Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejhorší možné hi-end PC (2017)

"Celková pointa tak je, že většina z nás by byla za tohle PC na stole hodně vděčná, protože jakkoli vypadá být hrozné, je rychlejší a efektivnější než to, na čem pracujeme nyní."

No to už tak s novým hardwarem většinou bývá. :-) Vzhledem ke stáří toho průměrného, pochopitelně. Ale to nemusí být ani nový hardware za padesát tisíc, natožpak takhle vybraný.

"Ale my jdeme záměrně cestou nejhorší, takže Fury X (případně Fury, případně Fury Nano, podle toho, co ještě seženete)."

Tak zrovna Fury Nano na některé věci vůbec nebude nejhorší. Kdyby bylo, přeci ho nebudou neustále vykupovat lidé s, ehm, "negrafickými potřebami".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako spokojeny uzivatel uz vic jak 10 let "moralne" zastaraleho core2duo, muzu konstatovat, ze vyssi castky ma smysl investovat pouze do mysi a keyboardu, jinak to nema smysl.Samozrejme je treba zablokovat sracky, ktery berou 90% vykonu, jako reklamy a bloatware ktery zvlast u NB dodava s oblibou vyrobce, jinak vam quad ani nebude stacit.Ryzen je tedy pekny, ale nejak nevidim duvod dalsich hodne let cokulif menit.Jedinym duvodem by byla spotreba, ovsem pokud by v absurdistanu s klesající spotrebou nerostla jeji cena.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty tu klesajici spotrebu jiste neovlivnis a kdyz bude vyssi cena, tak tim lip, ze je nizsi spotreba ne?:o)

Jinak jsi teda drsny masichista. Kdybys radsi investoval 4-5 tisic do PC s poradnym SSD s nejaky desktopovym baytrailem, cherry trailem nebo celeronem, ci dokonce pentiem, nejakych 8GB ram a 120GB SSD ..... jebat se dnes s C2D, idealne s HDD, to ma clovek kazdych par minut nutkani si podrezat zily ......
I tablet za litr s w10, 1GB ram, 32GB SSD a Z3740 a HDMI vystupem je o hodne lepsi volba nez nejake obskurni C2D .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Teda jestli chcete nahradit Core2Duo zrovna Atomem, tak to si fakt moc nepomůžete.
Jako Atomy jsou dle mého názoru super odnož Intelu a sám jich pár mám, ale jejich výkon, i těch z řady Apolo Lake, je jen mírně nad Core2Duo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A na tuhlenpitomost jsi přišel jak? SSD a 4 GB RAM jde i k Core2 a výkon procesoru bude u Core 2 věfšinou vyšší, než u Cherry Trail apod. A pak záleží na grafice, ohledně videí apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes pouzivam C2D a nemam problem. SSD taketo PC zrychli na uroven dnesnych PC(pri beznej praci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V případě SSD jde především o zrychlení pomalých magnetických disků, které jsou s odstupem času poněkud "dýchavičné". Počítač jako takový není rychlejší, má pouze mnohem rychlejší reakce.

Příklad za všechny, můj sadismus v podobě PIII tualatina a mSata 24GB SSD v redukci, které je limitováno propustností řadiče - 30MB/s. Nic to nemění na tom, že je to "šnek", nicméně po stisknutí zapínacího tlačítka nečekám 5 minut, než se ten pomalej plotňák přestane zabývat bootem OS. Otevření průzkumníka po bootu OS znamenalo i 5-10s čekání, po osazení SSD se jednalo o mžikovou událost. Zároveň SSD zpomalí i efekt "zahnívání" windows.

SSD do starých mašin je lék pro prodloužení použitelnosti stroje, ale rozhodně to na výkonu nepřidá. "Problém dnešního HW" je ten, že dřív jsme mnohem rychleji narazili na nějaký strop, kdy program prostě nefungoval a nebo jeho použití bylo problematické. Příklad za všechny: stříhal jsem video na PIII tualatinu s 512MB RAM (1280×1024 záznam). Po zhruba celodenní práci jsem byl rád, že i když se OS uswapoval do bezvědomí a program spadl, tak alespoň většina úprav byla uložena a tak se následně zbylý den mohlo "louskat". V dnešní době i to C2D obstojně zvládne střih videa, hrátky v matlabu, jednodušší kompilace kódu v celku krátkém čase a hlavně, pokud to nebudete provozovat v nějakém extrému, tak ty programy budou fungovat bez větších komplikací. Nicméně to nic nemění na faktu, že nejlevnější i3/pentium/zelenina tuhle činnost splní mnohem rychleji, než ono 10 let staré C2D.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodně záleží jaký OS a co vše s pevným diskem dělá. Např. SSD v Xboxu (tom originálním s Intelem a NVidií) neznamená žádný nárůst rychlosti ani zkrácení času. Vše je limitováno řadičem IDE pracujícím v režimu PIO (?). A samozřejmě Xbox neprovádí drastické cacheování. Nicméně SSD znamené stejně jako v noteboocích eliminaci rizika poškození dat v důsledku manipulace (za chodu) a o to vlastně jde. Takže na dobře nastaveném desktopovém OS není zas takový důvod pro SSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, neni duvod pro SSD?!??! Bych ti jednu listil!
SSD je dnes uplny zaklad! Kdyz chce nekdo neco s pocitacem a donese mi nejaky kontejnerovy odpad s HDD, tak okamzite pytam litr a vytahuju prednakoupene 120GB SSD a pretahuju system!
HDD na system proste uz minimalne 5 let nepatri! Bez rozdilu, na OS nezalezi .... pokud tam nemas DOS .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano ssd je uplny zaklad... respektive nutnost pro uzivatele microsofti parodie na operacni system, ktery rotacni disk temer neustale vytezuje na 100 % a seka se diky tomu... Jo ona nez ta telemetrie vsechno prehrabe a odesle ziskana data tak to chvili trva.. a pak hned zacne znova :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem tam ostatně zmínil, že úzké hrdlo onoho systému s PIII je samotný řadič, který dost limituje. Nicméně použití SSD bylo jednoznačným přínosem, neboť 2,5" 4500ot disk (nějaké 20GB IBM) dosahoval v sekvenčním čtení kolem 10MB/s a latence kolem 20ms. To SSD (ač za úzkým hrdlem) vytáhlo "královských" 30MB/s sekvenčně ale hlavně, nízké latence. To v případě windows znamená hodně (a ještě víc u WinXP, kde to cachování není na takové úrovni jako u jehovisty).

