Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaká vlastně vzniká ztráta „nelegálním“ stažením filmu z internetu?

No kdyz ja stahnu film tak do kina uz rozhodne nejdu a dvd si take nekoupim. V mem pripade skoda tedy rozhodne vznikne. Stejne tak kdyz vidim v televizi upoutavku na neco co pujde za tyden. Stahnu to a kouknu se hned. Tim zpusobim skodu televizi. Nezkomzumuju jejich reklamu a tim opet prijdou o penize.
Jinak me poslednich par let neskutecne vytaci reklama zabudovana ve filmech. Takove ty zabery ze hlavni hrdina si vezme nekolikrat za film mentosku nebo vsechna auta ktera se ve filmu mihnou jsou "folsvágny" atd. No ale je to vec autoru co si tam daj. Je to ale strasny.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

muzes mi prosimte rict, u jakyho filmu se ti stalo, ze sel v kine a ty sis ho radsi stahnul? to mluvis o kinoripech nebo nejakym bluray ripu? me je totiz docela divny, ze by v dobe, kdy je film v kinech tak byl dostupny v dobry kvalite. ale je mozny ze kazdy povazujeme za doboru kvalitu neco jinyho. nekomu opravdu staci CAM, TS nebo SCREENER.
Osobne do kina nechodim uz z principu, protoze je to predrazeny spas, to si radsi koupim neco co mi vydrzi. Ono tam titz vetsinou nejde clovek sam a pokud nejde clovek zrovna s kamaradem, ktery si svuj listek zaplati sam, tak uz se rozpocet docela prohejba. Bluray doma nemam a DVD bych si nekoupil kvuli kvalite. takze v podstate jsem odkazany na stahovani. nastesti legalni. vsak si to taky platim. nmam doma dost hardisku flashek a karet. platim dane z ktereho se zivej vsechny prizivnici z neziskovek a ceske televize. takze za me si myslim, ze toho stahuju jeste malo, kolik toho stat ze me jen na tyhle potreby vysaje.
k samotnymu filmu starwars jak uz jsem nekde psal, je to opravdu nejhorsi dil. to uz ten prvni se mi libil vic. ja nevim jestli to je tim ze jsem starsi ale ten scenar mi pripadal opravdu naivni a velmi deravy a hlavne dost predvidatelny. ale ze vseho nejvic me stve, ze maj potrebu i do teto klasiky sroubovat aktualni multikulturni veci ve stylu, ze jeden hlavni hrdina uz musi bejt cernej. cernosku tam nemuzou dat, protoze ty jsou vetsinou hnusny, takze musi byt cernoch vs. bila kraska. jak typicke pro dnesek, protoze hadam ze tento film bude chtit soutezit na oskarech takze musej mit nejakou kvotu cernych hercu, aby pristi rocnik zase nebojkotovali ti afromexicani nebo jaky je dnes korektni nazev pro cernochy. mimochodem ten vykon hlavniho hrdiny nic moc. celkove to bylo naivni , ja to zkoukaval na trikrat. poprve jsem to vypnul v pulce, kdyz ho premlouvala at s ni nekam jede jakoby to byl jeji bratr nebo manzel nebo nejblizsi pritel. a pritom ho znala sotva par hodin a ja si rikal tohle fakt ne. a podruhy jsem to vypnul, kdyz to dostal primo do zad od toho zaporaka svetelnym mecem a von to samozrejme prezil a lezel tam jen zraneny a planeta pod nima se zacala rozpadat... no vsak vite taky jste to asi videli. to uz jsem nedaval podruhy. tech scen kdy jsem to chtel vypinat bylo vic, ale to bych asi nikdy nedokoukal a netykali se jen tehlech dvou lidi. za me skoro skoda casu, ktery jsem tim stravil. ani uz nemam nejak chut se tesit na dalsi dily. a to jsem se na tu sedmicku uprimne tesil

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsme viděl Les Misérables in Concert: The 25th Anniversary tedy koncertní provedení muzikálu, díla Viktora Huga ku příležitosti 25 výročí muzikálu a světe div se inspektor Javert černej . Jsme zvědav kdo první uvede černého Adolfa Hitlera, zásadním dílem bude zpracování života Ježíše Krista v kterém zjistíme, že byl černý a muslim.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Ale Ježíš byl přece muslim, vždyť je to jeden z nejvýznamnějších proroků islámu :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jezis samozrejme nebyl a nemohl byt ani muslim, ani krestan, protoze ani jedno z techto nabozenstvi pred jeho smrti neexistovalo. Jezis byl zid, a to narodnosti i nabozenstvim. A pravdepodobne nebyl cernoch, ale ani tak arijsky bily jako na vetsine zpodobneni.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

YOU DONT SAY (meme)
http://www.postavy.cz/foto/you-don-t-say-foto.jpg

díky, že jste nám to vysvětlil, bez vás by jsme si dál mysleli,že Ježíš byl černej muslim

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Nedávno jsme viděl Les Misérables in Concert: The 25th Anniversary tedy koncertní provedení muzikálu, díla Viktora Huga ku příležitosti 25 výročí muzikálu a světe div se inspektor Javert černej"

Všiml jste si také, že historicky často ženské postavy hráli mužští herci? A že Patrick Stewart jednou hrál Othella? V divadle si může hrát kdokoli kohokoli, to už je taková tradice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, vypnul jsem to také asi v polovině. Film je tak vycpaný sociálním inženýrstvím, politické zadání smrdí tak, že se to nedá snést. Kvalita toho snímku je opravdu příšerná. Důvody přesahují rámec tohoto webu, tak nebudu zakládat flame. Slabším povahám a zejména těm co vytěsnili televizi ze své domácnosti doporučuji vzít si pro projekci k ruce kýbl, aby měli kam zvracet. K tématu, stažením tohoto filmu nepřišla studia o nic. K rozhodnutí nejít na něj do kina stačí přečíst si pár diskuzí k tomuto veledílu a perle hollywoodské kinematografie.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Existuji takove filmy, za posledni dobu jsem narazil hned na vice - vicemene festivalovy material: Anomalisa, Lobster, Lady in the van. Vse ma jiz 1080p BR rip, ale presto na to do kina vyjimecne jdu - cena vstupenek treba na Febiofest nebyla nijak silena.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

1. pokud jsi v televizi videl upoutavku, tak uz jsi reklamu zkonzumoval.
2. pokud jsi videl upoutavku, znamena to, ze televize je zapnuta a konzumujes dalsi reklamy, je jedno jestli pasivne.
3 televizi jen tezko zpusobis skodu, poplatky za TV platis v inkasu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s kolegou vyse. Osobne jsem v podstate presel na model, ze na co chci, na to jdu do kina a na co nechci, tak na to se proste nekoukam.
Neumim si osobne predstavit, ze by mi byl odporny nejaky reziser/zanr/film/cokoliv, a presto bych si to stahl a koukal na to. Babovresky mi prijde jako dementni zabava pro dementni lidi, a tak jsem nesel do kina, nestahnul si to a ani se na to nebudu divat v TV.
Asi existuji vyjimky, kdyz z nejakeho zasadniho duvodu jsem nekdy nemohl na neco do kina (ja nevim, musel jsem hlidat nemocny decka) a pak jsem si to tedy stahl. Ale uz si nevybavim, co to vlastne bylo za film, a jak je to dlouho. Rozhodne to bude uz nekolik let...

Kecy o tom, ze si clovek stahne film a pak na to jde do kina, "kdyz je to dobry", tak to nezeru. Jo, asi se to stane, v 0,000000001% pripadu. Mozna.

Skoda vznika imho predevsim v moralni rovine. Autor filmu ma nejakou cenu a nejaka pravidla, a jejich porusenim proste nerespektuji autora.
A vidim 2 moznosti - bud se mi film libi, autora filmu mam v oblibe, a presto si jeho film stahnu, tedy z neho autor nic nema - imho v tu chvili se chovam jako zmrd.
A nebo se mi to nelibi, presto si to stahnu a divam se na to - v tom pripade jsem asi uplnej debil, protoze nechapu, proc bych to mel delat, kdyz se mi to nelibi :-))

Osobne se nechci chovat jako zmrd a snazim se respektovat prani tvurcu filmu (hudby, atd atd). A imho ta "moralni cena" je mnohem, mnohem vyssi nez par desitek/stovek korun. Chovat se jako zmrd je horsi, nez ze jsem nekomu nezaplatil par korun. Kdo se totiz chova jako zmrd, dela tento svet horsim.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ja nevim ale jako debil mi pripadas spis ty. spravne jsi rekl, ze je to hlavne moralni problem jak si to clovek ospravedlni, ze to stahl na internetu. ale jako promin, ale zuzit to jen na dve moznosti, kde jeden clovek je zmrd a druhy debil... spis z tebe mluvi nejaka zaujatost a snazis se tady vypadat jak moc ses nad tim zamyslel a pritom jsi napsal snusku slov co te zrovna aktualne napadly. ja myslim ze tech rovin je mraky a i autor tohoto blogu jednu moralni cestu naznacil. mimochodem ja se s ni vcelku ztotoznuji. filmy jsem mel rad, ale poslednich par let uz me to v podstate nechava chladnym. divam se vylozene jen na nejaky top filmy a pritom zjistuji, ze i tak jsou to mnohdy kraviny a jsem ze srdce rad, ze mam jinou moznost videt ten film nez na to jit do kina nebo si to kupovat na nosici. ja si svoje veci platim a myslim ze jsem OSE, CPU, CT a jinejm prizivnikum nasypal za zivot tolik penez, ze by mi spis meli vracet oni.hudbu neposloucham ani nestahuju a stejne za ni platim, CT az na opravdovy vyjimky nesleduju a stejne za ni platim, filmy sleduju jen vyjimcne az podle pozitivnich kritik a hodnoceni a i tak co jsem zaplatil za vsechny nosice, diky tiskarny, karty, flashky a ja nevim co jeste, tak ja mam opravdu svedomy cisty kdyz neco stahuju. a nemusim poslouchat od nekoho ze jsem bud zmrd nebo debil.

