Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rok 2015 ještě jednou a trochu osobně

...tech duvodu, nez jen "prachy" a "feedback" proc se lidi zajimaji o to, kolik lidi se zajima o jejich vytvor(clanek) je samozrejme vic - je nesmysl zminit jen dva a jeste je cernobile polarizovat...
...ale hlavne chci napsat, ze je nesmysl posuzovat dobry clanek podle toho , kolik lidi ho cte.. ani "prinostnost" clanku podle toho kriteria nelze hodnotit... vsak se podivejte sam: pulka clanku je o Win10 - bez urazky, ale ty clanky by byla zhruba stejne ctene, ikdyby je napsal nekdo jiny, protoze proste WIn10 je tema - a kontroverzni - samo o sobe - uz vubec nezminuju, ze opravdu nevite, kolik lidi si nejaky ten vas clanek o WinX precetlo, a kolik lidi ho jen preletlo ocima, nebo rovnou presli do diskuze, protoze meli potrebu se vyjadrit uz v momente , kdy v nadpisu bylo Windows 10... a stejne tak vase "blogove" clanky - mezi temi "nejctenejsimi" jsou ty nejkontroverznejsi a uz z nadpisu patrne ze jde o vyhraneny postoj - to neni nahoda, je proste samozrejme, ze to pritahne pozornost, ale to vubec nic nerika o kvalite tech clanku a dokonce ani o tom, ze jen proto, ze lidi na to klikaj, je to prinosne a melo by se v tom pokracovat...
.... vemte si Zemana.. ten pravidelne vyrkne ruzne "kontroverzni" veci (a IMHO naprosto cilene) a o zabavu je postarano, mesic se nemluvi o nicem a o nikom jinem, nez vypusti neco dalsiho [a ted zcela vyjimecne a se sebezaprenim nehodnotim obsah tech vyroku] - to prece proboha neni a nemuze byt meritko "uspechu", "hodnoty", ci stimulace vhodneho zajmu..

Neberete to prosim tak, jako ze vase clanky jsou bezcenne a nezajimave.. ale prosim vas nehodnotte jejich kvalitu podle toho kolik lidi na ne klikne a jak dlouha flamewar byla v diskuzi pod nimi a podle toho, kde bylo nejvic zivo delat vic clanku... jasne, je mi jasny, ze se musite snazit, aby se vas web cetl, ale rozvazte za jakou cenu... Aby to neskoncilo jako takovej Blesk o IT... - ctenaru by to jiste melo dost - mozna vic nez ted, ale opravdu to chcete? Nechcete radeji, aby si lide cetli vase odborne clanky nebo recenze nez uvahy typu: "tohle je hnus" ?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"Nechcete radeji, aby si lide cetli vase odborne clanky..."

Tak tenhle me pobavil (bavime-li se o IT).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je těžké hodnotit už jen to, co znamená hodnotný kvalitní článek - co je to dobrá novinářská práce. Žijeme v kapitalizmu a zde je jediné měřítko kvality - peníze. A cena článku pro redakci je v počtu prokliků. Takže čím bulvárnější, provokativnější článek, tím "kvalitnější". Asi je z této věty cítit, že kapitalizmus nemá s kvalitou nic společného. Vzpomeňme jen na technická řešení, která se navzdory svým kvalitám komerčně neprosadila. V současné době tahle situace nemá řešení. V podstatě nám kapitalizmus dává stejné možnosti, jako bývalí komunisté. Můžeme tak maximálně brblat v hospodách u piva. Vlastně pardon, na facebooku a v komentářích a diskuzích na netu.
A ano, tenhle článek jsem vůbec nečetl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoducho o tom, ze kvalita sa dnes nepredava dostatocne na to, aby bola zaujimava pre velkych hracov na trhu(aj medialnom).
Za cias minulych(u nas za komunistov a na zapade za kapitalistov) to predsa bolo trochu ine. Vtedy sa vecsina veci vyrabala ako sa najlepsie na tu dobu vedelo. Dnes nam technologie, rozvoj rozvojovych krajin a dostatok penazi umoznuje vyrabat/kupovat veci s roznou kvalitou.
Kapitalizmus ma s kvalitou nieco spolocne. Kapitalizmus ti vyrobi taku kvalitu aku chces. Socializmus vyrabal take veci a v takej kvalite aku chcel rezim, nie ludia.
Situacia preto ma riesenie. Clovek si dnes ma moznost vybrat a je len na nom, co si vyberie. Vo vecsine pripadov nieje problem najst pozadovanu kvalitu. Vecsina ludi na tu kvalitu ma aj dostatok penazi. To, ze vecsina ludi zabudla co je kvalita, je druha vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednak dnes nežijeme v kapitalismu, ale v sociálním státě (což je takový „socialismus s výtažkem z tržní ekonomiky“).

