Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak Microsoft na podporu nových produktů hrozí starým

Podle našeho autorského zákona by asi bylo možné systém v případě odstavení aktivačních serverů zcela legálně cracknout, ne? Samozřejmě v případě, že ho máte koupený.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vy to umíte, cracknout Windows? Já ne... Myslím cracknout, ne nainstaloval pochybný program z ještě pochybnějšího zdroje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proč crackovat XP, když u nich stačí jen sehnat správnou verzi.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Původně byla řeč o crackování. A Nevidím zásadní rozdíl mezi "správnou" verzí z pochybného zdroje a crackem.
Osobně bych to asi neuměl najít, už nějakou dobu je pro mě pohodlnější v případě problémů volat na podporu, než se shánět po řešení na pochybných fórech...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, pro mě je také daleko jednodušší zavolat na aktivační linku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Správné verze ale nemusí být z pochybného zdroje :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

MSDN je pochybný zdroj? No jo vlastně, jak ti to nedá Bill do ruky na vlastnoručně podepsané placce, tak se tomu nedá věřit :-)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba u XP není třeba dělat opičky s aktivací. Stačí mít lehce promázlou knihovnu Crypt.dll a odpadá jakákoliv tahanice s aktivací a mentošama na aktivační lince.
Můj čas je příliš drahý na to, abych se s někým dohadoval za mé peníze, jestli něco můžu používat co jsem zaplatil. Nepochopili, že OEM licence a její cenové zvýhodnění je jejich boj, protože pokud ještě platí správná verze zákona na ochranu spotřebitele, tak je zakázané vázat jeden druh zboží na druhý. A že si kupuji jen licenci k užívání softu a nikoliv soft jako zboží, tak to jsou zástupné kecy v kleci. Navíc, když licenční podmínky jsou nápadně nevýhodné ve prospěch spotřebitele, využívající jeho tíseň a závislost na druhé straně, bránící svobodně projevit svoji vůli. Spotřebitel musí to nebo ono, ale Macroshit neodpovídá ani za to, že to bude fungovat. Meritorní ve věci je, že jsem řádně zaplatil a chci řádně užívat bez omezení. Nebo-li jeden počítač=jedna licence, která je zaplacená a není přípustné mě omezovat ve změně hardwaru.
A neznal jsem v tu dobu počítač, který by dříve či později neskončil u Crypt.dll z důvodu aktivační buzerace uživatele řádně zaplacené licence.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...mentošama na aktivační lince??

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Me by fakt zajimaly vase problemy lidicky:) Microsoft ma (zcela realne) minimalne stovky tisic serveru, tak proc by proboha nenechal nekde ve virtualu bezet na jednom sdilenem virtualnim procesoru licencni server, ktery bude (kdyz budem realisti) zpracovavat jeden pozadavek za minutu a ten interval se bude stale jen zvetsovat.
A kdyz uz by se vazne potreboval i te virtualky zbavit, tak proste vyda verejne master key a muze na cele XP kompletne zapomenout ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Adobe nedávno nějaké servry odstavilo, ale tam šlo myslím o nějaký technický problém a pak už se na to vykašlali - a vydali právě verzi, která aktivaci nepotřebuje, myslím, že to byla verze CS nebo CS2, tak nějak...? Ale není to free, pořád pro legální použití musíte mít zaplaceno ;) Piráti beztak mají CS6...
Jinak máte určitě pravdu, MS by byl hloupý, kdyby dal lidem jakoukoliv, sebemenší zbraň proti aktivacím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi paranoidnější, ale nikdy jsem žádný update od M$ neinstaloval (mimo service packy, ke kterým jsem byl donucen nefunkčností SW) a instalovat ho ani nehodlám.

Vůbec bych se nedivil, kdyby přestaly fungovat jak registrační servery (na nějaké zákazníky my dlabeme, že?) a shodně kdyby aktualizace od tak léta 2013 obsahovaly časovanou bombu.

Není nic lepšího, než zničit existující systém a nybídnout řešení v podobě Win7/8...

