Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia 3310 se vrací?

Silne pochybuju, ze se vrati vsemi tolik oblibeny navikey.
Takze to bude zase jen genericka lowend Nokia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nech si celú starú nokiu strčia kam slnko nesvieti. navikey bol maximálne mätúci prvok. menu, kde na obrazovke bola vždy len 1 položka a plno prázdneho priestoru, nech si tiež strčia. necentralizované nastavenia rozhádzané v rozličných podmenu, tiež. nokia 3310 vôbec nebola tak neporuchový stroj ako sa často píše, ale dobre sa opravovala. to dnešným telefónom chýba.

čo spravilo 3310 úspešným, bol vzhľad, vymeniteľné kryty a klávesnica s vynikajúcou odozvou.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnice s vynikající odezvou. Je to už dávno, co ? Vynikající odezva v případě psaní esemesky platila jen pro několik málo desítek písmen. Pak už to bylo šílený lagování, způsobený poddimenzovaným hw.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navikey byla naopak skvělá věc, která zrychlovala ovládání a hlavně zjednodušovala klávesnici.
Menu bylo taky strukturováno logicky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se vyjadřovat zrovna k nokii 3310, ale obecně prostě nechápu, proč mají lidé problém přijmout inovaci a pokrok? Resp chápu, že někdy to může někomu připadat kontraproduktivní (viz mobily se zmenšují a najednou rostou zpět do nečekaných rozměrů aby se tam vešla obří obrazovka, a podobně), ale je tak uplně se vším. Nabídneš uživatelům lůepší novější software, který umožňuje to o čem dlouhou dobu mluvili, že jim chybí a pak to nikdo nechce používat, protože je to "jiné než před tím" ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je celkem jednoduché - ono se totiž při inovacích často na zákazníky lehce kašle a inovace se dělají tak, aby to vyhovovalo výrobci. A to "jiné než předtím" souvisí s trendem, kdy se sice přidají funkce, ale zároveň se překope všechno ostatní i když by se nemuselo jenom proto, aby ta inovace byla vidět.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jasně to je pravda v drtivé většině případů (např. sharepoint microsoft dojebal neskutečným způsobem) ale kolikrát dáš uživatelům jednoduchou workflow o třech krocích a oni dokážou podělat i to protože je to prostě nezajímá ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zoberes dnes nokiu 3310, vymenis baterku za nevyflusanu, das ju do ruky komukolvek, aj negramotnym ludom a budu vediet volat a smskovat.

Vezni po tolkych rokoch naky suntdroid alebo aplšunt, ak vobec bude fungovat, a mozno po tych 10 minutach co to nabootuje tak sa ti mozno podari aj zavolat.

Zariadenia sluzia pre ludi, zvlast telefony. Absolutna vacsinal udi netusi otom vobec nic a "dotykace" by hodili do kosa hned. Dumbfony su stale velmi oblubene pretoze su to jednoduche zariadenia zamerane na urcitu funkciu.

Smartfon neni telefon ale mobilny pc. 50+rocny clovek nepotrebuje mobilny pc.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesúhlasiť. Moja mama, narodená v 58mom, bezne pristupuje na internet a potrebuje ho aj v mobile. No a vzhladom na jej vek jej vyhovuje vaecsi displej. Nejde len o browsovanie, je ucitelka a triedne knihy su dnes online, ma nainstalovanu aplikaciu, v ramci ktorej moze zapisovat zmeny z telefonu, pripadne tabletu. Verim, ze takych ludi je viac. Smartfony urcite opodstatnenie maju. Nemusia vsak vyhovovat kazdemu. Ja napriklad teraz pisem z OnePlusOne. Tento model bol vydany pred cca 3 rokmi a momentale bezim na Androide 7.1 Nougat s pravidelnymi updates nadstavby (lineage OS). Podpora Android telefonov je dnes tiez inde, urcite nejde len o kategoriu suntov ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosím prosím jen to ne. Telefony této generace byly všechno jen ne intuitivní. Znal jsem spoustu lidí co jejich ovládání nebyli s to pochopit. Omezená paměť na SMS byla další věc co se špatně vysvětlovala.

