Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Můj pohled na HP 250 G6

Strasne, neco takoveho je za trest. Chudak ten kdo si tohle koupi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A měls to někdy v ruce? V relacích této cenové kategorie to je velice slušná a použitelná mašina, za ty peníze nic lepšího nekoupíš (a má to i celkem pěknou spolehlivost a pokud s tím nezacházíš jak prase, tak i šasi drží), Ještě lepší bylo, když se prodávaly HP 250 bez Win, ale ty aktuálně nejsou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pred nekolika lety jsem za 12 000 Kc kupoval Lenova E540 (i3 2,4Ghz, 4GB RAM, 500GB 7200 ot. HDD, 1366x768), ktera byla klavesnici i kvalitou provedeni uplne jinde. Bohuzel dnes bych podobny model v teto rade kupoval minimalne za dvojnasobek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je ale nutne povedat, ze lowendove HP (tusim to bol model 610 alebo 620?) - dvoj jadrovy i3 alebo nejake AMDcko, na tu dobu dostacujuce 2GB RAM, plastovy obal a obycajny displej slo zohnat snad za nejakych 250 - 280 eur. To bude menej ako 11 000 Kc ktore pytaju za toto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč?
Najdete mi za +- stejný peníz něco lepšího než HP250.

https://prodej.pekro.cz/hp-250-g6-i5-7200u-8gb-ssd-256gb-intel-hd-15-6-f...
Jediné mínus co jsem našel je prý TN display i u verze FullHD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx někdy se mi zdá, že píšeš jako troll.

Mi už prošly 3 kousky tohoto HP rukama a je to naprosto bezproblémový noťas. Mechanickou konstrukci či displej bych řešil až u noťasu za 20 a více tisíc. Za tyhle prachy je to zbytečné rozebírat. Hlavní je, že má slušné SSD a aspoň core i3 a né žádný atom či N-kový šunt. Je tichý a rychlý. Co si více přát na takové běžné nenáročné užití a hlavně za ty peníze!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za dane prachy naprosto v pohode jako kancelarsky verk, sam je aktualne beru lidem do prace, zatim si nikdo nestezoval (jen jeden z asi 7ks vadny hned po vybaleni - stane se). i3, 256GB SSD, Full MHD, vymenitelna-rozsiritelna RAM, za ty penize jasny vyber. Je to bezna kancelarska spotrebka, ale rozumne vybavena, neni to "orezane az na kost". Ano - jsou daleko lepsi notebooky, ale za CITELNE vic penez.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat jaký panel je osazen? Ips to není určitě,ale není TN jako TN display.Jaké jsou zhruba úhly pohledu a celkově barvy na danou technologii TN?
Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl vždy verzi v rozlišení 1366 x 768 a bylo to klasické TN, které se montuje do drtivé většiny notebooků. Barvy i úhly pohledu standard TN. Neurazí, ale ani nenadchne. U verze od Noxika, který má 1920 x 1080 netuším jak to vypadá.

