Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Netradičně o Huawei Y560: část 2

No styl "recenze" opravdu ukazuje že nejste běžný uživatel smartphonu.

Těžko snáším "recenze" od někoho kdo nezná alespoň pár běžných systémů aby měl co porovnávat. Stačí znát Android, iOS, Windows Phone a Symbian...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není to označeno jako recenze, je to označeno jako blog. Můžete se kdyžtak nejdřív zamyslet než začnete psát svoje výlevy? Díky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že zamyslet byste se měl v úprvé řadě Vy ... než začnete psát své výlevy. A tím nemyslím ten nyemandský blábol co jste dnes sesmolil, ale reakci na komentář. napíšete "V první části recenze (a jak tak přemýšlím, tak patrně poslední) tohoto telefonu jsem naznačoval návrat na facebook", ale když Vám někdo vytkne, že jako recenze to stojí za kulové (a to tedy fakt stojí, ať už to nazveme jakkoli), tak to není recenze, ale blog ... ve finále je to úplně jedno, protože O NIČEM, je to jako blog, recenze, fejeton i jako "milý deníčku" ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.Ta šaškárna s tím označením některých článků za "blog" je trapná. Pokud je to blog, tak to má být blog. Ale zase na druhé straně, autor není konzistentní a čistě subjektivní soudy (typicky směrem k ceně produktů a subjektivní hodnocení věcí které viděl jen na obrázku) cpe i do normálních článků. Takže "blog" je jen obušek na čtenáře, aby jim pak mohl říkat, že je to blog, když si stěžujeme že píše kraviny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oběma kritikům si dovolím říci, že svou kritikou nic pozitvního nespustili a sami ke snížení jimi kritizované vyšší entropie nijak nepřispěli. Takže, za prvé: Je na autorovi, zda dokáže odlišit subjektivní (ale objektivizovatelný) blog a alespoň prvoplánově objektivní recenzi (je to tak a tak, nechť hodnotí jiní). Já vidím návěští "blog" a obsahově shledávám blog. Takže OK za mne s argumenty v kapse. Dále, problémy spojené s smarfounománií jsou v blogu velmi dobře nadhozeny a je poněkud komické shledávat u kritika požadavek znalosti mobilních OS (sám ani netuší, kolik jich v použití vlastně je), aniž se dokáže vyjádřit k meritu obsahu blogu. Obušky si díky svým neznalostem na sebe většina čtenářů chystá sama, autoři se pak jen mohou tiše chechtat, kolik blahoslavených se zase chytilo... Mimochodem, o tom, že by každý smartfoun měl být odpojen od datového připojení, to vědí ti, kteří se zabývají bezpečností. Dav se jí zjevně zabývat nehodlá ke své vlastní škodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Petr Ježek"

vypadá to, že se to dědí po meči.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

