Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak jsem chtěl testovat Windows 10

zatím nejhorší pokus o pozvednutí čtenosti v okurkové sezoně. Nemám slov....

+1
+90
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem chtěl testovat .... lol vic netřeba dodávat :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne uspesny ....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Cekal jsem ze to bude blabol ... . Chyba. Ono to je jeste horsi.

+1
+63
-1
Je komentář přínosný?

Zatím největší žumpoidní nářez předního linuxového džihádisty Ježka. Dnes jste se překonal

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý článek, v podstatě s vámi souhlasím, akorát já jsem se dostal do fáze kdy jsem se s těmi desítkami již zašpinil. Před rokem jsem je pokusně instaloval na jeden již tolik neužívaný stroj (desktop) a zkoušel je občas testovat a používat. Dnes mám z toho pocit jen ztraceného času a už je jen otázkou času kdy ten harddisk zformátuji a nainstaluju něco smysluplnějšího.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"chtel testovat" jsem interpertoval jako neuspesny pokus, ne pokus ktery nebyl ani ucinen... to mel autor jasne zminit uz v podtitulku clanku, takhle to byla pro me akorat ztrata casu...

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Diky, opet se u podobneho clanku vyplatilo skocit rovnou do diskuze:o) A opet posledni veta ukazala jaky je autor OWNER, jak to vsem nandal!!! "Nechci si tím ani špinit ruce, ani kazit karmu."
Je pulnoc, zatim jen zcela opravnene kriticke ohlasy na "clanek"/zumpu a same plusy ...... uvidime rano, az linuxovy dzihad bude vstavat do skoly, to se to bude cervenat minusama:o)))

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Ty se uz cervenas ted ve 3 rano a nemusis cekat az do rana :))
Jestli to ale nebude necim jinym...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

BTJ a co ještě o půlnoci babócáš s dalšími přisluhovačí Macro$hitu na netu? Zase dáváš jedny z mnohých widlí alespoň do částečně provozuschopného stavu?
Už z těch widlí taky blbneš a ztrácíš pojem o čase. Linuxový džihád se nachází v polovičce prázdnin a jelikož Linux se nekazí, tak na rozdíl od tebe mají pohov a strávili noc vymetáním putyk. Takže ráno teprve usínají a budou rádi, když budou moci tvá moudra hltat někdy navečer.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ode mne 10 bodu za vtipny komentar ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsou prázdniny, a do školy vstávají možná tak ti co musí opakovat maturitu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

linuxovy dzihad x M$ inkvizice

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A komu jsem to prosím pěkně nandal? Já bych se mu totiž rád omluvil, protože mým cílem rozhodně nebylo "to někomu nandat".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak na zaklade tohto clanku ale aj dalsich sme sa dozvedeli ze v podstate autor nema rad IT sektor, respektive to co produkuje aj ked ma nejaku, asi chorobnu, potrebu o nom pisat a "inforomovat".
Docela by ma zaujimalo ci ma vobec pan Jezek rad sam seba, lebo to jeho vystupovanie casto vyznieva ako sadomasochizmus, alebo to len cele hra.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

....alebo ma rad IT sektor a nema rad to, co sa z neho za posledne roky stalo!!!

Nie som sice `linuxak` jak on, ale z tohto odvetvia a jeho smerovania mi je tiez na blvanie.

IT sektor je zdatne masakrovany:
-zvonka skodlivymi regulaciami (typicky RoHS...)
-fyzikalnymi limitmi resp. ich aktualnemu `olizovaniu` v mnohych oblastiach a z neho vyplyvajucemu `preslapovaniu na mieste`
-degeneracie trhu vyplyvajucej z v lepsom pripade `duopolizacie` (castokrat prakticky realne skor monopoly)
-nastupom masivneho socialneho inzinierstva (my sa nepytame zakaznikov co chcu, my rozhodneme co dostanu)
-coraz silnejsou orientaciou na masu BFU
-chronickou nedorobenostou a nezrelostou produktov (u SW priam epidemickych rozmerov!!!) vyplyvajucou z `oblubenosti` roznych automatickych aktualizacii a pod.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

1. Linux/win/freebsd pouzivam denne, linux/windows dualboot, freebsd VM a konzola 2. linux je ako banan so slahackou a grankom, windows je len banan, najem sa z oboch rovnako ale ten so slahackou a grankom je lepsi no nemam stale tolko casu na jeho pripravu 3. clovek by cakal ze si date namahu nastudovat argumentaciu MS a ak mate aspon zaklad ekonomie a chapete potrebu firmy vykazat co najlepsi zisk tak by ste tu 10 mozno predsta skusili, MS s windows 10 sleduju v prvom rade setrenie nakladov nie uzivatelov.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

S Windows 10 v MS v prvé řadě sledují částečnou změnu obchodního modelu, kdy se zaměří na doplňkový příjem z uživatele uskutečněný až po nákupu licence. Očekávají životnost zařízení 2-4 roky a po tuto dobu by se jim měl kompenzovat výpadek kvůli upgradu zdarma. Ten upgrade totiž přinesl zvýšené náklady díky množství přenesených dat a prodloužil životnost již zakoupené licence, čímž do pokladny MS nepřinesl žádný dodatečný okamžitý příjem. Kvůli tomu se jim v budoucnu zvýší náklady až podpora W7/W8 skončí a W10 stále poběží. Místo aby se W7/W8 uživatele zbavili, budou ho muset stále podporovat jako W10 uživatele. No, ale u W10 si budou ztrátu kompenzovat prodejem služeb a nebo dalšími způsoby, o kterých se asi brzo dozvíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nez tu zacnete na "Jezka" nadavat.. tak si zkuste uvedomit, ze je to ad 1. blog a za druhe, je to jeho postoj k win10. Nic vic nic min. Stejne jako nekdo ma postoj ano-chci kdovi proc, on ma postoj ano-nechci, protoze mne Mrkvosoft otravil Win10. Ja jej chapu, mne to Mrkvosoft otravil taky.

To preco neni tak tezke pochopit... a to jsem byl na Win10 opravdu docela nateseny, nez jsem si je vyzkousel..

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

O znechucení z vnucování W10, a následném rozhodnutí nepřejít na W10 právě kvůli tomu, jsem na zahraničních webech četl už několikrát, ale přikládal jsem tomu malou váhu. Zdá se ale, že na tom něco bude.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To oznacovanie ze je to blog mi zacina pripadat ako ked politici povedia ze sice sme vas ojebali ale bolo to v sulade zo zakonom takze je to vlastne v poriadku. Neviem o novinkovom webe kde by na frontpage medzi spravy davali odkaz na "blog" jedneho z autorov daneho webu.
JE to normalny clanok ktory sa alibisticky oblepi znamkou blog s tym ze autor si tam akoze pise co chce ale podmienka je jasna - nahnat pageview.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak si misto "blog" tam dejte treba "Jak to vidim ja", kdyz Vam to pomuze ;)
Evidentne je ale preci rozdil, pokud se snazim predat informaci technickeho razu (at s nebo bez specifickeho umyslu) a sdilenim emocniho postoje/nazoru .. neprechazim, Mrkvozrout mne nasral.

