Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Můj názor na iPhone 6

Ono je to zhruba tak, ako Ste to napisal, pan Jezek. Az na jednu (podstatnu) malickost. V tej cene je zahrnuty nielen iOS, ale v podstate zviazanie s celym ekosystemom Applu, ktory je, a to bez diskusie, prefektne fungujucimi svajciarskymi hodinkami. Ono znacka Apple nie je len pre okrasu, ale prave preto, ze symbolizuje do urcitej miery tuto dokonalost (kupim-zapnem-funguje-nepada), o ktorej sa inym spolocnostiam moze len snivat. Tam sa to nepodarilo dobehnut ani rokmi vyvoja Microsoftu, Samsungu, Nokii... S tym stracanim dychu mate pravdu, mozog toho vsetkeho je v nebi, firma ide bez lokomotivy, len so sprievodcami, ktori to udrzuju nazive. Ako dlho, je otazne. Chce to blazna, ktory to tam zase da "do laty", prevrati vsetko naruby a presadi veci, ktore sa stanu opat legendou. Priesvitny nerozbitny mobil, vyrolovaci displej, alebo nieco ako domaceho pomocnika na sposob Sonny-ho z filmu I, Robot.

+1
-52
-1
Je komentář přínosný?

To je ten ekosystém, kterej (nejspíš bez souhlasu uživatele) zálohuje každej bit dat, kterej jeho uživatel někam odešle (a že musí odeslat VŠECHNO, protože ten šmejd si bez netu ani neuprdne) a nejen že to uchovává pro vlastní big data analýzy, aby se mohl lidem do života srát ještě víc, ale nejspíš to dá i každé vládní špíně co si o to řekne a ještě to nahackuje kdejakej zoufalec a stáhne si co chce?

A za tohle někdo ještě dobrovolně zaplatí prachy, za který se dá koupit slušný auto? No TY VOLE.

+1
+72
-1
Je komentář přínosný?

suhlas udeluje uzivatel pri zakladani uctu alebo instalovani aplikacii. Akurat to drviva vacsina (a zrejme vratane Vas) necita a potom sa stazuje. Bez netu si dnes neprdne kopec inych veci, ktore s Apple nemaju nic spolocne, takze tento argument je trochu dost odveci. Mimochodom, co sa tyka poskytovania sukromnych udajov uzivatelov vladam (resp. NSA), tak Apple bol posledny (az v r. 2012), ktory bol k tomu donuteny. Prvy sa nechal bez kriku znasilnit Microsoft v 2007. Potom kopec inych firiem. A to extremizovanie "kdejaky zufalec" necham radsej bez komentara.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

to je hezké, že to tam je napsané, ale co když si člověk chce používat telefon bez toho, aby se vaše soubory "zálohovaly" ?
Většina výrobců tuhle volbu nemá, prostě buď účet se shitem, nebo nic...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

U Androidu si ziadny ucet vytvarat nemusis a napokon... existuju aj "bezhistne" telefony za dvacku. Volaju ich hlupe. Alebo vytiahni svoju staru nokiu, vecko alebo iny hlupy foun, kde nemusis nic zalohovat ani nikomu poskytovat. Pripadne pouzivaj foun v airplane mode, a nebude sa ti nic "zalohovat". Akurat prosim nezabudni na to, ze uz tym, ze mas mobilny telefon, si dospehovatelny (na zaklade telef. cisla ktore MUSIS mat zaregistrovane na svoje meno a okamzitej polohy, ktora sa da kedykolvek zistit na zaklade neustalej komunikacie telefonu s vysielacmi).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"zaklade telef. cisla ktore MUSIS mat zaregistrovane na svoje meno"

...a proč bych proboha "musel" mít registrované číslo na své jméno? To bych musel být blázen...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

pretoze dnes nekupis ani dobijaciu SIMku bez toho, aby si predajca nezapisal udaje z OP.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

V ČR bez problémů koupíš.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Možná v nějakém policejním státě... tam ano.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

U nás jsem před měsícem koupil SIM kartu a nikdo po mě nechtěl žádné údaje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

optám se jinak - bude ten telefon fungovat, když s tím nebudu souhlasit? Ptám se na základní funkcionalitu, jako je možnost nainstalovat do telefonu programy nebo z něj dostat vlastní (vytvořená) data.

Přiznám se, že nemám důvěru v "cloudová" řešení, a už vůbec nemám důvěru ve tři firmy: Apple, Google a MS (a to přesně v tomto pořadí, od nejhoršího, který kromě velkobratrského přístupu má ještě úplně debilní inženýry, schopné v dnešní době uvést nezabezpečenou aplikaci).

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Sledoval jsem video, kdy Apple uváděl mimo jiné iPhone6.

Co mě dostalo je, že necelý týden poté, co z Apple cloudu unikly řadě celebritám nahé fotky, tak Tim Cook uvádí na keynote 2014 posměšný vtip o tom, jak je Apple bezpečný, zatímco Android nebezpečný. Je nenapadlo po jejich úniku ani aspoň ten týden držet zobák, aby se na to zapomnělo.

Jinak já mám to pořadí firem jinak od nejhorší: Google, Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Norton. Seřazeno v pořadí od největší podpory Velkého Bratra. Navenek to prezentují všelijak, například Google pokrytecky hlásá svá hesla „don't be evil“, aby se uvnitř choval zcela jinak; Microsoft se chová relativně o 2 řády lépe, ale navenek se s svým chováním nijak netají.

Jinak souhlasím s tím, že iPhone je velmi dobrá věc, ale s několikrát přestřelenou cenou. Velký problém je právě špionážní ekosystém Apple, stejně tak jako faktická nemožnost únik dat nějak rozumněji řídit.

Do stavu zapni-používej bych férově přidal zapni; přečti-si-podmínky-a-licence; používej.

Miloslav Ponkrác

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mate blbe poradie. Pretoze ten prvy, kto s potichu suhlasil s odovzdavanim sukr. udajov Velkemu Bratovi bol prave Microsoft. http://is.gd/oAMYc0
A Apple bol az posledny po rokoch tahanic, ked uz mu velmi pohrozili. Trochu si prosim zrovnajte, ako to naozaj bezi, nie ako to vy (zle) vidite alebo citite.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) Jasně jsem napsal, že to mám seřazeno podle pořadí od nejhoršího. Nikoli podle data odevzdávání údajů NSA. Kdybych to chtěl seřadit tak, jak píšete, tak bych napsal: „seřazeno podle data počátku odevzdávání NSA“, ale já mám psáno jiný způsob seřazení.

Kromě toho, jste si jistý, že ten vás odkaz uvádí pravdivé údaje? Máte k tomu kromě nemístného optimismu nějaký serióznější důvod?

2) Velký Bratr není jen USA. Vaše data mohou být použita proti vám nejen vládou USA, ale klidně i samotnou soukromou firmou. Chce to trochu více fantazie a nemyslet si, že pouze vláda USA je špatná a zbytek jsou samé andělové, chtějící se pro vás obětovat a myslí pouze na vaše dobro.

3) Stojím si za tím, že pokud se týká Velkého bratra, těžko najdete větší mrchu, než je Google. Ta možná překonává vše ostatní o tři vesmíry. Zde jsem si v té pětici naprosto jist, že Goole patří zlatá medaile zcela bezesporu. Google to navíc šikovně zastírá tím, že neposkytuje žádné informace zvnitřku, zásadně s nikým nekomunikuje – a tak lidé mylně vydávají jeho marketinkové žvásty za pravdu o Google. Chytré.

4) Nejsem si jist pořadím Amazonu a Apple, komu patří 2. a komu 3. místo.

5) Jsem si vcelku jist, že Microsoft je vcelku břídil, co se bratra týká. Na rozdíl od výkonného Google se zastírací manipulačního propagandou, za kterou by se nemusel stydět ani Goebbels (spíše byl Goebbels mnohonásobně Googlem překonán), je Microsoft společnost, která své činy nezastírá a ještě je blbě prozrazuje do éteru.

Zatímco Google udává lidi s grácií, aniž by to kde hlásil (viz udání policii za obsahy mailů jdoucí přes gmail), Microsoft se zmůže jen na halasně vyřvávané BSA s mnohonásobně nižší účinností.