je mi úplně šumák jestli tomu uvěříš, ale já a tento uživatel Petr Ježek nemáme nic společného (kromě toho příjmení).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Skutečnost že sám autor, to co Vy vnímatelné jako blog, nazval recenzí jste se tak nějak rozhodl ignorovat, dobrá, ale vězte, že to co máte v kapse, rozhodně nebude argument :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lacne Androidy trpia skoro vsetky rovnakymi nedostatkami:
Pomaly system, skoro nepouzitelna kamera v interieroch alebo slabom svetle, slaba zivotnost baterie, nevyladeny system(tymto trpia aj drahe modely)...Tento Huawei patri medzi lowend a logicky je to na nom vidiet.
Ja osobne by som sa uz nedokazal zzit s takymto niecim. V sucasnosti mam Xiaomi Redmi Note 2 a absolutna spokojnost. System ma rychlu odozvu, bateria slusna, MIUI OS - zvykol som si nan, aj ked si stale myslim, ze cisty Android alebo Cyanogen su rozhodne najlepsie.
Nedavno som mojej mame daroval lacny Huawei a musim povedat, ze som skoro prisiel o nervy.
Hlavne mi vadila odozva systemu, proste to bolo pomale.
Keby som nepoznal nic ine, len ten lacny Huawei, pravdepodobne by som si na to zvykol, ale v sucasnosti jednoducho nie.
Musim vyjadrit obdiv p. Jezkovi, ze dokaze s takym niecim denne fungovat, ja by som uz asi mal ohryzene nehty aj na nohach :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježku, koľko času by si ušetril na rawtherapee s normálnym founom?
Ale inak je základ to veľmi nepoužívať, potom to vlastne aj funguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježku, udělal jste klasickou začátečnickou chybu - pořídil jste si na "zkoušku" laciný android. Teď budete nějaký čas sám pro sebe ospravedlňovat v podstatě vyhozené peníze a nakonec sáhnete po něčem mnohem kvalitnějším. Pak teprva v plné kráse poznáte k čemu to vlastně je. Jak píšete (a je to i z mé zkušenosti) ten foťák máte prostě stále u sebe a ono to jednoho otráví, když zjistí, že ta fotka co vyfotil je vlastně k prdu a že "investicí" do kvalitnějšího smartu mohla ta fotka vypadat diametrálně jinak - o videu nemluvě. Přeju pevné nervy a pak šťastnější výběr :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve když člověk dospěje a pochopí rozdíl mezi telefonem a fotoaparátem. To je pak divizna, když mu dojde, že bylo velmi nerozumné, zabývat se fotoaparátem v zařízení s názvem telefon a spočítá si, že fotoaparát v zařízení které bylo odjakživa určeno ke komunikaci je pouze přidaná hodnota, která je tam jenom proto, aby ten přístroj jaksepatří prodražila i když jeho skutečná užitnost a tedy hodnota je v řádech desetikorun :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vy o sobě nízké mínění nemáte, že? To ovšem neznamená, že vaše slova nemohou být vnímána jako slova diletanta. Předně, není tak dávno, co se fotokvalita výstupu z mobilních CyberShotů prakticky rovnala kvalitě z fotokompaktů. Na dokumentační obrazové zápisky totiž netřeba s profi zrcadlovkou, ta je na fotoživnost nebo fajšmekrovství těch, jež peníze netrápí a po jiných jim nic není. Za pět tisíc korun českých (po nevyhnutelném pádu USD to bude výrazně méně) je na trhu dost solidně fotících mobilů, které jsou solidní i v ostatních funkcích. Až budete v situaci, kdy se budete muset hájit u soudu, možná vezmete zpět svůj neskutečně hloupý výrok, že skutečná užitnost foťáku v mobilu je v řádech desetikorun, což neplatí ani pro běžnou dokumentaci v intravilánu. Zkuste se nejprve zamyslet nad sebou a pak zkuste bez rýpání do schopnějších snížit svým příspěvkem entropii. Hezký den.