Podle mne je to v poradku, ze se to nejak oddeli.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ale clovece, spominane dovody su len taka `ceresnicka na torte` (znechutenie z vnucovania, sprisnenie politiky - ano tie OEM verzie, ktore sa doteraz dali na linke reaktivovat aj po signifikantnej zmene HW, hoc na to nie je pravny narok - po novom to nejde u toho nasilne vnucovaneho W10 ani za boha).

Podstatne dovody mimo subjektivneho `nasrania` su predsa v samotnom OS -> ze stale vyzera bez dodatocnych uprav ako nejaky CGA grc z roku `88, ergonomia pokrivkava (napr. oproti W8 a starsim uplne zruseny klasicky `control panel` takze nieco najst je uloha pre sherlocka) a k tomu nevypnutelne automaticke aktualizacie- aby mal MS zabezpecenu moznost vam zrat nervy svojim socialnym inzinierstvom do konca zivotnosti!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já takové ortodoxní vyhraňování moc nechápu a i když posledních 20 let používám převážně windows, tak se optoti linuxu nemám potřebu nijak osobně vymezovat. Naopak ho beru jako vitalní alternativu a spíše se mi líbil tvůj předchozí názor, že OS je víceméně jenom launcher. Pokud by pod linuxem jel software a hardware na který jsem zvyklý a který právě používám systémem plug&play, tak nevídím důvod proč linux nepoužívat. Windows 10 jsou jako launcher stabilní a v pohoďě. Jediné co jsem na nich za podslední rok udělal za údržbu je párkrát spustil SpyBot Search&Destroy freeware soft a to je všechno. Defakto jedu už 2 a 3/4 roku na jedněch upgradnutých Windows 8.1 na 10, s dvakrát překlonovaným SSD při upgradech na větší kapacitu. Proto si myslím, že běžného uživatele nic trápit nemusí. Mě se navíc líbí i to vyzuální zpracování desítek. Apky používám jen 2 a to apku na mail a na počasí, sem tam apku na koláže. Můj 72. letý otec má na Lenovo X220 desítky a na tabletu 8.1 a nemusím mu řešit vůbec žádné uživatelské problémy, prostě na tom funguje. To stejné i moje matka, manželka, já a dálší tisícovky obyčejných uživatelů. Jediný REALNÝ / REALISTICKÝ důvod proč na desítky neupgradovat vidím v tom, že by mi nefungoval nějaký důležitý software nebo hardware.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste se na to divat opacne..proc by mel clovek upgradovat, kdyz proto nema zadny duvod?

Mne stoji rozum nad tim, co je to za podivnou logiku (treba ne u vas) si myslet, ze kdyz mam upgrade "zdarma", ze kazdy kdo neupgraduje tak je jelito a jeste je k tomu de-facto neprimo (a nekdy i primo) nuceny Mrkvosoftem (potazmo jinyma firmama nekde jinde). Viz tady BTJ trol a nebo dalsi. At si updatuje kdo chce a kdo ne, tak ne.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu tvrdit, že to co teď napíšu je pravda, ale není možné, že tím, že se Microsoft zaměřuje na windows 10, tak windows 10 budou oproti sedmičkám stabilnější a bezpečnější? Jako já nesouhlasím s vtíravým podstrkováním windows, ale já sedmičky jako běžný uživatel už téměř tři roky nemám, takže se mě to netýká, ale tohle chápu.

Nadruhou stranu chápu i business který se snaží ekonomicky soustředit jen na stávající podporu jednoho systému. Já si myslím, že běžný uživatel se nemá proč tomu upgradu tak urputně bránit. Navíc mu to může prodloužit bezpečnou použitelnost toho kterého PC systému ke spouštění oblíbeného softwaru. Celkově mi je to ale jedno. Ať si kdo chce používá jakýkoliv systém o kterém si myslí, že mu nejvíce vyhovuje, podle mě je systém totiž víceméně jenom ten launcher...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že důvod se bránit je, tedy v případě, že mi nová verze nevyhovuje (a nejde jen o W10). Protože nákupy (nebo v tomto případě zatím upgrady) jsou jediná zpětná vazba pro výrobce a jako trubka upgradovat jen proto abych měl to novější i když mi to tak úplně nevyhovuje výrobce jen utvrzuje, že to dělá správně, i když to není pravda.

Pokud někdo výhrady nemá a upgraduje, celé mu to koncepčně vyhovuje, pak je to OK.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, leze Vám sem nějak moc "widlích ovádů" a tím "trpí ta karma". M$ OS as cirkus a kolotoče taky nemusím a pokaždý, když se k nim "dobrovolně-nuceně" dostanu, vyzívám všechny bohy, staré i nové, ať už to skončí :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že jsi to nezkusil - to by teprve byl článek... Upgrady starých notebooků s rozdrbanými sedmičkami pravidelně dopadají nejhůř.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já upgradnul 5 starých Lenov X220 s licencema na windows 7 pro na desítky, všechno čisté instalace na SSD s USB instalačky za použití klíče z těch sedmiček a zatím žádný problém, bezúdržbové stroje. Ty lenova jsem měl nejlevnější za cca 3000 kč + 1000kč mini-pci-e SSDcko Samsung, všechno ebay. Takže za 4 tis. kč docela našlapané i5 2520M, 3 mám doma (já, manželka a multimedialní komp k projektoru). Jedno otec, jedno matka. Super mašinky. Třeba mě na nich přijemně překvapila ryclost integrované SD čtečky, která určitě není připojená USB 2 když čte mé SDHC karty jecjich max. rychlostí 80MB/s. Mimochodem X220 ještě nemají standartně USB 3.0, mimo i7 verzi jestli se nepletu, ale jdou upgradnout na USB 3.0 použitím express card karty. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no to nemusí bejt jen dodrbanýma 7...
nedavno jsem instaloval w10 na NTB s w7 po upgrade, zákazník to chtěl pročistit...
Takže čistá instalace win10 - system, ovladače atd OK.
Ale ono ejhle ntb se korektně neuspává, s příchodem w10 se system jinak staví k různým sleep módům a já nepřišel na to aby w10 rovnou uspával do s3 kterej ten NTB umí.
nakonec to skončilo u toho, že w10 zůstaly, ale neuspává je, nýbrž hibernuje - protože to je stav který tam chodí zcela korektně.
Jen si dýl počká při spouštění- pro toho dotyčného drobná vada na kráse.
Proč teda w10? protože jsem zkoušel čistou jak 7 tak 8.1 a ty 10 na tom stroji chodí nejsvižněji
a mají GUI víc k těm 7, takže to pro majitele není taková změna.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ThinkPady všeobecně mívají vysokou kvalitu zpracování i podpory, jsou to prostě ThinkPady není to nějaký Acer sračka za 5k z mountfieldu, jsem rád, že tu vidím dalšího nadšence do ThinkPadů, já teď nedávno upgradoval na W530, sehnal jsem si quad-core engineering sample i7-3720QM + 24GB RAM a mám tam i tu nvidii quadro K2000M, akorát mám pocit, že nvidia na kepler kašle a v linuxu samozřejmě nefunguje, může mi někdo poradit jak zařídím funkčnost té grafiky v linuxu stejně jako ve windows? Tj. aby to bylo it just works?

