Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ADATA chystá superlevná SSD řady SP320

Od ADATY nebrat nic, shit neskutecny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, všechno od A-Data mi vždycky spolehlivě fungovalo, včetně SSD. A že už jsem postavil pěkných pár PC a nakoupil pěkných pár kartiček a flešek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tobe mozna, ale ostatnim ne. Statistiky z tisicu prodanych kusu ukazuji ponekud jine vysledky spolehlivosti.

Schvalne skus stricit A-data kartu do nejake profi kamery zapisujici maximalni moznou rychlosti - do minuty bude chyba zapisu, protoze karta deklarovanou rychlost nezvlada konstantne, ale pouze kratkodobe (na forky to staci, na video s vyssim datovym tokem ne). Stejne drahy Sandisk tyhle problemy nema, narozdil od A-data maji ty karty dokonce certifikaci pro dane digi kamery.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mě věci od A-data náhodou taky fungovaly bez problémů. Horší je to s Kingstonem, USB flashka tragédie, záseky, chyby zápisu. Ramky taky vadné. SSD záseky. I ta svítilna Kingstone co dali za 1Kč k tomu jejich SSD disku svítí jen někdy a ještě u toho poblikává a mění intenzitu :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste Kingston nemel ani prinejmensim, jenom nejaky cinsky laciny klon se zlevomatu, inteligente.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Od doby co jednám s čínskejma výrobcema pamětí, tak trochu vidím do toho, co je vlastně „výrobek“ Kingston…v podstatě kde kdo si může koupit licenci a lepit na to štítky Kingston. Slušnější výrobci to ovšem dělají kvalitně a nabízí celou doživotní záruku…

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Asi musím vědět, jakou kartu, že? Pokud tam strčím nejlevnější Class4, tak to dopadne tak, jak píšete. Ale to není chyba A-data, ale blbce uživatele.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Adata se vyhýbám jako čert kříži. Stačila mně jejich slavná USB fleška co mi ničila dokumenty! Šmejdi šmejdští...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ta moje se po chvíli zápisu odpojí ;-) asi přehřátím či co.... takže taky souhlas, leda by člověk nebyl tak náročný a i potom pozor....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

v životě bych si už od a-data nic nekoupil první sd karty ktere se rozpadly a šmejd ramky mi stačili od a-data a MSI a I-TEC už nic nikdy více jsou to šmejdy

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Pokud nekomu odejde nejaka sd karta nebo USB disk, tak je to na 90% neco od a-data.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pri tom, co se deje s ceskou korunou a jeste bude dit, tu superlevnyho nebude lautr nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tesat do kamene.

Dolar se posral o korunu za dva tejdny a zrychluje se to, graf už je exponenciální. Za chvilku budeme potřebovat potravinovou pomoc…

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Hranice 30 za dolar je bliz,nez si myslime :( Kdyz koukam na ty ceny hw tak za posledniho pul roku 10-20% rust. A behem tohodle roku to bude dalsich 20-30 %...minimalne. Jima me hruza.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Neměli jste se pošklebovat Putinovi. :-)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě se na takovou pí*ovinu nikdo neptal, vím moc dobře, že kde nemůže hranice překračovat zboží, tam je budou překračovat armády.