Možná ale poté, co MS získal Google dojde ke zvýšení bratrovitosti MS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lenze to zoradenie od najhorsieho ste charakterizoval Vy sam, ze je podla podpory Velkeho brata. A nech nad tym rozmyslam ako chcem, cim dlhsie niekto toho VB podporuje, tym je podstatne vacsia sanca, ze su vase data uz davno nejakym pracovnikom prezrete, resp. ze dana firma, ktora poskytla pristup k datam jej zakaznikov ma na haku ich sukromie. Aj z toho vidiet, ze Microsoft na to kasle, on chce byt zadobre najme s vladou, nie s ludmi, pre ktorych system a sluzby vyvija. A v tomto ohlade je MS najhorsi.
Inak to, ze niekto pod tlakom sudov alebo vyhrazok povoli pristup k datam svojich uzivatelov este automaticky neznamena, ze v tej chvili su vsetky (aj Vase) data kompromitovane a prezradene. Tym donutenim spolocnosti k pristupom k datam si NSA zabezpecila, ze ak bude potrebovat zistit to alebo ono o konkretnom podozrivom uzivatelovi, nemusi zakazdym bezat k sudcovi a cakat na rozhodnutie. jednoducho sa napichne a cita. Ale aj tam je to len kvoli podozreniu z ohrozenia narodnej bezpecnosti. Myslite ze ich zaujimaju vase fotky z dovolenky, zaloha staznosti na COI alebo to, ze ste niekde niekomu predal zahradu a na cloude o tom mate zalohu zmluvy? Na to zvysoka kaslu, oni hladaju realnu hrozbu, nie aby sa ukajali na vasich sukr. nahych fotkach alebo mali cas sa zabavat nad domacim videom, ktore mate na cloude ulozene. Trochu menej paranoie by nezaskodilo. Pokial nekonstruujete bomby podomacku, nekomunikujete s radikalnymi islamistami alebo nemate zalohy detskeho porna, niet dovod, aby ste skakali tri metre dvadsat, ze vam nejaka bezp. sluzba ma teoreticky moznost strkat nos medzi sukromne data a komunikaciu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem nepochopil, co jste chtěl komentářem říci. Pro jistotu ještě jednou shrnu.

1) Velký Bratr je i ten, kdo nespolupracuje s NSA, ale vaše data zneužívá jiným způsobem a k jiným subjektům. Tudíž doba začátku spolupráce s NSA není dobou začátku, kdy se společnost stala Velkým Bratrem.

Ve své podstatě první známý případ počítačové bratrovisti vykonala firma IBM, bez její technologické pomoci Hitlerovi by nemohla řada likvidací lidí probíhat tak výkonně. A vidíte, žádná NSA zde nefiguruje.

2) Myslel jsem si, že nesmyslný argument „kdo nic zlého nedělá, nemá se čeho bát“ je už trapný.

3) Myslel jsem si, že lidé chápou, že „špehujeme vás pouze z důvodů národní bezpečnosti“ je pouze takový vtip vlád směrem k lidem.

4) I když jste hodně paranoidní, pořád jste hluboko pod realitou špehování a zneužívání vašich dat. Kdybyste jen tušil, co vše lze získat třeba jen statistickou či heuristickou analýzou velkých dat, mluvil byste jinak.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"co z Apple cloudu unikly řadě celebritám nahé fotky"

Myslíš ty fotky z účtů se slabým heslem? Pokud vůbec, tak jediný chyba Apple byla v tom, že nevyžadoval dostatečně dobré heslo. Jenže to by si ty pipiny nepamatovaly už vůbec.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, každý únik a nezabezpečí začíná „jedinou chybou“.

Každopádně strategické je po úniku držet zobák a nekritizovat jiné za nebezpečný systém. Já být firmou, proti které Apple toto prohlásí týden po úniku Apple, tak to lejno Apple pořádně rozmažu a po všech novinách, médiích, konferencích a článcích. Apple by se docela divil. Má dost štěstí, že Google je to jedno a na tvrzení jiných firem hází bobek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tam byla na strane Applu taky vcelku zavazna chyba. A to, ze jim bylo burt kolikrat zkousel dotycny prolomit to heslo, nebo-li ze hacker mohl pouzit nejaky slovnikovy bruteforce a Applu to bylo burt. takova chyba v navrhu bezpecnosti je u tak velky firmy a k pristupu k tak citlivym a osobnim datum teda opravdu napovazenou

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte opravdu kvalitní heslo, je vám úplně jedno, kolik má útočník pokusů. Protože ho nikdy neprolomí. To je základ.

Ano, potom tam můžete mít systém na snížení počtu pokusů (v čase) apod. ale to se dostáváme k nekonečně dlouhým flamům pod články u DenyHosts apod. softu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Používat věty jako „útočník něco nikdy neprolomí“ mi přijde jako nepříliš seriozní. A to v jakémkoli kontextu. Odhlédněme teď od Apple a tématu článku, protože toto platí obecně.

Chápu tato slova v marketinkových materiálech, ale nikdy nejsou, nebyla a nebudou pravdivá.

Jakmile v jakékoli diskusi o bezpečnosti zazní od někoho tato slova, okamžitě snižuji jeho důvěryhodnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Alan Cox i Miloslav Ponkrác by z kontextu pochopil, o čem je řeč. Když už se otíráte o vývojáře jádra (a tím teď nemyslím pana Ponkráce), tak to alespoň dělejte pořádně.

Aktuální minimální bezpečnostní síla (vyhlašovaná NISTem) je 112b. Útočník hrubou silou, což je případ, o kterém se bavíme, v takovém případě musí otestovat 2^112b kombinací.

Nikdo nikomu nebrání si tu sílu zvýšit na libovolnou hodnotu, potom je ovšem otázkou, zda je na protější straně dostatečně silná kryptografická hašovací funkce.

Dnes tedy něco co se označuje jako SHA-4 (což je SHA-512 zkrácená na požadovaný počet bitů). Takže rovnou SHA-512/512.

Dnešní počítač je schopen spočítat na jednom jádře přes 1M SHA-512 / s, na osmijádře tedy nějakých 8M hash / s.

Mějme 1 milion takových počítačů: 8 000 000 M hash / s = 8THash / s.

To už zní jako nějaký výkon, že?

Omyl! To je jen nějakých 43b. Takže z původní složitosti 112b jsme na 69b "sekund". Takže to heslo někdo crackne za 2^69 sekund.

Což je 18718 miliard (10^9) let. Stáří vesmíru se odhaduje na 13.7 miliard let.

A to v případě, že ho bude mít v neosoleném hashi. Zkoušet to loginem přes Internet tento útok významně zpomalí.

Takže, udělat to pořádně znamená, že to opravdu nikdo neprolomí. Ano, může se stát, stejně jako v případě MD5, nebo SHA-1, že někdo přijde na metody, jak ty funkce oslabit. Ale v tom případě je na provozovateli, aby tyto funkce nahradil a vyzval uživatele ke změně hesla, opět dle aktuální bezpečnostní síly.

Na straně Apple tedy nevidím žádný problém. Nešlo o prolomení jeho systémů, ani o vynesení db hesel nebo něco podobného. Stejně tak nevidím důvod, proč "držet zobák", jak píšete.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč držet zobák? K tomu nejsou ani tak technické důvody, jako důvody reklamní. Když firma má nějaký průšvih v renomé, tak bývá poměrně chytré, na tento průšvih neupozorňovat. Je zcela irelevnatní, čí je to vina. Ale zřejmě to nikomu nedochází.

Jednoduše mě udivuje, když firma upozorňuje, byť nepřímo, na svůj neúspěch v zabezpečení, a to ještě na nejsledovanějším představení.

Přijde mi to jako kdyby přišel Hitler a začal Německo upozorňovat v době bombardování Berlína na to, kde jim nepřítel namastil zadek.

Je to rozhodně nezvyk a uznávám, že Apple je inovativní a v leččems šla první. A nyní jde první v tom, že upozorňuje na svůj skandál.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je zcela evidentní, že Applu to nijak neuškodilo. Předprodeje iPhone 6 jsou opět rekordní (prodeje každého dalšího modelu rostou). A kdybych hledal práci, tak bezproblémů oznámím, že na mě někdo podal trestní oznámení a že jsem byl shledán nevinným. Pokud i toto zaměstnavateli bude vadit, tak je to pro mě jistý signál, že tudy ne.