Do NTB je to jasné, ostatně u NTB jsem nasadil SSD především kvůli spolehlivosti (mechanické poškození kdyby to upadlo, často jsem byl na cestě, takže disk určitě často parkoval hlavy), spotřebě, hluku (leželo to někdy zapnuté přes noc vedle hlavy, i když stál ventilátor na CPU, disk prostě slyšet byl) a rychlosti. Také jsem si dal záležet na výběru disku a vyhnul se písečnéSíle.

V případě desktopu záleží na to, jestli je onen magnetický disk sám (a jestli je to kancl stroj), nebo mu vypomáhá druhý disk. Okénka nám od jisté doby dost cachují a pokud musí tahat data do paměti a sem tam si uswapnout... nedej bože když do toho ještě někdo začně kecat, tak se ten disk zblázní. V případě dvou disků je to jiná (pokud jsou programy a převážná část dat na tom sekundárním disku). Problém dvou disků eliminuje právě ono SSD, díky náhodnému přístupu a tedy latenci. Magnetické disky bych pak nezahazoval jako BTJ níže, stále mají co říci :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, opakuju se - a vím to. Doma mám stále i E6750, 4GB DDR2 800, GF 650GTX 1GB DDR5, SSD Adata SP920 128GB, 1TB WD Red (2011) a Win 7-32bit. Bez problémů stačí nejen na net, muziku a filmy (včetně nejnovějších kompresí), ale i na hry typu Crysis 2, Mass Effect 3, Assassins Creed od 1, přes odnože do 3. Čili na hry DO roku 2013 - všechno na lepší medium až high nastavení. NoProblemo ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono treba 10 nebo 15W baytrail J1900 je jakoze hodne slusne procesor a zadne C2D/Q mu nesaha ani po kotniky! Navic maji nove instrukce, takze treba v nejakem nesmyslnem syntetickem testu by mozna zvitezil, ale na vsechno ostatni a REALNOU praci bude podstatne vhodnejsi. Staci tam fouknout jen zakladni vec jako bitlocker a C2D je proste mrtve .... o akceleraci videa atd ani nemluve ..... proste 10 let stare C2D patri do sberneho dvora na zaslouzeny odpocinek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nebýt toho že C2Q sice žere v maximu 80W ale má jednou takový výkon než J1900.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základní věc bitlocker :-) Kolik lidí to používá? Z našich zákazníků šifruje HDD tak 5 %. A ano, pokud někdo používá AES šifrování, tak tam jde C2 do prčic.
Na dekodování má člověk s C2 nějakou grafiku, a patrně nekóduje, tam by si už novější mašinu koupil, ale určitě ne atomovou.
V nejčastějším kancelářském použití bez čšifrování apod, dá jakékoliv C2 Atomům na zadnici, a s Celerony a Pentii bude držet krok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je máš, zanes je tam, rád si je vyzvednu ;) Takový maniaky jako jsi ty, jsem (hlavně když jsem kdysi dělal v technickejch) vždycky miloval :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Atom na 1.8GHz ma cca 7x nizsi single-thread vykon nez desktopova i5 a nerozbeha plynule ani youtube na 1080p a streamovane peer to peer video ani na 540p. Mam tablet za 6 tisic, 4-core Z8300, 4GB, 64GB SSD, W10 a viem o com hovorim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn W10 je killer cehokoliv

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No C2D/C2Q je dnes už opravdu dost "pro chlapáky", hlídat stav Windows a mít vhodnou SW výbavu s ohledem na IPC už dneska nemusí každého bavit, když se všude "válí" tolik výkonu. V laptopu pravděpodobně historicky spojené s HDD 5400rpm, takže vyloženě z dnešního pohledu "specialitka pro fajnšmekry":)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je třeba hlídat? Pokud někdo na tom dělá jen standardní kancelařinu, tak používá stále stejné produkty a tam je Core 2 rychlejší než Atomy, a pokud se jedná o desktopové Core2, tak o dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všechno možné, např. Firefox dost baští jádro, Chrome pak chce více jader, oboje pak RAMku. Aktuální Office mají docela rády SSD, atd. A to se bavíme o více méně zastaralém 1-2k rozlišení. Když nahodíš 2-4k monitor nebo nedej bože dva (dnes cenově nic dramatického), je téma už vůbec jinde. Přitom blbá kancelařina a webování. To se vůbec nebavíme o náročnějším přehrávání videa (4k, HDR, HFR) nebo nedej bože hry.
Ne, fakt jsem neřešil téma Atomu, to je úplně offtopic:)