+1
+57
-1
Je komentář přínosný?

ČT platit nemusíte, jednoduše nemějte televizní přijímač. Nebo se odstěhujte do jiné země a odtud tlačte na zákonodárce aby tento typ zdanění zrušili.

Jak souvisí například autorem článku zmíněný film OSA, jak s tím souvisí drtivá většina filmové produkce a audio produkce autorů, kteří s OSA nepodepsali smlouvu, tudíž z poplatků, které OSA vybírá ti interpreti nevidí ani korunu?

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

takze tvym resenim abych nemusel platit CT je abych odhlasil televizi, spolu s dalsi dvacitkou komercnich kanalu. opravdu rada k nezaplaceni. mohl bys jit do politiky, mas talent na zmetkovita reseni. ta tvoje druha rada abych se odstehoval kdyz se mi to nelibi, na to ti reknu jen na***t. ja jsem tu doma a nikdo me nebude vyhazovat. ja jsem se tu narodil a moji predci tu mnoho generaci zili a tuhle zemi take budovali.
a jak souvisi hodba filmy, OSA CPU, CT? no cely showbiznis je jedno svinstvo, takze mi nepripada nejak divny hazet hudbu, filmy, televizi do jednoho pytle. resi je mimochodem i jeden "autorsky" zakon, ktery sam o sobe jen betonuje status quo z let pred desitkami let a radsi nic jako nove technologie nechce resit, protoze nikdo nevi kam by se to mohlo zvrtnou takovy novy "autorsky" zakon.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

A co ta možnost, tlačit na změnu zákonů, pokud se vám nelíbí autorské a koncesionářské poplatky, tak se angažujte, tlačte na vámi volené zástupce popřípadě založte vlastní iniciatuvu a běžte do politiky vy. Já na těch zákonech necítím potřebu něco měnit.

A ano prodejte a odhlašte TV. Poplatek je forma daně, kterou platí pouze ti, kteří vlastní TV přijímač. ČT i ČR za to plní mimo jiné veřejnou službu, kterou doufám nikdy nebude potřeba využít.

Nějaký problém s autorským zákonem a novými médii? Rád se nechám poučit nějakými konkrétními fakty, namísto nadávání jako ve 4. cenové po 10. pivu.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

ja myslel zr ti to stacilo a vono se to musi zakonite ozvat. te d uz to po me nechce abych se odstehoval. ted uz to po me jen chce abych tlacil na zakonodarce aby zmenili zakon. ja ti reknu jedno. oni s tim radsi nic nechtej delat. a jestli nechapes proc tak jsi nejakou dobu za mnou. protoze jim to takhle vyhovuje. jakmile by muslei prijmout novy technologie tak by je ten zakon pripravil o tisky ktery maj ted jisty z kazdy prodany technologicky veci

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak se platí ČT? Teď to nemyslim nijak špatně, ale vážně to nevím. Nikdy jsem nic takového neplatil, ani nevim, jak a kde bych to dělal...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

přijdete na poštu a nahlásíte placení radia/TV na SIPO a je to. Po tomto nabonzování sebe sama je případné odhlášení od placení zákoných!!!..., poplatků mnohem těžší a velmi podozřelé a od odhlášení stále riskujete v budoucnu doměření popolatku včetně penále zpětně!...

A to až to bude doshovat vyšší částky, aby stálo za to proti vám poslat exekutory a je velmi těžké v již opět napůl socialistické ČR dokazovat svoji nevinu!... Máteli již jen elektrickou přípojku a jsteli vlastník domu, nevyhrajete to!

Můj brácha takto doplácí skoro 100.000,- kč zpětně :-( Přitom na TV ani nemá čas čučet, neb dělá v zahraničí a má se co ohnánět na vícero dluhů (např. spc+zdrav "pojištění" -to je taky kapitola sama pro sebe, neb nejde o pojištění ale daň!!!... a zdravotní "pojištovny" mohou vymáhat dlužné "pojistné" také mimosoudně!!! přímo samy!...) a platí blbec brácha i na plno děcek...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď, tím je to jasné. Bonzovat se vážně nebudu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nerad to rikam, ale to je bracha asi fakt blbec.

U televize staci poslat cestne prohlaseni, ze ji nemas a pak neplatis. Tak jsem to udelal ja a mam klid - CT si totiz nejak zjistila, ze jsem koupil byt a tak mi poslali dopis, ze mam bud platit nebo poslat to prohlaseni. A kdyz televizi nemam od roku 1997, tak jsem samozrejme poslal prohlaseni...

Ja taky pracuji v zahranici (mimo Evropu) a napr. ze zdravotniho pojisteni se da jednoduse odhlasit - ovsem to ma smysl pouze tehdy, kdyz chcete chodit k doktorovi vyhradne mimo Cechy. A k tomu "mimosoudne!!!" - pokud jste v Cechach zdravotne pojisten, mate zakonnou povinnost pojisteni platit (ze je to dan neresim, tak je to ve svete bezne). Mne prijde rozumne, ze se to pojistovna pokusi vymoct sama, protoze kdyby ke kazdemu nedoplatku jeste pridavali cenu soudniho rizeni, tak by se z toho podelaly jak soudy, tak neplatici.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je konina. TV mám primárně jako zobrazovač a rodina se kouká hlavně na placené kanály na kabelovce. Nějak to přežiju, že jim musím platit, protože uznávám veřejnoprávní službu - ale nechápu, proč veřejnoprávní TV má sportovní kanál a nevím ještě jaký - stačil by snad jeden, ne? Sport je typicky komerční věc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mně by nevadilo, že má ČT pět kanálů - mě vadí, že tvrdě prosazuje jeden jediný názorový okruh, navíc takový, s nímž drtivá většina občanů nesouhlasí. Jinými slovy, chrlí na nás tupou propagandu. České televizi podle průzkumů nevěří přes 70% občanů - a nikdo s tím nic nedělá.

To je naprosto v rozporu se zákonem.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A ten průzkum si zadával Konvička nebo Zeman? :-)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

a ty si kdo sluníčkář?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Kdo nepobral rozum, vystačí si s nálepkami.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sport šíří naconalismus (my - Češi!... a oni - Němci... a hrrr na ně! A my porazíme Němce! a pod. nacionální zobecňování...) a veřejnoprávní jej šíří pod záminkou , nebo naivní doměnkou, že jde o šíření vlastenectví... Sport a nacionalismus v něm jsou kořeny válek! :-( ... Proto jej preferují politici, stejně jako Hitler! Nebo Putin a nejen OH v Soči - ať to stojí co to stojí!... A veřejnoprávní musí... jejich parádu "prodat" ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

me nacionalismus nevadi. myslim, ze kazdy by mel byt hrdy na svuj narod a pokud v necem neni, tak by to mel zkusit zmenit. ted nemyslim jit do politiky ale existuje neco jako volby a kdyby ldi nevolili furt ty samy zlodeje ale davali sanci novym stranam, tak se politici vic boji a delaji vic pro ldi. takhle vedi ze maji sve jisty a serou na nas. a todoslova.
me naopak prave vadej lidi, kteri by v zahranici ani nepriznali ze jsou cesi, protoze se za to z nejakyho duvodu stydi. jejich cestvi konci kdyz prijde nejaky narodni problem. klidne by nasi republiku nechali zmisez jen kvuli par kvetinkam nebo imigrantum. oni prece maji vetsi prava jako navstevnici nez my, kteri tu zijem jen staleti. tohle me stve a stve me to v cele evrope ze se kdysi tak slavne a hrde narody rozpadaji, protoze jsou dnes vsichni vychovavani jako srabi

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Teda ze by zrovna Hollywood nebo cely filmovy prumysl mohl mluvit o moralce? No budiz!

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si film někdo nekoupí nebo na něj nepůjde do kina, proč ho stahuje a kouká na něj? Logicky, buď o něj mám zájem a nějakým způsobem si ho koupím nebo na něj jdu do kina, nebo mě nezajímá a nekoukám na něj.

Jestli to není právě tím, že je tady ta možnost levnějšího shlédnutí... kdyby ta možnost nebyla, věřím že lidí co si to koupí nebo půjdou do kina bude vyšší

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

do kina jsem nechodil ani kdyz internet byl jeste b zacatcich a najit film v cestine bylo docela obtizny a jeste k tomu v dobre kvalite. proste nekdo je takovy, ze veci jako sluzby a zazitky, ktere vyprchaji ma v seznamu priorit hodne nizko a dava treba prednost vecem, ktery vydrzi a zustanou. takovy do kin nenazenes jen kdyz jim ztizis pristup k filmum na netu. jen by se cetly vice recenze od lidi a dojmy od znamych a clovek by byl opatrnejsi. ja to mam spis tak, ze si to stahnu a pak jednou se objevi dobra akce na to si koupit originalku

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K čemu čtení recenzí když na to ti lidi stejně nepůjdou? A nemluvil jsem o stížení, ale zcela nemožnosti. V době začátku filmografie, kdy jediná možnost byla vlastnit fyzicky filmové pásmo, lidi do kin chodili... Proč nechodí teď?

