Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jiří Rusnok nám nenápadně připomněl, že jsme všichni sledováni

Režisér Menzel ve svém reklamním šotu před volbami říkal, že je dobré, když má každý svého pána. Být poddaný je přece fajn :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Do určité míry ano, obnáší to např. méně odpovědnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A o to se teď v celém světě hraje. Kdo ochotně souhlasí být poddaným, ať si nachystá záda.
Méně odpovědnosti bych neřekl, protože jak známo, tak otroci v montovnách zodpovídají nejen za svou práci, ale i za práci kolegy a nadřízeného, jejichž chyby jsou mu účtovány k platu jako záporná položka.
Takže s tou odpovědností je to také dost specifické. Zaměstnanci úřadů a ministerstev také mají své pány a odpovědnost žádnou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to samozřejmě hodně zobecnil, ale to, co uvádíš ty, je už spíše z kategorie extrém. Těžko může být poddaný odpovědný za práci svého nadřízeného nebo kolegy. To, že je za to trestán, nemá s odpovědností nic společného, protože on v podstatě nemá možnost to ze své pozice ovlivnit. To si prostě jen vybral blbou roli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

extrem??, no nevim...
a kazdy nemuze byt podnikatelem...
znam to z mnoha stran a vicemene se soucasnym stavem statu / vymahatelnosti prava apod. / jsem silny skeptik....
o urovni naseho skolstvi ani nemluve...
slovy klasika, "zlati komunisti", i kdyz s timto vyrokem nesouhlasim, ale ne vse bylo spatne
BTW: kdyby se neotevrely hranice / diky tomu jsem se synem sjezdil Alpy a kluk se v pohode anglicky domluvi s domorodci, ja v pohode pokecal o citlivych vecech s francouzskym muslimem atd, atd /
tato doba je opravdu hodne "divna"....
slovy klasika, "kdo nic nedela, nic nezkazi, kdo nic nezkazi je dobrej, kdo je dobrej jde nahoru, kdo je nahore nic nedela"
bohuzel jsem zazil par "manageru" dosazenych viteznou stranou a dovolim si tvrdit, ze vetsi hlupaky jen tak clovek nepotka...
od te doby rikam managerum magori, ale samozrejme existuji manageri, kteri jsou schopni vyvest firmy z cervenych do cernych cisel, ja zazil managery, kteri se vicemene snazili podle pokynu shora privest firmu z cernych cisel do cervenych, at ma pri prodeji co nejnizsi cenu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to uvedomil uz davno, proto se snazim nepouzivat proprietarni SW, jako treba windows, nepouzivam zadne emailove sluzby seznamu, google ani socialni site.
To clovek nabizi uplne vse co dela druhe strane rovnou na podnosu.
Blbe je, ze to je opravdu vetsine jedno a rekne si - at si klidne smiruji, ja jsem tak nepodstatny, ze me se to netyka.
Pritom uz to, ze se pouzivaji cilene reklamy je jedna z veci, ze se nase informace neustale, od kazdeho, pouzivaji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

len tak pre zaujimavost. aky vyhladavac pouzivas?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Celkem souhlasím, jen by mě zajímalo, jak řešíš maily, když nepoužíváš nic od těch řekněme "velkých zlých" (osobně bych si troufnul tvrdit, že ten Google bude horší jak zmíněný Seznam). Vlastní [fyzický] server? Tam je celkem problém se zajištěním dostupnosti (konektivita, výpadky HW, to vše za předpokladu, že ho chceš mít fyzicky někde u sebe a ne třeba v serverovně). Nebo virtuál? Tam to potenciálně může být jen kousek od toho mít schránku někde na Seznamu nebo Googlu, tzn. moc to taky neřeší. To nemyslím ani v nejmenším nějak negativně, jen by mě zajímalo, jak to máš řešené :).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co používáš místo mobilu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

- Jestli se nepletu, jednalo se o přímý přenos. Nikdo to "nevytáh", spíš technik o přestávce nestáhl mikrofony.
- (IMHO) Výpočetní technika je pouze podmonožinou IT (informační technologie). Nedával bych tam tedy pomyslné rovnítko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přímo na obrázku máte, že šlo o záznam jednání vysílaný v noci. Ale ano, nikdo to nevytáhl, přes den se to nahrává a v noci pak pustí. Editovat ty plky zjevně nikdo nemá čas a náladu, takže to šlo i s krátkými pauzami v jednání. Jen kdyby byla hodinová přestávka na oběd, tak tu by vystřihli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak ono z byvalej politickej neslobody za to dnes zmenilo na ekonomicku. Inak povedane dnes si sice moze clovek v ramci slobody prejavu zanadavat na koho chce (v podstate) ale zasa ked na to pride tak ekonomicky, cez plat,dane a dalsie financne zavezky, dokazu cloveka pekne pocvicit. Teraz je otazne co je lepsie.
A co sa tyka rady na konci, ze treba stale vystupovat ako keby sme boli v kuse v televizii inak povedane stale v zabere, nejak s tym nemozem uplne suhlasit. Jednak su momenty kedy clovek sa potrebuje uvolnit, stratit kontrolu pretoze je to ludske a potom ked budu vsetci "politicky korektny" teda budu mat spolocensky korektny prejav, tak to bude vlastne neosobne a vela krat aj falosne bez emocii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"dnes si sice moze clovek v ramci slobody prejavu zanadavat na koho chce (v podstate)"

To není pravda. Zkuste nadávat na cikány nebo na židy či nedejbože klást děsně "blbé" otázky, jako např.:

- proč na stěnách údajných plynových komor není ani stopy po cyklonu B?
http://s8.postimage.org/qj69n1g6t/real_gas_chamber.jpg

- proč byly komíny k takzvaným krematoriím postaveny až po WW2?
http://s4.postimage.org/kco9x87d9/lets_build_yourselves_a_chimey.jpg

- proč, ač se změnil počet obětí Osvětimi o 2,89 milionu (z 4 na 1,11), se nezměnil celkový počet obětí holohoaxu?
http://s13.postimage.org/ivyivx86v/Auschwitz_plagu_4_M_to_1_5_M.jpg

- proč se počet 6 milionů obětí objevuje od roku 1910 všude možně?
http://s7.postimage.org/wljlgeb2j/russia_6_millions.jpg
http://balder.org/judea/billeder-judea/Six-Million-Jews-Chicago-Tribune-...
http://balder.org/judea/billeder-judea/Ny-Times-1938-Jew-Claims-6-Millio...
http://balder.org/judea/billeder-judea/American-Hebrew-October-31-1919-T...

- proč se před WW2 uvádělo, že židů v Evropě je jen 1 - 1,5M?
http://balder.org/judea/billeder-judea/New-York-Times-February-17-1945-O...