Klasický politika: problém, reakce, řešení.

Vytvořím problém, počkám, až lid žádá vehementně řešení a pak nabídnu řešení, které mi dá víc moci a pravomocí (a často ještě problém ani nevyřeší).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka spetnej kompatiblity je na tom paradoxne MS asi najlepsie v porovnani s ostatnymi SW firmami. WinAPI je tu s nami dlho a asi este dlho zostatne, takze ta nekopatilita pri aplikacia ide na triko skor vyvojarom aplikacii nez MS. Aj ked aj on ma v tom tak trochu prsty lebo tlaci vyvojarov do vyuzivania novych featrues ktore su ale dostupne uz len na novych windowsoch. Otazka je ci sa da bez toho zit.
Hm no a online DRM tam asi zalezi jednak ake su naklady na prevadzku a udrziavanie aktivacnych serverov na jednej strane a potom ako moc chce MS nutit zakaznikov ktory funguju na XPckach k prechodu na novy OS, povedzme aj tym ze vypnu aktivacne servery.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K Online DRM.

Ak je MS aspon trochu ferovy, tak posledna oprava, ktoru vyda bude obsahovat zrusenie potreby aktivacie. Popripade vyda nove ISO bez potreby aktivacie.

To som videl, strarsej verzie tusim Corelu, kde po vypnuti aktivacnych serverov vidali novu instalacku s vypnutou potrebou aktivacie. Stacilo zadat licencny kluc

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tybrďo, představa, že by fakt vyšel SP4 se všemi aktualizacemi a bez nutnosti aktivace ... no nic, zpátky do reality ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SP4 asi primo od MS nebude, ale je vic nez jisty ze ho nekdo spacha.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se ale rika dopredna kompatibilita .... a jako nezlob se na me, proc by ji mel MS dodrzovat u 13 let stareho systemu?:o) Zpetna kompatibilita na druhe strane je (ne paradoxne) u MS skutecne jedna z nejlepsich, coz je taky duvod jejich uspechu. Podivej se na linux, roztristenost a nekoordinovanost zpusobuje, ze pul roku stary SW proste nejede a nikdy nepojede, pokud nesezenes presne knihovnu 1.2.8.3-4 a podobne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ááááá, náš Linuxový guru ještě nespí nebo už nespí? Jak píše WIFT vomituješ v diskuzi.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8 i Linux, sice mají WinAPI, ale v emulaci, resp. ve vrstvě zpětné kompatibility.
Ve Windows Vista bylo GDI nahrazeno Direct2D a ve Windows 8 bylo WinAPI (C) nahrazeno WinRT (C++/Cx). Ještě tu byl pokus nahradit WinAPI za Windows Presentation Foundation.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, nesirte bludy internetom, pretoze (aj) vasim pricinenim ludstvo osprostieva - sirite totiz (ne)umyselne mylnu informaciu.

Clovece ty si tromfol absurditou aj jedneho diskutera z dsl.sk s jeho pripevkom o tom, co je vlastne WinRT.

Vies ty vobec co sa oznacuje ako WinAPI?

Mati bozia... WPF ako "nahrada" WinAPI? (to je blbost kalibru "JavaFX je nahrada Linux kernelu") Vo Win8 je WinAPI emulovane cez WinRT?
Mas tie utrzky informacii zbieranych z "hlupych clankov" trochu (dost) dopletene.

Ak programatorom nie si tak laskavo nesir totalne hluposti, ktore si si pozliepal zo sprostosti v diskusiach, ktore pred tebou sirili podobni "pomylenci".

