Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Syndrom „Who cares?“

Pane Ježku. Nastudujte si postmodernu nebo alespoň nějaké moderní sociology , např. nedávno zemřelého pana Baumana a jeho pojem "tekuté modernity". Pak se nebudete takto naivně pozastavovat nad věcmi typu, že nám to tu upadá, vše i mezilidské vztahy jsou redukovány na uspokojení krátkodobých potřeb a firmy se už ani nepokoušejí předstírat nějakou moralitu. Ne, že byste neměl pravdu, ale ono se to děje již docela dlouho, jen většina entuziastů v postkomunistických zemích se stále děsí při představě toho, že jsme po listopadu naskočili jen z jedné mizérie do jiné. Přeci po špatném musí zaručeně následovat dobré, jako v pohádkách že? Odpověď již tušíte. Bohužel máme tu nevýhodu, že nejsme ani po více než 20ti letech na tento nový svět zvyklí a stále jen čekáme že se zlepší, narozdíl od těch kteří socialismus nezažili a místo vyčkávání sami jednají. Držím palce s Vaším dalším hledáním štěstí a výzkumem toho co je na tomto světě špatně. Jen čistě ze zvědavosti mě zajímá k čemu dospějete, takže se těším na Váš další post

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já musím s autorem souhlasit. Jak řekl už před pár lety můj šéf " líp už bylo ". Ve světě kde je zisk až na prvním místě a vše se mu musí podřídit + heslo sežer nebo budeš sežrán ani nemůže dojít k obratu k lepšímu. Silně mi to připomíná historii a nakonec pád říše Římské. Tento systém je předem odsouzen k záhubě a příčinnou nebude žádná revoluce, dojde k tomu jakousi vnitřní autodestrukcí. Otázka zní co pak z nastalého chaosu vzejde.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Dobra je treba studie Stehovani narodu od Jarmily Bednarikove, kde mimo jine autorka jasne ukazuje, jak upadek Rimske rise sel v ruku v ruce s narustajici byrokracii. Jednoduse uz bylo v Rime (nemysleno mesto, ale stat) tolik uredniku, ze si stat na jejich zivot musel pujcovat. Myslim, ze podivame-li se na EU na pocty uredniku nejen v Bruselu a na stehovani muslimskych imigrantu, tak myslim ze ta analogie je v podstate dokonala.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Paní Bednaříková zřejmě má zřejmě odpovědi na všechny historické otázky. :-) Možná by světovým historikům měla pomoci, protože ti se na okolnostech a příčinách zániku římské říše ještě ani zdaleka neshodli. :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pochopitelně faktorů bylo vícero ale tento je zřejmě dominantní. Systém říše byl velice robustní takže říšská byrokracie zvládla i několik slabých císarů za sebou. Jenže když je společnost státu rozklížená a bohatí nejsou schopni uvolnit peníze ani na ochranu státu tak to dobře dopadnout nemůže. Kritickým faktorem byl příchod spousty svobodných lidí kteří se chamtivou byrokracií a patricii nechtěli nechat zotročit. Ve výsledku byla ve státě spousta nevolníků plus příchozí kmeny které se otroctví vzpírali. A bohatství které to vše drželo pohromadě prostě buď zmizelo nebo na něm seděli bohatí patriciové. V principu to je stejný systém jako dnes kdy Západ prosperuje z rabování zdrojů slabších států. A ty zdroje se krutě ztenčili nebo na nich sedí už někdo jiný taky mocný s JZ. Jakmile zmizí či budou spotřebovány zbytky tak dojde buď k válce když si vedení Západu bude myslet že má dobrou šanci nebo, což je pravděpodobnější k vyhnívání co probíhá nyní. A až dojde na dřeň tak se celý multikulti bez peněz co ho pohání rozpadne. Řím byl vlastně prvním superstátem co tohle provozoval - a dopadlo to tak že se společnost odcizila a vznikl rasismus tak jak ho známe ze středověku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

My máme rádi jednoduchý svět plný jednoduchých příměrů, hlavně těch, co se nám jaksi hodí přesně do našeho jednoduchého vidění světa... :o) Já si například nevím rady se zprávou, že Británie si po úspěšném brexitu bude muset najmou zhruba 30 000 nových úředníků, dává to smysl? :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ta zprava bude urcite od pratel EU a neni urcena Britum, ale lidem v EU, aby je snad nenapadla nejaka zvrhla myslenka, ze by se na EU mohli vysrat taky!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pád říše Římské nemá smysl v podmínkách dnešní doby, resp. lze aplikovat max. na Jižní Ameriku a jihovýchodní Asii. Řím neměl New York, Londýn, Peking a Moskvu jako konkurenty. Imigranti jsou jen součást mocenské hry, která je zcela jistě pro někoho výhodná. Řím neměl s kým mocensky soutěžit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale má. Řím skončil proto, že občané říše Římské ztratili sounáležitost se státem a jejich loajalita se začala blížit k nule. Pokud jde o naturalizované obyvatelstvo z dobytých území, tak tam to bylo ještě horší. To byla spíše již pátá kolona v říši. Kdybyste dnes udělal průzkum kolik lidí by bylo ochotno bojovat za tuto zemi, tak by jste se zděsil. Hláška ani omylem je častější než by člověk byl ochoten skousnout. Mohl by jste je sice donutit zákonem o branné moci a však já bych nechtěl velet jednotce kde třeba cca 30-40% jsou lidé z donucení, protože otočit se svým vojákům v boji zády by byl nerozum. Morálka a hodnoty co tvoří stát jdou do řitního otvoru. Jedni říkají stát na mne kálí a já kálím na stát, další říkají je mi jedno komu patří firma kde pracuji, hlavně že mne platí a pokračují, je mi jedno kdo mi vládne pokud mám co žrát a kde spát. Víte proč tomu tak je? Ti obyčejní manuálové dole toho o proti těm mocným a bohatým nemají moc co ztratit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale já přece mluvím o něčem jiném. Pádem Říše Římské skončil západní svět, protože jinde žádná stejně vyspělá konkurující civilizace nebyla. A když vyhnije Evropa, pořád tady bude spousta lidí chtít pokrok a jít kupředu.
Za Řím většinou nebojovali Římané, ale příslušníci podrobených národů, kteří si už tím zajišťovali svobodu.
A ohledně boje za vlast není problém ani tak apatie, jako to, že mnoho lidí vidí nepřítele jinde, než vláda. Ergo je otázka komu by přísahali...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta paralela tu je. Tak jako dnes se Římská říše snažila implementovat svou civilizaci (rozuměj zákony, víru si mohly národy ponechat tu svou)i tam kde o ní nestáli a byla vnucena násilím. Na své legie se mohl Řím nejvíce spolehnout v dobách kdy byly složeny opravdu z Římských občanů. Díky honbě za mocí a bohatstvím patriciů (včetně bojů mezi sebou) se říše rozpínala tempem které nebylo možné vojenskou silou složenou z Římanů kontrolovat a tak bylo uděleno občanství obyvatelům dobytých území a byly verbováni do armády. Jak velká motivace byla těchto vojáků bojovat a umírat za Řím se odvíjela od žoldu a jiných benefitů. Vydržovat tak velké armády které kontrolovaly území a hlídaly hranice se ukázalo nad ekonomické možnosti říše. Když přestal Řím dodržovat to co vojskům slíbil. Vojska přešli k tomu kdo jim slíbil víc a to i proti svým původním chlebodárcům. bylo to pro Řím o to více nezpečné, protože ta vojska měla výcvik římských vojsk a znala taktiku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, Řím zkrachoval a byl vydrancován vlastními žoldáky barbary z východu, stejně jako Sovětskej svaz. Systém implodoval, protože poskytoval falešné incetives.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

incetives=pobídky, fakt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto anglicky, česky je to zavádějící. Totiž, ve smyslu falešné motivace, "motivátory", z biologické říše stresátory... ale možná mi jen vypadlo to správné slovo. Pohnutky taky cítím, že to není ono.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bylo to období čtyř říší, z nichž patřil Řím mezi největší, ale etnicky mezi nejméně homogení. Nejmenší byla zřejmě Persie, pak Indie a Čína - proto mohla tehdy fungovat Hedvábná stezka která tyto velmoci starověku spojovala. Největším problémem Říma a i současného USA a potažmo Západu je přiliš rychle ředění národů které se může při nedostatku zdrojů hodně ošklivě zvrhnout.
Dá se říci že máme po tisíciletí pořád stejný model založený na plundrování. Jenže už tehdy to chvílema ošklivě dřelo a to bylo volného území habaděj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je toho území habaděj dost i dnes, jenže Afrika se nehodí a Krvavá Madeline prohlásila, že Rusko nemá právo na tolik území :-) Jenže oblasti jako Indie, Brazílie a jihovýchodní Asie nechtějí expandovat (nehledě k tomu, že Jižní Amerika je zásadním nerostným zdrojem pro USA) Tam se chtějí množit a proviant ať jim posílá někdo shůry. Vzorem pro prožíravost je pak ze zásady muslimský svět, ovšem až na Irán (Persii), kde sice ajatolláh určuje náboženství, nikoli však ekonomiku. A íránský parlament připomíná Babylon, neboť v něm jsou povinně i židé jakožto menšina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak prohlášení některých rádobypolitiků nemá význam komentovat. Tak to dopadá když se začně věřit vlastní propagandě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stat je absolutni zlo - je ztelesnenim vseho zleho, co si jen jde predstavit.
Staty muci, vrazdi, kradou, vydiraji, nici lidi.
Ja bych se radsi nechal zastrelit (od tohoto statu), nez abych "za nej" sel bojovat do jakekoliv valky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ve světě kde je zisk až na prvním místě a vše se mu musí podřídit + heslo sežer nebo budeš sežrán ani nemůže dojít k obratu k lepšímu."