Co se týče čtečky karet, ThinkPady mají relativně dlouho tu čtečku řešenou řadičem od Ricohu, který je připojený přes PCI-Express x1, proto ta vyšší rychlost, je to hlavně i kvůli XD kartám.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak že by přímo 'nadšence do thinkpadů' to asi ne, ale musím uznat, že kvalita zpracovaní, takové ty přijemné pogumované povrchy, slícování, řešení usazení komponent a jednoduchost rozebírání / upgradu je parádní. Klávesnice na X220 je naprosto špičková. Nicméně to co mě přimělo k nákupu X220 v první řadě byla ta cena za něco s tak výkonou i5 v kombinaci s licencí na Windows . Nekup to za 3 tis. kč, když jen ta licennce na windows 7 pro samotná stojí přes 3 tis. kč. Ale za 3 tis. kč jsem měl jenom poslední dvě Lenova X220, protože měli kosmetické vady a neměly HDD a adaptér: vše široce dostupné a vcelku levné. Jinak se ty lepší kousky pohybovay kolem £130. To, které používám já jsem měl za £150, ale má trošku rychlejší i pětku 2620m, IPS a 8GB ram a tělo bez kosmetického poškození. Jinak za 3 tis. kč, 4 tisíce s upgradem na SDD nevidím důvod proč na multimediální přehrávač k televizy, v mém případě k projektoru, kupovat nějaký android box, když můžu mít takhle výkonne polnohodnotné PC :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

špatná karma - tak to chce pak jediný, nepouštět plyn!

a chudáka BTJ tentokrát ukamenovali sotva se objevil :-) ..asi napíšu Putinovi ať zavře kohouty,
to vám tu špatnou karmu vyřeší oběma. :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

BTJ trpí syndromem mučedníka a jakékoliv sebemskačství vynášející mínusy ho odstává na vrchol blaha.
Jeho příspěvky před spaním čtu vnoučkům, aby snad někdy neupadli v pokušení a neskončili ve věčném zatracení v plamenech Redmodských.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obsah článku je celkem předvídatelný. Ale obsahuje jednu věc, která platí univerzálně a kterou si firmy nechtějí připustit. Reklamu nelze vnucovat. Aby reklama fungovala, musí mít spotřebitel pocit, že je to služba pro něj. Že ho informuje o možnosti koupit. Ale rozhodnutí o koupi musí zůstat na spotřebiteli. Jestliže reklama pohrdá spotřebitelem jako člověkem se svobodnou vůlí, pak vnucovaný produkt zprotiví a lidi si ho nebudou kupovat. Alespoň u mě to tak funguje. Nechci Win10 stejně tak jako nechci nakupovat v Alze a nechci sledovat slovenské komerční televize. Prostě reklama má své limity. A firmy by si to měly uvědomit. Je to stejné jako třeba s prodejem filmů a hudby. Z některých obchodních praktik už prostě víc nevyždímají.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Aaaaaaaaa
Dalsi clanek na tema "ja jsem neco nechtel, tak jsem to neudelal"

Jezisi jestli ja se nezivim uplne blbe.

Bych si mohl zalozit trebas www stranky o vareni a sel bych napsat clanek s nadpisem: Dneska rano jsem nemel vubec chut na vajicka, tak jsem si je nedal.

OMG :-D

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Něco jiného je cestu znát a něco jiného je po ní jít. (Matrix)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"www stranky o vareni a sel bych napsat clanek s nadpisem: Dneska rano jsem nemel vubec chut na vajicka, tak jsem si je nedal"

Ty uz existuji, rika se tomu Twitter. :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 jsou pro mě v pohode. Na nových pc také a jediné, co jim ničí karmu, když už jsme u toho plynu, jsou uživatelé předchozích systémů, kteří ale poměrně dost řvou. Vždy, když ke mě někdo přijde a bavíme se o počítačích a tak, slyším, že slyšel, že Windows 10 jsou špatné. Ptám se proč ? Co přesně si slyšel. A odpověď je vždy podobná. No já vlastně ani nevím, ale tak jsou hnusný, špiclujou a nefungují na tom programy. To že jsou hnusný, respektuju, byť nesouhlasím. Další dva argumenty mi nikdo z mých návštěvníků neobhájil. Jedná se o prostý lid, k diskusím sedající a "pravdu" reprodukující. Ale oni přejdou nebo přešli, rádi počítačové hry... :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak už někteří psali - blogový výlod k ničemu - jakou informaci si z textu mám odnést? Že se vám nechtělo, nebo že nemáte rád MS?

Používám Win7, Win10 a mám i Ubuntu 14.04 a musím říct, že stejně pracuji nakonec na W10 a to z několika důvodů:
1) Běží na nejsilnějším stroji kterým disponuji (což je poměrně pochopitelné)
2) Rozdíly proti Win7 v negativním smyslu nevnímám
3) Na update jsem si zvyknul a kdyby mi náhodou natlačil MS něco co se mi líbit nebude vždy můžu zpět na kopii před update
4) Běží na něm na rozdíl od linuxu všechny mnou zakoupené aplikace - a že to není málo peněz ..
5) Alespoň si ho aktivovat na starším stroji se vyplatí do budoucna - nikdo vás pak nenutí ho používat - jak potom nahodit W7 jistě víte ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Proboha lidi , to si na těch PC honíte ego nebo ho používáte jako psací stroj či co?
Jinak nechápu ono tak přejdu na Linux.
Operační systém se nepoužívá proto aby se používal, je to jen běhové prostředí v kterém se pouští programy na práci.
Z mého pohledu Altium Designer, na Linux není a nejspiš nikdy nebude, Autodesk Inventor není , C51, MDK-ARM opět není. ovládací sw k několika měřákům za x set tisíc opět jen pro Windows .
Našel bych toho více, vyjmenoval jsem jen část toho co mám na ploše.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem upgrade z W7 na W10 minulý týden na jednom asi 4 roky starém NTB. Přestože GWX otravoval jak divý, po kliknutí na upgradovat vypadla hláška, že upgrade nejde provést pro error, číslo si už nepamatuji, ale není v tom rychle předhozeném seznamu co instalátor nabídne. Zkoušel jsem i stáhnout image a instalovat z něj a ne e. Problém bude zřejmě v dualbootu nebo v "userovi" na jiné partišně, ale já jsem bych ochoten zkušebně! přistoupit na bezbolestný upgrade, kdy se budu chvíli dloubat v nose během sledování instalátoru a v zápětí uvidím svůj účet a těch pár programů co tam je na novém OS a ne si rozhrabat úplně vše co na kompu je. Takže ne.

