Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 92 % z celosvětových zisků ze smartphonů jde do Applu

Je to tak obrovské číslo, že nevěřím. Samsung si dělá hardware sám, má taky dražší mobily co se prodávají dobře a má méně než 8%?

Apple by měl poděkovat Androidu. Scénář u blbců v mém okolí je pokaždé stejný. Spáli se s Androidem a jdou k ohryzku. Moje rady poukazující na existenci Windows Phone nebo BB jsou mimo jejich inteligenční možnosti.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

K tomu znama veta, dnes opat uverejnena

Podíl Applu na zisku odvětví chytrých telefonů stoupl na 92 %

vydáno:
13.07.2015, 11:14

New York - Zhruba 1000 společností vyrábí chytré telefony.

Podíl druhého Samsungu na zisku činil 15 procent. Apple a Samsung mají na celkovém zisku více než 100procentní podíl, protože podle propočtů firmy Canaccord mnoho firem z odvětví je ve ztrátě nebo je jejich zisk nulový.
http://www.financninoviny.cz/zpravy/podil-applu-na-zisku-odvetvi-chytryc...

Sucet zvysnych as 998 vyrobcov je
-7% podial na kumulovanom zisku vsetkych

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k prodejum androidu a iphone ten vzorek blbcu ve vasem okoli neni moc reprezentativni.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A proč je prostě nenecháte, ať si koupí co se jim líbí (ať je to cokoliv)? Mě někdo radit "Jablko si koupí jen blbec", tak jej rovnou vyřazuji z množiny použitelných názorů. A ne proto, že je proti výrobkům Apple, ale proto, že rozumné argumenty nahrazuje nesmyslnou a ovlivňující zkratkou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protože oni nevědí co se jim líbí. Nebo jinak. Koupí si co se jim líbí a za půl roku používání zjistí, že se jim to už nelíbí, protože je to zpomalené. Dnes už vážně není důvod kupovat předražený iphony, když WP nabízí stejnou stabilitu a rychlost a BB ještě k tomu dává na výběr mezi dotykáčem a HW qwerty klávkou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jestli je k WP i BB stejně kvalitní základna App jako na iOS/Android. Nicméně každý svého štěstí strůjcem, každý má jiné požadavky, co člověk to názor. Takže jestli je či není důvod bych nechal na ctěném jedinci.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm od androidu k applu, z deště pod okap, jedno nepřehlednej a těžkopádnej balast, druhý nablištěnej a předraženej nicneumějící bazmek. Ano WP jsou opravdu mimo inteligenční schopnosti většiny tupé biomasy...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Chces snad rict, ze koupe WP udela z "tupé biomasy" neco vic? :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Film Království Nebeské:
- Nemáme sice dost rytířů, ale z člověka neuděláte rytíře tím, že jej na rytíře pasujete!
- Ale ano, udělám.
Samozřejmě, že máte pravdu. Z blbce neuděláte inteligenta tím, že mu dáte jiný mobil. Problém je v tom, že si to myslí ta biomasa a tvrdí jim to ti, kdo jim ty mobily prodávají :P.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil, tupá biomasa si tohle prostě nekoupí protože to nechápe...
Nebylo to myšlený že z tupce udělá inteligenta, to si může zase myslet jenom tupec...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade se MS zameril na spatny segment "chytre biomasy". Mel udelat system pro tupe a nechapajici a mel by uspech :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Něco mi říká, že bych to neměl dělat, ale nedá mi to....

Vaše reakce vyznívá ve stylu... Všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo.
Chápu, že jste zarytý zastánce Androidu. Je to vaše věc/problém. Ale uvědomte si co jste vlastně napsal.
1 - To, že se lidi ve vašem okolí spálili s Androidem, ještě nemusí zmaneat, že jsou to blbci. Přiznejte si, že něco na tom asi bude, že android není ideální.
2 - Doporučovat někomu dvě (jedna fakticky, druhá prakticky) mrtvé platformy pro mobil, jen proto aby náhodou nešli k Applu, mi přijde opravdu zvláštní. (Možná snad jen, že když už to jsou pro vás blbci, tak jim chcete uškodit a zabil byste dvě mouchy jednou ranou).