Dr. Heller, toho času předseda "Zionist Organization of America" k problematice počtu Židů pod kontrolou nacistů v roce 1943, uvádí počet 2 000 000 na Němci okupovaném území, zdroj FBI:
http://vault.fbi.gov/Zionist%20Organization%20of%20America
http://www.thetotalcollapse.com/wp-content/uploads/moz-screenshot-1.jpg

- proč se o holokaustu nesmí debatovat?
http://www.stream.cz/video/828913-holokaust-a-debata

- proč, když se židé přesouvali mezi tábory "smrti" máme věřit, že počet obětí byl 6 milionů, když vytetovaná ČÍSLA mají jen 6 míst...? (tedy do 999 999 lidí mohou identifikovat, víc ani ťuk)
Že by už v té době měli lasery na odstraňování tetování a "přetetování" v nových táborech? Tak s tímhle nepřišli zatím ani ti největší arcilháří :))))

...a velmi rychle uvidíte, že svoboda projevu je jen kec. Žádná tu není, protože tyhle otázky jsou kriminalizovány a vydavatel Zvědavce, Vladimír Stwora, dostal trest (sice podmíněný, ale dostal) za PŘEKLAD a zuveřejnění článku o holohoaxu a jeho 4 milionové variantě v souvislosti s "úpravou" čísel v Osvětimi...

Ostatně uvidíme, jak budou na tyto informace reagovat vůbec lidé v diskuzi, protože pro masivní cenzuru jsou to pro většinu informace, které jsou šokující a natolik nepohodlné, že následují osobní útoky a osočování z toho, jakou kterou ideologii má podle představ dotyčných člověk co klade tyto otázky vyznávat, protože tak jsou lidi naočkovaní z médií, že tyhle otázky = nácek... tedy svoboda slova? Jaká svoboda slova? Vždyť mi vůbec nevíme, co to je...

Většina lidí nechápe, že svoboda slova je ochrana lidí, kteří říkají věci, které NECHCEME SLYŠET, pobuřují nás, urážejí a zneklidňují. No ba - takhle velká lež je opravdu přinejměnším zneklidňující...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

budu reagovat na Vaše statě s odkazy (dle Vašeho přání - "svoboda slova" je jen zástěrka jak sám mezi řádky přiznáváte...)

1. dejme tomu, že Vše co jste napsal je pravda - ptám se tedy proč? proč nesedí počty tetovaných? proč podle Vás není komín kde měl být? proč nejsou fleky na zdi?

myslel jsem, že židé co byli transportováni byli tzv. tříděni hned při vstupu do tábora a tímpádem tetování dostávala již ta "přetříděná" část...

2. proč Vám dělá problém psát správně "holokaust"? váš příspěvek je totiž o holokaustu, zkuste si to vygooglit

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pže má zase trollingovou náladu a tedy je přepnut do módu debil. Stačí ho poslat do řitě a dá na chvíli pokoj (rozumějte: bude trollit jinde). Zvyknete si.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že svoboda slova neexistuje, když jsou lidé odsouzeni a trestáni i vězením (Ernst Zundel, např.) za informace a myšlenky, které jsou nepopulární jisté skupině lidí, co si na holokaustu udělala kšeft a vždy, když je jedinec z této skupiny podroben kritice, tak se odvolává na antisemitismus a holohoax.

(semité jsou původní obyvatelé Palestiny, tedy Palestinci a sefardští židé - snědí židé, se kterými nikdy nebyly žádné velké problémy a žili v míru s Palestinci, než tam vletěli z Ruska, Ukrajiny a Polska (+ zbytku Evropy) aškenázstí židé (bílí a s jiným genetickým kódem, vůbec nejde o semity) )

1 - proč z šesti míst nevykouzlíte šest milionů obětí? Nu Occamova břitva - zřejmě proto, že 6M lidí celkem nebylo nikdy ani internováno v koncentrácích, natož pak tak zavřeno.
Ten komín není sám, co chybím, ony komíny chybí i na leteckých snímcích RAF a není tedy "podle mně" postaven po válce, ale je zcela jistě postaven po válce. Opět prostě proto, že bylo třeba důkazy o masovém vraždění vyrobit, aby soudruzi pomohli zakrýt vlastní zločiny (Katyň) a vlastní koncentráky (Gulagy).
Fleky na zdi nejsou proto, že uvnitř tábora by nikdo soudný kyselinu kyanovodíkovou nepoužil, není-li sebevrah. 1) rozežere to filtr v masce, takže masky by nikomu nepomohly 2) ansence užití údajné vražedné látky prokazuje, že se čin nestal - nebo přinejmenším nestal tak, jak je nám říkáno (nikdo snad nepochybuje, že se v koncentrácích děly hrůzy, že to byl válečný zločin, kdyby bylo obětí jen 6 a ono jich bylo 300 tisíc - nemoce propuknou, když dáte hodně cizích lidí k sobě v podstatě automaticky).

Tvrzení o tom, že se něčísloval každý je klasická báchorka, organizaci a kartotéku dělaly IBM počítače na děrné štítky a ty neumožňovaly možnost "nemá číslo" tak do plynu s ním :) Blbý, ale je to tak :)

2. pokud bude zákonem vyžadováno, abych věřil v holohoax, pak musím vždy tvrdit, že je to hoax (i kdyby to byla pravda, tak jakmile se nějaká historická skutečnost - dejme tomu, že se to tak skutečně stalo - uzákoní, že se stala tak a tak, pak je povinností každého svobodného člověka takový útok na svobodu myšlení odmítnost a tvrdit, že se to nestalo).

Zkus si o holohoaxu neprve něco přečíst - budeš se divit:
http://ulozto.cz/xKMf5WcE/revize-holokaustu-revisionismus-pdf-pdf

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

myslím, že každý mluvíme trochu o něčem jiném (nebo: každý stojíme jinde a díváme se tedy na věc jinak)

chápu, že Váš postoj plyne z odpovědí na tzv. kritické otázky (které sám jmenujete a na kterých je postaven revizionismus)

pro mě jako tzv. obyčejného frantu to ale pohled na věc nemění: pokud se "někdo" po skončení WW2 snažil zakrýt "něco" stále jsou lidi, co v těch koncentrákách byli, co ty koncentráky nepřežili...

argument typu: židé po WW2 využívali holokaustu ke svém prospěchu (jakýmkoliv způsobem) je pro mě prostý antisemitismus... židé byli po válce v různých běženeckých táborech, prakticky neměli kam jít...státy si je přehazovali jako horkou bramboru

já samozřejmě nechci abysme žili v Orwellově 1984...

konspiračním teoriím nevěřím, ale nabídnu Vám také něco k přečtení - možná se budete divit:
"Toto praví Hospodin zástupů, který mě poslal pro svoji slávu k pronárodům, které vás plenily: Kdo se vás dotkne, dotkne se zřítelnice mého oka." Starý zákon, Zacharjáš - kapitola 2, verš 12