Co byla jejich síla je výdrž ve stand by, bodejť by ne když to nic nedělá a umí to jen GSM, tak nemusí skenovat hromadu frekvencí a sítí. Pro notorické telefonovače dobrá volba, jinak z dnešního pohledu nic moc (kromě té nostalgie).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamaradka koupila tatinkovi, ktery potreboval mobil a pri tom ho predtim nikdy nepouzival, telefon Aligator s nejakym Big launecherem, coz je lowend Android s launcherem jen pro volani a tatinek to zvladl raz dva. Pravda je ta, ze ho musela trikrat menit, nez dostala bezvadnej kus, ale kdyz uz ma konecne funkcni tak to funguje OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je to pokrok? Pro kazdeho cloveka je prinosne neco jineho, takze dnesni vyroba unifikovanych matlafounu proste nemuze vyhovovat vsem. A kazdy nestoji o to se neustale ucit novy software, pricemz novy dneska znamena mizeni dulezitych funkci, prebarveni ikon k nepoznani a jejich rozhazeni na jina misto, casto bez moznosti upravy. SW by se mel menit na pozadi, ale dobre navrzene uzivatelske rozhrani muze zustat stale stejne.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

> proč mají lidé problém přijmout inovaci a pokrok

Protoze zmena neznamena automaticky zmena k lepsimu. A zmena ktera neco vyznamne nezlepsuje, jen obira lidi o cas, ktery musi venovat aby se naucili delat to same nejak jinak.

> Nabídneš uživatelům lůepší novější software

Myslis jako ty "nadstavby" androidu ktere cpou vyrobci, protoze si mysli ze tim UI se odlisi ? co bych ja uvital mnohem vic nez tyhle sracky, je 1) security updaty alespon na 4 roky 2) bugfixy, 3) misto debilniho stencovani nacpat tam poradnou baterii. Z pohledu techto 3 bodu pokrocili vyrobci mobilu za poslednich 5 let... zhruba o prt.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když už se pokouší autor o takovou hlubokou předpověď, jaká by mohla ta Nokia 3310 Reloaded být, tak mohl taky kalkulovat s cenou 1 600 Kč kolik má stát a co to znamená pro konstrukci a možnosti tohoto telefonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako největší problém u těchto "nových" Nokia lowendů bych neviděl hardware, ale software, protože současný systém Series 30+, který se tam používá, nemá nic společného s Nokia Series 30, ale je to ještě omezenější čínský produkt.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná vezmou mechanický design, dovniř hodí nějaký dnesní SoC od mediateku - to je v podstatě single-chip mobil, kartu, rádio a zákazníků budou miliony. Zdaleka ne každý potřebuje lagdroid a mnohojádrový procesor...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dej pokoj s radiem, nechapu, proc tu blbost strkaji do kazdeho mobilu. Snad nikdo to nepouziva, ale vypnout omylem zapnute radio treba v seniorphonech je zalezitosti 10 podslozek v menu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy zrovna rádio používám a jsem docela rád, že laciný čínský android, kterým jsem minulý týden nahradil iPhone ho má :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radio je jedina vec, ktora mi na OnePlusOne chyba. V opacnom pripade by pre moje potreby slo o takmer dokonaly telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nadsázka: USB OTG adaptér + RTL-SDR dongle = rádio vyřešeno. Konec nadsázky :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože to může být užitečné v případě živelné katastrofy, například? A jindy je tam dokonce i hudba nebo zprávy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se omlouvam tem, kteri radio skutecne pouzivaji, ale mel jsem za to, ze ty fekalie co vysilaji dneska nikdo z mobilu neposloucha. Kdykoliv jdu kolem pusteneho radia, je mi z toho, co bohuzel zaslechnu, na zvraceni. Nastesti to neni casto.
V pripade zivelne katastrofy nevim, jak moc je to realne, byt to ma podstatne jednodussi infrastrukturu nez treba internet.
Plus radio je dnes v CR predmetem vybirani vypalneho, coz se mi prici, vzhledem k tomu, ze o ne nestojim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe můžu říct, že nacházím dost stanic, které za fekální nepovažuju. Poslouchám vesměs Classic FM, ČRo Plus, Proglass nebo v nouzi Radiožurnál. Jelikož mám doma televizi a jsem tudíž povinnen platit rozhlasový poplatek, tak jsem rád, když můžu tu a tam to rádio i poslechnout. Samozřejmě na to mám i další přijímače - protože obvykle poslouchám na středních a krátkých vlnách věci vysílané mimo ČR, ale v kapse se to prostě taky neztratí. Toť vše.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže problém nastává s rozhlasovým přijímačem ve firmách.