A to mluvím více méně o nenáročném užívání kanclu. Pokud ale máš za roky desítky tisíc mailů a potřebuješ v nich hledat, tak stav aplikace "nereaguje" na několik sekund tě prostě nebaví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, lidi jsou dnes schopni bezne dat 30 tisic za HLOUPY telefon, ktery kdyz nejsou uplne blbi a koupi aspon iphone, tak moralne zastara az za rok a ne uz na vyrobni lince ...... tak proc nejsou schopni dat 3 tisice do upgradu stareho vraku na novy totalne ultralowend, z dnesniho pohledu taky shit, ale ktery bude zrat 10tinu a bude 20x rychlejsi nez ten 10 let stary vrak?
Pokud to zapnes 1x za tyden, nemas to pripojene k netu a jen si tam zhlednes pulhodinovy serial, tak proc ne ... ale jinak bych to vyhodil do kontejneru:)
Jako mam tu ted C2Q 6600, jako zadna slava, ale samozrejme do toho fouknu SSD, kdybych to k necemu chtel. Planuju to dat rodicum misto stareho notebooku s C2D (samozrejme s SSD), ktery uz chcipa a nechce se mi investovat, maji tarif primotop, takze elektrina neni zas takovy problem, navic u toho nesedi furt:o) .... W10 tam jedou v pohode (dnes podminka nutna) a jako asi lepsi nez tablet za litr s pomalym SSD (viz chuwi hi8 pro, to je fakt dilo .....).
Ale i tak, jako to C2Q je proste sracka no ... ma to jeste GTX8800, takze to zere a jako krava.
Uvazuju spis, ze investuju 1500 do nejakeho J1900 s klasickyma DDR3 pametma, ktere se mi tu jeste nekde vali a nejak je vyuziju a celkove to bude daleko rychlejsi ten pocitac.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jsme doma, C2Q 6600 se zda byt srackou asi proto, protoze na tom jede prave W10 a to je asi ten problem. Pak se neni cemu divit ze je potreba nejvykonnejsi sestavu v galaxii jen na rozhejbani W10. Spousta lidi co ma jeste C2D/Q tak na tom jedou odpovidajici system (W7) ktery neni zasran poslednima umrtvovacima aktualizacema, k plne spokojenosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jesteze to nemyslis vazne nebo tomu jen nerozumis .... a nebo jen trollis? Asi ......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, J1900 20x rychlejší než Q6600, nebo co to plácáš.
A 3000? To dnes stojí jen paměti ..
Ale reálný upgrade z C2 je komplet nový komp, a by to mělo smysl tak za C2D i3, a za C2Q i5 jsme na 15-20000

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, ja jel donedavna na Q6600@3GHz, 8GB DDR2, dokud jsem loni nezainvestoval do Xeonu E5450@3.6GHz. Jo a koupil jsem taky GForce 1060 6 GB, protoze GForce 760 s 2GB byla v novych hrach pomala a nestihala pamet pro nejvyssi textury.
Na PC se hlavne hraji hry, vcetne nejnovejsich. To to ma cipset P35 s PCIex 1.1.

A uz nekolik let si sem tam virtualne slozim (nacvakam novou sestavu v eShopu), ale zatim me vzdy odradilo to, ze bych mel zase jen 4 jadro, jako uz mam leta. Byt treba s hyperthreadingem. A taky cena noveho PC (beru vcetne monitoru a periferii) kolem 55-65k me od toho taky vzdy odradila.
Uvidime co Ryzen, nebo co predvede Coffe, pokud Ryzen zklame.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tos loni zainvestoval do 8 let stareho CPU? Hadam, ze investice zadarmo:)
Ja koupil pred koncem free W10: i7-6700k, 32GB DDR4, 512 EVO tamtung a asi mesic na to, jak vysly, tak GTX1060, protoze na novych deskach uz nic starsiho nez 9xx nejede (mozna jeste psali nejaky flash biosu pro 7xx nebo 8xx, to jsem snad ani neslysel, ale 460, co jsem tam mel, ani omylem).
Jako na desktop nebo bezny serverovy desktop neni "jen 4 jadro". Nevim, co bys na tom chtel delat? Je to proste hiendovy procesor, vlastne ani nic rychlejsiho neni, protoze muzes koupit 20ti jadrovy XEON za cenu nove fabie, ale zas bude mit sotva polovicni frekvence, takze to bude na vetsinu bezne prace daleko pomalejsi.
Jak jsem psal, radeji investuju jednou za x let do highendu nez usetrit dva litry a koupit nejakou i5ku a za chvili litovat. Dneska je samozrejm to uplne nejlepsi do desktopu i7-7700k, nic lepsiho tam nedostanes a to jses hodne daleko od 55-65k:) Pameti sice podrazily, skoro me mrzi, ze jsem nesel do 64, ale zase jsem rad, ze jsem nesetril a nekoupil jen 16:) 1060ku uz mas, SSD hadam taky, tak se do dvacky vlezes a mas uber desktop. Za 10-15 nejaky lepsi UHD monitor a jsi vysmaty.
Ta 1060 s tim starym pomalym primotopem (jo, ja vim 80W, to neni AMD:) musi vyslovene trpet:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To pracuješ v Ansysu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navazuje na jezkuv blog

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"je treba zablokovat sracky, ktery berou 90% vykonu, jako reklamy a bloatware ktery zvlast u NB dodava s oblibou vyrobce, jinak vam quad ani nebude stacit"

Děkuji za potvrzení. Věděl jsem, že na vině není 10 wattový Celeron N2830.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako "klavesnici" s "mysi" bych vzal tohle ...... https://www.alza.cz/mad-catz-s-t-r-i-k-e-7-cz-m-m-o-7-g-l-i-d-e-7-d50874...
bratru jedenact a pul .... to je vskutku dilo, to bych nekoupil ani nejhorsimu nepriteli.
Nebo treba tohle kombo "JEN" za tri a pul
https://www.alza.cz/cherry-stream-g84-4400-eu-layout-cerna-d3026174.htm?...
Doufam, ze autor takoveho paskvilu, pote co to sjelo z vyrobni linky, se strelil do hlavy!