Stejně tak mám rád zákazníky, kteří nepovažují své slabé heslo za chybu někoho jiného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak řečeno, myslel jsem si, že alespoň Crhonek bude chytřejší a pochopí z kontextu, o čem je řeč. Ale pokud ne, doporučuji pár pokusů: Až se budete ucházet o práci, o kterou moc stojíte, zkuste jim naservírovat pár svých opravdových průšvihů. Zkrátka tuto taktiku Apple nechápu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už při uvedení iPhone 5 ty "inovace" (a mentalitu uživatelů) nejlépe vystihla tahle parodie:
http://www.youtube.com/watch?v=GXr1kmuqGcU

Tím víc to platí pro iPhone 6. Ale jak bylo řečeno... takoví useři si stoupnou do fronty i na iPhone 83 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dejme tomu ... věřím že vývoj iOS s jeho ekosystémem stál miliardy, připusťme si jen na chvíli že by Apple prodával "holý" hardware (identický s vesrzi s iOSem) který by umožňoval instalaci jiných OS (Android, WindowsMobile ... a věřím že CyanogenMod by byl toho bez problému schopen)...
O kolik by mohla klesnout cena těchto technicky relativně zdařilých zařízení nezatížených nákladným vývojem iOS?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to není třeba filozofovat, na to máte k dispozici seriózní data. Představte si, že máte hw zatížený tím vývojem iOS. Podívejte se na vývoj hodnoty akcií firmy a na vývoj hotovosti, obratů a zisků Apple. A zjistíte, že i se vším všudy má Apple prostor k velmi výraznému zlevnění, protože v zásadě si neví se svými výdělky rady. Apple se velmi brzy dostane k tomu, že bude mít na účtě bilión peněz. Jinak řečeno, náklady velmi výrazně nižší, než prodejní cena, aniž bychom ořezali jakékoli náklady. A o tom, že iPhone Apple v podstatě živí se netají ani Apple.

Miloslav Ponkrác

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

kupim-zapnem-funguje-nepada

to kazdy telefon za 20 000, ale aple ofce to maju vo zvyku opakovat dokola

Ked si chces kupit predrazenu sracku tak si kup predrazenu sracku a nepredhadzuj si radoby odvodnenia preco je to dobre si kupit. Chces sa citit ako kapo ze mas telefon v cene hi end desktopu tak smelo do toho.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

sklamem ta, nemam iphone, mam androida za dve stovky. citim sa ako kapo! :P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to teda znamena ze nemas ani ajfoun a pises o niecom o com nemas ani paru pretoze si to nikdy nemal v ruke ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bolo by fajn, keby si prestal predpokladat a vkladat mi do klavesnice myslienky, ktore som nikdy nevyriekol. ajfoun nemam, ale nikde nepisem, ze by som ho nikdy nemal a teda udajne nemam paru, o com pisem. este si rychlo vymysli dalsi argument, preco pisem hluposti...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a preco si vymenil uber master race fuhrer tier ajfoun za lacnu android shitku ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ekosystém je koule u nohy a žádná výhoda. Ekosystém znamená, že když si někdo koupí Apple věc, musí si k ní pak koupit další Apple věc, aby se to připojilo a spolupracovalo. Světy Windows a Linuxu zdaleka tolik omezení nemají. Dokonce i WP, tolik kritizovaný za uzavřenost, je na tom s kompatibilitou a připojením na zařízení jiných výrobců líp než iPhone.
Koupím-zapnu-funguje-nepadá není už nic výjimečného. Po přechodu na WP už to mají i Nokie za 3000 a na androidu by se taky našlo dost výrobců, kteří to nezaserou bloatwarem a šlape jim to.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

v pohode. az nahodou zabudnes heslo k svojmu microsoft uctu, a z dovodu poloparanoidneho neposkytovania nevyhnutne nutnych udajov microsoftu nevyplnis veci ako meno, adresa a pod., tak zistis, ze sa uz nikdy nedostanes do WP, ku kontaktom a udajom a jedine co ti ostane je full reset do tovarenskeho nastavenia a tym padom aj strata vsetkych udajov.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

I při neuvedení svého jména a adresy je možné si toto pojistit - stačí k tomu jakákoli předem zadaná mailová adresa (adresy), případně pomocí MS Accountu přilogovaný počítač, který si nastavíte jako důvěryhodný (pokud se ovšem takto logujete na PC, těžko zapomenete heslo).

