Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak dostat PCIe ×16 grafiku do PCIe ×1 slotu

Jedna linka nevadí, jen je potřeba dát pozor na spotřebu, pro ×1 slot je maximum 25 W (10 W při startu).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to tam je? Já totiž mám za to, že před tím zářezem je napájení (proto je to na všech typech PCIe stejně velké, nehledě na rychlost), pak až data a tam už se nějaké výkony moc netahají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, kdyby to kartě nestačilo tak může Wift aplikovat poa-mod http://bit.ly/Z21Xfs ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, napájení je jenom v té první části, tam jde spíš o to, na kolik je to dimenzované na té zákl. desce, protože na víc, než na 25 W to být nemusí (podle spec.). Ale v tomhle případě je nepravděpodobné, že by to byl problém, no, to bývá, až když tam někdo těch karet s vysokou spotřebou osadí víc a v součtu to překročí to, na co je ta deska dimenzovaná.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem dával link na ten mod ;) Sloty pro grafiky (PEG) mají posílené piny ze zdroje a s tím i související cestičky na desce. Problémy s energií bývají spíše u stromečků kdy jeden slot buď nestačí krmit ostatní karty nebo dochází k vyšším propadům takže se karta odpojí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je tam Radeon HD 5450, ten má v zátěži TDP do 20 W a v plné zátěži se v tom PC nejspíš nikdy nevyskytne :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nice mod, +1

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý :-)).Kutil Tim v IT koutku :-)).Raději to ale nikde moc trousit nebudu,vždy se najde někdo kdo se nechá inspirovat a zkusí také něco ač netuší že není slot jako slot.Vyprávění o vítečnících co s hláškou nešlo to ,nechtělo se tomu ale přepral jsem to a je to tam :-)) .jsou na netu mraky mraky.Slyšel jsem třeba že jeden taky ajťák narval CPU do úplně jiné patice.Já byl svědkem kdy s poznámkou šel tam nějak blbě nacpal CPU sice do správné patice ale o 90 stupňů pootočen:-)).Nutno podotknout že se mi podařilo ač zpocen až na prd.li nožičky, aniž jsem nějakou ulomil narovnat a CPU zachránit:-)).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě se jednou podařilo při sundavání chladiče ho vyndat i s CPU (AMD), i když ta patice byla původně zavřená. Trochu se mu hnuly nožičky, ale daly se narovnat a pak fungoval.

Btw, nevíte někdo, kam se dají psát bugy na tenhle příšerný redakční systém? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se mi povedlo i u P4. Bez následků na nožičky, jak je chladič v držáku, tak jsem ho naštěstí rval kolmo nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy hned netahat chladič, napřed kroutit ať povolí pasta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel kroucení nelze vždy aplikovat (typicky box chladiče - počínaje hliníkovým blokem přes "ostnatý" blok s měděnou vložkou a Taisoly s jednou pákou konče - na těch bývala navíc "pasta" kamenná). Ad pasta - tady mě zákazník tvrdil, že použil jakousi dvousložkovou pastu (lepidlo :) http://bit.ly/Xo1F24 Chladič šel do mrazáku a poté poměrně hrubě zapáčit šroubovákem (viz stopy u Z) http://bit.ly/10LucyB

Horší je, že stejnou "pastu" aplikoval i v notebooku http://bit.ly/Zd7Mnb a tam už se páčit na holém křemíku často nevyplácí, přes noc se tedy vykoupe v toluenu, v něm už změkli větší tvrďáci ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj Drupal... mě na něm původně běžely stránky a zkončilo to totálním kolapsem :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, zazil jsem i CPU, kde par nozicek chybelo a stejne to fungovalo :-) Proste klika, ulamaly se zrovna ty nezapojene :-)
U P4 to byl fakt problém, když se to ohlo uplne u zakladny CPU, tak to v podstate neslo narovnat, protože se to ulomilo (ohlo tim myslim uplne o 90 stupnu)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hodně nožiček je duplicitních, především pro napájení (protože do toho jdou takový proudy, že jedna by se rychle utavila ;). Takže když jedna, dvě tohoto typu upadnou, obvykle to ještě jede.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lzlg2uelRe1qisegao1_500.png