Proč si to stahujete když si časem koupíte originálku? Můžete na to kouknout až si ji koupíte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v tom pripade bych si nekoupil originalku. ja si musim originalku koupit jen u filmu, ktery povazuju za skvely nebo aspon velmi dobry. mam doma takhle takovou mensi sbirku. ale odmitam kupovat nebo chodit na filmy, ktery povazuju za prumerny nebo kraviny. a tech je bohuzel podle me ted prehrsel. vsetne tech zminovanych star wars. a jeste ti reknu jedno, driv bylo chozeni do kina stejne bezny jako chodit na nakup. cena listku v pomeru k platu byla mensi. dnes kdy jsou kna digitalni a opravena , tak musej cenu napalit aby se jim tahle zmena a upgrade vratilo a ja opravdu nehodlam davat sto a vice korun za pitomej listek. a to jen pro sebe. kdyz clovek vezme holku nebo otec dokonce deti, tak ty castky litaj tak ze si rikam, ze to snad ani neni normalni. a do kina se chodi daleko mene casto. ja jsem chozeni do kina nikdy nenavykl ani predtim, takze ted uz me do kina nedostane nikdo. naposledy jsem byl v kine na matrixu, takze si spocitejte kolik to bylo let. a to jsem vedel do ceho jdu protoze jsem znal recenze a ohlasy a soundtrack jsem mel davno stahnutej z Napsteru

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Odpoved na otazku zavisi od rozhodneho prava

1. V nas je autorske pravo- mimo ine pravo autora udelovat povolenie na pouzitie diela
2. V anglosaskom svete je copyrightove pravo- pravo vydavavatela na monopol na vytvaranie kopii diela

Pouzitim diela nie je jeho stiahnutie, ale napr. spustenie programu, ci pozretie si filmu/serialu

Staihnutie ale je vytorenim kopie diela.

V pripade, ze je autor z jednho typu prva a konzument z ineho musia sa dohodnut na tom, akym pravom sa riadi ich vztah. Ak sa nedohodli, tak si rozhodne pravo vyberie autror/vydavatel v case zaloby..

V anglosakom prave skoda vznika tym, ze vydavatel prisiel o monopol na tvorbu kopii diela. A to,ze je niekto monopolom ma svoju cenu...

Co sa tyka "vypalneho", problem je v radiaach a TV, ktore platia malo autorskym zavazom a tieto zvazy musia na zaklade medzistatnych dohod platit zvazom zo statu autora (napr. hudbty hranej v radiach) rozdiel vo vyske poplatkov, ktore su vyberane v zmluvnych statoch.

Z vypal;neho sa sanuje strata z cinnosti radii

Tomu sa da zabranit tak, ze sa v nasom state bude hrat vela domacej a malo zahtranicnej hudby a tomu sa radia brania
http://medialne.etrend.sk/radia/radia-ziadaju-o-vynimky-z-kvot-ako-argum...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Odpoved na otazku zavisi od rozhodneho prava

1. V nas je autorske pravo- mimo ine pravo autora udelovat povolenie na pouzitie diela
2. V anglosaskom svete je copyrightove pravo- pravo vydavavatela na monopol na vytvaranie kopii diela

Pouzitim diela nie je jeho stiahnutie, ale napr. spustenie programu, ci pozretie si filmu/serialu

Staihnutie ale je vytorenim kopie diela.

V pripade, ze je autor z jednho typu prva a konzument z ineho musia sa dohodnut na tom, akym pravom sa riadi ich vztah. Ak sa nedohodli, tak si rozhodne pravo vyberie autror/vydavatel v case zaloby..

V anglosakom prave skoda vznika tym, ze vydavatel prisiel o monopol na tvorbu kopii diela. A to,ze je niekto monopolom ma svoju cenu...

Co sa tyka "vypalneho", problem je v radiaach a TV, ktore platia malo autorskym zavazom a tieto zvazy musia na zaklade medzistatnych dohod platit zvazom zo statu autora (napr. hudbty hranej v radiach) rozdiel vo vyske poplatkov, ktore su vyberane v zmluvnych statoch.

Z vypal;neho sa sanuje strata z cinnosti radii

Tomu sa da zabranit tak, ze sa v nasom state bude hrat vela domacej a malo zahtranicnej hudby a tomu sa radia brania
http://medialne.etrend.sk/radia/radia-ziadaju-o-vynimky-z-kvot-ako-argum...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímá-li koho tématika legálnosti poskytování odkazů, nechť si pročte dosavadní příslušné rozsudky a nálezy. Leccos se pak čtenáři ozřejmí, jelikož zdaleka není vše tak jak bouřlivě hlásají různé sdělovací prostředky. Co se imho týče stáhnutí (myšleno filmu, ne programu či dbase), je problematika zrovna tak složitá a na první pohled (nezřídka i na druhý...) nejasná, že neexistuje žádný univerzálně vítězný návod ani pro, ani proti. Rozebírat to celé by vydalo na x stránek, a stejně by to bylo k ničemu, protože tématika je individuálně i právně dynamická (i ze strany naší slavné Evropské mUmie), i když ta právní dynamika plyne spíše rychlostí a elegancí stoky plné ho... Čili, homo sapiens se zorientuje v problematice přinejmenším v rozsahu, který postačuje jeho záměrům, a ví poté aspoň rámcově, co a jak. A ne-sapiensové pak končí přikováni na pranýři senzacechtivých a krvelačných sdělovacích prostředků. Ale od ledna 2015 už by rozhodně neměl platit oblíbený školácký výpočet, že škoda rovná se zjištěná stahnutí krát cena DVD.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Konkretne na tento film som v kine bol, po skonceni filmu som krutil hlavou a neveril som ako môze byt tato sracka tak vysoko hodnotena... Tak som si povedal ,ze pozriem este raz BDRIP ,ze mozno som nieco nepochopil ,ale smola po pol hodine som to vypol a olutoval som cas ktory som tomuto "dielu" venoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je mozny ze s odstupem casu na tenhle dil budeme hledet jako na prvni dil star wars. taky jsem si rikal, proc z toho delaji komedii, ale pak prisly dalsi dily a ty se mi libily vic. nejvic asi treti dil, protoze byl vic temny. ja si myslim, ze fanousci star wars se nechteji divat na pohadku, ale na scifi drama s nejakou slozitejsi zapletkou.
takze treba (a to je moje posledni nadeje) to s ostatnimi dily bude jako tenkrat s dily 1-3. takze devaty by mohl byt nejlepsi. ale jak rikam, uz je to jen prani. treba budeme rikat, ze sedmy dil je jen naivni sracka, ale osmicka je uz lepsi a devitka fakt husta. ale pokud to bude tocit furt tem Abrams tak si nejsem jisty s vysledkem. on je nevyzpytatelny. ja myslim, ze nez zacne tocit dalsi nejaky film, ktery spada do legendarni sagy, tak by si mel nastudovat i fanousky, co se jim na te serii libi a to tam nechat. u star trecku se taky nikoho neptal a cely to udelal po svym a pak ny nej byli fanousci nasrani. ted vzal star wars a ntocil ho jako naivni pohadku vhodnou i pro nejmensi det, ale jaksi zapomnel, ze puvodni fanousci jaksi odrostli a ze se s pohadkou nespokoji.
meli to nechat tocit rezisery Hry o truny a myslim ze by to dopadlo daleko lepe.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

proč mají Star Wars 7 tak vysoké hodnocení??
Lidé nejsou schopni hodnotit dokonale objektivně a do hodnocení se promítají i nostalgické hodnoty, které tomu filmu přisoudí.
Po tolika letech byly konečně vydány další Star Wars a lidi by to zhltli, i kdyby to byl odpad.

Myslím, že teprve následující díly už nebudou hodnoceny s tak růžovými brýlemi...

(osobně jsem taky odcházel z kina nadšený a až po pár dnech, co se mi to uleželo, jsem si uvědomil tu podprůměrnou kvalitu)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě kterákoli odpověď na tuto otázku je v čistě hypotetické rovině. Svět je takový, že kopie bez svolení dělat lze, lze to dělat relativně snadno a NELZE to vymýtit jinak, než že se eliminuje lidstvo jako celek tak, aby nikdo nemohl bez oprávnění užít díla jiného či vytvořit jeho kopii.

Na tuto otázku se dá odpovědět jen tak, že se nějak zajistí, aby ta díla nešlo užívat nelegálně (při zachování stávající legislativy - variantu „odteď je všechno free a tudíž nic není nelegální“ teď pomíjím, ale je imho jediná smysluplná, protože tak to už dřív bylo). To bohužel nelze, takže ultimátní odpověď na tuto otázku života, vesmíru a vůbec, se nikdy nedozvíme. A i z toho důvodu je to jedno. Ať si to každý dělá, jak sám uzná za vhodné, a je připraven nést za své jednání následky, potažmo své jednání obhájit, zejména pak u soudu.