Ale hlavně, ten popsaný postoj vyžaduje jeden základní předpoklad: Že všichni ostatní jsou méněcenní a o kvalitě rozhoduji já (resp. ten, kdo tyhle soudy pronáší).

V opačném případě je úspěch něčeho definovaný tzv. „hlasováním peněženkou“: Jsou lidi ochotní za to dát tolik, aby se vyplatilo to dělat?
Pokud ne, znamená to, že se na to vyplýtvaly suroviny, ze kterých mohlo být něco užitečnějšího.

„Vzpomeňme jen na technická řešení, která se navzdory svým kvalitám komerčně neprosadila.“
Podle mě to je z velké části taková romantická představa. Typicky se časem zapomene na nevýhody té poražené technologie a zdůrazňují se jen její výhody.

Jako příklad vítězství horší technologie se obvykle omílá VHS vs. Betamax, ale tam se u Betamaxu vidí jen o trochu lepší teoretická kvalita záznamu, ne už to, že to byl nezajímavý rozdíl vyvážený mnohem vyšší cenou a navíc to byl proprietární formát navázaný na jedinou značku (takhle ostatně SONY pohřbilo víc technologií).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby leda. Hlasování peněženkou už dávno neexistuje. Respektive můžeš hlasovat tak maximálně mezi šmejdem a ještě větším šmejdem. Na to stačí monopol, který se dá za prachy beztrestně vytvořit. A pak už jen firma rejžuje na tom, že kvalitní výrobek nikdo nedodá. Chceš konkrétní příklad? Televizní a rozhlasové vysílání. Je rozdělené mezi tři - čtyři "na oko" konkurenty, kteří si v zákulisí jdou na ruku. A výsledek - příšerný obraz i zvuk díky zoufale malým datovým tokům. A jestli nemám pravdu, tak mi řekni, kde se dá na českém trhu koupit kvalitní příjem TV a rádia, bez ohledu na cenu.
A takových příkladů jsou spousty. Vlastně většina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste ten systém špatně pochopil. Hlasování peněženkou znamená, že když se vám to nelíbí tak to nekoupíte (neobjednáte službu). Já třeba televizi vůbec neprovozuji, takže hlas je jasný, nedostanou nic.

A pak je tu problém monopolů, což je opak tržního prostředí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale nepochopil jsem špatně systém. Jen je něco jiného ideologie a něco jiného praxe. V podstatě se shodneme. Na spoustu věcí je "monopol", protože umožňuje vyrábět a prodávat šmejdy. A tak se každý výrobce rád přidá. A nelze hlasovat způsobem - nelíbí se mi, nekoupím. Spoustu věcí prostě kupovat musíte. I když to "musíte" třeba znamená, že když se chci občas kouknout v telce na tenis, no tak budu koukat na mizerný obraz. A výše mého konta v bance na tom nic nezmění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Haha tak jiny priklad: mobilni operatori v CR, jsou tri (virtualy pocitat nemuzete bo polovina z nich jsou jed dcerinky tech trech a zbytek stejne nema sanci nabidnout lepsi ceny bo infrastruktura je v rukou tech tri). Je to stejna pakaz (u nas jeste zesilena neschopnosti a neochotou je nejak poradne regulovat - ale to neni chyba jenCTU, to je "české špecifíkum" - dbát na doslovnost zákona at je sebeabsurdnejsi a sebedebilnejsi.)
Tihle tri maj de fato oligopol; ceny jsou kdyz ne primo, tak neprimo dohodnute - zadna konkurence tu neni. (A prosim nerikejte nic o tom, ze vy mate firemni ucet a tak to mate za desetnik - o tom to neni, jde o koncoveho uzivatele, ne o dalsi mocensky subjekt (coz bohata firma - nikoliv lide! - je)

