Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 34″ Acer XR341CK(A) s FreeSync i G-Sync. Vyberte si

Zde je krásně možné sledovat vliv osazení G-Sync na cenu výrobku. Portově ořezaný model s G-Sync je o 100 liber dražší..

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

prdel by byla, kdyby se ukazalo ze s "nesmyslem" G-Sync se to bude provat lepe, a tak to za cas Acer s variantou FreeSync zabali

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

proc by to meli zabalit? zadna varianta "s freesync" vlasne neni, freesync je jen logo na krabici.. ten panel nema nic navic co by tvorilo kompatibilitu s freesync.. ma jen novou verzi displayportu, to je vsechno co je pro to treba.. nevim jak si mam predstavit, ze verzi s freesync zabali.. smazou logo z krabice a zataji ze novej displej port umi adaptive sync nebo jak ?

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Od PR jse se ale nedozvěděli to hlavní ala Range. Ala range refreshe, což je třeba to co zabíjí Freesync u obdobného 34" panelu od LG. Ten má range jen 45-75hz. Pokud to zde bude stejné, a Gsync by měl třeba 30-75hz, nebo 24-75hz, tak bude varianta s Gsyncem jednoznačně lepší.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Dvě poznámky:
- Podle specifikací, které má Nvidia na webu, nepodporuje G-Sync modul nižší refresh než 30 Hz. Jak by mohla verze s G-Sync podporovat 24-75 Hz?
- FreeSync podporuje refresh od 9 Hz. Limit není na straně FreeSync, ale na straně panelů. Obnovovací frekvence FreeSync monitorů od 45 Hz a podobně chápu jako prevenci blikání, na které si stěžovali uživatelé některých G-Sync monitorů při nízkých FPS. Nemyslím, že by 30-75 Hz s blikáním bylo vnímáno jako jednoznačně lepší volba než 45-75 Hz bez blikání. Pokud vím, u novějších monitorů to Nvidia opravila opakovaným zobrazováním snímku. Refresh na papíře sice začíná na 30 Hz, ale reálně dochází k opakovanému zobrazení téhož snímku jako prevence blikání - v čem pak tkví výhoda 30 Hz?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se snímek stihne zopakovat než přijde další (ala stihne to monitor na svém max refreshi) pak je nevýhoda nula a plynulost bude stále dobrá a výsledek na těchto nízkejch framerate lepší než s freesyncem co začíná na 45. Logiky jsem nepoukazoval na technologiie jako takovou, ale implementace u současnejch 34" monitorů je jednoduše řečeno dost mizerná.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím se zeptat ještě jednodušeji. Máme situaci, kdy hra běží na 30 FPS:

- systém A: zobrazuje obraz při 30 Hz, ale panel tak dlouhé intervaly nezvládá a obraz bliká
- systém B: nepodporuje 30 Hz, tak každý snímek zobrazí 2× - obraz nebliká
- opravený systém A: sice podporuje zobrazování při 30 Hz, ale nepoužívá jej, protože by to blikalo a namísto toho snímek zobrazuje 2× stejně jako systém B

Jakou výhodu má systém A před systémem B?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V tu chvíli žádné, ale Freesync pokud vim obraz neopakuje. Pokud jde refresh pod minimum panelu, tak freesync nefunguje vůbec a v driverech si nastavíš zdali se v tuto chvíli má systému chovat jako s Vsync nebo jako bez Vsync.

Co se týče blikajících TN shit panelů s Gsyncem, může si za to jak výrobce panelu tak Nvidia že dopustila aby se takové krámy dostaly na trh.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mluvíš o tomhle…
http://diit.cz/sites/default/files/freesync_march_17.jpg
…tak tím se naopak nastavuje, co se bude dít, pokud jsou FPS vyšší než maximální refresh rate monitoru. S minimálními FPS to nemá co dělat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ano pisete pravdu ohledne tech technickych funkci, jenze drtiva vetsina zakazniku tohle nezna, nevi a nezajima je to ;) takze pokud se dany monitor bude prodavat spatne a treba se nebude vyplacet delat prave takto 2 varianty, tak se muze stat ze tu ktera se prodava mene proste stopnou

a rovnou muzeme zminit ze vyssi cena za hure vybaveny produkt neznamena ze se to bude prodavat hur, u laicke verejnosti to casto funguje presne naopak

navic tohle je dosti uzkoprofilove zbozi, kde se neda predpokladat nejak obri objem prodeju, proste 34" za tyhle penize, navic od "levneho" vyrobce (daneho segmentu) neni produkt ktery by atakoval zebricky prodeju, ocekaval bych spis ze si tim zkousi trh co snese a co bude do budoucna prodejne