Sice nevím o žádné, která by přiznávala přijímače v mobilech, ale i tak to je z pohledu zákona povinost a tím pádem skrytý průser. Horko těžko firmy nahlásí autorádia, protože to je samostatný přístroj, který vidí. Případně je z auta odstraní. Ale hledat tuner v kdejakém elektronickém krámu, notabene schovaný tak, že např. v telefonu funguje jen když se připojí sluchátka a zapne ve 3 úrovni menu je nad jejich síly. Přesto jim za to hrozí pokuta. Ne likvidační, ale je to voser a pokuta je citelná vynásobí-li se větším množstvím přijímačů.

Cituji:

...

2. Za co se platí rozhlasový poplatek a bude se v příštích letech zvyšovat?
Rozhlasové poplatky jsou vymezeny zákonem č. 348/2005 Sb., o televizních a rozhlasových poplatcích. Výše rozhlasového poplatku je 45 Kč měsíčně za každý držený nebo vlastněný rozhlasový přijímač (např. za 5 držených přijímačů držených je firma nebo organizace povinna hradit 225 Kč měsíčně, resp. 675 Kč čtvrtletně).

...

6. Co vše je považováno za rozhlasový přijímač?
Za rozhlasový přijímač se ve smyslu § 2 odst. 1 zákona 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích považuje zařízení technicky způsobilé k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů. Tedy rádio, radiobudík, autorádio, mini/mikro věž, počítač/notebook s FM/DVB-T tunerem, televize se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo televize s příjmem programů kabelové TV, pokud tyto umožňují příjem rozhlasové vysílání.

...

12. Jaké sankce uplatňuje Český rozhlas?
Český rozhlas je oprávněn předepisovat přirážky ve výši 5.000 Kč za každý nepřihlášený, opožděně přihlášený nebo neoprávněně odhlášený rozhlasový přijímač. Dále může vystavovat přirážku ve výši 1.000 Kč za každý opožděně zaplacený rozhlasový přijímač.

...

Celý text zde http://www.rozhlas.cz/poplatek/pravnickeosoby/_zprava/1457184#prijimac

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zákon o rozhlasových a televizních poplatcích, jak ho lze najít třeba i na webu ČRo říká v §2, odstavci 4, bodě e), že rozhlasový a televizní přijímač který je neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení nepodléhají poplatku. Viz https://zis-ext.rozhlas.cz/docs/zakon_348_2005.pdf

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se rádia týče, záleží na stanici a vkusu posluchače. Lokální stanice často bývají zajímavější než celostátní.
Jinak rádio slouží na velkých mezinárodních setkáních k překladům do více jazyků (překladateli stačí mikrofon, slyšet řečníka a přenosný FM vysílač) nebo koordinaci národních skupin. Třeba Světové dny mládeže s papežem, ale taky to ustupuje, r. 2011 v Madridu vyšlo sluchátko víceméně na každého, 2016 v Polsku měla velká část lidí s chytrými mobily smůlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SGS4 a SGS5 radio nemaji, take radio nemusim a pri rozhodovani o neovem telefonu to bylo male plus, ze je to bez toho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...
Nokia 3310 jako byla nejakej desne dobrej telefon, jo? No... Imho to byl naopak telefon, ktery se jiz zacal odchylovat od toho, co zdobilo naopak Nokii 5110 - nesmrtelnost, nerozbytnost, spolehlivost.
Pokud bych ja chtel nejakou Nokii, potom jednoznacne 5110. Uz se 6110 jsem mel problemy, nehovoric o "bananu", coz byl uzasny designovy kousek, ale s tim vysouvacim krytem byly priserne problemy mechanickeho charakteru.
Ale proste 5110 byl tank, ktery neslo znicit.
A neznam nikoho, kdo by s nim mel jen jeden SW problem.

