Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se „falšují“ statistiky prodejů grafik?

Množství budoucích problémů bude podle mě záležet na kvalitě napájecího zdroje. Pokud je v tom nějaká levná tuctovka, je celkem jedno, že jde o nové PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No na tohle si zrovna značkoví výrobci dávají pozor, sestavu tipuji na HP, tak by zdroj mohl být nějaká Delta... Jinak grafika je klasika, prostě další OEM v řadě speciálně "vyrobená" na míru prodejci sestavy, tak jak to po několik generací je (no a tuším, že HP si v minulosti poptávalo i po AMD speciální edice procesorů, třeba dvoujárdrové Semprony). Takže nic nového pod sluncem. Btw sestava s Haswellem je tam taky (i5 stojí asi o 2 tisíce více, s i7 asi o 6 tisíc; v obou případech je nvidia GPU) no a na druhou stranu je tam i podobná konfigurace jako zde zmíněná s AMD R7 a slabším CPU za 12 tisíc.
Podle mě prostě "chyba" (nebo spíš záměr) prodejce, že to inzeruje jako herní. Je to prostě domácí multimedální počítač (ať už je na ně názor jakýkoliv).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim. Sice jsem ziral, kdyz tu Behemot odhalil, co skryva bezny zdroj, ale ze sve zkusenosti muzu rici, ze uz jsem menil par zdroju, ktere shorely, vetsinou levne Eurocase. Ale zatim zadny s sebou nevzal zbytek PC a hlavne to bylo zatim vzdy po vice nez 5 letech, coz me vzhledem k jejich kvalite zarazi. Bud nemam dostatecny statisticky vzorek, nebo je to jen stesti, nevim. Vzdyt ty mrchy by mely byt rady, ze preziji zaruku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych dokazal pochopit kdyby tam byla trochu (fakt jen trochu) pridavna VGA od AMD, pak by se pouzilo CF. Takhle je to usmevne. Ale u NB je to uplne stejne. Bohuzel tenhle styl konfiguraci PC je uplne nejprodavanejsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Stačilo vyměnit geforce za R7 240/250 a výkon mohl být úplně jinde, autor článku očividně nemá ponětí o asynchronním crossfire mezi kaveri a R7, takže sestava je jednoznačně podvod, buď měla mít Intel procesor nebo athlona bez GPU a tedy značně levnější cenu.
Tady příklad Crysis 3 Full HD na střední detaily A10+ R7 250 https://www.youtube.com/watch?v=9yqkSYWmBqQ a tady GTA V, opět A10 + R7 https://www.youtube.com/watch?v=o6NWiFzdrfA už vidím jak to ta osamocená geforcna dává stejně (leda tak ve snu)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

No to je dobře nesmyslná konfigurace.

Jinak socket 7 nebyl poslední, kde se ještě platforma trochu míchala. VIA dlouho používala socket 370, takže některé Céčkové CPU by se měly dát strčit do desek pro Intel, jen si nejsem úplně jistej, jestli to fungovalo na nějakých s čipsety Intel.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ty VIA C3 až 1,2GHz fungovaly na socket370, ale jen s VIA chipsetem, s Intel chipsetem nopesík.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Heh a me se tu smali, ze iris pro ve skylaku a broadwellu je picovina ..... ze to jsou vyhradne herni procesory (LOL) a ze ta grafika stoji za hovno a je tam zbytecna ..... pritom iris pro 6200 je dokonce na urovni GTX 750 a o CPU casti ani netreba mluvit ...... a oni vydavaji tohle monstrum za 16k za herni stroj:o) Letos je intel s "integrovanou" grafikou ve slusnem hernim mainstreamu .... pristi rok iris PRO bude dosahovat parametru hiendove GTX x60 rady .... a za dva roky uz o nvidii neuslysime ....
Ikdyz uz mozna i letos bude intel pokukovat po hiendu ..... skylake iris pro ma byt rychlejsi o 50% nez iris pro 6200 v broadwellu ...... bohuzel se asi naplnuje moje smutna vize, ze desktopove skylaky neponesou iris pro (a pokud ano, tak asi bez eDRAM), ale jenom klasickou HD grafiku a to jeste ve stare verzi, coz mi prijde naprosto uchylne ..... a plnotucna iris pro pro skylake bude jenom do notebooku, pokud bude vykonna jak nejaka GTX 950 nebo 960 a nedaji to do toho desktopoveho, tak me fakt naserou a pan Bohunek bude strikat radosti ..... takze to vypada, ze broadwell i7-5775C bude mit skutecne, co rict, i po vydani skylaku ......