Co se týká applu, tak já kolem sebe zase pozoruju úplně jiný scénář. Zdaleka ne všichni, ale postupně ti, co s Andoidem měli problém, tak se postupně začínají pídit po telefonu se systémem, kde je co nejméně problémů, nechtějí se v něm pořád vrtat a marně čekat na nějakou aktualizaci, která má opravit nějaký problém. Ať chete nebo ne, tak na trhu je pouze jediná značka, která tenhle komfort nabízí. Na druhou stranu znám lidi, kteří s andoidem problém nemají, ale je jich opravdu málo. A iPhone jim rozhodně nevnucuju a respektuju je.
A ještě jedna věc. Vyprávějte mi o tom, jak jsou telefony od applu strašně drahé. Sám mám už téměř 4 roky iPhone 4S. Dodnes mi ke spokojenosti funguje a ještě letos pro něj apple vydá nový systém. Tenkrát jsem za něj dal cca 17000,- Teprve letos mám v plánu pořídit nový, a svět div se, bude to zase iPhone.
Ukažte mi jediný telefon s androidem nebo jiným systémem, který by byl po 4 letech stále aktualizovaný od výrobce a navíc stále použitelný aniž by se jednalo o masochizmus.
Tohle jsou totiž hodnoty, které neznáte a ani nemůžete znát.
Jo a neoháněl bych se tím, že iPhony používají jenom netechnicky založený blbci. V IT se živím už 15 let a už poměrně hodně mých kolegů objevilo dříve či později to samé co já před čtyřmi lety.

Snad s jediným bych s vámi souhlasil. Apple by měl poděkovat Andoidu. Bez něj by nebyl tak dobrý jaký je, protože konkurence je zdravá a pomáhá udržovat applu náskok před zbytkem světa.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jaký náskok? On už je nějaký ajphoun vodotěsný a odolný? Aha, není. Ale když bych ho ohnul, tak si můžu koupit přece další, že?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jaký náskok? Vy jste nečetl článek? Tak si ho přečtěte ještě jednou... stačí nadpis.
Ostatní argumenty vám cpát nebudu, myslim, že bych se stejně zbytečně namáhal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahaá! Náskok v holení oveček je taky náskok! Neprůstřelná logika ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to, že apple je tam kde je, není jenom kvůli jeho logu, kultu, Jobsovi...., ale že jeho produkty mají určité kvality, které zapřičiňují ochotu lidí za jeho produkty platit, je něco, co žádný apple hater nikdy nepřizná. Užívejte si svůj android a přeju vám abyste si nemusel kupovat telefon přinejmenším alespoň každý rok a pokaždé, kdy narazíte (pokud si to vůbec připustíte) na nějakou chybu si řeknete, že jste rád, že máte android, protože výrobce vašeho telefonu vás nenechá ve štychu a brzo vydá update....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doba je dnes jiná. BB je zvláště ve firemním prostředí dobře zaběhnutá značka a malé prodeje nestabilitu softwaru vážně nezpůsobí. Ty mobily jsou perfektní pro lidi co vědí co chtějí. Dále je tu WindowsPhone, který vyplní i tu poslední zbývající skulinku pro lidi co nechtějí vadný Android nebo předražený ohryzek. Dnes se nemusí připlácet za Iphone. To co popisujete je minulost a ještě dost zkreslená.
Blackberry Passport a Classic - naprosto perfektní pracovní nástroje pro lidi co opravdu pracují s mobilem.
Lumie - krásně cenově odstupňované od 2000 do 12 tisíc - vybere si naprosto každý, u dražších modelů bezkonkurenční foťák, výborný OS a perfektní oled. Nebojte, jednou se na OLED zmůže i Apple.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

BB je tak dokonale zabehnuta znacka, ze si myslela ze si muze dovolit vyrabet klumpry s zivotnosti cca 4 mesice a z reklamaci posilat zpet omlacene kusy s jinou vadou (u telefonu s porizovaci cenou 16 tisic). Takze BB jiz nikdy, nahrazuje je ve firmach Lumie - a ze to jsou tisice kusu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

