Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 20 % mobilních počítačů v roce 2015 ponese ARM čipy

No ona si spíše většina zákazníků (ne-)rada "připlatí" za ty Windowsy páč jaksi v drtivé většině případů ani jinou možnost nemají ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

20% je moc, tipnul bych tak 2%. Netbook pouze s Metrem je z dnešního pohledu jasné fiasko a Linux sice jde, ale stejně zase AMD C-series přinese o dost větší uživatelský komfort. Navíc Intel si ten trh pohlídá i kdyby to měl dotovat, protože kdyby se stal nějaký zázrak a třeba by se lidem začalo Metro líbit nebo tak něco, tak potřebuje, aby se mu to "neprožralo" do notebooků a výše.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, uživatelé, kteří si sami nainstalují Linux nejsou tak významnou skupinou. Ale pokud se najde výrobce, který bude prodávat "~booky" s uživatelsky přívětivě nakonfigurovanou linuxovou distribucí, myslím že má slušnou šanci na 20% trhu dosáhnout. Jeden vcelku neúspěšný pokus s Eee Linuxem už tu sice byl, ale je to už nějaký ten rok zpátky a na x86. Řekl bych, že je čas zkusit to znovu a s ARMem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tam je dulezite nezanedbat support. Chce to podivat se na to z uhlu tech mobilu a udelat na to nejaky "appshop" ... proste uzivatelsky pritazlive GUI pro instalaci aplikaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(Ne ze by distribuce linuxu nemeli GUI pro instalaci aplikaci ... ale IMHO neni dost uzivatelsky pritazlive.)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Osobne vidim Linux jako uzivatelsky privetivy jiz davno... hlavni problem je v tom, ze predevsim ti "zkuseni" uzivatele z Windows jsou proste navykly na Windows a pak kdyz prejdou, tak proste netusi. Zacatecnikum to je typicky jedno, protoze ti nemaji jeste navyky. To nema s uzivatelskou privetivost ale nic spolecneho. Windows zadne GUI na instalaci aplikaci nema vubec, aplikace se instalujou jak za krale klacka a presto si nekdo troufne rict, ze je Windows uzivatelsky privetivy. Kdybych nikdy nemel s Windows zkusenost, nemel bych tuseni co s tim systemem delat. Je to proste o zvyku, ci pripadne snaze pochopit novy system. Pro BFU je vseobecne lepsi pouzivat Linux, nemusi ho totiz nijak udrzovat, coz by s Windows totiz tez nedelali. Neni nic smutnejsiho nez kdyz te takovy BFU pozada o pomoc s PC a ty pak musis sedet u zasekaneho Windows, ktere lezou jak hovno a tobe se chce akorat brecet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To spíš na ty počítače začnou cpát Android. Problém Linuxu je v tom, že není nic moc daného, a neustále probíhají drobné změny všude. No a pak ještě relativní nedoladěnost a roztříštěnost na té uživatelské úrovni. Náklady na podporu pro jednoho výrobce by byli enormní. Právě proto takový úspěch androidu - ač nedoladěný, tak je všude +/- stejný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze to je predevsim problem tech vyrobcu hardware a ne Linuxu. Linux neni Windows a je spatne, kdyz se k nemu tak snazi nekdo pristupovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce to řešit nebude, proč by to dělal, jsou to jen problémy a náklady navíc. Ten chce koupit řešení, které bude fungovat a bude globálně unifikované. A je to výhodné i pro zákazníka - standardizované řešení, které bude fungovat všude stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.