Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak tchýně věděla, že svůj ztracený mobil najdu

Asi před rokem jsem taky podobně založil mobil. Pro hledání jsem použil trochu sofistikovanější způsob. V práci jsem si půjčil měřič EM pole, mobil jsem nechával přítelkyní neustále prozvoňovat a postupně prolejzal celý barák. Našel jsem jej asi po 4 hodinách hledání. Byl v kůlně zapadnutý mezi motykou a krumpáčem. Vůbec netuším jak se tam dostal. V té kůlně jsem snad týden nebyl.
Nakonec mě to stálo 4 hodiny času, jednu hádku s přítelkyní a dvě 9V baterky, protože ten postarší měřák EM pole od Chauvin Arnoux žere jako kyselina.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neuvedl google už podobniu aplikaci přímo? Nemám android, takže přesně nevím. Ale aplikace přímo v systému by mohla být zajimavější. Apple má tohle vyřízené trochu líp. Ten umí poslat na telefon i požadavek na přehrání zvuku bez ohledu na to v jakém režimu je a jakou hlasitost má nastavenou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

MS na svém Windows Phone 8 (nevím, zda i 7.8) má tuto funkci také. Na webu windowsphone.com se stačí přihlásit a dát telefon prozvonit (dost hlasitě) nebo ho zobrazit na mapě, popřípadě zablokovat. Avšak myslím, že služba bez datových přenosů nebude fungovat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Služba Find my phone je od Windows Phone 7.0 plně funkční i bez datových přenosů :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod androidom je halda softu čo by mal vyhliadať stratený, ukradnutý telefón. Napríklad Lookout alebo Cerberus proti krádeži.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

mě se mobil ještě neztratil (přisuzuji to jeho obrovským rozměrům - Palm Treo 650), nicméně když jsem koupil jednu ojetinu, tak jsem našel mobil mezi karoserií a vnitřním polstrování kufru (to jsem kompletně sundaval kvůli vytepování). Prostor je to uživatelsky nepřistupný. Jak se tam ten mobil dostal ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše, v autoservisu. Máte důkaz, že se to místo rozebíralo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počul som čosi o tom že si tam dávali ľudia ktorý chceli vypátrať svoje kradnuté vozidlo. Ak sa mobil lokalizovať aj keď je vypnutý tak na to môže byť niečo pravdy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To bych rád věděl, jak se dá lokalizovat vypnutý mobil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

aj ked je mobil vypnuty vydava urcity typ a mnozstvo signalu. Mobil nieje bez napajania ked je len vypnuty ... a teda bateria dodava mobilu "stavu" aj ked je vypnuty. Mobil sa definitivne vypne ked vyberiete bateriu.

A trochu konspiracie : neviem ale nevyske sme pouzivali aj mikrocipy (mikroprocesory) ktore si vedeli "generovat" energiu aj so "vzduchu" ... takze je uz aj dost mozne ... ze neake taketo suciastky (a teda ze si vedia generovat energiu z "nicoho") su uz osadane aj v dnesnych mobiloch. Takze mozno uz ani tu bateriu nestaci vybrat ... kedze by si "plostica" generovala energiu zo "vzduchu".

FBI vraj vie "monitorovat / odpocuvat" aj vypnute mobily ... takze predpokladam ze nieco ako hladanie vynuteho mobilu ... taktiez teoreticky funguje.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

* na vyske

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mno, sorry, ale tahle informace je u mě ještě méně důvěryhodná než nalezení NSA backdooru ve Win8.x. Odposlouchávání vypnutého mobilu by vyžadovalo jeho zapnutí, aby měl sílu zaznamenávaný zvuk odesílat, leda by na něj bylo něco zaměřeného přímo. A i kdyby: „zapomenutý mobil v autě“ za účelem sledování je blbost, pokud by potřeboval aspoň trochu energie. Protože tomu zapomenutému mobilu zcela jistě brzy dojde baterka do mrtě a nedá tomu mobilu ani fň. Rozhodně ne dost energie na to, aby byl mobil lokalizovatelný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je síla :) Vyhledávat vypnutý mobil :) A protoze v dnesni dobe je schopna baterie pohanet mobil radove mesice, budeme ve vypnutem stavu i neco vysilat. Dneska uz vsak vzdelani nema uroven, nebo mi nejak vysvetlete podobne exoty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ať si redaktor pořídí mobil.cz
Tam má internet zdarma se stejnou cenou za hovor/sms a nemusí psát takový ptákoviny.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to se zase nevyplatí z jinýho úhlu pohledu. mobil.cz je T-M, zatímco Bleskmobil je O2. A spousta známých a blízkých má výhodný neveřejný tarify od O2 s tím, že mi mohou volat zcela zdarma. Takže můj internet zdarma by zaplatili oni (a z části i já).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro lepsi hledani (obecne) si musite poridit telefon opatreny logem NSA friendly mobile ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Bylo mi řečeno, že mobil určitě najdu, a to tehdy, až se pustím do opravdu důkladného úklidu."