Bez udání jména a adresy je ovšem problém koupit si něco od MS, například licenci Windows. Jestliže se ovšem spokojíte s nákupem OEM licence nebo s nákupem v jiném obchodě, obejdete i toto.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyvediem Vas z omylu - nestaci. Divili by ste sa, kolko uzivatelov si nastavilo nazov Microsoft uctu v ponukanom tvare nieco@outlook.com (a myslia si, ze mozu nastavit len to, co pri zalozeni uctu ta stranka ponukne ako priklad, nie svoju skutocnu emailovu adresu), ale samotnu emailovu adresu, resp. schranku na tom outlook.com nikdy nepouzivali. Tym padom reset hesla nema kam dojst. Nehovoriac o tom, ze zalozia na nazov skutocnej emailovej schranky, ktoru ale po case zrusia, alebo prestanu pouzivat. Ale do ms uctu sa na "doveryhodnom" pocitaci prihlasuju mesiace alebo roky bez nutnosti vyplnat meno a heslo. Ked im potom klakne HDD alebo musia system preinstalovat, zistuju, ze nemaju do svojho uctu pristup. A ze im ho neposkytne ani Microsoft, je samozrejme.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za dva a půl roku vlastnictví iPadu jsem Applu nedal ani korunu. Tolik k tomu "musí koupit další Apple věc". Nemusí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, že uživatelé iOS nebo OSX nemusí potom utratit ani Kč, protože obrovské množství aplikací je zdarma. Ale proč něco takového dělat, když je tolik špičkových programů a stojí jen pár Kč. Když člověk zajde do hospody na pár piv nebo skleniček vína, utratí mnohem více a užije si z toho mnohem kratší dobu, že při zakoupení dobré aplikace. To platí pro všechny systémy, jak mobilní, tak desktop. Svůj život máme dobře a naplno prožít, ne se uspořit k smrti. To jak je iPad výborný, jsem ocenil právě díky těm placeným ale skvělým apkám. Je to podobné, jako stesky že musím mít vše zálohované u Apple a mají kontrolu kdo jsem a co dělám. Houbelec, OSX i iOS funguje bez iCloudu stejně tak, když už někdo si hraje na tajného agenta, může si své přihlašovací jménu udělat na virtuální jméno a cizí mail, nezadá svou platební kartu a přesto bude normálně fungovat. Jen s omezením aplikací zdarma.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jobs byl perfektní a drastický dirigent, ovšem to podstatné co Apple vytvořil dělali jiní, to dělali členové orchestru. Jinak těch kopanců udělal Jobs spousty, ale dokázal se poučit a hlavně mnohonásobně to přebily jeho úspěchy. Ovšem drtivá většina přání o průlomovém telefonu je mimo technologickou realitu, je hloupost předpokládat, že přijde blázen a ten ho vytvoří. Nemá jak, kouzelníci jsou jen v pohádkách. Já sám nevím, co víc by měl mít telefon navíc, než mají telefony dnes. Klidně ať se vývoj na 5 let zastaví, mě to trápit nebude. Když je diskuze konkrétně o iPhone 6, tak tam mě vadí jen že se honí za tenkostí, raději bych viděl větší baterii. A kritizovaný fotoaparát? Proboha proč? Drtivé většině lidí stačí to co tam je, copak by něčím lepším fotili lépe? Prdlajs, jsou to jen cvakači obrázků, a fajnšmekři nebo profíci snad nefotí mobilem, už jen ta optika je někde jinde. Stejně tak nechápu proč se řeší cena. Apple se chová naprosto správně až perfektně co se týká ceny. Správný obchodník prodá za maximu, co je ještě zákazník ochoten zaplatit. To že pro místní populaci s průměrným příjmem necelých 1.000 Euro měsíčně je to drahé? No jasně, co není pro nás drahé? Když se na diskuzích někdo rozčiluje, jak je Apple, BMW, Adidas, ........ drahé, přímo předražené, měl by si stoupnout před zrcadlo a sám sebe se zeptat co dělám špatně, že vydělávám tak mizerně. Poletí někdo z vás do vesmíru, že by jste řešili jak je to drahé. Pár km od nás je jiný svět a jiné myšlení. Jednak si tam ten iPhone skoro všichni koupí za 200 - 300 Euro, z průměrného příjmu 3.800 Euro. Navíc to je cena 2 - 3 návštěv s rodinou v restauraci. 300 Euro utratím za 4 dny na Oktoberfestu, jak dlouho my vydrží ten iPhone? Chápu že to srovnáváte s jinými telefony, které koupíte mnohem levněji. Ale pak je vše v pořádku, jako zákazníci máme na výběr a každý si koupí to co mu vyhovuje. Ta levnější konkurence pro většinu lidí bohatě stačí, tudíž jsou spokojeni. Ale pochopte že ti zákazníci Apple jsou také spokojení a platí to rádi a dobrovolně. Apple prodává čím dál více, má větší a větší zisky, proč by zlevňoval? Víte kam by je poslali akcionáři? Nevím proč se lidé na diskuzích vytáčí kvůli takovým kravinám.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Martin, neries. Typickou slovenskou a ceskou mentalitou je nadavat a hladat chyby vsade, len nie u seba. Oni budu nadavat aj na 100 eurovy mobil, aky ma mizerny fotak, displej, vydrz... Ze je ta kvalita a vykon presne v sulade s cenovou hladinou, uz vidiet nechcu. Vystihol si to perfektne a myslim si, ze minimalne polovica z tych, co tu na iPhone a Apple vseobecne nadava by si ho sfleku kupili, keby stal zhruba polovicu. A potom by im nevadil ani ten nenavideny cloud, preklinany ekosystem alebo udajne spojenie s Velkym bratom :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem spokojený s LG Optimus L7 II za 3 tisíce. Má to většinu nových funkcí a je to pěkně svižné s Optimus nadstavbou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem naposledy mel od Applu Iphone 4s. Ono je to tady v Britanii s tema cenama trosku jinak, tak na to potom clovek taky nahlizi jinak. Mam pausal za cca 1000 kc mesicne s neomezenym, vetsinou HSPA+ a ve vetsich mestech 4G, netem a tetheringem (sit three.co.uk smlouva na 2 roky - The One Plan). 2000 minut do jakekoliv site, 5000 minut do vlastni a k tomu pred rokem a pul Galaxy Note 2 zdarma. Vyhody Apple iOS: uzivatelsky privetivy desing, stabilita, bezpecnost, sviznost, optimalizace. Vyhody android: otevrenost, vetsi vyber telefonu, customizovatelnost. Mam rad oboji, momentalne preferuji android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono nejde porovnavat ceny s tarifem, ktere dotuji operatori v Anglii se zakladni nedotovanou cenou u nas. Ta nedotovana cena bez tarifu je vsude +- stejna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S nedotovanou cenou mas samozrejmne pravdu, ja jen narazim na to, ze tady v UK se na cenu telefonu nebere takovy ohled, protoze ty dotovane jsou kolikrat zdarma s pausalem. Vem si ten muj samsung. Porizivaci cena note 2 byla myslim v prepotu kolem 15 tis kc. Ja ho mam zadarmo s pausalem za 35 liber na 2 roky. Ten pausal bez telefonu stoji 25 liber mesicne to znamena rozdil 240 liber za ty dva roky coz je dneska v prepoctu cca 8000kc. Porad velice vyhodne. Ja jen, ze kdyby v cechach byla podobna situace s dotovanyma telefony, tak by clovek na nedotovanou cenu tak moc nehledel. iPhone 6 u three.co.uk stoji dotovany 100 liber s pausalem za 38 liber mesicne, takze teoreticky si ho muze tady dovolit kazdy kdo pracuje standartnich 40 hodin tydne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v tom je právě ten zakopaný pes. Lidé se jako zákazníci chovají hloupě a nechají na sobě dříví štípat, pak se diví, že kupují sajrajt a je to dražší než v zahraničí. Úplně stejná situace je u příjmů, kde kdo je naštvaný jak málo vydělává, ale neudělá nic proto, aby se to změnilo. Nebo nedá si mantinel, pod tolik měsíčně nejdu, to raději budu na pracáku. To bude trvat ještě mnoho let, než se to změní, mají to prostě nastavené v hlavě.
Další věc v UK je, že máte hodně vysoký příjem, ale za věci které jsou v ČR za babku (z pohledu UK) zaplatíte hodně. To potom v porovnání třeba telefon za 20.000 Kč je za babku. Vím jak kamarád platil za MHD v Londýně v přepočtu cca 7.500 Kč, tudíž 3 měsíce ježdění MHD mohl srovnat s telefonem, co mu bude sloužit 4 roky.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo ma ajfouny rad, nekdo ne, to je jedno, ale podivejme se na cenu, fotak kompakt: 4.000,-, gps: 4.000,-, v dobe, kde se jeste vyrabeli diare: 2.000,-, samotny telefon: 1.500,-, mp3 prehravac: 1.500,-, herni minikonzole: 4.000,-. Celkem vsechna zarizeni zvlast: 17.000,- A smartphone tohle vsechno integruje dohromady, jeste porad se ti zda, ze idealni cenovka je 5.000,- a ze cena iPhone je predrazena?
(Sam mam rad svobodu - customizaci a tu mi nabizi jedine Android a iPhone se mi navic taky zda drahy, ale cenovka 5.000,- je opravdu mimo za takove zarizeni, kdyby rozsirena verze stala 20.000,- tak nemam namitek.)

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Je to předražený a ty tvoje argumenty jsou zcela mimo mísu. Právě ta integrace by měla výslednou cenu výrazně snížit neboť v základu se ta zařízení až tak moc neliší. Máš dam displej, baterii, procesor, paměť a další kupu elektroniky, která je víceméně dost podobná. A to v čem se liší, jsou prakticky jen periferní zařízení jako je snímač fotoaparátu či gps čip. Vše ostatní je JEN SW záležitost.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tym si chcel povedat ze sa ten SW vytvara sam alebo zadarmo? Sadni ku kompu a naprogramuj tu najstupidnejsiu aplikaciu alebo hru. Potom mozno pochopis, ako to je.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejsme od toho, abychom si tu vzájemně honily ega. Programovat neumím, za to ti klidně vyrobím ty plastové a kovové díly.
Tady jde o to, že ten SW se dá rozmnožit pouhým kliknutím tlačítka myši. HW si musíš nechat neustále vyrábět, nakupovat a kontrolovat vstupní suroviny, kontrolovat výrobu a konečné výrobky.
Něco jiného je vyvíjet hru nebo dělat grafiku, kde je hoodně velký podíl lidské práce. To se s aplikacemi v mobilu nedá vůbec srovnávat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu se velmi mýlíte ale jako člověk co neprogramuje je to pochopitelné. Věřte že třeba takový vývoj jednoúčelové aplikace pro malinkatý microkontrolér je mnohem víc práce než když vytvářím nějakou databázovou aplikaci pro desktop. Stejně tak vývoj hry pro mobil je náročnější než pro klasický desktop. Všude je to obrovský objem lidské práce a spousta přemýšlení a nápadů. Ale pravdu máte s tím následným prodejem :)) Já svůj SW prodám 10.000 zákazníkům bez toho že bych hnul prstem, jen prostě naskakují příchozí platby na účtu, kdežto ten kdo dělá reálné výrobky musí každý kus na prodej vyrobit a věnovat tomu svůj čas a um. Ale takový je život, vše nové bylo vždy lépe hodnoceno, a žádný strom neroste do nebe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomenul jsi na hromadu dalsich veci...napr. Siri, to je sekretarka s platem alespon 20 tisic mesicne, za 2 roky skoro pul milionu, proti tomu je iPhone strasne levny :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

..a zapomel jsi jeste zapocitat, ze se da pouzit i jako budik, kalendar na stovky let, tezitko, pravitko (da se podle nej nakreslit nekolik cm dlouha cara), idealni na hazeni zabicek do reky,... a tady a tady a jeste 1365897 idalsich zlepseni, ktery by jinak clovek musel kupovat zvlast!
http://youtu.be/Px77jf84IVU

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem iPhone 6 Plus má úhlopříčku 5,5 palce ☺

