Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPhone 7 (Plus) je předražený doslova nehorázně

Spise je to o konzumni hlouposti lidi a sikovnemu marketingovemu vyplachu mozku Applu. Tim nerikam, ze kazdy, kdo ma iPhone je hloupy, to urcite ne. Ale je pravda, ze jiste "pozlatko" a "bublina" kolem nej, pritahuje lidi, kteri si mysli, ze Applem budou mit bud neco "vic" a nebo budou "in". Oboji je hloupost. Pokud to nekdo dela a je mu 15 nebo 20 a ma na to penize, tak to chapu . Pokud to nekdo dela ve 30ti a jeste si na to musi pujcit, mozna by stalo za uvahu se zamyslet, jestli nedela neco blbe :) No a kdo zachazi s penezi tak, ze 30k sem nebo tam ani nepozna..tak super, to je produkt pro nej ;)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu soudit, protože Apple iPhone nemám, ale pokud je to stabilní telefon, který nedrhne a nepadá, potom nevidím nic hrozného na tom, že si to koupí i třicátníci a starší, proč ne? K čemu jim budou desítky nastavení Androidu, když to k volání, SMS, emailu a internetu vůbec nepotřebují, naopak tím vrtáním v nastavení třeba mohou skončit i u továrního resetu? Samozřejmě souhlasím s tím, že pokud si někdo půjčí na telefon, tak je to jedinec, o jehož svéprávnosti by se dalo s úspěchem pochybovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Luďo - musíš si ten příspěvek na který reaguješ nejprve přečíst, pak ho musíš pochopit a pak teprve reagovat - bohužel ten nad tebou říká něco jiného než na co reaguješ ty - a přesně takhle vzniká flame a podobně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A copak nám tedy říká? Já pochopil, že tombomino jen zcela "nekriticky" převedl vše na peníze:
1. Jsi puberťák a rodiče ti na to dají - fajn,
2. Je ti přes třicet a nemáš na to - tak jsi blázen (s tím souhlasím),
3. Máš prachy - fajn, pořiď si Apple, ať si cool.
Vůbec ale nebere v potaz ty starší, kteří funkce Androidu vůbec nepotřebují, naopak se v nich ztratí, a upřednostňují stabilitu a jednoduchost, ještě ke všemu podpořené apple ekosystémem (jestli je to výhoda nebo ne, to nechám na každém - mě osobně příliš nevyhovoval, když jsem v dávnověku ženě pořídil iPod nano). To jsou také blázni? Nebo jsem něco přehlédl?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Me pripada, ze mluvis o prazdne skupine. Bud na ten telefon mas nebo nemas, a po 30 by jsi uz mel chapat ten rozdil. Od cloveka co zrovna vylezl ze skoly neprekvapi, pokud bude mesic hladovet aby si mohl koupit mobil, ale starsi clovek uz by mel mit rozum a podobne veci nedelat. Pokud jim opravdu vyhovuje apple ale nejsou dost v baliku aby koupili nejnovejsi, muzou se poohlednout po starsim modelu ... i kdyz, pokud jim opravdu vyhovuje apple, tak nejspis ten starsi iPhone uz MAJI a nemusi kupovat nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale? Skupina 30cátníků a starších je prázdnou skupinou? Možná (a opravdu jen možná) tak u nás, což je vcelku irelevantní s našimi 10 miliony duší. Stačí se podívat třeba na průzkum na http://www.forbes.com/sites/toddhixon/2014/04/10/what-kind-of-person-pre... , kde je konstatováno, že na věku nezáleží. Z čehož vyplývá, že 30+ skupina rozhodně prázdná není. V žádné případě se nezastávám Applu a jeho cenotvorby, ale jenom poukazuju na to, jak tombomino i ty tuhle problematiku zjednodušujete a hodnotíte na základě poměrů v našem banánistánu. Proboha, vždyť jen Spojené státy, asi největší bašta Apple, mají přes 320 milionů lidí. K tomu připočti namátkou Kanada 35 milionů, VB přes 60 milionů atd. a všechno jsou to státy, kde má Apple silnou tradici a zázemí, tudíž se dá předpokládat, že jeho obyvatelé u něj zůstanou i nadále, jen bych si tipl, že frekvence obnovy nového HW bude asi pomalejší. Trochu mi připadá paralela s automobily - pokud je někdo spokojený s nějakou značkou, zůstává většinou u ní (u nás dobře slouží Škoda, tak má majorita Škodu, i když s poměrem cena/motorizace/výbava lze s úspěchem pochybovat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příteli můj drahý, pokud by ses "hrabal" poněkud více a poněkud profesionálněji nejen v telefonech, ale ANO (!!!) i PC, věděl bys, že "Factory Reset" je jeden z tvých největších přátel které máš. To, že důvody jeho použití jsou různé a opět ANO - jeden z nich je i hračičkovost (nebo jí klidně říkejme blbost) uživatele, na věci samotné nic nemění...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde tvrdím, že funkce továrního nastavení je špatná? :-o Jen jsem se spíše pozastavil nad tím, zda bude nějaká závislost mezi použitím této funkce a uživatelem a) systému s desítkami možností nastavení a b) systému "blbuvzdorným".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj příspěvek na mě tak působí. Věta : " K čemu jim budou desítky nastavení Androidu, když to k volání, SMS, emailu a internetu vůbec nepotřebují, naopak tím vrtáním v nastavení třeba mohou skončit i u továrního resetu? " působí mezi řádky dost negativisticky a "tovární reset" je zabarvením tónu popsán jako jako poslední instance před trestem smrti :)))))) Ale dobrá - je to jen sémantika... Mimochodem ono to není jen o uživatelích a případné blbuvzdornosti. Pamatuji si, že kdysi byla jedna slavná značka, jejíž PC neměli resetovací tlačítko a tato slavná značka se tím ještě chlubila ve stylu "Naše počítače jsou tak kvalitní, že žádný reset nepotřebují" ...jen chlapci poněkud zapomněli, že na jejich vysoce kvalitních počítačích byl nainstalován Windows (tehdy 95 nebo 98 tuším) :)))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Factory reset je jen obnova malware, lepší je Nuke reset... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych do toho asi netahal nějaké nastavení, složitost. Ti mladší to opravdu často kupují pro ten cool efekt a těm starším uživatelům to prostě vyhovuje. Jsou spokojení, jsou produktivní. O to tu jde. Jestliže někdo jezdí v S klasse, tak díky iPhone už víc cool stejně nebude.

Znám kolem sebe hodně uživatelů v téhle "vyšší" věkové kategorii a to jsou lidé, co na to prostě mají. Vystřídali vícero značek a jelikož jim iPhone vyhovuje nejvíc, tak se ho prostě drží. Měsíčně si vydělají na několik iPhonů a je pro ně irelevantní, že kdyby si koupili místo iPhonu nějaký ZenFone, o kterém v životě neslyšeli, tak mají o nějakých "zanedbatelných" 10 tisíc na účtu víc, který je stejně v trvalém přebytku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže k těm klesajícím prodejům snad jen tento graf:
http://www.statista.com/statistics/276306/global-apple-iphone-sales-sinc...
A ten klesající podíl iOS je vidět třeba tady:
http://www.statista.com/statistics/266136/global-market-share-held-by-sm...

Ale jinak bombastický titulek, to jo :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A chapete rozdil mezi PODILEM na trhu a prodanymi kusy? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja si klidne dovolim tvrdit, ze to spatne je.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

JEŽKU TY TVÉ ZKORUMPOVANÉ S***** JSOU STRAŠNÉ
PŘÍKLADEM MINULÝ ČLÁNEK O SOCKÁCH http://diit.cz/blog/jak-se-z-jezka-stala-socka
VEM SI SVÉ PARTNERY Z ČVUT DO POSTELE A LASKAVĚ S NIMI NEOBTĚŽUJ SPOLEČNOST

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

ze by apple ovecka? :))

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Možná. Když někomu stojí za to založit účet i email kvůli jednomu vulgárnímu komentáři napsanému caps lockem, pak obvykle autor udeřil hřebíček na hlavičku :-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, souhlas ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

otázkou je jestli řešení BANem je opravdu tím správným krokem a jestli by autor neměl spíš přijít k sebeprozřením a přijmout i kritiku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V první řadě mi není jasné, kde jsi vzal, že někdo situaci řešil banem. Alespoň dosud se tak nestalo. Za druhé, kritika má určitá pravidla i zvyklosti a hrubé výlevy bez argumentů k nim zcela jistě nepatří.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tady se veškerá kritika řeší BANem.
Hrubé výrazy? Nechápu, tak ten příspěvek je v pořádku, ale já když použijuji v příspěvku slovo "hloupý" jsem mimo pravidla a je to hrubý výlev, že celý příspěvek je nahrazen obligátním: "Redakce smazala přispěvěk protože porušoval pravidla" ??? Divné měřítka.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by od věci si před odesláním odpovědi alespoň pořádně přečíst, na co reaguješ.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

chudáček Crha si vylívá srdíčko, protože je pořád mentálně zničený, jak mu někdo před půl rokem smazal jeden jeho příspěvek... hotová katastrofa!!

Je z toho pořád tak mimo, že ani nedokáže číst ostatní komentáře a žije si ve vlastním světě, kde se úplně všechny komentáře proti němu spolčily a navážejí se do ně.
A v jeho světě "smazat komentář" je to samé jako "dostat pernamentní ban"... dokonce někdy samovolně vidí BANy, kde žádné problémy nenastaly.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jak ti jen vysvětlit že kdybych mohl napsat pravdu dostal bych BAN ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že bys nikomu nechyběl :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já teda zkusím, jestli mě smažete...tedy "nahradíte obligátním" a zareaguji na téma diskuze ;))) BAN, BAN... to je ta modelová řada lednic od Indesitu, ne ? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to někde psal, ale opakuji: Jsou i weby, kde rovnou blokují účet, nejen mažou příspěvky, jen za kritiku (slušnou, bez jakýchkoliv hanlivých či vulgárních slov) článku. Nebudu psát, který web to je, on už si to aDDmin jistě přečte, neb jsem zjistil, že si diskuze na konkurenčních webech pročítá. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt nevím kde stáhnout tu fenu v úvodním obrázku. Ten výjev zlatokopky a feny dohromady je naprosto úžasný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi pes?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

spis jinej savec na tri.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

krasný zadeček, hned bych se zakousnul, wauuuu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jarouši že jsi to ty, tak tady máš zdroj. Snad tě to uspokojí :)
https://www.facebook.com/FedorShmidtPhoto/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na novom iFone je najlepsie to, ze je totalne onicom a nezaujme absolutne nicim. Je to proste obycajny telefon (nehovorim ze zly) akorat drahsi a so znackou.
Oproti sucasnej konkurencii avsak vypada velmi nezaujimavo.