BB byla zabehnuta jeste tak pred peti lety. Od te doby je to mrtva znacka a dnes uz se pokousi prezivat jen spolupraci se Samsungem a Googlem na Androidu.
WP se nikdy nechytilo, protoze presvedcit lidi, ze hranaty kolo je lepsi nez kulaty nedokaze ani takovej gigant jako je Microsoft. Microsoft si chybu alespon dokazal priznat rychlejc nez BB.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Telefony si u mne zažíjí pády, prach, déšť a někdy i ponoření do vody nebo ztrátu a to už od doby Ericssonu R310s. Pokud nesplňuje phoun tyto odolnosti a snadnou nahraditelnost, tak mne nezajímá, ikdyby vyhovoval jakkoliv velkému spokojenému stádu oceňující určitě jiné kvality a jistotou, že se o ně výrobce "postará" - testy neodhalený kostrukční fail u prémiového phounu prohlásí za vlastnost.
p.s.: tipuji, že nynější Motorola Deffy 525 si u mne i se svými nedostatky ještě nějakou dobu pobude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já a zarytý zastánce Androidu? Hoďte na toho blázna mokrý ručník! WindowsPhone mrtvá platforma? Hoďte po něm něco tvrdšího...
Microsoft to ve smartphonech nemůže vzdát nikdy. Vzdal by to až se svým samotným krachem a ten je fakt daleko.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo to pardon. To jsem úplně nepoznal. Ale upřímě, Nokii Microsoft zabil, a kdo ještě dneska dělá telefony s OS, kterej skoro nikdo nechce? Pro mě to vykazuje všechny příznaky toto, že se chystá konec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude MS dělat OS pro notebooky a PC, tak s WP neskončí. Jednoduchá logika. Pomalu ale jistě. Kvalita se časem prosadí sama a to propojení PC s mobilem-tabletem bude u příchozích WP10 ještě lepší.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, tak proč se poslední dobou začíná hovořit o konci mobilních Windows a možném přechodu na Android, nehledě na to, že MS odepisuje celou investici do Nokie jako ztrátu?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hoax? Hardware mobilů-tabletů se pomalu přibližuje notebookům-PC a firma jako MS uteče z boje i když má dobře našlápnuto na unikátní spojení obou světů? Hoax!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co? Asi si to nečetl. Nic o konci mobilních windows tam není.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mirda, ako clovek, ktory pracoval pre MS pomerne dlho a specialne pre divizu WP a MSA Vam mozem povedat jedine - nikdy viac. Preco, to by bolo na prilis dlhu diskusiu, ktora sa sem jednoducho nevojde a aj preto, ze som stale viazany mlcanlivostou. Mimochodom... "unikatne spojenie oboch svetov" To myslite vazne? To, co Apple ma uz dlhe roky, cely ten vypilovany a vyladeny (a najme funkcny) ekosystem, ktory cuduj sa svete "unikatne" prepaja vsetky zariadenia s Mac OS X ide dnes MS kopirovat a snazit sa implementovat do zariadeni na baze Win prostrednictvom MSA a roznych sluzieb, ktore by mali byt navzajom kompatibilne a funkcne, ale v realite je to jedna velka katastrofa. Vsak Win Server Essentials (predtym SBS) si nerozumie poriadne ani so Silverlight! A pokial chcete mat Power BI, musite mat Silverlight, kvoli ktoremu musite mat aj NET Framework a ten zase nepobezi plnohodnotne bez Essentials atd... NEkompatibilita medzi .Net Framework 4.0 a Windows Server 2012... Vraj unikatne spojenie... Houby! Jedna obrovska pakaren.
Taka perlicka, ktoru prezradit mozem... dlhe roky sa v time a dalsich prepojenych zlozkach, kde som pracoval, pouzival LivePerson. Vsetci boli spokojni, vsetko slapalo ako hodinky.
Prislo nariadenie zhora, ze v ramci MS patriotizmu sa musi zacat pouzivat Lync.
Kvoli Lync sa muselo milion veci na firemnych serveroch menit, preinstalovavat, doinstalovavat, donastavovat... aj tak to jednoducho nefungovalo, ako malo. Vypadky, lagy, ovplyvnovalo to kopec inych veci ktore s tym ani nesuviseli... Produktivita a kopec dalsich ukazovatelov sli rapidne dolu, ludia nasrati, frustrovani... Clovek ani nemal chut chodit do prace.
Vysledok? Do pol roka sme sa vratili k LivePerson a vsetko sa vratilo do normalu, usmevy na tvarach, pohodicka. A pritom sa to zda, ze to je taka prkotina, firemny chat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj, Lync, že se nestydíš použít takové slovo mezi slušnými lidmi. Ta parta co to designovala musela tvrdě ujíždět na různých houbičkách a programovat do dali asi nějakému studentovi, kterého pak ze školy vylili pro naprostou neschopnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Protože novináři, hledající senzace. MS prostě musí zlikvidovat původní mobilní divizi Nokie, protože je neefektivní a prodělečná. Nadále hodlá vydávat 6 modelů ročně a bude hledat možnosti levnější výroby, ergo kladívko, bude mobily "vyrábět" stejně jako Apple v Číně. Sám bude ze zisků živit jen konstruktérský tým.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna byste si mel precist zpravy z posledniho tydne ohledne WP. To je jeste jednodussi logika :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, taky čekám na W10.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Chysta konec? Lumia je novy firemni standard v obrovskem mnozstvi firem, a ze to jsou desitky tisic prodanych kusu. Je to vesmes nahrada nespolehlivehoi BlackBerry a Androidu, u ktereho vyrobci uz po roce a pul ukoncuji podporu - tudiz na tom nejde pouziat sifrovaci programy vyzadujici posledni evrzi OS.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"Ukažte mi jediný telefon s androidem nebo jiným systémem, který by byl po 4 letech stále aktualizovaný od výrobce a navíc stále použitelný aniž by se jednalo o masochizmus."