Jinak ja nakupuju jen hiend .... zjitil, jsem, ze nejsem tak bohaty, abych kupoval levne veci .... takze i7-6700k byla jasna volba za 7 let starou i7-860. Bezi mi to 24x7 a za ty roky se mi to oproti treba varnym konvicam od AMD uz 5x zaplatilo. To same grafika .... vymenil jsem gtx460 za gtx1060, to byl celkem no brainer, ikdyz ta 460 umela byt usporna, kdyz se explicitne prepla do usporneho rezimu, ale na novem HW s UEFI uz se proste rozbehnout nedala ..... tezko se dnes hleda segment, kde by se AMD vyplatilo ..... mam backup server s AMD, protoze to bylo tenkrat za litr a melo to AES, kdezto nejlevnejsi AES intel byl za 4k. Dnes uz je to vsude, takze bych asi ani v tomhle segmentu o AMD neuvazoval. Kdyz radim nekomu neznamemu, kde mi na tom zas tak nezalezi, tak mu klidne nejake uspornejsi AMD doporucim, ryze proto, aby nekrachli a intel nemel monopol:o)))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To myslíte vážně že nakupujete jen hi-end a přitom si koupíte mainstream 6700K ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Lol mainstream:) Mainstream jsou dnes tak mozna nejake notebookove i5ky.
A jestli myslis ty 10ti jadrove nesmysly za pul sta, tak ty maji zase podstatne nizsi zakladni frekvence, takze v realu bude citelne pomalejsi (a pri 99% cinnosti jde hlavne o rychlost jednoho vlakna). A navic se bavime o hiend desktopu pro 99% lidi, kde je 10 jader k nicemu, to neni telefon s lagroidem, co by potreboval 16 jader ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Si asi pleteš pojmy a dojmy. Socket 115x by s těží zařadilo do vyššího mainstreamu ani to ne, lžeš sám sobě když si myslíš že sis koupil high end. Vyšší třída je soc. 2011 se 4 a 6 jádry, high end je vyloženě záležitost jen 8 a 10 jader. To že si nechá intel za 115x královsky platit nemá nic společného s třídou HW. 115x je zoufale osekaná platforma, která disponuje jen 16 PCI.e linkami a jednoduchým dual channel, prostě 115x je typický mainstream a to i když si koupíš i7, smiř se s tím jsi slabší mainstream :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jaktoze ma +7 to je nevidane ne? Tim vlastne rikas, ze AMD je uplna sracka, kdyz nema ani zdaleka co postavit na ten "slabsi mainstream" ......
A co jakoze ma 16PCI-e linek? Tak tam mas treba nejakou kartu ne? Zbytek jako USB, SATA atd jde pres DMI. Cili mas tam poradou grafiku, mas tam poradny disk, mi to zni jako hiend.
Protoze JE to zkratka hiendove CPU!!! Ano, muzes si koupit 40PCIe linek v nejakem "enthusiast" segmentu, kde do toho narves treba dve GPU, ale to je takovy ten uber hiend, cili enthusiast to jsou prave ty 20xx, kde jenom deska stoji 8 tisic, triplechannel, CPU za pajcku.
Musim uchcavat a smat se jak dreveny kun!!! nad tim slovickarenim o hiendu .... da se rict, ze KAZDA i7 je ve svem segmentu HIEND, TECKA! S primhourenim oka to jde i rict i o tech 7 let starych i7 .... ale treba dve generace nazpet to rozhodne plati!
To mi prijde, jak kdyz vysla GTX1080, tak se me tu debilci snazili presvedcovat, ze jde jen o mainstream:o))) ZDALEKA nejrychlejsi karta na trhu .... 2x rychlejsi nez jakakoliv konkurence a za polovicni cenu, ale pry mainstreamova draha karta:o)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A navíc k tomu má mainstreamovou GTX 1060. :o) Ten človíček si trochu protiřečí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mainstream, na ktery konkurence nema odpoved:) Tak lepsi nez mainstreamova 1080 ne???

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vesměs se da souhlasit, až na jednu věc. U AMD je člověk schopen u desek se socketem AM2/3(/4?) najít za rozumnou cenu i takovou která podporuje ECC paměti, k tomu přidat i levný procesor a pro mašinu jedoucí 24/7 zajišťující serverové funkce ideální řešení. Pokud chce člověk kombinovat ECC a Intel, prakticky není jiné východisko než opravdu high-end deska nebo rovnou serverová/workstation deska, některé specifické "i" procesory ale pravděpodobněji Xeon - a to už se cena pěkně naskládá.

A pokud mi bude někdo tvrdit že ECC je zbytečnost, tak na základě vlastní zkušenosti vím své. V mém okolí s +-10 stolními PC ("ne-ntb") jsou jen 2 bez ECC, a nějaké zaseknutí s BSOD se vyskytuje pouze na těch bez ECC. Ty s ECC šlapou jak hodinky, ať už jako běžné počítače nebo servery.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A jseš do vědom toho, že Intel a AMD počítají uvádí TDP jinak, ty varná konvice? ☺

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale chapes, me to absolutne nezajima .... kdyz mam v klidu 30W a v zatezi 110W, tak je mi uplne jedno jak to pocitaji, kdyz na AMD potrebujes 2kg chladic s 10k otackama kilowattovy zdroj a zere to 400W, tak je to proste varna konvice:o)
Jestli to pocitaji jinak a je tam rozdil par % a to AMD zere ve skutecnosti jeste vic je uz pak celkem jedno .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No právě že ty interpoluješ ty rozdílné kalkulace do "tvé skutečné spotřeby" a proto z toho vychází ty nesmysly, co píšeš a já se jen snažil naznačit, že vycházíš ze špatných hodnot:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto ma BTJ pravdu, TDP je sice u kazdyho Intel/AMD pocitano jinak, ale s pripojenym wattmetrem je pravda venku hned. Bohuzel AMD ma zravejsi a topivejsi procesory a to je, nehlede na TDP, proste lety overenej fakt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vinou starší použité technologie. Ale bavíme se o rozdílu desítek W, tedy několika málo desítek pct. celkově (a to ještě v zátěži), ne probůh nějaké čtyřnásobky, jak se nám tu někdo snaží nabulíkovat:)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U i5 4570 jsem se při procházení po webu dostal na 65W, někdy víc. Při burnu to šlo na 230W. U FX-6300 se slabší GPU jsem to nedal, resp. dal jsem 65W ale nesměl jsem ani sáhnout na myš. Běžně jsem při procházení netu měl 100-110W a v burnu stejně jako sestava výše přes 200W, asi trochu míň (slabší GPU), tedy cca 210W
Mám spoustu sestav s AMD a jedu sále Nvidia karty (kvůli linuchu), ale ani ve Win10 jsem se nedostal se spotřebou tak dolu, jako konkurence s i5 apod.
To mně zklamalo. A výkonově jsem řešil slabší amd se slabší NV GPU proti výkonnějšímu i5 s výkonnější NV GPU.