Jen pro srandu jsem tam zkusil čistou instalaci. Ta proběhla OK, ale zničila dualboot - nevadí recovery disku a W7 to pak vrátí zpět. Nefunguje WiFi přestože vše se tváří, že je OK a přítomná v systému. Nefungují některé funční klávesy na přepíníní módů. Odezva GUI dost výborná, ale vzhledem k tomu, že na W7 mám zakázané animace, tak rychlejší to určitě není. O koncepci OS nemá cenu hovořit, asi všichni víme co je to zač.

Zase tolik volného času na experimenty jsem neměl, tak jsem tam vrátil, 4 roky zaplevelené ale plně funkční a zabydlené W7 ze zálohy a s tím to dožije, případně s Mintem, ten tam chodí také pěkně. Plnému přechodu zatím brání jen nechuť kompletně přestěhovat uživatelský účet, ale když se budu někdy nudit, asi na to dojde.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

nebyl ten ntb cirou nahodou od lenova ? jedina sance jak zapnout software switch wifiny je nainstallovani energy-cosi driveru, pak se rozbehne klavesova zkratka ktera pusti tabulku kde se da wifi a bt zapnout/vypnout

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký 11" netbook Asus. Pár příbuzných driverů jsem tam zkusil (ofic pro W10 nejsou) a mělo to spíše rozkladné účinky.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ja sem z hecu predelaval ideapad s12 s ionem na w10 a slo to v pohode
akorat sem musel installovat vsechny drivery rucne, ale nastesti w10 zerou drivery z w7 uplne bez problemu staci prepnout u installatoru rezim kompatibility na w7
a zda se me, ze gui funguje lip jak cinamon nebo unity, na mate nebo xfce to sice nema, ale nepouzitelny to neni

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

GUI je fakt svižné, o tom žádná. Ještě aby nebylo, když jsou to jen jednobarevné obdélníky. :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježku, tak zatím asi ten nejslabší blog, jaký jste kdy vydal. Přeji Vám hodně úspěchů s Linuxem a prosím Vás, Windows, ať už v jakékoliv verzi, už konečně přestaňte používat, ať už tady člověk nemusí číst takové kydání hnoje na něco, co jste ani nebyl schopen zkusit. A Vaší psychické újmy je mi líto, obvykle to spraví psycholog, při horších anamnézách psychiatr. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že psycholog a psychiatr něco můžou spravit, když jedou na woknach?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale blbost. Čekal jsem, že to autor alespoň zkusí, bude řešit nějaké dětské blbosti a že se mu tu, v diskuzi pod článkem, vysměju - ale tohle předčilo mé očekávání. Microsoft mi "nutí" W10 a tak na ně nepřejdu? Co je tohle za postoj? Uznávám, že M$ si vybral asi jednu z nejhorších cest - vnucování, ale já to třeba vnímám úplně jinak. Já se narodil jako zvídávý člověk, který se, i za cenu, že se spálí, chce všechno vyzkoušet, možná i proto je má zdravotní karta tak tlustá - nicméně, když se M$ vytasil s W10, které mají být POSLEDNÍM systémem, na který budou periodicky už jen vycházet buildy, byl jsem všemi deseti pro. Jelikož na svých strojích nemám nicmoc důležitého, řekl jsem si, že neni proč čekat, alespoň si to ošahám a utvořím si vlastní názor. Takže tady jsem, průkopník ( :D ), cca rok funguji na W10 a nemůžu si na nic stěžovat. Nikdo mi nic necpe, vše funguje, mám nejmodernější systém, který podporuje nejmodernější HW a s úsměvem čtu tyhle dětské komentáře paličatých lidí, které odrazuje jakási reklama na W10 (kterou jsem v životě neviděl).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kde to mám podepsat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vy dva nemáte tušení, že jste ovce. Spokojené ovce.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

autor to zkusil na jiném (cizím) stroji, ale do blogpostu to nepsal, neb je to z hlediska tématu irelevantní.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ak si autor nevsimol tak vecsine citatelov pride cely ten blogpost irelevantny....
(a nebude to len tym oblubenym tvrdenim ze masa je blba ale proste ten clanok ma nulovu pridanu informacnu hodnotu pre it web)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

autor si toho ani všimnou nemohl, protože autor ví to, co vy nevíte: počet zde diskutujících je méně než 1% těch, kteří blogpost četli. to lze jen těžko považovat za většinu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě to je relevantní důvod. Když minulý rok když W10 vyšly, říkal jsem si, dám jim půl roku na dostání se do kondice a někdy v zimě na ně přejdu. Nicméně způsob jakým je MS ve W7 nutil, kdy se v podstatě W10 snažila vetřít jakýmkoliv podlým trikem a ne se jen slušně nabídnout, mě donutil uvažovat nad tím, čeho všeho je tato firma schopna. Vzhledem k tomu, že značnou čast kontroly nad stavem systému u W10 odevzdávám výrobci (nesnáším "automaty" co dělají co se jim zamane), navíc ve mě klíčí podzření, že Microsoft ta Windows nedá zase až tak zadarmo, že je bude monetizovat jinak a jako uživatel s tím pak nic nenadělám.

Každopádně je to volba a je správné když je na to řada názorů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kazdy na to mame asi jiny pohled. Ja to vidim tak, ze se M$, jako kazda firma, snazi maximalizovat svuj zisk. V tomhle pripade donutit co nejvice lidi prejit na modernejsi system, aby mohli ukoncit podporu starsim produktum.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ukončit podporu starším verzím nemohou, protože to jsou prodané produkty, víceméně zboží a musí garantovat něco co při prodeji prohlásili (tedy tehdy stanovená data ukončení podpory).