To zní jako příkladný protimluv. Ve světě, ve kterém dochází k obratu k lepšímu, se v první řadě - a to zcela neoddiskutovatelně - podstatně zvyšuje zisk: https://youtu.be/WMF-Z74C1QE?t=415

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"líp už bylo" A neřekl taky kdy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani nemohl. Jednak lidé disponují spoustou falešné paměti, jednak podle všech objektivních ukazatelů se celosvětová situace dlouhodobě zlepšuje - tedy až na životní prostředí a podobné "neekonomické" věci. (Což samozřejmě neznamená, že přinejmenším krátkodobě není co zkazit! Spousta politiků je v tomto směru velmi talentovaná...)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zlepšuje, ale pouze materiálně, což nikoho, kdo doopravdy ví o čem život je, moc nezajímá - protože materiální stránka je až jedna z těch posledních. Na sociální úrovni a dalších vyšších úrovních, bez kterých je opravdový život nemožný, je to naopak čím dál horší - probíhají přímé útoky na kořeny, které dělají člověka opravdovým člověkem a jeho život opravdovým životem. Víra, morálka, rodina, státnost (příslušnost), hodnotový žebříček atd - vše je obraceno a vykořeňováno, probíhá přímý útok na člověčenství a život jako takový, je implantován zhoubný individualismus, zášť a mnoho dalších lží a falší - navíc často salámovou metodou / metodou "postupného vaření žáby".

Politika je jen divadlo pro poštvávání ovcí proti sobě - napřed pochopte opravdovou kletbu, pak ji zlomíte. Týká se to všech úrovní a oblastí lidského života, nic nezůstalo nedotčeno - je jedno kde začnete, všude potkáte nejprve lež a manipulaci, rozdělené lidi a lidi co se nejsou schopni sami dost dobře zorientovat. A co je nejpodstatnější - potkáte i lidi, co vám v pochopení a prohlédnutí budou aktivně bránit. Někteří ze své nevědomosti, jiní proto, že přímo aktivně za úplatu slouží zlu. Je dobré o nich vědět a být na ně připraven.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jen k tem "primym utokum na koreny" atd: Lidi to tak chteji. Skutecne. Lide chteji, aby jim vladly staty. Vyzaduji to a klidne pro to umrou, jak moc to chteji.
Takze maji to, co chteji.
To, ze se me - a mozna I tobe - nelibi, co se deje, jeste nic neznamena, pokud se to libi 99% lidi.
Respektive: Jak jses na tom z hlediska "potrebnosti statu"? Co si o tom myslis?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vetsinou se to nelibi lidem jakmile maji neco davat ale kdyz jen berou tak jim to naprosto vyhovuje >>> same svobody a prava na cokoliv ale povinnosti nejlepe zadne ze ;)

btw nejaky dobry napad cim takovy stat nahradit a aby to nemelo fatalni nasledky ?
nebo se chceme v ramci svych vlastnich svobod vratit do praveku kde umel kazdy bojovat o holy zivot kde se ve vysledku lide stejne zacnou sdruzovat a kvuli lepsi organizovanosti a lepsim moznostem preziti by jsme zase skoncili tam kde jsme ted

>>> soucasna zrizeni jsou spatna a prohnila o tom zadna ale bez nich si to neumim predstavit obzvlast kdyz kazdy vi jaci jsou lide ***** :)

jiste aspekty ktere zastituje statni zrizeni nebudou potreba az v momente co vsichni lide budou utopisticky hodni a moralne bez poskrvny ..... do te doby je jista nadrazena sprava nevyhnutelna nutnost .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Státy být nemusí. Ale pokud je zrušíme, nahradí je v současné době zřejmě megakorporace. Ty pravděpodobně v rámci zefektivňování zruší lidská práva a podobné zbytečnosti. Pak budeme otroky opravdu. Něco jako právo na vlastní majetek nebo i právo na život přestane existovat. Big Brother bude vlastnit vše včetně lidí a když se rozhodne, tak to tak bude a nikdo mu do toho nebude mluvit. Jako prima představa, ale dožít bych se toho asi nechtěl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To by me docela zajimalo, jak by ty svobodne lidi ty zle megakorporace donutily stat se otroky.
Totiz: Aby bylo mozne "zrusit stat", musela by se stat jedna zasadni vec (ktera se jen tak nestane, nebot lide to nechteji): Lide by se museli stat svobodnymi a museli by jako svobodni jednat.
To neni nic trivialniho - napriklad dneska drtiva vetsina lidi nechce byt 100% svobodna a primo vyzaduje, aby je samotne nekdo omezoval, vydiral, okradal a podobne. Doslova to vyzaduji - ano, potom to maji ty megakorporace docela jednoduche, protoze staci se spojit se statem a je vyhrano.
Pokud by lide byli skutecne svobodni a chteli by svobodni zustat, jak by na ne nejaka megakorporace mohla?
Vyhoda stavu, kdy jsem svobodny je ta, ze se mohu docela ucinne branit tim, ze napriklad s tou megakorporaci vubec nebudu obchodovat, nebudu akceptovat jeji "prikazy" a podobne. (Zkuste si dneska rict, ze nebudete akceptovat prikazy statu, ze...)
A ne, zadna megakorporace nedokaze prijit a zlikvidovat par milionu svobodnych lidi - coz pro stat neni nejmensi problem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To máš stejný jak se ženskou, seš na ní hodnej, milej a všechno jí zaplatíš a ona s tebou zametá jak s kusem hadru a zahejbá ti. Nebo prostě chytneš holku, začneš na ni řvát jaká je kráva pitomá, jak nic neumí, že má stát u sporáku a běhat s vysavačem po baráku a jestli něco chce tak ať si to laskavě zaplatí ze svého a tobě ať ještě přispěje na benzín a to máš vidět jak poslušná najednou je, jak vyžaduje to "škaredé" chování protože bez toho se neumí vžit do své role podřízenosti a submisitiviti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel si to moc idealizuješ. Když se podíváš po světě, tam kde jsou státy nejslabší, tak je tam většinou největší bída (stačí banda žoldnéřů se zbraněma a máš po své svobodě). Nadruhou stranu, tak kde jsou ty státy zas moc silné, tak to jde do háje taky. Takže musíš najít nějaké optimum, ale bez státu se prostě neobejdeš - myslím, že už je to dostatečně prokázané historii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne se pletes, ale to by bylo na strasne dlouho debatu, ktera jiz probehla asi 10000x :-)
Historie nas naopak uci, ze na uzemich, ktera nebyla ovladana staty, se zilo lepe, nez jinde.
Jinak bez statu se skutecne neobejdes, protoze ses na to uz tak zvykly, ze si to ani neumis predstavit (nic osobniho, neumi si to predstavit tak 99,999% lidi. Lev v zoo si take neumi predstavit dzungli). Na druhou stranu - I v situaci, kdy bys nemel stat, se mohou lide DOBROVOLNE (coz je extremne dulezite) rozhodnout, ze nejakou svoji svobodu ozeli, vzdaji se ji a deleguji rozhodovani o te veci na "stat". Dulezite je to slovo "dobrovolne". Protoze proti tomu nic nemam a ja pak mam moznost se pridat / nepridat.
Dam priklad: Lide se dobrovolne pojisti proti pozaru, z techto penez se zaplati "hasici" a pokud bude pozar, maji predplacenou sluzbu hasicu. Ja se pojistit nechci.Zacne mi horet dum, zavolam hasicum a reknu jim, ze jim zaplatim vyjezd hotove a oni mi ho uhasi. A nebo na to nemam, udelal jsem spatne rozhodnuti, ze jsem se dobrovolne nepojistil a muj dum shori. A dobre mi tak.
Spousta lidi tvrdi, ze by dane platili tak jako tak, ze jim to nevadi a ze za to dostavaji dobre sluzby. No ok, at tedy dane plati dobrovolne, kdo chce sluzby statu vyuzivat - nic proti tomu nemam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to pise clovek ktery dnes a denne vyuziva sluzeb statu a kompletni infrastrukturu a bez ni by nejspise neprezil ani mesic :)

a co kdyz kvuli me neochote zaplatit si takovou sluzbu lehne popelem vice nemovitosti ? tolik k te svobodne vuli akorat to kvuli nejakemu blbeckovi odnese mnoho jinych a jedine reseni jake se nabizi je lincovat takoveho svobodmyslenkare :)
a co teprve kdyz si nekdo zacne na zaklade sve sobodne vule platit osobni armadu a sam se pak bude s tou armadou podilet na vyvrazdovani a rabovani ciziho majetku :D atd. atd.

toliko k te dobrovolnosti jen blazen nebo clovek s nejakou poruchou by ignoroval pud sebezachovy :) nebo hlupak kteremu to nedochazi a neuvedomuje si ze nejaka forma sdruzovani coz stat v podstate je mu naopak prinasi mnohem vic svobody a volnosti nez si dokaze predstavit :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nebo kde vezmeš na to platit protipožární pojistku ? Budeš mít hluboko do kapsy a budeš v prdeli...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je presne ono. Nekdo ma hluboko do kapsy a tak bydli plechove krabici - nezaplatil by si tedy pojistku na pozarniky, protoze by ji nepotreboval.
Dneska ma hluboko do kapsy A ZAROVEN je DONUCEN si tu pojistku zaplatit, I kdyz ji v zivote nevyuzije.
Moc hezky priklad, dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolik parazitu ci bezdomovcu nebo lidi na davkach atd. kteri maji hluboko do kapsy si ze sveho a z donuceni plati takovou "pojistku" :)

