Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Powerbanky a jejich nekonečný boj s hladem smartphonů

Dostal jsem powerbanku jako suvenir, nevim co s ni. Mam dva smartphony a vydrzi nekolik dni. Pouzivam totiz hlavne PC a telefon je na telefonovani :) V dobe mimo PC, jsem opravdu rad ze me technika neomzeuje. Mozna jsem stary (33), ale vsimam si a zacina me vadit, jak to kamaradi nedaj z ruky.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

My sme tiez dostali taku "ceruzkovu" tusim 2000-2400 mAh "powerbanku" (na alze za 10 €) ako darcek u telefonickeho operatora. Momentlane sluzi ako dekoracia. To je na 1/2 nabitia smart-blb-demento-tableto-lopato-fónu a 1/4 nabitia tabletu. Naco take traposiny vyrabaju?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Používám mobil jen v případě potřeby a na sms + aplikace typu budík, poznámkový blok a kalkulačka a taky vydrží klidně týden (3000mAh). Powerbanku mám (12000mAh), ale ještě jsem ji ani nedobíjel, nabíjel jsem s ní jen jednou, když jsem po víkendu zapomněl na mobil...
Takže tvrzení že každá majitel řeší bych bral s rezervou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych se k tomu neměl vyjadřovat, neboť powerbanku nemám a netuším, jestli bych ji třeba někdy nevyužil, ale myslím si, že je to zbytečnost. Ještě jsem se nedostal do situace, že by můj smartphone, co má baterku už relativně dost jetou a tak vydrží při lehkém zacházení zhruba den a půl, maximálně dva (ale běžně je nabíjen spíše tak jednou denně, v krajním případě dvakrát za den, ale to už je spíš dobíjení pro sichr), potřeboval dobít v situaci, kdy není po ruce zásuvka s nabíječkou nebo aspoň nějaký USB port schopný dodávat šťávu + patřičný kabel. Možná se bez powerbanky takovým sitaucím podvědomně cíleně vyhýbám, ale i tak mi přijde, že je snazší a levnější se připravit na situace s potenciálním nedostatkem šťávy jinak než investicí do powerbanky.

Jinak samozřejmě souhlas, nic to nevydrží (myslím ty ARMoviny, Androidoviny apod.), ale musím uznat, že jsem si na to zvykl :). Sám nevím, jestli by bylo lepší nabíjet mobil jednou za 7 dní nebo jako nyní denně, protože denně je z toho rutina, která se dělá v podstatě sama, zatímco myslet na to méně často si nejsem jist, jestli by mi nedělalo potíže ;). Ona se ta výdrž samozřejmě taky liší podle využití, takže někdy vydrží dvakrát až třikrát tolik co jindy, což ale při denním až dvoudenním nabíjení znamená, že se to dá v pohodě nabíjet denně a uspokojuje to většinu potřeb, zatímco při týdenním cyklu to někdy bude za týden, někdy za 4 dny ... a to jsou asi ty situace, kdy může powerbanka teoreticky přijít vhod. Takže ji asi nemám i proto, že prostě nabíjím denně a ze zvyku prostě ze zásuvky (případně z PC přes USB - nabíječky máme jen jednu a nabíjíme jí tři zařízení, tak se občas sejdem se dvěma naráz a jeden musí do PC, kde je to pomalejší ;).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pri beznom pohybe v meste, teda praca-domov ta baterka v telefone fakt staci.Clovek to nabije vecer a ten den vydrzi. Kedy sa hodi powerbanka alebo extended baterka je napriklad na turistike alebo vylete. Tam napriklad pouzivam telefon na navigaciu alebo na logovanie trasy a vecsia vydrz sa hodi.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

