Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kam se poděly obyčejné bílé klávesnice a myši?

Lol, jsem se podival na tu Cherry G81 .... co to je proboha za zrudnost???? To mel byt vtip ne?:) Asi si cherry udelalo nejakou parodii na ty zkriplene "dyzajny", to prece nemuzou realne prodavat.

Jinak mi osobne nechybi ani tak bile klavesnice ....... jako spis KLAVESNICE .... kdyz se podivam do eshopu, tak 90% vsech vyrobku v sekci klavesnice jsou jenom zmrdstva bez standardniho (=jedineho spravneho!!!) rozlozeni (cili elektronicky odpad, ktery se dava nekomu k narozeninam jako recese nebo kdyz chcete nekoho fakt nasrat - neverim, ze si clovek s prumernym IQ neco takoveho koupi z vlastni vule) ...... kdyz se podivam na sekci bezdratovych klavesnic, pak je to cirka 98% zmrdstva ..... a mezi bluetooth klavesnicema jsem nenasel ANI JEDINOU KLAVESNICI!!!
Pritom bluetooth klavesnici bych i chtel ... jednak se da okamzite prenest z pokoje do pokoje k druhe "hlave" pocitace (:) a jednak se da pripojit elegantne i k tabletPC a podobne .... proc se vubec jeste vyrabi bezdratove radiove? Vzdyt to musi vyjit i draz ne? Nebo to treba min zere? Ja fakt nevim.

Ted jsem z legrace prosel tsko, czc, alzu, softcom a nenasel jsem jedinou bluetooth klavesnici .... pritom bych fakt nejakou chtel, jako fakt ... jestli ma nekdo nejaky tip, tak bych byl vdecny .... je mi uz fakt jedno, jestli dam litr za postovne nekde z australie nebo jestli ta klavesnice bude ruzova .... hlavne musi mit standardni layout!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Až na tu Cherry G81 celkem souhlas (výjimečně :)
Pro "Cherry G81" jsem našel provedení 1800(něco) a 3000(něco). Ta 1800 je opravdu domršný "compact" design. Ta 3000 vypadá normálně, až na enter naruby...
Jinak plnohodnotnou klávesnici v BT provedení bych také bral.

Normálně v práci používám chicony ku-9865 (bílou - asi jako zde: https://www.alza.cz/klavesnice-chicony-kb-9865-usb-hub-d64356.htm ), domu jsem si koupil tutéž. Jediný nedostatek je, že integrovaný USB rozvaděč je 1.1, respektive pouze fullspeed. Chtělo by to alespoň 2.0 HighSpeed.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem zadal přítelkyni úkol najít klávesnici - bílou, PS/2 a na rozdíl od Vás, pánové, našla:
http://eshop.kak.cz/zbozi/klu029-sildata-1128-bila-white/
sildata 1128

Mě přijde úplně stejná, jako je moje stará eTech (takže asi jen jiné logo), ale to je druhá věc. Klávesnice normální se tedy sehnat stále ještě naštěstí dají. Vezmu raději dvě do zásoby, když tu tak plašíte... :)))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, tak ta ma do normalni klavesnice opravdu HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODNE DALEKO!
Se podivej na "insert" blok:o) Posunuty o jeden dole:o) Tohle normalni piiicus nevymysli, na to je potreba specialni gen!!! Ze by ty zasrane uspavaci klavesy, ktere nikdo nepouziva (dokonce tri OMG!) dali nekam uplne jinam, treba do prdele, ale ne, nekdo si rekl ..... HMMMMMM, tak kam to tak dat? Uplne nejlepsi napad je samozrejme misto nejakych standardnich klaves .... hm, ale ty dame kam? No tak je posunem ne? Cloveka co tohle vymyslel bych daroval do otroctvi islamskemu statu ..... a v skrytu duse doufam, ze uz si vzal sam zivot a obohatil lidsky genofond .....
Ale mam jeste jednu perlicku:o) Kamos mel uplne stejnou klavesnici, s tim rozdilem, ze posunuty byla jen ta sestice ..... no, proste misto insertu byl sleep, misto home neco dalsiho a misto page up taky .... uz fakt nevim k cemu tam byly 3 ty klapky .... kazdopadne pri kazdem kopirovani do schranky nasledoval automaticky restart ...... to byla vazne zabavna klavesnice, sehnat ji dnes, tak ji koupim tchyni ....

EDIT: mimochodem .... pritelkyne asi neni dobra hledacka a nebo jsi prehlidl tu zkurvenost ve stredni rade ...... ono kdyz clovek nema oko trenovane, leckdy prehlidne neco, co povazuje za absolutni samozrejmost:o) Ja uz se dnes divam i jestli to treba neni azerty a podobne:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nakonec skončil u Microsoft Wired Keyboard 200, která má rozložení, velikost i zdvih kláves standardní (pokud tedy nejste ultraortodoxní a nepovažujete klávesu Win za nesmazatelný hřích).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ktore "jedine spravne" je to spravne? To americke jedine spravne, alebo to britske jedine spravne? Pripadne ine narodnostne varianty? Alebo Dvorak? (AZERTY, QZERTY, indicke, cinske - kazde maju nealfabeticke znaky a modifikatory inde, ale su jedine spravne pre dany region). A ako k tomu pridu Jablckari, kde sa to ich "jedine spravne" tiez pouziva niekolko desiatok rokov?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ja leta prezivam na Samsung klavesnici SEM-M2A (radoby multimedialni tlacitka jsou hnusny a v dnesnich OS bez podpory, ale sama klavesnice vydrzela ledaco ( taky ji mam jeste z doby nez vyslo Diablo 2:-), akorat u jedny [mam dve] jsem kdysi v zapalu vzteku pri wowu zlomil zajistovaci plast podzapestni podlozky)
http://www.ikup.cz/item.php?id=1041627#image

mys.. hmm zkousel jsem ledacos, pak jsem dostal k hernimu notasu od msi (ano, byl jsem blbej, koupil jsem si notas od msi - sice vykonej a levnej, ale prehrivajici, s pochybnym displejem a spoustou neduhu) premalovanou a4 tech 750 X7.. a tak jsem si zvykl nejen na tech pet tlacitek, ale i na to, ze me sedne do ruky, i na plynulost/odpor kolecka (v tom me vylozene stvali geniusy); odesla mi (msi verze mela velmi tenkej kabel navic natrvdo pridelanej [zadnej konektor] k desce mysi), tak jsem uz pak koupil to samy, ale v barvach primo a4 (a i u ty jsem uz musel menit "zlomenej" kablik) - ale fakt si nechci zvykat na jinou, do ruky me proste sedne a bez podpalcovych tlacitek by se mi dnes uz nic hrat nechtelo...
http://www.ixbt.com/portopc/msi/gx600/big/mouse.jpg
http://tinyurl.com/nzv2stu

doplnim: nez jsem skoncil u A4tech X7, vyzkousel jsem jeste:
- v kulickove dobe: ruzne a4, geniusy, logitechy a jednu Microsoft (dost dobra);
- nastup optiky: a ja si koupil Dexxu (vnitrek logitech)
http://www.cnet.com/products/dexxa-corded-optical-mouse-3btn-scroll-ps-2/
... s ni byla naprosta spokojenost; pozdeji jsem zkusil Gigabyte, ale nesedl mi - stejne tak jako i jeden bezdratovej Logitech (model uz si nepamatuju)
- laser (jiz zminena A4 X7), ale mel jsem v ruce i nejaky Razory -a ty me nijak nenadchly..