Nebo banky... jiste trochu to v poslednich letech v CR roztalo, ale porad je to (a to celosvetove) v podstate oligopol - kazdy si nemuze zalozit banku a poskytovat bankovni sluzby - banky dokonce maji zvlastni vysadu oproti jinym podniaktelum, kteri - na prvni pohled - pokytuji totozne sluzby (nejde jen o to, ze pokud jsou bohate, tak je jisti stat nebo jen o to, ze na bankovni transakce plati nizsi ci zadne dane nebo o to, ze kdyz zkrachuji, tak v podstate neni koho pohnat k odpovednosti) - ale samotny PUVODNI smysl bank dnesni banky neplni - tj. USCHOVATE si u nich SVE penize/zlato/cenosti a ony vam je HLIDAJI za poplateky.. Ne, poplatek vybiraji , ale s vasimi penezi si delaji, co chteji - investuji, prosustruji, plati dividendy no a kdyz se to letadlo zriti, jste v haji vy, ne banky nebo jejich manazeri. Kdyz si zrizujete ucet musite VY jim dat spoustu osobnich a duvernych udaju, zatimco onji vam neposkytnou nic, jeste si vedou (v jakyckoliv jinych odvetvich nelegalni) seznamy svych klientu a sdileji je. A kdyz si chcete SVE penize vybrat tak jeste platite polatky (a pokdu je to vic, musite dat vedet dopredu, navic banka muze kdykoliv platbu pozastavit atd.)
(pozn.: bankovni uschova neni to same - nemuzete, tak jak v dobe Templaru, penize na jednom miste ulozit, abyste je v jinem vybrali)

A ted to nejdulezitejsi: zadne : "kdyz se vam to nelibi, tak to nepouzivejte" zde neni mozne - jste k tomu donuceni ostatnimi: lidmi, firmami, zamestnavateli, a co vic samotny stat vas NUTI do tohoto nepruheldneho letadla soukromych firem - proste musite mit bankovni ucet a mobilni cislo, jinak jste spodina spolecnosti - prinejmensim se tak na vas vestina a stat kouka jedna podle to ho s vami

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všech těch deset článků jde rozdělit do pouhých dvou skupin.
1) Zarytý Linuxák podjebává do Windows 10 ( 1,3,5,9,10 ) ... což samo o sobě přitáhne pozornost, protože jakkoli je to článek o ničem, nebo se na tohle téma v danou chvíli píše "všude", tak je to téma které táhne ... ale to není zásluha autora článku, nýbrž samotného nepodarklu, v tomto případě Windows 10.
2) Objevil jsem ameriku ( 6, 7 ), Jak jsem se chtěl blejsknout jak jsem COOL a Underground ( 2,4,8 ). Prostě o tom jak někdo nacpe k Celeronu herní grafiku, nebo se vážně zabývá dumbphonem v roce 2015 si nelze nepřečíst :-D
No a že na článek o tom jak se zbavit Facebooku ( 100 X ) přicházeli lidi právě z Facebooku možná vypadá fakt divně, ale je to celkem logické. Už jste někdo někdy viděl, že by se článkem na téma "jak se odnaučit kouřit" zabýval primárně někdo jiný, než kuřák, který stejně ví, že je závislák, ale pořád v něm hlodá myšlenka "co kdyby"? Blbiny prostě táhnou a mají čtenost a je jen plusem a devizou, když to někdo dokáže "hodit na papír" a zůročit tak svůj um. Ale joo, jasně i takové články jsou třeba, bez nich by to bylo všechno takové hodně sterilní a vážné :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na své práci postupem let mám stále větší perverzní pobavení z toho, jak "perfektně mě mají přečteného" lidé, kteří mě nikdy v životě ani neviděli. To se pak třeba dozvím, že jsem zarytý linuxák či že chci být cool a underground. Opravdu velice vtipné a zábavné, děkuji za pobavení nad dopolední kávou :-)...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Pravdepodobne skoro ziaden z citatelov Vas osobne nepozna a ani Vase dalsie vlastnosti, zaujmy atd. Na druhu stranu tym ze pisete a nejakym sposobom sa prezentujete, tak si o Vas ludia robia mienku ktoru ale vy vytvarate. A toto je ta dovojaka tvar medii, umoznuju vytvorit si obraz o cloveku ktory ale moze byt totalne odlisny od reality. Je ale potom alibisticke tvrdit ze vy za to nemozete alebo to nieje pravda pretoze ten obraz vytvarate do velkej mieri prave vy. Casto pisete prave ako zaryty linuxak, totalny odporca Applu atd., a takto Vas potom ludia vnimaju, alebo mozu vnimat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není zač, rád jsem Vám udělal radost. Mi je naprosto jasné, že Vám, to asi jasné nebude, proč Vás vidím jako zarytého Linuxáka (a protio tomu vůbec nic nemám, jsem rád že nemusím číst pořád dokola jen to hýkání blahem nad Microsoftími produkty, když je naprosto evidentní, že nefungují) když kde můžete o Linuxu píšete a výslovně uvádíte, že Vám narozdíl od Windows vyhovuje (to asi taky popřete, ale já bych to na Vašem místě nedělal :-D) . Halt prostě každý přemýšlíme jinak no. Mi je naprosto jasné, že Vy když si například přečtete článek někoho, kdo striktně, ba téměř militantně obhajuje veganskou stravu, tak si ho v duchu vlastní logiky představíte jako 140ti kilového bourače masa na jatkách, ale lidi prostě myslí jinak no, nepotřebují ho znát osobně, aby se dovtípili že to bude vycmrndlý pojídač otrub, tak to prostě je. A s tím COOL a Underground jsem to opravdu nenapsal přesně. Trefnější by byl termín Extravagantní, to je ono. Někdo halt ve jménu extravagance nosí brýle čočkama dozadu, kalhoty kapsama dopředu a někdo halt dělá HW psí kusy jako Vy. Stádečko se chce bavit a tyhlety excesy vyhledává, to vidíte všude kolem sebe ne ... nejprodávanější je bulvár, nejsledovanější v TV je bulvár, tak co je na tomhle komu nejasného. Napadlo Vás třeba, proč mezi těmi deseti nejčtenějšími články (a mě by zajímalo, na kterém místě se až umístil první z nich) není ani jeden z ranku, kde jste fakt kovaný, kde jste skutečně doma, kde píšete opravdu zajímavě a kdyby byl skutečný zájem, tak se může čtenář hodně dovědět a poučit, tedy o "fotografii"? No protože v době, kdy se TELEFON vybírá podle toho jak FOTÍ, ale hlavně z toho článku není cítit žádná "senzace" které by telefonista - fotograf, alespoň rámcově rozuměl, to je celé ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa toho příspěvku není v tom co jste nebo nejste, ale proč mají ty články takovou čtenost a to myslím trefil přesně. Chápu, že se Vám to nelíbí a snažíte se ho shodit, ale zkuste se nad tím zamyslet.