Že se snaží vydělat jim nezazlívám, všichni pracujeme pro peníze, vadí mi přístup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Redaktora
Zaujimavy clanok a vpodstate aj suhlasim no umna sa to nejak otocilo s tym ze na zaciatku som Win 10 uplne nechcel ale po case prace v nom mamm ho v praci na sekundarnom stroji je to celkom oka ... chce si este stale zvyknut na nejake veci co su inac ale v konecnom dolesdnu stale tak kde boli ... hlavne Settings teda control panel ale oka.
No co ma dost prekvalipo je Vas postoj k Applu nebudem to tu rozvadzat preco ano alebo nie, no ak by ste mali chvilku cas skuste mi napisat na mail viac o tom preco Apple a jeho system nie v com je Linux a jeho distribucie lepsi ako OS X ci po novom macOS. Vdaka.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu jsem upgradoval a nechápu tu nesmyslnou ostrakizaci. Ale budiž.
Co se týče reakce čtenářů na tenhle blog, je mi jasné, že novinář musí být žena prodejná, která se svým zákazníkům podbízí, ale zase na druhou stranu evidentně čtenáři přítomní jsou, protože tu jsou komentáře, že? Třebas negativní, na tom nezáleží.
Kdyby pan Ježek vyplnil svůj blog pomocí lorem ipsum nebo jednoduššího blabla na pět odstavců, stejně si tu o tom lidi popovídají, zhodnotí to jako hovadinu a vymínuskujeme tvořivý komentář od BTJ. Holt, už se tu z toho stává zajímavý folklor.

Pokud jde o blog Davida Ježka, rád bych viděl nějaké postřehy z Linuxové scény, protože občas se tam najde něco zajímavého. A nebo naopak třeba něco jako "pět programů, které mě v Lnuxu zklamaly". Takové ty postřehy, které by v redakční práci zapadly, ideálně v lehkém nadhledu, prostě něco, co dá informaci a zároveň pobaví.
Podobná situace se svého času stala na PC Tuningu. Asi kvůli suchu si nechali psát články od Slováků. Lidi proti tomu protestovali, ale byli odbytí s tím, že jde o rasismus a nesnášenlivost a že mají použít google translate. Na půl roku jsem to přestal číst a kupodivu se po půl roce už další články ve slovenštině nevyskytovaly. Zajímavé.

Takže informace pro čtenáře - v okamžiku, když mu sem nebudete psát komentáře a nebude tu mít jediný klik, tak zjistí, že něco dělá špatně. Do té doby jste ženy prodejné vy, ne on.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Toto je po čertech dobrý komentář.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"novinář musí být žena prodejná" ... vida, zase se po nějaké době objevuje tenhle blábol.
"když mu sem nebudete psát komentáře a nebude tu mít jediný klik, tak zjistí, že něco dělá špatně" ... to se právě mýlíte. do svého osobního blogu budu psát co budu chtít bez ohledu na počet diskutujících, to jste myslím mohl za ty poslední roky pochopit. blogposty nepíšu abych se pokoušel trhat rekordy ve čtenosti či rekordy velikosti diskusí. píšu je proto, že je chci psát, a to zčásti pro případného čtenáře a zčásti sám pro sebe. tuhle motivaci nezmění ani nulová velikost diskuse, ani nulová čtenost.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 sou uz hloupost jmenem, po Windows 8.1 meli nasledovat logicky Windows 9 anebo je meli pomenovani ménem, dale nejsou vubec dodelany, vkuse se aktivne menici koncovka operacniho systemu po nucenych/nevypnutelnych aktualizacich dokazuje ze Microsoft cilil tenhle operacni system primarne na mobilni segment a ne desktop a tak to i vypada..., zasrane dlazdice v tolik slibovane ciste nabidce Start ze ktere se ted stal cistej mobilni hnus, samozrejme ze graficky same kocičky, dale ktery idiot vymyslel zkombinovat ovladaci centrum z Windows 7 a 8? a proc se klicove nastaveni operacniho systemu skrylo a ted clovek musi prejit 3 tabulky aby neco malinkeho ale klicoveho nastavil? a ta hnusna grafika z dob Windows 95? vzdyt kdyz se pozru jenom na ikonu tenhle pocitac tak musim chcat, panove z Microsoftu je zde rok 2016!

Pro mne sou osobne Windows 10 nejhorsi operacni system, jeste horsi jak Windows Millenium Edition, ty sli normalne po-uzivat, jednoduse si v tom slo nastavit spousty veci a hlavne byla u nich moznost migrovat mezi verzemi DirectX-u, konrektne ze zakladni dodane verze se systemem 7.1 na moderni 9.0c, kdy Microsoft pote dale umoznil a umozni u systemu Windows XP, Vist a 7 migraci DirectX-u na verze >11, >11.3 a >12? no nikdy a proto vzniklo otevrene api Mantle ze ktereho vzesl dnes Vulkan.

Windows 10 sou zasadnim omezenim dnesni moderni doby a svobody, zkousnou si jenom ty co jim staci ukajeni se na socialnich sitich, pocit ze maji neco zdarma(pricem profajci denne nebo propiji stovky korun) a ze sou IN, ja proste v 10 nevidim zadne zlepseni, zadnou modernizaci, proste zadny prinos pro spolecnost/zakaznika, ta nucena migrace to jenom dokazuje, kdyby byly Windows 10 dobre, sam nemam problem koupit si migracni/OEM/krabicovou verzi, jenze to neudelam nakolik je to paskvil a doufam ze pujde do kytek kam pravem patri po 29. cervenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Re: „Windows 10 sou uz hloupost jmenem, po Windows 8.1 meli nasledovat logicky Windows 9 anebo…“

Na to jak (_!_) na c|_| sedne jedna parafráze... „copak je po jméně… cožpak by výkal, jenž hovnem jest, zván jinak nesmrděl by stejně?“ :)

Jméno je opravdu to poslední, co by mohlo být na Windows 10 špatně :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase na druhou stranu ty počty od jedné do desíti, to se jen tak nevidí :-)
1, 2, 3, 3.1, 95, 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ta řada je nesmyslná. 1 až ME byla nadstavba DOS, verzi 2000 pak předcházely NT 4.0, NT 3.51, NT 3.1..., takže prdlajs počty od jedné do desíti.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, trochu nadhledu ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by jste měl jít dělat reklamu, pane redaktore ... stačilo říct , že Ti chutná (kafe).... aneb: naštvala mě forma, tak jsem rozšlapal obsah

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ach to je jak to cimrmanovske: chtel hospodu, ale chodili mu do ni lidi... Proste nechapu smysl technickeho magazinu, kde se polovina redakce odmita "naucit" novym vecem. Tak nejak chapu, ze by smyslem toho magazinu melo byt nejak osvetlovat novinky, a ne se tomu vsemu branit a dlachnit si pindoury, jak to bylo vsecko za dob cara klacka super.