No, moje Lumia 620 je aktualizovaná pořád a během léta na ni mám dostat desítky. Jinými slovy, jediného jsem našel, je čas spálit Gomoru.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Clanek na to nahlizi ceskou perspektivou 10 mil. zeme oproti zbytku zapadu cca pul miliardy lidi? Drtiva vetsina iPhonu se proda s pausalem. Ja uz mel iPhony dva (4 a 4s) a ani jeden jsem nekoupil za plnou cenu, ale vzal je s pausalem. Stejne tak moji znami tady, neznam nikoho kdo za iPhone zaplatil plnou cenu, vetsinou tak do £100 max a pausal na 2 roky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Paušály jsou na západě zdarma? Tady v Čechách se v paušálu odráží i cena mobilu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne, ale kdyz si to spocitas a porovnas s ceskyma pausaly, tak to vyjde velice vyhodne, nehlede na porovnani minimalni a prumerne mzdy. iPhone 4 jsem mel tehda za £60 s pausalem za 35£ - unlimited data, unlimited tethering, 5000 minut do vlastni site, 2000 minut do vsech ostatnich a ulimited smsky (Three network, One plan pausal, uz neni). 35x24 = £840 + £60 = £900 celkove za 35 mesicu a iPhone 4. Porizovaci cena iphonu 4 byla tehda kolem £500. 900-500 = £400 za 24 mesicu = £16 mesicne. Tehdy byl kurz kolem 30kc za libru = mel si iphona s luxus pausalem defakto za 500kc mesicne.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou a více polopatě. Kdybys místo Iphone za např. 20 tisíc Kč vzal např. Lumii 1020 za 10 tisíc Kč, tak bys platil kolik? Víc nebo míň? Lidi v Británii trpí stejnou disfunkcí jako ostatní. Neumějí násobit 24 nebo 36x:). Splátky výhodnější nejsou - je to past pro lidi co neumí násobit.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

V te dobe byl iPhone 4 v prepoctu za cca 15000kc, a byl to jediny telefon s 300+ ppi. Proto jsem si ho tehda vzal kdyz jsem po dvou letech upgradoval z Nokie e71. Proste jsem si vyzkousel iphone 4 od kolegyne z prace a v te dobe to bylo na serfovani na webu, navigaci a podobne nebe a dudy oproti te moji nokii. Byl to naprosto bezproblemovy a perfektne funkcni telefon s nejvice a nejlepe vyladenyma apkama. Ani ne snad za rok jsem upgradnul na iPhone 4s, ctyrku jsem dal pritelkyni a zaplatil za 4s u jejiho pausalu. 4s jsem potom prodal za £250 a upgradnul na note 2, ted mi vyprsel One plan tarif pred dvema mesici a protoze uz tolik nevolam a nepotrebuji unlimited tethering tak jsem si koupil starsi model HTC ONE (M7), uplne novy za £200 a downgradnul pausal na £17 liber za 200 minut, unlimited sms a unlimited data + 4GB tethering. Note 2 jsem si nechal jako multimedia streamer a 'komp' k MHL monitoru do kuchyne. Takze ja mam zkusenosti z obou ekosystemu a kazdy ma sve vyhody a nevyhody s tim, ze pro bezneho netechnickeho uzivatele jsou iPhony nejlepsi. Nemam zkusenost s Windows phone, ale rekl bych ze budou na tom podobne jako iPhony. S blackberry zkusenost mam a nikdy jsem tomu neprisel na chut.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze tam zadny splatky nejsou...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já zapomněl. Ono je to přece tarif 800Kč měsíčně a telefon k tomu za korunu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Pokud se vam to nelibi, tak si treba muzete poridit tarif za 800 a telefon zvlast za 15 litru. Ale predpokladam, ze vase matematicke schopnosti zahy odhali, ze by vas to vyslo draz.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No rozhodně bude ta Lumie za polovic 2x tak lepší, předraženej ohryzek ti koupí jenom vůl :-D

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, "logika" hlupacikov.. "Zadarmo" "V cene" "Gratis" "Vyhodne" "Mesacne iba za":)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Melo byt celkove £900 za 24 mesicu a iPhone 4. Nicmene pocty jsou tu spravne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ze jsou applegate afery zveliceny? Pokud je zarizeni tak predrazene, ze pri 20% zastoupeni ma 92% zisk celeho odvetvi, tak jakakoliv takova chyba je neomluvitelna - takze nikdy nemuze byt zvelicena.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Konstrukčný vady mají i daleko dražší a propilovanější výrobky. I dopravní letadla, rakety... Proti tomu je ajfoun úplně obyčejný konzum (i proti skutečně luxusním telefonům). Omluvitelnost chyb zákaznící projeví zejména ochotou nákupu (to se týče třeba i Windows 8 :-)))

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je to nic nerikajici udaj. Pokud budou dva umelci, kazdy proda svuj obraz za milion a prvni zaroven investuje milion do noveho atelieru, tak matematicky ten druhy ma 100% podil na zisku z prodeje obrazu? (protoze ten prvni ucetne nevykazal zadny zisk?)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak to neříkající? Na rozdíl od různých volovin typu EBIDTA, je zisk to hlavní co akcionáře a podnikatele zajímá, proč vůbec podnikají. Kdo nedokáže vydělat prodělává, což se zákonitě dříve či později projeví (až přestanou stačit půjčky a jiné úkroky stranou).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Porad mi tento samotny udaj nic nerika - kdyz jeden proda za miliardu a zaroven ma miliardu investice, zatimco druhy proda za sto tisic a zaroven nema zadny naklad, tak ten druhy ma stale 100% z celosvetoveho zisku.....