P.S. Některé Vaše články tak opravdu mohou působit a ty uvedené dokonce už v nadpisu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý deň,
je zvláštne ako z Vášho pomyselne osvieteného ega vidíte presne pohnútky pána Ježeka. V tomto prípade by podľa mňa zdvihnutý prst od autora článku bol na mieste.
To, že pán Ježek vám predostiera fakty a vy si z nich vyvodzujete vlastné závery, je Váš problém. Predpokladám, že pán Ježek má tiež rodinu, ktorú potrebuje živiť. Všetci farizeji, ktorí tu vykrikujú o tom, ako témy vyberá podľa aktuálneho trendu a tiež, že vlastne čítanosť článku nie je daná kvalitou autora ako žurnalistu ale témou ako takou, sú podľa mňa úplne mimo.
Nie je snáď schopnosť vybrať zaujímavú tému a podať ju kvalitným spôsobom (bez ohľadu na to, či jej dáte nálepku kontroverzná) známkou dobrého novinára?
Pán Ježek je dôvod, pre ktorý diit.cz denne navštevujem. A aby bolo jasné, vo svojom odbore (žurnalistika) je profesionál a prispieva k čítanosti portálu, ktorý by pri dnešnej konkurencii bol bez neho schopný zaujať len zlomok čitateľov.
Na záver dodám, že som pána Ježeka nikdy nestretol a nie sme nijako (rodinne ani majetkovo) prepojení :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

napsal jste to sice dojemně, ale apsolutně mimo téma. Nevím, proč bych si po přečtení čehokoli neměl udělat vlastní názor, vlastní závěr, proto snad čtu ne, abych si na věci dělal názor. Rozumím tomu, že ne každému je to po chuti, když někdo není členem stádečka které tupě kýve, ale to je zase prozměnu Váš problém ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý deň,

kto si myslíte, že ste, že si tu takto dovoľujete vyvyšovať sa nad iných? Uvedomujete si, že túto konfrontáciu ste vyprovokoval Vy sám, keď ste tu autora (a teraz aj mňa) išli poučovať o tom, ako sa vlastne veci majú?

K tej slobode prejavu, kľudne si tu vyjadrujte svoj názor, mne je ukradnutý. Je mi Vás úprimne ľúto preto, že nedokážete rozoznať fakty od Vašich vlastných interpretácii, ktoré sa tu ako fakty snažíte prezentovať.

Nie ste náhodou Vy sám človek, ktorý sa pri náznaku konfrontácie snaží druhého potopiť nálepkami (členem stádečka které tupě kýve)? Necítite sa vnútri trochu neisto? Nepotrebujete pomoc?