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nerozumím té potřebě některých do Applu si při každé příležitosti kopnout. Mě třeba nový iP asi nebude vyhovovat, zdá se mi velký ( a zkuste si dnes koupit relativně malý telefon ve vyšší výbavě, a to ještě bez androidu). Ale třeba nechápu ty nářky na cenu, prodávají za kolik chtějí, očividně jim to funguje. A nejen to, je to výhodné jak ekonomicky, tak marketingově, relativně vysoká cena vytváří punc exkluzivity.
A celkově to funguje jako protipól světa androidu (ten mi dneska nejvíc připomíná windows 98 - taky to měl každý, ale taky to každému nějak zlobilo) jednoduše to funguje, člověk nic neřeší ( a naprostá většina lidí se v ničem rejpat nechce, Apple pohled, kdy nastavení končí zadáním účtu je ideální), je to hezké ( nejen podle mého názoru ), velice nadprůměrně zpracované ( tohle píšu z iPadu mini, ukažte mi podobné zařízení od konkurence v tomto provedení - skončíte na tom, že ostatní ještě nepřišli na to, že case muže být z kovu...). Koho zajímají hw parametry? U takového zařízení je podstatný celek, k čemu mi bude že to má 3GB paměti když se to seká v sw typu prohlížeč či mail klient, když Apple umí to samé na 0.5GB bez sekání? (Nakonec už i Ms na tom není zase tak špatně.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No tak srovnavat android s windows 98 :) Kolik s mel vubec let kdyz byly windows 98 ? V mem okoli , ma vetsina lidi nejaky ten telefon s androidem a krom tech radoby "odborniku" co tam instaluji ruzne custom romky a tuny kravin, vetsinou nelegalnich, ten android vsem funguje k plne spokojenosti. Ja sem prezel z Galaxy 1 , nejakeho huaweie az na S 4 active a nemuzu si ten telefon vynachvalit. O nejakem sekani nemuze byt rec , baterka vydrzi s omezenim dat a jen obcasnym pouzivanim netu na synchronizaci kalendare i 3 dny. Proste pohodka . Ti to chteji jednoduchy telefon si koupi nejakej ten S3 mini a taky zadny problem. No a potom je tu par lidi co maji Iphone a kupodivu ani jedna skupina si nenadava a nejak nehani tu druhou znacku. S tim sekanim je to tezke , me se nic neseka uz ten huawei za 5000 mel 2gb ram , kdyz si nekdo zasere telefon kravinama tak je to smula .

A jeste jedna vec apple zadnou exkluzivitu nema , to mozna pro socky a malomestaky tady v CR nebo evrope v americe je to bezna spotrebni vec pro masy. Staci si precist zivotobis Steva Wozniaka nebo Jobse co vlastne chteli delat. Ten ekosystem k tomu patri to chteli od zacatku, ale taky je to dost omezuje , na rozdil od androidu nebo treba microsoftu. Kazdy si vybere to sve , ale ani jedno neni o tolik lepsi nebo horsi , to je jak vybirat mezi auty ve stejne tride , vzdyt i ten superb ma +- stejnou techniku jak pasat...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pan redaktor proste nikdy nepouzival iOS zarizeni, jinak by takove nesmyslne nazory nevypoustel. Porad si mysli, ze kdyz ma 8 jader na 2.6GHz a 3GB RAM, system musi byt rychlejsi nez kdyz mam dve jadra na 1.4GHz a 1GB RAM.

Novinka pro Vas pane Jezku, kupodivu jsou iOS zarizeni na papirove slabsim HW podstatne sviznejsi nez jejich Android konkurence. Takovy tri roky stary iPhone 4S je porad sviznejsi nez drtiva vetsina Android telefonu. I s 512MB RAM a 800MHz A5 procesorem. Totez plati o fotografiich o ktere se tak zajimate.

Co se tyce toho nesmyslu o telefonu za 5000, doporucuji Vam koupit si nejaky obycejny "hloupy" telefon a nepsat nazory na produkty, ktere jste nevidel, nikdy nepouzival a nic o nich nevite. Jen usuzujete z nejakeho datasheetu. Ukazuje to na Vasi neprofesionalitu. Uznavam, ze na nazor mate narok, jen mne prijde, ze se zbytecne verejne shazujete.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by byl haněn hardware. Naopak mi přišlo, že hardware by víceméně pochválen.

Autor článku zcela jasně vyjádřil svou nelibost k iOS, jen ji dnes nerozepisoval. Nicméně i přes ni zmínil fakt, že software přizpůsobený na míru hardware je pozitivum.

A taktéž vyjádřil nelibost k ceně. - Zde se zastavím. Ať už základní cenu výrobce nasadí jakkoli, vždy mně připadá jako vydírání, pokud rozdíl v ceně mezi 16GB modelem a 128GB modelem je větší, než cena 128GB čipu. Respektive klidně 128GB SSD. Tedy dejme tomu třeba 2000Kč. Cenotvorba takové logice povětšinou neodpovídá a u Apple fakt ani trochu.

Celkově článek působí jako blog - něco, kde se snažíte vymluvit ze svého pocitu a doufáte, že někdo bude reagovat konstruktivním směrem, někdo vám pomůže si myšlenky ještě lépe utřídit. A vida, on je to fakt blog!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ekosystém a stabilita, , tohle není nic jiného než ukázka vymývání mozků, což je to jediné ho čeho Apple masivně investuje. Apple je de facto americká reklamka prodávající čínský plastový šunt, vlastně takový větší Horst Fuchs. Číňani a Asiaté navrhují a vyrábí součástky, ve své režii a svých továrnách pak z nich skládají ony plastové placky a za směšné peníze je prodávají Applu, ten je pak za šílené sumy prodává svým ovcím. Ale k věci stabilita IOS nejen že není nijak exkluzivní ona je reálně horší než stabilita Androidu, zde příklad skutečného výzkumu stability http://i.imgur.com/rJeAXKg.png
Co dodat snad jen se těšit na další ukázku technologii Apple , tedy sporu o nějaké ty kulaté nebo špičaté rohy

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

https://i.imgur.com/gum19xg.png

nezabudnime na skore vydanie "updatu"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, zkuste si Android používat ve firemním prostředí, aby 100% fungovala synchronizace s groupware (ať už MS Exchange nebo třeba Kerio Connect) - prostě to není spolehlivé.

Druhak ad to "stahování dat" - u iOS lze zvolit, co jde do cloudu a co ne. Co jsem koukal, tak Google je ještě větší velký bratr, než Apple, to je bohužel ověřený fakt.

jinak ad rychlost/stabilita iOS vs. Android - jde i o "základ". na kterém tyto OS jedou - Android má základ v Linuxu, iOS má základ v BSD (stejně jako OS X), BSDčko je robustnější, tím ale neříkám, že Android/Linux je špatný, je to prostě jiná sw architektura.

Další věc - zálohování - umí software od výrobce telefonu u Androidu udělat 100% zálohu vč. aplikací a celkového nastavení telefonu (vč. vyzvánění, pozadí plochy, rozmístění ikon atd.) ? mám zkušenosti se Sony, HTC, Samsung a LG a ani jeden sw. od výrobce to neumí. Apple a Blackberry to umí (opět odzkoušeno mnou osobně).

Jak se říká - 100 lidí, 100 chutí/názorů, pokud Android někomu vyhovuje, přeji mu, ať ho telefon baví, mě baví iOS a BB10, ale nevnucuji nikomu, že je to to nejlepší pod sluncem, tyhle žabomyší války Android vs. iPhone mi připadají jako hádky jehovistů s křesťany :-D u kterých se, byvše ateista jen skvěle bavím fanatismem obou stran :-DD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, uz je to tu. "Firemne" prostredie. Cize v preklade komunikacia s Exchange...Nic viac. Momentalne nevidim v tom na Androide problem (tusim 4.2.2), posta sa synchronizuje, kalendar tiez. Co viac treba ? Je to zalezitost SW a komu nestacia na tento ucel vstavane aplikacie, prikupi si platenu komercnu za par E a este mu stale z toho rozdielu v cene ostane na kavu (=cisternu kavy).

