Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 14nm Skylake doplní iGPU řady GT4

koukam, ze nam amdcko s intelem slibuji nebe na zemi: hory, mosty, jezera.. co prijde dal? .-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intel toho ve skutecnosti zase tak moc neslibuje. Jedou si dal svoji notu, snazej se zlepsit svoje GPU, drzej si nejlepsi vyrobni technologii a jednou za +- 4 generace udelaj misto updatu CPU spis jeho upgrade.

Je relativne zajimave, ze se Intel snazi dotahnout naskok v GPU uz minimalne 5 let a podle informaci o architekture jsou porad jeste minimalne 1 celou generaci za AMD a nVidii pokud jde o moznosti svabu. Mozna uz diky eDRAM dokazi nejak nahnat vykon ve hrach, ale vnitrni koncept porad jeste nestaci na uz docela zabehle GCN nebo i Fermi. Rozhodne to neni pouzitelne na vyrazne vetsi GPU nez ted maji v Core iX. U AMD by to clovek v CPU oblasti cekal, je 10x mensi nez Intel a kombinace zadreneho Bulldozeru a hodne povedeneho Nehalemu udelala svoje.

Preju hodne zdaru AMD, protoze jinak bude chtit Intel za high-end modely Skylake opravdu zlate prase. Intel stejne hlady nezajde a urcite by nam zakaznikum pomohla k lepsim strojum nejaka ta poradna konkurencni bitka jako z dob K7 a K8.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Troufám si nesouhlasit, Intel to posunuje celkem slušně. Konkrétně spotřeba při přehrávání akecelerovaného videa GK je už 2 generace lepší než u konkurence. Jen je škoda, že rozdíl mezi nejhorší a nejlepší grafikou je propastný a ani nemají stejné funkce, to je třeba u AMD lepší. Je sice pomalejší ale umí všechno.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono pak zalezi co pocitame do GPU casti. Ja jsem tam jednotku na video nepocital a je pravda, ze se s GPU spujuje a Intelu se povedlo udelaj ji uspornejsi. Pravdepodobne jim pomohlo, ze maji spoustu zkusenosti s navrhem specializovaneho kremu a mozna i to, ze zacinali na zelene louce. AMD i nVidia ma svoje jednotky s vetsim nemo mensimi upgrady uz roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

len na okraj, po Skylake by mal byt 10nm Cannonlake, nie Skymont... Skymont bola prvotna informacia, ale neskor si Intel zarezervoval nazvy s koncovkou *mont pre mobilne resp. low power cipy typu Atom.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.