Ale můžou být i horší věci. Zajímavost s dražšími Lenovo notebooky, nebo třeba takový HP Probook 450 G2 které měly 1920 x 1080 TN panel. Tak hrozný obraz jsem dlouho neviděl. Především co se týče barev. U jednoho byly barvy totálně vymyté (skoro černobílý obraz) a u druhého zase barvy velmi nepřirozené, vymyšlené a nedalo se na to dívat. Displeje u notebooku budou vždy asi nejslabší část. Ty ve vyšším rozlišení bych pořizoval až po prozkoumání na prodejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě ze mám zkušenost že TN může být hrozný nebo i přijatelný.
Právě že ho vybírám pro někoho,takže více méně jenom podle recenzí..
Našel jsem třeba toto:
https://www.alza.cz/acer-aspire-5?dq=4982147
Ten má sice jenom 4GB RAM ale IPS a stojí podobný peníz jako ten od HP...
A teď babo raď :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAM by pravdepodobne doplnit sla, ale ten displej chce asi videt a porovnat. Jinak ten Acer navic nema DVD-RBohuzel ted nemam v planu nekomu neco kupovat, mohlo by byt zajimave je v clanku srovnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S porovnáním nepomohu.I když vybere známý Acer nebo HP tak ho neuvidím v dohledné době fyzicky.
Ono i u toho Aceru píšou že IPS má v tomto případě průměrné podání barev.Ale to se dá čekat za ty peníze.
Přiznám se že mě překvapilo že někdo ještě v FullHD dává TN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Probook ma mizerny displej dodnes. Moj fungl novy kus, ani neviem co presne to je, ma tiez displej, ktory si vymysla farby. Ale je to pracovna masina zasunuta v dockine, takze mi je to viac menej jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Displej je bezne levne TN, zadna tragedie, ale nelibi se mi - jsem rozmazlen z IPS i na notebooku. Pracovat se s nim da v pohode, fotky bych na tom fakt neupravoval. Cenove srovnatelny Acer mel displej citelne horsi, ale muze se to lisit klidne serie od serie, v tehle kategorii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK díky za odpověď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro BFU máme doma asi G2, vypadá to pořád stejně. Psaní je na houby, poloviční šipky taky, popisky se časem strhají. Nicméně pohodlnou klávesnici aby člověk hledal lupou i u dražších. Display je matný.
Sundávání spodního krytu - to je jen jeden šroubek a žáves, ne? Dle mého plus.
Chlazení bych nevěřil, to bude nejspíš totéž, co u řvoucí G2 - kupujte rovnou s chladicí podložkou.

Tyto HP doporučuji chudým BFU na doma. Kvalita a výbava je odhadnutelná (furt totéž + nový procesor). S SSD a FHD displayem začali relativně brzo (v cenové kategorii). Je to takový šizený ProBook, který zase doporučuji cestujícím nebo trochu majetnějším BFU (nebo Thinkpad Edge s lepší klávesnicí, ale ten clickpad nemůžu vystát).
Rád se nechám poučit, co ještě jim doporučit, s Asusy apod. nemám zkušenosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja poslednu dobu odporucam a kupujem repasovane notebooky(aj PC). Cenovo je to vyhodnejsie a vykonom/kvalitou neporovnatelne. V kvalite A- v podstate nieje vidiet, ze bol pouzivany, B+ minimalne znaky pouzivania. Zaruka 2 roky ako u novych.

Suhlas s tym clickpadom u Edge(tie som pred tym odporucal ako rozumny zaklad).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je spis do domacnosti, maximalne na noseni z obyvaku do kuchyne, pri noseni venku by se asi brzo rozpadl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten recenzovaný? Ten jo. Jenže trasa pracovna-obyvák-kuchyně a dvakrát ročně výjezd je přesně ta, kterou ti lidi absolvují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ten recenzovany HP 250 G6. Souhlasim, to je presne ten zpusob pouzivani. Treba pro neustale cestujiciho studenta uz by to nebylo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak su postavene aspon tak betelne ako boli tie postarsie plastove lowendy z cias ked skusali AMDcka tak by som sa o zivotnost nejako zasadne nebal. Prezije to aj prenasanie. Sam som cakal, ze taky lowend bude masina na maximalne dva roky a potom bude utahany, dolamany a celkovo vybyvany. Na moje velke pocudovanie tie masiny vydrzali spolahlivo pracovat aj 4 roky a vyradene boli skor kvoli moralnemu zastaraniu, nez preto, ze by sa kazili.

Je ale teda treba z casu na cas precistit vetrak a nehadzat to o zem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tyto HP doporučuji chudým BFU na doma"