jj, taky jsem tohle chtel rict, proste pri vylete na par dni kamokoliv kde neni civilizace, nemas vlastni auto a podobne, mozna i pri velice dlouhem letu, na chalupu bez elektriny nekde v divocine. Jinak uz jsem to kdysi zminoval, na stanovaci vylety s autem pouzivam jako zalozni zdroj docela tezky jump starter ktery ma fakt mega batterku i svitilnu a je primarne urceny na nastartovani auta kdyz ti kiksne autobaterka, ale ma klasickou 12V auto zasuvku takze pri stanovani ho mam ve stane na sviceni a dobijeni mobilu / fotaku pres napajeci USB zastrcku v te zasuvce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak z duvodu vyletu kamkoliv si stale nechavam nokii e52, na 2g siti vydrzi kolem 8 dni, a kdyztak se muze koupit novejsi baterka ...
a na normal pouzivani v civilizaci mam blackberry classic, a tam to moje normal pouzivani prezije dva tri dny (obcas volat, hodne sms maily bbm whatsup - proste komunikace, hry nehraju ...) ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz cestuji / kempuji tady po Skotsku tak chci mit moznost jit pohodlne online na note 2 + navigace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

11h lety s přestupy i 24h dá baterka telefonu úplně v pohodě i při téměř permanentním využití (tedy videa na tom nepouštím). Asi je to i tím, že tam nahoře není mobilní signál, takže se to nechá v Airplane mode a hned to žere výrazně méně. Pokud by to někdo chtěl sledovat na navidaci, tak to bude horší, ale to je asi zbytečné, flight info celkem stačí.

Takže mě zůstává ta divočina, zejména u náruživých uživatelů navigace.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jít do divočiny a být přitom saturován elektronikou - není to protimluv? Ano, chápu, zapnu GPS v případě podezření, že bloudím. Jinak stačí mapa a kompas.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Každého věc jak to pojme. Důležité je, že jsou místa, kde prostě elektřina není a nebo není zásuvkou dostupná a přesto tam mohou bít lidé chtějící používat techniku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, "být" lidé, pochopitelně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja som sa naucil mobil nabijat denne este za ery StarTac-ov. Kazdy sa vysmieval motorolam, ze to treba tak casto nabijat a aha, moja Nokia vydrzi aj dva tyzdne. Neargumentoval som, zbytocne. len som povedal ze mne to nevadi a tym diskusia na toto tema zhasla. Jednoducho som si zvykol vzdy vecer, ked som prisiel domov, pichnut mobil do stojanu a vybavene. Dnes to robia do jedneho vsetci ti, co sa mi smiali ale ani jediny neprisiel a nepovedal - ano, mal si pravdu, ked si na to clovek zvykne, tak to ani nevnima a nie je to taky problem.
Samozrejme, ked clovek ide trochu mimo mesto alebo dosah zasuvky a potrebuje pouzivat navigaciu, percenta na indikatore baterie idu dole sialene rychlo.
Za mna Xiaomi PowerBank (16 alebo 10 tis mAh, ten 5tis je prilis malo), jeden z najlepsich, najkvalitnejsich a za najlepsiu cenu.
A funkciu tych malinkych s jednym 18650 clankom nechapem uz vobec. To je fakt dekoracia, navyse su tam casto trapne UltraFire a podobne kraviny. Viac elektriny z nich zmizne do tepla pri konverzii 3.6V>5V, nez do baterie telefonu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Joo me taky vydrzel tel cca den .. max den a pul .... Pak sem se zamyslel na co ten tel vlastne pouzivam.... Hry nehraju.. takze telefon, kalkulacka, diar .. sem tam internet ....... S rikam na co v tom telefonu mam vykon ?? Tak sem ho rootnul podtaktoval a svete div se telefon vydrzi 4 dny v poho XD ... a kdy zrovna potrebuju neco narocnejsiho .. klidne si ho muzu pretaktovat ...... Ale power banka ?? to me jeste nenapadlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejaku specificku znacku nemam. Valaju sa mi doma rozne, od nejakych noname az po "znackovejsie". V zasade je to asi skoro jedno, aj tak tie powerbanky trochu meskaju za novinkami v nabijani telefonov. Teda zatial som bezne nevidel powerbanky ktore by napriklad podporovali Samsungacky quick charge.
Co sa tyka kapacity tak to sa da rychlo overit podla velkosti a vahy. Ak vecsina vyrobcov dodava nejaku powerbanku povedzme 10000mAh v urcitych rozmeroch a vahe a zrazu sa niekde na nete/ebayi a podobne objavy powerbanka polovicnych rozmerov ale s rovnakou kapacitou, tak je to pravdepodobne odrb. Co sa tyka roznych solarne nabijanych powerbank tak to je tiez odrb. Vecsina z nich ma male solarne clanky a na plnu kapacitu by sa aj na pusti nabijali niekolko dni.
Inak co sa tyka extended bateriek tak velmi dobre skusenosti mam so Zerolemon baterkami. Vyskusane na viacerych modeloch Samsungov a vydrz v pohode niekolko dni az tyzden (SG3,SG4,Note4).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kapacitu powerbanky, mobilu si můžete přesně změřit pomocí nástroje za necelých 90 Kč