Ja som svoj názor už raz vyjadril, a áno, pochopili ste to správne, vzťahoval sa aj na Vás.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oh, máte toho mnoho na srdci, takže postupně.
Myslím si, že jsem čtenář a účastník diskusí jako každý jiný a uvědomuji si riziko, že mohu být tu pochopen a tu zase ne. Jsem zodpovědný za to co napíšu, ne za to jak to Vy pochopíte, je mi líto ale s tím já nic dělat nemohu, je to, opakuji, čistě Váš osobní problém.

Když je Vám můj názor ukradený, tak vůbec nechápu proč na mě reagujete :-D Nezlobte se, ale pomoc potřebujete spíše Vy, já jsem úplně vpohodě :-D Svůj názor jste sice vyjádřil, ale úplně na něco jiného než o čem je řeč. Pokud máte něco ke mě, napiště mi mail a nesviňte debatu OT příspěvkama, jednoduché jak 1 + 1 :-D

A ve třetém bodě jste uhodil hřebíčkem do hlavičky. Cítím se velmi nejistě, když vidím, že řeč je o voze a stádečko mele o voze. To právě nastává chvíle, kdy je cestou nejmenšího odporu "druhého potopiť" tím, že nazvu věci pravým jménem, to jediné jste pochopil většinově správně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Závisť je zlá vlastnosť..."napiště mi mail a nesviňte debatu OT příspěvkama, jednoduché jak 1 + 1 :-D" Skúste to aplikovať sám na seba vo vzťahu k pánovi Ježekovi.

"Jsem zodpovědný za to co napíšu, ne za to jak to Vy pochopíte, je mi líto ale s tím já nic dělat nemohu, je to, opakuji, čistě Váš osobní problém." Ditto (viď môj predošlý komentár vyššie).

"Blbiny prostě táhnou a mají čtenost" ...predpokladám, že ten, kto tu objektívne zhodnotí, čo sú blbiny, ste Vy sám.

To, že je mi Váš arogantný názor ukradnutý, ešte neznamená, že sa tu od Vás nechám urážať a nezareagujem na Vaše zakomplexované pripomienky. Ja Vám len dávam vypiť trochu z Vašej vlastnej medicíny - nemali by ste s tým mať problém, keďže ste podobne manipulatívne reagovali na blog pána Ježeka.

Holt, nie ste až taký lúmen, aby ste si tu beztrestne mohli dovoliť poučovať autora článku o veciach, o ktorých očividne nemáte páru (to je zasa môj osobný názor, na ktorý mám ako diskutujúci právo).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, výborně, tak jste se vykecal, ulevil si, všem jste předvedl jaký jste trouba a teď buď něco k věci a nebo k mé osobě, ale MAILEM, umíte to pochopit, nebo to potřebujete vysvětlit ještě víc idiotfest? Ty teenagerské nesmysly o zakomplexovanosti, o potřebě pomoci o urážení a já nevím co všechno jste tady ještě zmínil, si nechte někam do pionýra, na netu s tím už jednak nikoho nedojmete a druhak tady nejme od toho abychm řešili Freudovský pacifistický komplex (to ale nevíte co je, takže neřešte). Pan Ježek se vyjádřil SÁM a naprosto JASNĚ k tomu co si o mém příspěvku myslí, on nepotřebuje nějakého ufňukánka, co tady bude do mě bušit pěstičkama a kidat OT bláboly, CHÁPETE TO? :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Noo, sláva ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct - pěkný shrnutí Davide. Mně osobně dalo víc než VIP článek, i když jsem si v něm místy hezky početl.

Co si budeme povídat - je to tak, že bulvár táhne (a Windows 10 jsou bulvár, protože ho tak Microsoft udělal). Kdybych chtěl vydělávat výhradně na článcích, tak dělám jen bulvár a pro jistotu v něm zakážu diskuze - nepotřebovalo by je to :). Klidně bych ze sebe udělal něco jako IT verzi Ládi Hrušky (ostatně někdy se mi to i povede, ale to dávám spíš na svůj G+ profil než sem ;), protože si lidi ty kraviny budou rádi číst už proto, že „hele, co ten vůl zase vyplodil, to nemůže myslet vážně“.
Proč to neudělám? Ze dvou důvodů. Jednak to není úplně můj šálek kávy (ale jak o tom tak přemýšlím… ;-) a jednak na to není čas. Nemůžu říct, že bych se ve stávajícím zaměstnání nějak předřel (rozhodně méně než v CDR/DIIT a za úplně jiné prachy ;), ale tolik času na to, abych táhl nějaký IT prdelweb, fakt nemám :).