Klobouk dolů před tchyní, má smysl pro humor: Takovej bordelář nikdy pořádně neuklidí, tomu můžu říct, že mobil najde, když pořádně uklidí. A buď ho fakt najde nebo aspoň zmizí ten bordel. Taková věštba se nemůže nevyplnit. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne Tchyne (mam taky skvelou) je jedna zajimava vec.

Na Tch existuji asi jen tri slova:
Tchyne
Tchan
Tchor

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Slovo "tchyně" vzniklo spojením slov "tchoř" a "svině" :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na droidu jsou softy a často tuhle fičuru integrují antiviry(MCafee, Avast). Na telefon to na požádání zašle SMS, on si zapne GPS a po zalokování pozice pošle na centrálu SMS s pozicí. Umí to i jiné věci, ale vždycky se ten soft naroubuje jako sms služba před droidem. Což se nemusí paranoikům líbyt. Pravděpodobně jsou ty služby ale placené. Já dostal MCafee s touhle službou na půl roku s telefonem(sony).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem si do svého androidu takovou hovadinku - když se s ním delší dobu nehýbá, tak se začne ozývat. A už 2x se mi takhle našel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

super napad. daj to na market. mohlo by to cosi zarobit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

4 WIFT - pan redaktor ... bolo mi u z od zaciatku jasne ze mobil bude s najvyssou pravde podobnostou presne pod vodicovou sedackou v aute ... nie raz mi tam mobil "sam sklzol" ... a taktiez som ho hladal vsade mozne ... ale vzdy sa dostal na rovnake miesto (pod sedacku) ... a to som neni ani jasnovidec ani medium a ani nevestim z kariet.

K tomu vesteniu, neviem ak tomu verite budis ... no zial viem ako to funguje a staci sa na to "logicky" pozriet a sami zistite ze je to len "vypocitavost a spravne citanie tela a toho co Vam ludia nepriamozdelia" ... aj vy ste svokre "vestkini" urcite nepriamo (alebo aj priamo) naznacil ze ste stratil (zapotrosil je asi lepsie slovo, kedze mobil ste vozil stale zo sebou a nestratil ste ho niekde v podniku / rokovani / dovolenke) mobil a ze ste sa ho uz "silno" pokusal hladat ... urcite ste jej aj zdelil to ze mobil je len niekde "zapadnuty" a ze ste uz prehladal a "upratal" vsetko "standardne" a mobil nikde ... ale to uz aj mna napadne fakt ze to mobil sa niekedy najde a ze to najskor bude pri "vianocnom" upratovani (citaj velkom upratovani) ... opat to niesom ani jasnovidec ani medium ... ale stacil mi na to zdravi "sedliacky" rozum.

Takze skuste sledovat Vasu svokru pri "vykladani kariet" ... ale taktiez nadmieru pozorujte "objekt" ktory si vyklad nechava robit.

Staci jemny naznak ... kasel, kychnutie, zachmureny pohlad, unava ... toto vsetko su indicie pre tieto "media" no a samozrejme vek (urcite je viac ako iste ze stary clovek bude mat problemy, typu : srdce, tlak, klby, ... atd). Takze vela "pomocnikov" na urcenie "vestenia".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by mě docela zajímalo, jak bys chtěl čistě na základě vnějších projevů člověka zjistit, jaká bude jeho budoucnost :). Jo, někdo tomu věří, někdo nevěří, ale už jsem slyšel o takových případech lidí, co si nechali věštit od kartářek nebo různých jasnovidců a velice přesně se jim to splnilo, takže to by asi byla hodně veliká náhoda, aby se "jen tak" trefili, nebo to prostě uhádli na základě toho, jak se ten člověk choval nebo jak vypadal ;-).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Neexistence tohož jasnovidectví budiž dokázána tím, že nikdo z nich, kdož zovou sebe jasnovidcem či věštkyní, sportku vsaditi si nezmůže by vyhrál, ba naopak v bídě s nouzí žíti musí a duším bloudícím a rozumům krátkým báchorky na nosy věšeti musí. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem býval rozumu mdlého a podobné výroky vynášel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale tvá hypotéza je zcela mimo. Myslím, že svou tchýni znám dost dobře na to, abych tuhle informaci hodil rovnou do koše.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Díky, díky :)
Dlouho jsem se tak nepobavil :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.