Jsem toho názoru, že stávající situace je rovnovážným stavem mezi tím, co filmový/hudební/softwarový/apod. průmysl chce, a co se ve skutečnosti děje. Úplně stoprocentně nadšená z toho není ani jedna ze stran a já si nedovedu představit situaci, že by to mohlo být nějak lepší.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Stažením žádná škoda nevznikne, leda tak vám, že si zahltíte přenosovou linku.
Jiná věc je, pokud se na ten film podíváte bez nějaké formy zaplacení - lístek do kina, předplatné Netflix apod., DVD, reklamy v TV.... A tady souhlasím s Lojzou: buď se mně ten film líbí a pak je fér autorovi přispět a nebo ne a pak je schizofrenní se na něho přesto doma podívat. A nebo prostě jen lžete sám sobě (a jiným) a ve skutečnosti se vám jen nechce pustit chlup, natož korunu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ja prispivam autorum az ex post. az kdyz se mi film libil. a nedavam jim horentni castky, proste pockam na nejakou vyhodnou akci a dvd jsem si koupil. dnes uz to taky moc nedelam. ale po pravde moc filmu nesleduju, to uz jich vic shlednu v televizi, protoze tu mam nekdy pustenou napozadi. ja nejvic filmu stahnu paradoxne pro jiny lidi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chápu dobře, že se sice podíváte v době premiéry, ale platíte až je film ve výprodeji v Levných knihách? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je takova variace na starej dobrej argument "stejne bych si to nekoupil". :)

I zde lze donekonecna diskutovat, zda je pisatel odpornej zlodej, nebo vlastne o nic nejde. Jedna strana bude tvrdit, ze majitel prav o ten rozdil zchudl, protoze na odmenu v puvodni vysi mel moralni pravo, kdyz to pisatel videl v dobe, kdy ta cena platila. Druha bude oponovat, ze moralni pravo je sice pekna vec, ale mezi zchudnutim ve smyslu "nepribyde" a "ubyde" je docela velkej rozdil, a ze to muze byt taky tak, ze proste majitel prav blbe odhadl, kolik lidi bude ochotnych puvodni cenu zaplatit. Na to prijde protiargument, vyznivajici tak, ze lidi jsou svine, co platit nechcou, naprosto ignorujici moznost, ze dilo pozadovanou cenu jednoduse nema. Samozrejme se najde nekdo, kdo si neodpusti na to poukazat. Na to vetsinou nasleduje otazka, o ktery byva pisatel presvedcenej, ze je prudce genialni, ze on by taky rad Ferrari za deset tisic a je-li tedy spravny si ho jit ukrast, kdyz ho za tu cenu nikdo neprodava. Vytrvali diskuteri jeste poukazou na to, ze s ukradenym Ferrari nemuze puvodni majitel nijak dal nakladat, zatimco "ukradenej" film lze jinym zajemcum prodavat naprosto v pohode. V tyhle fazi ale uz diskuse ztraci smysl, nebot obema stranam je jasny, ze jejich pohledy na vec jsou zcela nekompatibilni.

Proto jakakoliv diskuse na tohle tema nema cenu. Protistrany si maximalne uznaji nejaky dilci argumenty, ale nikdy se nemuzou shodnout. Vsechno uz bylo milionkrat omleto a vysledek zadnej a nikdy nebude.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

v dobe premiery na dotycny film opravdu nekoukam, ja cekam az bude nejaky normalni rip. a to vetsinou kdyz si reknu ze uz jsem dlouho nejaky film nevidel a projedu filmy ktery jsou rok dva stary a neco z toho stahnu. takhle se neda mluvit ani premiere na nosicich.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Do kina v podstatě nechodím, 20 let jsme si nekoupil jediné DVD, CD, BR, pokud jde o reklamu v TV mám zásadu , nikdy nekupuji to na co je reklama.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jdu si zaplatit reklamu na: Pijte vodu, pijte pitnou vodu, pijte vodu a nepijte rum.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Že bych tímhle downloadem způsobil újmu majiteli práv , když jsem na StarWars 7 byl v den premiéry , poctivě zacáloval dvě vstupenky a pak se už nestačil divit , jaký to výluh z předešlých dílů nám servírovali ? Ha další stažení a hypotetická škoda roste , i když fyzicky ten film nikdo konzumovat ani nebude .
Prostě asi těch patnáct let se stále dokola řeší zda škoda vzniká a jak ji vyčíslit , místo stanovení nových pravidel a specifikace nutné ochrany autorského díla ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je ve špatném řešení legislativy, protože zákony chrání pouze vydavatele a spol, ale vůbec ne zákazníka. Pokud nějakým zákonem ustanovuji monopol, a autorský zákon takový je, potom bez ochrany zákazníka je zcela špatný. Vždyť vydavatelé si mohou zprznit výrobek čímkoli, nejvíce to dělají sra.kami před spuštěním filmu či třeba snížením dynamiky i starých skladeb na nově vydávaných CD. Pokud mne zákon vůbec nechrání a jim dovoluje dělat si co chtějí, protože to samé dílo nikdo jiný vydat nesmí, čili není tu konkurence ani kvalitativní, ani cenová, pak ať se nediví, že se drtivá většina lidí chová tak, jak se chová. Kam vede monopol každý ví. Navíc, když si nějaké album koupím na LP, pak na CD, pak na SACD či na Blu-ray, pokaždě platím právo na použití díla, i když jsem ho už zaplatil.
Já sám vlastním hodně originálních CD a DVD, poslední dobou i Blu-ray, ale nyní už nová CD nekupuji (jsou téměř bez výjimky (snad kromě vážné hudby)) zprzněna ztrátou dynamiky, a pokud si někdy koupím DVD nebo Blu-ray, nejde vůbec do přehrávače, ale rovnou ke kopírování a vytvoření MKVčka. Díkybohu, že AnyDVD HD neskončil. Pokud bych si Blu-ray nemohl zkopírovat, nekoupil bych si ho.
A do kina chodím děsně nerad. Připadá mi, že velká část diváků tam chodí kvůli popcornu či pokecu a to opravdu nemusím.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pod toto se v plnem zneni podepisuji +1

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem chtěl zajít na Star Wars ale když jsem chodil do práce tak nebyl čas po nocích jít do kina jelikož se film vysílal jen po 22 hodině, a když čas byl tak film přestali dávat. Ano možná v kině tady za rohem jej možná dávaj, ale zážitek z filmu by byl asi jako si z internetu zkouknout na CAM verzi.
Ona vzniká ztráta jelikož už se nečeká rok na DVD, nebo 5 let než film bude v TV. A dá se vůbec v ČR sehnat BluRay disk legálně? Nemyslím objednávku přes zahraniční Amazon a podobně (bez českých titulků, které samosdřejmě člověk chce).
DVD nemá cenu kupovat jelikož z něj bude drahý podtácek nebo nějaká ozdoba na balkóně jelikož DVD přehrávač doma nemáme (ano je to divné, ale máme jednu DVD vypalovačku asi ještě funkční).
A když jsme u Star Wars netrhal náhodou předprodejní rekordy jen aby lidi ho mohli vidět v kině?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek "cena je příliš vysoká na to, kolik reklamy je člověku vecpáno před filmem, jak ten fanoušek popcornu smrdí ze sedadla za mnou a kolik je v sále idiotů fotících si plátno mobilem"

je vidět, že v kině jste nebyl už hodně dlouho... a nebo jste nějak dokázal najít to absolutně nejhorší kino v ČR.

--------------------------------------------------------------------------------------------
k reklamám:
ty klasické komerční reklamy jsou tak asi jediná věc, která nám může vadit.
Ale zase to má i světlou stránku: všichni hladovci se během reklam tak nudí, že dokážou spořádat jejich jídlo a pak během filmu už nemají co jíst a tak neruší šustěním :D
(a proti filmovým trailerům nic nemám, ty spíš vítám)

ke vzduchu:
osobně jsem v posledních 5 letech nikdy neměl problém a všechny kina byla pěkně odvětrána a klimatizována... takže jste buď dlouho nebyl v kině a nebo jste fakt narazil na jedno z nejhorších kin v ČR

fotit si plátno mobilem?
Tak to už tady není též hodně dlouho. Pár let zpátky kina totiž "začala chytat" lidi, co natáčejí filmy. Dokonce i ČPU si prosadila svůj krátký spot před každým filmem, který před tímhle varuje.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na SW7 jsem byl v IMAXu, v pondeli pozde vecer... bylo nas tam dohromady asi 10. Clovek, co sedel par rad za mnou si platno vyfotil kdyz film zacinal.

Jinak souhlasim, ze JJ Abrams neni zrovna moc dobrej reziser a SW7 jsou dost spatny film.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

haha, Praha no...

navíc asi obsluha nepředpokládá, že by se nějaký blázen pokusil nahrávat 3D promítání...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co proste analogie k deflacnimu odkladani spotreby? Kdyz vim, ze si ten film za par mesicu budu moci stahnout na internetu zadarmo, proc bych na nej dnes chodil do kina, ze?

Ta skoda nevznika malou casti u kazdeho z nas, ale o neco vetsi casti u nekterych. Napr. ja filmovy prumysl nejake penize urcite stojim, protoze kdybych nemohl legalne stahovat filmy zadarmo, urcite bych do kina chodil o neco casteji, a ty nejvetsi pecky (tech by asi bylo opravdu malo) bych mozna koupil i na BluRay.