Jediny dovod preco odstranili audiojack je prave ten ze novy iFon nema co ponuknut oproti konkurencii a keby ten jack neodstranili ten telefon si nikdo nevsimne a nikto onom nehovori.

Avsak stacilo odstranit zakladnu kriticku funkciu bez ktorej normalny clovek nemoze prezit a je toho plny interent, naklady na marketing 0. A je to najdiskutovanjesi telefon vsetkych cias. A este sa natom poriadne nabalia.

Bravo Jablko, zase ste to dokazali. Genialne. Ked nemas co pridat a prebit konkurenciu, tak proste nieco zober, prave nieco co vsetci maju a je to samozrejmost.

Ja im te prachy prajem, vedia ako nato.

Akorat neviem co odoberu nabuduce. Home button? Wifi?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Z ciste technickeho hlediska to smysl ma - on ten konektor na jack vevnitr zabira docela dost mista, navic k nemu musi byt na desce D/A prevodnik. Kdyz se to secte, usetri se na tom pekne penize. Jen ten D/A prevodnik musi byt zase v tech sluchatkach.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tim padem by spise by clovek rekl, ciste z obchodniho hlediska ;)
Jinak na usetrenem miste pro konekktor pry maji dotykovy chip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DAC tam samozřejmě je i stále, pro interní repro.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Coz je samozrejme horsie, pretoze ten DAC sa v telefone v poho strati, zatial co sluchatka zbytocne zvacsuje. A ono to, ze tu s nami audiojack desatrocia urcite neznamena, ze to celu tu dobu bol blby konektor, ale skor naopak, kedze sa za tu dobu nic lepsie sa nenaslo. A Lightning konektor to urcite nie je.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

neprestavas prekvapovat... jses jeste na zakladni skole aby se tve uvahy dali chapat?
kolik se usetri penez pri prodejni cene ~30000Kc ? :-D jako ta uvaha ma vyznam u zarizeni za 1000Kc...

nicmene aby jsi byl moderni, muzes provest upgrade na IPhone7: http://appleplugs.com

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na takové věci se můžeš dívat ze dvou stran.
Z pohledu jednoho kusu zboží: ušetřený desetník v zařízení za třicet tisíc je směšný.
Z pohledu celkové výroby: ušetřený desetník na kuse ze sto miliónů vyrobených zařízení je hezkých deset miliónů zisku navíc

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proc by Apple resil desetnik, kdyz ma 150000x vetsi zisk na jednom iPhone...
jednoduse to nebylo o usetreni na konektoru, ale o vetsim zisku na special prislusenstvi(pripadne jeste moznost filtrace obsahu neanalogoveho vystupu) a divej se na to z jake strany chces ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aby měl 160000x větší zisk?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi si chtel napsat 150001x... to by se opravdu "vyplatilo" navic s vidinou ze odpudi nezaslepene zakazniky kteri 3.5" konektor (z jakehokoliv duvodu) vyzaduji...

a ted se zamysli kolik bude mit zisk z prodeje prislusenstvi tim ze nepujde pouzit universalni ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To sis vycucal z prstu? V iPhonu 7 je pro sluchatka nadale jak DAC tak preamp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty zrejme cucas z obidvoch prstov. :D
V iPhone 7 je DAC a amp len pre interny reprak. To je tak asi vsetko.
Pre sluchatka nie je ani DAC ani preamp. Ked chces z iPhone 7 pocuvat cez sluchatka, tak mas k dispozicii len data na lightning konektore, teda je treba externy DAC + preamp. Analogovy audio signal na lightning konektore nie je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si znovu ověř fakta, v ip7 naopak jeden audiočip přibyl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, docela ses trefil, podle spekulací je fakt na řadě home button :-)
A je zajímavý, že když normální člověk nemůže přežít bez jacku, tak i přesto je po iP7 obrovská poptávka :-) To je tolik lidí "nenormálních" ? Asi bude potřeba předefinovat "normalitu" :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak "davova psychoza" a potreba "be in" uz normalnost v iWorld predefinovala... pak je "normalni" ze elektronicky odpad se odveze do zemi tretiho sveta aby tem "normalim" neprekazel...
jinak mas pravdu, obrovske mnozstvi lidi je hloupych a skoci na kazdou kravinu s pocitem ze se jejich zivot stane lepsim ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dat prec homebutton dava zmysel, displej ide edge-to-edge modou z lava do prava, tak mozu aj zhora dole. Avsak z pohladu pouzivatela applu je homebutton uplne zakladna vec ktroru povazuje za samozrejmost. Takze ich to "sokuje"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano presne tak. apple uz nema co ponuknut. dnes som pozeral porovnanie is6 is6+ a i7 na jednej www..
pockam si na to ked padnu cenu s6+ a z jackom mozem zaroven pocuvat(b&w P7) aj nabijat z power banky alebo zo sedadla v lietadle cez usb. . pri 12 a viac hodinovych letoch + prestup, cakanie na letiskach by ma asi z iphone 7 slaktrafilo. ked som pozrel cenu noveho .. a po novom bzuciace iphony 7
apple totalne zblblo ludi. ked som si zratal novy i7 z prislusenstvom.+ tie 130 usd palicky do usi+ vsetko ma kvoli wire free kratku dobu provozu na baterie. .hrozne.. ios 10 je ina kava..na tom a +uzavreta arch.. to je to co apple ide fantasticky. za rok mi iph 5s nezamrzol alebo ani nebolo treba restartovat ci reset. to je vyladene uzasne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam LG G3 a restartoval jsem ho zatim jenom kvuli hratkam se SIM, pripadne s vecmi, ktere majitel iPhone ani resit nemuze (bezdratove nabijeni a pametova karta). A vlastne jeste updaty "firmware", to hadam restartuji vsichni. Takze podobne nadsene vety bych klidne mohl napsat i na adresu Androidu.

Predtim jsem mel mirne lowendovejsiho Samsunga a to byl fakt smejd, UI drhlo to az nehezky. Takze jsem si jisty, ze ani muj pristi telefon nebude Samsung. A ani Apple, kdyz jsme u toho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu sa hovorí, ako keby bol vývoj OS a vlastných SOC psou povinnosťou Applu, ale asi sa zabudlo na to, že len na tom si dovolia fungovať (a zarábať) firmy ako Intel, AMD alebo Microsoft. A nik to nerobí ako charitu (väčšinou).

Tiež väčšina tých extrémne lacných a parametrovo dobrých Androidov (flagship killerov) dlho nevydrží. Akonáhle im vyschnú dotácie alebo začnú riešiť reklamácie, tak sa buďto zdekujú, alebo nasadia ceny bez problémov porovnateľné s vlajkovými loďami Applu alebo Samsungu.

Konieckoncov, manažment a akcionári firiem produkujúcich Androidy sú rovnaké nenažrané prasatá ako v prípade Applu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tech cinskych firem zkrachovalo docela dost. Urcite spousta lidi pamatuje ETEN.

Prvni rok to vyhravalo vsemozne ceny za nejlepsi smartphone, melo to DVB-T prijimac - dalsi rok jen reklamace, reklamace a reklamace.

On totiz drazsi telefon muze znamenat i kvalitnejsi telefon, neni problem vyrobit zakladni desku osazenou ruznyma soucastkama tak, aby stala polovinu nebo tretinu, jen ta reklamovatelnost nebude v jednotkach procent ale v desitkach procent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že je něco předražené, se nepozná podle ceny ani podle nákladů (které stejně většinou neznáme), ale podle toho, že kdyby to bylo levnější, tak by firma dosáhla většího zisku. Není-li to tak, pak to předražené není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nymyslim si, ze by hraly roli nejake "ostre lokty".
Uz jsem psal vysvetleni jinde a jindy, zkusim to zkratit a napsat znovu sem:

Jakykoliv vyrobek se dneska da prodat 2 zpusobama (+ jejich kombinaci):
1. Pres technicke parametry. Reklama pak zni : Kupte si nas telefon, je 45345x rychlejsi, nez jiny telefon, ma 3454x vetsi display a foti 45546x krasnejsi fotky
2. Pres emoce: Kupte si nas telefon, budete free cool a in, kdo nema nas telefon, je socka / chudinka, kdo ho ma, je borec a kazdy den muze mit 5 novejch holek/kluku, protoze mu nepujde odolat.

Velmi "paradoxne" (pro cloveka, ktery sleduje technicke parametry a rozhoduje se podle nich) ta druha moznost muze byt uspesnejsi nez ta prvni, POKUD ovsem se podari lidi presvedcit, ze SKUTECNE ta znacka ma takovehle ucinky a je takhle dobra.

Vezmeme si napriklad obleceni. Takovej Adidas, napriklad. S nejvetsi pravdepodobnosti nedelaji extra lepsi obleceni nez jejich konkurence, ale podarilo se jim presvedcit lidi (ci alespon dulezitou cast lidi), ze kdo chodi v jejich obleceni, je strasne cool a je to prestizni zalezitost a podobne. Co na tom, ze to tricko je uplne stejne jako 10x levnejsi tricko, vyrabi ho mozna stejnej cinan a akorat ma jinej potisk. To je fuk, emoce prodavaji.

Prvni styl ma vyhodu, ze neni potreba mit extra zavedenou znacku - proste udelam neco, co je nejakym zpusobem dobre technicky a prodavam to. A tu znacku nemusi nikdo znat. Takhle troufam si tvrdit se prosadil napriklad Huawei. Tu znacku nikdo moc neznal (mimo nas par lidi, co jsme vedeli, ze na tom jedou mobilni site). Je to takova "sazka na jistotu", no zisky jsou rekneme "standardni".