http://www.ebay.com/itm/USB-Charger-Doctor-Capacity-Time-Current-Voltage...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobne vypadajici hracku na mereni amperu a voltaze USB nabijecek pri nabijeni. Zapojuje se mezi USB nabijecku a mobil. Pekne se tim daji otestovat i nabijeci kable, kde je videt, ze cim delsi kabel tim mene amper a podobne :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

k té astronomické kapacitě...
V práci jsem jich několik rozebral a číňani totiž jednotlivé články sčítají! Kupříkladu je tam 4x 3,7V/1500mAh a oni z toho udělají 14,8V/6000mAh článek :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak! Ja jsem koupil nejaky jakoby Xiaomi, akorat nemaj to logo, cena necelych 10usd a kapacita 10400 mAh. samozrejme uvnitr jsou 4 clanky, kazdy ma 2600, takze jednoduchej soucet. Nikdo uz nepremysli o tom, ze je tam step-up na 5V (takze prepocet+ztrata) :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spíše než powerbanku jsem se naučil dělat management spotřeby. Jedu někam daleko vlakem a není zásuvka? OK, vypínám WiFi a 3G/LTE (zapne se třeba jen na browsení, pokud LTE je, ale na poslech hudby rádiový klid :-). Nabiju na poslední dostupné zásuvce pořádně do 100 % i s pomalým dojetím (obvykle doma). V podstatě se mi už dlouho (v řádu mnoha let) nestalo, že bych se někde dostal na kritický stav a nutně hledal zásuvku. Dále zásuvky přibývají ve vlacích i busech, takže letos ani jedna delší cesta bez možnosti dobít ve na 11h letu zase byly v sedačkách dobíjecí USB (B747-8i, ani jsem je nevyužil).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Apple iOS ma ted v posledni verzi 'Low Power Mode', takze to prestane 'tlacit' upozornovani, display zhasina rychleji.
A pak je uplne nejlepsi pouzit 'Mod Letadlo', ale to uz se pak nikdo nedovola :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

osobne pouzivam 2ks Powerseed PS-15000 (ciernu a cervenu) ked som vonku, pripojeny mobil na nej (mapujem si cyklotury a tiez ked idem fotit)
taktiez obcas pouzivam v kombinacii s Raspberry Pi B+ a 3,5" minidisplejom pri wardrivingu ci testovani wifi a ta 15000mAh ma 2x 5V (2,1A a 1A) co raspi udrzi cca 14-24 hodin. Pre nabijanie telefonu som to pouzil pri mori a S2, Xiaomi Mi2 vydrzal nabijat cely tyzden, kazdy vecer. bezne v meste vacsina telefonov vydrzi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče nákupu LiON na ebay - to je ze zkušenosti lidí z hw-news konference i mojí jistota, že reálná kapacita bude výrazně nižší než udávaná. Mě omylem poslal číňan dva 18650 a místo deklarovaných 2500mAh měly sotva 1000mAh. Kupoval jsem jenom nabíječku na 18650.