priklad na hovno protoze je uplne nerealny :) ale ok pro nekoho nezodpovedneho kdo by bez okolku zpusobil druhym nenapravitelnou skodu bez moznosti jakekoliv nahrady ac neumyslne to muze byt velmi dobry priklad ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On lojzla bude taky nějakej ten napojenej na stát.
Chudej si nezaplatí pojistku, začnou mu hořet noviny, přijedou hasiči uhasí to protože se nikdo nebude ptát jestli má pojistku nebo ne, no a pak mu pošlou pěkně mastnou fakturu za uhašení. Chudej samozřejmě na to nemá, tak šup, exekutor zabaví co se ještě zabavit dá, do dražby co se dá ještě prodat a borca pod most nebo do kanálu. Jo i tak to může fungovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy, pokud nakupuje jakekoliv zbozi v obchodech a podobne.. Pokud si bezdomovec kupuje krabicove vino, uz v tu chvili odvadi dane (respektive je za nej odvadi prodejce toho vina).
Jinak jses uplne mimo,ale bohuzel to je porad dokola - clovek to vysvetli 100 lidem a pak prijde stoprvni, kterej zase zacne ten samej kolovratek.
Zkus na uvod trebas http://ankap.urza.cz/ , vsechno si to precti a najdes tam odpovedi na to, o cem mluvis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:D tak jsem si dal praci a precetl jsem aspon cast tolik kecu vytrzenych z kontextu jsem jeste nezazil demagogie na plne obratky ted uz jsem pochopil ze se bavim s fanatikem ktery jak ovce papouskuje neci vyplody aniz by sel poradne do hloubky cele problematiky :)
ono uz i to vyjadreni prncipielni nenavisti vuci statnimu zrizeni je dostatecne vypovidajici o objektivite takoveho myslenkoveho smeru :) a ve skutecnosti nejede o prozazeni nestatniho rizeni ale prechod na nejtvrdsi a nepromyslenou formu kapitalismu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, mas pravdu, to se hned pozna podle toho, kolik konkretnich argumentu jsi snesl proti tomu....
Tak si to uzij, podporuj si zlodeje, vrahy, podporuj si absenci moralky, nebot se pak mas dobre. A co na tom, ze na to, aby ty ses mohl mit dobre, je nutno okradat a zotrocovat vsechny kolem tebe, to te nemusi zajimat, proc by melo, ze ...
Tak si uzivej ten tvuj uzasny svet, pa

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lojza je urza, no to mě poser, tak ono tě to přestalo bavit na d-fensu tak zas tu svou anarchii roznášíš tady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles?:-O
Lojza je Lojza, zde i na D-F
Urza je Urza, zde ne, protoze tento web pravdepodobne nezna, ale na D-F je to opet Urza.
Shodou okolnosti Urzu znam osobne, ale to asi neni prilis podstatne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ještě pořad má ten vrak alfy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyz to same dela stat?
To je uplne jedno, stat to delat muze...
Ale kdyby to udelal nekdo jiny, to by nastalo peklo na zemi!!!!
Kdyz to same dela stat, je to uplne ok...
Dekuji za ukazku klasickeho stadniho mysleni

Btw - to s tou infrastrukturou a tak - ono je to tak: Ja jsem NUCENY to vyuzivat, protoze NEEXISTUJE moznost, jak vyuzivat konkurenci, protoze....prekvapive...stat v tech oblastech konkurenci NEPRIPOUSTI.
Takze ano - stat me nuti pod pohruzkou nasili pouzivat to ci ono. To je vazne argument proti me. Tak sorry, ze se podvolim vydirani. Podvolim no....Stat je bohuzel velmi silny protivnik na to, abych s nim dokazal bojovat. Ma statisice sluhu, kteri me zlikviduji, kdyz se o to pokusim.
No jo no.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna to haseni pozaru byl demetni priklad :) co kdyz by dobrovolni platci nepokryli potrebne naklady na provoz takove sluzby ? vzdy to bylo tak ze se lide sdruzovali a vzajemne si pomahali jestli i tenhle zajladni princip fungovani spolecnost chce nekdo rozbit a zaroven dosyta vyuzivat benefitu ktere z takoveho principu fungovani spolecnosti ma >> nazyvat to svobodou kterou omezuje a zaroven poskozuje vsechny ostatni ve svem okoli >>> prosim je to jeho volba ale vypovida to o jeho charaketeru ...pokud by byl takovy jedinec opravdu charakter zaleze si nekam do dzungle a vytvari si konkurecni prostredi do aleluja kde nikoho svym pokrytectvim neohrozi ani neomezi na zakladnich pravech :)

chci od tebe jen jednu vec navrhni lepsi komplexni reseni kritizovat umi kazdy idiot dokaz ze jim nejsi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se lide usmysleli, ze nezaplati dostatek penez hasicum a misto toho ty prachy radsi prochlastaj - potom je to ciste jejich vec. Kdo jsem, abych je nutil platit neco, co nechteji? Ze je to "spatne rozhodnuti"? Kdo jsem, abych to hodnotil?
Vzdycky se lide sdruzovali a dokud to delali DOBROVOLNE, bylo to uzasne. Ja jsem pro sdruzovani take, ale pro DOBROVOLNE sdruzovani. Pokud se lide v obci slozi na hasice, je to fajn a maji hasice. Pokud se misto toho slozi na palirnu chlastu a budou denne ozrali a bude jim fajn - ja jim do toho nehodlam kecat. A pokud se neslozej na nic, tak at si to resej zcela jak chtej.
Komplexni reseni zni: Nechme na lidech, co chteji. Oni to daji jasne najevo tim, ze to co chteji, to si zaplati a to co nechteji, to si nezaplati. Nebranme lidem v jejich cestou za jejich stestim.
Mimochodem - uvedomujes si doufam, ze na tu vec nemuzes nahlizet tak, ze "lidi by na to nemeli, jak by si z 20 tisic meli vsechno zaplatit?". je to tak? Vzhledem k tomu, ze stat nam primo vezme tak 70-80% toho, co si vydelame, je tech 20 tisic vlastne pouhy pozustatek ze 100 tisic.
Takze si predstav, kdyby dneska prumerny prijem byl rekneme 100-120 tisic kc (tedy presne to, co dneska je, pokud odecteme to, co sebere stat). To najednou vypada jinak a rozhodne bych nerekl, ze by clovek "nemel na to, aby si zaplatil par tisic pojistku na pokryti hasicu", ze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze zdruzovani na zaklade zdraveho rozumu je nedobrovolne a parazitovani na druhych ac je to zalozeno na svobodne vuli je v poradku :)
dobra 10 lidi se rozhodne slozit na kanalizaci a cestu ale dva to na zaklade sve svobodne vule odmitnou ale budou si vesele uzivat neco co jim ani nepatri ? u cesty jim nezbyva nic jineho a kdyz nepouziji kanalizaci tak tim budou zneprijemnovat a ohrozovat zivoty ostatnich ....tohle presne svymi nazory prezentujes takovehle chovani ;) >>> nekdo tu zapomina ze skoro vsechno nekomu patri a ze nas je vic jak 7 mld. a kazdy clovek je svym zpusobem unikatni .....

co si tu vetu poupravit chranme lidi pred sobci kriminalniky a parazitujicimi spoluobcany a pred omezenim a skodami ktere nam takovi jedinci mohou zpusobovat ....za to si clovek se zdravym rozumem rad priplati :) protoze zbytek financnich zdroju a casu nemusi potom venovat boji o preziti atd. a kdo nechce platit ma porad dostatek moznosti se tomu vyhnout i v dnesnim prelidneme svete ...ale ok v ramci svobody prestaneme dodrzovat vsechny bezna pravidla ktera delaji souziti snesitelne zacneme si kazdy napr. jezdit dle svych pravidel apod. ;) (mohl bych dat klidne nejaky extremni priklad)

na ten blabol s prijmy jsi prisel jak ? btw uz vidim jak se male mesto v rozumnem casovem horizontu slozi na stavbu kvalitni cesty kvuli zasobovani treba jen 50km >> do toho jeste resit jedince kteri se svobodne rozhodnou neprispet :D >> a pak problemy s vlastnictvim pozemku a ostatnimi jedinci kteri budou chtit postavit ze sveho jiny usek ale trochu jinak atd atd :) resit takhle vystavbu infrastruktury na zaklade rozhodnuti malych samostatnych skupin a dobrovolnosti by byl neskutecny chaos a neefektivita ...

jenze ty troubelinku ono nejde jen o hasice ale o celou infrastrukturu a mnoho veci okolo ze nejakym zpusobem lpis na osobnim prospechu a osobnim hmotnem bohatstvi ti brat nebudu :D a navic ti "pozarnici" jsou zrovna blby pripad ...

a zeptam se jsou tri domy dva znich si sluzbu zaplati (dejme tomu ze to postaci i na provoz takove slluzby) a treti se svobodne rozhodne ze nezaplati ale diky nemu tem dvou vzniknou skody >>> jak by jsi takoveho cloveka co se odmitl dobrovolne podilet resil podotykam ze nema zadne volne prostredky aby tem dvoum poskozenym nahradil skodu .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prominte ze se vam vkladam do te vasi, zajimave diskuze. Shodou okolnosti jsem ale dneska narazil na jeden navrh toho komplexniho reseni, ktere verim stoji za zamysleni:

http://www.energiezivota.com/energie-zivota/932-navrh-nove-ekonomiky-pen...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechtěj vědět kdyby to platilo jak by s tebou E.On zametl chodník.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna u té infrastruktury je to přirozenej monopol, ale jako můžeš si i tak sestrojit nějakej peklostroj a lítat do práce vzduchem místo jet autem po silnici, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byly doby, kdy soukromnici bezne staveli silnice, zeleznice a podobne. Dokonce to nedelal nikdo jiny, zadny stat, ale pouze soukromnici. A jak se to panecku rozvijelo...Doporucuji se podivat napriklad na to, jak na zacatku USA vypadala zeleznicni sit...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

doporucuji se podivat kolik dobrovolniku stavelo takovou sit a kolik dobrovolniku taky umrelo nejen kvuli problemum s vlastnictvim nekterych uzemi :) vytrhavat realie z kontextu umi kazdy pablb