Okrem velkeho Apple "e-peen" faktoru fakt nevidim dovod na kupu prenosneho zariadenia v +/- cene mesacnej priemernej mzdy a to plati aj pre premiove modely od Samsungu a inych vyrobcov. Jedni aj druhi zneuzivaju PR a marketing, co sa da (najprv "uniknute info", potom uniknute "foto" atd...) aby nahypovane stada udrzali co najviac v napati a v dojme, ze novy telefon nutne potrebuju. Plne suhlasim s autorom clanku, ze ta cenovka okolo 200E za HW je rozumnym stropom. Dnes sa v tej cene daju kupit modely, ktore co sa tyka HW strcia do vrecka vacsinu premiovych modelov za 3nasobnu cenu. A bezi na nich prakticky identicky SW.
A Apple to doviedol takmer do dokonalosti. Marza ako svina, udajne ospravedlnena vysokymi nakladmi. Rofl. Odkial su potom generovane tie astronomicke ciste zisky ? Ze by ten vyvoj az tolko nezozral ?
Jednoducho zneuzivaju ludsku hlupost a psychiku, ale kto chcem kam, pomozme mu tam. Kto chce, nech plati.
Keby si kazdy spravil prehlad, ako ten telefon v skutocnosti pouziva, zistil by, ze vyhodil peniaze uplne zbytocne a miesto toho mohol ist na tyzden k moru..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se také bavím, ideálně fanatismem těch, co se „baví fanatismem druhých“.

„Firemní prostředí“ = hladkost fungování s Exchange? Ach jo.

BSD je stabilnější, než Linux? Stabilní je jak Linux, tak BSD, nehledě na to, že Apple nejede na BSD, pouze vychází z BSD. Důvod, proč Apple vychází z BSD a ne z Linuxu je jednoduchý – licence BSD. Snaha naznačit, že BSD je (z hlediska krabiček) stabilnější, než Linux je krásný příklad podprahové manipulace-

Google vychází z Linuxu, ale na jeho GPL licenci kašle, protože je „ten dobrý, co podporuje open source“, takže linuxová komunita Google dovolí Google dělat sviňárny, klidně nedodržovat licenci. Zatímco kdyby totéž udělala jakákoli jiná firma, tak ho linuxová komunita roznese krvelačně na kopytech.

Mně, jako člověku, který shlédl keynote 2014 celý, to přišlo jako když Tim Cook organizuje setkání jehovistů. Byla vidět strašná křeč, stejně tak jako uspávací melodie a artikulace hlasů všech kromě Tima Cooka. Přišlo mi to tak robotické, řeč, která by uspala hada, pak pár frází „This is great, isn't it?“ nebo „That's excellent“ nebo „This is cool“, pak zase uspávání hadů, pak zase nepřítomným hlasem pronesena nějaká ta fráze o kůlovitosti a grejtskosti, pak zase uspávání hadů. A do toho lidé nadšeně tleskali čas od času. Vždyť 4 lidi z pěti, které oslováte na libovolném náměstí libovolného světového města by museli být lepší řečníci, než to co přednášelo na Apple keynote 2014.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To co jste napsal není úplně přesné. iOS/ OSX vychází z BSD jen a pouze, že Apple byl se svým původním systémem totálně v loji a kousek před bankrotem. Takže vedení šlo s prosíkem za Jobsem, aby převzal vedení a dali mu pravomoci diktátora, včetně možnosti poslat akcionáře do prdele, s výplatou dividend. No a Jobs velmi rozumně převedl Apple na klon operačního systému NEXTStep, z firmy kterou založil po odchodu z Apple. Takže u Apple vůbec nehrála roli BSD vs. Linux. U Androidu je to úplně stejné. Android není vynález Google, oni převzali firmu a vizionáře, který ten Android zplodili, také Google nerozhodoval z čeho to bude pocházet a jak dobré to bude.

Stejné to bude s tou keynote, díváte se na to jako středoevropan, s jinou tradicí a kulturou. Věřte že by vás děsili i prezentace jiných firem, a co teprve těch Asijských. To nezobrazuje schopnost nebo úspěšnost dané firmy, to je show pro akcionáře a místní zákazníky, oni to prostě tak chtějí, něco jiného by pohořelo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1) Pořád platí, že NextStep -> Max OS X dostaly části z BSD kvůli licenci, nikoli kvůli jiným vlastnostem. To je ta podstata, která platí i pro Apple.

2) To samé s Androidem. Nehledě o tom, že jsem nepsal o ničem jiném u Androidu, než o chování Google.

3) Já tu keynote viděl, byť na záznamu. Jestliže poro mě, jako pro středoevropana to přišlo nutné a málo nadšeně řečnické, pro americkou mentalitu to myslelo vypadat jako oplakávání pohřbu po masové vraždě, protože ti jsou zvyklí na trochu větší entuziasmus, než já ve své kultuře.

Když už jste se rozmáchl s kritikou, dejte si pozor, abyste – jako v případě té keynote – se příliš nerozmáchl a v polovině se vám nepodařilo přepnout do módu baronu prášila, což jste právě udělal. Zhruba od začátku Androida vaše kritika přestala reagovat na můj příspěvek a poznámka o kultuře už byla opačná k realitě.

Samozřejmě, že úspěšnost keynote neříká nic o obchodní úspěšnosti firmy. Keynote byla kritizovaná leckde.

Ale vysvětlit mi, že má kultura požaduje větší nadšení, než americká či asijská – to je na oskára vtipkára.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Firmy s rozumným managementem se drží dále od microsoftího SW a pokud nepodléhá strašení, již léta těží z výhod Blackberry. Bezpečnost až na prvním místě beze ztráty exkluzivity a funkčně plně vyhovujícího vybavení s kvalitní konstrukcí bez rizik patentních sporů. Jenže kde brát ty rozumné a věci znalé manažery, že?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Též se nemohu zbavit dojmu, že v ohryzku mají zmiňovaný anální problém.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A čo keď má iphone horšie špecifikácie ? nepotrebujem tam 4 Giga ram aby som mohol mať naraz spustených 20 aplikácii plynule. iphone je pre ľudí, ktorí chcú spolahlivý a rýchlo telefón za každých okolností
Android je pre ľudí, ktorí potrebujú customizovať, vyskúšať 10 klávesnic, 10 launcherov, 5 appiek pre kontakty a dialer, 5 kalendárových appiek a tak ďalej kým budú spokojní. keď to tak chcete, nech sa páči, ale prestante sa stále navážať do Apple. Mal som android (lg p500, SGS3) windows phone (lumia 520, 820) a teraz mám bazárový iphone 5. zatial mi vyhovuje zo všetkých najviac, 2. miesto WP. Android už nikdy viac. momentálne sa nemusím starať o nič, odkedy mám telefón tak som nič nemusel nastavovať, meniť, skúšať iné appky a podobne.
Predpokladám že potreba navážať sa do Apple vychádza z toho, že Android fanúšikovia si silou mocou snažia obhájiť bezchybnosť androidu.. Nehovorím, že sú to všetci androiďáci, nech si používa každý čo chce, ale istá skupina nevie zmĺknuť a starať sa o svoju platformu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj stav se z lékařského hlediska nazývá jako lehká mentální retardace. Do jisté míry se to prý dá utlumit léky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

reakcia na úrovni, u teba sa asi prejavuje zase mentálna zaostalosť, hodná žiaka základnej školy

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

škoda rečí na prípady tvojho typu. Keď človek vyjadrí svoj názor, ktorý nie je názorom väčšiny tak hneď je mentálne retardovaný. a to som si myslel, že ľudia komentujúci na IT serveroch sú ako tak inteligentní, už budem vedieť čo mám očakávať.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jeden myslel a víš, co se mu stalo...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Choď si riešiť komplexy niekde inde, ďakujem ;)
napr. choď sa posťažovať, napíš ufňukaný status pre tvojich 14 ročných rovesníkov ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Víš, komu není shůry dáno.... zkus se nad sebou trošku zamyslet. Ostatní se můžeš snažit urážet jak chceš, ale tobě to rozumu nepřidá.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

keď si prečítaš vyššie, tak si začal urážať ty ale okej. Debatu s tebou končím, zamyslieť by si sa mal ty ;) Dobrú noc :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem konstatoval. Ale musíš uznat, že výše uvedené řádky hezky znázorňují, odkud se berou všechny ty příběhy o Apple ovcích.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nie nemusím uznať. Vyskúšal som všetky platformy a vybral som si. Ovca je ten kto si to kúpi, lebo niekto povedal že je to cool...
to že sa to tebe nepáči ma nezaujíma