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kdybyste podnikal, cítil byste jasněji jaký je rozdíl mezi tím skončit v mínusu a jaký se ziskem. :-) Váš příklad je logický, nicméně víme, že u Apple je trend dlouhodobý, stejně jako víme, že některé firmy mají dlohodobě problém nějaké odvětví učinit ziskové.

Podlě mě je to celé o tom, že Apple nemá modely, které by se prodávaly pod náklady (všechny telefony má ziskové).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jo uznavam, v tomto mate pravdu, z pohledu akcionare je to jiste dulezity udaj, a cena akcii tomu take odpovida. Je otazka, zda by se TED vyplatilo nejake akcie koupit, mno asi bych do toho nesel.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To TED trva uz asi 5 let...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale to né pane inšpektor, to muší bejt ňákej renonc, nebo si z nás jen dělaj pérdel???

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Divit se tomu proc kupuji japko, je asi jako divit se proc lidi kupujou predrazenou vodu ve flaskach sycenou co2 a plnou dalsiho svinstva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple vydělává jen díky tomu že ze svých výrobků udělal prakticky kultovní věc. Být na té elektronice jiné jméno tak zapadne do šedi průměru.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Marketing z něj udělal v některých vrstvách společnosti "nepostradetelnou" věc.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda, bylo by asi moc chit po lidech aby mluvili na zaklade delsi uzivatelske zkusenosti. Vetsinou mluvi jen na zaklade nejakeho pokriveneho tendencionalismu. Jako nekdo kdo uzival dva roky iPhone 4/4s muzu rict, ze v te dobe nebyl jiny telefon, ktery by prinesl nejen perfektni uzivatelskou zkusenost ale i dilenske zpracovani. Az HTC One M7 byl prvni telefon ktery se applu vyrovnal aspon dilenskym zpracovanim. Pozdeji uz tech telefonu bylo vice.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano presne tak, iPhone *BOL* kedysi nadcasovy a najlepsi mobil. Ale uz nie je. M7 som vlastnil, ale i produkty Apple. Torzo HTC One bolo vyrobene rovnakou firmou, co vyraba Al sasi macbookov a iphonov. Nic to nemeni ale na fakte, ze clovek dnes kupi za 1/2 lepsi telefon, nez je najnovsi iPhone.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz tomu bude rok co som kupil 6 po predchadzajucich spaleniach s androidom (nexus 5). Bol to moj prvy iphone a urcite nelutujem. Z telefonu iba volam, mam par fotiek ktore sa mi upuju do cloudu a potom ich z telefonu mazem a teraz par pesniciek ked vyslo uz to apple music.. Musim povedat ze je to parada a navrat k androidu neplanujem. A tiez som mal chvilu L730 ale nejak ma nezaujala. Takze v buducnosti bude urcite dalsi mobil iPhone a celkom urcite by to mohla byt sedmicka :) Ale zase aby som si to az tak neidealizoval urcite by to na iphone chcelo lepsiu baterku a nemusel by sa tak smykat. Celkom jednoducho sa moze vysmyknut z ruk alebo vypadnut z obleku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iba voláš, máš tam pár fotek a několik písniček a proto se vyplatí investice do iPhone, když to stejné zvládne nějaký krumpl za dva tácy, gratuluji k výbornému rozhodnutí - jo pozor, ty ses vlastně chtěl pochlubit, že máš iPhone, tak to pak jo :-D

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ty znas moji spoluzacku Dominiku Michalidisovou? Zaptej se ji nekdy proc pouziva iPhone.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Znám řadu lidí, kteří mají iPhone, včetně Dominiky :-) sám mám iPad, ale ten jsem trvale zapůjčil a k dispozici MacBook Pro, ale mě ta Apple filozofie nevyhovuje, nerad se nechávám omezovat v tom, co a jak mohu používat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak prepac gaming karieru na mobile zakladat nebudem ani pozerat filmy na 5". Mas pravdu pochvalit sa iphonom je super hlavne ked sa vzdy najde niekto kto ti ho zavidi :(