Ak nahodou programator si, tak si hladaj ine povolanie, lebo aj ak pracujes s inymi OS a toto nahodou vypustis medzi kolegami v praci, tak ich asi j*bne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle reklamu vymyslel, vyrobil a její zveřejnění zaplatil Microsoft? Nějak se mi tomu nechce věřit, vypadá to na nějaký amatérský pokus jednotlivce. Jak je to, Wifte? Fakt to přišlo z Redmondu? Nebo tady vyvozuješ dalekosáhlé teorie - z nesmyslu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Touto informací nemohu sloužit. Vím jen, že jsem ji viděl na Digizone a vedla po prokliknutí kamsi k Microsoftu (myslím, že na adresu http://www.microsoft.com/cze/ukoncenipodpory/). Nedovedu si však představit, že by si ji zadal někdo jiný než Microsoft, potažmo jeho dceřinky či něco podobně blízkého.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proste pokud se bez XP neobejdete, tak zalohujte aktivace dokud to bezi (bud rucne nebo prez "Advanced Tokens Manager"), pri reinstalaci se obnovi zaloha a windows jsou aktivovany. Na novej HW jedine s crackem..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já budu XP používat i dál. Nejvíce se bojím, pokud Google přestane pro XP vyvíjet Chrome. Bezpečnost v internetovém prohlížeči je myslím vůbec nejdůležitější, zejména když používám bankovnictví. ESET Smart Security také určitě bude pokračovat i po dubnu 2014. Takže Microsoft jen falešně plaší, aby lidi nakoupily nové systémy. Jinak aktualizace v XP mi teď vůbec nejdou, přitom před půl rokem jely. Nevím, čím je to způsobeno, ale vždy to jen vyhledává nejnovější aktualizace a nikam dál se to neposune. Neřeším, vím že existuje nějaká možnost stáhnout to pomocí nějakého programu a udělat si tzv. offline balíčky, takže pak se na to vrhnu - určitě to někdo po dubnu 2014 vytvoří a zpřístupní.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono co si budem nalhavat, co by mohlo byt v prohlizeci za "vychytavku", co by nemela jet? Vzdyt je to hloupy parser stranek a zobrazovac ... po tom 2015 to mozna nebudou v XP testovat, ale nevidim duvod, proc by to nemelo jet .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že budou podporovat pouze Direct2D.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Jak Microsoft na podporu nových produktů hrozí starým"

To je jakasi divna cestin.Mozna by bylo lepsi to napsat jak vam rypak narostl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych nerekl, ze ma MS vitr, jen proste potrebuje i mezi totalni BFU dostat informaci, ze XP dead, konec, game over, finito:)
Jako sorry, ale 13 let na system je dost a proste konec. Dneska se da doslova za par susnu sehnat HW, kde nove windows pobezi jak z praku, tak fakt nechapu, ze nekdo zustava na XP. Co se tyce tech virtualnich XP v XP modu, tak to je na modernim HW diky virtualizaci uplne stejne rychle jako kdyby bezelo nativne.

A osobne si jeste myslim, ze MS jeste pred koncem prijde s necim podobnym jak loni, kdy nabizel upgrade za hubicku (ja kupoval licence W8 jak otekly za necele tri kila z USA:o) W8.1 jsou jeste daleko uspornejsi nez W7, takze na HW, ktery je fyzicky unese by mohly fungovat jeste znamenite ... a jako sorry, kdo ma jeste nejake durony a pentia 3, tak ten ma smulu, ale to je proste HW, ktery jen zere elektriku a patri davno do sberu.