Já ovšem dělám IIT podporu ve firmě a mám přístup ke starým NB baterkám. Po kuchnutí lze vybrat ještě použitelné 18650, takže těch mám dost. V průměru se takto vytěžené beterky pohybují kapacitně kolem 1500mAh, ale někdy i přes 2000mAh. Na ebay jsem tedy logicky zatím nakoupil powerbanky na 1x 18650 (ze zvědavosti) - no nekupte to asi za 25Kč a pak na 2x 18650 (asi do 50Kč). Pochopitelně bez článků a do toho jsem vrazil ty články z NB packu. Obdaroval jsem s tím lidi okolo. Sám to nepotřebuju. Mám doma tu na 1 i na 2 18650 kvůli dětem :-/. To jsou na tabletu a mobilu již bohužel závisláci. V krabičce je nabíjecí elektronika i step-up měnič zpět na 5V. V té na dvě baterky jsou články paralelně a je schopná dodat asi i slušný proud, neboť to nabíjí rychleji než nabíječky z příslušenství do zdi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem si pred nejakou dobou na ebayi 2 power banky se solarnim (amorfnim) panelem. Kapacita byla psana +-1600mAh, takze mi to prislo realne. Solarni clanek jsem vital ne protoze on neco fakt nabije, ale protoze kdyz to necham na viditelnem miste tak vim ze to nabite zustane. Po prijeti jeden nefungoval vubec - zkratovana elektronika spatnym pajenim a baterie uvnitr byla lipo s kapacitou 650mAh totalne nafoukla (divim se ze tim zkratem nevybouchla) a u druhe stejne byla baterka jen 450mAh a tam pro zmenu nefungoval zvysujici menic na 5V. Takze takovymto vyrobkum se doporucuji vyhnout... kupoval jsem to v dobe kdy prumerny prodejce nevedel u nas co to powerbanka je a kdyz vedel tak ceny byl astronomicke.

Dnes uz vyber neni spatny a je ze ceho vybirat...

Jeste jsem zapomel zminit.... dostal jsem powerbanku od dellu. Mala, v hlinikovem pouzdre - moc pekna. Nerozebiral jsem, protoze jela... velikost odpovida jedne 18650 baterii a kapacitu psali na obalu myslim 2000mAh - telefon s 2200mAh baterii jsem byl schopen nabit z 0 na cca 60% a to jsem ho pri tom lehce pouzival. Povazuji to tedy za velmi dobry vysledek (ztraty na menici na 5V, ztraty pri nabijeni, vlastni spotreba telefonu apod) Powerbanku jsem daroval nekomu kdo ji potrebuje... ja vydrzim v pohode 2 dny, ale nabijim denne... vim ze vydrzim kdyz zapomenu nabit, ale nestava se mi to casto...

Pokud chce clovek nejakou jistotu a neboji se experimentovat daji se koupit powerbanky na 18650 clanky bez baterek... clanky si clovek doda svoje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Davide,
před lety jsem jim na to skočil a objednal si powerbanku s 30A. Papír snese všechno. Realita byla kolem 10A. Powerbanka měla v sobě 8 článků. Takže robusní, těžká a s kapacitou na prd. Rovněž jsem si z číny v době své naivity objednával li-on baterie 18650 UltraFire 4500 mA. Nesmyslná kapacita mimo technologické možnosti.
Doporučuji z číny neobjednávat žádné baterie. Objednal jsem si pouze pouzdro na 2 li-on baterie. A u nás jsem v seriozním obchodě koupil 2 li-on baterie 18650 od Panasonicu s kapacitou 3200 mA. Pokud by to bylo málo, můžete si přikoupit kdykoliv další pár baterii s plastovou krabičkou za pár korun a baterie kdykoliv vyměnit v powerbance. Ale osobně jsem to nikdy nepoužil.
Řešení přes krabičku s výměnnými lion 18650 akumulátory se mi zdá nejlepší, jelikož v případě potřeby lze akumulátory použít i jinde. Dnes těch krabiček na ebay je kvantum.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Joooo a co sebou takhle treba tahat olovenej akumulator z UPSky a DC menic .. to uz by bylo ^^

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase ta baterie :)
Nehrajte na tom hry, nesurfujte - nepoužívejte internet, nepouštějte si videa, nevykecávejte hodiny s rodinnými příslušníky (stejně jsou to kecy o ničem) a smartphone vám vydrží i 4 dny :)

Ideální stav je, když nebudete používat paušál a nebo nějaký dotovaný firemní paušál - tzv vše zadarmo, ale předplacenou vlastní kartu s limitem 200 Kč na měsíc :)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to chce mobil s vymennou! baterii a ne "Jablko"... Mam jeste Calaxy SG2 (zatim novsi modely neumi nic vyrazneho navic, abych byl nucen abgrejdovat) a k nemu dve vetsi originalni 2000mAh aku. (standardni aku ma 1200mAh a to bylo pro me malo)

Nahradni aku je tedy placata a v ledvince na penezenku a doklady o ni ani nevim a nepotrebuji tahat ani zadnej kablik a na den dva mi to vydrzi i kdyz mam stovku hovoru a SMS dene a stale si ctu na netu.

