Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak fotit na kinofilm (téměř) zadarmo

Ach bože...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Nereagujte nebo tady takovy picoviny budou psat porad. Kontroverzni clanky maji inzerenti radi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, výborně, takže jsme za cca (počítat to přesně nebudu, protože to je jednak celkem slušný chaos a druhak je to zbytečné) dva litry pořídili 9720 snímků pochybné kvality (nikoli fotografií, ty teprve vzniknou přenesením z negativu na papír) .... kdybych počítal korunu za jeden fotopapír .... tak to byla jedna z Vašich vůbec nejpitomějších investic, aneb "Jak jsem se proškudlil k bankrotu" :-D:-D

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Lomografy a nebo Lobotomy? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na pokračování. Podle úniku z redakce se má údajně jmenovat "Moje cesta k nejlevnější daugerrotypii".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je cca 4500 Kc za snimek moc, nebo malo?

To je totiz zhruba tak cena jednoho snimku pri soucasnych cenach materialu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Během osmdesátých let jsem rád sledoval otce když vyvolával ČB fotky v koupelně, focené tehdá myslím Praktikou. Kdybych měl zvětšovák a ostatní věci ready někde v komoře, rád bych si zafotil na černobílý film a prošel celým procesem až k vyvolání fotky. Mám pár Canon FD a Minolt MD objektívů. Taky jeden Praktica standardní kompkatní zoom 35-70mm. Teď už jenom prolistovat fóra, přečíst někde v archivu recenze z tištěných magazínů a pořídít nějaké zábavné tělo na ebay :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajímavost jsem cca již 15-tileté dceři půjčil Zenit TTL a nandal do něj film. nadšeně chodila po dvoře a pokojích a vše cvakala a líbil se jí optický hledáček a ani nepřemýšlela na d expozicí...

Po chvíli došla a kde si může pustit ty fotky co nacvakala? Já že nejprve musíme vyvolat film a pak na zvětšováku v temné komoře zhotovit pozitivy! Ona se ušklíbla a plácla- a do PC to nějak stáhnout nejde!? :-)) ... Ne, není to digitální fotoaparát ;-) Vona: Aháááá, tak to mě neba a odložila jej a fotila dál raději didi kompaktem, kde měla navíc přesnější kontrolu nad kompozicí (ten Zenit fotíl víc než bylo vidět v hledáku a trochu ke straně...), když už nechápla expozici a jela na auto i když někdy i na poloauto , kdy jsem jí alespon korekci EV trochu naučil v režimu A.

Takže si myslím, že je to opravdu jen nostalgie a ani si sám na to nijak rád nevzpomenu, jak jsem obléhal koupelnu - jedinou místnost bez okna :-)) a nakonec byl výsledek po té námaze nejistý na filmy Fomapan a na sehnatelný... papír taky jen Fomapan, max dovezený Orwo a na výdělky tehdy veledrahý Kodak Gold PRO s již lepším výsledkem, ale - na kinofilm né takovým, jako dnes již na dobrý digitál - ostatně to Ondra Neff potvrzuje když to srovnával cca již před rokem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže díky tomu že vyvolat fotku bylo drahé a nedostupné, tak každej dvakrát přemýšlel něž jen tak něco cvaknul. Dneska máš miliardu fotek ale obsah striktní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každý má digitální zrcadlovku a je hned "fotograf"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ten kdo fotografuje je skutecne fotograf.

Tudiz ten kdo ma digitalni zrcadlovku a fotografuje s ni je skutecne fotografem, at se to nekomu libi nebo nelibi. Bez ohledu co a jak fotografuje.

Ona totiz umelecka fotografie kde autor premyslel o kompozici neni o nic vic fotografii nez nahodny cvak z mobilu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Striktní? Asi bylo myšleno slovo "tristní".
Jinak kvalita fotek při focení na film nebyla lepší - jen jich bylo mnohem méně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale je to dost floskule. Přínosy určitě převažujou a tohle negativum je jenom detail.

Zase v kolika případech si člověk radši rozmyslel fotit protože peníze a po letech by z toho momentu tu fotku rád měl, ale smolík. Třeba když jsem byl malej, tak jsme měli kočky, který mezi tím už odešly na věčnost a trochu mě mrzí, že po nich zbylo minimum obrázků.