Jinak WIFTe, zjistil jsem proc W8.1 preferujou "cloudovy" ucet a je pro to celkem prozaicky a veskrze hodne logicky duvod:) Aspon teda na tabletech s W8.1 (ne-PRO).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"(BTW: Věděli jste, že NSA si u RSA objednala zadní vrátka? (díky, Lupo) ;)" ...... ale no tak ..... snowden rekl co chtel uz pred mnoooha mesici .... vsechno ostatni uz je jenom vareni z vody a ciste spekulace. Je to typicke pro konspiracni teorie, nejaky platek otiskne neco "kontroverzniho" a uveri vsichni, ale muze to milion lidi vyvratit, ale neuveri nikdo.
Osobne je mi to fuck, kdyz me chytnou agenti nejake BIS s podezrenim na terorismus, tak at si klidne muj mobil rozlousknou ..... vlastne budu rad kdyz si ho rozlousknou sami, lepsi nez waterboarding, jeste bych v tom stresu zapomnel heslo:o) A jestli kvuli tomuhle chytnou aspon jednoho teroristu a zachrani nejake zivoty, tak za me dobry .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som nerad jednoho rana zistil, ze som terorista. A ak koli tomu ma zomriet zopar ludi, pre mna dobre :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je pamětník ví, že PGP vzniklo jako odpověď na požadavky NSA po výrobcích šifer na zadní vrátka. Ale to je tak 15 let a nic nové. Tenkrát to chtěli i po M S.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Právě si vytvořil svou vlastní konspiraci (NSA nikdy nic) a vůbec ti to nepřijde divné :D Jo, a kdybys chtěl vědět novinku, tak Snowden uvolňuje ověřitelné informace každou neděli. Němci se osobně přesvědčili, že další úniky jsou perfektně podložené.
To, že o tom neinformují naše média je otázka pro jejich majitele. Média světového významu nové úniky pravidelně zveřejňují.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta reklama je fajn. Microšrot se v ní doznává, že ani po deseti letech patchování nebyl schopen z Win XP udělat bezpečný systém. Konečně trocha upřímnosti.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem na žádném počítači neviděl problémy na které se stahují aktualizace. Takže zastavení vydávání těch to záplat jistě nebude nikomu vadit. Goto Hell Microsoft.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle bubak ma jednoduche reseni, komu dnes staci XPecka, tomu bude velmi velmi pravdepodobne stacit i linux a to klidne ten nejnovejsi zaplatovany, aktualizovany, podporovany. ;-)

Samozrejme i ja mam na jednom starsim stroji, ktery si nechavam, ikdyz uz ho moc nevyuzivam, XPecka a urcite tam nic menit nebudu, nakonec na jeste starsim stroji mam Windows Millenium a taky to jde, hlavne to taky funguje, takze neni duvod panikarit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máme v práci počítač, na kterém běží Windows 98 a závisí na něm asi 400 lidí denně. Že o tom neví, to je jejich věc. Já o tom vím a rozhodně nehodlám nic měnit. . . Pravda, není připojen k internetu :-)
Přijde mi to celé absurdní, myslím ta "horečka po upgrades".
Ale z ekonomického hlediska to smysl dává. Korporace mají hodně zaměstnanců a pak taky ta státní zpráva no.. atd.
Z praxe vím že k ovládání komplikovaných strojů a nebo k letu do vesmíru bohatě stačí Commodore C 64. (žádné problémy s viry a nekompatibilitou)
Naopak komplikovaná nadstavba, kterou je třeba zmiňovaný Windows byla vždycky zdrojem potíží. Není to směšné, když emulátor emuluje emulátor emulátoru a na konci tohoto řetězce se otáčí nějaký vrták a pak zapadne do zásobníku?
Většina běžných u živatelů je vytrvale přesvědčována, že tento trend je tím nejmodernějším výdobytkem doby.

Důležité hledisko je však zatížení přírodních zdrojů nedměrnou spotřebou, kterou tento sebe-sama ospravedlňující proces ovlivňuje.

Tyto zdroje jsou omezené. (pokud zrovna zrovna nevěříte Stephenovi, že bychom se měli odstěhovat na jinou planetu) Je proto lepší stát nohama na zemi.

Taktéž omezené je i naše "komunikační rozhraní", tedy ta nejobjemnější a nejpomalejší součást vztahu člověk/virtuální klon.

Mám rád windows XP.
Naladil jsem si ho podle potřeby a běží na IBMx31. Vše co potřebuji udělat udělám na něm.
Počítač je z bazaru... všechno je z bazaru. Systém je legální a taky mám ještě jeden počítač... úplně stejný klon a jistotu 1x záložní disk ke každému z nich.

Bios by měl běžet do roku 2099. (ale o už potřebovat nebudu)
Slibuji že budu poctivě vyměňovat kondenzátory, dokud to půjde.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.