Tahat dalsi tezsi nebo i vetsi kram uz tedy nechci a staci ze casto s sebou taham ven 1kg zrcadlovku s dalsim pul kilovym UZ objektivem...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil v tesku lab31 powerbanku 7800mAh za bratru 240Kč v akci ... jsem smířenej s tím, že její jádro NiMH pujde do roka do dvou do kytek, ale zatím mi telefon nabije 3x (a že mám Galaxy S4, které si umí říct i o 2A a tahle powerbanka mi to dá na výstupu) - koupě za všechny peníze a spokojenost přiměřená parametrům :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja davam do placu dnes jiz asi legendarni Xiaomi 16 000 mAh (pripadne mensi verze) - kvalitni clanky od LG, vynikajici mechanicke zpracovani, dva USB porty, z nichz kazdy da 2A a to cele za cenu kolem 700 Kc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s kapacitou powerbank se dočtete tady: https://wmmania.cz/clanek/jak-vybrat-kvalitni-powerbanku-kapacita-rychlo...

Doporučuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nabíječku doporučuji od Xiaomi osobně mám tu 10 000mah verzi.
Na internetu lze najít o rozebrání a popsání velmi kvalitních článků...
http://www.banggood.com/Original-XIAOMI-5_1V-2_1A-10000mAh-Power-Bank-Fo...

Jinak kecy že mobil vydrží 24H let je nesmysl, leda vám leží v kapse,24h je limitný čas nové baterky u průměrného telefonu,

Jinak troubům co halekaj že články z číny nikdy, on i z číny lze objednat kvalitni Pansonic 18650B např. a to za mnohem lepší cenu už u nás, nedejbože pokud koupíte třeba 100ks.

Patřím k těm kteří powerbank nabíjí 2x do měsíce...
Pokud užíváte MHD, pppř. máte pracovní prostoje a zároveň na mobilu internet,maily popřípadě volnočasvou hru tak baterka klidně za 2h exne...