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, mínění, takové normální řekl bych. Něco jako "když to zvládnu já, tak to musí zvládnout každý", přeberte si to jak libo. Tolik k vašemu OT a teď k věci. Napsal jste v podstatě totéž, co tady vždycky když dojde na trapné diskuse typu 'potřebuji nový telefon, hlavně ať má co nejlepší foťák" píšu já. Pokuim se to tedy speciálně pro Vás trošku uhladit. Fotoaparát do telefonu prostě nepatří, stejně tak jako nepatří telefon třeba do zrcadlovky, tečka. Když už tam je, tak je to prostě bonus a od bonusu nemůže nikdo čekat zázraky,ne tak ještě aby tím zastínil tříčtvrtě recenze, nebo jej bral jako kritérium No.1, což je dneska naprosto běžná věc. Takže ano, když už tam je, tak je to něco, co lze v případě potřeby použít jako nějakou berlu v případě nouze. Asi jako led diodu v zapalovači, když nevidite na zvonek u dveří, ale o které víte, že s ní fotbalový stadion zcela určitě nenasvitite. Takže vy,místo udílení rad jak má kdo uvažovat, se pokuste vždy alespoň rámcově pochopit psány text, pak se zamyslete a pak teprve delejte nějaké závěry vůči druhým, kapišto? ;-) A mimochodem, až někdy budu v situaci kdy se budu potřebovat hajit u soudu fotodokumentaci nebo vidreozaznamem, tak se budu v prvé řadě modlit aby mi to jako důkaz soud vůbec uznal, ne abych se ještě zaobíral jeho kvalitou. Vás naivní názor o našem právním prostředí je opravdu úsměvný ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tebou mozem iba suhlasit. Nona druhu stranu ako inak ukazat moznosti cloveku ktory odolava modernym trendom? iba lacnejsim telefonom a tam sa zas chyti do pasce zvanej nic moc. Na druhu stranu tieto slabe telefony zvyknu vydrzat na baterku dlhsie bezat, teda ak nema nejaku extra malu kapacitu.
Myslim ze u Huawei su velmi slusne rady Px a Honnor. Su to drahsie modely ale velmi vyvázene. P8 Lite je celkom dobry kompromis. Ja mam P8 a neterka P8 lite tak sme sa chvilu hrali aky je tam rozdiel a P8 Lite je dobra volba. slusne rychli i slusne foti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že by udělal nějakou vyloženou chybu koupí nejlacinějšího Androidu. Já mám Galaxy Note II a mám z toho vesměs podobné pocity. A taky jsem s tím spokojený ;). Ono je vždycky imho lepší na první pokusy vzít něco laciného, aby člověka pak ty vyhozený prachy nesraly, kdyby to byl foun, co stál raketu. Já sice šel tedy rovnou do toho Galaxy Note II, ale bral jsem ho z druhé ruky asi za pětibábu. To je tak zhruba maximální hranice, kterou jsem ochoten dát za telefon, vše výš je jen overkill a luxury bez přidané hodnoty (ano, líbí se mi nový samsung se zaoblenými hranami displeje, je to fakt cool, ale že bych za to chtěl dát dvaciáš, to ani omylem). S tím, že kdyby to nebylo k tomu, tak ho zkusím ještě střelit a tratit na tom nějaké minimum za tu zkušenost.