Druhy zpusob je extremne zavisly na mineni lidi o znacce, no pokud se podari vytvorit mineni dobre, je mozne prodavat s mnohem vetsima ziskama, nebot PRAVE vysoka cena jen podtrhuje ten punc "vyjimecnosti".
Samozrejme zde extremne hrozi, ze se znacka nejak "zdiskredituje" a uz v zivote nikdy nic neproda, I kdyby mela jakkoliv dobre technicke reseni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Technické parametry už jsou dneska u telefonů irelevantní, o reálném chování spíš rozhoduje míra zprasení sw. Vezmi si, na čem jsme před pár lety provozovali produktivní práci, ale i hráli "velké" hry. A dneska je to v telefonu málo?? No, to je tak, když tam někdo nase** javu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.
Zrovna vedle na babišdnesu píšou v titulku: „V Mnichově začal tradiční Oktoberfest. Za litr piva dáte téměř tři stovky“. Když to srovnám s cenou běžnýho piva ~30 Kč (plus mínus, jak kde), tak to znamená, že je tam to pivo 5× předražené (nepočítám samozřejmě různé náklady, které na Oktoberfestu budou větší). To je imho ještě víc, než kolikrát je předraženej ajfoun. Jenže „byli jste na Oktoberfestu a dali jste si pivo - a ne jedno, ale třeba dvě, tři“ - věřím tomu, že ty lidi za to ty prachy jen z tohohle důvodu prostě daj. To si prostě nekupujete primárně „produkt“, ale pocit.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

za pocit urcite, ale to jen cca 4ecka navic za litr, 2ecka za klasicky skopek, mno a kolik je jen v Praglu mist, kde je prirazka oproti nasim beznym cenam nasobne vyssi...
ten prepocet na kacky mne vzdy zvedal adrenalin uz v dobe budovani zarnych zitrku....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pivo v německé hospodě i normálně vyjde dráž než u nás, takže pro Němce tam tolikanásobný rozdíl není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"to pivo 5× předražené"

Tohle je pravda jen z pohledu Cecha (a Slovaka a par dalsich z vychodni evropy...)

Byl jste nekdy ve Finsku ? Levne pivo v supermarketu - 3 eura. Pivo v levnem hotelu - 4 az 6 eur (tech 6 bylo za Krusovice, IIRC ;) Pivo v hospode v Helsinkach - 8-10 eur, ty levnejsi. Proste existuje nemaly pocet lidi, pro ktere bude to pivo na Oktoberfestu levne ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, souhlas. Jenže tu je ta věc...jak ono se jí jenom...jo ! Přepočet na mzdy a reálnou kupní sílu obyvatelstva. Ten je zase poněkud jinde...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...a to pořád mluvíš o baleným, nikoliv čepovaným pivu... :o)

edit: Já jen, že třeba na Pigalle hned naproti MR byla krátce před "krizí" zasmrádlá Stella bratru za 9 e a rovnou vám to přinesli v tupláku s kyselým ksichtem navrch, tak abyste se nedivili... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, neskonale lepší sw to než Android je asi jakákoliv konkurence - protože nikde se to tak strašně nelaguje - nemá javu. A výrobci těchto telefonů by udělali nejlíp, kdyby tam žádné modifikace nedělali - nejlépe fungující Android je paradoxně na těch levných čínách, kde je čistý.
Je i pravda, že Apple má HW opravdu na vyšší úrovni, než ostatní - provedením i materiály - kov, dražší a vlastní součástky, v případě počítačů lepší technologie PCB - HDI - to jsem jinde neviděl (v ntb). I když to rozeberete, tak s nějakou zkušeností vidíte, že si ten, co to navrhoval dal opravdu práci.
Co je ale horší, je to neustále uzavírání a buzerování zákazníků. Já jsem skončil u iP 4S, dál už nechci. Zrovna tak jde za nimi zabití thunderboldu pro ostatní, což je fakt škoda.
Cenová politika je jejich věc - pro mě už tedy překročila rozumné meze (ale to i u mnohé konkurence), zvláště s tím, že telefony relativně často ničím a na iP za chvíli bude problém si objednat díky autorizaci díly. A fakt nehodlám, když už si koupím designově pěkný telefon - nosit ho v kondomu.
Když jsem pro to něco zkoušel vyvíjet, totálně mě odrazovalo, jak je uzavřený - narážel jsem na to nato při každém kroku. Jedna věc - je pro mě specifická a zásadní, potřebuji se připojovat k jiným zařízením - a to ne přes wifi - to je u Apple prakticky nemožné (bez Jailbreak nebo speciálnícho chipu a dodržení pytle jejjich podmínek....)
Ale zase některé věci, z té uzavřenosti plynoucí bych vyzvednul - konkrétně iCloud lock, který je velmi těžko odstranitelný - fakt dobrá práce, kdyby byl zájem, můžou to mít všichni, ale speciálně google na mě působí, že o reálnou bezpečnost fakt nestojí - nakonec - to samé je s kradením aplikací.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Předražený jsou, o tom žádná, je to záměr. A když si to nikdo nekoupí, tak to zlevní. Když někdo chce vyhazovat peníze za zbytečnosti, jeho problém. Pro nás ostatní tady jsou alternativy, se kterýma sice nejsem úplně cool a in, ale i tak je to "výkonnej počítač v kapse s internetem a GPS a foťákem a je to sakra můj sen od tý doby, co jsem byl malej" :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problem celeho tohto kolotoca je, ze trh je globalny a spojeny. Neexistuje nic take ako "nech si kazdy robi co chce, nas sa to netyka". Spravanie ludi okolo nas ma vplyv aj na nas, aj ked si to mozno nevsimame.

Apple tlaci ceny stale vyssie a vyssie. Stale sa najdu ludia, ktori mu to zozeru a su ochotni tuto bublinu zaplatit. Problem je, ze ostatni vyrobcovia sa snazia v cenach dobiehat apple a svoje ceny takisto posuvaju neumerne vysoko, co ma samozrejme vplyv na ostatnych, ktori sice apple nekupia ale su rovnako tlaceni zaplatit viac za hi-end.

Par rokov dozadu bola cena za hi-end okolo 400-500 eur a to sa mi uz zdalo vela, teraz je to skoro 2x tolko.

Takze, cim menej ludi bude ochotnych akceptovat tieto cenove bubliny (ci uz apple alebo ini vyrobcovia), tym skor sa ceny ustalia na "normalnych" hodnotach.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je zboží pro lidi, kteří jsou ochotni vycálovat osmdesát litrů za vysavač Rainbow nebo dvanáct set za dvě sedmičky džusu. Případně čtyřicet litrů za deku.

Tedy pro ovce, které se nechají ostříhat pomocí marketingu.

Koneckonců ten vysavač slušně vysává, džus se dá pít bez poblití a deka při přikrytí hřeje. Takže je to skvělé zboží pro špičky a socky ať si kupují vysavače za tři litry, džus za dvacku a deky po dvou stovkách. :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možná jo, ale taky možná jsou to taky ty lidi, kteří chtějí jistotu. Nechtějí nic hledat a číst recenze, prostě jít a koupit. Ve skutečnosti je to ale určitě mix všeho možnýho, co tu zaznělo, jen je otázka jak je ten koláč rozdělený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pletete několik věcí dohromady. Ty chudáci, co vycálujou 40k za deky jsou většinou staří lidé podrobení dost hustému nátlaku a manipulaci.Což je dost nechutné, je už to zranitelné skupina. To už není marketing.
A džus za dvacku nekoupíte, to je jen obarvená voda s cukrem :P.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když na ten lux/deku/pánev nebudu mít, tak si to prostě nemůžu koupit. I pod nátlakem na to nebudu mít.
Stanovím si strop a na nic nad něj prostě nemám. Za mobil bych dal odhadem max. 7 tisíc. Na cokoliv víc prostě nemám. A s tím, co mám ušetřeno, to vůbec nesouvisí.
Je to o tom, že lidi mají prachy a utrácí za píčoviny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rovnou jim tam vnutí úvěr...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím, co je hustší manipulace - marketing šmejdů s dekama nebo šmejdů s ajfounama. :D

V Lídlu džus za dvacku koupím, stoprocentní. Ale jen některé druhy, například jablečný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

v Lídlu "džus" za dvacku? Přečetl jste si někdy to složení? Oni občas berou pojem "stroprocentní" dost volně :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jde koupit za dvacku ale vetsinou je to jen z koncentratu a i kdyby ne tak je pasterizovany takze stejne o nicem (to se tyka drtive vetsiny) je jedna firma ktera to prodava normalne osetrene jen vysokym tlakem ale ta chut je jak z cerstve vylisovaneho ovoce/zeleniny >>>cena ovsem cca 60,- CZK a vice za 1 L :) ale za ten pocit a chut to stoji jako bych stal vedle lisu a staceli mi to primo do sklenicky :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A jak myslíte, že se dělá klasický 100% džus? Z koncentrátu. Zjednodušeně řečeno: to se na jednom místě z fresh džusu odstraní ta část, které se říká voda, jak to jen jde. Vznikne koncentrát. Ten se převeze (je toho méně, že) a tam, kam se přiveze, se do něj doplní tolik vody, kolik se před tím odstranilo, čímž vznikne v podstatě to, co to bylo původně.
Jediný džus, který je stoprocentní a není z koncentrátu, je fresh, neboli přímo vymačkaný z ovoce. K dostání obvykle v nějakém stánku nebo v lepších restauracích. Všechno, co se prodává v krámech, je z koncentrátu a klidně to stojí taky těch 40 Kč a víc.
Připadá mi docela důvěryhodné nedávné zjištění dTestu, kde zjistili, že je to všechno v podstatě stejné a i levný stoprocentní džus je skutečně možné poprávu označovat za stoprocentní džus (tak, jak to definuje legislativa).
Naproti tomu není problém v některých hospodách objednat "džus" a přinesou vám v lepším případě 50% nektar za bratru 35 Kč za půl litru. Tomu já říkám předražené.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak WIFTE tady jsteu jel - skutecne se bezne daji koupit dzusy +éé5 vymackane z ovoce, bez koncentrace. Ta te chuti je to pak fakt poznat. Treba se podivejde v DM na dzusy s napisem Direct Saft.

Ale v Bille taky maji fresh dsusy.