Zmatlali to soudruzi v ESSR, z nichž ta největší paka už se nebojí otevřeně říct, že evropa potřebuje a směřuje k další válce. Ale oni ji samozřejmě nebudou od svých bruselských koryt bojovat…snad si na ně někdo stihne vzpomenout až to rupne a sami ochutnají svou meducínu, z opačné strany hlavně.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, takže Putin anektoval Krym, fakticky okupuje východ Ukrajiny a my jsme blbci, že mu za to netleskáme. Tak jako Ádovi v roce 1938. Vaše posedlost Bruselem vám zatemňuje mozek.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak ale jiný může argumentovat tím, že když pomatený politruk daruje území(Krym)jinému státu i s obyvatelstvem není demokratický krok a ten kdo se považuje za demokrata by tento akt neměl uznat. Přitom právě na tomto momentu se hájí Ukrajina že je to území její, protože předtím nikdy Krym nebyl součástí Ukrajiny.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ten pomatený politruk podepsal stovky smluv, stejně tak jako jeho soudružští předchůdci i následovníci. Zpochybníme i tyto smlouvy, nebo se účelově zpochybní jen to rozhodnutí, jaké se právě hodí. Pokud vím, Rusko se přihlásilo k právní kontinuitě se SSSR, musí to brát se všemi důsledky. Třeba Kaliningrad nikdy ruský nebyl, máme ho také zpochybnit?
Pokud mluvíte o demokracii, těžko lze za demokratické označit referendum konané po vstupu vojsk. To je to samé, co udělal Hitler v roce 1938 v Rakousku. Tam ještě jako přípravu na vpád nechal krátce před tím odstranit premiéra. Referendum pak dle očekávání dopadlo skvěle, takže také schvalujete demokraticky odhlasované připojení Rakouska k Německu?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tvrdíte že je takto darované území v pořádku a to i tehdy když se těch lidí co tam žily a ještě žijí nikdo na názor neptal . Pak musím trvat na tom že Mnichovská smlouva o připojení Sudet k Německu je platná též a navíc byla stvrzena demokratickými vládami Francie a Velké Británie a vlastně i vládou Československa. Dnes zmiňované vlády tvrdí že je Mnichovská smlouva neplatná. To na mne dělá dojem že co je platné a neplatné si rozhodují vlády a lidé jen podle toho co se jim zrovna hodí a s právem to nemá nic společného. Tahle diskuse ale jak vidím nikam nepovede a nemá cenu jí dále rozjíždět. Máme každý jiný pohled na rovnost práva.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V té vaší úvaze je logická chyba. Mnichovská dohoda nám byla nadiktovaná zvenku. Přesun Krymu proběhl v rámci SSSR, kterého součástí byly obě strany. Ty pak už jako samostatné a nezávislé uznaly svoje hranice, to znamená, že tento přesun potvrdily.
Krymský parlament mohl na Ukrajině vyhlásit autonomii případně vlastní stát. Ale to by to mělo být dlouhodobým programem rozhodujících stran, ne že týden před tím by to nikoho ani nenapadlo a hlavně bez přítomnosti cizích vojsk. Anexe Ruskem ale byla jednoznačným porušením mezinárodně platných dohod. I kdyby si to na Krymu odhlasovali korektně, Rusové tím porušili smlouvu s Ukrajinou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Žádná logická chyba tam není. SSSR byl svaz republik a tedy to byl přesun území mezi státy a nikoli jak by si mohl někdo myslet v přirovnání mezi kraji v Česku. Těm lidem na Krymu to bylo také vnuceno. Právo na sebeurčení je v rámci Ukrajinské ústavy jen cár papíru s kterým si Ukrajinská vláda vytře řiď. Aby se totiž mohl Krym vrátit pod Rusko musela by v rámci hlasování s tím souhlasit celá Ukrajina, což je jak uznáte neprůchodné a lidé na Krymu by byli v pasti. Alternativa jak dosáhnout odtržení od Ukrajiny nabídla sama Evropa s Kosovem které bylo součástí Srbska a také by bylo třeba všelidové hlasování v celém Srbsku. Tím postupem by muselo být ozbrojené povstání jako v Kosovu a to byl pro evropské státy dostatečný důvod aby násilím Kosovo od Srbska odtrhli a nějaká ústava Srbska je nezajímala. Jak vidíte, byl tento postup prosazením práva na sebeurčení a je jedno zda to sebeurčení znamená založení samostatného státu a nebo jako v Sudetech o připojení k státu jinému. Celé to bylo provedeno s rozhodující silou zásahu z venčí, protože by to povstání v Kosovu Srbové udusili silou. Jak chcete obhájit toto? Pro mne byl naprosto precizní a vrcholně demokratický postup který zvolila Velká Británie při hlasování o odtržení Skotska kde si o tom rozhodli Skoti sami a Britové jim do toho nemohli zasahovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, jak hned v první větě ignorujete to zásadní. Je úplně jedno, jak se to stalo v rámci SSSR, pokud to uznaly oba následnické státy. A to se stalo! Také se nijak nezmiňujete o tom, že referendu předcházelo obsazení území vojsky cizího státu a podivnou milicí. Takže nejdřív vojenské ovládnutí, pak referendum.