Teď jsem koupil komusi Meizu note M2 a to je imho přesně ten smartphone, co je za ty prachy (cca 4,5 litru) hardwarově celkem pěkně vybavený, ale někdo si dal tu práci a dojebal Android ad absurdum tím Flyme šitem. Ještě že to má možnost rootnutí přímo v nabídce (fikaně po registraci na flyme.cn), potenciál telefonu do budoucna je, takže zatím jsem se nerozhodl, že bych ho ve 14denní lhůtě vracel. Ale čas se krátí. A jestli tam do té doby nedostanu Xposed, tak ho asi vrátím. Bez něho se na androidu dost dobře nedá žít (pro mě teda). Uživatelská nevyměnitelnost baterky je sice mrzutá, ale příslušný šroubováček mám, takže vyměnit to jde. Jen je potřeba dávat pozor, aby neupadl do hajzlu ;) (u dřívějšího founu se dá v takových případech vyndat baterka hned, tady by to holt chvilku trvalo).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nepochopil jste mě. já v tom textu neříkám, že je to zklamání, já jen pojmenovávám svá zjištění. ano, fotky a video nejsou ve srovnání s jinými stroji nic moc, ale to tvrdím i o výstupu ze samsungu galaxy s5. v obou případech ale platí ten dodatek, že to co se počítá, je neustálá přítomnost takového foťáku "v kapse" a ta je rozhodující. foťák v Y560 (stejně jako třeba ... no třeba iphonu4) prostě není žádný zázrak (ve srovnání s canon 450D, canon 7D, canon 5DMII), ale je dostatečně dobrý. zatím jsem s Y560 nafotil odhadem 700+ snímků a jelikož tyhle snímky prakticky hned připravuji do adresáře pro následné vyvolání na papír, tak vám mohu říci, že připraveno pro čtverec 13x13 či klasických 10x15 jich mám aktuálně 55 a u všech hodnotím kvalitu jako dostačující pro daný formát. a to je to rozhodující. V žádném případě nehodlám Y560 obměňovat za něco jiného.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Levný Android? To máte z vlastní hlavy? Levný je možná HW a odladění jeho spoluupráce s OS, i když nadstavby by měly sloužit právě tomu. Dále, kvalita mobilních foťáků s cenou smartfounů nijak nesouvisí, příkladů kombinace levných mobilů se solidním dokumentačním foťákem je celé stádo (i se smarfouny se musí umět fotit, že). Takže je mi líto lidí, kteří vyhodí deste litrů a pak jsou povinni hájit svůj neefektivní nákup, aby nebyli pro smích.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Laciný android = v tomto případě levný telefon jako celek. Nikde jsem nepsal kolik má zařízení stát (vašich 10k je fakt moc) aby mělo použitelný fotoaparát. To, že cena rozhodně nekoresponduje s kvalitou či použitelným výkonem je normálně uvažujícímu člověku snad jasné. Sám vlastním déle než 2 roky zařízení s IMX135 a solidní optikou a i s DPH nestál víc než 4500 Kč (dneska za stejnej peníz lze pořídit mnohem lepší přístroj i s kvalitnějším fotomodulem i oprikou). A ano, i se smartem se musí umět fotit s tím souhlasím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry musim si aj ja kopnut, ale uz ma zacinaju "unavovat" taketo blogy onicom ... scenar vzdy rovnaky - kupit "rozumne" minimum za co najnizsiu cenu bez komplexneho pohladu na vec a nasledne (v tom lepsom pripade) opis vyrobku a vlastnosti a zistenie ,ze je to sunt , alebo (v tom horsom pripade ako tento clanok) behanie od temy k teme a clovek nevie co tym chcel autor povedat lebo telefonu sa tam tyka malo co. Komplexny pohlad na vec je taky, ze ok 800€ na iphone nedam lebo podobnu sluzbu mi spravi aj android za polovicu, ale ok aj 400€ je vela , tak si kupim iny dostatocne rychly so strednymi parametrami a technologiami ... paru recenzii a zistime ze tento cHuiawei neje ani jedno z toho, unika mi pointa naco potom kupovat nejaku megasockarinu a potom napr. upravovat fotky z neho v programe , aby sa nane vobec dalo pozriet. Ked si mam kupit mobilnu Daciu, tak to si radsej nekupim vobec nic. Za tie peniaze (ak uz nechcete pustit viac) ste mohli mat taky S3 Neo z bazaru, ktory je na 20r dopredu oproti tomuto vasmu suntu a realne pouzitelny aj pre narocnejsich. Samozrejme trebalo sa vyberu venovat viac, potom by ste zistili aj napr. ze opravnenia aplikaciam viete v takom Xiaomi upravovat , da sa to po roote aj na inych telefonoch .. ale vy sa vzdy venujete len tomu ako nedat ani o cent viac ako je nutne a potom to tak cele vyzera .. onicom.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nesouhlasím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Beru zpět. Nechci trollovat. Ať se autor nad sebou zamyslí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak i já zažil poměrně ostrý přechod z (v současné době už dumb-phonu) WM6.5 na WP8.1. Největší rozdíl byl především v tom SW, HW již nehraje tak velkou roli. Na trhu je kopec telefonů, které mají dost dobrou HW výbavu proti tomu, co čína nabízela před pár lety. To samé tablety, stroje za 3k byl velmi obtížně použitelný odpad, mizerné digitizéry, velmi špatná konstrukce, tím vším to trpělo. Dneska se za 3k dá pořídit vcelku solidně vypadající zařízení.