Není "na doma" spíš lepší desktop? S pořádným displejem a vyšším výkonem vyjde navíc levněji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Desktop že je levnější? To bych moc netvrdil, zde debatované HP vyjde v použitelné verzi dejme tomu na 11k a za tyto peníze okamžitě používám. U desktopu je minimum někde u 6000 (ale opravdu minimum, kde bude výkon maximálně stejný, třeba pravé SSD bych v této ceně reálně neviděl), FHD monitor něco přes 2000 (a zase minimum, které je proti NB o něco větší, ale vlastnostmi spíš horší), k tomu nějaká klávesnice, myš a někdy nutno dokoupit i kabely... Když to půjde dobře, tak se možná u desktopu dostaneme lehce pod 10k, ale v tomto případě bych o vyšším výkonu než u NB opravdu nemluvil, spíš naopak a úspora je tak malá, že se nevyplatí (i domácí uživatel občas notebook převeze třeba na chatu atd.).
Aby byl desktop proti notebooku opravdu podstatným přínosem, tak je v ceně nutno přidat a součet počítač plus monitor pod 15k nebude. Netvrdím, že se i toto někdy nevyplatí, ale levněji to prostě nevyjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec musím souhlasit. Bez monitoru to jde, jinak ne.
Narychlo jsem poskládal sestavu: http://www.czc.cz/doq7umgflcjrgau8vhj0qpalvb/seznam :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vida, a v porovnání s tím notebookem výkon procesoru +130%, velikost paměti +100%, grafika taky rozhodně nebude srovnatelná...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přirozeně, AMD větší low-end nemá. S Intelem bych sice větší low-end poskládal, ale asi za stejnou cenu. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

* Monitoru, myši a klávesnice, nemluvě o ozvučení. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většinou není, protože desktop trvale zabírá spoustu místa. Představ si čtyřčlenou rodinu, kde každý má takový notebook nebo kde má každý svůj desktop. To první je běžné, to druhé jsem ještě neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože jsem nedávno byl tázán na něco podobného v podobné ceně tak jsem si to přečetl, no za tu cenu celkem ok. Ale osobně už raději doporučuju pasivně chlazené notebooky - jak je tam větráček tak je 100% pravděpodobnost že se to časem přehřeje a budete čistit... a pak zase, a zase... a až už to nebude pomáhat tak ten krám raději nebudete ani zapínat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za celu eru sa mi dostal do ruky, len jeden notebook (zhodou okolnosti od HP), ktoremu odisiel ventilator a tak 2-3 kusy som cistil. Zvysok bez problemov do konca zivotnosti notebooku.
S dobre urobenym aktivnym chladenim nieje problem. U trochu vykonnejsich ntb pasivne chladenie je v podstate nerealizovatelne. To odpadne teplo nemas sancu pasivne odvadzat uz pri trochu vecsej zatazi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem mělil ventilátor u staršího HP a moc to nepohlo, přepastování nepomohlo, u mých notebooků dell jsem vždy při zátěži musel mít podložku (to byly vždy ntb od 1000USD výš). Nicméně pokud jde o notebooku typu psací stroj s cenou kolem 10tis je dnes lepší vzít pasivně chlazený trochu méně výkonný (rozdíl mezi i3u a P4500 v browseru a ve wordu opravdu nepoznám). A tunu starstí s chlazením méně to už poznám, a výdrž na baterku taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaoberám sa servisom notebookov a to čistenie ventilátorov je pre mňa viac než bežná záležitosť. Ventilátor na výmenu mi pripadá asi tak 1 na 100 notebookov inak trochou lásky rozbeháš takmer všetky ventilátory.
Nenastáva tebou spomínaný koniec životnosti práve prehriatím notebookov ako tomu bolo v prípade HP DV-5/6/7 Compaq cq41/43... ? Klasická vada, ventilátory bežia ale bliká diodka pri wifi na oranžovo + capslock.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vidíš, jde o to, že se to prostě musí čistit jinak se to přehřívá. Já to vím, měl jste notebooku asi 6 svých (siemens, toshiba, dell) a nějaké přítelkyň a firemní (hp, asus). U výkonného ntb větrák být musí ok, ale u notebooku na internet a do školy? Není lepší se problémům s větráním úplně vyhnout? Já s tím mám jen nejlepší zkušenost, nejen že to nehučí ale můžeš to vzít kamkoli a nemusíš si dávat pozor abys nezakryl větrací otvory, je to malé skladné lehounké a vydrží to déle na baterku a jako ++ bonus nemusíš v tom nic čistit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne... Ak 14 rokov po uvedeni povodneho chassis Apple PowerBooku dnes niekto nedokaze vetranie urobit tak, aby ho bol problem zadusit, tak by sa na to mal vykaslat. Viem, ze sa s tym vacsina vyrobcov nekasle, ale dnes to musi byt podstatne mensi problem nez v minulosti, ked boli maticne dosky obrovske. Dnes je to typicky malicka dosticka v rohu laptopu tak tam nemoze byt problem dat jeden vetrak tak aby to malo pristup k vzduchu zavrete aj otvorene...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noťas máme cca půl roku doma. Za tu cenu jsem nemohl nic moc lepšího koupit. Jediné co, tak manželka se začla hrát s nějakými grafickými programy a tak nějak jsem usoudil, že by tomu pomohl druhý modul RAMky.
Tak jsem hezky našel video na netu, jak se do toho dostat a byl jsem v podstatě šokován -> ze spodu se musí odloupnout 4 gumové podlouhlé pacičky (na kterých NB normálně leží) a pod nimi jsou šroubky + se to pak cele musí málem objet šroubovákem, aby se to vylouplo.
Po zhlédnutí videa jsem manželce řekl, že do toho nejdu, páč i borcovi na youtube, který to měl k testu se nepodařilo ty gumové pacičky přidělat zpátky -> dříve u NB stačilo odšroubovat jeden šroubek a nacvaknout RAMku... Tohle je bohužel úplně jiná liga, ale jinak není nic, na co bych si stěžoval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem takyto postup. Ak sa na to necitim, tak ho zoberiem do obchodu, kde ti u nich zakupenu RAM bez problemov(casto zadarmo) nainstaluju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jako fakt? Když koupím RAMku za 900kč, tak se s tím tam někdo bude zdarma drbat a zpátky mi vrátí NB bez jakékoliv kosmetické vady(zničených paciček)?
Poprosím o doporučení takového obchodu, zítra tam NB vezmu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě jakýkoliv menší obchůdek s IT. U nás třeba výdejní místo CZC :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, to jsem netušil - zkusím tam zajít :-) dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, servisáci vedia ako otvoriť tieto notebooky bez akéhokoľvek škrabanca a nieje to až taká ťažká robota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to je výhra. Dřív to HP zjednodušovalo, asi usoudili, že 1 šroubek je málo :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, tohle mě taky na NTB od HP sere. To co dřív bylo ani ne na minutu (vyšroubovat pár šroubků a sundat zadní kryt) je teď na 10 minut drbání, abych OPATRNĚ vycvakal všechny plastové čvonče, žádný neulomil a nedej bože něco někde nepoškrábal.

