Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaký smartphone by se líbil mně

No k tomuhle blogu můžu říct jenom jedno. Víte, jak se řekne anglicky Ježek? Hedgehog :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky sem si říkal, na co sem to proboha zase kliknul :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Modulární koncepce se neosvědčila ani u notebooků, kde vedla k podstatnému nárůstu závad, tudíž mi připadne zcela naivní chtít totéž od ještě subtilnějších a naopak daleko více mechanicky namáhanějších mobilů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna mobilní telefony produkují asi 50g elektroodpadu na osobu a rok

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

50g krát 5 miliard = docela dost, řekl bych...

Je to jako s vodou. Na světě je jí dost, jenže jí pije každý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To dosť je 250 tisíc ton.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak snad až se pustí do smártfounů LEGO...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, pak na něj šlápneš na máš po noze :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš, ani si to nechci představit... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem neni v "monolitech", ale v hedonismu a konzumerismu . V tom, ze je lidi jako sracek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne moja rec. a svet je plny sracek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle modularni procesor, to by pan nechtel? az budou 4 jadra malo, tak vzit pinzetu a pridat dalsi 4... a co takhle auta, 4 valce mi nestaci, tak dokoupim do motoru dalsi 4 :)
.
Budoucnost miri smerem, ze na jednom cipu bude vsechno, a ten chip bude naneseny jako vrstva na display.. Modulace je proste slepa vyvojova cesta...
Touha po modulaci je dana jen tim, ze vyvoj v mobilech uhani strasne rychle vpred... ale to se brzo taky zastavi.. za dalsi 2-3 roky si koupite mobil 16ti jadry, s 16GB ram a 128GB rom za 3 tisice... tak na co modulace.. to bude zlom, kdy si lide prestanou kupovat mobil kazde 2 roky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem viděl tu úvodní fotku, tak ukápla slza. Tolik kreativity je proti dnešku tak silně kontrastní...
Ve světě, kde se ustupuje i od lehce vyměnitelné baterky jsou požadavky na ještě vyšší modularitu víc než nereálné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

od vyměnitelných baterek se ustupuje proto, že většina lidí jsou tupá lehce ovlivnitelná hovada, to vyřeší jedině carbomba

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jsme se dozvedeli ze jezek chce vetsi, tezsi, tlustsi a drazsi mobil, aby pak mohl psat blogy jak je spatne ze mobil je moc velky, tlusty, tezky a drahy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy si rikam ze se zde zastavil cas ;-)
Nikdo uz nic nechce opravovat, jelikoz naklady na opravu podle znacky a zavady dosahuji i 80% ceny noveho zarizeni.U vsech zarizeni jde vymenit baterku, otazkou je jen znalost nebo vice dovednost toho kdo to chce spachat.u telefonu bych to oznacil ze nejednodusi vymenu ma Apple a nejvice ryzikovou Samsung. U Sony zalezi na modelu ktery mate. To ze baterie nejsou uzivatelsky vymenitelne je z mnoha duvodu, vetsina zarizeni se toho nedozije. Navic, pro vyribce to ma vyhodu ze baterie, je mensi, lehci a muze si ji tvarove udelat jak chce.Co me vadi je ze bych radeji nez uzivatelsky vymenitelnou bateriji chtel vetsi kapacitu.
I PC se zacina menit v NUC zarizeni, mnoho lidi neupgraduje nebude a nepotrebuje. Zatim porad muzeme byt radi ze pro hrace a jine tu moznost kupovat dily stale je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha Apple ze ma nejjednodussi vymenu baterky? To i kdejaky seniorphone je na tom lip, Apple je odpad na jedno pouziti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych chtěl telefon, který je malý do kapsy, ale v ruce je větší, a když ho pověsím na stěnu, tak aby měl úhlopříčku aspoň 40". Bylo by super, kdyby uměl VR bez jakýchkoli brýlí nebo helmy. Výdrž na baterky neřeším, předpokládám bezdrátové nabíjení všude tam, kde je signál. Cenu neřeším, může stát klidně i víc než 4000kč.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja uz tady dlouho pod kazdym clankem o zahnutem display mluvim o tom jak se tesim az display konecne pujde srolovat aby slo mit mobil ktery se vejde do kapsy a pritom ma rozumny display.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Modularni koncepce je nesmysl. Pokusy byly, bez sebemensiho uspechu. Ale to co bych ja uvital, je konfigurator. Vybrat si velikost displeje, k tomu desku ( low-end, standard, hi-end), vel. osazeny pameti, fotomodul, velikost akumulatoru, odolnost... Rozumim tomu, ze vybudovat platformy na ktere by sly pripajet ruzne komponenty, asi taky nebude sranda. A urcite by neslo kombinovat vsechno se vsim. Ale pokud by se vytvoril otevrenej standard, mohli by se pripojit i ostatni vyrobci.

Na takovej telefon na miru, se zarukou cistyho systemu ( treba i zapecetenej - za priplatek, abych mel jistotu, ze mi do nej cestou nikdo nic nedoinstalovat ), bych si klidne par mesicu pockal a zaplatil odpovidajici castku. Samozrejme to neni pro masy, vyzadovalo by to urcitou miru vzdelanosti uzivatelu...

Nejspis je to ale dusledek moji flustrace z nemoznosti vyberu v mensich uhloprickach...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bere ještě někdo názory tohoto redaktora (redaktora???) vůbec vážně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Project Ara byl zrušen už před skoro rokem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Ara

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedním z problémů bude, že lidé co něco by hrozně chtěli by to nakonec nikdy nekoupili. Buď kvůli výsledné ceně, nebo podobě, protože si to vysní idealizovaně a ne dle reálných možností.

Další zajímavou věcí je, že lidem obecně (moc) nevadí, že jim výrobek v rámci výroby a komponent procestoval celou zeměkouli a padlo na to sposusta energie a klidně jej koupí, ale v rámci recyklace většinu z těchto věcí považují za problém (i když i ta je součástí uzavírajícího se cyklu).

Mimochodem modulární výrobek na problému elektronického odpadu a recyklace nemění nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Raspberry ... Nízká cena a v rámci možností modularita jakou žádáte .Firem co se na úspěchu téhle Geek destičky svezlo je také moře .
Takže koncept není problém , problém jsou zákazníci . Spousta z nich jsou ješitná hovada , která volí podle komfortu (proto nerozebíratelné placky se skleněnýma zádama ) a jména značky . A to se u modulárního telefonu složeného z desítek různých komponentů otevřeného standardu buduje hůř , než když se marketing postará o vychválení pokračovatele vaší unifikované TOP placky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.