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Týjo, ony bílé neslim klávesnice vážně téměř vymřely! Našel jsem jen
http://klavesnice.heureka.cz/logo-standard/
http://klavesnice.heureka.cz/lenovo-43r2252/

To by mě vážně zajímalo, co nosí v hlavě designeři, že to musí být všechno černé. Vždyť je na tom houby vidět, pro nás co neumíme všemi 10 poslepu! Bílá na černém je mnohem hůř viditelná než černá na bílém. Nejen klávesnice. I takový ovladač k televizi s černými tlačítky na černém podkladě "potěší".

Co se týče levné myši, mám Logitech RX250. Chce to ovšem skills s páječkou, jelikož brzy odejde mikrospínač na středním tlačítku. Po výměně (náhradní díl za bůra v GES) je to držák.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká klávesnic a myší, tak v tom jsou designeři celkem nevinně - ty vymřely na nezájem zákazníků (prostě objemy výroby se u bílých variant dostaly pod úroveň kdy se je vyplatí dělat)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ta lenovo by byla dobrá, pokud se dá ta předložka na ruce vyhodit.

Ovšem za rozložení kláves, jako má ta Logo - Power klávesy nahoře místo PrtScr, Scroll Lock a Pause/Break - tak tou si návrhář tohohle rozložení zaslouží jebnout přes ústa na držku pokaždé, když chci vyvolat vlastnosti systému Windows a místo toho vypnu PC. Rozemlít vejce v mlýnku na maso, aby se to nemohlo množit tahle verbež.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak já ti rozumím ...

U jednoho z počítačů jsem míval klávesnici s power tlačítkem POD klávesami delete, end, Pg. Down ... nefungovaly. Což bylo fajn, Jenže jednoho dne tento bug kdosi iniciativní v Linuxu opravil. Po druhém vypnutí následovalo páčidlo (a tavné lepidlo zaplnilo vzniklé otvory).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

duplicita, smazat

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Myší mám za sebou celkem dost. Od prvních "krabicoidních" geniusů, po hladší sériový logitech, první pokus o ergonomii od A4techu, až po poslední špíčky ala Microsoft Wireless mouse 7000 a MX performance.

Obecně bych se nebál optiky a měl jsem velmi rád myši od microsoftu, jež se nacházely ve škole. Takové velké, příjemně zaoblené optiky. U hudebního ntb mám myš poměrně letitou, samsung anyzen. Vím že už tehdy byla dražší na to, že je to optika (myslím 400-500Kč), je poměrně citlivá a za ty léta se pouze "opotil" a vyžehlil povrch. To co bylo šedivé je v současnosti bílé.

Velmi dobrý kup byl ten laser od microsoftu, bohužel jsem hodně cestoval a ztratil přijímač (ještě o velikosti velké USB flashky, takže nešel strčit zasunutý v ntb do brašny).
Tak trochu přemýšlím, čím nahradím ten logitech performance MX. Mám jen asi 3 roky, gumové partie se začaly lepit, tuto lepivou vrstvu lze pomocí šmudlání vaty s lihem sundat a dostanete se na vrstvu, která se dá odrbat. Na omak je tato guma poněkud nepříjemná a zbavit se té lepivosti zabere nemálo času. Kolečko původně stříbrné je spíše bronzové, zkrátka nejsem moc nadšen z kvality materiálů.

U klávesnic je to složitější. Tam mám rád měkčí, hladší stisk. Většinou to splňovaly levné klávesnice od microsoftu a logitechu v relaci 400-600Kč. Sám používám nějakou OEM klávesnici od dellu, kterou jsem zakoupil za 50kč jako nepoužitou z výprodeje. Za rok se mi ožehlily tlačítka, ale stále v pořádku a dost jsem si navykl na její kompaktní velikost. Malé rámy, minimum zbytečného plastu, nula "multimédiálních kravin". Pokud budu vybírat novou klávesnici, budu se dost soustředit na to poslední. Dneska najít klávesnici s normálním IBM rozložením, nulou multimédiálních a tvarových kreací, to aby si vzal člověk dovolenou a googlil.

Na smradlavé plasty jsem zatím díky bohu nenarazil a za ty roky jsem si dost zvykl na jistý standard kvality. Nejlevnější myš, jako například davidem zmiňovanou bych nedokázal ustát. Zkrátka je mi silně nepohodlná i na práci v desktopu.

Kvalita produktů je dost ovlivněna cenou, na které startují klávesnice dnes a na které startovaly klávesnice před 10+ lety. Totéž lze tvrdit i o myších. Čína a trend stlačování ceny na samotnou hranici umožnil prodávání takto mizerných produktů. Na to by si myslím měli lidé dávat pozor, protože například ultra-levné reproduktorky k počítači mohou způsobit požár. Neviděl jsem to poprvé, kde chytlo magneticky přesycené trafíčko a od toho následně plast. Kupovat, ale s rozumem a raději tak připlatit, alespoň trochu, než nakupovat opravdu to nejlevnější. Zároveň pozor i na drahé produkty, kde se lze také spálit. Mainstream tak obecně vítězí a většinou je umístěn v cenové relaci kolem 500Kč, což je si myslím cena snesitelná pro každého uživatele.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Stále mám tu klávesnici z úvodního obrázku (KU-2971), akorát bez těch červenejch polepů přes všechny klapky, vyhovuje mi prostor mezi šipkama a (Ins, Home,PgUp,Del,....). Před rokem jsem sháněl jinou abych mohl psát lépe po tmě a měl jsem ještě pár dalších podmínek a nesehnal jsem, takže jedu stále tuto ;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ale ale, problemy u Diablu 2/LOD ?? :)) jo u me taky litaly ruzny veci hlava nehlava, kdyz sem s velkou slavou na vesnicu dovezl bezdratovou genius mysku, tak jednou u diabla vyletela z okna, bo sem si neuvedomil, ze nejak ten provazek tam uz neni :) a co sem zjistil, ze su bez mysi, tak to dostala jeste kalvesnice, az sem sel s brekem za kamosem pro zapujcku nez objednam z bohemky :)))

jinak klavesnici vicemene jakoukoli, jen kdyz ma klasicky jednoradkovy enter, nad nim zpetny lomitko, dlouhy levy shift a klasicky blok ins del home end pgup pgdown :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro hráče mohu doporučit herní myš C-tech Ankatha (ultimate).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hmm...tak podľa farby som fakt nevyberal naposledy, keď som kupoval klávesnicu. Skôr som bol rozhodnutý pre ergonomickú a myš som mal tiež čiernu A4tech V7 bloody(a monitor je tiež čierny, skriňa je čierna), takže voľba padla na Microsoft Natural ergonomic Keyboard 4000
http://klavesnice.heureka.sk/microsoft-natural-ergonomic-keyboard-4000/
je síce pravda, že je trošku hlučnejšia(hlavne medzerník), ale to písanie stojí za to.. :P
Mne sa skôr zdá, že oni tie klávesnice prestali vyrábať výrobcovia kvôli tomu,že sa už dosť málo predávali kvôli tomu,že všetky monitory, čo si teraz kúpiš, sú v čiernej(možno nejaké strieborné) , myši ešte kúpiš občas aj v bielej, ale málokedy, ale už dlho som nevidel biely rámik na monitore, ako v týchto časoch http://files.monitory5.webnode.sk/200000102-89c6d8ac3c/samsung-crt-monit...
...ale keby som hľadal bielu klávesnicu, to Lenovo by bolo asi jediné, čo by som vzal. Mám to v práci a tá opierka je fajn...tiež tie veľké multimediálne tlačítka