Nicméně k věci. Ono sociálno, ksichtoknihu a podobnej bordel používám, řeším přes to z 80% školu a celkem to pomáhá. Jak david napsal, operátoři, ISP či samotný google/MS již dávno o nás ví a my tak v podstatě pouze rozšiřujeme portfolio firem, které na nás něco mají.

Co mi vadí více, je ten always-online režim, kdy spousta lidí má stále problém pochopit, že online neznamená připraven odpovídat na otázky (klidně i ve 4h ráno). Nezahrnuje to pouze (a)sociální sítě, ale i telefoní opruzovače. Myslím si, že tohle je věc, která je za hranicí dobrých mravů a lidskosti, na které by bylo dobré zapracovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že autor má vlastní názor. Nenechá se táhnout davem. A zdá se, že pro většinu lidí je to nepochopitelné chování. Jak si to může dovolit, že?
No já mám taky svůj názor. Ale dokážu respektovat názor odlišný, pokud vidím, že je konzistentní a vychází z nějakých rozumných zásad. Pak je totiž možné diskutovat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo mu názor nebere. Stejně tak nenutím lidi aby se myli a čistili si zuby i když si myslím, že je to fajn nápad.

"Vychází z rozumných zásad". To je právě to subjektivní stanovisko. Podle mě jsou ty rozumné zásady spíš obskurní jednání, paranoia, plebejství, předsudky, trivializace, přejímání anekdotických historek. Nepochybně je možné používat moderní technologie, včetně třeba smartphonu (a ne toho křápu z článku), twitteru, ďáblského facebooku, googlu, aby to sloužilo mě a ne naopak.

Otázka je spíš jestli si autor zvolil správné zaměstnání když tak urputně nenávidí moderní technologie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemůžu pomoct, ale na tom "článku" či co to je, nejsou "konzistentní" ani dvě věty. A když se člověk zamyslí, co je zač autor (platí obecně o všech blogerech, protože i to je třeba brát vpotaz) a o čem píše, tak je to v tomhle případě "konzistentní" asi tak dvakrát z deseti pokusů. A to že nekdo někomu "bere" jeho názor, to jsou už takové ty tradiční plky, které se vyskytnou vždy v případě, že někdo jen a pouze nesouhlasí, či má jakoukoli výtku, to už je na českém internetu železný standard :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"urputně nenávidí moderní technologie" ... hezké, tohle hodnocení jsem o sobě ještě neslyšel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bereš mi mojí životní filosofii, urputně nenávidím moderní technologie já, tak mi nelez do zelí! :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Článek je přesně takový, jaký jsem čekal, že bude. I diskuse je úplně přesně taková, jakou jsem očekával.

K článku nemám co bych dodal: píše ho podle mě člověk, který smartphone jako celek vlastně nepotřebuje, jen potřebuje některé jeho části, které mu ale nikdo do běžného "hloupého" telefonu nedá, tak má smartphone. Jestli tomu tak je či není, nevím, ale rozhodně to tak působí. Plně takovou pozici chápu, jak ubývají zajímavé platformy a na mobilním trhu zůstává v podstatě dva a půl hráče, tak si říkám, že bych bral první dumbphone s GPS, WhatsApp a LTE. Nikdo ho ale nedělá.

K diskusi: je to zcela tradiční mix "kdibis nebil socka a vzal si vlajkovou loť!" a "autor tomu nerozumí, měl by psát o klíčení brambor!". Zkusil jsem kde co - obyčejnou čínskou pramici, takový ten povltavský parník nižší střední třídy i loď s kontraadmirálem na palubě a pokaždé to byla bída. Vždycky se dříve či později něco našlo, co otravovalo život. Dalo se to maximálně tolerovat a život je moc krátký na to, aby člověk denně používal zařízení, která jen toleruje - dokud je tedy dostatek alternativ.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

k tym appkam... ja som si doistaloval streamcz koli red dwarf :) inak nic

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.