Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Retrospektiva nadcházejícího roku 2013 post mortem

Naštěstí rok 2013 v tomto přinesl obrat a začalo se objevovat více notebooků s 1920×1080 či dokonce rozlišeními vyššími. Namátkou třeba MSI GT60 s displejem o rozlišení 2880×1620. To je hezký trend a ještě víc mě snad těší, že roste počet notebooků s displeji typu IPS.

Ovšem ty NTB displeje jsou mizerné. Tragické barevné podání, vysoká odezva 30-50 ms, nízký kontrast 400-600:1, 90-95% gamut ITU-R BT.709. Třeba ty panely v macbook pro made in china vyrobeno LG a Samsungem, Obrazově katastrofa. Třeba zkratku ips používá na své panely LG display, Samsung PLS, Acer Unipac AHVA, Innolux(bývalý Chi mei) AAS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Snad jen ty Sharp "new mode" panely. Ani to neoznačují jako IPS. Jeden z těch panelů koupil ASUS PQ321QE. http://www.prad.de/new/monitore/test/2013/test-asus-pq321q.html
Obrazově naprostá tragédie. Nízké pozorovací úhly, malý kontrast, hnusné barevné podání, vysoká odezva a input lag, regulace intenzity podsvnícení přes PWM. Jednoduše mizerný SHARP panel a mizerná švýcarsko-francouzko italský LCD controller STmicroelectronics. vše jen za 90 000Kč

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

offtopic:

co se zase deje s webem? proc se stranky rozdelili na DIIT.cz a na CDR.cz ??

clanky, ktere jeste pred hodinou byli na diit se presunuli na cdr ... ne ze by mi to teda vadilo, ale na CDR.cz (zatim) neni mozne pridavat komentare do diskuze...

doufam,ze se vse brzy spravi ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Diit i cdr se věnujjí IT tématice, jen někdo musí mít pocit, že má dva weby místo jednoho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale Plho, vždyť už je to tu tak pěkně dlouho. :-)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu hodnocení Haswellu. Na co taktovat? K čemu? V nabídce je dostatečné množství procesorů, takže si zákazník může vybrat.
Haswell mi rozhodně udělal radost spotřebou a výkonem, taktovat jsem měl potřebu někdy v období, kdy se diskety prodávaly po desítkách :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda :-)
286/16MHz taktovana na 25MHz, to bylo delo ...
(My borci jsme ještě menili ten krystal, co mel na staorsti rychlost sbernic tusim a taky systémových hodin, zvuku a vseho...Takze jsem si na zakladni desku dal patici, kde jsem vymenoval 2 krystaly, podle toho, jestli jsem chtěl hrat hry, a nebo například pracovat v textovem editoru Klasik, který v te době umel cca to co dneska Word, akorát při praci obrazkama trvalo klidne par minut, nez to prepocitalo, takze kazde zrychleni bylo dobre :-)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč by lidi i dnes nemohli taktovat? Když někdo to nutkání má. Není to už sice nutnost, ale jako koníček je to zábavné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale to není problém Haswellu, to hodnocení jako by psal nezletilý školák, který má jako nejdůležitější aplikaci měření frekvence CPU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no me moc zabavny neprijde ve windows posunout posuvnikem na vetsi hodnotu ...
a urco bylo zabavnejsi pretocit 486@133 na 486@200 a mit v system shocku nebo magic carpetu vyssi vykon nez kamos s pentiem 100 :) sice u carpetu pri spusteni mel animaci intel pentium, ale 486 ho roznesla na padrt :)) jooo, tehda to bavilo :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tys dal DX5 na 200? tak to klobouk dolů, my plebejci jen honili DX4-100 na 120 :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mel sem desku, bohuzel si fakt uz nevzpomenu co to onehda bylo, ktera me umoznila najumperovat 4x 50mhz ... a grafika tehda byla ati 3d xpression+ 2mb ram :)
jinak na vogons.org jsou topicy i o 486 s 4x 66mhz, celkem zajimave pocteni :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

U bodu 2 píše autor o plichtě, ale skóre uvádí "Trefil : netrefil? 0:1". Naopak v bodě 3 "Nvidia moje očekávání nenaplnila", přitom ale "Trefil : netrefil? 1:1"
Tak nevím, nepodplatil někdo rozhodčího?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.