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono samozrejme je neskutecne spatne, ze urcite věci se "nesmí rikat", a pokud se rikaji, člověka za to i zavrou, ci ho minimalne soudi a podobne. To se tykalo například i toho vydavatele Main Kampfu, to je absolutne nehorazna svinarna a priserne zverstvo.
On by totiž každý clovek mel mit pravo na to, aby klidne i placal naproste blaboly, jako třebas ze nacisti nevrazdili zidy, ci ze Astar Seran jiz lita kolem planety Země, ci ze v 89 roce zde byl prevrat, který zpusobili nejakci studenti...
A je jen na ostatních lidech, jestli tyto názory/myslenky prijmou, odsoudi, budou je rozporovat ci se na to vykašlou a podobne. I sebeblbejsi myslenka ma pravo na svou existenci s tim, ze je ciste na jejich odpurcich, aby ji vyvratili - to, ze se tak stane pouzitim zákona, který rovnou tu myslenku zakaze rikat, je jedna z nejhorších věci, které na tomto svete existuji

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsme u toho co kdo nechce slyset....jak se maji rodice?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, tak otec je pohřešován (nedávno se mi dostala do ruky faktura, na které je veden jako plátce, to jen tak mimochodem) a maminka na následky útrap a odmítnutí tamní "lékařky" jménem Rabha Ben Yahia léčit její rakovinu ve vazbě (tedy původně léčit chtěla, ale pak nález zmizel a najednou byla při dalších testech maminka zdravá...), zemřela.

To jsi chtěl vědět?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel ma ale v necem pravdu......
vono totiz pravda neni o vnucovani nazoru mocenske elity, predstavte si, ze se objevi novy Ada, a dejiny se zacnou znovu prepisovat...
o WWII se dost zajimam jen z toho duvodu, kam az muze dospet vyspely narod pod vedenim fuhrera...
Nemci meli Adu, CCCP Stalina, Francouzi Napoleona atd, atd...
BTW: muj deda zahynul v Buchenwaldu, pac musel delat kociho ustupujicim polakum z tesinska a v "tabore" se uzral k smrti / po nekolika dnech hladoveni v transportu nedal na varovani spoluveznu a snedl vse, coz na jeho travici trakt melo neblahy dusledek /

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, když si tak odmyslím, že pan Menzel tím (hádám) asi chtěl říct něco jiného, a sice to, že každý nad sebou musíme mít nějaký karabáč, protože čiště z entuziasmu (či enthusiasmu, jak je libo) neděláme nikdo nic a z čistě interních pohnutek děláme jen pěkný prasárny, tak bych Vás rád na něco upozornil: uvědomujete si, mimo jiné, že třeba takovým článkem, jaký jste napsal, jim to do té ruky dáváte?

Jo jasně, kdo může prokázat (a co možná více: i jenom zjistit) kdo je ten WIFT doopravdy, ale gestapu taky stačilo jen naznačit a víc neřešilo. Už jen konalo.

Já myslím, že mnohem více, než být paranoidní a tajnůstkářský a podobně, je prostě a zkrátka přijmout odpovědnost za své činy nejen v ego-centrickém (to není urážka, to je termín) pohledu na svět, ale také v pohledu společenském. Je pravda, že důsledek není pěkný - když si přidáme heslo že "není na světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem" znamená to, že vždy, když něco děláte, tak to neděláte jen "pro" někoho ale i "proti" někomu. A pokud jednou ten někdo "proti" bude mít tu moc nad Vámi a Vaším osudem, a vy (či já, či kdokoliv jiný) nezvládneme utéci, pak nezbývá, než se smířit s pochopitelným a oprávněným faktem, že on měl na věci jiný názor, že to co jste dělal že bylo špatně a že za to zasloužíte daný trest.

Chápu, že představa, že stále chodíme po světě a děláme někomu špatně, i kdybychom byli Matka Tereza, je dost frustrující, a že jsem to tady trošku hnal do extrému, ale ono to tak de facto je. Ale - už jsem skoro jak teta Kateřina - použijeme-li další přísloví "co oči nevidí, to srdce nebolí", je dobré se zabývat jen tím, co oči vidí, a podle toho se rozhodovat, na základě námi vnímané percepce světa se snažit jednat korektně a to asi ke spokojenému životu stačí. Ale je nutno si uvědomovat, že vždy bude i na naši "korektnost" a "kladnost" a "čstnost" a "morálku" a "etiku" a "..." existovat i pohled jiný, kterému mi půjdeme proti a kterému budeme vždy nějak "ubližovat". A za to musíme umět nést zodpovědnost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě "čestnost" a "kterému mY půjdeme proti" .... no, taky implementace přísloví "co oči nevidí, to srdce nebolí" :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Re: „A pokud jednou ten někdo "proti" bude mít tu moc nad Vámi a Vaším osudem, a vy (či já, či kdokoliv jiný) nezvládneme utéci, pak nezbývá, než se smířit s pochopitelným a oprávněným faktem, že on měl na věci jiný názor, že to co jste dělal že bylo špatně a že za to zasloužíte daný trest.“

Dovolil bych si tvrdit, že je mým svatým právem se jakémukoli trestu snažit bránit. Nevím, jak vy, ale já se prostě nenechám ochotně potrestat jen proto, že někdo jiný měl jiný názor na to, co jsem někdy udělal. I kdyby nakrásně došlo na to, že za něco, co jsem podle mě udělal dobře, se potrestat nechám, pravděpodobně to bude proto, že budu ochoten takový trest přijmout (např. trest bude takřka nicotný a ani morální statut toho, že jsem byl potrestán, mi nebude vnitřně činit nějaké potíže - jsou tresty, které jsou i tak výhrou - naopak kdyby mi nějaký soud nařídil, abych se někomu omluvil a bude to proti mému vnitřnímu přesvědčení, pak se ani tehdy neomluvím, pouze vzkážu, že to nemá smysl, neb vynucená omluva, která není míněna vážně, fakticky žádnou omluvou není).

Tím spíš toto všechno platí, když si člověk uvědomí, že k soudu si nechodíme pro spravedlnost, ale pro rozsudky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, trochu moc jsem to asi zkrátil - tím nemělo být řečeno, že pokud někdo přijde s něčím, s čím já nesouhlasím (i kdyby to byla autorita jakéhokoliv druhu), že to nechám plavat, to se pochopitelně týká nejen obvinění tohoto typu. Udělat první až poslední pro svoji obranu (i když i zde se otvírá široké pole k diskuzi, kdy je to ještě jen obrana a kdy už útok) je samozřejmě mé svaté právo a zcela bez skrupulí přiznávám, že do toho řadím i postupy, které by pánové Tyrš, Jarkovský či Cimrman asi neschválili.
Reagoval jsem spíš na to, že je de facto jedno, jestli budu publikovat výkřiky typu "nesouhlasím se špionáží NSA, pryč s tyranií mocných!" na facebooku, nebo napíši článek jako je ten, pod kterým zde diskutujeme. V obou případech jde o nějaký můj veřejný (? veřejný? v jakém smyslu? či soukromý? v jakém smyslu?) projev, vyjevení nějakých atributů mé osoby a její osobnosti a tím i vyslání a a archivace této informace do mého okolí.

