Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer ProDesigner PE320QK pokrývá 95 % barevného prostoru DCI-P3

Hele Acer, to si vazne nekdo koupi?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ked to bude stat 200€ tak preco nie...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skús kúpiť na Alze tam denne rozdávajú tisícky výhier :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by nekoupil? Doba, kdy býval Acer největší šmejd, už je dnes historie. Nekonkuruje panelům jako Eizo Color Edge, nebo Nec PA SpectraView II za 100 - 130 000Kč, ale míří na střední třídu a nevidím důvod, proč by se nechytil.

Svůj Nec PA271W SpectraView jsem před lety sehnal za hubičku, ve Švajcu při výprodeji majetku zkrachovalé firmy (nerozbalený a záruka na něj platí mezinárodně). Rozhodně bych se zdráhal platit plnou cenu za studiový top monitor a hledal bych podobný monitor za rozumnou cenu. Nenech se mýlit, oblíbené monitory Dell nejsou žádná výhra. Se značkou Dell se pojí pískání, podsvícení, jas, senzorová tlačítka i problémy s firmware a HP na tom není o mnoho lépe (až na Dreamcolor). Takže proč ne, Asus vydal svůj Pro Art, BenQ nabízí podobný panel také a teď se přidá ještě Acer.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten haněný DELL ti opraví nebo vymění druhý den na místě. To pokud vím ACER neumí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak, u Aceru ti vadny kus nejspis nevymeni vubec, hrozna firma, Asus je proti tomu uplne jina liga, bavit se o Dellu v teto souvislosti netreba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten jejich srackovej firmware ti slavnej DELL neopravi "na miste" ani zadnym jinym zpusobem. DELL monitor jsem koupil poprve a naposledy... ale jo moje chyba, misto naslouchani doporuceni a hype jsem si mel poradne precist alespon 5 review.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně? Pískajících a hučících monitorů Ultrasharp se jen tak nezbavíte. Modely které pískaly a u kterých mohu čerpat z osobní zkušenosti (slyšel na vlastní uši monitor, bědování majitele i reakci servisáka) patří 3008WFP, U2711, U3211, U2410 a U2412M. Nepříjemný pískot začínal od hranice jasu 10%, od 30% byly monitory slyšitelné i běžném denním provozu v kanceláři, kde se vyskytují různé zdroje hluku. Nejhůře dopadla kamarádka, která si U3014 koupila domů. Noční chuťovka. Aby servis konal, musel byste naměřit pořádný rachot, ale i tak, pískající a hučící monitor vám vymění pouze jednou, protože hučení a pískání pokládají za standard. Dost záleželo na štěstí, některý kus prakticky nepískal, nebo se jeho hukot projevil jen v tiché noční hodině. Problémy s firmware se táhnou kdovíjak dlouho (nezbavíte se problému zítřejší návštěvou servisu), majitelé současného hitu U2515H o tom ví své. Jako dezert si objednejte senzorová tlačítka.

Nehaním Dell, pouze reaguji na spojení Acer = šmejd. To prostě není pravda, i Dell má své temné stránky a servis ani zdaleka nefunguje tak, jak byste si mohl z PR myslet. Jedinou záruku máte v tom, že se problémem bude někdo zabývat, ale to je asi tak všechno. Servis on-site nabízí i Acer.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Acer to umět nemusí.
Stačí, že to umí dodavatel. Pokud to s takovými věcmi myslíte vážně, většinou už nějakého máte. A ten vám na férovky řekne: "Vemte raději Dell, Acerů tolik na skladě nemáme, a může být problém při servisu. Dell vám vyměníme do 4 hodin, do hodiny, pokud si pro něj přijedete sám." A nebo totéž u Aceru.
Mně třeba jasně poradili nekupovat Lenovo, protože mají tolik typů bez stejných dílů, že nelze mít všechny náhradní díly skladem. Tak beru to, co slíbí, že zvládnou, a zatím to funguje dokonale.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.