Jinak odkaz od uživatele Petty je šikovný, zrovna tam ten real-fake probírá...
Líbí se mi jak někdo kdo pack neužívá a sedí denně v klanclu se vyjadřuje jak je to k hovnu...
NA to mají reagovat ti co to užívají xkrát týdně...a ne ti co dostali šmunk který je k ničemu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k tomu troubovi když najdeš článek 18650 s kapacitou 6000mAh s cenou 2$ a pak píšeš bludy jak jsou věci z číny shit tak ne, shit je tvůj úsudek/rozum ale hlavně praktické znalosti z oblasti baterii/elektroniky.A takovým se opravdu víc vyplatí koupit článek u nás kde mu snad zkušený prodejce který ví zda potřebuješ článek na vysoké proudy anebo minimalní samovybíjení...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mám dobrú skúsenosť so Xiaomi Power bankami, vlastním 10Ah kúsok, ktorý som kúpil za niečo málo cez 11€, objednané z Číny ( http://goo.gl/xaAaMz ).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ti ta uzasna cinska sracka bouchne u ryti potom si ji znova objednej za 11 po zidovsku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Značka Xiaomi (podotýkam 3. najväčší svetový výrobca telefónov po Samsungu a Apple) ti asi nič nehovorí, však? :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jo, konektor na redmi 1s vydržel 3/4 roku. třeba je to velký výrobce, ale furt je čínský.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Misto toho aby vyrobci prinesli solarny stitek na smartphony se nam tu udomacnuji priblble powerbanky, no jo, vracime se zpatky k velkym polnim telefonum a prí upgrade...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu máš pravdu, no nezabudni na to, že solárny panel o ploche telefónu nevyprodukuje skoro žiadnu elektriku... čiže úplne zbytočné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rukama mi proslo uz spousta rbank ruznych vyrobcu at uz rovnou z Ciny, nebo co se prodava tady u nas. V drtive vetsine je to bohuzel odpad. Teda odpad co je uvnitr za clanky..
Sam pouzivam dve, jednu dvou a jednu ctyrclankovou. Byly kupovane v cine, ale BEZ clanku a jako clanky mam NCR18650BF 3400mAh od Sanyo. Samozrejme, jeden clanek stoji to co komplet dvojclankova banka z Ciny :D
Pro me ideal. Ale nejsem typicky uzivatel, pro bene pouziti bych take nevidel moc pouziti. Sam dvouclankovou pouzivam pro GoPro, s tim mi vydrzi nahravat do zaplneni karty (4.5h) a z te ctyrclankove prizivuji Note2 pri letani... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám tu 10 000 mAh Xiaomi a nemůžu si stěžovat, vyšla mi tak akorát na 10denní pobyt pod stanem ve Švýcarsku (ale mobil jsem na noc vypínal, to normálně nedělám). Za ty 400 co stála si myslím, že to byl dobrý kauf.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Power banku v meste asi nikomu netreba, ale na vyletoch a dovolenkach je to fantasticky pomocnik. Zvykol som nosit milion baterii pre rozne zariadenia, ale pred rokom som objavil caro power banky a pochvalujem si :) Dokazem mat energie az na 4 nabitia v jednej "skatulke" a nemusim tak riesit na tripoch dilemu co nabit v noci skor, ci telefon, ci nahradnu bateriu k nemu alebo bateriu ku fotaku ci nahradnu bateriu k nemu :D. Takto nabijem jeden zdroj naraz a pocas dna k nemu zapajam zariadenia podla toho ako su vystavene. Niekto by tu povedal ,ze este aj pocas volneho casu nema clovek pokoj od zariadeni ,ale ja to vnimam cele skor ako pomocku. Rad si trackujem cesty, spravim foto, s gps rychlo najst to co hladam a nestracat cas bludenim a to vsetko spotrebuje hodne energie. Po skusenostiach s ebay baterkami som sa na to vyprdel a zobral radsej overenu znacku. Adata PV110, slusna cena v slusnom hlinikovom prevedeni, podla testov sice udajne sa nabije za 14h ,ale ja som ju dnes v noci nabil za 8, takze neviem kde je problem :D Inac aj xioami je urcite fajn, len pozor odkial kupujete, strasne vela falzifikatov sa predava

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobně power banku vidim jen jako zálohu na dlouhé cesty bez jiného zdroje energie nebo na turistické bloudění krajinou, pro jistutu... Jinak v tom nevidím nejmenší smysl...

Asi jsem hodně atypický uživatel, vlastně nechápu proč bych měl na founu mít milion aplikací, sledovat net a podobně když to jde na PC násobně ergonomičtěji a rychleji... (ale mám nějaký základní balíček, "kdyby něco" - idos a tak...)... takže nějaká denní výdrž baterky? tak málo jsem už dlouho nezažil....

jen tak pro srandu - 3 roky stará lumia 610 s 1300mAh baterkou v této chvíli hlásí 2/3 baterky a přes 2 dny už jede... a ne, neleží pouze zapomenutá na stole...
Vím, je to starý křáp co nemá výkon takže ani moc nežere ale stejně si myslím že s androidem bych dopadl obdobně... radši než řešit další energii navíc, tak bych řešil jak snížit spotřebu....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K předchozímu smartphonu jsem si koupil powerbank Powerseed s kapacitou kolem 2500mAh. Jelikož vždycky po připojení nabíjel pár vteřin a dost a bylo nutné ho odpojit a připojit, šel na reklamaci a po pár dnech jsem dostal peníze zpět. Od té doby k nim nemám velkou důvěru. Před asi čtvrt rokem jsem si koupil Lenovo P70 s 4000mAh akumulátorem, i s hodně aktivním používáním vydrží 1,5-2 dny a přes víkend vybije sotva 20%. Kdybych ho používal jen jako telefon, věřím, že by v klidu zvládl 4 dny a možná i týden. Podobně jsem na tom s výdrží tabletu. Lenovo Yoga 10 FHD.