Mimochodem - zajímavý pohled na ten trest nedávno v jednom rozhovoru vrhnul pan dr. Rath. Zkusím na chvíli odhlédnout od populistického názoru že je opravdu vinen (ať už čímkoliv :-), a že tudíž jen hraje divadýlko. Pokud přijmu svoji teorii, že prostě ve světě, kde se pan Rath pohyboval, získal zcela jíné chápání světa a některých vztahů, pohledu na to co je správně a špatně, domníval se (a je doteď bytostně přesvědčen) že koná vyšší dobro atp., pak jeho prohlášení (zjednodušeně) "trestu se podrobím, trest vykonám, ale nikdy nepřijmu" začíná v souvislosti s mým předchozím příspěvkem a tím Vaším nabývat na docela pikatním rozměru, protože v zásadě to vše mluví o tomtéž.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A pro šťouraly (i když Vás WIFTe do toho spíš nepočítám) dodávám, že když píši "můj veřejný projev" v kontextu, kde předmětem věty je ten článek, tak si tím samozřejmě tento WIFTův článek NEpřivlastňuji, ale pouze se snažím udržet gramaticky správně konstatní osobu, která v dané větě byla pro svou nejmenší útočnost a nejlepší korektnost zvolena jako 1. os. č.j.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je doufám zatím filozofické téma, takže přidám ještě další citáty k tématu:
Svoboda je poznaná nutnost.
Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Kdo se vzdá svobody, aby získal jistotu, ztratí nakonec obojí!

Diskutovat se o tom dá do nekonečna, ale měli bychom dbát, abychom měli té svobody co nejvíce.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Este by som dodal, ze tam kde nie je moznost premyslat nad napisanym alebo vypovedanym, dochadza casto manipulacii ci vymyvaniu mozgov. Preto prave nam mainstream media nedavaju moznost odozvy a diskusie, lebo to vrchnosti (majitelia medii a poliici) jednoducho vyhovuje. Mozu tak masy krmit bludmi a skandalmi ako gorila, terorizmus atd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Možnost přemýšlet je všude. Problém jen je, že to vyžaduje určité (mnohdy netriviální) úsilí, a tak to radši spousta lidí vůbec nedělá a spokojí se s tím, že "to říkali ve zprávách na Nově, tak to musí být pravda". Bohužel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě na tom například svým způsoben baví odklánění pozornosti k "oficiálním diktaturám", kdy se v plošných médiích filosoficky a zarytě kritizuje tamní (ne)svoboda a informuje se kupříkladu o strašném čínském národním firewalu či snahách některých arabských států odstavit internet.

Co je na tom to zábavné je, že o čínském firwalu každý ví, Číňané i vědí jak jej prolézt, je to prostě červenobílá závora o které se ví. Na západě žádnou závoru nemáme, takže posměšně ukazujeme na tu čínskou a vůbec nám nevadí, že za každým smrkem kouká nějaký špicl a pečlivě si zapisuje co kde děláme. Závoru sice nemáme, jen občas jakoby zmizí nějaké dveře - pokud se to provalí, tak v zájmu naší bezpečnosti, určitě tam za nimi bude pověstná banda pedofilů. Hotový Matrix.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, nedělal bych si iluze. V Číně je samozřejmě jak ta pruhovaná závora, tak špicl za každým stromem :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem také neměl na mysli zlehčování čínského systému, ale pro samé ukazování na "ty špatné" nevidíme to špatné u nás - bo je ta svoboda a demogracje, že jó :-). Ale je to stará taktika. Vymezováním se vůči někomu zvenčí můžeme doma pěkně utahovat řetězy a část lidí bude jásat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"že za každým smrkem kouká nějaký špicl a pečlivě si zapisuje co kde děláme" ..... to uz je ehm ...... jako ..... trosku moc ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm... Tomu se říká příměr... Pruhovaná závora na hranici čínského internetu, smrk, špicl, dveře. Řeč je evidentně o internetu. A teď zkus rozporovat, že většina služeb (počínaje mobilním operátorem) neregistruje, kdo, kde, kdy, co... :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ja ten odkaz poslu jeste jednou http://technet.idnes.cz/nejvetsi-konspiracni-teorie-dgx-/sw_internet.asp...

Je velice tezke a v drtive vetsine pripadu naprosto nemozne DOKAZAT, ze se neco nedeje .... ale i kdyz nikdo nedokazal, ze se neco DEJE, tak lidi budou radsi verit tomu druhemu:) To je holt paradox konspiracnich teorii .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No hele, u mobilů to není konspirace ani omylem. Jestli chceš jiný článek ze stejného portálu, budiž...

http://data.blog.ihned.cz/c1-59259950-data-retention-zivot-v-zaznamech-m...

Konspirace můžeme vést o tom, kdo všechno má k těm datům přístup a jak těžké je je získat či zneužít (i hackingem), ale sběr dat o uživatelích je prostě fakt.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A to snad nekdo popira? Samozrejme, ze kazdy system loguje, i BTSky, to snad nikomu divne neprijde. Jak myslis, ze se to dela, kdyz se nekdo ztrati a nekoho hledaji? K SMSkam maji vetsinou taky pristup desitky (mozna stovky) lidi od mobilniho operatora a co jako? Prekvapuje to snad nekoho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja s tim principialne nesouhlasim. Svoboda jednotlivce konci tam, kde zacina svoboda nekoho jineho. Vzdy to bylo o kompromisu. Pred 100 lety, kdyz vas chtel nekdo zabit, tak jste ho mohli videt prichazet, mohli jste se aktivne branit ... v dobach realneho bomboveho terorismu, kdy terorista muze zautocit kdykoliv a na kohokoliv a bezne vyuziva IT infrastruktury k pachani zverstev .... tak sorry WIFTe, i ty snad musis pochopit, ze je treba tohle monitorovat a co nejvyssi merou znemoznovat. Muze se te to dotknout, muze se ti to nelibit, dokonce s tim muzes i nesouhlasit, ale vis, ze mam pravdu.
Je zcela nepopiratelny fakt, ze internet slouzi k verbovani a synchronizaci teroristu. V dobe, kdy nebyl internet, byly odposlouchavany telefony, v dobe kdy nebyly ani telefony, byly hrnky na stene a spioni .... proste neco, co se snazilo terorismu predejit .... tak uz to funguje od zacatku lidstva, prevence!
To, ze tu za poslednich 20 let vznikl NEJAKY internet, mu vubec nedava zadnou exkluzivitu na to, aby byl nezavisly a anonymni. To prece nedava zadny smysl, dozadovat se tohoto u internetu. Navic te ho nikdo nenuti pouzivat, muzes dale jezdit za prateli a resit veci osobne, dokonce mas dnes tu svobodu, ze te pravdepodpobne nebude zadne STB odposlouchavat, takze jsi na tom paradoxne jeste lip:)
Moderni jsou vsechny konspiracni teorie, protoze jsou zajimave (pekny clanek je: http://technet.idnes.cz/nejvetsi-konspiracni-teorie-dgx-/sw_internet.asp...) .... ve skutecnosti je ale mnohem tezsi nejake infromace z takovych systemu dnes zneuzit, protoze je vse logovano atd .... za dob fyzickych tajnych slozek byla situace mnohonasobne horsi.