Samo to pak nestoji 30 kc/l, ale zrovna v tom DM to neni tak moc drahe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vaaazne :D no to jsem se dozvedel novinku :) a jak pise Nalim daji se koupit i 100% vymackane z ovoce a nemusi to byt u stanku ale i tak jsou vetsinou "setrne" zakonzervovany pomoci zvysene teploty = chut jde do kopru ala ovocny kompot a nekdy maji pomalu az karamelovou prichut :)
jeden z mala vyrobcu kteri to neosetruji pomoci vyssich teplot je napr. viz link >> http://www.ugo.cz/lahvicky 1l za 60+ u nas v obchodaku ... doporucuji porovnat pasterovany vs. osetreny vysokym tlakem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl. Je to voda a koncentrát. Žádná chemie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

smazat, prosím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je opravdu velká škoda, že dneska nemá člověk moc na výběr. iPhony jsou brutálně předražené, Androidy jsou sračky a Windows Phone jenž používám posledních 5 let a rád bych používal dál, jdou do hrobu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, když nám malovali kapitalismus na růžovo, tak nám tvrdili, že se trh vždycky pružně přizpůsobí potřebám a přáním zákazníků. Dnes víme, že je to žvást, prostě budeš kupovat to, co ti chceme prodat, a jestli chceš něco jiného, tak si trhni nohou - ať už je to mobil s Windows nebo obyčejné kalhoty tesilky. Budeš hezky chodit v džínách a používat lagroid jako ostatní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na kapitalismus mi nesahej. To je jediný funkční ekonomický model.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

funkcni ? :D jestli je sebedestrukce a ekonomicka neefektivita synonymum pro funkcnost tak potes koste ..... je pravda ze s tim jak je nastavena spolecnost a clovek vseobecne to o moc lepe nejde ...ale funkcni to rozhodne neni ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Víte snad o jiném lepším a dlouhodobě funkčním modelu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cistej 100% kapitalismus by byl samozrejme nejfunkcnejsi.
Ovsem jelikoz se na to vsude roubuje socialismus, tu vice, tu mene, ale v podstate vsude, tak to holt stoji casto za houby, no

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čistej 100% kapitalismus je stejná teoretická pitomost jako komunismus :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proc? mas na to nejakej argument, nebo je to takove to pseudointelektualni placnuti naprosty kraviny?
Komunismus nemuze fungovat z principu. Pokud to nekdo hce matematicky dokazat, je to velmi jednoduche.
Naopak kapitalismus je to to jedine, co skutecne funguje a posouva to "lidstvo" kupredu.
Samozrejme 100% kapitalismus nikde (temer nikde) neexistuje, protoze lide chteji mit nad sebou staty, ktere budou vsechno regulovat - a proto se lidstvo ma hure, nez by se mit mohlo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Protože bych okamžitě potřeboval ideologickou policii. Jak jinak řešit to, že v čistém kapitalismu se někdo z čistě zištných (tedy kapitalistických) zájmů nechá zvolit a začne pravidla měnit k obrazu svému?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Velmi jednoduse...neexistenci "uradu", kam by se nekdo mohl nechat zvolit :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže zabráníte lidem se slučovat. A jsme zpět u té ideologické policie :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proc bych jim v tom proboha branil ?:-O

Pokud budou chtit, at se klidne slucujou jak chteji - ale jednu zasadni podminku bych tam videl - necht je to dobrovolne, respektive necht ti slouceni nenuti ostatni nesloucene nasilim, aby se slucovali s nimi.
Pokud pak zbyde dost tech, kteri budou chtit volny trh, bude to ok.

V dnesnim svete to ale neni mozne, vysvetleni jsem tu psal opakovane. Ve zkratce jde o to, ze lide se jiz rodi "v zoo" a neumi si predstavit, ze existuje lepsi zivot mimo tuto zoo. A spravce zoo je 24 hodin denne indoktrinuje myslenkou, ze on jediny jim zaruci bezpeci a blahobyt a za zdi zoo ze ceka Satan.
Takze v podstate je extremne obtizne lidem neco vysvetlovat, protoze si nic vysvetlit nechteji nechat.

Jedina mozna cesta ze zoo je nejaka apokalypsa, jinak v te zoo zustanem naveky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až na tu drobnost, že tu ZOO nám nikdo nenadiktoval, ale lidi si ji sami kdysi vytvořili. A to ne na jednom místě, ale paralelně na mnoha místech nezávisle na sobě. Jak byste bránil tomu, kdyby ve vašem vysněném světě udělali opět to samé?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ooo nikoliv...nastudoval si prosim, jak vznikaly staty....Rozhodne ne proto, ze by to "radi obcane" tak chteli.

Jinak jak bych tomu branil? Nijak...pokud to lidi nechtej, neda se to branit. Jedina obrana svobody je ta, ze ji lidi chtej. Jina obrana neexistuje - nejde nikomu naridit, aby chtel byt svobodny.

Osobne radim svobodu zcela nahoru v zebricku hodnot (deli prvni misto se zodpovednosti, ktera je jeji nedilnou soucasti).
Jelikoz vetsina lidi svobodu radi nekam az uplne dolu, tak logicky svobodu nemame a mit nebudeme. A jelikoz lide podporuji, aby ostatni, co s nima nezdili jejich hodnoty, k tomu byli nasilim nuceni, tak holt my, co chceme svobodu, trpime.

A nemyslim, ze by se to zmenilo, viz ta zoo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Argument proti 100% kapitalismu je, ze zakaznici (nebo vsichni ucastnici trhu) budou 100% informovani o VSECH vlastnostech zbozi a sluzeb a budou tem informacim na 100% rozumet.

Pak 100% kapitalismus fungovat bude.

Ale jasne jde o nesplnitelnou podminku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To moc nechapu, priznam se :-( Proc by nemel fungovat kapitalismus, kdyz nebudou vsichni 100% informovani?
Asi narazis na to, ze to nebude 100% idealni.
S tim zcela souhlasim - ovsem podotykam, ze 100% idealni to nebude NIKDY v ZADNEM systemu.

A ted co s tim, ze ... Podle me je tedy treba hledat stav, kdy to bude "co nejmene spatne".
A na volnem trhu je to proste v globalu "nejmene spatne". Cokoliv jineho je vyrazne horsi.

Btw - je jasne, ze dneska se lide spolehaji na stat / zakony a zcela zamerne se nevzdelavaji, nemaji zkusenosti, tyto si nesdeluji / a podobne, a to proto, protoze NEMUSI.
Stat je vede za rucicku a rika jim, co maji delat a co nemaji a oni to slepe delaji.

V pripade volneho trhu by clovek samozrejme musel mnohem vice casu venovat "celozivotnimu vzdelavani se / zdokonalovani se". Podle me by to tak bylo dobre, oproti soucasnemu stavu, kdy lide naopak vice a vice degeneruji, urcite.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si myslis, ze by si v 100% kapitalismu nikdo netroufnul pridat do limonady kokain z obavy ze to lidi nebudou kupovat tak se pletes. V 100% kapitalismu je pro firmy az prilis snadne vytvorit situaci, kdy lide budou kupovat produkt ktery by si nikdy nekoupili kdyby jim nekdo prozradil par klicovych informaci navic. Ono i v tom nasem socializovanem kapitalismu se to deje znepokojive casto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v tom nasem socialismu se to deje VYRAZNE casteji, nez v kapitalismu.
A ne, nemyslim si to.
A ano, myslim si, ze kdyby to lidi zajimalo, velmi rychle se to dozvedi.

Nech prosim te lidi, at je zajima, co chce...nemaji vsichni takove preference, jako ty. Mozna ze 3/4 sveta chce limonadu s kokainem, co ty vis...

(Tip na zamysleni: Sam pracuji pro firmu, ktera mimo jine deva jinym firmam nejake certifikaty. Takovy certifikat stoji od cca 10 tisic do cca 100 tisic, jak ktery. Nikdo nema povinnost to od nas kupovat, presto si to firmy kupuji a nasledne se tim chlubi u svych zakazniku: Vidite, my mame ten a ten certifikat, nam muzete verit....A nase firma pro zmenu ma takovou povest, ze ten certifikat skutecne NEDAME nikomu, kdo ho nesplni. Takze jim lide veri. Vidis to...nekomu stoji za to zaplatit si za to, aby mu nekdo jiny vice veril. A to prosim za situace, kdy by skoro nemusel....)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tých s handikepom (príklad) by sme poslali do kytek, lebo princíp kapitalizmu je zisk a takí ho väčšinou netvoria. Alebo by si každý platil v nemocnici za všetko, kto by bol zdravý by nepriplácal na chorých, takže by nemal zdr. odvody. Ale tí menej šťastní by tiež išli do kytek. Ideálne je vziať to dobré z jedneho izmu aj z druhého, ale nikto nevie prečo to nejde (ani v ČSR to nikoho nenapadlo a to už sme mohli byť po x desiatkách rokov jedného aj druhého izmu múdrejší)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oooo nikoliv, ale nehodlam ted po tisici vysvetlovat to same.
Rozhodne to co rikas jsou naprosty nesmysly

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně kvůli takovým jako ty jsem si dal svůj nick... Omezenost a hloupost kombinovaná s pocitem vím vše je vždy naprosto smrtící.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kapitalismus" jako byl pred 40 lety v zapadni evrope nebo USA uz davno neexistuje. Dneska jsou politici (hlavne ve USA) vicemene koncove produkty Korporatnich spolecnosti, kteri je plati. Staci se podivat na kandidaturu Hillary vs Bernie.. Hillary mela podporu velkych novin a spolecnosti..jinymi slovy koupenou. Bernie nemel sanci, byt byl jediny rozumny kandidat. Doba "svobodnych" voleb je pryc..je to spis reality show pro masy. To stejne plati pro volnou nabidku a poptavku. Ve chvili, kdy nadnarodni spolecnosti de-facto kontroluji trhy, zakladni idea svobodneho trhu kapitalismu je uz jen utopie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sanders je salónní socialista. Opravdu rozumný kandidát...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak radeji populistickeho nacka Trumpa nebo arognatni prolhanou koupenou Hillary s parkinsnem?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby mohly volby něco změnit, dávno by je zakázali.