Z toho důvodu jsem úplně přestal doporučovat jakékoliv notebooky od HP, protože vím, že většina se mi jednou (po záruce) dostane do ruky zpátky na nějaký servis. A přece si nebudu přidělávat práci. Takže sorry HP, pro mě jsi přestalo touhle vaničkovou konstrukcí existovat (a tudíž pro spousty potenciálních zákazníků, protože já od tebe budu lidi odrazovat, i kdybys to dávalo za půl darma)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen opatrne sundat spodni dekl na vycisteni je jeste OK, nekdy se musi rozebirat cely notebook a vytahovat zakladni deska pro vycisteni chladice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnica vyzera hrozne.

Polovicne sipky, nie su vystupene (nenahmatatelne), nezgrupene F klavesy (nenahmatatelne), numericky blok prirazeny ku hlavnemu bloku (Enter, backspace tazko hmatatelny).. No proste klasicka prasarna (zle) kopirujuca MacBook s bezhlavo prirazenym numerickym blokom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ono numpad u notasu obecne nedava smysl, bo te vzdycky vyosi od displaye
ty puleny sipky sou zverstvo a pak vetsina "ceskych" notebooku ma kratkej levej shift a to uz se me zacina plasit kudla v kapse, nedej boze aby to melo prehozeny ctrl a fn... :P

to uz pak neni notebook, ale stolni PC, ktery ma malo USBcek na pripojeni vsech sracek okolo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžu souhlasit s tím, že stroj má "relativně tiché chlazení, které udržuje přístroj v normálních teplotách, snad se to projeví i na životnosti"

Pořídil jsem manželce tenhle počítač k vánocům v konfiguraci s Core i5, 256GB SSD a RAM upgradovanou na 8GB RAM, tehdy za nějakých 17 tisíc korun. Hned po prvním zapnutí překvapil hlučný ventilátor, který jede prakticky konstantně. Vydává takový opravdu nepříjemný drnčivě hluboký zvuk, žena měla předtím letité Lenovo T400, které bylo mnohem zvukovým projevem příjemnější a asi i tišší. Zkusil jsem to reklamovat, nicméně v obchodě mi zapnuli několik kusů a dělaly to všechny, takže jsme si holt museli zvyknout, na reklamaci to není. V tiché místnosti je to ale peklo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"V tiché místnosti je to ale peklo."