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ergonomicke klavesnice su to najlepsie co kedy MS vyrobil. 4000ka je pre mna uz druha MS ergo klaveska po "natural multimedia" kusku, ktory som si zapratal do prace.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na Samsungu SEM-M2A toto právě píšu a jak jsem viděl v diskusi, nejsem sám, kolik let se na ní nejen píše, ale i hraje a stále bez problému. Dále mám v rezervě bílou Chicony KB2961, ta je skoro úplně stejná jako KB-2971, červené popisky češtiny má také a kupodivu drží. Bílé klávesnice tak nějak preferuji asi především kvůli čítelnosti zejména za horších světelných podmínek.
To, že postupně zmizely z trhu, je skutečnost.
Další problémek vidím ve vymírání PS/2 rozhraní, obsloužit USB klávesnici umí každá deska již pěknou řadu let, jenže z USB klávesníce nenastartuji počítač, PS/2 klávesnicím to nedělá sebemenší problém.
Pokud jde o myši, aktuálně mám Zowie EC1-A, je velice podobná Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 ( http://www.czc.cz/microsoft-intellimouse-explorer-3-0-eeuro/40186/produkt ), která po letech věrné služby začala zlobit a musel jsem jí nahradit. Dlouho se u nás používaly a v práci stále používám MS Wheel mouse optical ( http://www.czc.cz/microsoft-wheel-mouse-optical-black/24202/produkt ) a zkoušel jsem i Microsoft Comfort Mouse 6000 ( http://www.czc.cz/microsoft-comfort-mouse-6000-cerna/116840/produkt ), ta nebyla špatná ale zdála se mi dost tuhá tlačítka.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tato klavesnice u me konci 15. sezonu, neznicitelna....
jako nahradni mam Turbo-Media 9801R+, take velice slusna, obe PS/2

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Říkejte si co chcete, ale http://www.czc.cz/connect-it-klavesnice-pro-deti-seniory/96320/produkt mi nějak prostě padla do ruky. Klávesy mě přijdou jako ze starých klávesnic, nesmrdí a i když si z počátku budete připadat jako slepec a možná se Vám bude i někdo smát, časem příjdete na nesporné výhody velkých černých písmen na žlutém podkladu, které celkem bez potíží přečtete jen za svitu monitoru. Mimochodem jedna nožička ránu pěstí nevydržela...ehm... :)
Bílá se nejspíš přestala používat proto, že časem zežloutla a byl na ní vidět veskerý humus který člověku vypad z huby. Pro mě nepochopitelné, ale lidi jsou prasata a je jim úplně jedno že dělají na zahumusený klávesnici.
Ještě jedno foto z reálného nasazení ... od 18ti :) http://cursed.cz/wp-content/uploads/2013/02/friday_night_op.jpg

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A zase si nemohli odpustit překopání svaté šestice Ins+Del+Page a useknutý Shift.
Connect IT má dobré nápady, ale skoro vždycky to celé padne na tom nejhorším zpracování, jaké jsem kdy viděl, poruchovost je strašidelná.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Presne, tiez sa mi velmi pacila ale potom som sa pozrela na ten blok a e-e.

Logitech malo istu dobu tiez vyborne klavesnice - a potom vsade zacali pchat to prasacke rozlozenie od MS. Teraz vyzera ze uz sa ukludnili.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mno já mám teď myš GB M6900, docela slušná, ale kabel má tlustý a ne moc dobře snímá povrch. Předchozí A4Tech XL-750BK byla lepší a funguje po skoro sedmi letech stále u bráchy :)
Klávesnicí jsem měl mnoho a mnoho za poslední roky, od starých multilmediálních Geniusů, dalších obyčejných Geniusů a několik dalších "noname" jsem zakotvil na několik let u Genius Slimstar i220 Pro, se kterou jsem na výsost spokojený (snad až na malý enter a že se díky lesklému povrchu dost špiní). Klávesnice za 240Kč a vydržela mnohem víc, než několikanásobně dražší produkty. Ještě akceptovatelná by byla Sidewinder X4, která se už bohužel nevyrábí...jinak mám s výběrem klávesnice taky dost problémy. Najít něco, aby to nevypadalo jako vystřelené z pouti a mělo to klasický layout, to je celkem umění vybrat.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam u pracovniho stroje prastarou HP se stejnym rozlozenim jako ta Chicony z clanku. Ma to asi 10 kilo, zere to elektriku jak prase ( s nekterymi stroji nejde protoze nejsou schopny dodat ten proud do PS2 :D ) zas na druhe strane to ma snad >15 let, popisky klaves jsou porad videt jako nove, plasty akorat trochu zesedli (zlute to ale neni), a kdyz vedle ni hodite atomovku, jen vam rekne "meh, trhni si" :)

Pak mam jeste jednu, Logitech s nizkymi klavesy, a tam jsem se hodne spalil (s Logitech mysi jsem mel dobre zkusenosti, mel sem si precist recenze, nicmene to byla nouzova koupe...)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tu Chiconku a Diablo 2 LOD ste trafil. Dodnes ju mam v skrinmi a plne funkcnu, len trosku zazltnutu...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

me nastesti cerna nevadi, ale jsem zviklej na urcitou klavesnici a mys a tak jsem si je jeste v dobe kdy byli nakoupil do zasoby :D , mam tak v zasobe 3 kusy K200 a M500 :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ještě že mi je úplně jedno na čem píši. Je mi dokonce i jedno jaký to má layout, do enteru se vždycky trefím, ať je velký jak chce. Nicméně nejvíce jsem si oblíbil MS Wired keyboard 600. Obyčejná membránovka za 300Kč.
Bílou klávesnici bych si již asi nekoupil. Pár jsem jich měl, občas nějakou ještě vyhazuju ve firmě a všechny mají jedno společné - jsou ošklivě zažloutlé.
Chvíli jsem uvažoval o nějaké mechanické klávesnici (podlehl jsem tomu hype kolem), ale pak jsem si dvě odzkoušel a to cvakání mi šlo na nervy. Takže aspoň ušetřím :-)

Spíše mám problémy se sehnáním pořádné myšky ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

U myší jsem jako pravo-levý vyžadující symetrickou myš pro obě ruce skončil po všem možným a předchozí Logitech MX310 (krátká a s zavazejícím okrajem pod prsty) u řady X7 např. A4tech X-718BK (tj. asi třetí v nasazení, první pod labelem.Trust GM-4600 odešel po šesti letech jeden mikrospínač)
U klávesnic marně pátrám po náhradě za návykový nízký jednoznačný zdvih tlačítek bez velkého odporu klávesnice KME KB-2881PCZX black silver protože ti matějové pod stejným označením dnes prodávají něco nepřijatelného.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

černá/bílá mně osobně nevadí. v práci mám černou chicony KB-9810, doma nějakého prachstarého Samsunga v bílé barvě a přecházení mezi nimi mi problém nedělá.
se zápachem černých klávesnic jsem se taky nesetkal...