Proto si opravdu nemyslim, ze by mel byt internet 100% anonymni. Neni mozne beztrestne svolavat jihad, neni mozne se schovavat za anonymitu pri neci sikane, vyhrozovani atd .... PROSTE NIC INTERNETU TOHLE PRAVO NA ANONYMITU NEDAVA. Proste ne. Kazdou chvili se tajne sluzby chlubi, jak zmarily nejaky planovany utok atd .... posledne chytli nejakeho magora, co chcel zopakovat Columbine po vzoru toho magora co vystrilel loni tu skolu .... je to snad spatne, ze ho chytli?
Myslim, ze snowden neni hrdina, je to proste takovy maly zmrdik ... rekl to, co bylo vsem inteligentnim lidem jasne a s cim byli smireni a akorat grazly a teroristy varoval, aby si davali vetsi pozor, nenapada me ani jeden jediny jiny dusledek, ktery jeho slavne tluchubstvi melo ....
Az zacnou napriklad syrane, afghanci atd. v CR komunikovat hezky v bezpeci anonymity se svymi narodnimi "hrdiny" a prebirat jejich ideje, tak pak budem rvat na vladu, ze neco neudelala az vybuchne v Praze prvni bomba ....
Svoboda zkratka neni neomezena, to je anarchie. Clovek se musi ridit principy a pokud se jimi neridi, musi prijit prevence a tresty, tak to vzdy bylo, je a vzdy taky bude.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak se asi patnáckrát popřít v jednom odstavci. Prostě další vohnout co by rád diktoval ostatním a přitom sere v síni, dál to ani nemusím číst.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aneb komentar hodny genia:o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zkus se zaměřit na to, proč lidé občas páchají takové "nepochopitelné" věci a pochopit, že poté, co jim např. IDF nebo US army vyvraždila rodinu, tak jaksi ztratili smysl života a jediné co dokážou je - pomstít se.

Terorismus vzniká tam, kde chybý právo a zákon. Pokud cikáni mohou v Duchcově surově zmlátit mladý pár za pokřiku o bílých sviních a tohle není rasově motivovaný útok (zkus si tipnout, jak to dopadne opačně) a ani nejsou zavření, pak se nemůžeš divit, že si to lidi nenechají dále líbit a dojde k akcím, které budou extrémní. To je prostý princip tlakování Papinova hrnce - jednou to buchne a jeden takový incident za druhým zvyšuje rychlost, s jakou se blížíme k danému bodu.

Pokud stát nefunguje, policie nás nechrání a zákon platí jen pro někoho, pak tento stát nemůže chtít, aby jeho zákony někdo dodržoval a aby kdokoliv platil daně či mu věřil, že bude plnit to, co lidem slibuje že splní.
Obrana je věc každého z nás a stát nemá monopol na násilí - už proto, že státy vždy v minulosti monopol na násilí zneužily proti vlastním občanům. Bojíš se teroristů? Boj se státu!

Byl to vždy stát, kdo páchal ty největší zločiny v historii a bylo to vždy "podle zákona" ... viz.:

Mezi roky 1900 až 1999 je odhadováno, že mezi 190 až 260 miliony lidí bylo zavražděno jejich "vlastními" vládami:
http://www.youtube.com/watch?v=ZYFN6seSBSo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde ty cerpas informace, to by me zajimalo .... precti si ten muj odkaz o tech konspiracnich teoriich ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo, ze ty ctes britske listy?:o) Tvrdis jak jsou media zmanipulovana (to tvrdim mimochodem taky), ale bezhlave budes verit kdejakemu clanku na blogisku ..... to je presne ten konspiracni teorem:) Muze se tisice lidi zarucit, ze se neco nedeje a nikdo jim nebude verit a staci jeden prispevek na facefucku a hned vsichni bezmyslenkovite za tim jdou:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bombový terorismus používali už anarchisti v 19. století. Tedy většinou o něm víc mluvili, ale pár snah bylo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, mluvili a tudiz jich tajne sluzby urcite par zmarilo ..... zcela anonymni a realtimovy kanal mezi teroristickyma bunkama po svete je cesta do zahuby, at si rika kdo chce, co chce ...... je samozrejme pekne si nalhavat, ze nas se terorizmus netyka a bojovat za anonymitu vzdy a vsude, ale je to jenom pretvarka, bohuzel se bojim, ze jen docasna .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem aku tajnu sluzbu mas na mysli. Pokial viem tak prve "seriozne" cize profesionalne tajne sluzby vznikli necelych 100 rokov dozadu. ked Hoover zalozil FBI a ustanovil sa jej sefom a po druhej svtovej zalozil CIA kde zotrval az do smrti a Lenin tzv. CEKA na cele s Felixom Dzezinskym.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas dost. Je hezky videt, cemu vsemu umi donutit nase vlady verit. A jak se pise v clanku, tak si opravdu myslis, ze je to pro dobro vsech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A veris, ze ano:) Ja neverim, ze existuje nejaka skryta zla eminence, ktera se nas snazi ridit ... zadne globalni spiknuti neexistuje, zasadni trhlinu maji tyhle teorie tehdy, kdyz se nekdo zepta, kdo to ridi? Nejaky superpadouch? Vzdyt jsou tam normalni lidi, kteri se proste snazi delat svou praci .... kdyby tam bylo rizene nejak centralne neco fakt megazleho, tak by se to asi muselo provalit ne? A ne, snehulak opravdu nerekl nic noveho, jen vydesil teroristy, aby si davali vetsi pozor a od te doby koluji po netu tuny navodu pro teroristy, jak se nenechat chytit. Internet proste neni z principu anonymni, neni to nikde deklarovano, nijak slibovano, nijak zaruceno ... proste jen par omezenych lidicek si z nejakeho duvodu mysli, ze po mnohatisiciletem vyvoji lidstva maji najednou pravo rikat komu co chcou, kdy chcou, vyhrozovat, terorizovat a to zcela beztrestne a anonymne ..... OMYL

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co treba banky, kdo ridi je? Odkud se sebraly penize?
Proc se stale vyuzivaji fosilni paliva, kdyz existuji mnohem bezpecnejsi a ucinnejsi zdroje, ktere se ale "nemohly" dostat do podvedomi verejnosti, proc nekteri vynalezci zemrou po tom co prijdou na neco velkeho?

Mas jeste hodne co se ucit a nebyt tak naivni.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zkus priklady .... jake paliva, jaci vynalezci?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Re: „Muze se te to dotknout, muze se ti to nelibit, dokonce s tim muzes i nesouhlasit, ale vis, ze mam pravdu.“

Ne, že by na tom záleželo, ale čistě pro pořádek: jsem bytostně přesvědčen o tom, že se mýlíš.

Re: „Neni mozne beztrestne svolavat jihad, neni mozne se schovavat za anonymitu pri neci sikane, vyhrozovani atd .... “

Je dost velký rozdíl mezi vyslovit svůj názor a nabádat k trestnému činu. Přesto si myslím, že samotné nabádání k trestnému činu by nemělo být trestným činem, a to tehdy, pokud daný trestný čin nebyl nabádanou osobou spáchán.