btw i dnes stavi soukromnici :) jen je to jinak organizovane a jsou tu narozdil od dob davno minulych i jine aspekty ktere se snazi zohlednit i svobody a prava ostatnich :) a panecku jak se rozvijime ten technologicky pokrok diky sdruzovani potencialu a prostredku zadny jiny system nedokazal prinest .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chlape vy musíte být hrozný potížista. S vámi jednat musí být opravdu balada :-))
A víte že bych vám tohle alespoň na měsíc přál? Na 99% byste se s radostí vracel a dalších půl procenta bych dal na to že byste nepřežil a tu poslední půlku na to že by se vám podařilo tlakem okolností stát se tyranem.
Bez státní organizace (vytvářející a chráníc obyvatelsto se stejnou řečí a zvyky) ve sféře naprostého individualismu byste se musel spolčit do nějaké skupiny, protože samotného by si vás rychle podali volně potulující se barevní...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nektere korporace vlastni tak obrovske majetky a v klestich drzi tolik moci jen za pomoci dluhove politiky ze nejaka soukroma armada a nejaka ta biologicka zbran ci trosku zastarala atomovka na par milionu lidi by takove organizaci necinil sebemensi problem a navic by ani nebylo takove reseni potreba pokud tedy chceme dale respektovat zakladni pravo na majetek ....uz ted nas drzi timto zpusobem pekne na uzde :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ted otazka za 100 bludistaku: PROC je to vubec mozne?
Velmi casto proto, ze jim to proste stat umoznil a ZAJISTIL.
Viz banky. Stat bankam ZAJISTIL, ze mohou znehodnocovat penize, ze mohou pujcovat vice penez, nez skutecne vlastni, nektere banky maji dokonce povoleno primo kriminalni cinnost, jako je padelani a podobne.
Ano, to se to pak buduji korporace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle opravdu neni zavisle na existenci statu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spíš zavání alobalem na hlavě. Kdybys byl co k čemu, zbouchnul ženu funkcionáře jak Babiš, potom zprivatizoval státní firmu, vystrnadil ostatní manažery vychcanými právníky, zkoupil podobné zkrachovalé firmy po privatzaci, mohls dnes být ministrem financí... Pointa, někdo se umí a) narodit, b) mít na "to" žaludek, c) kombinace obého.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ZCELA zavisle na existenci statu.
Pokud by stat nenutil lidi pouzivat ty penize od te banky a zaroven nebranil lidem pouzivat jakoukoliv svoji menu, tak by se to nikdy nemohlo stat.
Protoze by ty penize, ktere si ta banka jen tak tiskne, jak se ji chce, proste nikdo pricetny nepouzival, protoze by jinak musel byt blazen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne nezbytne neni zavisle na statu :)
navic nikdo te nenuti porad je moznost takovy system ignorovat :) ale ok muzeme se vrati k smennemu obchodu ty dve kravy ja tri kozy beres ? :) ale jaky je v tom realne rozdil mimo neduhu s tim spojenych ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Materiální otázka je vždy nejzbytečnější pro ty, kdo jí nemusí řešit... typicky pro multimilionáře, nebo pro lidi, kteří jsou "odkázáni" na schopnosti druhých.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak :) proto se nemame tak dobre jak by jsme se mohli mit ...ze i v dobe kdy by jsme se diky technice mohli mit vsichni pomerne dobre musime intenzivne resit materialni potreby a na ostatni aspekty zivota uz neni cas ..zmena k horsimu tu jiste v tomhle smeru je to se neda poprit a to co se driv tezko prozazovalo a dokonce s pozitivnim prinosem se ted zase pomalu zadupava do prachu zapomeni a z lidi se stavaji zase otroci jeste ve vetsi mire nez kdysi.... kdyz si nekdo udela rozbor tak pomale zmeny k horsimu prichazeli v minulem stoleti v 60-70 letech a dnes se to pomalu zene do extremu ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mám rád tyhle plácaly, kteří hned ukazují na nepřítele, co nám brání v prohlédnutí. Sice ani nenapíší, co že by mělo být tím skvělým cílem a co máme prohlédnout, ale bojovat proti těmto záškodníkům budou plnou silou :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až budete vědět a věřit tomu, že bude lépe, tak pak teprve bude moc být lépe - vše na světě totiž vychází z nejprve z víry a z myšlenky. Sochař musí nejprve věřit že dokáže udělat sochu, potom musí přemýšlet nad její tvorbou (podoba, provedení, materiál atd), a pak musí pomocí myšlenek vést své ruce při sochání - a pak teprve může vzniknout otisk ducha ve hmotě - socha. Analogicky to platí všude jinde, je to univerzální princip - víra a myšlenky jsou první, je to forma energie - takže až lidé pochopí každý jeden o sobě sám, jak vlastně funguje, kdo je, co chce a odkud a kam vlastně kráčí, tak pak teprve on a lidé obecně dostanou možnost nejenom měnit, ale i ZMĚNIT (což se netýká psychopatů, protože ti tohle sice vědí a používají, ale dokáží jen destruovat - kvůli nefunkci jejich sociálních center v jejich mozcích necítí ten obsažený vyšší princip - prostě nemají svědomí, uvažují pouze stylem "tohle prošlo - tohle neprošlo").

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, je dobré, že ač je na světě většina lidí hloupých, rozumní lidé stále existují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

office building Supertowns

Despite the size of our great outdoors because relevant relationship this rose bush, using the hawaiian institution with regards to Statistics they an unusually urbanised continent.

since Federation right 1976, typically the small amount ture of australians moving into capitals concentrated progressively from just a bit of over one third (36%) for you to just about all two thirds (65%). It stayed securely ever since then because of precisely reduce two thirds of the human population keep in mind that a financial town.

A supertown is an exciting local open public to play an important role in your production and as well connected with its own tell you or terrain. Supertowns usually are meant to be correct communities those soak up forecasted folks improvement and give extraordinary traditions chances.

that they portion an international movements of local regeneration that appears to allow them to revitalise ailing communities in addition to get linking system that increases group livelihoods.

chronic accrue:largest hair regrowth and surrounding suburbs outside of 50km of portland

designs supertowns be appealing, wa is to should run, location certainly, there expense along with nine analysts, With the purpose of providing an affordable solution since relieving the stress during current facilities in hard to navigate villages.

all the way through 2011 currently the california governing publicized where it Katanng, Collie, Esperance, Northam, Jurien fresh, Morawa, Boddington, Manjimupand margaret lake would most likely be associated with all over $85 million in Royalties to obtain area investment to allow them to promote spread.

another design in about new south wales acknowledged Evodestinations offers you featured seven local Albury, Armidale, Bathurst, Dubbo, Orange, Tamworth and as well,as well as the Wagga Wagga make contributions learning websites to a wonderful venture to draw in visitors to live, deliver the results and obtain these Evocities.

could short-term relating to effort, thought and company along with Evocity system produces as well to be different things: a lot money, actually plant opposite even so an urban area as if additional systems, the actual marketed a lower living costs, task and work from home opportunities and enhanced involving life.

Not a lot vary, actually a shrub update but yet an american city.

through Queensland, One of stomach fat evolving united states, a whopping 1500 buyers for you to the definitely been largely inhabited south east of new york state each week.

in an attempt to try and reflect the packed areas to other locations the Queensland united states presented a$4,000 boostin 2010 towards the first real estate potential customers provide pertaining to many who art inother regionalareas.

though uptake had to be lethargic (lower than 200 smothered inside a first five months inside structure) hometown communities provide became a member of together with local councils including Richmond suggesting added benefits customari free apr's for at home first getter because days five.

additional local schemes call for us Changewhich aims to draw in [url=https://charmingdatescamreview.wordpress.com/]charmingDATE.com[/url] individuals to the new south wales Riverina. regarding the themes have proven to be younger, And it will take time for you to the opportunities within reap rewards.

and the zones can be found upbeat. here is an example, Evocities celebrated its own second birthday in [url=http://charmingdate-com-reviews.blogspot.hk/]CHArmingdate.COm[/url] the fall of 2012 because of enticing some 1000thperson in order to relocate, and the seven towns and cities obtained been happy to subscribe to another three years.

reports established that the 505 homeowners who have moved to article marketing seven cities a good deal [url=https://plus.google.com/+charmdate]charmingDATE.COM[/url] July 2012 made more or less $48 million in various annual direct blowing individual the actual collaborating. more 558 individuals and their families want imparted to Evocities organizers all the companies preparing to move yearly 12 months.

almost helpful could be the warm customer reviews on web sites about taking to be able to regional Vicria. microphone and so Annie O will offer you any suggestions about moving about to complete society: wanting to the whole thinking wedding ceremony and as well as thing to do outside of it your family safe place every now and then. get involved. think and consequently take effect among confidence. very little towns want to solve acute trouble for example like person shortages in addition to lift homes in order to keep jr high schools well-being apps even open. a great many have got affairs on their own your hands.

even while housing costs practically in earth areas are really less than in towns and cities, the city of Cumnock (residents 500) developed the concept of choosing empty farmhouses needed for $1 a week to attract amazing families to region. appropriate many years, Nine family members out of the original 20 continue dwells in Cumnock farmhouses or next door cities. enlightened at the program, 15 much locations almost modern australia develop found.

all the very little capital of scotland- Trundle in foremost european new south wales (folks 379) appears to be one individuals. Trundle offered within documentary usually district Town test who plotted the rotate of most five homeowners who ingested the established routine to mortgage payments a farmhouse for $1 a week the city town.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa týka GTX 680, tak predsa vieme, že to bolo naozaj jedno nakoniec. Takže asi mal daný pán z NV pravdu. Ďalšia vec je, že jednak AMD aj NV sú v spojení s vývojármi hier či iného SW. Vedia viac ako my čo daný vývojári požadujú a čo budú chcieť využívať. Takže "who cares" nemuselo byť vôbec iba o tom, že nechceli priznať, že podporu nemajú, ale naozaj to vtedy nezaujímalo majoritu a tých na ktorých záležalo. Povedzte mi aspoň jednu hru na ktorej získali grafiky AMD nejakú výhodu z toho, že vtedy podporovali DX11.1. Poviem to tak, že mne osobne by sa tiež viac páčilo, keby podporovali vždy aspoň to čo konkurencia, ale tento svet nie je čiernobiely. Pokiaľ nebol tlak na podporu DX11.1 na tieto firmy zo strany vývojárov SW, tak to potom naozaj bolo jedno. Iné by to bolo keby NV podporovala iba DX10 a AMD DX11. Tuto ale išlo iba o čiastkovú verziu. A teraz už predsa vieme, že podpora DX11.1 pre nikoho výhodu nepriniesla.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No jedno to není, pokud si to kupuje člověk, co obměňuje GK jednou za 5 let.. 7970 je v současných hrách mnohem lepší, než GTX 680.. Nvidia za pár let nejen že ztratila náskok ve výkonu, ale byla překonána..

