Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4k mobily za dveřmi, 4k monitory nezlevní, 4k televize zachrání byznys

problém těch tzv. "4K" monitorů je že to není nativně jedna plocha nábrž se to chová jako eyefinity dvou ploch vedle přes takzvaný MST( multi stream transport). A to proto že z konvenčních výrobců nenabízí takový LCD controller(řadič). Zatím se tedy čeká až čínské firmy jako STmicroelectronis, Mstar/Mediatek, RealTek takoý řadič uvedou na trh, který 4096x2160 přes display port 1.2 a HDMI 2.0 přenesou a zobrazí nativně bez "eyefinity"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A kam to vase uzasne HDMI 2 jako pripojite ? :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K novým grafickým kartám, které teprve Envydije a Áemdé uvedou jestli už letos nebo až příští rok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej toto pobavi. Zakaznik si teraz kupi 30" 4k monitor, zmagoreny reklamov. Prvy problem bude to mat vobec pripojit ale ako tak sa to poriesi (asi najistejsia klasika dvi-d). Po roku vymeni kartu a z nadsenim to bude chciet pripojit cez hdmi/dp, sak papierovo by to malo podporovat a zisti ze bud je monitor na hovno alebo karta. Inak povedane papier znesie vsetko a standardy su na to aby sa porusovali alebo implementovali vzdy inak.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

STM není čínská firma ani náhodou, STM je tak čínská jako TI, Freescale, Maxim, ON Semi nebo Microchip

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na jejich LCD controllerech je pořád napsáno taiwan/china a to i když pohltili firmu genesis.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Na iPhonech je napsáno "Designed by Apple in California. Assembled in China." a přesto nikdo nepíše že je Apple čínská firma. ST prozatím čínská firma není i když číňani jsou poslední dobou při chuti a skupují co mohou. Jednu půlku západu vlastní číňani a druhou arabové... ale to je na jinou debatu.

Ve firmě ve které dělám obchodujeme nejen z kontinentální Čínou ale i Taiwanem. Je neuvěřitelný rozdíl v komunikaci mezi partnery z Číny a Taiwanu. Nechce se věřit, že do "nedávna" to byl jeden národ.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proto je Apple komunistická společnost, která zneužívá práce čínských otroků. Samozřejmně se to netýká jen Applu dělají to i ostatní. :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" Zatímco s nástupem HD panelů klesaly ceny poměrně rapidně, s UHD to má být tak nějak vlažné:"

To preto lebo s nastupm HD nastupoval pomer 16:9, ktory mal relane mensiu plochu ako ostatne pomery, takze tam bol vecsi priestor na znizovanie ceny.

Osobne si myslim, ze vyrobcovia presli na 16:9 prave kvoli mensej ploche a tym padom aj nizsim vyrobnym nakladom. HD bolo druhorade.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jseš trošku mimo ne? To že 16:9 24" full hd panel stál třeba 8000 a za rok 4000 nemá nic společného s tím, že je to 16:9, ale s poptávkou, nabídkou a obtížností vyrobení takového monitoru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Až sa rozšíria 4k telefóny s 4 a 5" displejmi, tak všetci budeme môcť naše Full HD monitory s rozmerom 22 až 30" vyhodiť. Diit totiž upraví web podľa nových trendov takto: http://i.imgur.com/rvCRsw5.png

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

inovace pro inovace

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to jsou furt televize, televize... chtěl bych 4k DLP projektor pod 20 tisíc... ale to se asi nedočkám, i full HD je problém

