Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 14nm Atomy Cherry Trail a Braswell zřejmě také čeká odklad

Ach jo, ten plán "postavit" Dock PC z tabletu nebo silnější pasivně chlazené "herní" PC s Intel HD 6200 mi ten Intel pěkně kazí a furt odsouvá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl tu uz tenhle obrazek pul roku nazpet? Dost jsem se podivoval nad tim, proc je v popredi braswell a v pozadi baytrail .... navic pak ten dalsi obrazek v hatmatilce.
Nikdo mi nedokazal rict, co jsou vlastne ty jednotlive nazvy, ale tak nejak bych cekal (i podle wiki), ze nastupcem platformy atom baytrail bude atom cherrytrail (=vykonne zarizeni, tabletPC atd) .... a "braswell" (oprava: ne, bude to neco jineho!) bude nastupce jednoho z moorefield nebo merryfield (cili telefony a nevykonne tablety - patrne se nikdy nepouzilo, pripadne jednoucelovky v televizich atd ....). A broadwell nastupce haswellu. Vse na atom silvermont mikroarchitekture (desktop je haswell architektura), kde nastupce dieshrinku 14nm bude taky jen silvermont, ale bude se mu rikat airmont (aby to nebylo tak jednoduche:o))))
Cili ten obrazek mi nedava moc smysl ....
Nasel jsem docela zajimavy obrazek na wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Goldmont_%28microarchitecture%29
Jinde zas pisou, ze braswell bude do PC, cili neco jako J1900 ... takze by to byl nastupce avotonu a za merryfieldy by bylo jeste neco uplne jineho. Nicmene pak by byla uplna kravina ten android u braswellu, coz asi dokazuje i tenhle clanek http://wccftech.com/intel-atom-soc-roadmap-tablets-smartphones-leaked-14... (TO SI FAKT NEKDE ULOZIM!), kde braswell bude fakt hi-endovy atom pro regulerni notebooky, cili lacina a usporna alternativa k broadwellu.
Takze braswell me moc netrapi .... hlavne aby byly nejake slusne a levne tabletPC s cherrytrailem a aby vysel 14nm broadwell pred Vanocema:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.