No u Asusu nebo Lenova je fakt neslysis, takze je jen otazkou casu kdy ti s tim manzelka triskne o hlavu, dulezite je, aby hned netriskla dverma. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žena prohlásila, že si zvykne a nemám to dál řešit a od vánoc si skutečně zvyká - víc to štve mě. Původně jsme měli nějaké 15" Lenovo Yoga, které ale mělo ten drobný problém, že po uspání zmizel kurzor myši/touchpadu a už se neobjevil, dokud se kompletně neodinstalovaly všechny aktualizace W10 a zas nevrátily. Problém na fóru na webu Lenova u asi pěti modelů popsaný dobré dva roky, řešení žádné. Takže i když za ty prachy byl bezkonkurenčně nejrozbustnější (kov, pevné konvertible panty, displej sklo) a snad ani neměl ventilátor, musel ve 14-denní lhůtě zpět do obchodu. Druhá volba byla HP a do třetí už se manželce nechtělo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muzu se zeptat na konkretni typ i5 a dosahovane teploty? Me to pri serfovani delalo pokud si spravne pamatuji neco mezi 40-50 stupni, coz povazuji za slusne. Jasne, v tiche mistnosti bude slyset, ale pri bezne urovni hluku ta G6 co jsme mel ja nijak nervala. Mozna delaji pro i5 vykonnejsi a hlucneji chladice. A pro srovnani s pracovnim Lenovem by to asi taky propadlo, ale jak rikam, nenasel jsem na hlucnosti nic, co by mi vadilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tam Core i5-7200U. Teploty neodhadnu, celkově se to moc nehřeje - nicméně ventilátor po zapnutí sepne zhruba v době kdy se objeví logo HP a už nevypne nikdy - jen mění otáčky podle zátěže a čím níž jsou, tím je jeho zvuk otravnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky. Core i5-7200U ma podle stranek Intelu 7,5 az 25W, i3-5005U 15W. Otazka je, kolik tepla davaji v realu a zda maji fyzicky stejny chladic. Skoda, ze je nemuzeme porovnat vedle sebe, fakt se mi nechce verit, ze by to byl az takovy vrcak. Ja meril teploty CoreTempem, ale to je pro Windows. Souhlasim, ten vetrak uz nevypne, bohuzel. Mam pocit, ze u levnych ntb tohle vyrobci delaji schvalne, ikdyz by se vetrak mohl obcas zastavit, tak ho nastavi tak, aby se to nestalo.
Priste se to pokusim popsat presneji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chladič tam je rovnaký, pri niektorých modeloch HP robí aj takú vec, že notebook s eGPU a bez majú rovnaký chladič a to sú už iné teplotné rozdiely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade OS Windows je možný jen u PRO variant. Je-li zakoupen jen polotučný Win10, nelze se sedmičkami počítat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to souvisí s možností přejít zpět na W7 jak? To je takový problém provést čistou instalaci, zaznamenat si staré klíče a použít jiný na ty w7?
Naopak co je skutečný problém je to že na spoustu nového HW se nedělají ovladače na W7, nebo ovladače člověk i najde, ale systém je nestabilní (takhle se mi chovaly třeba levné NB s atomovým čtyřjádrem z roku 2014)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se domnívám, že když si zakoupím diskutovaný HP 250 G6 s licencí na Windows 10 OEM (ne-Pro), tak na něj legálně nedostanu Windows 7:
● downgrade není dostupný u ne-Pro variant,
● nejedná se o přejití zpět (návrat) na Windows 7, protože nešlo o bezplatný upgrade W7->W10 na stroji s legálně zakoupenými Windows 7 jakékoliv varianty. Domnívat se, že se zakoupenými desítkami lze dělat to samé, jako se získanými v rámci bezplatného upgradu, je nejspíš omyl.

Na takový stroj prostě sedmičky z pohledu licenční správnosti vůbec nepatří. Rád se ale dozvím, že se pletu (a proč).