Kosovo je sice příklad hloupé politiky, ale ani to Kosovo se nestalo součástí velké Albánie. Takže pořád vedle. Pokud budete brát jako vzor Kosovo, měl by být Krym samostatný. Připojení k jinému státu je totiž porušením smlouvy o vzájemných hranicích, což býval zcela legitimní důvod k válce.
Ano, Británie je skvělý příklad, jak to má vypadat. Program samostatnosti byl dlouhodobým tématem, ne výsledkem jednoho týdne. Ale šlo to jen proto, že nikdo ve Skotsku nezačal obsazovat radnice a základny. Ta samá Británie ukázala, a nikdo normální jí to nevyčítal, že území, kde status chtějí změnit separatisti se zbraní v ruce, bude tvrdě hájit - viz Severní Irsko. Ukrajině je přitom toto právo bránit se proti ozbrojeným bandám upíráno.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale no ták. To přece nemůžete myslet vážně. To jestli tam byly ruští vojáci je přece naprosto jedno. Na Krymu žije cca 90 % Rusů a přiznám se že bych upadl na záda kdyby to referendum dopadlo jinak, Tady nemuselo Rusko nic manipulovat a ani nikoho zastrašovat. To uznali i pozorovatelé co tam byli. Naopak to mohla být ochrana před zastrašováním Ukrajinci, protože ti o odtržení nechtějí ani slyšet. Ale to jsou opravdu už jen spekulace. Pod Ukrajinou by ty Rusi čekal život v zemi kde je Svrab a Neštovice. Že se chtějí vrátit je lidsky naprosto pochopitelné. Jaký je podle vás rozdíl v tom kdy jeden den dosáhnete samostatnosti a druhý požádáte jiný stát o připojení k němu o proti připojení rovnou? Nemůžete přece diktovat někomu že musí být samostatný. Kdyby se dnes Kosovo rozhodlo že bude jednat o připojení třeba k Chorvatsku, nikdo by s tím nic nenadělal. Kosovo je precedent jak si Evropa představuje právo. Dnes sklízí Evropa to co historicky zasela a právně je úplně jedno zda to je příklad hloupé politiky nebo ne.
ps.
Nikdo nemůže Británii vyčítat že se chce bránit proti separatizmu silou jako v severním Irsku. No dobře a stejné právo nemělo Srbsko?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To, jestli tam byli ruští vojáci je jedno? To snad nemůžete myslet vážně. Tím se z nějaké demokratické volby stala agrese. Ale chápu, takové detaily nerozlišujete, pokud to "správně" dopadlo.
Omlouvat všechno Kosovem je už naprostá trapnost. Co na tom, že Kosovo nebylo první, naopak Rusko s tímto začalo v Podněstří už v roce 1994. Takže nemluvte o Kosovském precedentu, lžete!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Bože vy opravdu věříte že by to hlasování na Krymu dopadlo jinak kdyby tam ti vojáci nebyly? Ze strategického hlediska ti vojáci spíš zabránily tomu že by vojenskou silou bylo hlasování zabráněno. Ukrajinská vláda se tímto ani netajila protože ho nehodlala v žádném případě uznat. Bez hlasování by mohla vláda Ukrajiny tvrdit že si Rusové přejí zůstat součástí Ukrajiny a ať zkusí někdo tvrdit něco jiného. Pokud jde o Podněstří tak vaše srovnání kulhá v tom, že Rusko je v tomto kontinuální. Evropa pokud jde o Kosovo ne. Jde mi o to že pokud jde o Evropu nemohu se chovat nějak a po jiném chtít že takto se chovat nemůže. Když předemnou 10 lidí někoho zastřelí neznamená že já tedy mohu někoho zastřelit také a potom budu moralizovat že se to nemá. To co tvrdíte je argumentace dítěte a né dospělého člověka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tam ti vojáci nebyli, tak by nedošlo ani k žádnému hlasování, protože ještě den před jejich příchodem nebylo vůbec nic takového na programu parlamentu ani politických stran v něm zastoupených.
A pokud jde o tu argumentaci, naopak vy argumentujete jak malé dítě. Pepíček (totiž Evropa) zlobil, takže já (Rusko) můžu zlobit také a ještě víc. Co na tom, že já jsem s tím zlobením sám začal.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Krymský parlament mohl vyhlásit co chtěl, Ukrajina by to stejně neuznala, protože se časem během čachrů s jejich ústavou ten bod dávající občanům Krymu právo vyhlásit referendum o nezávislosti na Ukrajině tak nějak někam vytratil. Máslo na hlavě mají všichni. Rozdíl je v tom, že silnější pes mrdá, ESSR je aktuálně díky své politice totálně v prdeli, válku na Ukrajině sami soudruzi vyprovokovali a teď zírají, co se jako děje.

