Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 2K Games potvrdilo Bioshock Infinite pro Linux

mi to pripomina stare (vtedy, ked zacali zle ) casy na Amige, tiez sme tam v kuse cakali, kedy vydaju napriklad Dooma, Quaka.. jo hry vysli, po 2rokoch ...:(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu čemu to vadí, už bude na netu spousta hodnocení, podle kterých člověk ví, jestli to koupit nebo ne a bude to i levnější, a jako že spousta těch hype her si svou cenu 49.99 €, kterou s radostí nasadí, nezaslouží. Čest výjimkám.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna BI už mám koupenej za pár šupů z Humble Bundle a i odehranej, takže jako obvykle, fanatičtí uživatelé tučňáka budou trpět a vydávat to za pozitivum, heh.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš na to že i fanatickej uživatel tučňáka si ho též na HB mohl koupit a až vydají Linux verzi tak se mu zpřístupní na Steamu ;-)

Aktuálně to nativně hrat nejde, což je nevýhoda, ale trpěním bych to nenazýval. ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak mít hru koupenou a rok ji nemoct používat (z jiného důvodu, než že na to nemám čas), to mi taky přijde jako sebepoškozování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když je hra dobrá a třeba v extrémní slevě tak si ji koupím - nekouřím a nepiji alkohol tak utrácím za hry :-D Ono je těžké si to nekoupit když to stoji včetně DLC 100-125 kč a je to jen pár her ročně.

Navíc ty opravdu dobré hry které nemají nativni Linuxovou verzi jedou dobře pod WINE. Ale jinak nedohrál jsem ani 1/10 těch her co mám nativně, takže aktuálně už skoro rok nemám WINE nainstalované - není čas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze nefajcis, nepijes a utracas za hry na ktore nemas cas. Nevim no.. :P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ja nerikam ze je to nejak extra rozumne, asi tak jako ty cigarety :-P

Kazdy mame nejakou ne uplne racionalni zalibu ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to placas za nesmysly. Hru si muzu koupit jen proto, ze chci podporit treba vyvojare a nemusim ji vubec hrat. A uz vubec me to nemusi poskozovat. Kdybych byl takovy zoufalec, tak si to pustim ve wine a hotovo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš? Jaký fanatický uživatel tučňáka? Já obecně nekupuju hry hned jak vyjdou a fakt u toho netrpím, důvod jsem napsal, nemá to nic společného s platformou. Naposledy jsem za plnou cenu kupoval Max Payna 3 (pro Windows ty fanatiku). Tak se uklidni, jo? Bože, odkud takoví blbečci lezou?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi lezeš z ústavu, jasně jsem uvedl, že BI se prodává co pár týdnů v akci za pakatel, takže NE, NENÍ TO DRAHÝ A KROM TOHO, TA HRA VYŠLA DÁÁÁÁVNO. Takže ještě nějaké stupidní výmluvy na to, proč je vlastně v pořádku. že uživatelé toho skvělýho pokrokovýho Linuxu to budou hrát až v době, kdy to všichni ostatní na planetě už dávno hráli a nikdo jinej to už skoro nekupuje?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Však o tom to je, že ta hra vyšla už dááávno, o tom byl komentář na který jsem reagoval, o tom byl komentář, který jsem psal, a pak jsi přišel ty, a začal cosi plácat o Linuxu. Z kterého ústavu jsi ty?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Komentář bxl o tom, že není špatný si počkat - s čímž souhlasím - ale ta hra vyšla dávno a levná už je dlouho teď, tzn. tady už čekání dávno proběhlo. Na Linux to vyjde až bůhví kdy. Měl to být výsměch těm zoufalcům, co chtějí hrát v Linuxu, ale jak vidím, tak nemáš ani kapacitu to pobrat. No nic, směju se o to víc :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom tak hrozneho, ze si to lide zahrajou treba i za 10 let? Vsichni hraci her nejsou zavislaci a nemusi mit vse hned, ze jo. Pockaji si radi a naopak zaplati plnou cenu, tj. pockaji az bude po slevach, jen proto, aby jim podekovali. Holt to widlaci asi neznaji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Byly doby, kdy celej linuxovej herní svět tvořily jenom OpenArena, Urban Terror a Tux Racer. To, že vychází takovéhle hry je za krátkou dobu neuvěřitelnej posun k lepšímu. Před dvěma lety kdybych sem napsal, že budu brzo hrát na Linuxu nativně přes Steam Metro, Civilizaci V, Borderlands, Counter-Strike a Bioshock pod OpenGL bez Wine a ztrát na výkonu, tak by se tu zdejší Win trollové smáli dodnes.
Stále víc vývojářů opatrně zkouší zavést podporu u starších her a většinou, když už tedy portnou celý ten engine, s Linuxem rovnou počítají u dalšího dílu série (viz Civilizace, Witcher, Borderlands, Serious Sam apod.). Snadno se tak může stát, že další Bioshock vyjde už rovnou v den vydání i pro Linux právě díky tomuhle kroku.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Potiz byla v tom ze neexistovala Amiga, na ktere by ty 3D strilecky byly pouzitelne.

Jakkoliv byla Amiga genialne navrzena, tak byla nerozsiritelna. Takze na hole A1200 byly 3D strilecky nehratelne, protoze procesor to nezvladal. A pouzitelna turbokarta zase byla tak draha, ze ji skoro nikdo nemel.

