Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Měsíc s ASUS VivoTab RT aneb Mé první setkání s Windows RT

Hm tablet samozřejmě není notebook, ale 2 porty USB považuji za minimum i u tabletu.

//Edit redakce: smazána off-topic část příspěvku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já VivoRT používám už asi půl roku a jsem naprosto spokojen (ale pozor - nemám aktualizováno na verzi 8.1, ale zůstávám na 8.0, kvůli jailbreaku). Můžu si psát aplikace v C#, ty po breaku fungují a nějaké vykompilované pro RT.
Výdrž baterie je ale fantastická. Na to nemá žádný atom. Svižnost systému je také parádní (protože se RT jen tak "nezasviní" staženýma věcma z netu (nejsou pro ARM :D)) a chuť psát viry pro okrajovou platformu také nejsou. Pro zbytek funguje RDP (a na 3G je to funkční :) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

stisk VOL-+ najednou by slo pouzit na MUTE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tím odkládáním "propriet" na hajzlíku mě WIFT dostal. Položit si smartphone na kliku je v poho, ale tablet na zem ne, protože by se mohl poškrábat? To mě fakt dostalo. :-))))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já nosím svůj telefon v takové černé silikogumové ochranné šp**ce, které jsem koupil v Číně za 84 Kč vč. poštovného tři, takže tomu se nestane nic, i kdybych ho dal na zem (kam ho nedávám ;). A nevím, jestli bych si něco takového pořídil i na tablet, kdybych nějaký vlastnil (ostatně ono i na tom mobilu to na těch delších stranách lehounce plandá, na větším tabletu by něco takového možná ani nedrželo). Jo, musel bych mít nějaký dedikovaný ochranný futrál, jako má třeba Amazon pro Kindly (jenže to je trošku jiná cenová kategorie, to nestojí 8 pětek tři kusy ;). Pak bych se toho nejspíš nebál.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou daný problém pojmenoval naprosto trefně, též mě pronásledoval. Do momentu, než jsem od číňana pořídil ochranný obal v provedení imitace kůže. A je pokoj.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V současnosti se mi zdají WinRT úplně zbytečná. Intel už má x86 procesory, které jsou vhodné i do tabletů. Naopak se mi velice líbí myšlenka, že bych měl 8" tablet s plnohodnotnými Windows, ke kterému v případě potřeby připojím klávesnici, monitor a mám normální PC.
Podle mého názoru tudy vede cesta :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I s takovým jsem si již hrál, článek bude (až bude ;) a bude i srovnání s VivoTab RT.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak. Však i WIFT píše, že bude následovat "test" x86 varianty. Za sebe můžu říct, že s 10.1" Bay Trail tabletem jsem stihl nasbírat nějaké praktické zkušenosti a předčil má očekávání, je hodně fajn. Bay Trail Atom výkonný, úsporný, Win 8.1 mi vyhovují. Jinak WiFi má též připojenu přes SDIO a dotykovou vrstvu přes I2C. SecureBoot lze vypnout, ve Win pak cokoli jako na běžném systému.

Negativa:
- Aktuální nabídka Metro aplikací v Marketu má určitě rezervy, zatím je to docela slabota.
- Nechápu chybějící kontrolu kvality některých výrobců-montážníků, v mém případě první dva nové tablety trpěly specifickými vadami, třetí kus rozhodne.
- Zbytečně poddimenzované některé parametry, 4GB RAM by bylo na místě, USB3 port běžně není vyvedený, 32GB eMMC úložiště u základních modelu je úlet - pro uživatele zbude ve výchozím stavu ~10GB, se zbytkem zatočí GB vs GiB, Windows instalace a recovery oddíly. 64GB varianta je na tom už přijatelněji, zbude volných ~34GB.

EDIT: já než to napíšu.... ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už prosímtě nic nepiš, nebo nebudu mít co vydat ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, zbytek si nechám do diskuze pod budoucí článek ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.