Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pořádné počítače: IBM IntelliStation POWER 185

No, celé mi to přijde jako shánět auto s karburátorem, protože vstřikování už mají všichni a je to tím pádem tuctovka...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v podstatě je to přesně tak. Jen bych dodal, že moje sbírka netuctových počítačů se skladuje mnohem lépe, než stejně početná sbírka karburátorových aut.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, takovyhle krasky uz se dneska nedelaji. Ono kdo mel moznost nekdy delat na necem takovem vi, ze to byly kolikrat velmi podarene sestavy o kterych se nam dnes uz muze jen zdat a kdyz vezmete i obyc radove pc se "stejnymi" komponenty, budete se divit. Pamatuju na jeden muj workstation, 2* Pentium Pro 166Mhz a po osazeni PCI USB2.0 kartou to palilo externe dvd 8-rychlostne a k tomu se dalo brouzdat po webu. Ktera masina na tehdejsi urovni by to zvladla. Skoda, velka skoda

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Autor neni spravnej nacionalista. Jinak by urcite aspon vyfotil v clanku zminovanou grafiku. Dneska najit grafickou kartu Made in Czech Rep. je tezky orisek.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jojo, tu kartu už mi pár lidí omlátilo o hlavu. ne sice z důvodu místa výroby, ale proto že to je unikát co do schopností. rozhodně až bude jen chvilka času, tak ji vypreparuju a nafotím, ale zatím se tak žel nestalo...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty unikatni schopnosti by mne zajimaly, ale o ty mam zajem u vsech workstation grafik. Jen neni kde si o nich pocist.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že IBM krásky dělá stále viz. IBM zEnterprise System, a nechystá se pole vyklidit zcela ve prospěch klonů PC, i když je fakt, že ty současné krásky jsou trochu přerostlejší ve srovnání s exemlářem popsaným v článku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

IBM dělá Power stroje pořád, ale ne workstation třídu, jen servery. IntelliStation 185 resp 285 byly úplně poslední pracovní stanice s touto architekturou a už dva roky se nepodporují...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

zacal sem cist a po chvili me doslo, ze sem to uz cetl, mrknu na autora a hle :))
takze zdravim :))
a me se zase doma vali nejaky to sgi :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzdy ma na tychto minirecenziach zaujima, aky to ma prinos. Okrem zberatelskej hodnoty pre daneho jedinca a pre nostalgicke spomienky. Aspon by sa silklo v jednom odstavceku zmienit, naco sa to da prakticky vyuzit a v com to ma vyhody, nevyhody oproti teraz poskladanemu, kupenemu stroju, dajme tomu i na platforme x64. Catiu som osobne videl asi 2x v akcii, takze neviem na co by som sa chcel presne spytat. Ale nieco takehoto: rendering daneho objektu s tym a tym trva na tejto masine 2x menej ako na takom terajsom PC s Intel 2600K a 8 GB RAM. Cena strojov je .... atd. Aspon nastrel ;-)
Diky

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě řečeno, pro každého kdo není buď sběratel nebo fanda platformy to dnes má nulový význam. Dnešní PC jsou několikrát rychlejší, mnohonásobně levnější než bylo toto jako nové.

V době kdy stroj vyšel na ničem jiném Catia neběžela, čili to byla jediná volba. Počítač má navíc i několik technických zajímavostí, například dedikovaný servisní procesor, který za chodu kontroluje integritu dat na sběrnicích, u vyššího modelu 285 je do něj možné i nahrát separátní systém a po síti na něm pracovat, když je zbytek počítače vypnutý.

Čili přínos je pro člověka tyhle technické finesy zajímají a nebo prostě chce jen další kousek do sbírky. Naštěstí jsem obojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady si tuto sestavu můžete koupit do sbírky. Cena pod 3000,-Kč
http://www.pocitacezababku.cz/PC-IBM-Intelli-Station-7047-185-Power-PC-9...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, toto je i můj zdroj. Jen jsem to koupil na aukru, kam jich občas ze skladu pár kusů hodí ještě o pár stovek levněji. Jinak je to firma se sídlem v hloubětínské tesle, sběratelům doporučuji...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud mate nekdo zajem o pSeries masiny, tak doporucuji: http://stores.ebay.at/WB-Systems-Online-Shop

kupoval sem tam 9114-275 tak pred 3 rokama, naprosta spokojenost. a jak bylo zmineno v clanku ohledne GPU, tak doporucuji GXT135P, s ni nebude mit problem v linuxu. i kdyz pokud uz si kupujete pSeries, tak kdo by tam linux pouzival, ne? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci sběratelští, protože tyhle stanice podporujou krom Linuxu i AIX, ptám se vás, estli se ten dá ještě sehnat. Myslím, že má podporu pro všechny funkce grafickýho akcelerátoru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.