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rad vedel kolik iPhon-u sa prodalo v Severni Koreji, konkretne ci nejaky vlastni Kim :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kim si prece vyrabi vlastni telefony v te jejich fabrice - jmenuje se to KimPhone :-) (ne, vazne - ta fabrika fakt existuje).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to by znamenalo, že mají skoro 60x větší zisk na jednom kusu. Tj. například apple 8000kč na kusu ostatní 133kč na kusu, je to vůbec možný?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

je, vyroba stoji 2000,- a v pripade krumplu se to proda za 2133,- naopak jblko to proda za 10000,-
u drazsich modelu si pripoctete jeste dalsich 5000,- u obou a stale je to realny.
Jinak apple pobira licencni poplatky snad za uplne vsechno vcetne zaoblenych rohu, tak mozna to dela ten nadprumerny zisk.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu se ja jako nekurak muzu taky divit, kolik vydelava tabakovy prumysl..... Nicmene, at si kazdy utraci za co chce.
Obcas sem tam zaslechnu nejaky ten levicovy nazor, proc by mel mit doma nekdo 5 televizoru (nebo aut), kdyz jina rodina nema co do huby. Na to vetsinou argumentuju tak, ze prave nejvetsi hrozba je o tom, kdo to bude rozhodovat, co je uz moc a co je akorat... neboli proc by mel nekdo utratit 100 tisic za noc se superluxusni prostitutkou, kdyz by mu stacila vyslouzila soudruzka za stovku...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě je to totální nesmysl a debilní ovčí propaganda.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ako som sa uz viackrat vyjadril k teme Apple, ich marketingove oddelenie robi zazraky.
Mali by pisat ucebnice(pokial to uz nerobia).
To, co dokazuju je v konflikte so zdravym rozumom.
Ludia to kupuju jak sialeny, napriek tomu, ze ich smartfony su:
1. predrazene
2. V pomere k cene je kvalita, no poviem to mierne, neadekvatna (vetky mozne gate)
3. Za bezne appky ktore su zdarma na inych platformach sa tu bezne plati
4. Absolutne nepouzitelny softver pre PC(Mac-ovsky iTunes nemozem sudit, nemam skusenosti)
5. Otrasna sprava suborov v zariadeni - jako fakt, toto je vysmech
Vsetko toto moze byt subjektivne, ale pracovne som vyuzival uz asi vsetky platformy, BB, Andorid od v 2.x, Windows Mobile az po sucasny windows phone a tiez iPhone, ktory mam vo vrecku(firemny) a musim povedat, ze Apple mi vychadza zo vsetkych najhorsie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně popsané.

A ten marketingový zázrak se jmenuje:
Sociální třídní zkratka pro chudé.

Podařilo se to v historii vícero firmám, aneb pamatujete 90. léta kdy spousta chudých (hlavně duchem) chodilo v tříproužku i do společnosti, dnes by byli pro smích a stejně to bude s iphony za pár let.

Dělám ve fabrice kde já mám nadprůměrný příjem (oproti dělníkům trojnásobek) a můj mobil je služební tlačítkový ťamťung, osobní iPhone 3G (jo za 6000Kč se vším všudy to mívalo smysl, nicméně Apple mně podvedl a kdybych to mohl vrátit, nekoupil bych jej tehdy). Proti průměrnému dělníkovi jsem však socka, tam to je to samé Jablko, Galaxie a phablety formátu A5 a podobné srandičky za 10kkč+ Ovšem zaplacený internet v mobilu by u nich člověk lupou pohledal:-)

Ostatně není to jen v mobilech. Zatímco já jezdím do fachu busem, oni mají káry, jejichž měsíční náklady odhaduji na 6-10kkč. Kde na to berou z platu 15kkč čistého poznám vždy na personálním oddělení, kde lidé v exekuci přebírají stravenky za hotové. A že jich teda je.

A tohle je kultura přejatá ze Západu. Ten právě žije zcela na dluh. Lidé co trochu přemýšlí si iPhone za 800 USD nekoupí i když těch dolarů mají milióny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vetšina místních diskutérů se na problém dívá očima občana ČR nebo SR. Pak skutečně iPhone vychází jako předražený. Na "Západě" se na to dívají trochu jinak. Člověk si tam pořizuje MacBook, iPad, Apple TV, iPhone, ... protože ta zařízení spolu výborně spolupracují a jejich použití je jednoduché a intuitivní (když jste na tu filozofii ovládání zvyklý). Cena iPhone je tam v přepočtu k platu poměrně vysoká, ale rozhodně ne závratně jako v ČR.

Já osobně mám MacBook, iPad a Apple TV. iPhone jsem si nepořídil ze dvou důvodů: (1) Občas jezdím do ČR a nechci, aby někdo měl nutkání mě okrást, že mám drahý mobil. (2) iPhony s dual-SIM se nedělají. Jinak bych si iPhone klidně pořídil.