Pokud mám tedy při běžné práci rozdíl ve spotřebě 40W, tak to něco ušetřit může.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ - náhodou tu starou i7-860 nemáš doma třeba k prodeji, že? Sháním něco do 1156, desky mám dvě(ač tu druhou čeká výměna socketu, kvůli jeho nezakrytí před posláním poštou a ulomení pár pinů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kup Xeona X3440/3450/3460/3470/3480 (liší se jen frekvencí, všechny jsou 4C/8T; nebrat X3430 to je základní model 4C/4T), taky jsem to tak udělal. Je to to samé CPU jako i7, akorát i7 jsou nesmyslně předražený. Xeon nestojí moc http://www.ebay.com/itm/CPU-Intel-Xeon-Prozessor-X3460-Quad-Core-2-83-Gh... a dá se i levněji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám P7P55D tak nevím, jestli tam půjde xeon, píšou tam jenom i7,i5 a i3... zkusím popátrát, jinak díky za nasměrování :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pojede, mám P7P55D Pro, což je ta samá deska, akorát podporuje SLI a xeon valí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečnější text už jsem dlouho nečetl.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak :) jeste ted mi vrta hlavou co tim chtel vlastne basnik rict .....jaky je ucel a smysl ..... muj logicky obvod z toho chytnul ERROR a zamrzl na 5 minut :)

btw jen pro doplneni jake urceni mel high end PC dle autora skladal pouze high end se zamerenim na hry nebo na jinou bohulibou cinnost ...ono neni high end jako high end ze a tohle by mohl upresnit :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit, smysl článku mi také uniká, sestava je určena pro co?
Na jednu stranu FX9590 a Radeon Fury X, dvě SSD a k tomu zdroj Eurocase? Hodně divné ...
Jinak objektivně, s ohledem na to, co mnoho lidí ještě dnes provozuje, je to dělo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Některé hluboké myšlenky umělců, dávají smysl až po jejich smrti....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis je jasný - nejhorší hi-end. Ale proč, to ví jen sám autor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerad bych se zastaval zrovna Jezka ....... ale spis chtel stvorit clanek o tom, co se opravdu, ale opravdu vubec nevyplati. Jako odflakl to treba s tou klavesnici, to jo, takze to ve finale nedava smysl.
Ale chapu, ze chtel treba rict, ze dnes muze koupit jen debil treba GTX980 za 15k, kdyz rychlejsi a po vsech strankach lepsi GTX1060 stoji 7 .... nebo ty varne konvice od AMD, ktere jsou obsolete a stoji hrozne prachy, ze se to proste nevyplati kupovat.
Chtel (patrne) ukazat na takovou ty demenci pri prodeji komponent, co se jeste vubec dokaze nabizet. Jak treba dojedes do Makra (v nadeji, ze kdyz musis ukazovat karticku, tak ze dostanes neco levnejsiho), kde 10tinasobne velke baleni vyjde 2x draz nez stejne mnozstvi v tescu ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ROFL to s tim makrem je trefny

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle sestavu by si opravdu koupil jenom hlupak. Splacanina, kterou vam takhle prihlouple neposkladaji ani "experti" na Alze nebo v HALu. Nicmene zamerem autora clanku ucite nebylo tu ze sebe delat hlupaka, (kde ze takovouto sestavu nabizi???,) ale jako obvykle sesmolil clanek tak, aby se rozjela diskuze a ziskal tak bodiky za pocet komentaru. Samozrejme nam sem jako vzdy za chvili prijde napsat, ze to tak urcite neni. Trapnost nad trapnost Jezku!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste totalni hnup i na trola