Takže zůstanu u toho, že občas něco vyplodím tady (když bude co) a budu sledovat, jestli to lidi čtou. To je tak vše :).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Trochu se v tvé reakci ztrácím WIFTe :-). Já si třeba nemyslím, že by Windows 10 byly bulvární téma. Je to regulérní téma, které zkrátka obsahuje spoustu negativních jevů, které desítky přinesly, ale myslím že články o Windows 10 by byly na špici i kdyby ten systém byl čistým nástupcem W7 bez věcí typu onoho odesílání dat směrem ven. Láďu Hrušku bych do toho netahal, uvědom si kde skončil (ve výprodeji za 19Kč nebo tak nějak, stejně jako ty další "kuchařky" z novy). Ale jestli chápu pointu, tak ani já se nehodlám vydat směrem, kdy budu cíleně psát jen věci co dělají čtenost, nebo mají extrémně dobrý ohlas v diskusi. Ono i řekněme takový článek o NetBSD, který má mizernou čtenost a prakticky nulovou diskusi, ale o kterém se mi někde jinde o X týdnů poté zmíní někdo, jehož názoru si cením, zkrátka pro mě smysl má. Na psaní čistě jen a pouze o Microsoftu, Applu, Adobe a dalších gigantech, za okázalého pomíjení alternativ či záměrného zkreslování aby z toho vyšly špatně, jsou tu jiné servery...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, není to desítkama. Je to Microsoftem :). Nicméně si myslím, že kdyby Windows 10 byly systém, který dělá, co má, nedělá, co uživatel nechce, a prostě fungoval a byl důstojným nástupcem Windows XP, nedělal by takové čtenosti jako systém, který Microsoft vnucuje lidem jak krmivo pro výrobu foie gras a o kterém se na každém rohu dočteme, že šmíruje své uživatele :). Ano, dělal by vysoké čtenosti, ale myslím, že ne tak vysoké. Samozřejmě mluvím o něčem, co se už blíží jemným nuancím, sem tam nějaké procento - takže to vlastně nehraje tak moc roli ;).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"a Windows 10 jsou bulvár, protože ho tak Microsoft udělal" ... tohle je stejně fatální a historická věta WIFTe, jako "Jo jo, pořád se něco děje" :-D V pár slovech dokonale vystižená podstata. +100 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výborný článek Pane Ježek , jako taková symbolická stěrka směrem do výlevky, jak už tady píše Mr. WIFT, Windows je komerční systém, všude je na očích, v našem podvědomí, másáž mozku od mala, s tím se asi nic neudělá. Microsoft ukáže, uživatel to odkejve (ba co ani to ne!!) a udělá. Pochvala za fotku v článku :D .Pánové děláte to správně, nikde jinde na webu nenajdu články v kterých si rád počtu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych vám pane Ježek řekl jenom jedno ...

Technické/technologické informace (narážím na málo čtené články) tu zajímaly spoustu lidí ... jenže od té doby co jste tu převážným autorem vy a kvalita objektivních článků a reportáží spadla na úroveň soukromého blogu zapšklého novináře co si kupuje jen levné věci (pro ti tomu že si je kupujete nic nemám - taky koukám na cenu) , tak si spousta lidí zajde raději rovnou na zdrojové zahraniční servery ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímal zdroj této statistiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsem v koutě ... je to můj osobní názor, který vychází jak z mého pocitu, tak z diskuse s mými kamarády/kolegy, kterí tento server navšťěvují dlouhá léta (já sem chodím max 7-8 let)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja se hlasim taky k tomu, ze nejradeji ctu odborne zamerene clanky o architekture CPU/GPU, cetl jsem i ty o zdrojich (ktere pro me byly zaroven jakymsi vzdelavanim, bo tam se necitim byt nejak obzvlast zavecenym:-), ctu i zdejsi recenze na fotopristroje, ikdyz mi tematicky nejsou tak blizke...
Jasne taky si rad prectu nejakej nazor... ale to beru jako oddychovku (proste neco k cemu slouzily krizovky v papirovych novinach)... pokud toho zacne bejt moc a vic nez tech odbornych a na cas i znalosti autora narocnych clanku, prestava me to bavit... taky uz pomalu zacinam koukat po zahranicnich zdrojich (brani tomu jen ma lenost a konzervativismus ve zvycich). Proste pro me jsou hlavnim lakadlem tohoto webu veci jako rozbory architektury, vysvetleni technologii, podrobne a fundovane recenze.. pokud se to bude dale omezovat (a budou prevazovat jen blogy nebo noticky o tom, ktery vyrobce zrovna na trh uvadi grafiku s modrejsim chladicem nez ten ze vcerejska), nebudu mit duvod sem chodit... - Jste ted uz v podstate jediny cesky hw web, ktery navstivim vic jak jednou tydne... Ty ostatni mi uz nestoji za to, abych sledoval, ikdyz sem tam na ne mrknu (v ramci prokrastinace), a pujdete-li jeste hloub cestou: vic kontroverze, vic flamewar, vic "uvah" , jinymi slovy vic tlachani, tak se pro me taky stanete jen odpocinkovym webem jen na ukraceni casu a rozptyleni..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