Mezi volbami za totáče a dnes jsou jen dva rozdíly. První, nikdo vás nenutí se zúčastnit, a druhý, vybíráte z většího počtu lidí, ale stejné "kvality" a zájmů, kteréžto kandidáty vám vybraly stranické sekretariáty stejně jako tenkrát.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak porad je to lepsi nez za totace. Porad jako jedinec mate (mame) daleko vetsi aspekt svobody nez za komancu. Porad se muzete minimalne sebrat a odjed pryc a nebo si zalozit vlastni hlasadlo do eteru a publikovat tam temer co chcete.
Bohuzel co se tyce politiky jako takove...obcas tam nekdo rozumnejsi probubla..ale asi jen fakt obcas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně si to, Péťo, užij.
Konečně na tebe došlo. Když já chci koupit laptop bez widlí, blbečkové jako ty se posmívají a pronášejí spoustu "mouder, " za která schovávají svoji neschopnost a neznalost. No a teď ty chceš telefon s widlema a on jaksi taky není... Přeju tě to z celého srdce. Fakt, upřímně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba v CzC mají 32 typů laptopů bez OS a navíc 10 typů s linuxem. Proti mobilům s Windows je to řekl bych výběr jako hrom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja pouzivam androidy od sony (podla mna najrychlejsie a najstabilnejsie) a som spokojny ;) ked som videl ako ludia z okolia obcas nadavali touchwiz od samsungu....som rad ze mam Sony :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone 6s Plus - Component Costs Estimated to Begin at $236
http://www.macrumors.com/2015/09/30/iphone-6s-plus-component-costs/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehorázně předražené - to si říkám při pohledu na ceny bot či běžného oblečení. Stále mne přivádí v úžas, jak tak technologicky primitivní výrobky mohou stát víc než HW :) Ale nemusí to být jen oblečení, například sériově vyráběné vozy jsou taky vydatně ziskové a ve velkém nepoměru k nákladům.
Dnes jsou drahé výrobky spíš ukazatelem společenského statutu víc, než čímkoli jiným. Nemá smysl se nad tím nějak pohoršovat či to řešit. Nejsou to věci základní potřeby.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak u vozů jsi pěkně mimo. Když započítáš nezbytné investice do vývoje, tak je průměrný zisk automobilky mezi 2-5 procenty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na značce, levné vozy mají pro zisk v rámci své ceny logicky méně prostoru. Rozsah který udáváte odpovídá spotřebnímu segmentu VW. Na druhé straně třeba Porsche přiznává čistý zisk 18 procent z ceny vozu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bud zisky budou vysoke nebo by musela byt nizsi zivostnost vyrobku coz si zrovna u vozidel asi nikdo nepreje ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pracuji ve firmě, která působí ve vícero zemí Evropy a můžu přes mobil využívat přístup do podnikové sítě a intranetu. Pouze Iphone a BlackBerry zvládají zabezpečený přístup, tak jak požadujeme. Dřív si hodně kolegů bralo BB kvůli mechanické klávesnici, ale dneska už víceméně všichni používají Iphone.
Pro Android to v Německu také zkoušeli, ale výsledek byl nepoužitelný a ani výhledově to nevypadá, že by se situace zlepšila.
Pro nás tedy Iphone předražený rozhodně není. A není to tím, že ho mám služebně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je běžný český omyl, že cena se určuje jako náklady + marže. Cena se vždy určuje tak, aby se daný výrobek prodal v očekávaném počtu. Když Apple vyrábí své produkty sám, tak se nepředpokládá pokrytí celé populace a Apple může cenu cílit na bonitnější segment světové populace.

V telefonech má Apple konkurenci velkou, ale třeba tablety už konkurence zanedbává (i proto, že prodané objemy nejsou masivní), a kdo dnes chce high-end, nemá jinou volbu než Apple iPad Pro 9.7 (i Samsung má S2-kové tablety s low mid-end parametry).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ta úvaha není o cenotvorbě, ale spíše o poměru cena/užitná hodnota. I jiné firmy, třeba Intel a NVidia, májí část své produkce "předraženou", ale asi to neprodávají v takovém míře jako Apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrázek vyžilé MILFky s výrazem který dává tušit čtenáři, že se jedná o typický vzorek "profesionálky" a dlouholetého uživatele produktu Apple. Mě dokonale odrazuje a odpuzuje, pokaždé ho Ježek pastne k článku o Applu.
Podezírám ho že se tajně ukájí pocitem vlastní kontroverzity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku nechápe rozdíl mezi pojmem "předražené" a "s velkým ziskem na jednotku".

Pokud nějaký výrobce dokáže vyrobit telefon za 1Kč a prodá mi ho za 1000Kč, bude mít prakticky 100% zisk. Přitom to nebude předražené, pokud stejně drahé telefony nabídnou podobné vlastnosi/funkce. Hodnota pro uživatele != (výrobní náklady x konstanta).

Iphony mají sadu unikátních vlastností (nepřekonaný single a dual thread výkon, nejrychlejší uložiště, podle testů audiofilní DAC, ...), které pokud jsou pro kupujícího důležité a naopak nebudou mu vadit nedostatky (chybí bezdrátové nabíjení, dnes už nízké rozlišení, jack přes redukci...), tak bude považovat koupi za výhodnou. A naopak samozřejmě.
Prakticky každý dnešní telefon je pareto-optimální (tzn má sadu vlastností v kombinaci s cenou, kterou předčí všechny ostatní). Aby se seřadily telefony, muselo by být objektivní pořadí a váha těchto vlastností. A to není a nikdy nebude, protože každý má jiné požadavky. Proto jen za sebe můžete tvrdit, že je nebo není předražený/výhodný. Mluvit za kohokoliv jiného je arogance.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Audiofilní DAC ... to mi nějak připomnělo jeden vtip... https://pbs.twimg.com/media/Cr23HYuWgAA_bWX.jpg

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Test DACu jsem viděl pro 6 Plus, kde byl srovnávaný s mnohem dražšími profi řešeními. Ale jinak i sedmička má klasický DAC převodník se zesilovačem uvnitř, jen to směřuje na jiný konektor (ostatně o absenci jacku jsem psal).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

DAC v iPhonu 6 a ani i starších modelů nejsou srovnatelné s žádným drážním řešením. Jde o kombinaci levného převodníku od Cirrus Logic a dedikovaného zesilovače.
Výsledný zvuk není nic, co by dokázalo oslovit jakéhokoliv náročnějšího posluchače, i super levný Fiio M3 zní o mnoho tříd lépe.
iPhony kdysi dávno, když využívaly DACy od Wolfsonu, zněli oproti konkurenci lépe, ale už je tomu mnoho let, kdy Apple provedl downgrade, konkurence nespala a v dnešní době je IPhone jeden z nejhorších telefonů pro poslech se sluchátky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Testy říkají něco jiného:
http://www.kenrockwell.com/apple/iphone-6-plus.htm

Z testu:
"Holy cow; I tested a Beyerdynamic A200p DAC and headphone amp at the same time I had the iPhone 6 Plus in my audio lab, and the iPhone 6 Plus beat it! "

Každopádně oba jste úplně mimo pointu, která směřovala na to, že iphone (a i mnoho dalších telefonů) má nenahraditelné kombinace vlastností a vybrali jste si jednu nepodstatnou drobnost ze závorky, která je sice diskutovatelná, ale nic na tom nemění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a na webech, které se audio a měření věnují vypadají jinak.
LG V10, Meizu Pro 5, iPhone 3s, Xiaomi Note Pro, ZTE Axon 7, bla bla bla tam je kvalita zvuku, ne v iPhonu 6 ... brrrr
Sám jsem měl iPhone 6 a byl to fakt hnus, i teď můj iPad Pro zní se sluchátkama dost příšerně.

Edit: V dnešní době se u telefonů řeší jen ty "drobnosti". Výkon u telefonu s HD/full HD obrazovkou je asi to poslední, co uživatele zajímá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o ty testy - ideálně takové, kde jen neřeknou "to se mi líbí", nebo "brrr", ale kde mají i výstupy frekvenční charakteristiky, zkoušejí generovaný tón apod (tzn měřitelné vlastnosti, ne pouze pocitové). Skutečně mě to zajímá - věřím, že takové můžou být, jen si je chci přečíst.

Ad edit: Výkon telefonu bych stále viděl najednom z předních míst (opět záleží na každém), jen to uživatele neřeší způsobem "tohle má 270 millionů bodů v benchmarku SuperMark58". Řeší to o rok později, kdy zjistí, že "facebook se mi načítá dvě hodiny, ten telefon je ale šrot, potřebuji nový". Nebo méně otravné "telefon se mi vždy cukne při přechodu na další obrazovku".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To myslíte něco takového:
http://www.anandtech.com/show/8554/the-iphone-6-review/11
Nevím teda k čemu je většina takových testů, protože hezké papírové parametry má i realtek, ale ve skutečnosti zní za prd.

Facebook se mi načítá xxx času? To je ale pitomé srovnání. Z 90% záleží na rychlosti připojení a pak na rychlosti CPU, než stránku vykreslí. Jestli se pitomý FB zobrazí na A10 za 3,7sec nebo za 4,3 na Snapdragonu 6xx bude těžko někdo řešit.
Jo pokud by šlo o editaci videí nebo jiné skutečně náročné aplikace, tak to je věc jiná, ale na i7 s 4,7" HD rozlišením bude něco takového dělat jen skutečný masochista.
Výhoda toho, že jsme u mobilních technologiích překročili hranici, kdy není v 99,9% reálný rozdíl mezi "mainstream" a "high endem".

Edit: Nebo na hry? Vzhledem k tomu, že prakticky neexistují hardwarově náročné hry na Android či IOS, tak je to taky fuk.

Edit: Fakt se musím zeptat, jakož to majitel identicky zvukově osazeho tabletu. Fakt Vám to přijde poslouchatelný? Vždy't je to takovej hnus, zlatý levný MP3 přehrávače nebo audio zaměřené android phony.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ad facebook: proto jsem psal "za rok". Nové to vždy vypadá svižně, ale nároky narostou, trochu se zaplní sqlite při updatu prohlížeče/fb app/... a během roku, dvou to jde s výkonem do hajzlu. Viděl jsem to "krásně" na tabletu (dnes už starý transformer tf101) ale i na dalších telefonech (včetně iphonů).
Jinak strašně podceňujete ten rozdíl výkonu - v single a dual thread výkonu stále nebyl překonán rok starý model a pokud se podíváme na aplikace, které jsou optimalizované "na železo" jako prohlížeč a jeho JS engine, tak dokonce iphone 5S v tomto ohledu bojuje a občas překonává nejnovější modely jako galaxy S7 (http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2016/09/iPhone-7-redo.002.png http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2016/09/iPhone-7-redo.001.png ). O kolik telefonech starých tři roky jde tohle říct? A ne - není to rozdíl "3,7 vs 4,3s" pokud porovnáte libovolný jiný 3 roky starý starý telefon proti topmodelu S7.

PS: ne nemám iphone 6 a jediný iphone o kterém bych dnes uvažoval je iphone SE, protože je dostatečně malý a výkonem se mu bohužel nic neblíží v této kategorii. Takže vám nemůžu odpovědět na "edit".
Důvod proč nemá smysl věřit "pocitovým" je ten, že pokud člověk má rád značku, uslyší a popíše krásně čistý zvuk. Pokud nemá rád, tak uslyší i vady, které to nemá. Viz přesně co jste předvedl sám - označíte to za "horší než levné MP3 přehrávače", přitom v odkazu, který jste sám dal je napsáno "good audio quality, but most importantly free of any major issues".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"good audio quality, but most importantly free of any major issues"
Ehm to vám připadá jako popis dobře znějícího ozvučení (dobře je za 3 ne?) ... dokonce soupeřícího s externími DACy, jak ste psal výše?

Edit: S tím výkonem na stránkách tu mám na porovnání stoletý ex pracovní Samsung Galaxy II. Šlape furt stejně, nezpomaluje se. Je fakt, že ho mám přehráného CM, ale furt jde o stejný hardware, jen jsem ubral software výrobce.