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za článek. Díky němu už budu všechny s autorem David Ježek ignorovat a ušetřím tak spoustu času. Možná v tom nevidím nějakou hlubší genialitu, jaký tyto "blogy" mají smysl? Dyť to jsou všechno hrozné plky, které jen degradují kvalitu tohoto serveru, který jsem měl jinak moc rád. Když čtu tyhle výplody bez jakéhokoli náznaku odbornosti, chce se mi brečet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prave na klavesnici a mysi by som nesetril.
Druha vec je ze nenasiel som nic lepsie ako staru PS/2 klavesnicu za 2.5€ ktora mi vyhovuje,
(https://www.agem.sk/klavesnice-a-mysi/klavesnice/klasicke/hp-klavesnica-...)
Druha vec take ohrievadlo do Eurocase je zavarit si na poziar.
Ako chapem nadsazku ale trochu by som to napisal inak, lebo sem nechodia len ludia s myslenim viac pasikov viac abibas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je jako spatneho na eurocasu??? Jsem ted kupoval nejaky za 3 kila a naprosto v pohode! Jde tam upnout deska? Jdou tam upnout disku? Jde tak co??? K cemu jinemu je case? Nechapu, ze si nekdo koupi case za 8 tisic, to je proste obskurnost.
Mam to za zdi v kumbale, nejake odhlucneni me nesere a CASE ZA 300KC UDELA 100% STEJNOU PRACI JAK CASE ZA TISICE! = drzi komponenty pohromade.
Zdroj je samozrejme jina otazka. Koupil jsem nejaky za 400 whitenergy (nebo neco takoveho) a po 10ti minutach vyhodil pojistky az na baraku ..... koupil jsem znackovy za 700 a v pohode.
Kdyz ma nekdo pocitac na stole, tak samozrejme je lepsi jej odhlucnit, ale to je taky celkem fuck. Je treba koupit hromadu nejakeho asfaltoveho a penoveho silentcoatu. Dnes uz se nedavaji moc klasicke HDD, to se da dat i do extrerni krabicky a zamknout v supliku vycpanem molitanem:) CPU, pokud to neni varna konciva, tak se chladi naprosto bezhlucne i dodanym chladicem a grafika, ta se dnes taky roztoci jenom pri vetsi zatezi ve hrach (ted mam GTX1060 na 139/202MHz a vetrak se netoci), takze dnes muze byt PC tiche, pokud tam clovek nema 4 disky jak ja:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V zásadě ano, ale nějaký rozdíl přeci jen je, air flow. Dá se ale dost dohnat domácí prací (něco utěsnit, někam dát ventilátor). Také to umí příp. více drnčet (ale spíše v době optických mechanik a 7200rph HDD).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prakticky v každém Eurocasu jsem se pořezal, tak třeba jen toto.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kvalita zpracování eurocase byla a je otřestná(asi proto to má v názvu to euro). Proto jsem přešel na fractal design nebo bitfenix.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak které EC. Ještě dnes provozuji dvě skříně od EuroCase MiniServer a naprostá spokojenost (i když to nebyla BTJho tří stovková záležitost, ale 4x tolik) : pro nestěhovavý provoz bezšroubkově rozebiratelné včetně "stropu" k výměně zdroje vrchem, absence klasiceké vysoké 3,5" šachty na hdd - každý hdd může mít přídavné chlazení a pružné uložení do case, takže se ani tři nad sebou neměli šanci ovlivňovat vibracemi.
Kdyby se náhodou někdo skříně MiniServer od EuroCase zbavoval, pls dejte mi vědět. Dík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prave na klavesnici a mysi by som nesetril.
Druha vec je ze nenasiel som nic lepsie ako staru PS/2 klavesnicu za 2.5€ ktora mi vyhovuje,
(https://www.agem.sk/klavesnice-a-mysi/klavesnice/klasicke/hp-klavesnica-...)
Druha vec take ohrievadlo do Eurocase je zavarit si na poziar.
Ako chapem nadsazku ale trochu by som to napisal inak, lebo sem nechodia len ludia s myslenim viac pasikov viac abibas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, chtělo by to článek typu: To nejlevnější, na čem ještě pojedou widle. Zajímalo by mě, jak nízko se Ježek zvládne dostat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tablet za 100 babek? Nějaký stick? To není žádné umění:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem na mysli skládačku. Koupit řešení za tři tisíce umí každej. Ale kdyby se mu na to třeba podařilo nalepit displej za pár korun, aby ušetřil za licenci widlí, mohlo by to být ještě zajímavější :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no nepřekvapivě pojedou doslova na všem, co se dá koupit:) Ani RAMkou se to koukám nedá zmrvit, nejmenší model 1GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před pár měsíci jsem si postavil stroj na AMD socket AM3 4GHz, 120W "osmijádro", narval tam SSD 256GB ADATA a 2TB datovej HDD a 16GB A-DATA 2133 MHz DDR3. Desku Gigabite né moc drahou chipset AMD 970. Moc nepařím, tak jsem tam dal GeForce 950. Skoro jsem okopíroval tu sestavu, až na CASE, kam jsem dal ZALMAN. Hale a nestěžuji si. A Vím že je to stará platforma a že v březnu bude něco nového. Podstatné však je, že to "nové" já neznám. Nemám k dispozici více testů. Pokud to bude stát za to. OK vyměním CPU, desku, a paměti. Ale zkušenost z minulých let, mě zatím dává za pravdu. Nenechám se manipulovat tím, že to nové bude bomba. Možná bude. Rozdíl je v tom, že budu ještě minimálně půl roku, nebo rok spokojenej....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je rozdiel "neco nove" a "neco nove"

intel vydava "neco nove" kazdy rok a pritom su to len nove revizie architektury z roku pana 2009, "neco nove" vydal intel naposledy v 2009 a to neco nove sa volalo nova architektura nehalem

aj amd vydavalo od 2011 furt "neco nove", ale "vopravdu neco nove" pride za mesiac. t.j. po takmer 6 rokoch, vola sa to nova architektura

u intelu pride "vopravdu neco nove" najskor v 2019, t.j. az po 10 ROKOCH !!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Totiz na tej istej architekture je Intel-dementel uz od roku pana 2009, co je o dva roky dlhsie jak AMD, to ma stavebne stroje od 2011. Nejaka uplne nova architektura Intelu-dementelu pride az po Tiger Lake najskor v 2019. Proste nebolo treba, nebola konkurencia ... Nehalem - Westmere - Sandy Bridge - Ivy Bridge - Haswell - Haswell refresh - Broadwell - Skylake - Skylake refresh aka Kaby Lake - Ice Lake - Tiger Lake ...... vsetko, vsetko, vsetko len nove rebuildy architektury z roku pana 2009 ked vysiel prvy Nehalem: https://goo.gl/qC2ljq, kapitolka Vývoj nezastavíš, podkapitolka Nehalem – Skylake. Hnus. V podstate je to vsetko Core3 a uplne zbrusu nova architektura Intelu-dementelu pride asi az v 2019-2020. Ale Intel-dementel nemoze 10 rokov uvadzat Core3Duo, Core3Quad, Core3Hexa, Core3Octa, Core3Deka .... proste 10 rokov cumet na Core3? Ne, ne, ne, ne, ne, to by neslo. Preto vznikla uzasna marketingova myslienka segmentovat trh v podobe obchodnych znaciek Ci3, Ci5 a Ci7 (+ totalne dohumusit obchodne znacky Celeron a Pentium) a umocnene uzasnou myslienkou kazdy debilny novy vacsi ci mensi refresh co pride kazdy rok, oznacovat uzasnym kodovym nazvom a prezentovat to ako nieco uzasne nove. Take Core2 bola kratka 3-rocna zastavka (s vyuzitim PentiumM, Centrino, Core Solo), az to cele prekopali, intergrovali pamatovy radic (dokonca 3-kanalovy), vyhodili FSB a dali uplne novu zbernicu (kto si este pamata na 1066 MHz FSB u Core2) vylepšený Front-end, Hyper-Threading, nový Out-of-Order engine, správa energie, turbo režimy, prepracovany cache a sub-cache system (Core2 mali mamutie L2 cache a ziadne L3, Core3 ... aha pardon vsetky CPU Intelu-dementelu od Nehalemu maju prtave L2 a mamutie L3 cache) ... proste nova architektura CPU co je defacto Core3 a to od roku pana 2009 doteraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K sestavě by bylo vhodné doplnit ještě zvukovou kartu, která pomůže offloadem procesoru, třeba něco od Creative (Soundblaster Z) a pochopitelně, chceme-li být světoví, pak jedině síťovku od Intelu (PRO1000) abychom maximalizovali zisk dat z domácího routeru. Ten nám vlastně taky chybí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U síťovky bych doporučil něco s přídomkem "killer":)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len si prosim nepoplet "KillerNIC" a "EtherKiller" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mě tak trochu připomíná náš kolejní (na vysokoškolských kolejích) projekt. Sestavovali jsme celkově "nefunkční" počítač. Tzn. PC složené jenom z rozbitých komponent. Zadařilo se a používali jsme ho jako zarážku na dveře při průvanu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jste ho mohli prodat "na náhradní díly" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smyslem tohohle stroje je kočkopes. To, co bylo kdysi celkem normální (a stále někde i je). Tedy koupit hi-end do kysny ala krabice od banánů, krmený nejlevnějším a nejhorším zdrojem na trhu (i když tenhle eurocase nebude tak hroznej, jako některé jiné). Zřejmě si řekl, jakou nejhorší zrůdnost lze dnes vymyslet.