Windowsy jsem si prosel temer vsemi co vysly, sam jedu na 10kach. Mam i linux na netbooku, protoze tam je opravdu rychly, nicmene na desktopu mi proste nevyhovuje. Vsechno ma sva pro i proti. Rad si budu cist o cemkoliv z obou taboru, abych se nejakym zpusobem vzdelal, poucil. Ale to opravdu potrebuje mit sikovneho mentora, nekoho otevreneho vsem moznym nazorum a resenim. A ne cloveka, ktery odmita cokoliv noveho.

Pane redaktore, mate v rukou urcitou moc, ovlivnujete svymi clanky smysleni lidi. TO si myslim je docela velka odpovednost. Takze byste mel predavat informace tak nejak ucelene, smysluplne. Ale kecat vo hovne.. tyhle veci, co tu rikate, kolikrat slysim pres vedlejsi misto v hospode u stolu. To podle me nema zadnou hodnotu.

Jinak podobna diskuse o omalovankach problehla uz prvni dva roky pri vydani Windows XP. Cloveka to s pribyvajicim vekem prestava bavit. Asi je cas cist jine servery, bohuzel v ceskych vodach skoro zadne nejsou..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte to. A to co popisujete, je právě kámen úrazu, krásně viditelný speciálně u tohoto mého blogpostu a diskuse pod ním. Já se totiž rozhodně nebráním učení se novým věcem, dělal jsem to (a dělám) ostatně celý život, ať už to bylo někde "formálně" ve škole, nebo "neformálně" doma. Jednou jsem si k DOSu přibral Windows, pak jsem si přibral Linux, pak trošku bash, trošku c, trošku pascal, trošku html atd atd atd. Není to o tom, že bych se "nechtěl učit W10". To přece ani není potřeba, tam se člověk zabydlí během pár dnů tak nějak přirozeně bez nutnosti se něco učit.

Ale jiná věc je spousta diskutujících zde, kteří možná sami se nechtějí učit novým věcem (což by pro ně Linux, narozdíl od W10, znamenal) a tak raději v mém názoru na Microsoft a Windows 10 vidí prostou nenávist, neochotu, lenost, zaujatost. Nic jiného v tom pro mnoho z nich není.

Já jsem si také prošel vším možným, od Windows 3.0 výše. Možná máte pravdu a mám v rukou určitou moc, ale rozhodně to není moc ovlivnit smýšlení lidí. Lidé nejsou a priori hloupí, mají smýšlení o světě svoje vlastní a kecat si do něj nechají zhruba stejně jako já. Já si nenechám kecat do toho, jaký mám názor na mnoho věcí v IT - jediné, co může můj názor změnit, jsou nové informace či konstruktivní debata, nikoli nadávání v diskusi. A stejně tak "oni" si nenechají kecat do toho, jaký mají názor na mě a moje vidění světa a stejně tak jej změní jen sami na základě nových podnětů. Jedna věc je to, jak byste si to představoval, ale konformismus a oportunismus po mě v mých blogpostech opravdu nečekejte.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já už jsem těch upgradů na Win 10 pár udělal, ať už pro získání licence, i když se uživatel vrátí zpět na Win 7, nebo i jako jednoduchý způsob, jak vyřešit problém se zablešenými sedmičkami (a často jsem u toho potil krev, díky "úžasnému" systému aktualizací).
Osobně se mi design Win10 docela líbí, vlastně to začíná konečně vypadat jako moderní desktop, ale to je bohužel jen pozlátko nad sto roků starým balastem, který se vizuálně nezměnil od Win95 a ke kterému se musíte proklikat přes milion nabídek vždy, když chcete udělat něco jen trošku náročnějšího. A samozřejmě je tu ten problém, se šmírováním a tím, že si OS dělá co chce a mění uživatelova nastavení, ale na to jsou Windowsáci zvyklí, takže pohoda.
Já jsem hlavně rád, že to používat nemusím, i když v práci se Win10 aspoň ve virtuálu nejspíš nevyhnu, ale jinak není důvod si nové Widle aspoň nevyzkoušet, pokud máte možnost upgradu zdarma (za peníze to asi nestojí za to), i když to vypadá, že Win10 budou další velký neúspěch, což pomalu začíná znít i z MS, kde touto dobou očekávali už aspoň miliardu instalací, ale to i díky Davidovi Ježkovi a jiným "znechuceným" nedají ani omylem - co to s těmi Windows je, že je lidé nechtějí ani zadarmo (co mi to jen připomíná ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že na W10 stejně jednou přejdu, a proto jsem si je otestoval. Čisté ISO jsem nainstaloval na starý a nepotřebný HDD (alte unbrauchbare Festplatte) a alespoň jsem si zjistil, jestli funguje vše, na co jsem zvyklý, a co by mě od užívání odradilo, kdyby nešlo:

+ jde ošetřit pomocí KMSP pro testovací účely
+ funguje mi v něm veškerý HW
+ vejde se mi stále na SSD
+ zprovozním v něm sidebar
+ zprovozním v něm EventGhost se všemi vstupními událostmi
+ zprovozním v něm klasickou nabídku Start
+ úspěšně usíná a budí se z S3
+ jdou umlčet všechny notifikace, jdou zabít všechny telemetriky

Když jsem si toto ověřil, odložil jsem HDD do šuplíku na neurčito a čekám, až ho budu potřebovat. Licenci si vyřeším podle aktuální situace v budoucnosti. A je mi docela buřťajs, jestli tento OS výrobce tlačí ostatním násilím. Já se rozhodnout umím a u zákazníka bude přechod samozřejmě také řízený.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si to celé pročetl a můžu napsat jen "uf" . Ježek tu napsal svůj svobodný postoj a vy ho hned máte za džihádistu, vzhledem k odpovědím si říkám, kdo je tu vlasně kacířem a kdo džihádistou. To že on už léta brouzdá na GNU/linuxu je v u spousty jedinců zatracenec a to vždy bude stejně jako já. O windows 10 jakožto systému nebudu psát nic špatného, protože řada našich mozků funguje jako checkdisk. Ve všem hledat chyby. Jeho štve ta podoba nabídky. Vás snad neštvou ty telefonáty z agentur? Letáky ve schránce atd? A pozor! Zamnou chodí i Jehovisti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den. Občanský průkaz prosím.
Já průkaz nepotřebuju. Já jsem Jehova.
Aha. A máte na to svědky?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže toto je technický server. To je něco jako napsat na webu lékařské komory, že nebudu nechávat očkovat své děti, protože jim očkování bere duši. Kdyby napsal, že do upgrade nepůjde, protože povinné akualizace ovladačů můžou způsobit spoustu problémů, tak si každý ajťák vzpomene, jak se mu někdy něco podělalo kvůli chybě ovladače. Ale tak, jak byl článek napsaný, to vypadalo spíš jako výmluva, proč se mu to nechce dělat. Ale to je čistá spekulace. Já jsem prostě smysl článku nenašel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proto to je v sekci BLOG. Tam nejde o vypovídajíci hodnotu z hlediska technického, ale o názor nebo polemiku autora. Pokud autor přiměje čtenáře se nad tématem zamyslet a případně reagovat v diskuzi, tak je to v pořádku.
Třeba mě se chce při pohlednu na W8/8.1/10 reálně zvracet, to není metafora a ani nepřeháním.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Takovejch keců o hovně, to jsem už dlouho neviděl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je videt, ze pane Jezkovy clanky pritahuji pozornost ... :), to takovy Homer na zive musi napsat aspon bulvarni titulek ...