Ad psaní učebnic: Princip marketingu Apple (a některých jiných úspěšných firem) je dobře znám. Vysvětlen je například zde: http://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action . Několika slovy se to popsat nedá, ale v principu jde o to, že většina výrobců mobilů u svých produktů vyzdvihuje technické parametry (počet pixelu, pamět, rychlost procesoru, ...) zatímco Apple vysvětluje, jak jeho mobil zákazníkům usnadní život.

Co se iOvcí týče: kromě výše zmíněných produktů mám mobil s Androidem, používám Chromebook a na pracovní stanici mám Linux.

U přispěvovatelu, co pomlouvají Android pro pracovní účely, by mě zajímalo, jestli používali Android for Work (https://www.android.com/work/).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je mi zase diskuse o nicem ... Proc je Apple na tom jak je ? Protoze jejich vyrobky lide kupuji za ceny za ktere je Apple prodava. Je to svobodna vule tech lidi a at je nazveme jakkoliv, nezmenime to. Jsou ruzni lide a ruzni lide kupuji podle ruznych kriterii - znacka, cena, funkce, HW ... Nehazet vsechny lidi do jednoho pytle a nedelat z lidi blbce, jen proto, ze si koupi neco jineho nez nekdo jiny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mluvit o svobodne vuli se zrovna moc neda, proc se asi pouziva termin "ovce"
Jde o to ze reklamou a marketingem zmasirovany zakaznik uz nejedna svobodne, to je jen iluze. Lide pod timto tlakem reklam jednaji bezmyslenkovite "stado tupych ovci"

Pro potencionalni minuskare zamerne nepisu ze se to tyka lidi kupujicich si iHracky. Toto plati vseobecne na 90% lidi a ostatni zbozi. Konzum ovlada masy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Cozpak on je po shlednuti te reklamy nekdo capne za ruku a tahne je do shopu ? NE svobodne se rozhodnou na zaklade treba te reklamy (a to urcite vidi i reklamy na jine vyrobky) a jdou utratit sve penize (pokud si tedy nevezmou uver na nakup - aaaaaaa boze) za iNeco. Ja netvrdim, ze to nejni treba na zaklade dobre zvladnute reklamy, ale to konecne rozhodnuti (zaplat panbuh jeste je to mozne) udela clovek sam a o sve vuli.
Mimo to pokud vezmeme v potaz tedy posledni radu iphonu tak i prez konstrukcni nedostatky, je to vyborny pristroj fotoaparat a display je neoddiskutovatelne spickovy a co se SW podpory tyce tak tam je proste neprekonatelny, takze ikdyz "neznaly franta" vyplazne balik za toto zarizeni, urcitou kvalitu proste dostane. Toto lze narazit i na posledni radu Samsungu ovsem s tou podporou je to horsi - pak uz jen zalezi na preferenci znacky a sluzeb. Zamerne jsem pominul ostatni vyrobce jako LG, Xiaomi, Sony, Huawei ... protoze se to vzdy nakonec tyka souboje Samsung x Apple (mimo to vlajkove lode maji i patricnou cenu).

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli by ti stejná argumentační nouze pomohla, kdyby jsi hájil například drogovej byznys (tam by ti argument o svobodné vůli nepomohl).

A nenech se mýlit, mnohé marketingové triky Applu (a nejen jich) si nijak nezadají s mechanizmy toho chemicky indukované závislosti drog a marketingovým principům drogového průmyslu (tam patří i tabákový a alkoholový).

A pokud porovnáme kvalitu posledních iPhonů, tak taková Z3 Compact je prakticky identický telefon, až na to, že co se týče fotofunkcí (20Mpix. vs 8Mpix, MicroSDXC) a provedení (IP68) jej zašlápne do země. A stojí polovičku. Takže ten kdo místo Z3 Compact koupí Iphone 6 je buď snobský idiot a nebo člověk, který si uživatelského rozhraní (protože do operačního systému má díky uzavřenosti a zamčenosti iOS daleko) cení na cca 10 tisíc. Což značí opět snobského idiota

