejake bezpecnosti nesejde co?:o) Jinak davam prednost v aplikacni zakladne kvalite pred kvantitou ... a jako dlouholety uzivatel androidu (asi jako malokdo ze zde diskutujicich, dokonce by se nasly i me prispevky pred par lety, kdyz jsem ten telefon po par tydnech provozu vychvaloval:) muzu smele rict, ze nikdy vice. WP8.1 (ne WM10) je proste spicka, ten system dela presne to, co clovek od smartphonu pozaduje = funguje .... jsem hracicka a chci i pocitac, ale pochopil jsem, ze pocitac do telefonu nepatri, tak jsem si poridil jeste plnotucny linx 7 (mimochodem velikost jako dnesni "spickove" smartphony - LOL). Telefon, kde mi chodi notifikacni SMS z banky a da se volat do bananistanu a udelat manko par set tisic, neni na hrani (spousta uzivatelu androidu uz se o tom presvedcilo), neni to proste PC, aby si to clovek rootoval a delal s tim psi kusy. Ne nadarmo WP kraluje enterprise segmentu ..... ve kterem se pomalu zapomina na blackberry a android je tam sproste slovo;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

První obrázek je běžný autojas teď večer při úsporkách.
http://abload.de/img/tmp_8846-20160229_20313q9z.jpg
Druh ručně na minimální jas. Foceno mobilem.
http://abload.de/img/tmp_8846-20160229_203r7qf5.jpg

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"žádný vendor lock-in co se týče OS, SW" ..... a nema to nahodou scareware android? To je nejvetsi vendor lock-in, co znam, snad jeste vetsi nez apple. Clovek tam utratil majlant za aplikace a kazdy druhy den vychazeji zpravy o tom, jak je neco na androidu deraveho ... tak clovek musi jit a koupit novy, protoze jeho stary/par mesicu novy samozrejme nema podporu .... no a android, protoze uz v tom utopil prachy za aplikace .... a kdyz nahodou nejaky ten tyden neni kriticka chyba v prave pouzivanem androidu, tak se to zaseka a zpomali, takze zase nakup noveho .... a kdyz se nestane ani to, tak nova frikulinska appka si zada nejnovejsi android, ktery ovsem panacek nema, takze zase nakup noveho stroje. Udrzovat android v zivotaschopnem stavu, je potreba kupovat aspon 2x do roka (ano, samozrejme, kdyz si clovek koupi uber tamtung za 3 petky, tak ma aspon rok aktualizace - ale samozrejme s minimalne pulrocnim zpozdenim) .... jestli tohle neni absolutni vendor lock-in, tak pak uz nevim:o)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

a ty jedeš na 8 let starým Windows Mobile od HP? Nebo nedejbože na iPhonu starším než 1 rok?
1) Je uplně jedno u koho utratíš majlant za aplikace.
2) Ještě že ostatní OS nejsou děravý
3) Můj Android má podporu od verze 2.3 - právě provozuje neoficiálně 6.0.1 ale 5.2.2 tam běží oficiálně - nevidím problém.
4) Neseká se nezpomaluje se ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Takže bych to shrnul tak, že se ukázalo, že ty původně stanovené požadavky na smartphone byly nesmyslné :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jak soudíte ty fotografie "na papír vyvolané" pořízené Y560kou ?
Je to měsíc ,tak snad už jste si je vyzvedl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem na dovolené fotil s SE 800i pak to tiskl a dodnes ty fotky v albu vupadají dobře, tak by mně taky zajímalo jak si s tím poradí o 11 let novější zařízení...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.