ale pokud mi něco leze na nervy, tak jsou to šílené layouty nových klávesnic... není mi jasné, kdo vymyslel dlouhý delete a nechal ze svého místa zmizet insert... a podobné výstřelky...
jsem zvyklý na layout se dvěma dlouhými Shifty, enterem ve tvaru L a krátkým backspace... no tohle rozložení aby člověk hledal lupou. všude nabízí různé designerské šílenosti, ze kterých by mě asi trefilo...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft zacal presadzovat tie podivne Delete a bez Insertu, ale to uz je peknych par rokov dozadu. Na lepsie pisanie v Office a tak. Vyhodili Insert, presunuli PgUp a PgDown, vyhodli Scroll Lock atd. Brrrrr. Asi sa to neujalo, vidim tych klavesnic coraz menej a vacsinou vo vypredaji.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Logitech K120? Po půl roce kancelářsko pisatelské práce nejdou rozpoznat nejpoužívanější písmenka. Čím se nejlíp popíše klávesa? Bělidlem, bílou fixou?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Je to prosté, stačí si jejich umístění pamatovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Geniální. Prosím sepiš něco, co přesvědčí moji maminku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje starosti bych chtěl mít...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Praveze bol kedysi problem zohnat klavesnicu, ktora nebola biela. (Ano, zrejme som tak "stary".)

Biela ci cierna - obe sa urcite spinia rovnako, no na ciernej to az tak vidno nie je, :) tak mi vyhovuje viac. Problem s prip. viditelnostou znacenia na klavesach nezohladnujem, je to i tak na kazdom vyrobcovi, ako sa s tym popasoval.

A osobne som nikdy necitil nejaky zapach z klavesnice. Zrejme nastastie, ako tu citam. :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"no na ciernej to az tak vidno nie je,"
Praveze na cerne je prach videt mnohem vice, nez na bile/svetle sede....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Prach ano, ale nie zaspinenie vplyvom pouzivania predsa. To viac vidno na bielej.
Vid: http://lnk.sk/ztp

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Keytroniky používám dodnes. Vše co přišlo po nich byl krok zpět v ergonomii, funkčnosti, spolehlivosti, kvalitě, materiálu a jeho povrchu. Kdyby někdo věděl o nějakých nových kouscích, měl bych zájem. Cenu respektuji. ☺

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

V práci používám Logitech Deluxe 250 Keyboard v bílé verzi. Klasické rozložení, „německý Enter“ čili moje nejoblíbenější varianta, písmenka stále plně čitelná, datum výroby si netroufám odhadovat. Na můj vkus příliš jemný stisk, ale v práci nepíšu, tak to není tak hrozné.

A k ní jako myš Logitech Cordless Mouseman Wheel - ano, stará kuličkovka, vošoupaná až hrůza pohledět, ale je to srdcovka a kuličky a válečky stačí jednou za čas pročistit a je to v poho. V tom se v zásadě nemá co pos**t, ty tlačítka jsou nesmrtelný (to se ještě tenkrát dělalo poctivě). A baterky v tom vydrží poměrně dost dlouho, dvě nabíjecí mikrotužky (Sanyo Eneloop 750 mAh) vyměňuju zhruba jednou za čtvrt až půl roku.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Mne by spíš, než problém barvy klávesnice, zajímalo, proč stále výrobci označují jako CZ klávesnice ty, které nemají speciální znaky vyznačeny správně (například Q a \) tak, aby znaky vpravo na klávesách (tj. ty, které se v českých Windows ukazují po stisku klávesy AltGr, tj. pravý Alt) odpovídaly tomu, co stisknu... Vyjímkou byl starý Logitech DeLuxe 250 keyboard - černý ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

klavesnici vzdy nejakou sezenu, ale pro me jako levaka sehnat bezdratovou, symetrickou 5tlacitkovou mys s tlacitky na obou stranach je nadlidsky ukol. Doma mam nejake HP, v praci lLgitech LX8 ktera pomalu umira a nedokazu najit zadnou nahradu. Desim se co budu delat, az umre uplne. Nejaky tip?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

V práci jsme léta brali jako běžné klávesnice Chicony KB-2961 a také později i KU-9865, obojí je nesmrtelné. Nedávno jsem zjistil, že nemohu žádné objednat, protože se přestaly vyrábět. Zmizel i model Chicony KU-2971 a co jsme zkoušeli nějaké Genius a Gigabyte alternativy, tak jsou takové dost na hovno co se týče kvality zpracování.

WTF

Co se týče myší, jako levná myš je celkem fajn Logitech B100 což je náhrada B110.

Soukromě jedu na Logitechu G15 a Mad Catz RAT9, podložka pod myš je Kingston Skyn(konečně podložka co mi nikam neodjíždí) a nemůžu si na to kombo stěžovat. V práci používám Lenovo klávesnici přiloženou k nějakému AIO PC + napodobeninu Razer Naga myši z číny za 120Kč. Kupodivu myš funguje skvěle už víc jak druhým rokem a to včetně kolečka.

Osobně plánuju pořídit Thinkpadovskou klávesnici s TrackPointem, to by bylo celkem takové pesíkaté.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jsem vyznavacem membranovych klavesnic uz hojnou radku let a nejsem v tom, alespon podle review sam:
Amazon 4.7/5
Newegg 5 vajec
http://www.amazon.com/Logitech-UltraX-Media-Keyboard-Optical/product-rev...
Nevim jestli se jeste dodava - pote co jsem vyzkousel jednu jsem si do zasoby objednal jeste 1 ci dve dalsi. Cekaji az prijde jejich cas ve sklepe.
Cherry je take sazka na jistotu, v praci mam neco jako:
http://cherrycorp.com/product/jd-0800eu-wired-desktop-set/
A take 100% spokojenost.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z inverzniho(bila na tmavem podkladu) zobrazeni me boli oci, proto nemam rad cerne klavesnice ani nwktere weby s tmavym pozadim. Pred par lety jsem si koupil na doporuceni klavesnici Microsoft(cerna), spatna to investice- mekky stisk s nizkym zdvihem bez zpetne reakce na stisknuti, klavesnice lezi ve skrini a pouzivam levnou ale dobrou Chicony KB-9810(bila), na te pisu obstojne ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ze všech klávesnic co jsem kdy měl, tak nejlíp se mi píše i občas paří na této:
https://i.alfa.cz/img-sys-gal-enl/761969.jpg
Je to Arctic K381-W, ale je bohužel (pro mě bohudík) ultratenká. Pro mnohé je problém tvar klávesy "Enter", ale je to o zvyku. Rozestupy mezi tlačítky + ostřejší hrany jsou ideální pro orientaci, alespoň u mě. Překlepy minimální.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tuhle klávesnici nedám dopustit, ještě mám jednu v zásobě: http://i869.photobucket.com/albums/ab255/formax666/Markowaklaw.jpg

Myš od logitechu nebo od Microsoftu, raději bezdrát a raději trošku větší.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych řekl, že pan Ježek zkouší s nástupem okurkové sezóny recyklovat jednu letitou a recidivující flame war z ábíčka ;-)

Za starých časů v minulém století jsem uvykl velkému enteru do "L" - přesně jako na Chiconce na titulní fotce článku (tenhle velký enter se dnes už těžko shání). V rámci "standardního" rozložení se vyskytují cca dvě další varianty Enteru (a potažmo shiftu a backspace) - řekněme s úzkým vodorovným enterem a se svislým enterem.
Už nevím, jaké značky to tehdy byly, v letech cca 1990-1996. První klávesnice mi vydržela určitě deset let, a stála pár set těsně porevolučních Kčs... Určitě se tu vyskytovaly Chicony a staré Cherry.