Ohledne Windows 10 nemuzu asi rici cokoliv relevatntniho (pouze konstatuji, ze jedu na linuxu od roku cca 2001), krome toho, ze pokud si nekdo da praci a projde diskuse s touto tematikou tady na diit.cz par mesicu zpatky, od te doby co to MS zacal opravdu tlacit (tiche instalace na pozadi, ...), tak castym ukazem tech diskusi je, ze si (na tomto serveru bych rekl, ze spis) vice (nez) mene zkuseni uzivatele stezuji, jak je to hrozne co jim ten MS provedl, jak jim to nainstaloval bez jejich vedomi, jak se to neda vypnout, ... a tehdy mne dosla ta stezejni vyhoda linuxu / resp. otevreneho systemu oproti proprietarnimu (ano, muzete mne rikat Blesk) a tou je KONTROLA (nad tim co system dela), kterou v otevrenem systemu mate nepomerne vetsi ....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze mene zkuseni uzivatele s tou uplnou kontrolou nedokazou existovat. Lidi chteji veci pouzivat a ne jim rozumnet (nevim zda rici bohuzel nebo nastesti, to je dost problematicke). Tady problem tedy neni. Spis je problem ve zpusobu jakym to MS protlacuje. Dalsi vec je, ze mnohe veci nefunguji jak by meli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Počkejte všichni W10 loveři, až vám v nepříliš vzdálené budoucnosti maloměk napaří XX$ měsíčně za jejich používání. Na tu diskusi tady se už teď těším.. :-D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ano nejaci jedinci se tento FUD stale snazi sirit. Nicmene MS to nekolikrat vyvratil, ze pro stavajici zakazniky rozhodne zadne platby chtit nebude. Pouze novy zakaznici budou mit moznost zvolit zda zaplati jednorazovy polatek nebo budou platit mesicni poplatky jako ma MS u jineho SW (roky zname pod nazvem SA - https://www.microsoft.com/en-us/licensing/licensing-programs/software-as...).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

na win 10 som presiel koncom juna, lebo som myslel ze vtedy konci ta super akcia.
ved kto by nechcel licenciu zadarmo do buducna :)
system sa mi paci, ma peknu prihlasovaciu obrazovku, pekny wallaper, prijemne zvuky,
veci mi funguju rovnako ako v minulom systeme, nic som nemusel doinstalovavat a nastavovat znovu.
a mam moznost kompletne sa vratit k minulemu systemu.
takze spokojnost, upgrade ma stal 0 casu, vsetko bolo automaticke. a vysledny dojem je prijemny

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuju bojkotovat tyhle srágory a příště neklikat na články ani na diskuze, třeba se pak zlepší kvalita.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží co myslíte slovem "kvalita", nicméně do blogu jsem si vždy psal co jsem já uznal za vhodné. Od toho je to blog.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle postoj je mi nějak cizí. Sedmičky jsem nechal upgradovat na W10 hned jak to šlo (no, poprvé někdy loni v sprnu to moc dobře nedopadlo, W10 hned po bootu šly do black screen of death; druhej pokus (po nějakém tom podzimním buildu) už prošel np) a kromě jiného vzhledu jsem si ničeho nevšiml. Prostě mám desítky.

Možná je mi to také cizí proto, že mám i věci od apple, mám linux, mám freebsd, a konkrétní věci řeším tam, kde je to nejvýhodnější. (Tablet na sledování videí, windows na hry, linux na práci, freebsd na ukládání dat. Hehe. To jsou stereotypy :-D)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jakou mám karmu já dle pana Ježka, když jsem si už 2 licence desítkových vidlí dobrovolně koupil a v celku by mi nevadilo platit třeba 5 dolarů měsíčně za užívání :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To pochopitelně netuším, ale překvapuje mě, kam doba pokročila, když začínám vídat lidi, kterým by nevadilo platit za něco, co má ve své podstatě spíše povahu výrobku, nikoli služby. 5 dolarů je zhruba 120 Kč měsíčně. Ano, dnes celkem mizerná částka, ale i tak bych ji raději posílal na smysluplnější účely (třeba mě při vzpomínce na Ivana Bartoše napadají Lékaři bez hranic apod.). Ale je to jen problém rozdílného názoru či vidění světa, neberte to jako kritiku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to určitě o pohledu na svět, za věcnou kritiku bývám osobně velmi rád. Co je teď, nemusí být za 5 let. Třeba Windows budou mít dále povahu výrobku ale i služby (hranice mezi tím co lze považovat za službu či výrobek bývá v případě softwaru tenká). Za kvalitní, rychlou a šifrovanou VPN platím. Za Netflix taktéž. Na charitu též nějaké peníze občas pošlu, většinou při živelné katastrofě. Někteří lidé jsou ochotni platit za 60 dní hraní Word of Warcraft přestřelené částky. Hodně lidí si kupuje krabičku cigaret za 90 kč denně. Bylo by fajn jim říct, aby si tu krabičku jednou za měsíc odpustili a poslali by to na smysluplnější účely.
Pokud mi Windows budou dělat takovou službu co mi dělají doposud, neměl bych s pěti dolary problém. Nutno podotknout, že u nás doma se na DVBT televizi nedíváme. Žena má Surface pro 3 a já svůj desktop. Propojená domácnost, co potřebujeme, sdílíme si po domácí síti. Deezer, youtube, Netflix, netové vysílání zpravodajství, karaoke, moje hry, vše jde do receiveru přes chromecast, nebo hdmi, do beden a pak na větší televizi. Pokud bych měl ženě vysvětlovat jak to dělat přes linux, nejspíš by mě odvezli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lékaři bez hranic ? Myslíš ty "lékaře bez hranic", kteří platí výpalné lokálním bossům za to, že je nenapadají, neunášejí a si můžou v "klidu léčit" ? Ty jejich peníze ale naopak pomáhají ten konflikt a utrpení udržovat. Tak zrovna jim bych neposlal ani korunu, protože nehodlám přispívat černoušskýmu bossovi na nový kulomet...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud to půjde na W10 nepřejdu. Nechodí mě tam OrCAD verze 9 (nelze nainstalovat) a stará verze Pinnacle Studio s převodníkem video/audio na USB.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tajně doufám, že příští článek nebude o tom, jak jsi chtěl mít sex, ale nakonec sis místo toho vyhonil ocas.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

po jednomyslné shodě v redakci udělen BAN.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pobavil jsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:)))))
Nejtrefnější komentář, který NAPROSTO vystihuje obsah článku. Bravo ! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím. Ježkovy blogy o windows a linuxu mám rád, ale tady je tolik keců o ničem, že to už ani není možné.