100% souhlas ... a ne jen já ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel musím souhlasit s kolegy čtenáři. Na CDR, DIIT sice chodím pravidelně, ale možná spíš ze setrvačnosti, doufaje, že tu najdu nějaký článek kvality/podrobnosti toho, co tu bylo dřív. Nejdraši mám články od WIFTa, který toho ale píše poslední dobou strašně málo. Např. mě strašně mrzí, že tu není test blu-ray M-DISC médií. Přijde mi to jako jediná smysluplná možnost zálohování na optická média, ale bohužel reálných zkušeností je jak šafránu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediná možnost, jak takovej test vyrobit, je nakoupit média a vypalovačku. Že bych udělal crowdfunding? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, vtip je v tom, že ten odpočinkový web často dokáže vydělat víc než ten odborně zaměřený ;-).

Měl jsem to s tou statistikou podobně - odkaz na „já a mí známí“ je nejsnazší možný a taky k němu občas spadnu. Je dobré si uvědomit, jestli odrážím to gró společnosti, jestli jsem ten (mám pro ně speciální označení) <em>Adam</em>, kvůli němuž máme ve vládě to, co tam máme, a tedy jestli zrovna statistika typu „já a mí známí“ je nějakým způsobem relevantní. Je jasné, že „mí známí“ budou obvykle sdílet mé názory a že se asi nebudu moc kamarádit s Bohušovými příznivci, takže jejich názory nebudou zapadat do mé statistiky „já a mí známí“. Ale když se na to zkusím podívat očima <em>Adama</em>, tak si myslím, že ten odborně zaměřený web je spíš pro užší skupinku lidí než ten oddychový. A co si budeme povídat, v dobách starého CDRka měli k internetu blíž právě ti odborníci, resp. ti, kteří šli po té odbornosti, takže tvořili většinovou skladbu. Dneska je internet silně konzumní záležitost, jako TV, tak snad jen zaplaťpámbu za to, že na internetu se dá ještě vybírat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ano s tym sa neda nez suhlasit.Bez dostatocnej vzroky sa tazko argumentuje. Internet dal slobodu prejavu masam a Facebook to doviedol do dokonalosti/extremu (zalezi ako sa kto na to pozera). Otazne je ci to je prinosom ze sa moze masa vyjadrit (ked casto nema k comu a nema co povedat), ci casom nezistime ze to skor bolo na skodu a prirodzena technicka, vedomostna bariera napomahala nepriamo kvalite. Aby sa nam casom nestalo ze hladanie informacii na webe bude nadavka a ak v nejakom odbornom clanku budu ako zdroje webove stranky tak uz za moc doborny povazovany nedbude. A to mal byt internet lacnym zdrojom vedomosti, kdezto teraz to uz vyzera ze je to skor zamorena zumpa vylevov, exhibiocionizmu a casto krat aj pomatenych nazorov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však je mi jasne, ze povrchnost a jednoduchost vydelava, tak to bylo, je a bude.. staci se podvat na nektere politiky, firmy, filmy, hudbu atd... Je na kazdem jak se s tim popasuje jak jako konzument, tak i jako producent.. Nepochybuju, ze kdyz byste zaradili vice bulvarnich novinek, najali nekoho, kdo by psal aspon jeden clanek denne o apple, pujcili si nekoho jako Docekal , ktery by psal clanek denne o facebooku, hned by byla vetsi ctenost... Je na vas jestli chcete mit vic ctenaru, nebo ctenare, co premysleji.. Idnes nebo Novinky cte taky o dost vic lidi nez Hlidacipes nebo Neovlivni....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a to je právě problém .. někteří z nás mají tenhle web v paměti spíš jako odborný ... takže jsme nuceni hledat náhradu.... já třeba celej den pracuju v angličtině a prostě mě už pak nebaví i číst v angličtině takže chci jít na český/slovenský web ... ale je jich čím dál míň (rozuměj nula).
A když se chytnu i "toho co máme ve vládě" ... já nechci žít v zemi kde je všechno socialistický, naoko, bulvární, bagatelizující ... super jestli to vydělává tak je to určitě bezva, ale až budou bagetelizovat všichni tak přestane být uplně jedno jaký byl výdělek, protože budeme shánět chleba, kterej ještě zbagatelizovanej nebyl jinak totiž chcípneme hlady :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu druhému odstavci. Doporučoval bych hledat jinou planetu, na této žádná dostatečně ideální země není (i když si to mnoho lidí co moc necestují myslí).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem tak úplně vyhraněný, ale vzásadě s Vámi nelze nesouhlasit ...
A jen tak mimochodem, na plusy a mínusy nereflektuji, protože je mi úplně jasné jakým zúůsobem se udfělují ... "kdo nechčije snámí, chčije proti nám, tečka" ... a tohohle jsem si užil dost před listopadem :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Důležité hlavně je, že píšete o tématech které vás zaujmou, i když třeba krátce nebo i kontroverzně a ne o tom co editor rozhodl, že dnes musí být a tak o tom někdo naškrábe nějaký copy-paste pahýl bez přidané hodnoty, bez emoce, prostě 50 slov. Lidi si vždycky v diskusi budou stěžovat, lidi už jsou takoví, zvláště když mohou nechat mluvit své alter ego, kde nehrozí nějaká riziková (případně fyzická) kontrakce.