Novodobě jsem střídal základní a ve své době levné modely Chicony a KME, s důrazem na velký enter. Kupodivu obě tyto slovutné značky střídavě mizí z našeho trhu a znovu se objevují... společným rysem je, že patrně v boji se superlevnou konkurencí téměř mizí i z jejich portfolia standardní rozložení (a to nebazíruju na bílé barvě). Bůhví jak to s těmi značkami je, kdo je vlastní, kdo ty klávesnice dneska vlastně vyrábí. Smutný konec značky Chicony pro mě ilustruje pár kousků z jedné dodávky, co máme jako erární v servisu - zjevně model z titulní fotky. Ten krásný velký Enter je šmejdsky vyrobený a zasekává se. Klávesnice zralá do šrotu - i v servisu je to za trest (pro základní zběžnou konfiguraci BIOSu a instalaci widlí, žádná velká spisovatelská tvorba).

Konkrétně naprostý OEM šunt je v dnešní době základní Genius - jak klávesnice, tak myši (optické). Základní klávesnice Genius (velký enter!) z posledních let mají sklon vynechávat a opakovat klávesy (jako superlevná konkurence), základní opto-myšky v nehybném stavu (leží na stole) nepochopitelně poskakují kurzorem (a za jízdy uhýbají) - a to i na naschvál kontrastním povrchu. Nejlíp jim dělá asi přírodní dřevo, ale ani to není dokonalé... prostě kraví stejně jako superlevná konkurence. Asi že všechny optomyši této generace používají shodný šuntový snímač... Kde jsou ty časy, kdy mi mechanická MouseOne a MouseToo vydržely třeba 10 let. Nojo - někdy v minulém století.

Toto datluju na asi čtyřleté KME KM3801 (velký Enter) - tehdy v ceně kolem 200 Kč. Sice má MM ptákoviny a je černá, ale píše dodnes téměř bezvadně. Ale taky jsem zaznamenal kousky z pozdějších dodávek, které opakovaly klávesy apod. = nedá se spolehnout ani na předchozí dobré zkušenosti s konkrétním modelem :-(

Ohledně myší... vydržel jsem se skákavou optickou Geniuskou nějakou dobu, než se jednoho dne rozpatlala guma na kolečku. Teprve pak šla do šrotu. Poučen z novodobých nezdarů se značkou Genius, ulovil jsem "základní laserový Logitech" - tehdy LS1 řádově za 300 Kč (dneska má Logitech jiné základní lasery). Tahle myš prostě funguje - tak nějak bych si to představoval.

Ohledně modrozubých klávesnic (a myší) - modrý zub je krásný / otevřený / elegantní / možná maličko složitý, prodělává historický vývoj a bugy v implementacích, hlavně ale trvale udržuje komunikaci, takže reálně (aspoň první generace produktů) žere baterky citelně víc, než superlevná simplexní rádiová komunikace "nemodrozubých" klávesnic (a myší), které vysílají zásadně jenom ve chvíli, kdy se něco děje.

Nechápu, jak se sem všechen ten šmejd dostává. Jestli je to skutečně tak, že "trh si to žádá", prodává se to, tedy se ty hory barevných a tvarových zvrhlostí dováží... nebo zda stará garda nákupčích u distributorů odešla na šéfovské pozice, na jejich místa nastoupila generace tabletových dětí, skáčou výrobcům na špek v podobě hory každodenních nesmyslných "akcí" apod... Osobně to vnímám přinejmenším jako projev rezignace nákupčích u distributorů na zodpovědnost a osvětu. Kdo dováží klávesnice, měl by považovat za svou osobní čest, držet v sortimentu aspoň jeden-dva kvalitní a prověřené modely "na práci", patrně za lehce vyšší cenu - a třeba to i napsat do popisu produktu. Z druhé strany je pravda, že jako nákupčí (v poměrně specializovaném sortimentu) často propadám zoufalství ze zákazníků, jak málo používají selský rozum, jak málo lidí má přehled co je trvalá hodnota a co je pomíjivý šmejd... a jaký je problém, koupit něco trochu slušného v libovolné dané kategorii od výrobců.

Závěrem mi dovolte vzpomenout jednu ekonomickou poučku, empiricky odpozorovanou a teoreticky zdůvodněnou: totiž že levný šunt vytlačuje z trhu kvalitní původní produkci (stejně jako různé neplnohodnotné peníze vytlačují tvrdou měnu). Kdo vyrábí kvalitu, obvykle nepřežije, na trhu se udrží plagiátoři co hrnou šmejd. Plus akademické žvásty o asymetrických informacích apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas a velké plus.

Osobně si pár kusů starých kvalitních klávesnic držím v zásobě (krom těch na stole mám dvě nerozbalené Chiconky a nedám ani za tisíce).

Na druhou stranu, ačkoli je Genius hodně velká slabota na hranici použitelnosti, tak přeci jen taková "GENIUS KB-110X PS2 CZ+SK black" je pořád ještě tradiční použitelná klávesnice, která je lepší než kdejaký multimediální odpad s nízkým zdvihem, notebookovým rozložením a podobné kraviny. Dávám KB-110X lidem do kanceláří a když k nim přijdu (nejde-li řešit vzdáleně), tak alespoň nemusím trpět.

Obecně nechápu, kterého debila vlastně napadlo cpát notebookové rozložení kláves na klávesnici samostatnou ... resp. rozumím tomu jen do té míry, pokud se jedná o klávesnice výrazně zmenšené a bezdrátové, tj. specialitka, nikoli mainstream kterým se to stává. Notebookové rozložení kláves bylo odjakživa nouzovým napodobením tradičního v malé ploše notebooku a stále mne překvapuje, že i to lze zkurvit novými nečekanými způsoby. (zkurvit nepovažuji za sprosté slovo ve smyslu "pokřivit špatným způsobem").

Flame černá/bílá ... no, někdy se mi líbí to, jindy to druhé. Ale dneska je problém sehnat klávesnici kvalitní bez ohledu na barvu, takže barva je to nejmenší, co mne zajímá.

Ad myši ... vcelku jsem si oblíbil "GIGABYTE laser 6880X USB 800/1600dpi černá" ... pro mne je to docela příjemný kompromis mezi cenou a kvalitou (drátová, preferuji). Z bezdrátových k notebooku "GIGABYTE laser 7700 USB 800/1600dpi" ... symetrická, není BT (i když se i BT varianta vyrábí).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jo příteli, to je práve to, jak z nás politika udělala "rychlej konzum" a to se tady bavíme o počítačových periferiích. Když to vidím, jak se dostáváme k žrádlu, v jakém prostředí a s plesnivýma produktama, jak se všechno okecává, argumentuje za každou cenu, jak je to IN a hlavně že se vyfakturuje... Vite pane, je to hnus, takhle si moderní a tržní život nikdo z nás určitě nepřejeme a "jede to pořád z kopce", hůř a hůř, ani brzdu to snad ten škaredej stav nemá. Já su jen zvědav, až to "někam dojede", protože do nekonečna to nepůjde, sem zvědav, co se pak bude dít, jestli něco vůbec...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jeden z těch co jedou na bílé klávesnici - Chicony KB-0108, před cca. 12 lety za +-350. Přežila mudění, diablo i jiné hry i roky programování a dodnes se nezasekává jediná klávesa a na jediné není ošoupaný popisek (má í malé čevené české). Nejspíš jsou pálené laserem, jak to dřív bylo dobrým zvykem. Jednou za rok/dva ji rozeberu, umyju a jestli se nestane něco nečekaného, nejspíš pojede dalších 12 roků bez problémů.