Samozrejme 3310 porad mnohem spolehlivejsi, nez telefony za 10 let, ale stejne....ja chci 5110 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O tom není sporu, proto jsem taky v závěru blogu popisoval telefon, do jehož definice se vejde i 5110, protože ty dva kusy, které tu mám už mají své nejlepší časy za sebou - někde tam budou mikrotrhliny v plošňáku či spojích, stačí to blbě chytit a telefon se vypne. Co bych ale nechtěl po skoro dvaceti letech, že?

To ovšem nic nemění na tom, že status nezničitelného tanku má dneska 3310, stačí začít tady: http://knowyourmeme.com/memes/indestructible-nokia-3310 a proklikávat se dál a dál a dál, třeba až sem - http://www.dailyedge.ie/13-pieces-of-evidence-that-the-nokia-3310-is-ind...

Je to moderní hipsterovina od lidí, kteří pravděpodobně dostali jako svůj první mobil vyřazenou 3310 od rodičů a dobu 5110 prožili na nočníku s dudlíkem v puse.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Njn, kdyz ja zacinal na Nokii 1610 :-)
A uprimne receno - osobne se mi vice libila 3110, nez pozdejsi 5110. A kdybych si mel vybrat mezi 3110 a 5110, asi bych spise sahnul po 3110. Ale faktem je, ze 5110 proste byl absolutni hit, takze jsem zminil spise tu :-)

Jinak souhlas s poslednim odstavcem, to imho bude vysvetlovat naprosto vse :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak 5110 byl totální lowend, lepší model byla krasavice maximální 6110.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tata mobil pouziva jen obcas a tak mu 3310 porad staci, ale leta mu blbne a diky tomu se rychle vybiji. Z niceho nic se rozsvecuje displej, pritom zadny hovor, zadna prichozi SMS, proste nic, rozsviti se displej a za chvili zhasne a tohle to dela tak po 20 minutach a tudiz to extremne vyviji baterku a musi to mit furt v nabijecce.

Ja mam doma stale plne funkcni 5110, jednou jsem menil baterku, dal bych ji tatovi, ale nechce, pry mu ta 3310 staci. Za me je ale 5110 lepsi telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U 5110 by mohl byt problem i s frekvenci, zvlada jen 900Mhz, 3310 umi i 1800Mhz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U 5110 se mi po roce nošení v kapse u kalhot vylomila anténka. Sehnal jsem si záda s interní anténou a nosil ji další dva roky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BTW, může vůbec tahle firma s pronajatým jménem mobilu použít Series 30?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nokia 150, která už je podle všeho plně v jejich režii říká, že asi můžou (je to Series 30+, v článku jsem to plus vynechal, ale pro pořádek by to mělo být uváděno takto).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale on je rozdil, jestli je tam SW od Nokie (Series 30) nebo naprosto jiny SW od MediaTeku s podobnym nazvem (Series 30+).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tento křápek má moje žena a nic jiného nechce. Je to asi 5 let, co jsem jí jako dárek koupil novější, ale stále "hloupou", nokii. Používala to pár dní a pak to dala do skříně. Je to strašný staromil, co není úplně přesně jako to, na co je zvyklá, to nechce. Přechod z WinXP na W7 jí málem způsobil infarkt. Přechod z W7 na W10 už byl poněkud klidnější.
Každopádně má doma v záloze ještě jednu 3310, kdyby ta její odešla.
Vypadá to, že by s tímto mobilem mohla dožít (za 50 let :) ).
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ozivili 7110 hned ji beru. Samozrejme s dnesnimi technomogiemi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jedinej, kdo miluje dnešní chytrej telefon ? Tuhle křusku jsem taky vlastnil a miloval ji. Ale je to pryč :) Dneska miluju informační svobodu. Kdekoli, kdykoli, mám přístup k datům, Internetu, mapám a GPS, kámíkům, rodině. Při mnohých osobních setkáních se můžu chlubit a být potěšen zvukovými a obrazovými daty. Když jsem bezradnej při vaření, opravování, většinou seženu radu, návod. Můžu fotit, nátačet vysocekvalitní videa a třeba to sdílet. Vím kdy co kam jede letí, pluje. Mám baterku, hudbu. Můžu si hrát. To je pro mě důležité.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Též zastávám tento názor. Nikdy jsem moc netelefonoval takže výdrž 25 h hovoru atp. je něco co mě nezajímá.