Tak sa to ma, nic nevyhodit, vsetko pouzit, a ked to nefunguje tak tomu dat dva krat po papuli a uz to bude fungovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A tomu se technicky zdatny autor divi? Lane count negotiation je v PCIe specifikaci a provadi se pri inicializaci karty... a v standardu existuji i takove veci jako x2, x12 a x32 zbernice.

http://www.ni.com/white-paper/3767/en

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase u desky, kde jeden PCIe slot nefunguje úplně korektně správná funkčnost druhého tak samozřejmá být nemusí ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno … ono existuje standardů a nedodržují se … ;). Ale ne, vážně, zrovna o sběrnici jsem strach vůbec neměl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný tuning! :-) Firmy ULI je škoda. Na konci svého života produkovali výborné chipsety, které v určitých ohledech neměli konkurenci. Zlá nVidia je zahubila. :-) Nejvíc MB vyrobil s ULI experimentáror AsRock a to byli skutečně transformers desky. Umělo to AGP 8x, PCI-e 16x, DDR I, DDR II, socket 939 a socket AM3 a to vše s jedním MB a za pomocí přídavných desek. Prostě maso!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AGP + PCIE vyráběo i MSI, ale kvalitní byly asi tak jako počítače co se na nich stavěly (Tesco, Lynx). DDR1+DDR2 jsem osobně neviděl (AsRock Dual?), ale DDR2+DDR3 ano (Asus Blitz Formula) a ta slouží dodnes.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, jak stabilni takove desky byly. Bohuzel zadna okolo me neprosla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že už pěknou řádku let se stabilita na základních frekvencích prakticky neřeší. Měl jsem 2 roky AsRock 939 Dual SATA 2(ULI M1695) a Opterona 144 a v OC jsem dosáhl stejné výsledky jako s deskou od DFI. Prostě dobrá deska za 1700 Kč.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

trochu OT .. peru se u W7 s prevodem z PCI (PCI-X) na PCIe ... konkretne u dnesnich graf. karet co maji z PCIex1 vystup pres mustek(PLX) na PCI .. jde o to ze ve W7 je tam bug jak vrata ... predevsim se ten mustek detekuje jako bridge PCI-PCI a dalsi veci je, ze zazdi IRQ ci DMA ( potazmo vyhraneni pameti), tak ze, uz nelze samotne GPU naistalovat - kdyz mi W7 vesele rekne ; Nedostatek systemovych prostredku ..ale uz nerekne jaky ci co ( irq,DMA, ...) ( u XP s tim problem neni a dalsi vec je ze event. zjistit co je v kolizy) ..... (stejny potize mam i s timto http://i01.i.aliimg.com/photo/v1/106010945/PCI_X_to_x4_PCI_Express_Adapt... - svab je na druhe strane) .. nema nekdo tucha co s tim ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

obdobně se dala PCIe16x grafika použít v serverovém MB Intel S5000PAL, který 16x slot vůbec neměl, jen jsem místo probroušení slotu na desce volil vložení PCIe16x mezikusu se zářezem "navíc".
kdysi se o podobném laborování při nedostatku desek vhodných pro SLI někde psalo, tak jsem taky zkusil, jestli budou standardy dodržené a chodilo to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám kacířskou myšlenku :) Bude to fungovat i opačně? Nechci zničit slot na základní desce ale nevadí mi vyštípnout zub do grafiky tak aby do toho PCIe1x šla zastrčit. Testoval to někdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale není důvod, aby to nechodilo. Jen asi ta grafika už nikdy nepojede jako PCIe ×16 ;).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.