Myš mám ještě starší (cca 14 roků) - Logitech MouseMan Optical Dual Sensor, tehdy asi za 2.500,-. I když má na bocích sedřené pryžové polepy, zvykl jsem si tak, že bych jinou nechtěl - je dostatečně velká a docela fajn tvarovaná, což se dnes v drátových dost špatně shání. Akorát na ní asi budu muset nechat vyměnit mikrospínače, protože se mi zdá, že začínají blbnout (občas sepnou 2x).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Neni pravda, ze by neslo pracovat se slim klavesnicemi, ja si poridil bilou Fujitsu KB521 s nizkozvihovymi klavesami a je to naprosta dokonalost. A nebyla az tak draha.
Ano, souhlas, klavesnici jedine bilou.
Nejvetsi smejd co jsem drzel v ruce byla cerna klavesnice Zalman, ktera poustela barvu a behem nekolika napsanych pismen mel clovek konecky prstu uplne cerne.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Musím jen potvrdit tu Fujitsu KB521. Též jsem ji zvolil po dlouhém vybírání a naprostá spokojenost. Vyzdvihnul bych klasické rozložení kláves, takže prsty ví kde mají co hledat a celkem mi vyhovují i schované speciální klávesy, které se sice hůře mačkají, ale alespoň je člověk nezmáčkne omylem.
Bohužel to ale nesplňuje tu podmínku LEVNÉ bílé klávesnice.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, prilis dlouha diskuze na to, abych ji cetl celou :)
Pouzivam v lednu 2015 koupenou Lenovo SK-8825 (L), je bila, s modrym enterem, sedyma klavesama, bilyma funkcnima klavesama a dle meho soudu s tim klasickym rozlozenim (az na kratky levy Shift), na ktere jsem byl zvykly od roku 93. Podlozka pod ruce je odnimatelna. Stisk klaves je primerene tuhy, nijak hlasity. Kdyz za klavesnici vemu z boku a kroutim ji do vrtule, tak vrze :) Ale to dela kazda plastovka.
Cca za 700,-Kc, mohu doporucit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Za mě zrovna ta "krysa vasilisa" Geniuska X100 shit první třídy, 300-vka ale zas v pohodě. Klávesnice mi zas vyhovovaly ty obyčejný Samsungy, ne že bych byl nějakej spisovatel a psal od večera do rána po nocích, to fakt ne, ale z pohledu střídání různých pc na opravách s komaptibilitou a funkčností, za mě zlatý. Myši Logitech jo, ale ta éra už je taky v sakrechb a opět, jen ty dražší modely. V současnosti mám Trust klávesnici, no, samozřejmě to taky není žádnej zázrak, ale jako stabilní a funkční základ, za mě dobrý a taktéž "nesmrdí", ikdyž je černá, jak pohřební prapor. No jak to tak vypadá, od 300K a vejš se dá u klávesnic už vybrat relativně vhodně, u "myšítek" to bohužel asi tvrdit nelze, tady je situace zas nestabilní, jak krajnice vysokohorských himalájských cest :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

V práci jsem myš po jedenácti letech opustil a přešel na trackball, konkrétně na nejlevnější Kensington Orbit with Scroll Ring. Po zatím dvou měsících naprostá spokojenost, trackball mám na levé, doma myš na pravé a pokud nějaké bolesti šlach a svalů byly, jsou pryč.
http://blog.i-logout.cz/od-poklopu-ku-poklopu-kyklop-kouli-kouli.php

Klávesnici mám doma i v práci stejnou - Genius SlimStar i220, nicméně nějak pozoruju, že mě po letech používání začínají po delším psaní bolet prsty. Do práce mám tedy nachystanou jakousi klávesnici snad ještě od IBM (vzhledově podobná Lenovo SK-8825, ale není to na), kterou jsem kdesi levně sehnal, čeká mě nicméně její odbahnění. Uvidíme, co se stane pak.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak ako bolo spomenuté vyššie, je to o objeme výroby. Keby sa predávali vo veľkom, boli by aj zelene, červe..

S C-tech svätá pravda. Je to hnoj.

Lacné klávesnice Genius KB110X. Nájdu sa medzi nimi nepodarky, ale to je dnes pri lacných veciach asi štandard. Myšky Logitech - nezničiteľné. Na bežné použitie stačí aj Genius NS120.

Ja mám tiež všetko v bielom. Toto píšem na Chicony 9810 zabalenej v pôvodnom igelite, aby som si ju nezasvinil. Na klávesnici je vidieť, aké je človek prasa. To na čiernom plaste nevidno a slnko ho tak farebne nepoškodí. To bude dôvod prečo čierna.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zabalená v pôvodnom igelite??

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Keď si veci šanuješ :-) Je jednoduchšie umyť igelit ako klávesnicu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Na klávesnici je vidieť, aké je človek prasa. To na čiernom plaste nevidno"
- omyl, kdysi jsem nastoupil na misto, kde byly IBMdesktopy v cernem: nejen kastle, ale i monitor a klavesnice; klavesnice mely klasikej layout a psalo se na nich dobre.. ale boze, jak ty byly zapraseny uz od pohledu (tak je to, kdyz se o komp deli ruzny pocet ruznych uzivatelu a komp nema sveho "panicka", kterej by za nej byl primo zoodpovedny) - dokonce bych spis rekl, ze kdyby byla bila, ze by to tak daleko nemohlo dojit, prave proto, ze na bily je hned videt kazdej sebenepatrnejsi nanos spiny a ne jako na cerny az kdyz je tam souvisla pokryvka ctvrt milimetru...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Už asi patnáct let jsem na bílém modelu Genius 06x, provedení bez zbytečných přesahů, standardní rozložení, pumprdlíkový gumový stisk, píše, má tři ledky, má správně umístěný S3 sleep.
Už asi dva roky koukám po něčem regulovatelně podsvíceném, ale nenacházím nic, co by nestálo nad 2000, mělo to normální rozložení s dlouhým shiftem (maturita z psaní všemi deseti) a případně globální volume kolečko. Nic víc probůh nechci.
Bohužel všechno, všechno do posledního kusu se mi zdá nepoužitelné: každý CONNECT IT se mi rozpadl pod rukama do dvou měsíců nebo se mu žvejkaly žvahlavé konstrukce stisku; česká rozložení (jiní výrobci) mívají krátký shift (vražda-smrt-zabití), podsvícení jsou často neregulovatelná a nerovnoměrná, sto překážejících kombo puntíků, jejichž konfigurace stejně nepřežijí restart PC, obskurní designy připomínající víc klingonský nůž, než ergonomické vybavení k počítači.
Sochu vztyčím výrobci, který udělá čistý a podsvícený ekvivalent drátového Genius 06X, který mě nenasere po prvním položení prstokladu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