Pro nás je situace v análu v každým případě, sami nezmůžeme nic, tady v ESSR už se směřování nezmění, takže otázkou jen bude, co se stane první. Jestli se to celý složí relativně v klidu (protože tenhle překvótovaný dotacemi prolezlý shnilý socialismus už teď začíná hodně drhnout, i když se snaží mazat co to jen jde), skončíme v občanské válce, pod nějakým novým Dolfíkem, pod Putinem, nebo nás za pár let přešukají slimáci, udělají nám tu zase holokaust (akorát tentokrát proti všem bílejm a nevěřícím) a RF s Čínou toho využijí a udělají si demarkační linii někde v oblasti nás až Maďarska.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zatímco když americký svaz socialistických republik okupuje Somálsko, Afghánistán, Irák, Lybii a aktuálně rozvrací Sýrii s Ukrajinou, tak je to ale úplně košér.

Američtí soudruzi zaseli vítr a sklízí bouři. Kdyby to oni desítky let nedělali, můžou něco říkat proti Rusku. Teď můžou leda držet hubu a krok, protože to Putina oni sami naučili.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Americký svaz socialistických republik a ESSR - vy už máte v mozku z odporu k Bruselu natolik pusto, že jste klesl na úroveň RP 50. let. Navíc lžete. V Somálsku Američani nejsou a Afghánistán jako první okupoval SSSR.
Putina nikdo nic učit nemusel. Jako KGBák jen pokračuje v sovětské politice. Mimochodem, byla by to pěkná ostuda, kdyby prezidentem Německa byl důstojník Gestapa.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U nás je premiér STBák (pardon, teď vlastně neSTBák, protože u nás je možné si koupit že jako nikdo nevidí ty existující svazky) a ještě mu lidi pleskaj když jim bere svobody a uvaluje na ně jho dalších povinností a daní. Tady je to fakt marný.

Poté, co ožralá západní loutka Jelcin přivedl Rusko málem ke kolapsu se nedivím, že tamní obyvatelé brali kohokoli, aby to tam srovnal.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí, jak dokonale jste sedl na tu protizápadní propagandu. Proč byl Jelcin západní loutkou? Vždyť západ to tam nerozkrad, rozkradli si to soudruzi sami. Oligarchové jsou ruský a ukrajinský problém, západ je tam nedosadil. Většinou jsou to bývalí komanči/svazáci, kteří měli přístup k lizu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pod pojmem superlevna si clovek prestavuje <250GB pod 40 USD ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.