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nic to nemění na faktu, že tyto hračky pro nesvéprávné děti si kupují převážně jedinci, kteří nemají o technice tohoto typu absolutně žádné ponětí.
Ano, lze to úspěšně používat jako lžíci na boty, ale na to je to zase dost drahé.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

z tvojich tvrdení sa mi zdá, že niekto iný tu nemá prehľad o technike tohoto typu...
ale vidím to s tebou ešte na dlhú debatu (ak sa to dá nazvať debatou) a na to už nemám veľmi chuť.
Len jedna rada na záver, skús sa nabudúce od začiatku vyjadrovať ako normálny človek, a hneď sa ti dostane aj normálnejších odpovedí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ani já nemám ve zvyku mařit čas s tvory podřadné inteligence, neboť nad tyto bytosti jsem dávno povznesen. Ovšem v tvém případě jsem udělal výjimku, neboť věřím, že když se budeš hodně snažit, tak ti to nakonec přece jen dojde.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"neboť nad tyto bytosti jsem dávno povznesen." - keď čítam toto tak teraz neviem, že či si so mnou písal vážne, alebo len tak trolíš ľudí. Ak si si robil srandu, tak gratulujem, dokazal si ma nasrať za cca 30 minút. vážne dobrá práca :)
ale ak si to myslel NAOZAJ vážne, vrátane tohto posledného príspevku, tak neviem či sa mám smiať alebo plakať nad tebou.
aby som ti nekrivdil, tak predpokladám, že si srandoval, nikto nemôže byť takýto arogantný, tvrdohlavý a detinský...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já ti nevím, stejně bych asi na tvém místě začal u sebe.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"A čo keď má iphone horšie špecifikácie ? nepotrebujem tam 4 Giga ram"

Keby mal zhodou okolnosti apple papierove specifikacie najlepsie, tak je to prva vec ktoru iOvce ospevuju a vychvaluju do nebes. Lenze nema, tak uz to nieje potrebne, netreba to, je to nanic. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mysli si čo chceš ale naozaj to nie je pre iOS potrebné. S 1 gb RAM ide ten telefón plynulejšie ako napr. také LG G3, a SGS5, čo som mal možnosť vyskúšať. jediný android, ktorý stojí za zváženie je čistý alebo MIUI (Xiaomi)
// aby si si nemyslel že chvalim len iOS, takéto super využitie prostriedkov má aj WP.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale pozor, netvrdim ze iOS je bezchybny, aby ste si nemysleli ze som ovca ako napr. Pan Daniel Satan. Aj iOS má svoje muchy, najviac mi chybaju asi nejake widgety/live tiles. Aby som stale nemusel appky otvarat. No ked si zhrniem plusy a minusy troch hlavnych platforiem tak iOS u mna vyhrava.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem taky fanousek Androidu, presto jsem byl zaminuskovan za to, ze jsem si dovolil rici, ze cena za iPhone 6 neni nijak prehnana.
Nicmene ozkousel jsem taky vsechny systemy a nic nez Android uz nechci, je to skvely system, ve kterem nemusim nic nastavovat, zkouset 10 klavesnic a podobne nesmysly co pises. Jedine co jsem udelal byla instalace customROM, momentalne mam na svem 4 roky starem ZTE Blade nahozenou ROMku CM10.2 Konsta Android 4.3.1, slape to perfektne uz v zakladu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja nehovorím, že tie veci musíš robiť, ale že je to pre ľudí, ktorí to chcú robiť.
a nahadzovanie custom ROM ? boźe moj, načo si mám kúpiť nový telefón a hneď tam nahrávať iný systém ? ďakujem neprosím

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Apple je systém, který může ovládat i uživatel, který o oboru nic neví a tam právě spadáte vy, protože tohle, co píšete, to vůbec není zapotřebí. Mám telefon za 3 tisíce a pro každou činnost jednu tovární aplikaci. Vy to tady uvádíte spíše jako nevýhodu Androidu (časová náročnost, než si něco vyberu/nastavím), ale není to náhodou naopak obrovská výhoda, že si najdu to nejlepší, co mi vyhovuje? Ani na androidu nic nastavovat nemusíte - s nadstavbami to je ještě jednodušší a vše máte hned pod nosem - není třeba nic měnit ani zkoušet nové aplikace. Na druhou stranu...po tom, co Apple okopíroval pár přizpůsobovacích funkcí z Androidu.... tak nečelíte podobnému problému i na iOS?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Bože, tady se zase sešlo idiotů. Autorem počínaje

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

to bylo trošku přehnané se navážet i do autora, ale musím uznat, že některé komentáře jsou opravdu "šílené"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě si výrobky od Applu kupují lidé, kteří nerozumí IT, protože jinak by zjistili, že v poměru cena/vybavenost jsou produkty Apple nejhorší. Pak lidé, kteří se prostě nechtějí nic učit a hned chtějí s telefonem umět zacházet = je to velmi jednoduché zařízení, ale zde je právě otázka, proč za to platit tolik peněz? Mně by osobně od koupi odradilo jednání Applu, které není zase až tak upřímné (výrobci si z nich docela dělali i srandu v nedávných obrázcích) a hlavně tvrzení "držíte telefon špatně" je jasný důkaz toho, jak si váží svých zákazníků. Měl jsem možnost i vyzkoušet přehrávání videí na laptopech HP (13 tisíc) a MacBook (25 tisíc), kde se na MacBooku v programu VLC video pěkně sekalo a na HP ne, takže mě stále ještě nic nepřesvědčilo, abych si koupil nějaký jejich produkt. O styl mi nejde ani o to, abych se mohl vychloubat. Norman to vystihl dobře: http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/zavislaci-na-applu
Myslím si, že Stýví Džobs to tak nějak držel na uzdě a teď to jde hodně dolů. Pár známých si koupilo iPhone pro práci a pak ho vyměnili za Android, že prý je pro práci lepší. Wozňa něco podobného řekl, že by osadil iPhone nejraději Androidem, ale to se, myslím, nestane.

Toto je můj názor, rád si přečtu i vaše.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hypoteza:
Ak by Apple zakaznik v cene iPhone 6 dostal aj Apple Watch, tak Apple by bol zase top.

Realita:
Apple zakaznik si moze za iPhone 6 kupit dva(!) konkurencne phony, vid.:
iPhone 6 vs Samsung S5 Mini
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6378&idPhone2=6252
iPhone 6 vs Lumia 830 (opt. stabilizacia)
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6378&idPhone2=6638

Zaver:
Niektori Apple zakaznici mozu mat pocit nespravodlivosti (niektorym to vyhovuje, pretoze "za znacku sa plati").

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co kdo na iPhonu vidí a hlavně proč za to vyhazuje takové peníze. Psychologické vysvětlení je v tom, že jde o obyčejný jev stádovitosti, kdy je stádo přesvědčené o své vyjímečnosti. Proto je dnes pár pasáků s nespočitatelně hlavými stády a pár nenažraných vlků, kteří to oceňují nejvíce. Chcete se lišit? Používejte Ostružinu, poskytuje to, co Apple nikdy neuměl a umět nebude. Jinak Android s Orbotem na jakémkoli slušně zpracovaném a vybaveném stroji.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Idealna tema na zvysenie navstevnosti ale inak...
Jedna vec je mat vlastny nazor, to je ok ale mat nazor postaveny na blbosti a kaslat na logiku alebo pragmaticky pohlad na vec (detail ako ze iPhone 6 Plus ma 5.5 palcovy display a nie 5 palcov je uz len taka pikoska) a este sa tym prezentovat tak to je uz fakt mimo moje pochopenie. Fakt autora nechapem. Ono nevedomost alebo ignorantstvo je take sladke lebo inak fakt netusim co to je. Na jednej strane si autor stanovy hranicu 5000 a v zapeti riesi produkt ktory je 4x drahsi. WTF? preco ? nechce potom radsej riesit povedzme Vertu? Tie su este drahsie, tak by ho to malo asi este viac srat. Mimochdom oplati sa pozriet za aku cenu ponuka samsung Note 4. Nadavat ze vyrobca na svojom produkte pouziva iba svoj os a nedovoli pouzit iny, tu mi unikaju uz aj posledne znamky zdraveho rozumu. Preco by to ako mal robit ? Ani google to nerobi a ani MS. Mimochodom napriec celym pocitacovym svetom paradoxne PC je vynimka kde na jednom hw sa da pouzivat/instalovat viac OS. A takto by sa dalo pokracovat. Nieje podstatne ci sa hodnoti IOS, Iphone,Android, Google, MS,Linux, Windows atd., na kazdom sa daju najist pozitiva aj negativa. Ide skor o nejaky triezvy pohlad na vec a hlavne o urcity pragmatcky pohlad. Iste toto je blog ale aj tak by som cakal od novinara nejaky profesionalny pohlad a nie takyto "tentencny hate" postaveny na vode a nie na rozumnych argumentoch.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... obavam sa, ze autor si neuvedomil, ze negativna reklama je tiez reklama a velmi ucinna, vid. pocet prispevkov ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, co to zase DIIT vymyslel? Defaultně zaškrtnuté tlačítko "oznámit, když jsou odeslány nové komentáře" je stupidita ... jednou to zapomenu odškrtnout a už mám najedou mail plný DIIT spamu "nový komentář"

