Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 20000mAh powerbanka Xiaomi podporuje Quick Charge 3.0

Jedina skoda, ze ta kapacita je pri napati tusim 3.5V a nie 5V, takze realne je to menej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ampérhodiny se udávají při nominálním napětí li-ion článků (předpokládám, že tam osadily běžné 3,7V 18650 s 2500mAh). Energie v power bance tedy bude zhruba 3,7V*20Ah=74Wh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Technetu ted bylo i male mereni, vyslo jim to o neco mene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dost pochybuju ze tam bude 8 baterii, spis 6 takze budou mit 3,4Ah

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kapacita zalezi na napeti? od kdy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Od té doby, co se kapacita akumulátorů uvádí v Ah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viz příspěvek giff a ještě bych dodal, že tahle nabíječka umí dodávat i napětí 9V a 12V, takže jakou by měli udávat kapacitu (když se jí rozhodli udávat v Ah)? Jedině rozumné je udávat kapacitu na úrovni interního napětí akumulátorů, protože pokud s tím nabijete články v nějakém zařízení, tak ty jsou na stejném napětí jako ty v powerbance a můžete to tak jednoduše porovnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těm 30000mAh power bankám za 900kč včetně DPH nevěřte. Maximální kapacity li-ion článků ve formátu 18650 se pohybují kolem 3400mAh a v těch největších power bankách jich máte 6-8. Pokud tedy osadíme nejlepší články od Panasonicu, dosáhneme na kapacitu 27200mAh (3400mAh*8), jenže tyhle články noname číňan nikdy nepoužije, protože jsou drahé. Místo toho tam napájí půlku nejlevnějších 2200mAh (klidně vykutaných ze špatných battery packů a nefunkčních baterií z notebooků) a duhou půlku udělá z dummy článků naplněných pískem :) Jistota je si koupit prázdnou power banku a osadit si kvalitní články nebo sáhnout po rozumném výrobci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že zrovna Xiaomi kvalitu moc neodrbává, co jsem viděl pár testů, tak jsou co do realne kapacity jedni z nejlepsich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi je v pořádku, můj komentář se týkal hlavně super levných noname power bank, kde inzerovaná kapacita naprosto neodpovídá počtu a kvalitě osazených článků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nojo, dalsi nula pribyla, a opet technicky web nezvlada pouzivani predpon soustavy SI, asi protoze si mysli ze ctenari to taky neumi. a tedy jak jsem uz drive doporucoval, jeste lepsi by bylo pouzit treba pico, femto nebo atto, bude tam tech nul jeste vice!
20 000 mAh = 20 Ah.

aspon tu zuzenou mezeru na oddeleni tisicu byste tam mohli strcit, at clovek snadneji pozna kolik nul tam je. ale hadam ze mistni technicky "vzdelana" redakce ani nebude vedet co to je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu díte.
Ale průměrný inteligent si to snad umí přepočítat. Miliampérhodiny jsou obvyklé pro udávání kapacity malých článků (i když to kapacitu vůbec neudává) a tak je zbytečné až matoucí to udávat jinak. Taky bych mohl říci že jsem dnes jel po dálnici 0.13 megametrů za 3,6 kilosekund.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom se musí dávat bacha aby nějaký průměrný inteligent nezkoušel porovnávat 3400mAh Li-ion a 2800mAh NiMH AA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro takove by tam museli byt jeste uvedene Wh nebo volty no :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prepocitat to kazdy neumi, jinak by to novinari bezne delali.
predpony SI jsou od toho, aby se nemuselo psat zbytecne moc nul. 4 nuly uz je zbytecne moc a snadno se clovek prehlidne. nebo aspon ja. ten vas priklad s kilosekundama narazi na pohrobek 60koveho systemu, coz je ponekud jiny pripad, protoze zvyk jsou hodiny, a ne vteriny a z hlavy nasobit 3.6 kazdy neumi, ale nasobit deseti ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to už je jak ta powerbanka, kterou se dá nastartovat auto :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Auto nastartujes i mensi kdyz si das baterie do serie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z powerbaniek (a ze som ich uz vyskusal hromadu), doporucujem jednoznacne spickove znacky Anker. Z amazonu je mozne mat 20Ah za cca 900Kc. Zrovna tato velka je bohuzial tu v CR predrazena, ale polovicna 10Ah sa uz da zohnat za rozumny peniaz. http://anker.heureka.cz/powerbanky/

http://technet.idnes.cz/powerbanky-test-02j-/tec_technika.aspx?c=A161215...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na nemeckem Amazonu to je za rozumne pra hy. Asi objednam.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01D0YIFNG/ref=mp_s_a_1_17?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1483041738&sr=8-17&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=anker+powerbank&dpPl=1&dpID=31KbJET9LGL&ref=plSrch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo, jak u tech powerbank funguje to rychlonabijeni. Posledne tu myslim probehla diskuse, ze kazdej vyrobce ma trosku jinak (treba pomoci urcityho odporu mezi datovymi piny na USB) zarizeny zjistovani, ze je prave pripojena originalni nabijecka a tudiz baterka vi, kolik z ni muze zkusit cucat. Prave proto se ukazalo, ze obycejny napajeni zdrojem o vyssich A nez je standardni 0,5A , rekneme treba 3A, naonec stejne nefunguje o nic rychleji. Proste proto, ze telefon si rekne, ze nevi co ma pripojeny a tak se bude nabijet nejakym bezpecnym proudem (0,5-1A treba).
Nekdo nekde po netu psal, ze se to da resit spojenim onech datovych pinu, ale nefunguje to vsude. Takze otazka zni - pro jaky telefony umi tahle Xiaomi powerbanka vlastne to rychlonabijeni? Pro vsechny? Pouze pro Xiaomi? Nebo pouze pro urcity vyber (a podle ceho pak zjistovat zdali to pujde?)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem koupil powerbanku Anker na https://www.alfapower.cz a nejvetsi spokojenost, rozhodne lepsi nez moje predchozi Xiaomi, tami asi po 9 mesicich odesla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.