Jinými slovy, být iPhone za cenu Z3 Compact, byla by to fajn volba, pokud člověk nepotřebuje vysoké rozlišení fotoaparátu (to já například oželím, na fotky mám normální foťák) a zvýšenou odolnost (tu už bych neoželel, odolnost proti korozi je pro outdoorové aktivity důležitá) byla by to správná volba. (Uzavřenost systému bych beztak zlomil pomocí JB jako na androidu rootem).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nehájím postupy a reklamní triky Applu, ale nemám rád, když se paušálně podceňuje vůle jednotlivce. Ať mě, jako zákazníka vede ke koupi nějakého přístroje cokoliv, tak je to moje konečné a svobodné rozhodnuťí. Platí to i pro ty zmíněné drogy, copak mě někdo nutil začínat s drogou ? Včetně alkoholu a tabáku, naopak.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenže to už se pouštíš na tenký led. Já osobně souhlasím. Chce-li si někdo koupit předražený iPhone nebo piko, ať si jej koupí. Jeho mínus. Potíž je, že ono to ve finále uškodí i těm, co idioti nejsou. Milión zfetovaných děcek na ulici je stejné nebezpečí, jako když iTotatlita vyhubí ekosystémy Androidu, WP ale i výkonných notebooků a počítačů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Úžasná diskuse. Takže podle logiky místních expertů stojí za úspěchem Apple marketing, kterým masírují davy pologramotných zákazníků, kteří nemají shodou okolností hluboko do kapsy. Navíc po nákupu tito magoři neprokouknou, že byli "napálení" Applem, který jim prodal, za nekřesťanské peníze, podřadný šmejd, který mohli mít za zlomek ceny, ale naopak trpělivě vykazují vysokou spokojenost s výrobkem v customer satisfaction průzkumech. Fakt, že Apple je úspěšný, protože jako jediný na trhu drží kompletní kontrolu nad ekosystémem s největším portfoliem aplikací, koncentruje se na produkt jako takový, trvale nabízí pouhé 2-3 modely, takže zákazník při výběru nemůže šlápnout vedle, že pro jeho produkty existuje desítky příslušenství včetně profesionálních nástrojů a v neposlední řadě, že iPhone představuje masově vnímaný luxus, který je ve skutečnosti stále docela dostupný, nikoho moc nevzrušuje :-) Jste partička zaprděných IT ignorantů bez špetky rozhledu a schopnosti holistického myšlení, pánové... :-))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A vetsinou lide, kteri nemaji s iOS dlouhodobejsi zkusenost, podlehaji pokrivenym tendencnim nazorum stejne jako obvinuji jine, ze podlehaji marketingu. Jsou to ovce ale na opacnem konci spektra jejichz iHaterstvi patologicky prevysuje fanboyism takzvanych tech, ktere nazyvaji iOvce. Divaji se na vsechno Ceskou postkomunistickou optikou, fandi vetsinou Rusku. Neuznaji ze vetsina lidi na zapade si bere iPhone s vyhodnyma pausaly a ze na zapade jsou prumerne platy i minimalni mzda daleko vyzsi, coz anuluje ceskou vidinu iPhonu jako nejakeho predrazeneho luxusu. Proste cire ignoranstvi. Z nekterych nazoru primo cisi chronicka nenavist, detska a nelogicka zarputilost. Kazdy kdo nejaky cas iPhone nebo cokoliv iOS delsi dobu pouzival vi, ze ty iVeci vetsinou proste funguji tak jak maji a to daleko lepe nez NEiVeci konkurence a to se odrazi na profitech applu. Ja mam ted sice dva androidy, ale ze zkusenosti vim, ze iOS je pro spousty lidi lepsi volba.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě přijde že člověk nemusí žádný jabkoidní produkt zkoušet už jen z toho důvodu, že naprostá většina lidí, když vybírá mobil, tak pro to k čemu ho bude používat. Vezme kolik na to má peněz co od toho čeká případně jek se jim líbí vzhled. A jabko zamítne už na začátku když uvidí cenovku... A není zde žádná přidaná hodnota co by tu extra cenovku zdůvodnila. Naopak existuje skupina co to koupí právě kvůli té cenovce. No a ovce je podle mne ta skupina co to koupí kvůli té přemrštěné ceně a představě že mají něco módního... Tohle se u jiných značek moc nekoná.
Pokud někdo kupuje stejně drahé mobily od jiných značek tak většinou kvůli nějakým "většinou zbytečným" technickým parametrům a je to daleko menší procento lidí v porovnáním těch co koupí mobil stejné značky za rozumné peníze.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jako přidanou hodnotu bych viděl opravdu dobré dílenské zpracování, takže ten telefon vydží fyzicky déle než morálně. Dlouhodobou podporu, nejnovější iOS jdou instalovat i na iPhone4S, což je výrobek z roku 2011. Ostatní věci jako ekosystém Apple jsou spíše subjektivní záležitost - ale k nějaké korporaci se u chytrého mobilu člověk uchýlit musí.

Pokud to kupuje někdo kvůli jablku na zádech, jeho problém, ale také to je objektivní důvod. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"dobré dílenské zpracování" není důvod pro trojnásobnou cenu... ostatně ani u "číňana" za třetinu jsem nenarazil na žádné horší zpracování, vše drží jak má...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Cena je jen taková, jakou je zákazník ochoten zaplatit. :-)

Pár číňanů už jsem viděl a rozdíly ve zpracování proti jablečným věcem (a nejen nim) tam tada byly celkem citelné. Ale to je každého věc jaké má priority.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jedinej, komu ty pocty v clanku pripadaji nejaky podivny? Jak muzete prumerovat cenu vsech prodanych telefonu a z toho pak pocitat zisk???

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.