Ono se za tu dobu moc nezměnilo. Lidé chtějí hlavně tu "ájpětku" nebo ještě lépe, "ájsedmičku" a k tomu tu "gétéiks tisícvosumdesát". Důležité je, aby tam bylo to "půlterové esesdéčko" a celé to bylo průhledné, blikalo to a pyšnilo se to značkama, jako je razer. Jestli to SSD má TLC/MLC čipy, spolehlivý řadič a nebo jestli osazený zdroj vůbec zvládne deklarovanou zátěž (nemluvě o degradaci postupem času), to je už vůbec netrápí. Udělali super levnej kauf, doporučil jim to venca od vedle, protože ten ví všechno nejlíp. Venca od vedle je fakt machr, zvládne vyměnit konektor u sluchátek, které jsem si tuhle koupil a byl to taky super kauf.

Nejsem super znalec všechno na této zemi, ale od doby mého posledního eurocasu (někdy kolem roku 2006/7), kdy se šetřila každá koruna a můj HW byl slepenec něčeho, co bylo původně označeno za nefunkční, tak jsem obměnu HW zpomalil a už nikdy nešetřil. Začalo to koupí kvalitního Seasonica M12-II (ještě s certifikací 80 Plus, to žádné bronze/gold/platinum neexistovalo). Tehdy trh kypěl samými green, eco a já nevím čím vším, všechno to bylo ale jeden velkej naleštěnej prd proti tomuhle, co se nijak nechlubilo a neukazovalo na veletrzích. Ten zdroj mi sloužil do minulého roku, kdy jsem z něho tahal skoro maximum po upgradu GK. Usoudil jsem, že hluk ventilátoru co produkuje je otravný a zároveň, že ho použiju pro stavbu serveru a bude tedy nahrazen. Původní M12-II 500? stál v tom roce 2007 kolem 4000Kč, nahrazen seasonicem X-650 s cenovkou do 5000Kč. Stejný osud potkala "banánová" skříň, tedy eurocase 540, až jsem vyladil i ty jemné nuance, tedy ventilátory. HW je v úrovni hi-endu, vím že na to dalších 5 let asi nešáhnu (krom GK, disků a možná ventilátorů) a vrazil jsem do toho peníze, které bych do toho stejně v průběhu času vrazil, akorát za průměrný HW.

Osobně i nerad produkci nekvalitního HW podporuji, protože to akorát posiluje výrobu těhlech krámů v číně ve velkém. Stejně tak se nemohu zbavit pachutě nenažranosti firem ala razer, roccat nebo dalších "herních" nesmyslů. Rád si něco zahraju, jako si rád poslechu hudbu. Z toho důvodu jsem si pořídil AKG K612 a na kecání kvalitní kondenzátorový mikrofon od Rode. V očích většiny jsem ten, co má "staré a nevzhledné" sluchátka, protože mít na hlavě zelené "razery" za 2k je trend a kvalita zvuku je vlastně ani tak moc nezajímá. Ani vlastně netuší, co v těch sluchátkách je a jaké mají parametry, je jim to vlastně tak nějak jedno. Naprosté minimum z nich ví (pokud vůbec někdo), že uvnitř je obyčejný elektretový mikrofon za 20Kč, velkosériově vyráběný měnič za pár korun a za tím vším stojí fabrika v číně. A za takovýto krám, který musel nakrmit "dizajnéry, PR, HR" a já nevím co vysolili 2k. Stejně tak, jako jsou lidé schopni přeplatit produkt dvojnásobnou cenou, než za jakou se dá běžně koupit z ebaye, protože spousta toho je původem číny a český eshop to pouze lépe nacení.

Netvrdím tedy, že jsem vždy udělal dokonalý kup, ale zatím jsem málokdy litoval (snad jen jednou a tam jsem tušil, že volím unáhleně, ale chtěl jsem to risknout). Já jen doufám, že časem tahle bublina reklamy, marketingu a zblbnutých oveček opadne, ale to už tu asi nebudu. Dokud to bude podporovat dostatek financí, tak to bude fungovat, bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo by ako dosku lepsie pouzit nejaku 990FX? Napr. Asus Sabertooth 990FX alebo Asus ROG Crosshair Formula-Z? Je si ce pravda ze maju napajanie dimenzovane na taky procesor (na rozdiel od 970) co by popieralo nezmyselnost riesenia navrhnuteho v clanku, ale zase su zbytocne drahsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to že někteří nepochopili co chtěl autor říct i když to v článku napsal: "Je jasné, že během pár týdnů zastará minimálně z hlediska procesoru, během pár měsíců zastará i z hlediska grafické karty, nicméně ten zbytek představuje obecný princip." Každý ví že za chvilku AMD vydá nový procesor a je blbost kupovat něco co bude každou chvilku překonáno. Taky pod tím uvání: "Můj přehled tedy berte jako částečný žert, neboť sám mnoho výrobků níže uvedených firem používám ke své plné čí téměř plné spokojenosti a v zásadě bych je neměnil."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ona je také otázka, na kolik a kde Intel "zatlačí" nějakou tu negaci před vypuštěním nové generace AMD CPU, on se marketing dá dělat různě....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davovi s konečnou platností jeblo. K tomu si otevřu víno... hurá na čtení ))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, inu jeblo ))) Celkově nevím, jestli se mám smát nebo brečet, protože něco je relativně rozumné a chybí tam ta ironie a něco je total úlet (ps2 myš/kbrd, deska, předimenzovanej zdroj, malej monitor). Tak nevím, jestli ty komponenty bys chtěl nebo ne, protože evidentně u něčeho do tebe vidím jak slintáš (9590 = velmi velmi velmi... whatever). Ale pokud jezdíš do práce (pro dávky) v Ladě Niva v plné palbě a polní, tak ti to schvaluju. Adidasky taky doufám nosíš.

dobrej joke:
*osobně preferuji levné dřevotřískové 2.0 bedny, ve kterých do roka a do dne začne brumit trafo :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celé to má působit vtipně, což se podařilo. Jako když pejsek a kočička vaří dort, takže za mne je obsah vzhledem k úvodu naprosto v pořádku.