Uplne jinou otazkou je, pokud by mi piratstvi neumoznilo vypestovat si urcitou "zavislost", zda bych si k filmovemu a zabavnimu prumyslu vubec nasel cestu. Skoda piratstvim zkratka neoddiskutovatelne vznika, ovsem muze tam paradoxne byt i zisk a dokud toto nekdo verohodne nevycisli, budou vsechny tyto filozoficke debaty trochu na vode.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Do kina nechodime na filmy ale na rande ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

me naprosto fascinuje, ze se opravdu bere vazne teze v pravu zalozena na principu "co by kdyby"
.. taky by se mi to libilo: zazaluju stat za to, ze neprispiva dostatecne na vyzkum dlouhovekosti a zdravi, a diky to mu me vznika skoda - protoze, kdyby prispival, zil bych vecne a vydelal bych furu prachu.. takze chci nahradu - presne stejen stupidne absurdni je "nahrada skody" z otho, co by mozna nekdo nekdo snad videl a zaplatil...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Já už ani nevím, kolikrát jsem už za ty roky čtení CDR (a nováčka DIIT) použil tlačítko "nahlásit chybu" a pořád bez výsledku. Asi je rozbité.
http://www.proofreading.cz/shlednout-nebo-zhlednout

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To vypalne 30% je aj pri nakupe sd karty s ciny ? Tam to maj za babku a cenovo to spada pod vypalne od colniku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud jste to zaplatil online, tak jste v pohodě a to nejhorší, co se vám může stát je clo od celníků

ale pokud kupujete tu SD kartu z číny v nějakém českém obchodě, tak určitě platíte DPH a výpálné v ceně

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No sice tu v diskuzi každej popsal jak vnímá stažení autorsky chráněného obsahu subjektivně, ale nikdo se tu nevěnoval té hlavní základní myšlence, kterou autor blogu popsal výborně, ale nikoho to v diskuzi nezajímalo.
Jedná se o to, že my všichni, někdo víc někdo míň kupujeme SSD disky, plotnové disky, prázdné CD/DVD, USB paměťi i paměťové karty. Všichni z těchto medií NEdobrovolně platíme částku ochrannému svazu autorskému. V profesionlní sféře jsou tyto media používána k ukládání dat, které nemají s ukládáním autorsky chráněného obsahu nic společné. Tudíž tyto peníze by OSA měla vrátit.

To je to důležité, představte si, že jste majitelem obchodu někde na náměstí. Bojujete o zákazníky aby k Vám přišli utratit své peníze, lákáte skvělou vitrínou, platíte reklamu v rádiu, v telce, posíláte lidi aby roznášeli letáky o vašem obchodě, děláte účetnictví dlouho do noci, vyřizujete reklamace, a žijete stejně na prahu bankrotu.
Jenže na stejném náměstí je taky obchod, nikdo tam nechodí, žádná aktivita, zákazníky nemá, bez vitríny, bez toho všeho a přece jen se ten majitel má luxuně jako prase v žitě, jezdí si Jaguarem. Říkáte si jak je to možné?
Jednoduše, všichni v tom městě tomu obchodu musí posílat malé částky každej měsíc i když v tom obchodě nikdy nic nekoupili a nekoupí. Někteří lidi ani neví, že ten obchod existuje a přesto mu posílají prachy. Příjde vám to fér? Že někdo sedí na prdeli, nic nedělá a stejně dostává prachy?

A pak tu brečíte, ten film je špatnej, jak je holwod špatnej, jak jsou herci špatní a scénář, a kamera a oskar a hudba a výprava a vůbec příběh a výběr barvy pleti herců. Přitom by stačilo jedno jedinné, aby jste mohli zaplatit tolik na kolik si ceníte dílo které jste viděli.
Půjdu do kina, zaplatím 40Kč - na provoz, na uklízečky, na elektriku, na splátku z úvěru na pořízení projektoru a sedadel a jednu účetní. Po shlédnutí filmu by jste mohli do kasičky dát libovolné peníze, které by šli autorovi díla. Špatnej film, kterej by dostal vemi málo peněz by donutil autora zamyslet se proč se to lidem nelíbilo a dali mu tak málo peněz a popřemýšlel by nad tím jak to příště udělat lepší. Takhle by autor 50odstínu šedi přišel pěkně na buben za PR které vynaložil a popřemýšlel by příště nad tím jestli zase bude lákat na film kterej každej ohodnotí bídně. Dneska je to bohužel tak že ačkliv se natočí jakákoliv sra*ka tak vždycky na sebe vydělá. Viz film Area51. Trezorová záležitost z roku 2009 (nevím přesně) do kin to pustili teď, a náklady 5mega a film vydělal 7,5mega i když to je sra*ka. Prostě vždycky ten film vydělá a to je špatně. Nepřeji nikomu smrt a exekutory za prodělečnej film, ale bez toho se z bludné spirály nikdy nevymaníme a budeme pořád koukat na horší a horší filmy.

Jo teď se tady najde miliarda lidí jak bude říkat že by tam nehodili ani korunu, že by byli všichni vychcaní. Já ne, nesouhlasím s přemrštěnou cenou za hru? Fajn... počkam si a za rok je ve výprodeji za pár korun které již akceptuji a koupím si ji. Jsem legalní? Nebo nelegální? Hru jsem hrál před tím než jsem si ji koupil, ale nakonec jsem si ji koupil ale za jinou cenu. Můžu za to já že tu hru slevnili? Nebo to bylo jen neakceptace tolik peněz za třeba neuplně uchvatné dílo, které by mě donutilo zaplatit 1500,-Kč ? A kde tedy je ten poplatek z mediií které jsem koupil? Měl by steam kontrolovat jaké disky v PC mám a dát mi slevu? za 1450,-Kč? Co třeba za hry platit 0,01Kč za minutu hraní? hrajše to půl hodiny, nelíbí se ti to a vypneš to, zaplatíš 0,3Kč. Pak se najde někdo komu se to líbí a bude to hrát rok a půl, zaplatí 1500,-Kč. Naprosto bezproblému. Čím víc lidí a déle tu ru budou hrát tím víc vydělá i autor? No není to víc motivační? Lepší motivace než 815642343tej díl CallofDuty, FIFA, NHL apod...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

ten nápad s časovým placením není moc dobrý
na jednu stranu by se vývojáři snažili hru zbytečně natahovat, ať u ní strávíte co nejdéle.
na druhou stranu by hráči nadávali na jakoukoliv zdlouhavou pasáž a nedejbože loading obrazovku!!

myslím, že celkově by to asi uškodilo hratelnosti...

------------------------------------------------------------------------------
a k těm "špatným" filmům:
Myslím, že jste je neohodnotnotil objektivně.
Nevím, proč vás to tolik vadí, že film, který vy osobně považujete za "odpad", vydělal 7,5 milionů... očividně se ten film někomu líbil a vůbec nezáleží na tom, že zbylých 95% lidstva si myslí, že je to mrhání penězmi.

7 miliard lidí na světě znamená 7 miliard různých názorů... prostě neexistuje film u kterého by se všichni shodli, že je dobrý, vždycky se najde určité procento lidí, kterým se ten film nebude líbít.

vše je v pořádku, tak dlouho dokud nás nikdo na ty (podle nás špatné) filmy nenutí koukat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

K tomu poslednímu bodu: přesně to se děje při nákupu DVD. NEMÁM zájem obdržet tuny reklam, upoutávek a ještě takové ty moralizující výbl!tky o tom, že se pirátit nemá, když si produkt KOUPÍM! A to je dle mě přesně to vnucování obsahu, který nechci a buzerování zákazníka - za moje peníze.
V krámu, kde bych udělal svůj týdenní nákup a nádavkem u kasy dostal školení, jak je krádež zboží nesprávná; nebo v prodejně aut, kde by mě prodejce před převzetím nového auta fundovaně poučil že krást auta je trestné - tak mám dojem že bych jim to zboží nechal na místě ať si ho sežerou sami a chtěl bych své peníze nazpět a už do smrti by mě tam nikdo neviděl. Asi taková je paralela se životem. Nevadí mi za věci platit, to považuji za normální. Ale normální je platit za to co chci, a ne za to co nechci.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

pravda: na DVD(nebo Blu-Ray) jsou ty komerční reklamy a spoty ČPU opravdu k umlácení!

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud lidem dáte možnost, aby mohli platit kolik chtějí, tak drtivá většina nebude platit nic. Pár lidí bude mudrovat, jestli dá korunu nebo dvě, ale většina nedá vůbec nic.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta neustále dokola opakovaná paralela s tím, že mám na "výpalném" předplaceno, takže si můžu stahovat co je mi libo je nesmysl.

Asi jako když zaplatím poplatek za psa tak to neznamená, že můžu nechat srát ho všude.