Já jsem třeba rád za články o Linuxu a BSD ač jsem doma půl na půl na Windows a Apple. Nicméně na jednom disku mám na hraní i Linux a občas, když čas dovolí, si s tím pohraji (i když už to není taková sranda jako dříve, třeba Ubuntu prostě funguje). Takové články mi pomáhají být v obraze i když nejsem insider, takže když pak po něčem pátrám, nejsem úplně mimo a alespoň vím co hledat. Nebo když se někdo ptá po alternativně, nejsem za troubu, co za alternativu Windows pro babičku pro surfování považuje Windows.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsem četl letos úplně vše, takže výchylky čtenosti nedělám. CDR i DIIT mám rád a čtu je raději, než třeba PCTuning...

Docela bych uvítal návrat ke kořenům - retro test CD/DVD médií
Ostatně neměl by být problém vzít 3druhy nejprodávanějších médií dnes a podrobit je testu (CD i DVD)
A taky by šlo vzít nějakou Hi tech palírnu a srovnat s historickými výsledky, protože vlastně netušíme, jak to dnes za ty 3-4stovky pálí...

PS: IT je dneska tak spotřební věc, že číst a psát o ní ztrácí smysl (dřív to byl koníček jako lepení modelů) a většina co se napíše je do nějaké míry PR.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tos mi připomněl, že jsem zrovinka nedávno spravoval jeden soudobý CD přehrávač (a jeden nový kupoval) a zkoušel jsem na něm (na nich) stará média, co to snese přehrát (GigaRec 1,3×, overburning apod... ;). Především jsem ale byl překvapený tím, jak je dnes řešen pohyb optické hlavy - pár ozubených koleček a běžný motůrek na orientační pohyb, zbytek dorovná pohyb čočkou :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla by fotka?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně budu rád, pokud tento rok bude stejný či větší nášup podobných článků. Držím palce a přeju dobré nervy!

Dle mě se dá na "kvalitě názoru/článku" Davida Ježka pohlížet i v diskusi v hodnocené od čtenářů. Znaménka a počty jsou jasně rozlišitelné...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to tu jako Maškarní bál slavných postav RPG :D. Buď čistý klaďasové nebo hamtáci :D. Pokud nepočítáte zaklínače tedy :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No chválabohu, že jsou pořád ještě lidé, co považují za klaďase právě toho, co ho zbytek stáda nenávidí a ještě to umí logicky obhájit a obráceně :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S těmi ovcemi opatrně. :-) Většinou to bývá tak, že příslušníci jednoho stáda považují za stádo skupinu názorově nekompatibilní nebo protichůdnou a naopak. Vše je jen úhel pohledu, při širším nadhledu to pak může být vyloženě zábavné, při detailnějším zkoumání naopak smutné v tom jak si lidé zazdívají své limitované horizonty do pevných pozic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne pobavila ta fotka ;-)
Za mne palec uz jen za ni :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty kouříš, Davide? :o Docela jsi mne zklamal... :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.