CH-9000064-NA
CH-9000065-NA
CH-9000068-NA
u nas prakticky nesehnatelny a do dvou litru se to nevleze, ale stoji za to :P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho pouzivam uz dlouho klavesnice od Dellu. Meli jsme je v praci, ale sehnal jsem ji na netu a nemuzu si ji vynachvalit. Je to typ SK-8115 http://www.evertek.com/viewpart.asp?auto=63518&cat=32
Minimalni okraje, standardni rozlozeni, klavesy s vybranim (prohlubnemi) jsou velmi prijemne a nekde jsem cetl, ze jsou na 10 mil. uhozu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo a je prutocna, tj, kdyz ji polejete, vytece tekutina dirkami vespod ven :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

bílá vs černá ... pěkný nesmysl řešit vzhled počítače (pokud teda náhodou nepatříte mezi tunning nadšence), nejdůležitější je, jak to funguje.

a k nedostatku bílé:
je to úplně stejné jako ve světě módy. Jedna barva střídá druhou a celé se to pak po několika letech vrátí k původní barvě a uzavře se tím kruh, který se bude donekonečna opakovat. Už to vidím, jak za 5 let dost možná budeme poslouchat pláč "kde jsou klasické černé klávesnice?" :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mam tiez nejake Chicony, jednu ciernu a jednu bielu este PS2 ... tak nie, je to este DIN. Membranova, drzi doteraz. Mys my najdlhsie vydrzala IntelliMouse Optical, presla nescetne hier- vratane Diabovin, FPSiek a onlajnoviek. Ale ako jedna z prvych optickych mysi ma uz velmi nizku citlivost na moj vkus. Poslednu som darovala kamaratke pre ktoru to je najlepsia mys na svete.

Klavesnice som si poslednou dobou zvykla pouzivat tie radoby-herne (tie lacne, nemechanicke). Ocenujem multimedialne klavesy a podsvietenie. Kedze sa hravam tak mysi sa mi hromadia tiez herne, postupne sa systemom padajuceho hovna presuvaju na bezne pouzitie k inym pocitacom. Razerky, Steelseries, teraz uz 3 Roccatky pretoze mi vyborne sedia do ruky (mam mensiu packu a kratky palec).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ja bych doporucil u nas klavesnici nekupovat, protoze u nas eshopy za
a) lzou ohledne layoutu
b) lzou ohledne layoutu
c) lzou ohledne layoutu
a kdyz na ne vytahnete US/NA part number tak se dozvite, ze ho neumi splasit
zehnat u nas US/NA layout je peklo, vsechno co nam sem cpou je "US international" bullshit s malym levym shiftem aka evropa/uk + us popisky

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chicony KB-2971 vravis? hadaj co mi tu sedi na stole. mys Logitech S96 white, vzhladom na to ako mi sedi v ruke by som asi mal nakopnut ebay a urobit si zasoby kym sa daju zohnat..

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

7 let stara bila klavesnice Fujitsu Siemens (made in germany). Jednou za rok dukladna ocista zvenku i zevnitr. Funguje skvele, dokud se nerozpadne, budu pouzivat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Používám jen NB a nesnáším nošení zbytečné zátěže, takže jsem si zvykl na klávesnici na NB.

U myši preferuji bezdrát, nano přijímač, takže mám všude různé typy Logitechů. Od těch levných optických až po Anywhere MX.

Asi nejlepší byla první VX Nano. Bohužel po několika letech se objevil syndrom dvojkliku. To je častý problém těch Logitech myší. Mikrospínače nevydrží více než tři roky. Občas se povede ten mikrospínač rozebrat, upravit tvar pružného plíšku a následně složit. Trochu se tomu pomůže, ale po nějaké době se problém opakuje.

A co jsem koukal, dva nové mikrospínače vyjdou docela draho (cca 250 Kč :-O ). A samozřejmě, různé myši používají různé mikrospínače. Vylepšit životnost těch spínačů a nebude mi nic chybět. Ale evidentně to bude "kurvítko". Ať už úmyslné, nebo neúmyslné.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ještě ke kvalitě čínských plastů:

Ohledně smradu: jedna věc je, že se už jako změkčovadlo do PVC přinejmenším do hraček nesmí v EU používat konkrétní druhy ftalátů (které v zásadě nebyly cítit). Co se smí a co ne ohledně PVC a ftalátů je patrně na delší povídání - viz např.

http://www.plasticisers.org/en_GB/media-publications/publications/factsh...

"náhradní" změkčovadla jsou v některých případech látky citelně těkavější a smrdutější... Nesetkal jsem se s tím zatím u počítačového hardwaru, ale jinak obecně mnohé plastové výrobky čínské produkce divně smrdí, a když časem trochu vysmrádnou, citelně zkřehnou a začnou se drolit (aniž by třeba byly na slunci = nejde o UV-stabilitu).

Jinak v počítačové branži občas pozoruju plasty, které (aniž by smrděly) po čase změknou na bláto, nebo zkřehnou a začnou se drobit. Třeba gumové nožky skříněk a další podobné prvky, nebo neurčitý černý plast, používaný na výrobu různých krabiček a konstrukčních prvků. Z výroby ještě relativně houževnatý, po dvou letech provozu nelze přístroj rozebrat, protože při povolení šroubku upadne zásadně celá plastová patka. Mám dvě možná vysvětlení:
1) buď některé z mnoha čínských petrochemiček neumí plasty tak dobře, jak je zvykem v západním světě
2) nebo lisovstřikovači kvůli nedostatku čerstvých surovin (ropy) používají recykláty. Na tom neurčitém černém plastu není na první pohled vidět, kolik procent je v tom polystyrenu, kolik polyetylenu a případně dalších příměsí.

Něco na okraj k problematice:

http://odpady-online.cz/recyklovane-smesne-plasty-s-vlastnostmi-primarni...

(nalezeno dotazem do Googlu "čínské plasty recykláty")

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To už jsem tu zmiňoval. Často to na myši právě odnese nějaké to pogumování. Buďto to změkne na krásné blátíčko, v mém případě na MX performance se na gumě začal tvořit takový lepivý blemc. Po odstranění blemcu se guma začala luxusně drolit.

Zástupce jiné kvality plastů tu mám konektor z GME (DC jack s plastovým obalem), který se po měsíci celej rozpadl. Jak byl napájen na kabelu a já s kabelem pohnul - logicky musel narazit o stěnu plastového krytu a ten se pěkně rozsypal na úlomky.

Ze všeho nejhorší je ale kompletně pogumovaný povrch s uměle vyrobeným sametem, nebo jak to nazvat. Tohle se vždycky po čase krásně "rozblemcá" a kolega co si takhle koupil rádio s takovouto úpravou za 4 roky zjistil, že lepí víc jak lepidlo. Je to nepříjemné, ulpívá na tom naprosto všechno co poletuje vzduchem. Mám tu takhle jeden handheld od philipsu, kterej je podobně lepivej.

Doufám že výrobci časem z podobných kravin vyrostou a buď výrobu pořeší, nebo ať raději přestanou pogumování používat úplně. První dva roky je to fajn, než se to "podělá". Od myši za 2kkč bych tohle taky nečekal :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkušenost - myši Genius, u vetšiny z asi 20 kusů všelijakých optických NetScrollů, co mi prošly rukama a měl jsem možnost je vidět po letech používání znovu, se rozblemcávaly kolečka a zároveň se mezi gumou a plastem na němž je navlečená vytvořila vrstvička kluzkého oleje, takže kolečko nešlo rozumně používat. Guma (silikon ?) klouže po plastu, nepohne hřídelkou v inkrementálním spínači, který taky časem začne zlobit. To se projevuje zas tak, že myš při scrollování přeskakuje, nebo i scrolluje víc kroků opačně, než by měla.