Edit: Pokud člověk má rád značku? Rád značku? K čemu? Vy kupujete značku nebo konečný výrobek? Dělá Vám dobře vlastnit x výrobek jen proto, že je od x výrobce?
Zajímavá diagnoza.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

iPhony bez vyjímky produkují podprůměrný zvuk a poslouchat na nich hudbu je možné pokud jste nenáročné děcko, jinak se z nich náročnější posluchač zblinkne... a nový 7 je na tom ještě hůř než starší modely:

https://goo.gl/MHSQAb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi znamo, tak treba Samsung ma ve sve S-kove rade Wolfson DAC, ktere jsou povazovany za dost kvalitni. Bohuzel nevim, co ma v radach A a J.
Ale zpatky k Iphonu.. v testu na https://www.heise.de/ct/artikel/iPhone-7-nachgemessen-Audio-Adapter-lief... merili rozdil mezi zdirkou a lightning adapterem. Pri pouziti adapteru pri 24b se zhorsila dynamika az o 4.5dB oproti zdirce.Jejich doporuceni je..je zbytecne pouzivat 24bitu, protoze je neuslysite ;) Takze s kvalitou vystupu iPhonu to bude akorat tak na ty beats sluchatka ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak Wolfsony se nachází pouze ve verzích S7 s Exynosem. Verze s Snapdragonem používají integrovaný DAC v SOC :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je mozny, taky jsem to nekde cetl. Kdo se v tom ma pak vyznat :))
Znate nekjakou dobrou webovku, kde by se ty informace dali vydolovat? Ja to vetsinou nachazim ruzne po forech nebo nejakych testech, ale nejaky ucelenejsi prehled, kdo co do tech mobilu strka jsem nikde nenasel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám poslední dobou používám iFixit a a pokud to tam není (jako třeba Samsung S7 s Exynosem), tak bohužel jen klasicky Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predrazene je jen to co lide nekupuji. iPhone vzdy lide kupovali jak na bezicim pase, takze cena je adekvatni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle zabomysi valky Apple vs. Adroid ted clovek vidi vsude. Pritom jsou oboji na jedno brdo, drahe hloupe kramy, co nic neumi, jen stoji nehorazne penize a jsou IN. Uz nekolik let tu chybi OS pro mobilni zarizeni, ktery by slouzil jako nastroj, nikoliv jako hracka a byl dostupny na ruznorodem HW, nejen na mastnych plackach.
Ano, z hlediska ziskovosti dokazal Apple hodne, bohuzel diky tomu totalne retardoval trh na hloupa zarizeni pro hloupe lidi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Lépe bych to nenapsal.
Vyjádřil jste podstatu naprosto přesně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky když někdo vypráví, proč si koupil ten apple trochu mi cukají koutky ale smát se jim většinou nezačnu. Když vím, že na tom s penězma nejsou nějak úžasně a ten pocit z applu jim zaplatila nějaká půjčka mám už z toho takový hodně divný pocit.

Každý svého štěstí strůjcem, jenom si říkám jestli jim jednou nebudu tyhle věci sponzorovat i já, až budou stát ve frontě na nějakou tu podpořičku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když to shrneme do dvou vět, tak to znamená, že si iPhone 7 koupí buď snob, aby se mohl chlubit, že je IN nebo naprostý hlupák. Každý se může zařadit do které skupiny bude chtít.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takhle jednoduse bych to zase nevidel. iPhone samzrejme dava smysl. Je to dobry kus HW s odladenym OS. Cili proc ne. Jsou lidi co maji Macky, iPody a pak i ten telefon jim zapada do Jabkoveho systemu, ktery uz maji.
To co je na iPhonech opravdu nemocne, je ta bublina "exklusivity" a cena, za kterou se pak prodava. To je orpavdu hloupe a mnoho jednodussich lidi jim na to skoci, aby si dokazali, ze necim v zivote jsou. Je to spis tragicka ukazka prazdnosti konzumni spolecnosti, ve ktere chybi lidem jine hodnoty a nahrazuji je nesmysly treba typu iPhone..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na celou věc se dá dívat i jinak. Já svůj iPhone po dvou letech prodám za cca polovinu kupní ceny. Samsung prodáte cca za 25 % a ostatní "číňany" neprodáte buď vůbec a nebo za zlomek původní ceny. Takže kdo nakonec prodělá? Podrobněji i s tabulkou jsem to sepsal tady: http://iphonevkapse.cz/iphone-opravdu-predrazeny

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Navíc cokoliv se na iPhone (a to i starším modelu) pokazí, tak během chvilky mám jako náhradní díl a pokud jsem manuálně nešikovný tak to někdo opraví. Což se prakticky nedá o žádném jiném telefonu napsat.

Osobně si nekupuji nové iPhony, ale ty co Apple vykupuje protiúčtem a pak je zkontrolované dává zpět do oběhu za minimum ceny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

'' iPhone po dvou letech prodám za cca polovinu kupní ceny. Samsung prodáte cca za 25 % ''

no nevim.. kdyz koukam na ebay tak ty rozdily nejsou zdaleka tak velky.. a kdyz jeste zapoctu ze cena prumernejch samsungu je o dost nizsi nez cena prumernyho applu tak mi vychazi ze v absolutnich cislech ztraci pri prodeji majitel iphonu vic..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze je to tak. To ale uzivatel iPhone nechce slyset/pochopit. ;) Galaxy S5 som kupil v akcii za 9000Kc a po 14 mesiacoch ho predal za 7500,-. OK, nie kazdy mal tu moznost vyuzit obmedzenu akciu na 2500Kc cashback, tak aj keby som bral cenu 11500, tak sa stale nebavime o 25%, ani 50%... Takze ano, absolutne cisla hovoria jasne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud budou hloupí lidi, kramáři budou mít rej.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte na to, že nejvíce iPhonů se prodá v Americe, kde je k dispozici za $1 s dvouletým paušálem. Za plnou pálku v Apple prodejnách si ho kupují jen fanatici do značky, ale obyčejný plebs ho má taky a to od operátora za babku (v ceně paušálu). Zatímco evropanům dotace na mobil v paušálu vadila, amík jde právě po ní.

A prodeje v Evropě a Asii jsou pak příjemným bonusem, speciálně pak v té Asii, kde se lidé dají skutečně poblbnout a kdo nemá v danou chvíli ten pravý produkt, tak je naprosto out.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Evropanům dotace na mobil v paušálu vadila"

A jste si jistý, že to tak bylo? Podle všeho to spíš vypadá tak, že se operátoři prostě dohodli, že dál mobily nebudou dotovat, aby si zvedli marže.

A jinak máte pravdu, ve většině zemí lidé mají iPhone dotovaný od operátora.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Predevsim EU zavedla operatorum regulace...a tak co udela operator, kdyz mu nekde zakonem seberou penize? Inu, vezme si je jinde zpet.
Napriklad tim, ze prestane dotovat telefony.
Ale tak zakaznik na tom prece vydela, ne? Rikali nam to ti chytri lide z EU...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, pamatuješ si úplný prd. High-end (dříve označované jako manažerské) telefony stávaly skoro vždy přes 20 tis. Třeba nedotovaný Ericsson T28S stál v roce 1999 23tis Kč. To je v dnešní době (pouze při započtení inflace) skoro 33tis Kč. Nokia 9500 by dnes stála 38400 Kč. Takže rozdíl já nevidím žádný. Resp vidím. Tehdy byl průměrný plat 12700 Kč. Dnes je víc než dvojnásobný. Takže reálně, nejdražší telefony jsou pro běžné lidi dnes o polovinu levnější, než byly nejdražší telefon před dvaceti roky. A je úplně fuk, jestli na tom Apple vydělává 200, 300 nebo 400%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jste mi vzal vitr z plachet taky si pamatuji ze jsem za prvni telefony daval kolem 20k+ a to byli jeste o dost horsi a nic neumeli :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik že byl tehdy kurz USD?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenom si dovoluji doplnit, že ceny v $ se už roky nezměnily.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Slovo: předražený (nákup) = účtováno více, než bylo uváděno na cenovce! Tento telefon je možná drahý, ale jen pro koho!!!!! Pro někoho třeba ne!

To (soud ceny) ale laskavě nechte na posouzení čtenáře!!! (co je pro koho drahé) Děkuji za nepodsouvání soudu ceny (což dělá článek zaujatým :-( ) a nepoužívání nepřesných termínů (předražený...)

Pozn: jsem přitom Smasungář a spíše anti iPhonista a to pro jeho příliš uzavřený systém, s konkurencí, zejména s PC a Win, odmítavý komunikovat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nesrovnávejte s Asusem pane Ježku, to je shitózní lagroid za 20 tisíc, srovnávejte s HW srovnatelným One plus three za téměř poloviční cenu s čistým androidem, proti němu je iphone skoro 3x dražší, ale to byste nejdříve musel mít nějaký přehled o trhu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten tvůj Onel Plus co má 6GB RAM, ale v praxi umí využít max. 4 aplikace najednou aby mu moc nestoupla spotřeba?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

člověče na custom romce tohle omezení určitě není, takže asi tak :-). Minimálně máš možnost si tam dát co chceš narozdíl od iphone7 nebo Asusího a Samsungového lagroidu :-). Pokud nemáš nic dalšího, tak vzhledem k ceně je stále 1+3 aktuálně nejlepší android telefon