Powerbank dneska imho využije jen málo lidí a jen na vícedenních výletech do přírody. Stačí nekupovat nejlevnější šmejdfouny. Každopádně rozhodně bych se vyhnul Powerseedu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte ono stačí nebydlet v ČR , teď jsem byl měsíc v Egyptě a pokud si člověk sedl na 2-3 hodinky na ranní sluníčko s tabletem Samsung GT3 šla baterka strašně rychle do kytek ze dvou důvodů, aby na tom krámu bylo aspoň něco na africkém slunci vidět musíte podsvícení vytavit na max no a vyšší africké teploty opět výkonům baterky nesvědčí. Jasně k zásuvce jsem to měl kousek,ale proč si kazit siestu když stačí vytáhnout PB a člověk může dále popíjet a užívat si u moře. Můj telefon Samsung S4 na tom byl dost podobně, zvláště když se vše zkombinovalo s WIFI.
Sečteno a podtrženo, tablet i PB jsou hovadiny ,ale jsou situace kdy se hodí.
Koupil jsem v Číně celokovovou PB uváděli kapacitu 20Ah , to je nejspiše nesmysl, ale 10Ah mít bude a to pro 8mm vysokpu kovovou PB za 60RMB více než slušné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že v poušti bych byl i u Yogy asi rád za tři hodiny na jedno nabití. Na druhou stranu na severním pólu bych byl rád, kdybych ji vůbec zapl. Uvádět situaci v tak extrémních podmínkách mi přijde torchu mimo mísu. Jak často je normální čech v Egyptě? Za celej život v součtu měsíc? To je fakt důvod pro nákup 20Ah powerbanky. :-D Krom toho... co za člověka se trmácí přes celou Evropu do Egypta za nemalý peníze a pak se tam u moře akorát opaluje na slunku a civí několik hodin do tabletu? Když už jedu na takovou dovolenou, tak u moře si koukám hlavně zaplavat, případně když už odpočívám, tak se raděj budu koukat na pěkný holky v bikinách nebo popíjet drinky a nic, opravdu nic nedělat. Sice si na dovolenou taky beru tablet, ale vytahuju ho maximálně večer, abych si před spaním pustil film, nebo se ozval rodině a přátelům přes Skype. A to bych ani v Egyptě nepotřeboval powerbank, kterej tam taky nebude z toho vedra nadšenej, a raděj si to píchnu do zásuvky.

Každopádně Diit je českej server psanej česky a dá se tady očekávat diskuze o situaci v ČR a ne v Egyptě. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Také nemám potíž s jednodenním nabíjeném, jak zaznělo výše, rutina.
Pokud vznikne "nenadála" potřeba být mimo šťávu, stačí vypnout data na pozadí, na čtení časák do ruky a člověk se nepřestane divit, co ten telefon najednou vydrží:)
S vypnutými daty např. trackuje den jak prd.
Ale možnost výměny aku za chodu mi aktuálně docela chybí, to je vcelku potřeba pokud to chci užívat jako cyklocomputer/mapu, tak je rozdíl mezi furt to běží-musím to probouzet, což je otrava. No na to to chce druhou aku na výměnu, páč se bavíme o hodinových provozních dobách. Zde tedy powebanku nepovažuji za řešení, že bych to chtěl někde na kole to mít připíchnutý....
Takže po-pá power banka na nic, víkend-přibrzdit užívání, výlet-druhý aku. Na powerbanku nějak není čas:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://yadi.sk/i/lLeTH2wMkdtok
ja to mam takto v aute :-) displej cez 12V a RPI na pb. takto som to testoval a v krabicke prichytene o PB suchym zipsom, udaje doma stiahnem cez lan

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam tuto http://www.windowscentrum.sk/recenzia-na-powebank/ a naprosta spokojnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

power bank je super zejména na cestování, když si chceš zkrátit čas nějakou hrou ale nechceš zůstat bez baterie. Mně se osvědčila power bank Adata, má 10050 mAh a navíc i super vypadá. Sehnala jsem ji v Alze, nyní ji mají v akci
https://www.letakomat.cz/alza/kauza-zlevnenych-telefonu/?page=6#preview

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.