Tím ovšem ten poplatek nijak neobhajuju.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

lenze vypalne je argumentovane prave tym, ze je mozne si tvorit kopie! a preto je zakonom dovolene vytvarat si kopie! ak chceme, zakazme vypalne a zakazme kopirovanie

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dám velmi jednoduchý návod jak velmi nepřesně spočítat, nespočitatelné. Včera jsme si udělal jednoduchou tabulku s náklady a příjmy k filmu jako je SW7. Předem předesílám, že čísla jsou přesně nepřesná.
Z jedné vstupenky má vlastník práv ( předpokládám, že vlastní práva do CZ a SK ) cca 50Kč.
Z Jednoho DVD má cca 30-70kč ( neberu v potaz BR ).
Jenže tím, že si film "sosnete z netu" a proto nekoupíte DVD a nepůjdete do kina. Vznikne přímá škoda ( majitelům prav pro CZ a SK ) cca v plné ceně vstupenky a plné ceně DVD ( bylo by na dlouho vysvětlovat proč a jak se komu za co platí a jak se vše rozpočítává ). Producent ( v případě SW7 Disney (doufam, nestudoval jsem)), defakto nepřijde o nic ( (přijde o malilinké royalties ) , neboť mu vše již zaplatil vlastník práv pro daný region).
Pokud si tedy stáhne film jeden člověk. Ztráta není nijak "hrozná", ve chvíli kdy ale to udělá více lidí se náklady ( se vším co k nákupu licence patří ( licence, doprava, klíče, materiály, dabing, zpracování videa pro kina, zpracování videa pro DVD, lisování DVD, propagace, atd atd ..... ) začnou rozpočítávat mezi méně vstupenek a DVD, zároveň TV nebudou chtít koupit práva na vysílání, neboť podle výsledku z kin bude nižší sledovanost a tím se sníží chuť TV zaplatit a vůbec film koupit. Jednoduše Fixní náklady zůstaly a rozpočítávají se na méně zisku. Na film prijde méně lidí a tím pádem „asi“ není tak dobrý a opadne o nej zájem ho kupovat ( promítat ).
Nemluvím o nákladech spojených s lidmi kteří licence kupují ( zpravidla licenci kupujete ( větší část platíte po podpisu contractu ) cca 3 roky předtím než jen film v kinech, vlastně kupujete zajíce v pytli ( slíbené herce, slíbeného režiséra a scénář který si fakt za 30 min nestihnete přečíst ). Je zde halda nákladů s lidmi kteří kolem toho pracují. No je toho MOC. A je to drahé a hlavně platíte DOPŘEDU za výsledek, který může být dost katastrofický.
Ale jeden člověk nadělá škodu cca 500,- Ale dva lidé už napáchají škodu 1200 ( a zde je ten problém s počtem lidí se neúměrně zvyšuje škoda ). Navíc jsou zde další náklady, které se s mírou pirátství zvyšují. A hodnota díla ( uvažuji film ), tím klesá.
Takže zase k ceně. Jeden člověk škoda zanedbatelná, tisíc lidí je MOC ( uvažuji v rámci vlastnictví práv pro region ( CZ,SK ).

Jako takovou poznámku bych si dovolil říci, že z karty kterou si pan Ježek koupí a zaplatí Xx Kč výpalné, Vlastník práv ( pro CZ a SK k nějakému filmu ) dostane fakticky H***O. takže pokud má pak pocit, že ho to "opravňuje" ke stažení filmu tak tedy „hodnocení nechám na čtenářích“.

Můžu zde čestně slíbit, že nikdo koho znám z lidí kteří kupují licence na filmy a tím to se živý, nemají OSA a Protipirátskou Unii rádi. Je to ***, jsou ****, *****. Bohužel, zde není úplná anonymita, takže to nebudu více rozebírat. Ale názor a zkušenosti mám a jsou VELMI negativní.
Nicméně, závěr. U jednoho člověka vznikne přímá škoda v hodnotě vstupenky a DVDčka ( neřeším příjmy z merchandising, z online prodeje a další, ale měl bych, neboť to jsou spojené nádoby, ale to už by bylo MOC složité ).
Ale s rostoucím počtem lidí, se dá uvažovat, že škoda poroste logaritmicky ( e na X-tou ).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

zajímalo by mě, odkud jste vycucal, že vlastník práv má z kino lístku 50kč a z DVD pouhých 30-70kč.

váš "jednoduchý návod" je ŠPATNÝ a PLNÝ CHYB
1.)
většina vaší teorie si protiřečí.
Na jednu stranu tvrdíte, že kvůli nízkým návštěvám kina TV nechcou kupovat licence na film... ale na druhou stranu zase trvdíte, že ty licence jsou dávno nakoupené předtím než film vůbec jde do kin, tudíž výsledky v kinech nemohou mít vliv na licence v TV!!!

2.)
Tvrdíte, že zájem navštěvovat kino a kupovat DVD nějak souvisí s velikostí tržeb, což ale vůbec není pravda. Lidi chodí do kina (a kupujou DVD) když je film dobrý.
Jenom minimum lidí si přečte na nějakém box-office tržby z kin, které jsou navíc umístěné na stránky se spožděním, takže jsou neaktuální.

3.)
Mluvíte tady o tom, jak chudákům vlastníkům práv a producentům tržby nedokážou pokrýt ani "fixní náklady", přičemž tyhle náklady se u většiny filmů téměř vždy pokryjí.
Jenom občas se objeví nějaká katastrofa, kdy se tyhle náklady nepokryjou, ale to je většinou jenom u těch totálních ODPAD filmů, které lidi ani nechcou stahovat!!!

4.)
vaše matematické znalosti jsou KATASTROFÁLNÍ.
"e na x-tou" vůbec není logaritmus, ale EXPONENCIÁLNÍ funkce. A ta je tak šíleně velká, že se nedá použít.
A ani správná logaritmická funkce vás nezachrání, protože ta roste tak pomalu, že škoda s každým dalším člověkem navíc by téměř nerostla.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

1) Evidentně vůbec nic netušíte jak svět práv funguje. Takže nemá cenu reagovat.
2) Vůbec nerozumím :) Asi mi uniká souvislost . Co takovému vlastníku práv tvoří tržby potažmo zisk ?
3) Evidentně neumíte číst. Psal jsem že Fixní náklady se pak rozpouští mezi méně lidí ( méně o ty co na film nešli do kina, co si nekoupily DVD, co neshlédli film na internetu on-line, protože TV nekoupí práva nebo za ně zaplatí méně. To je zase ekonomika ... Zdá se že ta také nebude silnou stránkou. Hlavně mi nepište, že děláte někde CFO třeba pro WB :)
4) Ano lze napsat i exponenciální ale logaritmus e-xtou není špatně :) Je to samozřejmně uhel pohledu. Ale podle vašich schopností bych hádal, že máte Matfyz nebo Jaderku. Ale rád si nechám udělat přednášku, člověk se vždy naučí něčemu novému nebo si zopakuje matiku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1.)
"nemá cenu reagovat" ano, na vaše protiřečení totiž nemáte žádné argumenty
2.)
nijak jsem nenarážel na způsob, jak producenti a jiní vydělávají... ale na to, že tam, kde není naděje že by divák zaplatil, nemůžete počítat s nějakou škodou.
Jsou země, kde film do kin nebo na dvd vůbec nejde, jsou země, kde kina a prodejní sítě dvd vůbec nejsou, jsou lidi, kteří si nemohou dovolit zaplatit za film...a u takových zemí a lidí žádná teoretická škoda nevzniká, protože pro ně prostě není alternativní způsob.
3.)
Víte, co to jsou "fixní náklady"?? Jsou to tzv "pevné" náklady, které dál už nerostou s počtem distribucí (pronájem studia, plat herců, cena licencí, veškerá reklama, různé poplatky, plat lidí kteří nějak souvisí s distribucí filmu, atd.)
V praxi to znamená, že stačí určitý počet lidí, co zajdou do kina nebo koupí dvd, a pak jsou prostě ZAPLACENÉ! Jak už jsou jednou zaplacené, tak je jedno, kolik lidí si film stáhne, protože jsou prostě zaplacené!
očividně ekonomika není VAŠÍ silnou stránkou...
4.)
"lze napsat i exponenciální" ??! OMG, ve vašem případě to nelze, protože ta funkce roste tak rychle, že i jenom 2000 jednotek (ve vašem případě lidí-stahovačů) by udělalo tak velkou "škodu", že by na to nestačili ani všechny peníze na světě.
ani "logaritmus (e na x-tou)" není dobře! To je prostě normální přímka, která zvolna stoupá nahoru...což jste určitě nechtěl říct.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Z logickej argumentacie ste sa diskvalifikoval vyrokom: "Jenže tím, že si film "sosnete z netu" a proto nekoupíte DVD a nepůjdete do kina. Vznikne přímá škoda..."
Zamienate priciny a nasledky. Nejdem do kina pripadne si nekupim orig. nosic NIE nutne len preto, ze mam moznost si to zadarmo stiahnut z netu, ale kvoli inym dovodom, ktore so samotnym obsahom filmu/albumu nijako nesuvisia. Rozpisal som ich nizsie vo svojom prispevku, nebudem sa opakovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestliže nepůjdete do kina a film si stáhnete, nevytvoříte tržbu pro vlastníka práv. Na tom není co řešit.
Pokud však Vaše myšlenka jde směrem, že si ho stáhnete a neshlédnete, nebo nestáhnete a nepůjdete do kina. Tak jsme někde jinde.
Nebo opět nerozumím.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale můj problém NENÍ že OSA neposkytne peníze autorovi díla z prostředků které jsem uhradil nákupem harddisku. Vy říkáte že ty peníze na to použít nejdou. Jakto, mě takto prezentovány byly. Mě je to jako uživateli jedno kam ty peníze jdou, máte ty peníze vymáhat po OSe a nebo po zřizovateli OSy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na to, jaké Hollywood chrlí sra..ky, kolik nehorázných peněz v tom topí a stejně je veškerá "A" produkce v brutálním plusu, bych řekl, že pokusy vyčíslovat "ztráty" za jedno stažení jsou přinejmenším absurdní.

Příklad: Na "jedničce" jsem byl v kině a nic moc. Stáhnu si "dvojku" čistě ze zvědavosti, zda hlavní pipině ten výstřih ještě zvětšili, jenže zjistím, že se na to fakt nedá koukat, jelikož je scénárista po oboustranné mrtvici. Logicky "trojku" už nebudu ANI STAHOVAT. Otázka: počítat i to mezi ztráty (byť nehmotné)?

Nebo jiný příklad: Doplňuji si vzdělání a sjíždím Johna Cromwella. Jenže mi chybí Spitfire. Bonton ho na BR nemá a Netflix kupodivu taky ne. Jaká komu tedy vznikne škoda jeho stažením?