Re: „Myslim, ze snowden neni hrdina, je to proste takovy maly zmrdik ... rekl to, co bylo vsem inteligentnim lidem jasne a s cim byli smireni a akorat grazly a teroristy varoval …“

Jasně, takže ta vlna nevole v médiích - za tím vším stojí grázlové a teroristi. Už tomu rozumím.

Re: „Az zacnou napriklad syrane, afghanci atd. v CR komunikovat hezky v bezpeci anonymity se svymi narodnimi "hrdiny" a prebirat jejich ideje, tak pak budem rvat na vladu, ze neco neudelala az vybuchne v Praze prvni bomba ....“

Ono by bylo v první řadě potřeba řvát na vládu už nyní, že se nás snaží omezit v možnostech s tím něco dělat už nyní. Bohužel drtivé většině to tak asi vyhovuje (potažmo je patřičně zmasírovaná, aby jí to tak vyhovovalo). Horší než falešný pocit bezpečí, který si potenciálně utváříte sám svým jednáním a snahou ochránit sebe sama, je falešný pocit bezpečí, který ve vás vyvolávají jiní, když vám vnucují představu, že se vás snaží chránit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej trodas.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť má pravdu.

Pokud tady vybuchne první bomba, bude třeba poděkovat vládě za to, že jsme se podíleli na okupaci Afghánistánu. Rychle jsme zapoměli na "milované" Rusy a "dočasný" pobyt jejich vojsk tady, že?

Afghánci nerozlišují okupanty - všíchni je vraždí - tak proč by měli rozlišovat mezi námi a USáky? Žádný důvod...

Zkus shlédnout film Dirty Wars, je to na torrentech, zkus TPB ;)

NSA každý den sleduje polohu skoro pěti miliard mobilů
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/321173-.html
NSA denně sleduje polohu téměř pěti miliard mobilních telefonů v zahraničí včetně těch, které patří Američanům. Píše o tom list Washington Post s odvoláním na úředníky, kteří si přáli zůstat v anonymitě.

...ale když se o tom mluvilo od roku 2001, tak nikdo nechtěl slyšet...

Shodně v USA bylo po desetiletí "konspirační teorií", že incident v Tonkinském zálivu (kdy na USS Maddox mělo hlídkový severovietnamský člun vypálit torpédo, co ale nezasáhlo), který odstartoval masivní nasazení vojáků a válku ve Vietnamu, kde zemřelo přes 55 000 US vojáků a mezi 1 až 2 miliony Vietnamců, Kambodžanů a Laosanů (a ČÍňanů :) ) - byl prostě vymyšlený a vzápětí i armádou dementovaný.
Ale prezident (ač to věděl, že se to nestalo), hned hřímal v TV a válka byla.

Desetiletí byli lidé, kteří říkali pravdu, uráženi a zesměšňování. Dnes tento fakt přiznává i oficielní historie vojenského námořnictví USA:
"there was actually no North Vietnamese attack that night... "
http://www.history.navy.mil/photos/sh-usn/usnsh-m/dd731-k.htm

Předžvýkání (ale hlavně cenzura toho, co se máme dozvědět a co ne) je ale téměř výhradní výsadou masových sdělovacích prostředků, které formují veřejné mínění tak, aby bylo takové, jaké si zadavatelé přejí, aby bylo!

Jen dvě procenta obětí náletů bezpilotních letadel tvoří teroristé
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/279763-.html
2% znamená ale něco jiného, něco strašlivého - 98% obětí dronů jsou civilisté, kteří jsou i podle velmi zaujaté US army (což není soud!) nevinní jako lilium.

V kontextu toho je třeba si uvědomit, co se děje na Guantanámu a v Afghánu i Iráku a zapadá to do sebe. Abu Ghraib zase zapadá do informací o tom, jak to vypadá na Guantanámu a jak se US army chová k zajatcům obecně. Protože stát, podle kterého je waterboarding jen "tvrdším výslechem" je veden bandou grázlů a teroristů...
A zase to zapadá do zpráv, které nikdo nechtěl slyšet (ani komunisté!) od Iránců o tom, co CIA byla schopna dělat při výsleších a jak mučili Iránce. Včetně žen a šlo to tak daleko, že pro Iránce udělali i instruktážní video jak na mučení zadržených žen - a zase to nikdo nechtěl slyšel, vědět, zveřejnit... Protože kdo by věřil nějakým Islámským fanatikům, že?

Jenže když "demokracie" byla do jejich země přinášena vysloveně středověkými, bestiálními metodami, pak se nemůžeme divit, že ji nechtějí a chtějí raději svou verzi, založenou na Islámu...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem ochoten tak nejak chapat, ze se clovek muze zmilitarizovat po te, co mu rodinu zabila americka bomba .... ikdyz terorismus je samozrejme pro normalne smyslejiciho cloveka nemyslitelny ..... vetsi problem jsou ale nabozensti teroriste, treba jak byla katolicka cirkev, ktera se za staleti trochu civilizovala. Tohle nema zadnou realnou prevenci v nemesovani se .... jedina prevence jsou informacni sluzby, kdo tvrdi opak, tak at se ozve .....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty suhlas Najtazsie zlociny proti ludskosti pachala po starocia svata inkvizicia z vatikanu. Taliban je proti tomu fraska na pobavenie divakov v TV.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze dnesni teroristi jsou daleko nebezpecnejsi, protoze o jejich aktivitach vi kazdy a hned, proto muzou sirit mezi lidma to, k cemu vlastne byli zrozeni ..... a to je teror.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tady vybuchne muslim, tak to není kvůli afghánistánu, ale kvůli koránu a uctívačům pedofilního zmrda mohameda, a ty víš, že mám pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, burelli ..... takze uz vime jak to je ... a ted co s tim? Mas nejaky napad na prevenci? Zkus, schvalne, co vymyslis ......
Vojaky a scannery na kazde ulici? To asi zatim ne ze? To by byl zas policejni stat. Vsechny, kdoz nedokazou presvedcit, ze nejsou teroristi, zastelit. To je asi taky hodne prehnane co? Hm, tak ja nevim .... no ono asi ti odpalovaci nejedou na vlastni triko ze? Co tak je nejakym tajnym zpusobem spiclovat? To uz by asi slo, to v podstate normalni lidi neobtezuje. Ale ted jak ze? Kdyz se domlouvali na tajnych zchuzkach, resily to tajne mikrofony, kdyz pomoci telefonu, tak se odposlouchavaly telefony, ale co delat dneska kdyz kecaji pres skype nebo nejak pres internet ..... hm, to je otazka. Vite co? Ono timhle by jsme vzali pocit anonymity tem par tichym blaznum, co ji porad veri, navic pan snowden rikal ....... tak na to serem, aby jsem se nahodou nedotkli par buricu v diskuzich, kteri by prisli o svou anonymitu na internetu ... pravda, nikdo jim ji nikdy negarantoval, ale oni maji tak strasne smutne ocicka, ze to radej nechame plavat ..... sak at se odpalujou, sak je to za par stoleti beztak prejde a oni ve skutecnosti zas tolik tech lidi nepobijou ......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