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě. Typický zákazník uvidí dva monitory, víceméně stejné, jeden dražší druhý levnější, ale ten dražší má méně funkcí a portů. A tak se BFU Pepa zeptá v čem je jako vodvaz z toho dražšího, načež mu prodavač začne vyprávět něco jako: "jak se jako ty frekvence toho vobrazu jako to, tak se to jako mění, jako že to není napevno, chápete? Já tomu teda taky úplně nerozumim, vono to teda dělá i ten levnější, ale tenhle je spešl pro envídja grafiky, to jsou ty 4 litry, kapišto?". Načež Pepa nechápe o jaké frekvence tu jde a k čemu je to vlastně dobrý, bo nějaké zlomy a trhání obrazu jej míjí, DIIT nečte a tak koupí tu levnější variantu. :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

a bezny pepa bude mat doma nvidiu, takze mu to bude aj tak naprd :))

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

asi tak no

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

koukam ze do prodavacu vkladas jeste vetsi nadeje nez casto mivaji :D a to i tech prodavacu virtualnich, pac vetsina tech Pepiku stejne kupuje prez eshop a jak ukazalo jiz nekolik prikladu z minulosti, vetsi cena opravdu neni casto na skodu :D

kdyby AMD za kazdy palec dolu na diit ktery da jejich fanda ziskalo dolar, tak ma mozna vetsi zisky nez intel :D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

:-)

Já ti třeba dávám minusy jen za ty největší úlety, jinak mi to za to nestojí (to jen tak na okraj - možná ale nejsem ten pravý AMDfanda :-D). Ale zrovna u nvidie často stačí dát na obal výrobku její logo a jistá skupina to začne automaticky kupovat - bez ptaní a reptání. ;-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

takze sme u kandidatky na CEO Microsoftu, ktora prehrala s Nadellom

Microsoft vyslyší přání uživatelů

"Nejlepší technické řešení nefunguje pokaždé," říká Julie Larsonová-Greenová, vice prezidentka Microsoftu, která dohlíží na vývoj Windows 7. Jako příklad uvedla souboj videokazet Betamax a VHS na přelomu 70. a 80. let, který vyhrál technicky méně dokonalý systém VHS.

Microsoft se proto rozhodl důkladně vyhodnotit obdrženou zpětnou vazbu a řídit se podle pozitivních zkušeností uživatelů. Předtím pro něj byla důležitější technická stránka věci, kterou řada uživatelů nedokázala docenit.
http://www.itbiz.cz/microsoft-predstavil-windows-7

V podstate o tom je Vas prispevoek a diskusia pod nim...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

nejsem a ani nebudu uživatel takového monitoru, jen připomenu, že majitel nvidie si _musí_ koupit verzi s G-Sync, majitel AMD si zase _musí_ koupit FreeSync verzi - samozřejmě za předpokladu, že chtějí používat tyto technologie.

U FS verze samozřejmě budou nejspíše zahrnuti i zákazníci, kteří si monitor nekoupili kvůli těmto dvěma technologiím, pokud ovšem takoví zákazníci vůbec budou existovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

no a kdys to porovnas s kolaci trhu oneh 2 vyrobcu tak vychazi jaka cisla? a v tomto pripade bych se klidne nebal vyradit majitele APU a lowend grafik na obou stranach, ti si asi moc casto monitor za 800+ liber kupovat nebudou

zde na diit se sice trzni podily nebo financni vysledky moc nedozvidame, pac nejaktivnejsimu autorovi clanku no-X se to zrejme nelibi ze AMD v tech vysledcich zrovna nevynika, ale faktem je proste to, ze AMD ma za posledni zverejneny kvartal celkove prodeje v oblasti GPU mensi nez Nvidia jen dedikovanych VGA, aneb Nvidia "prodala" vic VGA nez kolik "prodala" AMD dohromady VGA a APU

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"majitel nvidie si _musí_ koupit verzi s G-Sync, majitel AMD si zase _musí_ koupit FreeSync verzi"

pouze protoze nvidia G-Sync je proprietarni reseni vazane na urcity HW.
V opacnem pripade by adaptive-sync funkci mohla nvidia zacit pouzivat (koneckoncu na noteboocich ji prakticky pouziva), stejne jako by ji mohl zacit pouzivat kdokoliv jiny.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

zajimalo by me, jestli ta verze s G-sync podporuje i freesync, kdyz freesync je vlastne standard displayportu, ktery maji oba monitory.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nepodporuje picture-in-picture ... nejspis je tam ten G-sync zamontovany tak blbe, ze bychom meli byt radi kdyz to bez nVidia grafiky vubec pobezi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

60fps na plazme je lepsie ako XXXfps na hociktorom LCD :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak do prodeje se dostaly "už" v průběhu prosince, 30k resp. 35k (G-Sync je opravdu úlet parametr).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.