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam sice Iphone 5s, ale za ovci se moc nepovazuju, vyzkousel jsem vsechny ostatni platformy Android i Windows Phone a nakonec skoncil u Applu, ktery mi z nich vyhovuje nejvic. Za telefon bych vic jak 10kkc nedal, proto kupuju starsi verze refurbished na ebay za podstatne nizsi castky a nemusim mit uplnou novinku, nepotrebuju to. iPhone 5s 64gb me stal asi 6000,-. A bude slouzit par let doufam. Jsem o tri generace vzadu a je mi to fuk, porad to funguje dostatecne rychle a na me potreby to staci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to si myslim, ze dnes uz je spousta lidi. Ono se pise o kokutcich, co prodavaji ledvinu za iphone, ale to je par lidi. Daleko vic je socek, co chcou byt in a zastavi rodicum barak, aby si mohli koupit iphone, to je samozrejme taky smutne. Ale myslim, ze nejvic uz je dnes tech, co proste chcou telefon, co funguje a hlavne, kde se clovek nemusi bat pripojit k internetu, aby ho kdejaky pubertak nesledoval (a nekomu vyhovuje to a nekomu ono a kdo chce vsechny aplikace, tak proste iphone, to respektuju).
A ze klesaji prodeje, co to znaci? Prodeje PC taky klesaji, ale celkovy pocet roste ...... lidi proste pochopili, ze PC nebo telefon neni spotrebni zbozi, ktere musi za pul roku vyhodit jak android z ciny. Prodeje androidu rostou, podil klesa a zisky jdou do zapornych cisel - vysvetleni selskym rozumem celkem proste, ale pro "profesionalni" analytiky, az to pochopi, to budou druhe Vanoce nebo prozreni ve stulu kdyz ted EU pochopila, ze by mela chranit vnejsi hranice po te, co se do EU dostalo 10 mega ilegalnich migrantu a dzihadistu:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jakmile jsou schopní masově prodávat Iphone v chudých zemích kde cena telefonu představuje dva až tři platy, pak můžou vesele zdražovat, protože potom logicky i v bohatých zemích budou ochotni lidé klidně zaplatit dva až tři platy což je třeba v Německu 3 - 4 tisíce EU .A co může být pro výrobce lepší než prodávat méně kusů za více peněz.Co na tom že Iphone už vypadá designově jak čínský mobil, lidé to nezajímá, zajímá je jablko na zádi telefonu a to že je drahý tak že si z toho všichni sednou na zadek.Je to něco jako fanatismus,tady už je jedno jaké má telefon funkce a jak je výkonný, hlavně že má to nejdůležitější NEJ - nejdražší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, ja jsem si na to sahl v obchode a ma to proste neco do sebe. Ten system proste funguje. Kdyby mi nevadili detsti otroci a to, ze bych si k tomu musel koupit jeste cloud a kdovi jake dalsi sracky z jejich ekosystemu (ikdyz mozna ani ne, microsoft se hodne snazi, aby ty systemy i navzdory applu propojil), protoze mac bych pouzivat opravdu nechtel! Tak je to proste dobry telefon. Perfektni odezva, je to proste spicka. A to jsem hned vedle zkousel L950XL a v kapse mel L930, vsechno spickove telefony, ale proste kdyby nebylo windows, tak jina volba proste neexistuje! Aspon pro lidi, ktere trosku zajima IT. Je to proste takove strasne krasne a hezke (pritom to prostedi je tak skarede infantilni jak kidpix). WP/M maji spickovy design UI v OS i aplikacich o tom zadna, UI v iphonu je proste osklivy, takovy drobny, titerny a detinsky, ale UX, musim rict, ze predci windows o parnik. Ta odezva displeje je proste ukazkova. Vubec se nema smysl bavit o nejakych galaxiich, to se i v obchode hned sekalo a az tristne osklive UI, brrrr. Verim tomu, ze spousta lidi mela iphone proste protoze proto ....... ale uprimne, kdybych si koupil po androidu misto windows apple, tak bych na to nedal dopustit, ale samozrejme bych to nekupoval rok, co rok (pokud bych dobre neprodal stary:). U androidu je to jednoznacne, nikdy nikdo na android jeste nepresel a nikdy neprejde. To by windows musely umrit a iphone stat jak nova oktavka. Dokazu si uz snad i dnes predstavit, ze bych uvalil 15k za iphone SE, kdyby me microsoft fakt necim vazne nasral. Dokazu si predstavit, ze kdyby se mi podelal iphone a nechtel uvalit 15k za novy rekneme "recyklovany" model, tak bych si koupil kvalitativne podobnou lumiu 550 za 2k. To si predstavit dokazu. Ale ze bych sedl z lamborghini do trabantu, to fakt ne:o) A ne ledajakeho, extremne predrazeneho, protoze je spousta lagroidu dokonce drazsich nez iphony, chapes? ROZUMIS? JA TAKY NE!:o)
Iphony kupujou lidi, kteri proste chcou aby ten telefon fungoval a delal to co ma, coz u iphonu dela (u androidu ne, proste ne!). Zajdi do obchodu, chvilku se s tim telefonem pohraj a pak uz se sveho androidu nedotknes ani rukavici .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lol, mi to proste nedalo precist opet clanek od cloveka, ktery se v dalsim clanky doslova prizna, ze je ne-applista a v predeslem, ze dokonce ani ten lagroid uz nepouziva:o)
A zamysleni, ze je predrazeny? Asi ano, ale vydavat to za clanek (a zamozrejme "neprehlednete":o), to je vskutku vizitka ..... apple byl vzdy drahy, nikdy se netajili, ze chcou prodavat levne veci. U applu to byl vzdy na prvnim miste design a operacni system, kdy proste parazitovali na PC, ktere melo asi tak (priblizne presne) milionkrat vic HW konfiguraci, tak nikdy nemohlo byt tak odladene a hlavne nemohla byt z principu skladacka v male uhledne krabicce. U mobilu to neplati a tam je to proste jen o tom systemu (kde proste pro IT znale lidi je to stale windows vs. mac, android to je takovy ten vzadu jako linux, ikdyz az tak bych ten linux neponizoval, ani za sve "zlate ery", abych jej srovnaval s androidem), kdy proste lidi chcou, aby to fungovalo a bylo to bezpecne a pokud chcete mit vsechny aplikace, tak NENI na trhu zadna volba. Je kompromis ve smyslu WM, tecka. Lidi, kterym staci znouzecnost a nevazi si sebe ani dat, tak pro ne je tu android ..... a klidne NEJDRAZSI telefon, ktery neni s windows, ktery neni s ios, ktery neni s macos, ktery neni se solarisem ..... ale s androidem, samozrejme:o) A to nemluvim o predrazenostech, ktere si hrajou na bezpecnost, ale treba ruzne galaxie od lednickaru, ktere loni byly dokonce drazsi a pamatuju, ze nejvyssi model se prodaval v CR oficialne za cenu atakujici 35 tisic, tam se ani apple nedostal. Takze o cenach bych uplne pomlcel (LOL a uvadet v clanku nejaky cinsky zmetek, no proste L-O-L).
A staci se podivat do ceniku, ofiko se da sehnat iphone se kolem 14k. A to proste neni spatny telefon, vubec ne. A jako budme strizlivi, android proste nemuze stat vic jak polovinu a klidne at si ma treba gigantilion ram a megahercu, na tom nesejde! Se mi libilo, kdyz nekdo srovnaval nejakou galaxii s nejnovejsim iphonem 7 na zaklade HW parametru, takove srovnani muze udelat leda uplny dement. To je jak srovnavat sekacku s motorovou pilou. Ja bych osobne rekl, ze android nemuze stat vic jak litr (diky deravosti samozrejme ani zadarmo, to da rozum), kdyz lumia 550 stoji dva. Ale kdyz vemem vetsinovy nazor v podobe iphonu, tak nemuze stat sebelepsi android vic jak 7 litru. To same treba u windows tabletu, kdyz se da s intelem sehnat za 1500 stovek v tescu, tak nemuze sebelepsi s ultraHD displejem a dvuma projektorama s androidem (pokud teda nema x86 a zamkly bootloader) stat vic jak sedm stovek, proste ne!

Uff, zase jsem se rozepsal, pritom se to dalo vulgarne pojmenovat jednim slovem .... o to asi autorovi slo, vzbudit diskuzi, kdyz pise o tematu, kteremu vubec nerozumi ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ulevil jsi si? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aaaa 23 palcová dotyková obrazovka je zase tu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zase sa minuli tabletky z poličky. Šup ujovi lekárovi, nech napíše recept. Dodržiavať dávkovanie, nohy v teple a zlepší sa to, neboj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Samsung S7 okolo 25k (když vyšel a když pominu šméčka) předražený není? Jistě, že to předražený je, ale to je veškerá hi-end elektronika.

Je to otázka nabídky/poptávky, nic jiného. Proč by to Apple (nebo jakýkoli jiný výrobce nabízející svoji vlajkovou loď) za ty peníze nenabídl, když ví, že to i za tu cenu lidi koupí?

Já osobně bych nedal za žádnej telefon ani 10k, nevidím v tom důvod, stejně jako nevidím důvod v tom, si kupovat každý rok nejnovější/nejrychlejší (nárust HW výkonu na běžném používání nepoznám a jestli mi aplikace najede o půl vteřiny rychleji, je mi jedno).

Ale výběr v telefonech je velká bída, což jsem se ujistil měsíc zpět, při výběru nového. Nakonec jsem skončil i repasovného iPhone 5s 32GB s cenou lehce pod 6 tisíc a upřímně? Za tu cenu bych prostě lepší telefon nepořídil, s tím, co od telefonu potřebuju a chci (velikost do 4,5", fotoaparát na slušný úrovni, nějakou HW vybavenost, podporu od výrobce) a je to občas sice boj (hlavně díky potřebě všechno dělat přes iTunes) ale na druhou stranu, ten telefon šlape neskutečně, odezva, displej, odladěný systém na HW, což je největší plus iOS (a je to i zároveň mínus - uzavřenost toho systému, ale až tak mě to netrápí vzhledem k mým potřebám) a to co vyžaduju, na něm pohodlně a rychle udělám.

Uvažoval jsem o Blackberry Passport což je to, co bych užil nejvíc (včetně HW klávesnice), jenže Blackberry si pod sebou dlouhodobě podřezává větev a navíc, nemá smysl kupovat telefon, jehož systém je už pohřbený vzhledem k tomu, že Blackberry přechází na Android a nejsem, a teď bez urážky, jako p. Ježek, který se radši bude prát s telefonem, který má systém mrtvý X let, na který nejsou aplikace, jenom protože prostě proto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať si každej koupí co mu vyhovuje a na co má. A to říkám jako "socka" s Doogee X5Pro za 1500 z číny, jejíž bratr má iPhone 6Plus ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U iPhone jsem skončil, protože už nebylo kam jinam jít a po dvouleté zkušenosti s Androidem od kterého jsem utekl k BlackBerry jsem už zpět k zelenému robotovi zpět nechtěl. Nepovažuju se tedy za typickou ofci, která by musela mít mezi ajfouny to nejnovější - půl roku mám postarší iP5s, systém tam běží nejnovější zcela bez problémů a dokud budou vycházet aktualizace, tak se ho zbavovat nebudu. Nicméně zrovna ten iP5s je ukázkou toho, proč si za iPhone připlatit: Když vynechám značkou posedlé hipstery, kteří musí mít každý rok nový telefon, tak hi-end z roku 2013 má stále oficiální podporu v novém systému, ba dokonce i o rok starší model, ačkoliv u něj to už je pravděpodobně opravdu konečná. Slavný Nexus od Google, který má vždy to nejlepší, je v podpoře zhruba rok pozadu. A nevím jak kdo jiný, ale já opravdu od mobilu nečekám procházení fór a flashování podivných nikým negarantovaných sestavení, u kterých naprosto není jasné, co v nich je a co v nich není za šmírovací software.