BTJ, z lidí jako jsi ty se mně dělá špatně a mám strach z toho co vyvedou...
Tvoje příchylnost k jakýmsi velkým autoritám (Microsoft, NSA, ...) a např. tato obhajoba špiclování už hraničí snad i s jakousi specifickou poruchou osobnosti. Přesně takoví jako ty umožnili kdysi nástup fašismu v Německu nebo třeba i to co tady u nás vzniklo po roce 1948.
Brrr....fuj...mám husí kůži na těle, když si vás představím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vis a to je presne ten duvod, ze tyhle bezpecnostni sluzby neridi lidi jako ty ..... cili obycejna ovce, ktera neni schopna pochopit, ze vec ma i jiny uhel pohledu .... ale lidi, kteri si dokazou pripustit, ze internetova anonymita s sebou nese obrovske rizika .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" ... v dobach realneho bomboveho terorismu, kdy terorista muze zautocit kdykoliv a na kohokoliv a bezne vyuziva IT infrastruktury k pachani zverstev ...."

- tak tohle mě přesvědčilo, že dál tu tvojí slátaninu ani nemá cenu číst. Jestli tomuhle věříš, tak to je dost smutné.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k tem ciganum .... taky je nemam rad, jsem z kolibky pojmu jako "bydleni v kontejnerech", "vredy" a podobne:)
Ale jako sorry, neni mozne nechat pobihat po ulicich par zakuklencu, kteri rozdmychavaji sve xenofobni nazory. Ty je treba mlatit a klidne do nich sypat ostryma! Ja jsem 100% pro. Podle me jsou na ne policajti prilis mirni, protoze se asi neceho boji, fakt nevim ceho .... ale jak nekdo nekam vpadne zakukleny a zacne nicit neci majetek a vyhrozovat jine skupine, tak nema pravo na zivot .... at jsou to zparchanteli cigani, zidi nebo kdokoliv jiny! Presne takhle totiz zacinala uplne kazda genocida, otroctvi atd a kdo si to neuveritelne nebezpeci neuvedomuje, v CR (zatim) v malem meritku, a nadava policajtum, ze zasahujou (to jako meli nechat at par vypatlanych xenofobnich bezmozku zacne vrazdit jine lidi?), tak je totalni dement a kryptofasista ..... ti bezmozci na "demonstracich" (vetsinou na podporach) by mluvili uplne opacne, kdyby se proti nim postavilo 90% pracujiciho naroda a chtelo je hubit jako darmozroutskou skodnou .... to by najednou hnedka kukly odhazovali a schovavali se za policejni kordony:) Pritom je to prakticky ten samy duvod, proc broji proti ciganum, ale to samozrejme zakuklenemu cloveku na demonstraci s IQ brzdy u houpacky, nikdy nedojde:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

predstav si, ze ziji na malomeste s cca 15-20% komunitou cikanskeho etnika, mam mezi nimi i par da se rici "pratel" / toto by bylo na dlouhou debatu u piva /, ale malokdo si uvedomuje, ze problem je ve state a jeho zakonech, ne v cikanech....kdyz holt stat nastavi parametry tak, ze je lepe byti parazitem, tak za to nemuze parazit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude totiž tím, že k tomu systému jsou přisáté daleko větší ryby a není lepší taktiky k odvádění pozornosti, než veškeré problémy udžitelnosti rozpočtu ČR hodit na cikánské etnikum a poslední dobou i Vietnamskou menšinu, která sice není skupinou sociálů, ale zase není dostatečně velkorysá a otevřená při placení daní. :-) Není zájem systém vyladit aby neprotékal.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

jj, s timto nazorem souhlasim....
uz se mi ale podarilo par "pivnich"pratel, za vina neni na strane tohoto neoblibeneho etnika....
BTW: znas cikana ktery si vlastnima rukama postavil barak? ja jo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně neznám, ale vím že tací jsou. Stejně jako není čech jako čech, není cikán jako cikán. Škatulkování je houby.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano a proto neschvaluju, kdyz skupinka grazlu svym myslenim strhne stado a jdou anonymne, zakuklene klidne lyncovat ....... proti takovym jsou ty represe jeste mirne. Muzou vdecit za to, ze nezijem nekde jinde, kde by do nich nasypali ostre.
Proc jdou protestovat a lyncovat cigany? Kdyby chteli demonstrovat, tak to delaji v Praze pred parlamentem, to co predvadeji je sprosty lync par typickych rowdies rvacu ......

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

docela blby nazor....
vono totiz strhnout "stado" neni az tak velke umeni...
jo, protestovat by se melo, z pocatku by stacilo bojovat za "egalite"...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Byl jste na nejake z tech akci? Ja v Budejicich na obou nejproflaknutejsich, vzal jsem si DSLR, brasnu od ni a drze se vmichal mezi reportery (pohoda, jen se obcas nekdo ptal pro koho to fotim) Mam z toho hodne nedobry pocit, ale ne kvuli tem tzv. "neonacistum". Ne ze by tech nekolik jednotlivcu (skutecne JEN jednotlivcu!) nezaslouzilo pretahnout obuskem, ale co se delo bylo neco neskutecneho. Mimochodem - lidi od masmedii bylo na obou fuj zlych demostracich cca. srovnatelnek co onech demonstrantu - a to mezi nimi byla jeste cast "tajnych" v civilu. Mam zdokumentovano vcetne toho kdyz lezli ven ze sluzebny. Policejnich tezkoodencu bylo NASOBNE vic a vylozene se vyzivali v moznosti natrenovat si zasah proti civilum a do nekoho si prastit. Absolutne zbytecne a neoduvodnene pouzite nasili. Jeden si musi rikat kam jsme to za pomaly ctvrtstoleti se "svobodou" dopracovali...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To plne souhlasim, nedosli jsme fakt moc daleko, kdyz se dejou takove .... nevim jak to nazvat, demonstrace to urcite neni, spis stado tupych hlav.
Videl jsem docela dost videi z tech zasahu a vse mely jedno spolecne .... vsichni si zaslouzili dost!!! Kdyz kuwa policajt rekne: "opustte ulici" .... rekne to 10x .... 20x ..... pak jde proti nim kordon policajtu a oni stoji .... jako sorry, ale je zcela adekvatni je zmastit do kulicky!