Telefon je pro mě dnes především minipočítač do kapsy, pobočka kanceláře, kde se dají v tramvaji vyřídit maily, podívat se na web. A jako bonus to umí telefonovat. Na starých telefonech mě třeba mírně omezovala limitace na GSM (kupř. v japonsku jsou takové telefony zcela mrtvé) a nepodpora unicode a vybrakované znakové sady kvůli úspoře místa - což nevadí při telefonování s babičkou, ale jakmile je třeba zobrazit jakékoliv jiné znaky, tak to byly oblíbené "obdélníky".

Co vidím jako zásadní sílu smartfounu je možnost se vyvléknout z drsného zpoplatnění komunikace pomocí různých messengerů, což se začne dost rychle vracet kupříkladu při mezinárodní komunikaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co vidím jako zásadní sílu smartfounu je možnost se vyvléknout z drsného zpoplatnění komunikace pomocí různých messengerů, což se začne dost rychle vracet kupříkladu při mezinárodní komunikaci.

tak skype apod. slapal uz na tech starickych krapech ktere lze povazovat jeste za opravdu mobilni >> taky mam rad moznosti soucasnych "telefonu" ale ta dan v podobe mensi mobility a svobody pohybu apod. se mi opravdu nelibi a obcas je neprijemne limitujici :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro skype jsou potřeba relativně rychlá data, pamatuji jak to drhlo na 128 kbps lince, takže to určitě není případ pro 3310. :-) Ještě mám v šuplíku Sonyerika 510 nebo jak se to jmenuje, pár app v Javě tam bylo včetně opery mini, ale vlastně to nebylo smysluplně použitelné (nemaje wifi a s daty za tehdá zcela mimozemské peníze)

Současný telefon mi vydrží 3 a více dní neaktivity (jen je online) a jeden den ostré zátěže, nepamatuji si kdy mi naposledy došla baterka, u současného asi nikdy, vždy vydržel do možnosti nabití obvykle večer, což třeba u mého prvního Siemense C35 s ještě NiCD baterkou rozhodně neplatilo. Když pak dostal Li-Ion to bylo jinší kafe, ale stejně už bych ten telefon nechtěl. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co si pamatuji tak skype behal i na EDGE :) ICQ(apod.) fungovalo uplne vsude s minimalistickymi naroky ... drivejsi funkcnost a propojitelnost PC <=> telefon nabizela mnohem vice moznosti nepocitam nativni aplikace pro spravu telefonu all in one ktere ani dnes nemaji radnou nahradu a to co je dostupne je znacne roztristene ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak EDGE není GPRS, to už je o generaci dále. Nemluvím pochopitelně o "textovkách", ale o hovoru. A pamatuji si, že na mé první pevné lince 128/128 (kbps) byly ve Skype propady, nabíralo to v průběhu času až několikasekundové zpoždění, což vytvářelo poměrně bizarní rozhovory. :-) Ale nechci si stěžovat, tehdá mi to připadalo jako zázrak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna na ty messengery bych byl v tohle state opatrnej, vzhledem k tomu, jak svinskym zpusobem jsou uctovana data (litim dat, casem propadnou, smlouvy vetsinou na 2 roky, automaticka prolongace, loveny pokoutnich nabidek, atd.).
Tohle se mi nejvic libilo v dobach kapesnich pocitacu s PalmOS a WindowsMobile, bohuzel ty dnesni krapy jsou pro me v tomhle nepouzitelne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak není to s daty dobré, ale v kombinaci s Wifi doma a často i jinde se nedá říci, že by messenger byl něco, čím si člověk zrujnuje data. Momentálně doma zkoušíme jednoho virtuála, kde se SMS a volání dá stáhnout téměř nebo úplně na nulu a platit jen za data. Oproti "trojce" za rozumnou cenu a bez úvazku.