Nemohu se ubránit dojmu, že se to "vyčíslování ztrát" neustále točí výlučně okolo horkých novinek áčkové produkce, jejichž hlavním společným znakem je, že produkce narvala víc peněz do reklamy než do samotného filmu. Ale tyhle marketingové blockbustery ať si klidně strčí do pr.... Ty mi nestojí ani za to stažení.
Sakra, to jsem se zas rozčílil ;-)

Otázečka na závěr: kolik stažených filmů jste skutečně zkoukli? Já určitě ne víc než 1/3. A u muziky si troufám říct, že už od dob Napsteru jsem toho dosud určitě neslyšel ani 10%.
Prý je to psychologická satisfakce. Něco jako můj HDD se na to "podíval" za mě. Něco podobného provozovala máma, když za život nahrála několik tisíc VHS, aniž by si pak jedinou někdy pustila.

Když o tom tak přemýšlím, tak největší škoda vzniká lidem, kteří kvůli syslení nekvalitních filmů zbytečně vyhazují peníze za disky (a výpalné). Howgh.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

jen doplním tvoji poslední větu: U nás ve firmě, máme sjednáno při odevzdání naší práce odevzdat spolu s papírovou verzí i digitální na CD. U jednoho vyhotovení to jsou tři CDčka. Jsme malá firma s 8mi zaměstnanci a přesto každej půlroku kupujeme spinl se 100CDčkama a platíme z toho poplatek. V naší brandži jsou tisice takových firem, větších i sólistů OSVČ, všichni platí a přitom se ty media nepoužívají ke kopírování auroských děl. Ta částka ale není zanedbatelná a nikdo na tom nesyslí filmy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim, ta domnela "materialna skoda" sa totiz neda vycislit skor, nez by sme vosli do hlav ludom, ktori si tu kopiu stiahli a spolahlivo zistili PRECO a za akych okolnosti to ten ktory clovek z internetu stiahol. To rozhodnutie a dovody totiz mame kazdy ine, kazdy z nas ma iny vkus, nazor, pohlad, pocity...

Zjednoduseny priklad: Stiahnem si film/album, lebo by si ho kvoli cene a dalsim podmienkam aj tak nikdy nekupil. Nie preto, ze by to bol brak, na ktory sa neoplati ist ci si kupit oficialne distribuovanu placku, ale kvoli inym dovodom, s filmom ci samotnym obsahom albumu absolutne nesuvisiacim. Medzi nimi moze kludne byt aj nutnost merat cestu do kina a spat, nutnost vystavit sa riziku, ze mi to nejaky vedlasediaci magor zneprijemni natolko, ze by som ho najradsej bud prizabil, alebo utiekol z kina - a neviem o ziadnom pripade, kedy niekomu vratili vstupne len preto, ze sa stazoval, ze iny divak sediaci vedla cele premietanie mlaskal, srkal a sustal s papierikmi. Takze okrem usetreneho casu, penazi a eliminacie rizika (ktore ziadna filmova ani produkcna spolocnost ovplyvnit nemoze), som ziadnu skodu nesposobil. Skoda nulova.
A potom je tu druha situacia, ked by som si to DVD/BR aj kupil, lebo (napriklad) mam rad SW alebo J.M.Jarreho, a nech je novy prirastok do serie aky chce, patri do zbierky. Plus na diskoch mozem najst kdejake bonusy, ktore pre fanusika SW/Jarreho tiez maju urcitu hodnotu. Ale budem svina a radsej si to stiahnem z torrentu. V tej chvili materialna skoda vznika, ale znova - o tejto skutocnosti viem len ja a tazko sa budem s tym verejne chvalit, ako som odrbal studio/autora o par drobnych tym, ze som si namiesto kupy ten film stiahol zadarmo. Aj takto postavena "materialna skoda" sa teda tazko bude dokazovat. De facto v tomto pripade maju produkcne spolocnosti pravdu, ze im skoda vznika, de iure to nikdy nemozu dokazat.
A to si zrejme uvedomili, preto presadili one "vypalne" na media, na ktorych sa ich diela daju kopirovat a sirit. Tymto krokom sa podla mna automaticky zbavili prava si este navyse narokovat dalsie (hypoteticke) odskodnenia za nelegalne stahovanie ale pretoze tarchu strat z tych domnelych a nedokazatelnych uslych ziskov pausalne a celoplosne presunuli na vsetkych, (teda aj na tych, ktori ich nijako neposkodzuju), posrali to na celej ciare. Pretoze si ako sukromne spolocnosti vynutili vyuzit princip dani. Stat si moze vyrubit dan, aby pokrylo svoje naklady, ci naklady institucii, ktore poskytuju sluzby vsetkym bezodplatne (policia, skoly, urady atd). Ako je ale ospravedlnitelne, ze stat povolil pausalne zdanenie aj v situacii, ked dana institucia (filmova produkcna spolocnost) svoje diela a sluzby neposkytuje zadarmo??? Len na zaklade akychsi cisiel, ktorymi presvedcili zakonodarcov, ze kvoli rozvoju a masovemu rozsireniu lacnych a vysokokapacitnych prepisovatelnych medii (+ vysokorychlostny internet) utrpeli akesi skody a stat staraj sa, inak prestaneme tocit filmy. Donebavolajuca drzost hraniciaca s provokaciou. Nech si zabezpecia distribuciu, kodovanie a dalsie veci tak, aby tych ludi bud prinutili zaplatit si listok do kina, alebo zakupit neskopirovatelne medium. Pravo na to maju, ale uz zjavne nie schopnosti a volu. Je totiz lahsie urobit zo seba okradnuteho chudaka a ziskat peniaze takto, nez sa do toho riadne obut, prisposobit sa vyvoju technologii a dobe a potom by sa videlo, ci tie mraky braku, co chrlia naozaj za tie prachy stoja! Pride mi to, ako keby vyrobcovia petrolejek a petroleja zazalovali vyrobcov elektriny a ziaroviek, ze ich takmer zruinovali - tak k cene vyrobenej elektriny a ziaroviek sa pridala specialna dan, ktora nadalej umelo udrzuje pri zivote tychto mamutov.
V tejto situacii si to teda produkcne spolocnosti posrali sami a niet divu, ze mnohi (nebojim sa to priznat, vratane mna), stahuju filmy a albumy zadarmo z trucu, uz len kvoli ich debilnemu postoju v tejto veci. Zjednodusene povedane - oni sa zachovali neferovo a zatazili nevinnych ludi presumpciou viny, tak necakajte ani od nas, ze sa k vam budeme chovat ferovo. A budeme hladat vsetky mozne cesty, ako obist nutnost zaplatit za listok ci DVD/BR.
Mimochodom, musim este spomenut jednu vec - zakupene DVD/BR/CD sa NEDA reklamovat.
A to je podla mna tiez jeden z dovodov, preco si mnohi radsej dane dielo stiahnu zadarmo, nez by si ho zakupili. Osobne to mozem uviest na priklade posledneho albumu od J.M.Jarreho Electronica 1- The Time Machine. Otras. Nemusite so mnou suhlasit, ale podla mna na to, co Jarre dokazal vyprodukovat kedysi, je to hrozny album a kebyze som nemal inu moznost, len si ho kupit, bol by som velmi nespokojny - a nastvany, lebo reklamovat by som ho nemohol.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. I s tím, že výpalné považuji za předplatné či koncesionářský poplatek.
Navíc jsem po jeho zavedení začal více přemýšlet o tom, za co své peníze vydávám. Většinou se to popisuje jako "hlasování peněženkou". Platím tedy především za kvalitní domácí A/V produkci. V L.A. už je milionářů dost. A k dokonalosti jsem to dotáhl s muzikou. CD kupuji výhradně na koncertech, kde jde většina peněz skutečně umělcům, a když to jde, nechám si je i podepsat.

A to mě prosím naučila OSA :-)
Díky za vaší edukační činnost, chrabří rytíři.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem tu abych se tu s Vámi dohadoval o hloupostech. A tahal se za slovíčka.
Zapojil jsme se do diskuze, jak vyčíslit teoretickou ztrátu. Pokusil jsem se Vám přiblížit jak se lze k něčemu takovému alespoň přiblížit a proč. Ono vyčíslit ztrátu je celkem složité a bez toho aniž bychom věděli kolik lidí si film stáhlo ( ani neřeším kolik ho stáhlo a ani neshlédlo ) je cílová částka vždy nepřesná.
Ani tady nebudu vyčíslovat jak vysoké jsou náklady na likvidaci všech odkazu s nelegálním obsahem. Jsou obrovské neboť jeden den se zlikviduje cca 1000 linku a za hodinu jich přibude 1001. Pokud by tyto náklady nebyly, mohlo by se uvažovat, že se cena vstupenky nebo DVD sníží.
Co se týká propagace. Je pěkné říci, že není třeba takové velké sumy na propagaci filmu. Ale v praxi to třeba je. Bez dobré reklamní masáže by na film přišlo mnohem méně lidí.
Podnikání ve filmovém průmyslu je jako každé jiné. CHCI VYDĚLAT ( Chci Ferrari, Chci Lexuse, Chci BMW, Chci Maseraty, Chci Jaguár jako kolegové z oboru ). Jenže je zde možnost, že to lze obcházet. A tak někteří z nás si film stáhnout ( a tím způsobí škodu ) a teď je otázka jak je ta škoda velká a zda to je v dané jurisdikci přestupek, trestný čin, nebo to nemá postih.
Omlouvat to tím že platím výpalné za nějaké medium. Nebo tím že náklady na film se zaplatily, nebo že škoda byla malá. Dívám se na to jinak.
Otázka zda třeba souhlasím s výpalným za ruzná media ? NE, osobně to považuji za loupež za bílého dne. Ale je to následek obrany proti ztrátám v tomto oboru.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Otázka zda třeba souhlasím s výpalným za ruzná media ? NE, osobně to považuji za loupež za bílého dne. Ale je to následek obrany proti ztrátám v tomto oboru." Nikoliv, je to jen následek lobbingu jisté skupiny vlivných firem. V běžném obchodě jsou taky ztráty způsobené krádeží a kupodivu se žádné výpalné na ně nevybírá.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Zapojil jsme se do diskuze, jak vyčíslit teoretickou ztrátu. Pokusil jsem se Vám přiblížit jak se lze k něčemu takovému alespoň přiblížit a proč"

probléme je v tom, že jste vůbec nepřiblížil tomu "jak se počítají škody"... vy jste začal kombinovat různé nesouvisející jevy aniž by jste vůbec tušil, co znamenají. A místo toho, aby jste něco "přiblížil", tak jste v tom jenom udělal zmatek svými nesmyslnými výroky a "výpočty"
(když nevíte, co je to LOGARITMUS, tak ho proboha NEPOUŽÍVEJTE!)