Jinak samozrejme, ze jsem na zadne z tech "akci" nebyl, protoze nejsem debil! Kdybych mel jit na proticiganskou demonstraci, tak pujdu pred parlament do Prahy a ne se pobit s policajtama ... nechapu mysleni lidi, co tam byli. Nebo chapu, dokazali se strhnout davovym myslenim par tupych kretenu ...... coz funguje VZDY A VSUDE! .... jak myslis, ze Hitler dokazal zfanatizovat cely narod???? Presne takhle to zacinalo! A presne PROTO se to tak tvrde tresta ..... no, moc tvrde ne .... meli ty, co hazeli kostky a prali se s policajtama a meli kukly, soudit jako teroristy, waterboarding, 10 let natvrdo v lagru, pak bych byl spokojeny ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak waterboarding, hmmm. Ok, tak takovým jako jsi ty přeji, aby to zažil, doznáš se pak rychle i k tomu, o čem ani nevíš že se stalo, natož abys to udělal a šup do chládku nebo rovnou ke zdi.

Tak by jsis to za své zjednodušené vidění světa zasloužil.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

nic proti idealistum jako jsi ty, ale "rasisty" jen vuci jedinemu etniku z nas dela stat, a tady je nutne se zamyslet...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, diky za podporu, presne to RIKAM! Nema smysl mlatit cigany, je treba mlatit politiky ..... proto ty radoby demonstrace, kdy jdou ozrali neonacisti na ciganske sidliste s vrazednyma umyslama, absolutne nechapu a nechapu policajty, ze s nima FAKT tvrde nevyjebou! Presne tahle sorta fasistickych vykurvencu stala za druhou svetovou ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapce ty mas slusne vypatlano. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tady tak sleduju, tak vám ten pesimismus nezávidím, přátelé. Po letech útrap jsem pochopil, že vytváření si názorů na geopolitické a národohospodářské záležitosti jde tak trochu mimo mě. Přestalo mě bavit dělat "advokáta chudejm" a tak jsem se odpoutal od toho psa, kterým vrtí ocas, vyslechnu si fakta, ale závěry, které bych pak musel nesmiřitelně zbytečně obhajovat, radši nechávám koňovi. Mám tak víc času zabývat se těmi skutečně podstatnými lidmi a věcmi a celkově můžu říct, že kvalita mého života doznala znatelného zlepšení. Vřele doporučuji oprostit se od židovských spiknutí, nového světového řádu, infantilních teorií peněz a úroku, neototality a dalších chmurných záležitostí, které stejně nevyřešíte a začít si hledět svého bezprostředního okolí a to zejména teď, před vánocemi, a vzít to jako předsevzetí do nového roku.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Probíhá tu poměrně kulturní výměna dost protichůdných názorů. Není nad to si je povědět a zjistit jak smýšlí spoluobčané stejných zájmů (IT).

To, že se kritizuje nějaký stav ještě neznamená, že by člověk byl v depce a hluboce pesimistický. Já si třeba vždycky vzpomenu na války, středověk nebo Afriku a jsem pak neskutečně rád že žiju v Evropě na přelomu 20 a 21 století. Bezesrandy. Má to sice sem tam mušky, ale takto pohodlný život prostého plebsu ještě nebyl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ja sice pesimista nejsem a verim, ze se vse jednou obrati k lepsimu bez excesu typu WW, ci krvave revoluce...., asi jsem pesimisticky optimista... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stačí když se řekne Čína, Evropská Unie, USA, státní rozpočet, daně, vláda a spoustě lidem začnou skřípat zuby a to ještě nejsme u globálního oteplování. Je to tím, že sdělovací prostředky nás nutí vytvářet si názory na všechno a přitom se většinou snaží vehnat nás do tábora zastánců toho či onoho veřejného mínění. Ale třeba geopolitika a národohospodářství jsou tak složitý témata, že by si měl člověk předtím, než si vytvoří názor, radši střízlivě říct, že tomu nerozumí.

Je tady ke čtení hodně vyhraněnejch, černobílejch názorů, který jsou právě výsledkem slabýho povědomí. Kromě nich je tu i hodně klidné konverzace, za tu dík. Já se hrdě hlásím k tomu, že nic nevím. Tenhle postoj mi umožňuje vnímat věci ve svý barvitosti a v tom nacházím svým způsobem uspokojení. Dřív jsem si taky vytvářel černobílý názory na vše a štvalo mě, když je někdo nebo něco vyvracelo. Dneska už vím, že co mi není rovno, po tom je mi hov...

Tak třeba k tématu tohohle článku. Je vidět, že WIFTa problematika šmírování internetu hodně štve. Nevím, jestli šmírujou jeho, třeba jo. Koneckonců jestli kšeftuje s lihem... no řekněme že je to nepravděpodobné. Nevím, jestli šmírujou mě. Jestli jo, tak mi to po pravdě zas tak nevadí. Však sousedi taky koukaj, lidi na ulici čumíjou, lidi v hospodě se vyptávaj, ale soukromý do internetu netahám a žiju si svůj poklidný skromný živůtek bez ambicí na prezidenta. Prostě šmírování bylo, je a bude a poctivej člověk nemá moc co řešit. Navíc přináší i určitý pohodlí, bezpečnost, takže je to zase něco za něco.

A ještě bych se chtěl vrátit k tý svobodě. Když se vykašlete na všechna ty hlediska globálního aspektu, proti kterým nic nezmůžete, tak zjistíte, že ve vašem blízkém okolí existuje svět, ve kterém skutečně můžete být svobodní, chce to jen umět jednat s lidma. Přál bych tedy co nejvíc svobody každýmu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud přeješ co nejvíce svobody každému, tak ale nemůžeš napsat, že: "mírování bylo, je a bude a poctivej člověk nemá moc co řešit."

Protože tohle si říkali lidé během nástupu nácků i komančů k moci také, a pak se divili, že i na ně došlo, když bude potřeba a když už nebyl, kdo by se jich zastal.
To šmírování je tady ne jen proto, aby se získávaly informace. To je zde hlavně proto - a proto to také Snowdenem bylo vyzrazeno - abychom se stali paranoidními a neodvážili si nahlas říkat věci, které se říkat "nesmí", byť na papíře máme svobodu.

Tedy jde o určité zastrašování lidí špiclováním ve velkém.

Pokud se někdo tak moc bojí svobodných myšlenek, že musí zastašovat celý svět, pak by se všichni poctiví lidé měli ptát, co se nám asi tak skrývá... Že by to, že jsme všichni otroci bank a peněz, které banky tvoří ze vzduchu? Sakra, sakra... o tom raději nemluvit. To už připusťme i raději tu debatu o holohoaxu... nebo Apollo programu...:
http://www.youtube.com/watch?v=nRXretl0amQ
:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tsss, Apollo...a co teprve ted ty Cinani. Kde ty to nataceli, to mi hlava nebere...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že s lihem kšeftuju. Jezdí na něj moje auto, takže ho měsíčně kupuju několik desítek litrů ;).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Wift je evidentně Ideozločinec a soudu není potřeba. Je lhostejné jestli si pro něj přijde v zájmu zachování demokracie a společenské prosperity Ideopolicie (dosaď). Stane se mu politováníhodná nehoda, nebo v rímci Ideové čistoty dostane pořádný flastr, který by u spořádáného světoobčana vyřešila domluva a černý puntík do dalšího prohřešku.

A to platí i pro ostatní ideozločince v téhle debatě.

Světu mír, válku ideoterorizmu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.