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Vyčisti si klávesnici, zasekává se ti tečka.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Intel na hry? dobrej vtip :)
Navíc i pokud iGPU pomineme (kde AMD všechny jednoznačně válcuje, a to nemluvě o kombinaci iGPU AMD + R9), AMD procesory za 3500 Kč mají jen o 5 % nižší výkon pro účely her než Intely 3x dražší, takže asi tak.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pulka spravne pulka spatne ....
Intel na hry v pohode.
AMD nic nevalcuje, broadwell igpu je daleko rychlejsi nez co ma AMD v CPU a skylake ma byt jeste o 50% rychlejsi, takze bych to tipl, ze ten skylake bude nekde na urovni GPU v relacich kolem 4 tisic, cili minimalne vyssi mainstream.
To, ze na nejnovejsi hry staci bohate procak od AMD za tri litry, to souhlasim.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jenže to daleko rychlejší je jen díky té malé eDRAM a funguje to skvěle pouze ve hrách s vysoukou úrovní kompresí textur či v nízkých rozlišeních. Ta samá iGPU ale bez eDram a výkony jsou o 40% nižší čímž spadnou spolehlivě pod střední třídu APU od AMD.

Samozřejmě, stále je iris pro s eDRAM lepší na hry než libovolné dostupné APU od AMD, ale to se změní prostým přechodem na DDR4.

A to nemluvím o tom, že na menším výrobním procesu mrskne AMD na PCB APU i 1-2GB HBM a intel má po ptákách.

Navíc cena desktopových CPU s Iris Pro je šílená a není žadným tajemstvím, co za tu cenu může.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"značkové" desktopy jsou sice humus, ale ještě větší humus jsou laciné notebooky. Vybavené odpadem typu GTX820M apod. - prostě jen další kurvítko, které postrádá smysl, protože na hraní je to slabé jako čaj a na 2D stačí integrovaný Intel GMA. Tím spíše, že chlazení takových laciných notebooků nebývá z nejvýkonnějších a trapné pokusy o herní zážitky končívají nejpozději v polovině třetího roku usmažením počitadélka..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A přitom kdyby tam bylo AMD APU, měli by jak výkon pro všechno (ne pouze omezený CPU Intel výkon), tak bez velkého zahřívání.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To bych ani neřekl. První AMD APU, které vypadá na to, že bude +/- srovnatelné s mobilním Intelem je přicházející Carrizo. Předtím to byla děs a hrůza. Vždyť dnes notebook s mobilní i5u/GMA v běžném režimu ani netočí s ventilátorem..

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě lžeš
máme jediný existující notebook s AMD+podsvícena klávesnice+numerická klávesnice v ČR!!! Nyní opět už tato kombinace neexistuje

btw, už se nedá sehnat, byl totiž nejprodávanější notebook s podsvícenou klávesnicí (minimálně na CZC - Intel asi zase korumpoval), takže všechny tvé řeči jsou lži, že by to lidé nekupovali
http://www.czc.cz/hp-pavilion-15-15-p020nc-cerna/155850/produkt

zkušenost s tímto notebookem ukazují, že jen lžeš
navís s SSD diskem byl i tak o min. 7 tis. levnější než konkurence, což intel nesnesl a Toshibu asi opět zkorumpoval ;)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Problem je i v zakaznicich. Ti se pred 10-15 lety naucili (pres osobni zkusenost, dotaz na zkusenejsi), ze integrovana grafika je zlo a pokud kupuji pocitac musi mit grafiku zvlast. A to berou jako dogma dodnes, a odmitaji sestavy bez grafiky i kdyz jsou dnes dostatecne pouzitelne. Potom vznikaji takove zmetkovite sestavy.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To je este celkom dobre. Horsie je ze niektory sa dodnes pri vybere vykonej grafiky riadia velkostou pamete v style viac pamete viac adidas. Tym je tazko vysletlit ze grafika je skor nieco podobne ako maly specializovany pocitac, ktory ked ma slaby procesor tak mu ta graficka pamet vykon nezvysi.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, ze mnozstvi pameti porovna i laik, ale porovnat GPU uz tak jednoduche neni.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