K AMD jsem kvůli tomuto přístupu vždy choval respekt - když už něco dělají, dělají to pro budoucnost a aby to vydrželo a škálovalo s rostoucími požadavky. Mám první generaci GCN a první generaci Core i3 a nemám problém ani se hrami typu Witcher 3 na High@FullHD. A s benchmarky musím souhlasit - po těch x letech je skutečně viditelný nárůst výkonu.

Myslím, že Nvidia to dělá úmyslně. Vždy se svými čipy cílí na současné hry a změny přinášejí inkrementálně. Díky tomu se pak často optimalizace ovladačů na starší karty již nevztahují a uživatel je de fakto nepřímo nucen koupit opět novou kartu a zároveň můžou s každou generací prezentovat jaké "nové" technologie mají (a AMD je má již od GCN1).. Brilantní marketing (obzvláště na BFU)..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa sú karty staršie ako 3 roky proste zastaralé. Bez ohľadu na to, že dnes dajú možno o 5 FPS v nejakej vybranej hre viac ako ich konkurenčný ekvivalent z minulosti. Ja som mal 3.5 roka GTX 780, ktorá v pohode na Ultra s Hairworks na medium išla okolo 35 FPS vo FHD. GTX 680 dávala podľa testov s high s rovnakým nastavením Hairworks 30 FPS. Bez Hairworks to išlo ešte lepšie. Mal si túto feature zapnutú tiež, ale si hral s off? Pretože bez Hairworks ani s GTX 680 by si nemal žiadny problém na High nastavení.

"a zároveň můžou s každou generací prezentovat jaké "nové" technologie mají (a AMD je má již od GCN1)"

AMD napríklad teraz do Vegy implementuje tile based rasterizér. NVIDIA ho používa od Maxwella. Znamená to, že kvôli tomu boli doteraz AMD grafiky zastaralé? Určite nie. Obe firmy majú rôzne stratégie a na základe toho navrhujú architektúry svojich GPU. Obe majú svoje slabiny a prednosti. Vždy môžeme vytiahnuť prednosti jednej z nich a tvrdiť, že tie sú podstatné a preto sú konkurenčné grafiky zastaralé. A pritom ignorovať prednosti toho druhého. Mne osobne sa taký prístup nepáči.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jezku prosim te, mene bulvaru a vice serioznich znalosti, jo?

Kdybych mel na vsechno reagovat, tak to vyda najeste jeden takovej clanek, tak si to necham pro sebe.

Nicmene me zaujala posledni veta, jak se vlastne mame skvele. Nemame se skvele, mame se presne tak, abychom nesli delat dalsi revoluci a ani o kousek lip a ani o kousek hur. Tohle je vec, kterou kapitalismus zvlada opravdu dobre. Osobne na to davam takovy nazorny oborovy priklad:

Srovnejte stav IT (pocitacu) za Marie Terezie, po skonceni 1. svetove valky a dnes. Myslim, ze vsichni na prvni pohled vidime, ze cas, krery lide venovali praci se od nastupu Marie Terezie po obdobi prvni republiky zlepsoval se zlepsovanim urovne techniky, ale od te doby se pomalu zastavuje a po padu komunismu doslo i ke zhorseni. Takze na jednu stranu tu mame neuveritelne vykonne procesory, neuveritelne vykonne graficke karty, automatizaci ve vyrobe, robotiku a na druhou stranu, abych se uzivil, tak musim praci venovat uplne stejne casu jako musel venovat muj deda a muj tata. A takhle to ma vetsina lidi, pokud teda nemluvime o parazitech trvale na socialce. Takze skvele tu nic neni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to se dá říct pouze "to že se máme velice dobře, celkem logicky ještě neznamená, že se nemůžeme mít ještě lépe". ;) Duh!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

máš pravdu, jen k tomu času - ono ne že by to bylo stejné, ono je to ještě horší! Pokud máš office práci jako já např. v IT, můžu si vzít sice home office což vypadá skvěle, mám firemní telefon a notebook s VPN připojením, hmm tohle za Marušky nebylo, jenže za Marušky nikdo pro dělňase nechodil po pracovní době domů, když večeřel s rodinou, aby se do fabriky ještě na hodinu dneska vrátil. No a přesně to mi dnes dělají. A upřímně, mám sice peníze, ale co si za ně můžu koupit? Jen předražené produkty, které vyrobil nějaký chudák v Číně za dolar na den a veškerou nadhodnotu schlamstne jen kapitalista. Když si to uvědomím, tak s tím chudákem soucítím. On je samozřejmě větší chudák než já, ale prakticky jsme oba. Jestli někdo tvrdí, že je to ok svět, tak je to jen nemorální hovado s poruchou osobnosti, neboť již nedokáže nic cítit

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže svět nebude nikdy "OK". *Vždycky* v něm bude co zlepšovat a napravovat. Takže to je takový red herring.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vypůjčím si text od zdatnějších:
"Ekonomika EU jde do riti, to ostatni jsou jen tanecky na odvedeni pozornosti.
Tady nejde o rapefugees, islam, terorismus a uz vubec ne o nejakou svobodu a demokracii.
Tady jde o astronomicke dluhy po splatnosti.

At se podivam kam se podivam, celosvetove je to zku*vene, ze v listopadu 89 byla nase ekonomika s problemy v “dodavatelskoodberatelskych vztazich” a “druhotnou platebni neschopnosti” hotovy raj na zemi.

Ted to mame tak, ze akcie jsou prepalene o 60%, dluhopisy maji zaporne uroky, banky nejsou schopne generovat zisk, ale jen ztratu a vsichni pitomci tam maji penize a mysli si, ze jim tam budou neco platne.

V Indii ze dne na den skrtli 85 procent obeziva jako “boj proti kriminalite”! Udelat to v USA, je tam civilni valka, protoze v USA jsou narozdil od Indu ozbrojeni.
Tim se dostava pravdolasko kampan za odzbrojeni obyvatel tak rikajic do noveho svetla, ze ?

Brexit zastaven procesne soudem, Rakouska volba prezidenta 1x zfalsovana, 1x odlozena a 1x opakovana podle novych pravidel s sestnactiletymi hnupy s vyplachlymi mozky, aby vyhral ten spravny kandidat.

Celosvetove tazeni proti nezavislym mediim na internetu pod heslem boje proti “fake news”.

Ale ony to nejsou fake news. Jako cervena nit se tahne, ze 99% lidi prijde o 99% uspor v bankach a zacnou jatka.

jako na Titaniku, tam se taky odpalovaly rachejtle a pilo sampanske, zatimco v podpalubi se lila voda vrchem pres prepazky.

boj proti svobode slova na internetu mi nesmirne silne pripomina film 1984, takze globalni elity to maji fakt za par.
Budto to vzdaji, anebo obcanska valka.
Tem optimistum , co to vsecko vidi tak ruzove bych smele pripomnel rok 2008, kdy to uzitecni idioti videli do posledni hodiny uplne stejne optimisticky.

PS:
Nase slavna ekonomika tak rekordne roste, ze pokud jde o cisty vykon HDP per capita v realnych cenach, tak pres ten uzasny a proklamovany rust jsme stale rok 2008 nedosahli…, com to asi tak bude."

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Indii ze dne na den skrtli 85 procent obeziva jako “boj proti kriminalite”!"

A to číslo jste vzal přesně kde? Navíc je otázka, kolik z těch stažených velkých bankovek bylo pravých. :-p Možná tak polovina?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o pravost bankovek, jde o špinavé peníze (korupce, krácení daně, klasická kriminalita), bez tech 2 denominací 500 a 1000 RUP nezbylo mnohým než A) utrpět ztrátu, B) peníze přiznat se všmi negativními dopady. Pokud by i nějaké byly falešné jde o pozitivní doprovodný efekt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Šlo mj. i o falešné peníze. Ale i bez nich je polo/nelegální ekonomika v Indii velký problém pro tamní vlády.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...jako na Titaniku, tam se taky odpalovaly rachejtle a pilo sampanske...
Těm rachejtlím se říká světlice a odpalovaly se pro přivolání pomoci a nikoliv pro zábavu... komiku. K tomu šampusu... osobně bych na palubě potápějící se lodi vedle bedny kvalitního chlastu taky nelelkoval (při vědomí, že voda má cca 4 °C)... ale asi jsem hrozně hloupej, tudíž zbytek tvýho obvyklýho mentálního kataru nebudu dál komentovat... :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem o tom zprávu neviděl, ale do "who cares" to dokonale zapadá. Už asi na třech mašinách mi tento týden Windows 10 Pro provedly update z verze 1511 na 1607. V nastavení samozřejmě bylo zaškrtnuto "odložit aktualizaci funkcí", což se přeneslo i do nového buildu. Takže opět MS ví líp, co potřebuju, a ignoruje vlastní nastavení.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám opačný problém. Na desktopovom PC sa mi ešte nepodaril update z 1511 na 1607. Vždy sa to niekde zasekne. Buď behom inštalácie, alebo pri príprave na prvý štart (keď som chcel z USB nainštalovať Windows 10 nanovo a to už s verziou 1607). Jediné čo som mohol urobiť bolo nainštalovať Windows zo zakúpeného USB, kde bola staršia verzia. S tým nebol problém žiadny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle upřímně u MS nechápu - má obrovské zdroje a stejně není schopen své aktualizace řádně otestovat..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nikdo nema tak velke zdroje aby otestoval vsechny mozne HW a SW konfigurace natoz aby otestoval kazdy problem co sedi pred monitorem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Povedal by som, že bude problém s niektorým kusom HW. Základ PC mám už starší, plus mám v nej pár diskov, 2 GPU, prídavnú kartu do PCIe x4 na rozšírenie počtu USB 3.0 portov a pod. Proste sa mi už 2 krát pri update stalo, že zostal niekoľko hodín na tom istom percente priebehu a nepohol sa ďalej. Viacero ľudí malo alebo ešte stále má ten istý problém. Niektorí nechali update bežať viac ako 24 hodín a ževraj sa to pohlo a nakoniec úspešne nainštalovalo. Na čo som ja nemal trpezlivosť. Okrem toho iní ľudia zasa písali, že sa to nepohlo ani po 3 dňoch. Chcelo by to vyskúšať nechať v PC iba najnutnejšie komponenty a skúsiť to nainštalovať tak. Ale to som nemal chuť skúšať. Možno ma v budúcnosti niečo pritlačí do toho ísť alebo možno ďalší výročný build s tým už mať problém nebude. Každopádne na novom 1 rok starom NTB som zo žiadnou aktualizáciou problém nemal. A to ani na staršom NTB, ktorý má nejakých 6 alebo 7 rokov. Obe v pohode idú na najnovšom builde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jdi do správce zařízení a tam povypínej vše nestandardní co lze vypnout. To často pomůže, projdeš přes update a potom to zase zapneš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dik za radu. Stačí to fakt iba v správcovi vypnúť? To som ešte popravde nikdy neskúšal. Divné inak je, že keď si dám skontrolovať či som up to date, tak mi výpíše, že hej. Pritom mám build 1511. Neviem či si to systém vyhodnocuje aj podľa komponentov. Predtým mi to nerobil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povypinej vsechen nepotrebny hardware i v BIOSu. Ja jsem takhle take updatoval jeden archaicky notebook (asi 6 let stary). Na druhou stranu, ze jsou nekdy problemy s velmi starym a nestandartnim hardwarem, to bych jim nezazlival.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa nemám nič neštandardné a ani vyslovene staré.