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v ceně ,ale v tom, že pokud si koupím 4 K zobrazovadlo nemám jak ho využít.Kdy pak přijdou v ČR z vysíláním 4K,alespoň na satelitu?Jak dlouho trvalo ful HD a doteď je to stále po skromnu.U 4 K monitoru bude muset být hodně dráhá GK(nad 10 000.-) pokud budu chtít jet ve velkém rozlišení na hry,aby bylo nějaký FPS.A co se týče 4 K telefonů je podle mě takové rozlišení zbytečnost na tak malém displeji.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se to hodí tak akorát na prohlížení fotek, kde to ale smysl má...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mobily „opravdu“ potřebují 4k :D Pořád si říkám, proč se radši nesoustředí na vývoj nějaké kvalitnější baterie, ale to asi marketing nepředpověděl jako výnosné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je nepredstavitelne, aby baterky v mobile vydrzali dlhsie! Predsa cim viac nabijacich cyklov, tym rychlejsie sa baterka opotrebuje a tym rychlejsie je zakaznik prinuteny si kupit novy mobil. A samozrejme, najdolezitejsie je, aby baterka v mobile nebola vymenitelna samostatne. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, ale nebylo by na škodu vymyslet úplně nějaký nový princip. Baterie s vyšší kapacitou by také nebyla na škodu, ale uživatel by musel poctivě vybíjet a nabíjet z 10% do 90% (nebo jak to vlastně je s optimálním nabitím/vybitím)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nj, asi jsem nakej "opozdenej", pac TV mam stale analog / asi nejlepsi zobrazovadlo na tu nasi supertruper DVB-T kvalitu /, kvalitu obsahu nezachrani zadne xxxHD+++ / kdyz pominu fotky, grafiku, CAD apod... /, ale co by mohlo vse zachranit bude cenove dostupny OLED na vsech frontach, ale toho se asi jen tak brzy nedockame....
BTW: jako domaci medialni zobrazovadlo bych stale radeji volil plasmu nez ruzne odnoze LCD...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ked tak nad tym rozmyslam tak v mobiloch a celkovo tabletoch su displaye s vysokym dpi/ppi preto lebo jednak to teraz "ide" takze sa naklady rychlo vracaju a potom samotna plocha displayu je relativne mala. Ostatne by ma zaujimalo kolo vypadnutych pixelov ma taky fullhd 5" display na mobile. Ked je jeden osamoteny tak ho asi ani neni normalne volnym okom vidiet. Pri tv zasa to vysoke rozlisenie moze nastartovat predaj,teda dufaju, a tiez da sa to zo zaciatku tlacit za vyssiu cenu.
Monitory su v tomto asi docela blbo na tom. Taketo vysoke rozlisenia sa neoplati davat do niecoho mensieho ako 22-24" a zas pri takychto obrazovkach uz je to docela slusna plocha panelu. Alebo len vyrobcovia chcu ryzovat. Ostatne ani dnesne 30" lcd nejdu s cenou nejak kruto dolu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Re:Johnn
Tak to by sis měl pospíšit ,protože plasmy postupně vymírají a zachvíli je nikdo nebude již vyrábět, jelikož je trend o nejnižší spotřebě a do ní plasma rozhodně nepatří.Co se týče kvalitou barev a uhlů pozorování tak plasma je asi to nej co může být.. Jak si zmínil kvalitu obsahu, no nevím určitě si dnes neumím představit koukat na olympiádu na analogové TV a jěště v DVB-T, pokud nejseš fanoušek sportu tak to chápu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

na sport se divam pres inet...
jinak souhlas

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Doslova jako spásu vidí nástup vyššího rozlišení výrobci televizorů. Ti se již několik let potýkají s poklesem prodejů, kterému se ovšem nemůžeme divit"

Si nemůžu pomoc, ale já si kino které pro dva lidi vyjde na 500 kč můžu dovolit tak jednou za půl roku. Televize která vydrží max. 2 roky a stojí 15 tisíc nepočítaje obsah šetřim přesně 2,5 roku. Na placený obsah vůbec nemám. Z toho mi vychází že pro mě je televize luxus který si nemůžu dovolit. Prostě životní standart je takový že dokud nebudu bydlet ve svém a nebudu mít bydlení zaplacené tak jediné elektronika co bude v mém vlastnictví bude pracovní počítač, takže televizi mít nikdy nebudu a věřím že nejsem jediný...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Re: Dave
"Televize která vydrží max. 2 roky", pokud myslíš , že je za dva roky technologicky stará, v tom případě by jsi si musel každý rok nebo dva kupovat nový PC včetně monitoru.Televize jako zobrazovadlo , podle mě vydrží nejméně od 5 let do 10 let záleží jak se často používá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.