PS: V roce 2003 stál hi-end telefon také téměř třicet tisíc a platy byly úplně jinde. http://www.gsm4u.cz/cenik-dotovanych-telefonu-firmy-eurotel-pro-cerven-2...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě souhlas až na jediné : "od mobilu nečekám procházení fór a flashování podivných nikým negarantovaných sestavení, u kterých naprosto není jasné, co v nich je a co v nich není za šmírovací software". Možná znáš androidí komunitu XDA od nichž si s klidem ta "negarantovaná sestavení" stahuji a instaluji, neb jsou jednak obvykle lepší než ty bastly kterými výrobci zasviňují ta svá "garantovaná sestavení" a i pokud by nějakou telemetrii obsahovaly, nebude to nic horšího, než o tobě práskaly mobilní Windows, iOS i Android jako takové...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aniž bych se chtěl pánů z XDA dotknout, ostatně kdysi jsem jejich zásluhou povyšoval Windows Mobile 2003SE na Windows Mobile 6.1, tak telefonu se systémem z provenience "nějakého fóra" bych nesvěřil čísla platebních karet, hesla, bankovní aplikace - prostě už z principu. Roky to může být v pohodě, pak tam někdo do jediného release doplní šmírovadlo, údaje zneužije a nebude na koho ukázat prstem. Šance, že by totéž udělal Apple či Microsoft mi přijde mnohem nižší, jejich telemetrie šmíruje úplně jiné věci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jistě realistický argument a nechci odpovídat ve smyslu (byť pravdivém) že čísla platebních karet a bankovní aplikace (mimo potvrzovacích SMS s kódem) v mobilu už z principu nepoužívám tak jako tak. Ale tvá odpověď mi nadhodila spíš jinou myšlenku. Cituji : ***se systémem z provenience "nějakého fóra" *** Pokud zcela vynechám věci typu "cracklá Windows z *libovolného úložiště*", on ten desktopový Linux vlastně tuto definici taky splňuje že ? Jednotlivé mutace se válí na různých stránkách a fórech, hrabe se v nich bůhvíkdo a přidává si bůhvíco... Jak problematiku v tomto světle vidí mistr JEŽEK ??? ;))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...dokud budou vycházet aktualizace, tak se ho zbavovat nebudu."
takze jakmile vyjde treba update na iOS 10.3.1(nebo iOS 11) a nedostane ho 5s tak pujde pryc i kdyz bude perfektne fungovat a bude naprosto vyhovovat danym potrebam? (tomu rikam dobra uvaha)

za co priplatit ?
mam
- tablet s kitkat funguje na nem vse co potrebuji
- WP8.1/W10M telefon funguje na nem vse co potrebuji z roku 2012 a 2014 dokonce oba dostali update na W10M a dokonce maji oba QI nabijeni i glance screen (rychly prehled se skoro nulovou spotrebou)
-telefon s puvodne s lizatkem ted Marshmallow taktez nulovy problem s funkcnosti vyssi vykon jak 5s za polovinu ceny a vice moznostmi vyuziti ...(ne ze bych to primo potreboval ale napriklad moznost pouzit pametovou kartu povazuji za velice vhodne)

iOS nenabizi nic navic neni ani stabilni ani bezpecny nema ani bezproblemove updaty atd.

tak proboha proc priplacet za prumerny telefon 2 az 4 nasobek ceny za podobny nekdy i nizsi vykon i funkcnost to same plati o highendu jinych vyrobcu..:) jasne jsou i levnejsi telefony s nizsim vykonem ktere poskytnou podobnou sluzbu (obvzlast pro lidi co funguji jen na whatsapp a facebooku atd. ale maji iphone za 20-30k :) )

jasne beru argument iOS mi vyhovuje pouzivam i ostatni produkty od firmy Apple jsem ochoten do nej investovat ale argumentovat tim ze neco co me omezuje je lepsi a stoji za priplatek protoze ma delsi podporu ktera kolikrat v konecnem stadiu omezi funkce a cely telefon vyrazne zpomali viz 4s dokonce i u 5s doslo ve vetsine situaci k mirnemu zpomaleni (ale tam je to zanedbatelne protoze ma pomerne vykonny HW) :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máte chybu v logice - váš výrok není doplňkem k mému výroku. Tvrdím, že dokud budou aktualizace vycházet, zbavovat se nebudu. To znamená, že až přestanou vycházet možná se ho zbavím a možná ne, dokud tu ale jsou, pak jistě ne.

Jinak ale v obecné rovině ano, až budu mít jistotu, že nějaká konkrétní verze iOS je opravdu ta poslední a po ní už žádná další nevyjde, tak se začnu pomalu poohlížet po jiném přístroji. Aktualizace jako takové sice nemám rád, protože podle mých zkušeností mi obvykle dodrbou zažité postupy práce se software, ale mobil je pro mě jiná záležitost. Jak jsem psal výše - mobilem platím, přes mobil nakupuju, v mobilu mám uloženou databázi hesel; je to vždy po ruce, je to pohodlné a zatím jsem nezaznamenal, že by iOS měl zranitelnost způsobující vážnější průšvih se zneužitím podobných údajů. V případě dlouze neaktualizovaného systému se ale dříve či později problém objeví, nikdo ho neopraví a já bych nerad aby mým mobilem na dálku platil, objednával, nebo si brouzdal hesly někdo jiný než já.

Mimochodem, produkty firmy Apple nepoužívám do té míry, aby mi nějak vyhovovalo, že mám iPhone. Celý ten "ekosystém", který má jen uživatele přivázat a nepustit si můžou vetknout někam, většinu synchronizačních služeb si řeším na svém serveru, mail mám jinde než u Apple a soubory si také synchronizuju jinam, čistě jen proto, aby až mi nebude něco od Apple vyhovovat, tak jsem to mohl vyměnit za jiné a nemusel řešit ještě přechod služeb. Po dvou letech s Androidem a následných dvou letech s BlackBerry 10 jsem se rozhodl pro iOS, protože mi prostě po letmém vyzkoušení vyhovoval nejvíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě můj případ, taky jsem k tomu iP5s tak nějak došel, protože nejhorší je, když člověk přesně ví, co chce (a konkrétně u telefonů) - horko těžko se k tomu přibližuje.

Co už teď vím je to, že pokud se pro mě během dalšího roku/dvou nic nezmění na trhu s telefony, tak asi pujdu do iPSE, podobnou cestou jako s 5s (třeba nějaký slušný repas).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slyšel jsem, že prý v příští generaci Apple zruší kolo, protože je zastaralé a u aut by jim kazilo design.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na pocitacove zamerenem serveru me tenhle clanek vazne bavi...

Geekbench, single-threaded vykon iP7: 3450
Geekbench, single-threaded Asus ZF3dx: 2336

Ano, androidy maji celkem univerzalne dvojnasobek jader - ale to vyuziji jenom hry. Cely web a naprosta vetsina productivity appek je single-threaded.

Mimochodem, podle geekbenche ma v soucasnosti apple lepsi per-thread vykon na stejne frekvenci, nez Intel...

Jinak samozrejme at si kazdy pouziva co chce. Ale okomerne kolem sebe pozoruji, ze apple-fanousci a android-fanousci investuji do telefonu velmi podobne sumy. Applista jednou za 2-4 roky vic, androidista jednou za 1-2 roky min. Diky procesorovemu naskoku iPhony proste moralne zastaravaji pomaleji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

The hissing noise is a courageous move by Apple. It is actually a form of noise that stimulates your brain to be more productive through isochronic tones, binaural beats, and subliminal messaging. It is recommended that whenever you hear the hissing sound, you put the phone as near to your head as possible as the new brilliant iPhone 7 stereo speakers soothes your ears.
))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

US subsidies likely to end in Oct: The four major US carriers have announced subsidies on the iPhone 7 which our Telco team expects will end in October similar to last year. All are offering a “free” upgrade to the iPhone 7 32GB model net of the value of a traded in iPhone 6/6s.Interpreting US Carrier comments: Sprint said that its pre-orders for iPhone 7/7+ were up more than 375% Y/Y in the first 3 days post launch. T-Mobile announced iPhone 7/7+ pre-orders up nearly 4x compared to the next most popular iPhone (assume 6/6+, but could be 6S/6S+). Verizon at a conference noted iPhone was business as usual, while AT&T said volumes were up y/y and compared to the company’s expectations. In the case of both AT&T and VZ our Telco team believes volumes are up a little due to the more aggressive than expected promos but not substantially over prior expectations.apple je silne dotovana "socialisticka firma". a po skandale ze platili 0,005 dane co by normalneho cloveka rozculilo .. len hlupak alebo naozaj zly clovek podporovat apple . ozaj kolko plati samsung a ine firmy dane v eu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem kupoval nokii n95 8gb, tak mě taky stála 23 tisíc.... a v kagalogu byla za 27 snad... Navíc apple je jediný, který umí udělat funkčí věci. A bezpečnější ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A v cem je Apple "funkcnejsi" nez ostatni? Ptam se protoze mne to zajima a fascinuje, jake nesmysly se s applem traduji a jelikoz opravdu nevim, co tyto prazdne slova znamenaji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O víkendu jsem našel na zahradě ježka. Šel na lopatu a obloukem přes plot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase plky:)
Ano, iPhone je drahý a ano, své společnosti vydělává. Předražený? To vychází z čeho? Že se neprodává (to očividně ne, předražené věci se z principu neprodávají).
BTW: jen taková poznámka, jaký asi tak má zisk Samsung ze svých top modelů, když tam má valnou většinu vlastních komponent....?;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vidim ze nasa spolocnost sa ma dobre, ked si dovoli kupovat taketo telefony. rad by som sa dozil doby ked si vsetci budeme moc dovolit kupovat aj BMW :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co na to napsat? No asi jedině to...kde existuje poptávka je i nabídka..pokud jim ty předražené mobily budou lidé za ty peníze kupovat, tak proč je neprodávat, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tomu prostě nerozumím, proč Apple vzbuzuje tolik vášní?
Chápu, že někdo si ho koupí a někdo ne. Chápu, že ti co si ho koupí si o něm rádi i popovídají.
Ale proč ti, co ho nechtějí a nemají ho rádi, ho prostě neignorují?
Nezajímá mě fotbal, netuším tedy, kdo vede ligu.
Jsem hetero, netuším tedy nic o problematice análního styku.
Asi má Apple něco, proč za něj lidi utrácí strašidelné částky. Tak proč je ti ostatní nenechají být?
Je přeci každého věc, jak utratí svoje peníze.
Navíc tím tvoříte Applu auru Té emoční značky. Proč to děláte?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jen v chudé východní Evropě u lidí co netuší, že ostatní výrobci maji taky drahé telefony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám adb---k tak jsem ti kliknutím na článek nepřispěl. Jedná se o jasně trollskej článek protože Sony, Sansung i třeba Google prodávaji telefony za podobné prachy a výrobní náklady maji taky podobné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.