Základnú dosku mám túto:
https://www.asus.com/Motherboards/P8Z77V/

K nej mám procesor i7 3770K a 16GB RAM (8 GB Fury 1866 Mhz a 8GB Corsair 1600 MHz). Grafické karty sú GTX 1080 a GTX 780. Do PCie 4x mám ešte kartu od Innotecu, ktorá má na vstupe 5 USB 3.0 portov. Zvyšok je klasická DVD mechanika a 3 HDD (jeden z nich je SSD na ktorom mi beží OS). Ostatné zariadenia resp. HDD sú externé a tie som mal pri jednom z pokusov o update povypájané a ani to nepomohlo.

Jediné zariadenie čo by mohlo spôsobovať problémy podľa mňa je práve ta karta od Innotecu. To ešte môžem vyskúsať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni to dělají ve vlnách, některé obskurní konfigurace a nižší verze (jako home a tak) to mají jako poslední (resp. ne doteď). Já se skylake jen deska CPU a paměť jsem to měl první den... Viděl bych to na tu kartu 5x USB 3.0...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Tiež to tak vidím. Vďaka všetkým za rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím spíš se nemají co pouštět do svévolných aktualizací, a zejména když má uživatel nastaveno že "prostě ne" - on ten uživatel samozřejmě věděl, proč to tak nastavil.

Finger směrem na Redmont, nic jiného to nepořeší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co to bylo za počítače? Když máte počítače zapojené v nějaké pracovní síti, tak Windows 10 dává přednost "Group Policy" před manuálním nastavením na konkrétních počítačích.

V druhém případě je jediné učiné řešení vypnout službu Windows Update.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že PC domácí, na které se žádné group policy nedají aplikovat. Update to bez problémů odmítalo až do tohoto týdne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to v podstate funguje, ne? ;) Odlozilo to instalaci o nejakej cas? Odlozilo. Prece nemuze moudry MS nechat uzivatele, aby odmital aktualizace vecne. Ja mam dokonce pocit, ze to nekde bylo vylozene psany, ze je to maximalne na pul roku, ale je mozny, ze se pletu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další z Ježkových zbytečných článků s bědováním o tom, jak se mu tráva už nezdá tak zelená, jak kdysi bývala.
Shrnu to jeho vlastními slovy: "Who cares?"

PS:
Kdyby si to publikoval na nějakém svém osobním blogu, tak neřeknu ani slovo, ale ty jeho blogy jsou vždycky na ůvodní stránce DIIT...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/o-nas ...už dávno ne, teď tu David Ježek roztáčí kola bulvárních článků, aby byla návštěvnost.

DIIT - Demagogická Infantilní Intolerantní Trapárna.

Who cares?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Očividně ty, když to čteš.. ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak "čtvrtá říše", jo?
Když jsem si tady jednou tenhle blink (sorry...) přečetl před pár lety, otevřeně řečeno se mi kvůli tomu diit dost znechutilo, i když jsem kdysi cédéerko hodně četl (už to asi brzo bude s přestávkama 10 let...). Je hodně velký zklamání, že vás to ještě nepřešlo.

Vidím tam nějaké vzdechy/nepřímé narážky, co je na tom dnešním světě všechno špatně. No nedivte se, když je tak populární nevidět/nevážit si dobrých věcí, které v životě/na světě máme a pro naše kolikrát ještě žijící předky šlo o ohromná vítězství a pokrok - a naopak se do nich tímhle způsobem navážet.
Nevím/nechápu, odkud to v nás vzešlo - oblbnul nás někdo/něco, nevyrostli jsme z pubertální revolty, nebo chceme být cool tím, že budeme mít "nonkomformní názory?" (asi totéž, co předchozí bod, IMHO).

Co takhle aplikovat ten motiv "who cares", který se tam objevil, právě na ty žárovky/RoHS/vysavače/EET a další iluzorní "hrůzy", které podle vás ten "zlej" evropskej politickej systém plodí? Nesedí to na to náhodou? Kafrat a kverulovat nad blbostma tak dlouho, až se nám s vaničkou vylije díte, není to náhodou to, kam ten váš otřesnej chlíst* vede?

* Normálně by se asi melo říct, že plácat si můžete co chcete, je svoboda. Ale měli byste mít trošku vkusu a soudnosti/zodpovědnosti, než EU budete přirovnávat k nacistickýmu Německu. Dneska je spousta idiotů nebo chudáků, kteří takovej šmejd baští a fakt není dobrý je v těch sentimentech podporovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jen Ježek v nějaké sociopatické náladě. :-)

Jinak Honzo palec nahoru a naprostý souhlas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no já ti nevím, že by mi zrovna nevysávající vysavač přišel vhod. Že DPF filtry jsou v autech kontraproduktivní. Že se tady EU sere do všeho co funguje. Že EU platí svým úředníkum přepálené výplaty... jo může mi to být u zadele typu who cares... ale až ti zazvoní doma úředníci, že se jdou podívat čím topíš, jestli máš doma televizi, jakej vysavač a jaký auto a nebo tě budou tahat za uší že se na facebooku kamarádíš s frantou odvedle co je antimuslimák. Pak příjdeš na to že ten kdo říká že se ho to netýká vystřízliví až se ho to začne týkat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaroušku, až bude EU nacistický Německo, tak úředníci co ti zazvoní doma, nebudou kontrolovat komín. Tihle úředníci ti sdělí, že jedeš pryč... do lepší země... a že si sbalíš max 15 kg sebou.

edit: Pokud bude EU bolševický, platí to taky... :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sací výkon vysavače není v přímé úměře k příkonu jeho motoru - záleží i na konstrukci sací části. Kdesi jsem i četl, že výrobci vysavačů dávali k motoru záměrně součástky, které zvyšovaly příkon, aby spotřeba dosáhla např. 500W.

DPF filtry nejsou kontraproduktivní - fungují velmi dobře za předpokladu, že se s dieselovým autem jezdí v pro diesel optimálních podmínkách, tj. dlouhé cesty ustálenou rychlostí.

Psal bych i dál na ty další blbosti, ale mám silný pocit, že by to byl jen marný pokus o hod hrachu na stěnu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V lepším případě se nižší příkon projeví pouze vyšší cenou vysavače, v horším případě navíc i nižším sacím výkonem. Zvyšování efektivity má své meze, proto se omezení třeba na průmyslové vysavače nevztahují. Snahu o zefektivnění šlo řešit třeba informačními štítky. Zákaz prodeje je v tomto případě hlavně odraz byrokratické arogance, pozitivní přínos je v porovnání s jinými možnostmi diskutabilní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska termomechaniky je to nesmysl. Účinnost je dána z drtivé většiny nikoli motorem (a jeho příkonem), ale hlavně konstrukcí a efektivitou vývěvy a částečně pak rychlostí otáček. Teprve pak je na řadě síla motoru.