Taky jedu na linuxu a nemám rád windows, ale po koupi nového NB s předinstalovanými osmičkami, jsem jim dal šanci. A hned jak jsem zjistil, jak je vypnout, šly z disku a nahradil je lunux.

Tady to mohlo proběhnout úplně stejně. A když už W10 ne, tak rovnou smazat i ty sedmičky a nahodit linux.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem překousl špatnou reklamu W10, upgradoval a po počátečních obtížích,
kdy jeden klik myší nahradily v průměru kliky tři, abych se dostal kam potřebuji,
jsem celkem spokojen. Dokonce jsem po vyčištění disku získal na svém SSD
cca 20GB místa. Jediné, co nechápu, proč MS neustálým přestěhováváním
různých nabídek uvádí "podezřelé" do chaosu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Článek o tom, že "nic nebude". Hmm, fajn, je to sice zápisek z blogýsku, ale proč to tedy má nálepku "nepřehlédněte"?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Úprimne sa mi nechcelo čítať, všetky komentáre, preletel som len zopár náhodne, ale stále ma viac udivuje ako mnoho ľudí jedná impulzívne na základe emócií, nejakého zvyku a celkovo sa bráni novým zvyklostiam. Ja osobne používam či Windows tak linux. Prešiel som si asi cez všetky Win verzie a áno ako som bol zvyknutý na Win98 tak som nerád prechádzal na XP a ako som bol zvyknutý na XP bránil som sa Win 7 (Vistu naozaj nie :) ). Win 7 som používal dosť dlho a vo svojej podstate mi vyhovoval, ale rád som prešiel na Win 8, 8.1 a aktuálne na Win 10. Mne osobne nový podvozok Win 10 vyhovuje, keď si to správne prispôsobíte (povypínať rôzne nezmysli, sledovanie a inštalácia klasického štart - Classic Shell) sa jedná o pekný, prehľadný, plne funkčný a svižný systém, zatiaľ môžem povedať, že je určite rýchlejší ako Win 7, ale zvyčajne zvyknem urobiť čistú inštaláciu. Používam i lunux, na serveroch (bez GUI) to beriem ako pravidlo, Win server len z núdze ak iné nemôže byť. Zopár inštalácií mám i linux na desktope (s GUI), ale len v prípade, že si to okolosti a HW vyžaduje. Nie som zástanca Microsoftu ani Opensource sveta, používam to, čo mi v danej situácii vyhovuje, nedržím žiadnej strane, proste je mi jedno kto vyvíja onen SW, ak mi vyhovuje používam ho. Nestojím o žiadne emotívne komentáre, len proste nerozumiem ako môže niekto takto zaryte tvrdiť, že len jedno alebo druhé je dobré, všade sa dá nájsť niečo čo je lepšie ako inde a naopak, záleží len od okolností a smere využitia. Porovnal by som to ku kolegovi, čo preferoval a spravoval výlučne mailový server kerio connect, ja osobne spravujem či Kerio, AXIGEN, ZIMBRU, openXchage a pod. podľa situácie, čo zákazník preferuje, čo sa mu viac hodí a čo si môže dovoliť. Zvyčajne sa mi osvečilo prevádzkovať mail server na linux operačnom systéme (zvyčajne užívam voľne dostupné), ale ani tam nepreferujem len jednu ditribúciu (áno najradšej mám základ debianu som naň zvyknutý, ale používam to čo je pre danú aplikáciu priamo podporované), mám v prevádzke i Centos, Redhat, FreeBSD, Ubuntu. Niektoré sú dosť podobné iné nie, ale určite nemôžem povedať, že iba tá jedna je dobrá. Ale späť ku Win 10, osobne neviem prečo je tak všeobecne nenávidený (okrem chyby marketingu MS - nátlak, ale ak ho nechcem tak si ho proste nenainštalujem, ešte sa mi nestalo, žeby sa samovolne nainštaloval ipgrande na Win10 ako som sa už v nejakom blogu dočítal, ale je fakt, že tie MS hlášky dole na lište lezú na nervy), inštaluje sa rýchlo a jednoducho, zopár úprav a zvyčajne je i bežný užívateľ spokojný, ktorý predtým zásadne nechcel Win10 a pristúpil na to len preto, že som odmietol inštalovať Win 7 (proste to trvá dlhšie o cca 2 hodiny ako Win10). V niektorých firmách kde spravujeme PC, máme už všetky na Win10 a HW sa nemenil, niektoré mašinky výrazne ožili. Stabilita i kompatibilita je slušná, ale vždy sa nájde nejaký neduh ako všade. Uźívatelia si nesťažujú pretože sa im prostredie prispôsobilo a otravné funkcie povypínali. Určite sú situácie kedy sa z dôvodu kompatibility, alebo proste v danej firme nechcú alebo nemajú dôvod investovať do upgradu (práca niečo stojí) naďalej používajú Win 7 na starších PC, osobne to je z môjho pohľadu jedno, každý si musí vybrať, čo jemu v danej situácii vyhovuje. Ja osobne si niekedy (keď mám čas a dobrú náladu :)) rád prečítam Ježkove blogy, ak ma téma nezaujme alebo sa z názorom nestotožňujem, nedočítam a prejdem na iný článok. Všetko je vecou čo kto preferuje a či sa riadi emóciami alebo prispôsobí potreby danej situácii. Každý by mal užívať to čo jemu vyhovuje alebo čo je jeho srdcu najbližšie, každopádne je to každého svobodná vôľa, čo je na tom to najlepšie :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsi, Davide, téměř přesně vyjevil to, co je ekominických učebnicích. Způsob nabídky produktu způsobil, že potptávka po něm poklesla (pomíjím [ne]kvality Win10). Vypadá to, že nejsi z obdobných důvodů vůbec sám... Přemýšlivý zákazník - hrobař neférových producentů. Dobře jim tak...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.