--------------------------------------------------------------------------------------

teď se vám analogií pokusím vysvětlit, proč si spousta lidí myslí, že majitelům práv nevzniká REÁLNÁ škoda.
Představte si, že každé ráno cestou do práce si ZPÍVÁTE písničku od Lucie Bílé "Láska je láska". Máte snad pocit, že Lucce děláte každé ráno škodu 399kč??? (cena jejího alba s tou písničkou)
Já teda nemám pocit, že by se Lucka nějak podílela na distribuci mého zpěvu, takže ji žádnou škodu nedělám. Tak dlouho dokud má ona své náklady a výdaje (tzv. "fixní náklady") zaplacené prodejem alb, tak při situacích, kdy se ona nijak nepodílí na distribuci (tzv. "variabilní náklady") ji taky neděláme žádnou škodu.
Od toho taky platíme poplatky/výpalné OSA, aby platili za teoretické piráty.

No a podobné je to i s filmem, který si stáhnete. Majitelé práv se nijak nepodílí na distribuci, takže jim nevzniká žádná reálná škoda.

PS: nechápejte mě špatně, vadilo by mi, kdyby producenti a majitele práv těžce prodělávali, protože do kin vůbec nikdo nechodil a zatímco lide by film stahovali a koukali se na něj doma... ale když už si svoje miliony (miliardy) vydělali, tak je trapné se tady bavit o nějaké "škodě"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dobre si to popisal. skoda tu vznika distributorom :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jn, to asi bude jediný, kdo si může stěžovat...

ale jak jsem říkal, distributoři (a producenti a majitelé práv) se nijak nepodílejí na distribuci filmu přes internet, takže pro pirátské kopie jejich "variabilní náklady" jsou 0 a teď je jenom otázkou, zda se prodalo dost kopií či lístků, aby se zaplatili veškeré "fixní náklady" a nějaký ten zisk.

ve většině případů distributoři končí v plusu, takže si moc nestěžují.
a když to náhodou nevyjde, tak je to jenom kvůli opravdu katastrofickým filmům na který všichni nadávají a v takových případech člověk má opravdu pocit, že by se měli ztrestat lidi, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na jeho tvorbě ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

stazenim zadna, seedovanim naka bude, ale urcine ne podle predstav autorske/vydavatelske lobby...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Poslední věta má toto řešení: Špatné (svévolné politické) zákony lze masově ignorovat (nerespektovat) a vyvolat tak tlak na posun stavu de iure do stavu de facto. Pokud politik sáhne k mocenskému donucovadlu, pak je navždy politicky mrtev. Pochopitelně lze současně požadovat vtělit do Ústavy mravní zásady jako vodítko pro navazující právní normy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nyní žádná škoda nevzniká. Proč? Není žádné cesty, jak se (placeně) dostat k filmu. V kinech již není a na Blu-Ray/DVD/čemkoliv taky není - tedy jakápak může být škoda, když není s čím porovnat?
Ať se vydavatelé proberou a nedělají takové opičárny, jako vkládání nepochopitelné časové mezery mezi derniéru a vydání placky.
V tomto případě pirátění neodsuzuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi piratstvi udelali Holandane, kdyz se jim podarilo odcizit nechrane originaly kavovych zrn (nesparene vodou) a zacali vyrabet a distribuovat vlastni kopie kavy :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já KinoRipy a podobné vůbec nestahuji, jediné co kinorip umí je totálně zkazit atmosféru ať už je ten film dobrý či ne. A co se týče stahování, to spíše jdu do kina a když vidím, že film je dobrý tak ho třeba i stáhnu. Ale poslední dobou do kina už nechodím, miluji atmosféru filmů a pokud vám to ruší banda lidí co furt kecají, křupou, mlaskají tak to je jako hodit prachy do skartovačky.

Co se týče "REKLAM" , tak to je dnes normální brainwashing a žaloval bych je zato ... Platit peníze, aby mi mohli vymývat mozek to fakt nechci, nehledě že reklamy trvají v dnešní době 1/3 filmu a zase to akorát tak zničí atmosféru ... Proto jsem TV, Stream a jiné kanály také vypustil. Z toho mi pak už jen zůstává BRRip.

Další věc je, že to co jde v kině se dostane do BR až o pár měsíců později.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

praveze naopak kinorip uplne staci nato zhodnotit, ci sa este oplati ist do kina ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to je nesmysl... když už shlédnete kino rip, tak už jste film viděl a nemá moc velký smysl chodit do kina.

Kino ripy jsou humus, nikdy bych se na tu hroznou kvalitu nedíval. Radši dám 150kč za kino.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

10 letym deckam to do mobilu staci, oni uz stejne jinak filmy nesleduji a to s sebou prinese kvalitativni upadek nejen warezu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem si koupil kopírku, tak jsem na účtence našel autorský poplatek a to mi vylít tlak až do ISS.
Doufám, že se najde dostatečně inteligentní jedinec a celou tuhle autorskou zlodějinu přes soudy pošle do věčných lovišť. Všechny ty výtvory komediantů nestojí za starou bačkoru a je jich čím dál víc a chtějí všichni nemravný prachy a někdo jim to žere ty prachy jim furt nějakým donucovacím způsobem dává.
Lidi co ty jejich slátaniny nepotřebují, nedívají se na to jsou čistě okrádáni. Prosím někoho inteligentního, aby se toho ujmul a soudně tomu udělal přítrž.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě tento článek přijde dost pod úroveň diit.cz serveru. Také nesouhlasím s výpalným, také mi přijde dost pochybné vypočítávání škody vzniklé stažením filmu. Ale budu reagovat na výrok ve zkratce "Do kina bych nešel, DVD bad kvalita BR nemám atd." Čistě hypoteticky, Pokud by neexistoval jiný kanál než si film stáhnout, ale pouze jen Kino a nebo fyzický nákup filmu na médiu. To by se jako nikdy na žádný film nedíval? Nevěřím. Podle mě jde o absolutně neobjektivní článek nějakého anarchisty.
Článek se hodí na nějaký stupid blog idnesu tohle bych tu nečekal.

EDIT: Nevšiml jsem si, že se jedná o článek z blogu. To pak ledacos vysvětluje.
Omlouvám se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muj nazor je ze kdyz vezmu pravidelneho stahovace filmu tak tim filmovemu prumyslu skoda jiste vznika protoze neverim ze by ten clovek do kina jinak nikdy nesel. Samozrejme je blbost skodu vynasobit poctem filmu protoze zase urcite by nesel na vsechny filmy ktere stahnul.
Pak v CR by bylo zajimave vedet tu castku kterou rocne vyberou na tom vypalnem za datove nosice versus potencialne unikly zisk z piratstvi.

Pak je jasne ze pokud nekdo neco sdili a nejakym zpusobem na tom vydelava tak ze je to trestne.

Ale v pripade ze na tom nevydelava tak by me zajimalo jak se pak presne dokazuje jaka vznikla skoda a taky komu tim vznikla. Protoze prece jen pouhym stazenim skoda nevznika protoze my nemuzem vedet jestli ten co si to stahnul to hned nesmazal a nebo jestli se na to podival a i kdyby podival tak jestli by na to jinak sel do kina nebo koupil original na nejakem nosici a nebo jestli by pockal az to bude v TV kde pak skoda spise vznika firmam ktere do TV davaji reklamu.
Takze z meho pohledu by klidne nekoho kdo treba sdili nejaky film v cestine mohla zazalovat treba ...... Alza, protoze tenhle film by byl v televizi a jejich "100 tabletu tydne" by videlo o X lidi min cimz jim vznikla skoda Y.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že vzniká škoda mně, jakožto člověku co by nikdy do kina nešel a nikdy si nestáhnul film to už je OK.
S tím se nikdo neobtěžuje. Předpoklad je, že všichni konzumují brak, tak se všem naúčtuje pěknej poplateček autorské právo na kde jakým koupeným krámu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Skoda je v mem pripade, od 0kc do -400kc/osoba.
Muj priklad: koupil jsem listky do IMAX, ale kvuli nemoci jsme do kina nemohli.
Dokud neunikl BR, byl jsem tak leda nastvany. Ted se vahy vyrovnaly.
Moralne je to z meho pohledu zcela OK a nemusel jsem ztracet cas a otravovat cinemacity ohledne propadlych listku, vraceni penez, atp.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.