Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony A5100 - 24Mpix bezzrcadlovka co umí XAVC S video

Tady bych hlavne zduraznil dve az tri zasadni informace tykajici se videa a to ze video rezim vyuziva cely snimac, XAVC kodek ma bitrate 50 mbit/s a hdmi vystup je clean.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to porad jen 8 bit a hardcoded LUT na obligatni sRGB, tak je to... to same co maji vsichni ostatni :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

XAVC je marketingový název pro h.264 s vyšším bitrate, 4:2:2 a 10 bit, alespoň co jsem pochopil.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale pak to S na konci zas znaci prechod z MXF na MP4 kontejner, a typicke consumer omezeni na 8 bit a 4:2:0, takze jsme zpet kde jsme zacali. Jen HDMI to ma v 4:2:2, ale znova jenom v 8 bit, takze kram...

http://nofilmschool.com/2014/08/sony-a5100-mirrorless-camera-50mbps-xavc...
(taky diskuze)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AF modul zdědil z loňské A6000, který už lze považovat za hbitý.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ale píší, že má i fázový!???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Contrast detect + phase detect s pokrytim 92% zaberu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A6000 neni lonsky ale letesni fotak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"světelnou padesátkou do interiérů" Mno tak to je fakt leda do tech kostelu nebo do nejakejch hal. Protoze v mensich interierech by s 50tkou byl asi dost problem, vzhledem k nutnosti/nemoznosti odstupu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jojo doporučuji do interiérů (né velkých hal a sálů samo, tam ale raději zomm objektiv) min 27mm/35mm lépe však 24mm/35mm ale na video může být i 35mm, přece jen na celku v interiéru kvůli nízkému rozlišení(2Mpx i když u 4k je to zase jinak spíše je to hejbací fotka) i komprimaci detaily mírně v háji a je třeba více lézt do ksichtu než u fotky.

Já raději, zejména na video, zoom objektiv, mám Sony A - kopii Zeisse 16-105mm/APS a fakt dobý! I ve video režimu umí i velmi malou hloubku ostrosti (velkou docílím vždy žeano - přicloněním) Do přírody mám 18-250mm ale není tak ostrů a barvy nemá tak sytý :-( Na video ale výborný, na foto dobrý univerzální kompromis na táhání ven)

Fotku, i když širokej širokej záběr a tedy s menšími objekty, ale o mnoha Mpx, si totiž i dodatečně zazoomuji čili detail např. ksichtu přiblížím, zvětším, u videa je to neběžné zoomovat při přehrávání... a méně snadné, neníli objekt uprostřed zrovna i při 16mm! (natož při zoomu na 105mm samo, malá hloubka ostrosti je při zoomu snadno desažitelná obecně i u kompaktů s pidičipem)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tady souhlas no, ale jenom v pripade, ze chce clovek fotit interier a ne portret neceho v tom interieru, tam je totiz prave ta svetelna padesatka urcite skvela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.