Doporučuju analogii: standardizované počítačové větráčky. Ty se rovněž liší konstrukcí a otáčkami, jejich spotřeba se pro účely účinnosti větrání nikde neuvádí (naopak se uvádí otáčky a objem přepraveného vzduchu, případně tlak).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam uz starsi teticku neco pres 70 let, rozbil se ji stary vysavac, tak jsme sli koupit novy. Vysava to furt stejne jako driv a koberce jsou po vysati OK. Jenze zatimco driv unikal vzduch "vsude mozne" a mimo jine to melo ten efekt, ze s vysavacem slo velmi pohodlne manipulovat, ted je konstrukce tak dokonale utesnena e efektivni, ze to prineslo tezsi manipulaci a teticce se vysavac prisaje na koberec takovym zpusobem, ze ho nedokaze urvat a vysavani ji stoji mnohem vic namahy. (Sam jsem u ni tak uz nekolikrat vysaval a neprijde mi to, ale na vlastni oci vidim, jak je to pro ni opravdu slozite. Jinymi slovy zefektivnovani za kazdou cenu prinasi sebou problem pro stare lidi, kteri jsou cele EU samozrejme ukradeni, jak taky jinak ze. Je to hnus!)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono na tom vysavaci - respektive na te hadici - neni takove to otviraci okenko, kterym se necha tlak snizit? Pripadne ten vysavac nema regulaci vykonu? Uprimne, to oteviraci okenko mel uz vysavac pred 40 lety, ktery jsme meli a nevidel jsem prilis hadic, kde by to nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jo taky jsme koupili vysavač, že s tím menší koberce-předsíňovky nejdou vysávat, ale musí se na ně stoupnout a jedním tahem vysát jednu půlku a pak si přešlápnout a vysát druhou půlku. A to prosím pěkně s regulací otáček motoru na minimum, na maximum s tím na koberci nehnu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj jeden DPF filtr za svůj život zachytí cca 10Kg sazí. (to je cca 150.000-200.000km).
Teď si vezmeme takovou věc, jako je výroba kdy se musí vyrobit železo, komory, roztavit platina, to všechno sežere energii. Teď si vemte že jen v ČR je 5,5 milionu automobilů, které budou potřebovat alespoň jednou za životnost vyměnit DPF filtr, to je cca milion kusů ročně když to rozpočítám, teď to musíte dopravit z továrny do servisu kde vám to namontují, teď aby jste to zaplatil, se musíte víc otáčet, vzít víc zakázek, spálit víc elektřiny a vydat víc práce na to aby jste měl DPF v pořádku... to znamená, že ve výsledku DPF filtr třebas vyrobí jen tím že existuje za celou životnost třeba 100Kg sazí a neříkejte že ne, protože pak vám omlátím o hlavu soláry a další ekoteroristické věci.
čím EU přispěla tím že narovnávala banány, zakázala pomazánkové máslo a s utopencama nevím jak to dopadlo. Opravdu si myslíte že převážná většina zákonů je potřebná? Že se zabývajíopravdu palčivými problémy které nám přinesou růžovou budoucnost?
Fakt?
Tak mi prosím vysvětlete ten zákon nebo co to je o prodeji zelí který má 23.000 stran!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na ten zákon sem dej nějakou citaci, slyšel jsem , že je to jen hoax. Co se týče těch zákazů, divím se, že jsi nejmenoval ještě rum a marmeládu. Nic z toho zakázané není, jen se to nesmí nazývat marmeláda, rum a máslo. Přiznám se, že se mi to taky moc nelíbilo, jenomže, když se najdou tací, kteří jsou schopni vyrábět sýr z oleje a sóji, tak jsem ochotný si kupovat Tuzemák a Tradiční pomázankové.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

google ti toho vysype mraky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V Africe proti vším (veš) používali rel. donedávna DDT, protože to bylo nejlevnější a "nemuselo se to odnikud dopravovat, otáčet se víc, aby na to bylo" atd... Normálně vyprali černouškům hlavu v DDT a spokojenost...

Proto jsem rád, že babka dědek mrdka nepálí PETky, což je doteď veselá zábava na vesnicích, protože jsou z toho polychlorované bifenyly (PCB) a dioxiny, který zůstávají v půdě, vodě, zvířatech a celým ekosystému 50 let jedna molekula... Vlastně je to horší než Cesium 137 (nebo kolik), který má poločas rozpadu 30 let.

Že tobě chybí ten komunistickej lančmít?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ne nechybí, ale chybí mi smyslupné zákony a transparentní rozpočet republiky, takovej aby lidé mohli zastavit rozkrádání české republiky, aby mohli zastavit penězovdy pijavic.

Víte vy vůbec že jsme zpět v totalitě? Víte že prostě když někdo bude chtít tak si přes váš pozemek vyvlastní cestu, dráty, nebo cokoliv jiného na co navleče že to je ve společném zájmu a vy držte hubu a krok?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dostane náhradu, takže mi to žíly netrhá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si delas prdel?:-O
Takze kdyz ti vezmu privesek, ktery mas po prababicce a ma pro tebe mnohem vyssi cenu, nez jakou ma cenu trzni, dam ti za nej nejakou nahradu, tak je to V PORADKU?:-O
Nekomu neco vzit je vporadku, kdyz mu za to das nejakou nahradu? :-O

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vysypal mi tohle:
"Základ vtipu, tedy rozsah unijní vyhlášky o prodeji zelí, se ale nezakládá na pravdě. Vyhláška, která by upravovala konkrétně prodej zelí, totiž vůbec neexistuje.

V roce 2006 sice vznikla směrnice o velikosti hlávek a jejich značení, měla ale jen 2000 slov a o tři roky později byla zrušena.

Z čeho mýtus o vyhlášce vznikl, se snažila zjistit britská BBC a ukázalo se, že nejspíš vůbec nepochází z Evropy, případně je kombinací amerického a britského mýtu. "

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj to je ten odboj proti nepravdivým informacím. vono to nebylo zelí ale hlávkové zelí a nemělo 23000 stran ale 22999...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono teda, saze nejsou kovadlina. Takže 100 kg sazí není metrák nějaké hmoty, je to gigantický objem znečištěného vzduchu. Zkuste dýchat hodinu vzduch kde bude koncentrace 1 g těchto srágor na m3 a povezou vás na máry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono teda, saze nejsou kovadlina. Takže 100 kg sazí není metrák nějaké hmoty, je to gigantický objem znečištěného vzduchu. Zkuste dýchat hodinu vzduch kde bude koncentrace 1 g těchto srágor na m3 a povezou vás na máry.

Navíc 100 kg x stovky milionů autu v EU (dieselů je půlka) = cca 8 milionů tun (což je cca hmotnost Cheopsovy pyramidy. Dle Jardových odoka čísel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

přečti si to ještě jednou... u těch 100Kg nemluvím o autech!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta věta je problematicky srozumitelná, ale jestli má znamenat, že tím že jednou za x let musíte věnovat péči filtru vyrobíte 10x vice srágor než ježděděním každý den (což snamená spálení tisíců litrů nafty), tak je to prostě nesmysl.

Tak si z toho výpočtu odeberte jednu nulu. 800 000 t mikroskopických částic ve vzduchu (docela se to hodí přimsoučasné smogové situaci).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano a stojím si za tím, vyrobit DPF filtr je složité a musí se zaměstnat x tisíc dalších lidí, kteří poté aby to vyrobili a dostali do vašeho auta vyrobí víc srágor než je za celou svou životnost schopen zachytit. A je relevantní jestli to je 100Kg, 10KG nebo pouhý 1Kg. Prostě neplatí zde úměra: "byť by to zachránilo jeden jediný lidský život!"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není to přesně to, o čem jsem mluvil? Vadí ti vyložený prkotiny a ignoruješ, že se těžko dá najít lepší místo k životu. Určitě ne tam, odkud nám tyhle myšlenky podstrkujou...

(Osobně mám Evropu vejš než USA, i když severní Amerika rozhodně není k zahození, zdaleka. My máme takovou větší ležérnost ve spoustě věcí, například u nás není "a thing", "kontroverze" okolo evoluční biologie, některý věci díky tomu vlivu sekularismu/osvícenství přijímáme snáze.)

To, že nám ten náš blahobyt a neuvěřitelně osvícenej/pokrokovej/mirumilovnej/atakdále společenskej a politickej systém přijde špatnej, prohnilej, nudnej nebo já nevím co ještě, to je IMHO děsivej projev toho, že jsme rozmazlený přerostlý děcka, co ztratily smysl pro to, co je v životě dobrý a důležitý. Skutečně zlýho jsme nikdy nic nezažili a i když toho máme v literatuře, dokumentech, filmu spoustu ke studiu, tak to tam asi vnímáme jako legraci a vrůšo a má to přesně opačnej účinek než poučení :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto súhlasím. Bohužiaľ to vyzerá tak, že naša spoločnosť je zhýčkaná tým, že väčšina ľudí nemusela nikdy bojovať o strechu nad hlavou, o jedlo či vodu alebo iné základné veciu a to čo máme berú ako samozrejmosť. Dnes bohužiaľ prevláda hlavne vysoké ego a sebavedomie s tým, že sú tým vyššie, čím menej toho daný človek vie alebo dokáže. A tak sa potom ľudia k sebe aj správajú. Ale to je na dlhšiu diskusiu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jardo naprostej souhlas. "Who cares", ze vydrzej plosnaky z bezolovnaty pajky pulku toho co s olovem (nez si na olovo zasedla EU), ze jo. Doprdele, me to zajima a pekne me sere, ze mi elektronika vydrzi tretinu casu co driv!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale všimni si že proti kazítkám (já vím že správně se to píše kur....tka) žádnej zákon nezavedli ani nezavedou, oni potřebují růst, potřebují aby sis koupi ledničku, používal ji rok a pak si koupil novou, oni potřebují abys všechno používal jen jednou a co nejkratší dobu. Nedivil bych s kdyby to dopadlo tak že by se vozili lidem plné ledničky a jakmile by zásoba jídla v ledničce klesla pod 50% tak se automaticky sešrotovala a dovezla nová. Kde jsou ekoteroristi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Studeňák" znám ještě z doby, kdy se používala olovnatá pájka, takže s tou výdrží bych to na tu bezolovnatou moc nesváděl. Spíš si myslím, že dřív se eletronika vyráběla v NSR, Francii, GB, USA nebo v Japonsku, kde ta kvalita prostě byla vyšší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK a preto maju: medicina, letectvo, namornictvo a vojenska technika vynimku a olovnate pajky pouzivaju vsade, ze? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

on to myslel tak, že když byl pájitel debil tak dokázal udělat taky spoustu paseky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, jak to myslel. Ale nic nemeni na fakte, ze naprosta vacsina zariadeni dnes umiera opravdu na studene spoje, ktore su sposobene nikoli spatnym pajenim, ale tepelnym namahanim a naslednym odtrhnutim kontaktu/nozicky/BGA gulicky od plosaku. Ten cin to proste z principu dlhodobo nemoze davat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil bych, že vše z EU je naprosto neposkvrněné lobbingem a zájmy někoho dalšího. Na druhou stranu, s kvantifikováním toho, že jsme rozmazlení a vymyšlíme si kraviny bych byl opatrnej. Někdy je fajn uvažovat i z pohledu delších dopadů.