Já třeba sobě zrušil SMS v balíčku, bylo jich asi 80 měsíčně už nevím, za asi kačku něco, ale já poslal tak 10, čímž mi vyšla hrůzostrašná měsíční cena 8 kč za SMS. Tak platím zdánlivě nevýhodných 2.30 bez balíčku, ale já to fakt pomalu nepotřebuji a balíček 10 SMS oochopitelně není. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam virtuala Kaktus, ktery je virtualem pouze naoko, jen znacka T-Mobilu, nic vic. Ovsem daji se na predplacence platit jen data a navic je prevadi do dalsiho mesice, coz z toho cini absolutne nejlevnejsi data v CR, protoze malokdy vsechny data spotrebuju prave presne ve 30 dnech, po kterych jinde data zmizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A't už na oko nebo pravý virtuál, důležité, je že existuje alespoň nějaká alternativa. :-) Nabídky "značkového oligopolu" ve stylu slušný balík dat za rozumnou cenu, JEN v případě že pořídíte i maxibalík volání, by už konečně měly vyhynout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to myslel tak, ze messengery nesezerou moc dat, ale bohuzel byva problem je normalne koupit. Vetsinou je to bud v kombinaci s volanim, casovou expiraci, smlouvou na dobu urcitou, nebo pres nejakou vice ci mene pochybnou firmu atd. Pamatuji dobu kdy jsem pouzival ICQ v mobilu s placenim pouze prenesenych dat pocitanych po 1KB, coz mi naprosto vyhovovalo. Bohuzel dnes je to o tom, jak moc se se mnou budou snazit vydrbat, o coz pochopitelne nemam zajem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem takhle fungoval cele dny jsem visel na ICQ platil jen prenesena Data (telefon kupodivu vydrzel pekelne dlouho ) ale to hlavni v porovnani s cenou za SMS jsem usetril tisice korun :)
dnesni SW je z nejakeho zahadneho duvodu strasne zavisly na sirokopasmovem pripojeni k netu a jakmile se priskrti tak ma problemy coz driv nebylo (ale to je pochopitelne )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě, svazování balíčků dat s jinými službami jsou poslední křeče, a bohužel dost dlouhé křeče, jak vydělat koruny na pár bytech (SMS) či kilobytech (volání).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja mam taky rad a vyuzivam to ale vysunovaci kryt klavesnice je proste bozi ficura kterou zadny moderni placak nenabizi. Kdyby do 7110 nacpali moderni hw tak bych o ni hodne uvazoval i za cenu maleho displaye. Kdyby v tom byly win10 a melo to continuum tak bych byl stastnej jako blecha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Necht jako OS pouziji paradni Nokia Belle nebo nevydanou Carla/-u ktera ho mela prave nahradit, ja osobne uzivam Nokii N8 a je to posledni nejlepsi telefon od tehle znacky vyrabeny ve Finsku, vybavu ma takovou na kterou se nechyta ani Apple iPhone 7 nebo S/Edge 8, k prikladu Xenonovej blesk, moznost vymeny baterie, 3.5"mm jack.

Tlacidlova Nokia si sve misto na trhu najde, je to totiz primy fyzicky kontakt zatim co dotykova plocha jenom dotyk tlapanim prevadi.

Inovace neznamena prinos, dnes jsme toho primymi svědky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Smiř se s tím, že Symbian je mrtvý. 100% aplikací má dnes už vypršený certifikát, Nokiácká CA je už taky nefunkční, takže oživovat dnes Symbianí telefon je o znalosti jak ta věc funguje. Ale ve své době to byla pecka, hlavně S80.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Inovace neznamena prinos, dnes jsme toho primymi svědky."

Coze????? Ty takovej fanatik si nad RyZenem, Vegou a AMD zlomil hul? :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejprodávanější mobil v historii Nokia 1110 - dosud nepřekonaná. Lehká, kvalitní, nekonečná výdrž, hodně jednoduchá a designově povedená. IMHO byla lepší než moje 3310 i s méně kvalitní pájkou. Trochu lituju, že jsem se ji zbavil jenom kvůli opotřebované plastové konstrukci klávesnice. Černobílý displej má něco do sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.