Jedinou výhodou myší Genius je snad to, že se v nich obvykle dají velmi snadno vyměnit mikrospínače pod tlačítky za rozměrově stejné, jen kvalitnější (vyrábějí se podobně jako spínače Cherry v různých barvách a ty barvy kódují sílu stisku i počet deklarovaných stisknutí ...)

Myši Gigabyte (GM-M6880X, podobně jako mnohé Logitechy (starší modely) mají tendenci tvrdnout. Na povrchu boční gumy se mi u všech používaných kusů na místě, kde se dotýkají prsty nejčastěji, vytvořila tvrdší plocha, maličko víc kluzká než okolí (protože tvrdá, umytí nepomáhá). Guma na kolečkách drží, neprotáčejí se. Žádný náznak rozbřednutí do lepivého hnusu.

U levnějších Gigabytů GM-M7000 začínají zlobit kolečka, přeskakují (špatné kontakty v inkr. spínači).

Taky jsem si všiml, že to je individuelní záležitost. Pot některých lidí je o řád agresivnější. To co mi vydrží běžně roky netknuté, tak jim se rozleptá (popisky na klávesách, barva na notebooku před klávesnicí, barva na myši i ta kolečka a protiskluzové gumy ...) přinejmenším za kratší dobu i při podobné četnosti použití a identickém výrobku.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pan Ježek mi čím dál více začíná připomínat nasraného dědka který skuhrá nad starými dobrými časy.'
Bílé klávesnice zcela právem zmizely v pekle, protože nikdo už nechce mít na stole žlutošedý hnus špinavý jak cigánské hračky.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Za pár dobrých slov jsem kdysi "vyhandloval" od jedné státní instituce dvě již vyřazené "vysoké" a bílé klávesnice, ve velmi zachovalém stavu. Jedna mi slouží už přes dva roky, a druhá je záložní; kompatibilitu mi zajišťuje konvertor "toho kulatého čudlu" na "ten placatý čudl" co se teď strká do všech compů ;-) A proč že to? Sami pochopíte, až se váš mladý ostříží zrak věkem unaví.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ten špinavý hnus alespoň občas přiměje svého majitele aby ho vyčistil. Černá klávesnice se zašpiní úplně stejně, jen to na ní není tolik vidět. Je to vlastně podobný přístup jak v dobách moru, kdy místo aby se umyli, raději na sebe vylili nějakou voňavku (pokud na ní měli) aby to zakryla :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Presiel som si viacerymi klavesnicami a nakoniec som sa vzdy vratil k tej najlepsej zo vsetkych http://d.scdn.gr/images/sku_main_images/006396/6396316/20150319143106_la...

Osobne nenavidim poprehadzovany layout, zmenseny enter a power tlacitka Za tie power tlacitka by som toho co to vymyslel vyhodil z iduceho rychlika.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Osobmě mám potřebu mít klávesnici standardních rozměrů a klasického rozložení. Když musím dělat s klávesnicí, která "to má jinak", jsem jako bezrukej.
Osvědčila se mi
http://www.microsoft.com/hardware/cs-cz/p/wireless-desktop-3000
Příjemná klávesnice, výborná myš. Vytkl bych jen nestandardní funkční klávesy, které se musí zapnout přes fn-lock - maličkost.
Myš je výborná, jen kolečko jde špatně klikat. Naštěstí myš mám na práci. Ve hrách by ji toto diskvalifikovalo.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Niekolko rokov pouzivam mys Genius Netscroll Optical. Su urcite lepsie mysi, len vsetkym chyba jedna vec - dve tlacitka na boku vlavo a hlavne ze su pod sebou. Funkcne ich mam nastavene na Copy a Paste a pri pouzivam je to extreme rychle. Stale sa snazim najst podobny typ, ale doteraz som nic nebjavil. Ak ma nejaka mys na boku vlavo tlacitka, tak su za sebou, co je nepohodlne.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, netušil jsem, že to takto někdo používá.

Btw.. V Linuxu jako paste funguje prostřední tlačítko pod kolečkem. Označím text, kliknu prostředním tam, kam chci vložit a je hotovo. Ve Woknech mi toto hodně chybí (když už jsem donucen je použít).

Solidní boční tlačítka má i mnou odkazovaná Gigabyte 6880X (dříve podobný model GM-M6880, resp. GM-M6880X), ale jsou vedle sebe.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tu je vyhoda, ze pouzijem palec a to iba vertikalne. Potom nemusim vobec presuvat ukazovak. Doporucujem vyskusat ak bude na com.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám problém najít BÍLOU, CZ klávesnici s nízkým ENTER, dlouhým L-SHIFT, BACKSPACE a "klasickým" rozložením INS/DEL + ŠIPKY, s popisky, které nejsou tištěné či lepené... Když do podmínek zahrnu i to aby nějaký ten pátek vydržela, tak prostě takovou nenajdu. V současné době pracuji na Dell KB212 Černá a to je šmejd, který má u každé klávesnice jiný stisk a abych si byl jistý, že se písmeno zaznamená musím do ní mlátit jak hluchý do vrat... Problém je, že dražší si dovolit nemůžu, protože mě ji zaměstnavatel nekoupí a levnější jsou na tom podobně...

Mimo jiné, doma mám herní Logitech G15 (modrá) a na té se mi píše i po těch 7 letech píše a hraje bez problémů. Ta tehdejší vysoká cena se vyplatila a pokud odejde nevím čím ji nahradím...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Když ti ji zaměstnavatel nekoupí, tak si ji kup sám.
Takto to fungovalo za minulého i tohoto režimu. Má to trochu nevýhodu, že když tě vyhodí na hodinu, tak se ti může stát, že cos tam natahal za ty roky, naráz nepobereš a budeš muset si pozvat Policii k tomu, aby ti asistovali u toho, aby ti firma vydala tvůj majetek. Akorát to má zase nevýhodu pro zaměstnavatele, že pokud jsou to klíčové věci typu HW, tak firma stojí a pokud si v hlavě k tomu i ještě odneseš nou-haf (know-how), jsou i ochotni tě začít přesvědčovat po pár dnech, že to s tím vyhazovem až tak nemysleli, pokud je to zaměstnavatel o pár zaměstnancích.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec všichni s přibývajícím věkem skončíte u této jako já: http://klavesnice.heureka.cz/connect-it-ci-44/ Akorát jsem přehodil klávesy Y/Z. Ale mám velký Enter a levý Shift.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem donedávna jel na Chicony KB-5192 s redukcí do PS2. Bohužel zničeho nic přestala po 20ti letech fungovat :-/ tak jsem ji nahradil Logitechem G105 US verzí :-) za 800Kč no nekupte to. Hlavně jsem ji kupoval pro to, že na ní jdou vypnout win klávesy :-) Nějak jsem si ani po 20ti letech na win klávesy nezvykl :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa pytam kde su sakra klavesnice s velkym enterom a malym backspace s rozlozenim presne ako na obrazku!? Teraz je to rozlozenie cele dobabrane a skoro kazda klavesnica je ina co do layoutu. Potom sa stava, ze doma som zvyknuty na velky enter a v praci je na klavesnicy maly tenky a v rychlosti mackam co nechcem... :(

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.