K těm reproduktorům, tam je to složitější. Můžou se uvolnit trafoplechy (genius používá jen EI trafa) a bude více "vrčet", ale výraznější brum a šum poleze hlavně z reproduktorů, až ty nám ty kapacity trochu vyschnou. Takže nenapsal úplnou hloupost, ale není to příčina otravného brumu, který se z toho pravděpodobně bude linout. Osobně horší vlastnost levných transformátorů je vyšší magnetické sycení, kdy se nadměrně ohřívá primár i bez zátěže. Měl jsem tu kousek co se v klidu dostal přes 60°C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

intel přehání že má něco nového stejně jeto pořád refreš nethalemu ja tu pořad bežím na starem dobrem nethalemu I5 650 a vykonu má pořad dost ikdyž jsem musel i zakladovku vyměnit z kancelařského kompu značky HP. grafika je od amd 7xx Mojí ceri beží pc s AMD Atlon x2 5000+ vykon sice nic moc ale jí to stací i nadesce jsem vyměnil nekolik kondíku jinak pořítač beží a bežné pevné disky byly nahrazeny ssd disky a je na vyběr jestli w 10 nebo linux nato že jemi přes 40 roku tak bych rád konečne vyzkoušel ten novy Ryzen od Amd.. pamatuji jeste doby kdy pasoval cpu amd s intelem do jednoho soketu. asi tak. neni to otom kdo ma vic peněz a honí si tady tryko, žema neco nejvykonejšího co je na trhu k dostaní. ale už nenapiše jestli si nato sam vydělal nebo dostal od bohateho rodiče... pak at mluvi nebo radši pomlčí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Posledních 6 let funguji s "nejlepším" bulldozerem AMD 8120 na chipsetu 990fx (deska asus sabertooth), donedávna s grafikou AMD HD 7850. Jede 24/7 a představte si, že mě provoz nijak nezruinoval, byt s tím nevytápím a jističe mi při zapnutí mikrovlnky taky nevyskakují. Jediné mínus, které pociťuji a přitom je lehce řešitelné, je 8GB RAM. Ty mi při větších fotoprojektech rozhodně nestačí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde samozřejmě hlavně o spotřebu v zátěži, když to idluje, tak se většinou průměrný stroj do 100W vleze. Samozřejmě čím žravější křemík, tím většinou i vyšší nižší stavy procesoru, především vyšší napětí, potom to může v klidu papat víc než průměr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, buď jsem to nepobral a nebo je to reakce na komentáře pod spoustou Davidových článků ve formě trollingu. 2 SSD disky jsou tam aby se plýtvalo? Přeci jde ten disk rozdělit na dva (i více) oddílů a mít tam jak Linux tak i Windows, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam kombinaciu podobnu tej popisanej v clanku (FX-6350 a R9 Fury) a nemozem nadavat. Je mi jasne ze nejaka i7-7700k s GTX 1070 je vykonovo celkom inde, ale aj cenovo. Na intely nadavam preto, ze na vyrobe CPU setria kazdy cent a predavaju ich za pekne navysenu cenu. Posledne dobre Intely z hladiska prevedenia boli Sandy Bridge. Do Ivy Bridge zacali davat nekvalitnu pastu pod heatspreader a pri Skylike spravili tensi substrat (plosnu dosku) takze pod vacsimi chladicmi sa moze ohnut! Co sa tyka hier - pokial nema CPU znacny podiel na grafickom renderingu tak hra nema dovod byt narocna na CPU, takze vo vacsine pripadov si vystacim aj s tym co mam. Uvidim co prinesie Ryzen a potom zvazim ako dalej. Co sa tyka mojej GPU, ked znizim takt z 1050 na 1020 MHz a napatie o 75 mV tak sa znizi spotreba o cca 40-50W pri zatazi s minimalnym vplyvom na vykon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka monitora - dobry IPS panel ma sice pekne farby, ale pri tmavych snimkach je to katastrofa. A v tomto smere nepomoze ani drahy EIZO monitor pokial ma IPS panel, mozete si nastudovat pojem "IPS glow". Preferujem AMVA panely, sice je to stale LCD panel ale kontrast je podstatne lepsi. S pozorovacimi uhlami nie je problem ani pri IPS ani pri AMVA. Co sa tyka klavesnice - v praci som asi za rok vymlatil lacnu membranovu klavesnicu a to nie som ziadny drasticky pouzivatel. Ale stale asi vyjde lacnejsie kupovat kazdy rok novu membranku ako mechanicku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si jen poznámku ke zdrojům a svatému tažení proti low costu v podobě zdrojů od Eurocase. První 350W jsem měl u svého Athlona v roce 2001 a je fakt, že z kraje roku 2007 tiše a bez jakéhokoli "bugru" na dalších komponentách odešel. Za těch pár kaček co stál, slušný. Nyní mám nějaký "450W" Eurocase právě z kraje roku toho roku 2007, stál mě necelých 800Kč a přes každodenní provoz noproblemo jede dodnes. Tak nevím, asi mám kliku na kus...
Na druhou stranu, proti Eurocase se vede svatá válka, ale ty hrůzné šity s logem 80+Gold, 80+Platinum s logem HP (ve skutečnosti krám Foxconn) nikdo ani nezmíní...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.