A tím, jak tehdy nebyly ty foťáky tolik po ruce jako dneska mobily, tak spousta věcí prostě ušla a ani nebyla příležitost je cvaknout.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono si s tim majitel B&W komory docela vyhral, nejen pri vyvolavani filmu / coz slo vicemene "seriove" u bezne exponovaneho filmu, ale pokud vedel, ze neco muze byt spatne, tak uz jen zde "seriovka" nestacila /, mno a pak uz jen hozeni na papir mohla byt taky "seriovka", nebo si take hrat s ruznymi "mavatky" pri osvetleni papiru, s jeho tvrdosti, ci nadechem atd., atd...
kdo to nezazil, nevi o cem to bylo, dnes si poridim digi a nekde sezenu SW, hrani s konecnym vysledkem je vlastne velice jednoduche, pac si muzu vyzkouset vse "nanecisto"...
a proto tehdejsi fotografove meli asi lepsi cit pro celkovy proces od A->Z...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Měli jen menší možnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak to urcite...
BTW: nekde je tady poznamka o kompozici, detech apod...
u "zivych" deti kompozici "nejde" dopredu naaranzovat, jde to tak trochu odhadnout dopredu...
a vlasrne vetsina "zivtch" snimku vznikla tak nejak "nahodou"..
..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obsah zajima pouze minimum fotografu, kteri fotografii pouzivaji jako formu umeni.

Bezny lid fotil co chtel aniz by se zabyval kompozici, hloubkou ostrosti, zlatym rezem, klicovym momentem a podobnymi zalezitostmi. Lidi cvakali v 19 stoleti, ve 20 a cvakaji i v 21, jen se meni dostupna technika.

Ze by se nekdo skutecne zabyval kompozici a venoval cas peclive priprave bylo videt pouze u profesionalnich fotografu, a to stejne ve vsech trech stoletich co fotografie existuje.

Nicmene mnozi fotografove se nemohou oprostit od sveho pohledu a u snimku deti hrajicich si na piskovisti zacnou resit kompozici, ktera autora ani jeho rodinu ktera se na snimky bude koukat nejak zvlast nezajima.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejlevnější 1070 je v předobjednávce za 13500,-kč s 8Gb VRAM. Což splňuje me požadavky, nicméně již naše obchody zařazují Polárku do nabídek s dostupností: "Těšíme se!" Takže pokud cena bude poloviční co 1070 a výkon bude okolo 390-390X tak jdu do ní.
odkaz na zelenou potvoru: https://www.alza.cz/amd-radeon-rx-480-8gb-d4292384.htm?catid=18842862#video
A docela mě mrzí že až z tohodle videa je patrno jak moc klesli s příkonem:
https://youtu.be/5g3eQejGJ_A?t=2m2s

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, lobotomie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co si koupit Xiaomi Yi cameru, k tomu SD kartu, nabíječka bude mít odběr pár mwh, takže myslím, že náklady by se autor mohl vejít do 30Kč za rok.

Dalo by se ještě ušetřit, kdyby vypnul lednici a jídlo uchovával ve sklepě nebo v zimě za oknem.

Další článek bude o tom, jak se autor doma ze zásady nemyje a hygienu vykonává pouze v zaměstnání, na WC chodí do křoví a zadeček si vytírá lopuchovým listem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

kam se na vas hrabe Lada Hruska, ten na tom "setreni" alespon vydelal slusnej balik a dalo se to brat i jako recese, tady na Diit to ale spis posledni mesice vypada jak slezina blogerskych bezdomovcu co uvazuji jak jeste usetrit na tom kdys si koupej krabicak, z Diit se stava blog o krabicaku, o levnem krabicaku

:D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň je tu trochu legrace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, Hruškovy sušenky mačkané vidličkou pečeme dost často, jen jsme je trošku vylepšili o ovesné vločky. Jsou dobré.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nešlo by na diit.cz vytvořit speciální rubrika foto? Tam by se tyto ne-it věci vyjímaly daleko lépe, jinak to akorát spamuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nešlo, protože tam by psal akorát pan Ježek, v drtivé většině by se jednalo o "jak získat sice xindl, ale zato rádoby ušetřit" ala pan Ježek, nebo "jak draze postavit něco co nemá vůbec žádný smyl" a nikdo by tam nelezl = nebyl by příjem z reklamy, takže kontraproduktivní non plus ultra = nesmyslný "článek" + nezobrazená reklama .... takhle na to lidi alespoň kliknou = zobrazí se reklama, když už to jinak nemá žádnou jinou "hodnotu" ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super. Místo jedné fotky udělané kvalitním objektivem budu mít devět pidifotek udělaných pomocí pidi objektivů. Krása :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita, smysluplnost a výsledek jsou podružné, podstatná je přece cena :-D To nevadí že je to k ničemu, hlavně že to (prý) moc nestojí :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je těch fotek málo, slepil bych 4 foťáky izolepou ))) jinak jsem zjistil, že selfie tyč se dá docela dobře nahradit motykou a místo televize stačí mobil a velká lupa, ideálně lustr naplněnej destilovanou vodou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná půjde znova fotit na desky, to by mohlo být to pravé: http://digiarena.e15.cz/galaxy-dry-plates--navrat-sklenenych-desek

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.