Takze to cele skoncilo jednak na neschopnosti Amigy udelat konkurence schopny produkt, druhak na neschopnosti Motoroly vyrobit vykonny procesor ktery by se neprotavil skrz zakladni desku jak topil. Coz paradoxne pripomina dnesni situaci AMD, ktere je na tom dost podobne a vyrobcum hw a sw to zacina dost vadit. A stejne jako Amiga tak i AMD pouziva svoje procesory do konzoli, ktere pak maji nedostatecny vykon cpu uz ve chvili uvedeni na trh.

Port her pro Linux ma obrovskou vyhodu v tom, ze hw platforma je stejna a neni potreba resit ze misto Intelu 80486 je tam Motorola s padesatkrat mensim vykonem a zadna graficka karta.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak AMD žádné konzole nedělá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vyvolávat flame typu AMD vs. Intel, ATI vs. NV apod. ale CPU není dneska (až na výjimky) omezením (a to ani od AMD). Největším omezením jsou rychlost přenosu větších objemů dat (mezi sběrnicí / CPU / graf. kartou / diskem apod. a to u všech výrobců (AMD a Intel nevyjímaje). Myslím si že většina těch co kritizují už letitě AMD CPU je nepoužívá. Problémem AMD jsou spíš ovladače a to bohužel letitě - už od dob ATI, ale zlepšuje se to. V kategorii ATOM/Brazos/Jaguár je na tom současné AMD dokonce lépe než Intel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ovladace budu vzdy problem, hlavne pri grafickych kartach pretoze je to jeden chaoticky stavovy stroj ktory ma x vstupov podla ktorych sa riadi jej vnutorny stav a co ako redneruje/pocita. Nie na darmo su ovladace na grafiku prakticky v kazdom systeme asi najvecsia binarka z ovladacov. Tak isto raz jedna znacka/platforma je na tom lepsie raz druha a hlavne obcas sa zadari dobry pomer cena/vykon. Co je podla mna skor tristne pre AMD je ze proste nemaju na trhu slusne portfolio. Nieje si moc z coho vybrat. Este pri grafickych kartach ako tak ale ostatne, tam to uz fakt len dohanaju cenov. Ono nieje sa co divit, casto si nieje co vybrat napriklad ani z intelackych notebookov.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Chapem ze pre Linuxakov je nativny port vecsej AAA hry dovod pre oslavu, ale pointa tu uz zaznela, aj ked tak zahmlene. Naozaj je az taky dovod pol roka, rok alebo dlhsie cakat, ak ma nejaka hra zaujima a chcem si ju zahrat (pripadne viac hier) na nativny port ? Dnes uz ta cena windowsu fakt nieje taka kruta a kapacity diskov su tiez v pohode, takze mat odelenu particiu povedzme 30-50GB na "zavadzac" hier s hrami je fakt v pohode. To mi pride uz trocha uchylne, asi ako neprecitam a nekupim si tuto knihu v modrom obale ale pockam az bude v zelenom.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze naprostou vetsinu her se da v pohode hrat ve Wine. Ale jde o to, ze vyrobce danou platformu podporuje a o to tu jde. Linux uz neni ta platforma, kde si mozna neco zahraju. Proste zapnu hru a nic neresim. O nativni verze ocividne lide stoji, jinak by to nedelali, ze ano.
Vedi, ze linuxaci nejsou skrblici a daji jim za stejnou hru klidne 2x vice, jak dokazuji statistiky. Takze i kdyz je linuxovych hracu radove mene, nakonec z toho maji urcite nemale procento.
Windows lide nepouzivaju uz z principu i kdyz je mohou mit uplne zadarmo a legalne jako studenti.
Jednoduse ho nechteji a dobre vedi proc, windows pred linuxem pouzivali nebo je nuti ho pouzivat treba v praci.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Vedi, ze linuxaci nejsou skrblici a daji jim za stejnou hru klidne 2x vice, jak dokazuji statistiky. Takze i kdyz je linuxovych hracu radove mene, nakonec z toho maji urcite nemale procento."

To je zajimava uvaha. Pri cene 2x1200 za novou hru mas za 2 hry koupene pro Windows oproti linuxu - zaplacena Windows. Prekvapuje mne, ze linuxaci neznaji matiku zakladni skoly... ;)
Ale potvrzuje to mou obecnou zkusenost, ze mnozi hc linuxaci obvykle voli drazsi, pomalejsi, obtiznejsi a neprivetiva reseni. Pokud tak cini pro sebe, je to ok, ale...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to duvod k maličké oslavě :-) Ty důvody proč nechci používat Windows nejsou rozhodne cena (ikdyz u server edice ano :-D) nebo místo na disku. Důvodem je že mi Windows hlavně technicky nesedí, Dual-boot je řešení dosti neergonomické - není žádná hra co by mě k tomuto kroku přiměla ;-)

Myslím že hromada "linuxáků" se na to díva jinak než prezentujete. Dám příklad já a Borderlands 2, před nějakou dobou vyšla tahle hra, ja myslím viděl i nějaký trailer a i jsem slyšel, že je dobrá, ale protože mám rozehráno spoustu jiných her a zaneprázdněn jinými aktivitami jsem tomu nevěnoval žádnou pozornost. Pak se objevila informace(zprávička na rootu?) že pracuji na portu pro Linux, říkám si fajn, ale opět mě to nechalo klidným... až když to vydali a bylo to zrovna ve slevě tak jsem se o to začal vice zajímat a koupil to za pár euro.

Domnívám se, že většina Linuxáku spíše řeší co vyšlo pro Linux a né co vyšlo obecně aby si to mohli koupit a pak se divat na krabičku v polici (třeba virtuální) a čekat zda to uvolní .

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.