s tou pameti se neda az tak souhlasit, kuprikladu nase pracovni stroje (u filmu, celovecerak a full CG, proste celovecerni animak) byli slozene z 2600k 32GB rameti a GTX560 se 2GB pameti (tenkrat se vsude psalo jak pro takovou VGA postacuje 1GB) a ano pro hrace u teto VGA opravdu stacil 1GB pameti, ale kdys jsem to pak porovnal na stejne scene prave s mou GTX560 s 1GB pameti (CPU jsem mel stejne a mam ho dodnes) tak ve stejnem softu jsem mel ve viewportech o 30-50% nizsi FPS, takze ne ve vsech pripadech je vetsi kapacita pameti i u slabe VGA k zahozeni

a verte ze je rozdil pracovat se scenou kde mate 40 a nebo 20 fps, proste ne vsechny situace dokazi vyuzit tu pamet, ale kdys us nastanou, bejva to ten zlom kdy to ocenite nejvic

ano hracum to muze bejt asi vetsinove sumak, stejne tak sekretarkam, ale proste jsou situace kdy se vetsi pamet na grafice hodi, a kazdy si musi jen zjistit zda to vyuzije ci ne

- a ke statistikam, zfalsovat nezfalsovat? je to business, business kde se toci miliardy, a kdo ty miliardy chce, tak holt musi umet prodavat, takovej je svet a takovej je zivot

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Velké množství výrobců chipsetů vypadalo dobře, jako svobodné rozhodování, konkurenční boj cen... ale v praxi bylo vytváření obskurních kombinací spíš riskování nekompatibility a nestability, sníženého výkonu apod. Kdo chtěl mít jistotu bral intel cpu + intel chipset u amd taková jistota neexistovala to byl hlavní důvod proč kupovali celou ATI.
Nějak jsem nepobral pointu, low-end karty s nesmyslným množstvím pomalé paměti (př. místo ddr3 se pláclo dvojnásobné množství ddr2) jsou tady odjakživa jak na straně AMD/ATI tak nvidie. PC sestavy osazené těmito slabými kartami označované jako herní co se dají najít v supermarketu hned vedle rohlíků - to je tady snad už od roku 2001 - poslední dobou značné zlepšení, už to většinou není hned veldle rohlíků, ale ve "specializovaném" krámu vedle tesca, tohle je pořád stejné nehledě na přeznačování low-end karet které je tu také už dlouho na obou stranách jaký to má mít vliv na statistiky prodejů grafik? Jak to může způsobovat větší podíl nvidie, když dřív tomu tak nebylo? Naopak amd by si mělo ve statistice přilepšit když teď prodává APU.
ad 8800GT to že prodejci museli brát k 8800GT i nějaké ležáky byla spíš nepotvrzená fáma (kdyžtak mě opravte) co se ale skutečně dělo - české e-shopy nechtěly prodávat samostatné karty, ale celé pc sestavy s 8800GT

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jenom se obavam, jestli tohle neni cesta do pekel. Cele to prejmenovavani grafik a vyrabeni cryplovanych zmetku musi vest zakonite k tomu, ze o externi grafiky bude mensi a mensi zajem. Potom vyrobci breci, jak maj nizky odbyt. Jenom si rikaji o to, aby je nejaky jiny ekosystem vysoupnul z kresla. Protoze za uvahu stoji, zda misto penez na tento "herni" stroj neni lepsi mala krabicka na brouzdani a psani ve wordu, a za usetrene penize si koupit mobil na hrani Ingresu (nebo co budoucnost prinese)..

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

budoucnost je za dverma, na novej Shield Android TV byli predobjednavky cca 300 tisic kusu :) a za 2 dny se zacne prodavat i 500GB varianta, a na techto krabickach si casem zahrajem vpohode i ty nejnovejsi hry (online prez Grid, vpodstate totez jako kdys se streamuje TV), maj podporu i pro klavesnici a mys, takze ani odpurci konzoli jen kvuli gamepadu neprijdou zkratka :)

a vysel jiz i ofline Doom3 GFG, takze ja si ho dam az prave na 500GB Shieldu Pro http://goo.gl/1mbV5S, pac na tabletu jaksi 4GB mista jiz nemam
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.id.doom3bfg
https://www.youtube.com/watch?v=73dP932AP38

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nelze než s autorem souhlasit. Pěkný postřeh..

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

A nejlepší, že ta sestava je k dostání ve verzi s i7-4790S a zmiňovanou grafikou.
http://support.hp.com/cz-cs/document/c04423106
a v komentářík u mimozenšťana se dozvíte jak je sestava vhodná pro streamování nejnovějších her, 180W zdroj je podle jednoho zákazníka kladná vlastnost a téměř jediné mínus je mechanika :D

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.