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

hmm, covece nic takovyho u sebe nepozoruju - sice nejsem nejakej extra prispevatel... ale neodskrtaval jsem ani jednou a zadnej mail jsem nedostal => mam def. nezaskrtnuto
jedu na Opere (genuine opera 12.17 x64), ktera po kazdym zavreni maze cookies a cache)....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

hmm, tak na Firefoxu 32.0.1 to začalo 2 dny zpátky prudit, i když nikdy předtím to žádné problémy nedělalo..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Už fakt, že iP potřebuje k dobití speciální kabel a nepoužívá mikro USB jako spousta jiných výrobců, by měla být odstrašující.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom odstrašujícího? Těchto "speciálních"kabelů mám doma dost.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

čo čakáš, ľudia si nájdu hocijakú zámienku aby mohli kydať na Apple.
3 roky dozadu mal každý druhý telefón iný kábel a všetci boli spokojní.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jj to mas pravdu 1/2 chytrych telefonu mela usb mini a druha usb micro :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no je to tragedia. prvé čo pozerám keď kupujem telefón je že aký má kábel

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to naozaj niekto hodnoti ci je nieco predrazene or nie? keby to stalo 5000 dolarov? co je koho do toho, kolko, co stoji? Nekupte to a ak bude viac takych, apple bud skrachuje alebo bude predavat dalsi iphone 7 za 400 dolarov. toto myslenie je take krasne socialisticke...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To snad nemyslíš vážně? Na SDR/DIITt se už od začátku dělají recenze zařízení a procesorů a vždycky!!! je součástí hodnocení i cena. Od toho ty recenze jsou, aby nám neznalým napověděly, jak nejlépe nakoupit! A že by to najednou na soukromém blogu bylo něco socialistického? Víš ty vůbec co to znamená?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ano myslim... pomer cena/vykon uz je dany od kupujucich, nie od nejakej recenzie na diit... a naozaj je lavicacke, ak si niekto mysli, ze cena je premrstena a nehorazne zaraba, mal by zarabat menej a podobne, ako tu pisuci niektori jedinci.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

iPhone6 Plus má úhlopříčku 5,5", ne 5"

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně to vidím takto. Používat mobily od Samsungu je poměrně frustrující záležitost: samovolné vybíjení, restarty uprostřed hovoru, nefunkčnost Samsung Kies, dlouhé čekání na upgrade FW, slabá kvalita fotoaparátu, vysoké požadavky na HW, jinak je rychlost telefonu tragická. Samsung používám protože zaměstnavatel nekupuje jiné telefony. Nic z toho mi u soukromého iPhonu nehrozí, u něj vše funguje taj jak má. Dodnes ani nevím jak resetovat iPhone, protože jsem to za cca 4 roky používání nikdy nepotřeboval.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

netuším který telefon máte přímo na mysli, ale se samovybíjením minimálně u některých modelů souhlasím. Avšak to je SW problém, takže nevim co tam soudruzi z koreje podělali na ofic ROM ale od té doby, co jsem na SGS3 mini jedné kolegyni vyměnil ofic ROM za Cyanogenmod tak jsem slyšel stěžování jen na to, že tam chybí některé appky co jsou v ofic ROM ;-) ale že by ten mobil během noci přišel o půl baterky, to už se fakt nestává ;-) rychlost, vysoké požadavky na hw, slabá kvalita foťáku... asi jak které zařízení, ono jich je tolik že se lidi jednodušeji ojebou šmejdem ;-)

On ten Android sám o sobě není špatný, průser je u výrobců....

Jinak Apple founy jsem nikdy nevlastnil, android vlastně taky ne ale ten člověk má před očima furt... problémy jsem zažil u obého, takže ono je to vlastně jedno, když člověk chce, najde si vždy způsob, jak do něčeho kopnout, však celá tahle diskuse je toho příkladem...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"iPhone 6 Plus nemá ani nejlepší displej, ani nejlepší foťák, v mnoha ohledech teprve dohání Androidí konkurenci." ..... ale ma neco, co androidi konkurence nikdy mit nebude ... operacni system. A ano, samozrejme, predrazeny je jak cyp a nekoupil bych si ho ... uz jenom proto, ze bych se svazal s applim ekosystemem a proto, ze tohle appli oveckovani nemam rad .... ale samozrejme hlavne proto, ze by me ani ve snu nenapadlo vystriknout za mobil vic jak 10k. Samsung ted bude muset zvysit sve ceny o 10k, aby byl opet "nej":o) Jo, samsung uz si se svyma androidima plastackama dokonce dovolil byt drazsi nez apple ..... nepochopitelne, ze tech telefonu pry i par prodal.
Ale bud jak bud, iphone proste funguje ... stejne dobre ale fungujou i WP nokie, akorat o rad (doslova) levnejsi, takze je to celkem nobrainer .... apple bude drahy tak dlouho, dokud jej budou lide kupovat, osobne si myslim, ze HW applu je v pohode a je spickovy. Nepotrebujou QHD displej, ktery bude zrat CPU+GPU ctyrnasobne, ctyrnasobne snizi baterku, ale v realu bude vypadat uplne stejne ..... akorat na PR letaku bude vypadat lip, kdyz ma 4x vyssi rozliseni ...... apple proste neni cinsky noname vyrobce, ktery se chvasta milionjadrovyma procesorama, realne vykonem 386ky ....
Osobne si ale myslim, ze s tema 5.5" to hodne, ale hodne prehnali .... 4.7" je rekneme takove psychologicke maximum .... 5" je hodne .... 5.5" je nepouzitelne ..... 6" nebo dokonce 6.5" androidy jen dokazujou, ze jde o cinsky odpad bez delsiho zamysleni pouzitelnosti.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Páni! diskuze jak na novinky cz :) bohužel i článek :( dokonce jsem si musel po x-letech čtení tohoto serveru vytvořit profil, abych se mohl také zapojit.

postup:
1. Stáhněte si soubor The Fappening 2014.zip,
2. mrkněte se na přirození celebrit,
3. co ty telefony?
4. ještě chvilku přemýšlejte...
5. už?

následující kroky jsou jen pro Behemot:

6. ještě chvilku přemýšlejte...
7. už?

co z toho plyne?
:)
____________________
přijde mi zvláštní, že mezi uživateli android mobilů je tolik haterů...nechte nás, jsou to naše peněženky, data a fotky přirození a navíc nemáme rádi plast :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak moc jsou lidi na tomto foru svetaznali, ale je pravda ze mobily s nakouslim jablkem v Americe (Florida, Alabama, Missisipy) pouziva skoro kazdej. Kdejakej cernoch, kterej se nevejde do obleceni, ma Iphona, ale je to hlavne tim, ze tam je dostavaj za par dolacu k tarifum od operatora a ve skolach se vsude ucej na Applech tak se preci nebudou ucit neco jinyho. Jako firemni mobil tam pouzivaj v drtive vetsine Ostruzinu. Mobil s Androidem sem tam mel akorat ja, manzelka a dalsi cizinci z evropy nebo asie ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže pro i pro ty školáky a černochy v USA platí to co dal bloger do úvodu: považuje telefon za užitkovou věc s pořizovací cenou, která při ztrátě nebo zničení nebude moc bolet.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.