Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k The Linux Foundation zrušila individuální členství

Tak ktera neziskovka nema za cil vydelat prachy. Rekl bych, ze toho bude pomalu. Osobne bych byl pro upravu zakonu tak, aby se neziskovky omezily opravdu jen na ty, kteri o fungovani v podnikatelskem prostredi mnohdy vychcane zvyhodnenem nemaji zajem. Komercializace The Linux Foundation linux nezabije.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Což to určitě nezabije, to by mě nikdy ani nenapadlo tvrdit. Jen je celá ta situace taková jakási divná a myslím, že ač je to plné právo nadace udělat to takto, mohla být změna asi trochu vysvětlena a ne jen neveřejně provedena.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to správně chápu, tak o osudu Linuxu budou od nynějška rozhodovat pouze velké korporace? A ještě si to prosadili potají?
Hmm, něco mi to připomíná, a zní to jako hodně špatná zpráva..

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o osud linuxu, ale o byznis plan. Dokud je linux open source, tak si muze forknout kdokoli cokoli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne to pripomina EU. Na zaciatku vyborny papad: podielat sa na ekonomickych rozhodnutiach spolocne... ktory ale prekazal inym zaujmovym skupinam a do 15tich rokov z parlamentu urobili bandu hlupakov dvihajucich palce na vsetko, co im spoza ciernej diery plnej europskych komisii predkladaju.

Toto mi pripomina ten zaciatok. Najprv v dobrom chcu o biznis plane rozhodovat ti, co do toho davaju najviac penazi. Hned na to vytlacia odtial tych, co sice platia, ale maju nevhodne nazory. Potom vytvoria spolocnu komisiu, cez ktoru zacnu predkladat predspracovane navrhy na schvalenie a ludia sa nebudu chciet vrtat v stovkach stran dokumentov, tak len dvihnu palec.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to zažehne restart vývoje GNU Hurd komunitou. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba MINIX 3 dotažený poněkud dál?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tezko. To ceka na novou generaci HW, na procesoru co ma slabe 3GHz nemuzes rozumne behat mikrokernel. Teda pokud to neudelas jako apple - mikrokernel a k tomu jako jeden process vicemene komplet BSD jadro.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, třeba to dopadne stejně jako když Oracle chtěl prodávat open office - vznikne fork jádra nazvaný třeba "NUX" komunita uteče tam a korporace ať si vyvíjí svoje...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je ovšem dost jasné, kde se potom bude vyvíjet a kde kecat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

hm a kdože přišel s převratnými nápady? Korporace nebo "bláznivá individua"? Velké podniky sice mají peníze, ale většinou hodně těžkopádnou byrokracii a jsou nadmíru opatrné, takže se postupuje po krůčcích, ale k velkým objevům se dostanou v menšině případů. Takže bych rozhodně význam "podivných týpků co nejdou zaškatulkovat" nepodceňoval....

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.