Z pohledu technického je to záležitost samozřejmě kutilské zručnosti a není problém je tam nacpat i přes legální překážku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co jako má být ta "legální překážka". Jinak na svým HW si mohu instalovat jakýkoliv SW který mám k dispozici a nikomu do toho nic není.
A jak jsem psal občas to chce obejít pár naschválů v ovladačích a co je horší občas prostě nějaké ovladače nejedou jak mají i tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabudas na fakt, ze existuju rozne licencie. Ja som si pre seba hned ako vysla kupil plnu krabicovku 7 ultimate a zatial putuje so mnou zo zeleza na zelezo bez ohladu na to s cim je dane zelezo dodavane ....takze uplne legalne by som si ju mohol supnut aj na tuto 250ku .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlasím, to je fakt. Na to jsem zapomněl, až příliš dlouho pracuji v korporátní sféře s OEM verzemi, krabicovky se tu vůbec nepěstují. Díky za nasměrování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím i oem licence jdou v evropě prodat legálně. Alespoň jsem si nevšiml že by se v tomto za poslení rok něco změnilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ku HP notebookom tejto kategórie.
Displej mizerný. No najmä ten TN. Tak zlý nekvalitný TN som nikdy predtým ani potom nevidel. Ale kto chce vidieť nekvalitný IPS displej, nech ide do Tesca pozrieť si nejaký lacný Blaupunk TV (IPS horšie ako TN). Kvalitné TN panely nie sú zlé. Sú lepšie ako nekvalitné IPS .

V diskusií spomínané chladenie, hlučnosť.
Podľa mojej skúsenosti, je to vždy kus od kusu. Tvári sa to rovnako, má to rovnaké označenie, má to rovnaké parametre ale nie je to rovnaké.

Pri jednom kuse 1 ventilátor pískal. Veľmi nepríjemne. Servis ho vymenil. 3ks HP notebookov a každý ventilátor od iného výrobcu.
Ak vyberiete RAM, možno zistíte že aj tú ma každý od iného výrobcu. Displej tiež.
HDD, či SSD alebo akumulátor - kapacita rovnaká, ale rôzny výrobcovia. Jediné čo je jednotné, je CPU.

Vrátim sa ku televízorom. Kúpite Samsung televízor a zistíte, že nemá v sebe obrazovku Samsung ale inú značku. Pozriete recenzie na webe a zistíte, že jeden a ten istý model s jedným a tým istým označením používa 3-4 LCD panely, podľa toho kde sa vyrába/montuje, alebo kto bol momentálne najlacnejší.

Ku čisteniu ventilátorov.
Môj NTB používaný len ako stolný, pri záťaži mal až 70StC, veľmi hlučný. Riešiť som to začal keď sa začal vypínať. Vzal som vysávač, na plný výkon som prešiel po štrbinách a zrazu v plnej záťaži má už len 55StC a stíchol.
Odvtedy vždy keď dáme nový sáčok do vysávača, povysávam v domácnosti NTBky (stačí priložiť hubicu na NTB, nerozoberať) a sú tiché a vlažné.

Klávesnica:
No páni, kúpte nejakú USB klávesnicu a položte ju na klávesnicu NTB. Myšku ku NTB mám tiež USB. Trackpad a NTB klávesnicu len núdzovo používam.

Mne to príde, že tento rad HP je cenovo výhodné miniPC, kde kompletný NTB s diplejom, batériou, RAM vychádza výhodnejšie ako miniPC. Ani displej, ani klávesnica nie sú špičkové, no majú dosť konektorov na to, aby ste si dokúpili hoc 32" 4K displej a pohodlnú myš i klávesnicu a nemusíte kupovať záložný zdroj, lebo batériu máte. Alebo sú to také NTB pre starých rodičov na vybavenie emailov, pozretie webu, ktorý je nonstop na stole ku ktorému dokúpite klávesnicu s veľmi dobre čitateľnými písmenami a myšku a vydrží vám tak roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně kdy ty NbB lidi taháte. Já mám běžně i několik let staré modely (i 10 a více denně nekolik hodin v chodu) a nikdy se mi ty žebrované chladiče ucpat nepovedlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.