Samozřejmě zákaz žárovek sice proběhl, ale víme jak reálně dopadl. Kdo chce, tak si je stále může vesele nakupovat a nic mu v tom nebrání. Plošný zákaz nefunguje a je to hovadina, žárovka je stále důležitý výrobek jako její "zelenější" ekvivalent - ať už tvořený LED diodama nebo CCFL trubicí. RoHS pájka je jasná komplikace, způsobila předčasný důchod hromady zařízení, nicméně tady je otázka, jestli výrobci používají tu kvalitnější a dražší, nebo šetří i na tomhle a nic je nenutí používat tu dokonalejší variantu (pokud je tedy nějak zásadně kvalitnější). Vysavače jsou jasné, příkon motorů nesouvisí se sacím výkonem, i když samozřejmě lze vyšším výkonem motoru nedostatky celé soustavy "vykompenzovat".

Mohl bych pokračovat dále v sáhodlouhém seznamu, ale to k čemu jsem se chtěl také dostat... centrální řízení z nějaké vyšší moci která chce vyhovět všemu nelze realizovat. Můžeme se bavit o migrační politice (kvóty - na které tu kálí pes), na vzájemné exportní/importní spolupráci - kolik že jsme museli zlikvidovat cukrovarů? a jak jsem výše popsal, spousta byrokratických blbostů a průzkumů, jejichž výsledkem byl nějaký zákaz/omezení, které lze stejně vesele obcházet.

Zkrátka, nejsem pesimista, nechci vidět jen špatné/dobré, rozhodně bych ten systém nepovažoval za bůhvíjak spásný a lidé co jej nějakým způsobem kritizují, tak věřím, že nejsou také jen černí nebo bílí. No a jen tak mimochodem, tenhle blogový příspěvek sděloval mnohem více, než jen kopnutí do EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že nic není bez nevýhod nebo kazů. Ty popisované problémy (byrokracie, neefektivita) jsou ale často v podstatně neodstranitelný a nedá se jim vyhnout, jelikož povstávají z toho, jak je naše společnost moc složitá. Zjednodušit nelze, jelikož ta složitost je přímo z její civilizační podstaty, takže ty problémy bych označil za "cost of doing business". Některé konkrétní problémy třeba řešitelné jsou, na těch pak stojí za to pracovat. Celkově se ale s některýma třeba smířit.

Třeba ta, že se zákaz neefektivních spotřebičů dá obcházet, to bych za argument proti němu nepovažoval. To se dá říct u každého zákona/regulace - zákoníky nebo desatera jsou tu tisíce let a ty věci, které zakazují (a to včetně těch, na jejich nežádoucnosti se všichni shodneme), taky nikdy nevymýtily. Např. vraždy, krádeže, etc. Že něco není 100% vymahatelné není důvod se nesnažit s tím něco dělat, takový uvažování je IMHO dost rozšířenej omyl (a politici to tedy ještě často vědomě používají jako falešnou argumentaci).

Ten zásadní problém je řekl bych takovejhle: 1) chyby budou vždycky. 2) převažujou v našem systému ty nevýhody nad jeho celkovým přínosem a kvalitou? Odpověď je IMHO že ne, na to by tu toho muselo být prohnilýho a nefunkčního mnohem, mnohem víc. Zvlášť když jsou ty problémy v sekundárních, a ne primárních věcech.

BTW. jakejkoliv alternativní systém by měl taky spoustu sekundárních nevýhod (a třeba i primárních, jako že by třeba nebyla svoboda a bezpečí pro jednotlivce, pokud je řeč o komunismu před rokem 1989). Tudíž je třeba nejen vážit současné nevýhody a tvářit se, že je společnost možný srovnávat s nějakou dokonalou alternativou. Taková nikdy nebude, cokoliv, co by naší společnost nahradilo, bude mít v průměru minimálně stejný výskyt těchhle nedostatků. A když se kouknu na ty společenská zřízení různě v Asii jako model "nezápadního systému", tak bychom si určitě hodně pohoršili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je škoda, že se nemohu zbavit pachutě silného lobby, které by tam být prostě nemělo. Osobně nejsem šílenej ekoterorista, ale podle mne než řešit, kdo má jaké žárovky (ano, v zimě se toho prosvítí opravdu dost) a příkon vysavace (vysáváme už podstatně kratší okamžik), by bylo záhodno například pořešit, čím kdo topí (alespoň v rámci čr je to pěknej humáč). Dokážu si také i představit, když už tedy protlačili ty úsporné zářivky/LED svítidla, aby tam dali i povinnost osazovat kvalitní zdroje s minimem rušení (což žárovky nezpůsobovaly). Nějakou motivaci na výměnu starých netěsnících oken, ledniček (tím nemyslím motivaci zákazem, ale nějakou slevou/úlevou). Nevím co by mě ještě mohlo napadnout.

No a druhá taková nejsilnější bolístka celé EU jsou imigranti. Ať se na to díváme jak chceme (vítači/nevítači), řešení ala přemístíme půlku afriky do evropy pouze problémy přemístí. Už se o tom kecá strašně dlouho a prd dělá, ale souvisí to i s přelidněností (což samozřejmě není v možnostech EU, aby kecala do toho, jak to v té africe má vypadat, ale přijímat bezhlavě každého je fakt blbost).

Sám si například konec EU nepřeju, vím že to přineslo mnoho výhod, ale jako každý obrovský systém s tendencí nějakého centrálního řízení, nefunguje dokonale a stačí jedno blbé rozhodnutí, které "naštve" dostatečný počet lidí, aby se něco začalo dít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto OT, ale http://www.goo.gl/TvVLXQ je to o tom, jak funguje vesmír, telepatie, paměť, computing a tak dále :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...proto hraju online-ovky jenom s alobalem na hlavě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já neviem ani čo je to ten „Who cares?“ Ale to čo je v článku bolo pre moje dobro asi správne vymyslené,pretože sa mám dobre a solídne bohatnem.Tie termíny v članku ide nejak širšie rozšíriť?Pretože vnímam že sa tým spomenutým veciam už väčšina asi venuje,a to sa mi veľmi hodí.Sú v tom chorobne zamotaný bez osobného vedomia,ktoré nahradilo spoločné vedomie más ako v nižšiej forme inteligencie verbálneho správania,chovania.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by se nasli věci, ve kterých bych se s autorem v názoru rozešel, ale v principu s nim souhlasím. A řeknu to ještě trochu jinak...Mentalita "Who cares" je cesta do 'pekel'. Je to přesne ten aspekt, ve kterém člověk začne odmítat zodpovědnost, přestane kriticky přemýšlet a srovnávat, hledat reseni a formu ktera je správná (neříkám vzdy lepsi), často se to pak spoji s tupou vírou ze peníze 'resi' vse, v alibismus, marketingového a politické-alibisticke blaboly a pod. Samozrejmě nelze čekat, že každý se musí zajimat o vse, spíše každý tak nějak v rámci jeho schopnosti a zájmy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A mimo jine, pokud lidstvu politika "who cares" vydrzi, tak zaneseme tuhle planetu takovym zpusobem, ze uz nebude pro cloveka obyvatelna. Planeta to prezije, clovek nikoliv.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můj komentář: Zvedni prdel, změň sebe, změň okolí, změň svět okolo. Udělej petici, jdi do voleb... Pokud seš zdravej a můžeš. Nebreč. Lepší systém existuje - všechno okolo obstarají roboti a ty budeš mít víc času na psaní blogu/čehokoliv. Pokud se přerod civilizace v absolutní nihilismus, obžerství (+ hubnoucí pilulka) a ráj povede, aniž by se stroje vzbouřily. Ale věř tomu, že pro 90 % světa jsme v ráji, ostatně, cigáni už tam jsou dávno a imigranti to díky internetu taky pochopili )))

A za sebe zmíním další téma: Dieselgate. Odmysleme incetives (chichi), co je k podvádění vedlo. Ale moje pokuta pro Škodovku zejména a zbytek koncernu by byla, aby platili léčbu a odškodnili každého, kdo bydlí blízko frekventovaných silnic, ve městech, v ďolíku, nekouří a má rakovinu. Ne děti, všichni. Plus majitelé aut. To vše po dobu, kdy podváděli. Číslo to není nijak astronomické, řekněme by voko kolem 5ti miliard ročně pro ČR...

A námět na článek: https://cs.wikipedia.org/wiki/Anton%C3%ADn_Svoboda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, pánové... Diskutujete moc pěkně. Ale nezapomínejte, že máte jen jeden život. A žijete tady a teď. Na tyhle pokusy Vám nezbývá moc času. Berte to jako mou omluvu za to, že proti tomu zlému státu aktivně nebojuji. Ale připadal bych si jako ti islámisti. Něco bych zboural, ale nic nového bych vybudovat nestihl. Omlouvám se. To nemohu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že já si nepřečetl předem od koho tento článeček je, ušetřil bych si čas jeho čtením. Vyhoďte z redakce Ježka - „Who cares?“

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Instantly Buy Bitcoin, How to Buy Bitcoins
[url=http://www.instantlybuybitcoin.com]Show more!..[/url]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradę tą przekazał francuski portal pamięciowy Mediapart. Bieżące koniec trwającej z czterech księżyców produkcji 49 publicystów z 16 noków.
http://roman.wsm.katowice.pl/574.php
http://roman.wsm.katowice.pl/953.php

Mediapart rokuje "zagłębienie się w kulisach dziewiczego edenu skarbowego, który do 30 czerwca zawiaduje Zgodzie Lokalnej". Zdaniem Mediapart, wyspa biorąca 430 tys. podnajemców obdziera przeciwstawne rogi członkowskie dwóch miliardów dochodów podatkowych rocznie.
http://roman.wsm.katowice.pl/376.php
http://tomasz.wsm.katowice.pl/898.php

Książeczka wyrobów przechodzi iść dwa tygodnie oraz przedstawia objawić stosowaną dzięki płynnym przepisom Malty optymalizację fiskalną, umykanie wynagradzania haraczy, obijanie banknotów plus losy korupcji. Tezą stanowi "ogólna ewidencja postaci a podmiotów złączonych z 53 247 tabliczkami spisanymi na Malcie".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohne Rezept Medikamente : Rezeptfrei Kaufen : Apotheke Online
[url=http://www.ohnerezeptfreikauf.com/]Ohne Rezept Medikamente : Rezeptfrei Kaufen : Apotheke Online![/url]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.