Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ADATA Premier Pro SP920 SSD: řadič Marvell v akci

skoda, ze papirovy udaje se lisijou od skutecnych, napr 1tb model ma 1w pri idlovani :))

http://www.storagereview.com/adata_premier_pro_sp920_sata_ssd_review

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle vseho je to rebranding Crucialu M550. Cele se to nejspis vyrabi na lince Micronu a jen se flashuje jiny FW a lepi jina nalepka. Rozhodne bych dal prednost Crucialu, protoze bude mit skoro jiste lepsi podporu.

Na druhou stranu je to urcite nejkvalitnejsi SSD co kdy ADATA pradavalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rebranding to je, ale u 128 a 256GB jsou horší - Crucial se poučil a tyhle nižší kapacity řeší vyšším počtem čipů, Adata nechává osadit čipy vyšší kapacity a proto má u nich mizernej zápis stejně jako Crucail u M500.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Od Adata bych si nekoupil ani hrábě. Před lety mi jejich slavná USB klíčenka ničila data jedna báseň. Je vidět, že kašlou na kvalitu, jen aby byly co nejlevnější. Takové firmy vůbec nepouštět na trh.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Praveze som skoncil s flash produktami takmer vyhradne u ADATA:
-USB kluce slusna cena a knej prekvapiva rychlost (zapis 15mbps), ziadne `excesy` ako `znackove` kingstony s 3mbps write a pod
-SSD tiez ziadne podvody a'la kingston
-SD karta az ADATA class10 nebola pri zapise fotiek pomalsia ako stara vyzihana sandisk class4

zaruka je pritom bezne 60 mesiacov, zatial jedina reklamacia!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem taky přesedlal na Adata. Před 2 roky jsem zakoupil Adata S102 Pro 32GB a zatím naprostá spokojenost, původně jsem chtěl koupit Corsair, ale odradil mě poměr cena / výkon. Vlastním ještě 16GB Corsair Survivor a 4GB Corsair GT. Kupoval jsem Adata S102 PRO hlavně podle testů a zkušeností lidí. Ještě mám Adata MicroSD kartu 32GB UHCI, již to bude rok od koupě a také naprosto v pohodě. Před ní jsem měl MicroSD Sandisk 32GB UHCI a ta se mi cca po 1/2 roce začala samovolně v telefonu odpojovat a připojovat. Tak jsem ji vyreklamoval a vzal místo ní výše zmíněnou Adata. U SSD jedu zatím v linii Crucial :-) M4 128GB a M500 240GB. M500 mě příjemně překvapila :-) hlavně cenou :-D až bude v ČR k dostání M550 tak určitě zakoupím a nahradím jím starej Kingston V100 256GB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, tez mam s Adata jen velmi dobre zkusenosti a maji u me prioritu
BTW: pokud to nevyjde / coz se stat muze /, tak je tady reklamace zcela bez problemu / vlastni zkusenost /

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Firme ADATA dost doverujem, este celkom uznavam ten Sandisk...
Kingston, Patriot atd... desne odrbavaju a spoliehaju sa na to, ze vecsina BFU okrem kapacity iny parameter nie su schopni posudit.
(a ked su, tak chybne - napr. pindaju ze v standardnej citacke ide SDcka pomalsie ako specifikacia resp. SSD sandforce im hlasi mensiu rychlost pri nekomprimovanych datach - pricom ADATA ako jedna z mala firiem to narovinu uvadza v specs a podobne uviedla aj IOPS u SDcka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jste musel mit proste smulu na spatnej kus. Coz se muze stat u kazdyho vyrobce. Osobne nedam na flashky ADATA dopustit. Moje celkove druha flashka byla 1GB Jogr od ADATA. Ve sve dobe dost popularni pogumovana flashka. Fungoval jsem s ni cca 5 let, behem kterych jsem si casto sedl na tvrdou zidli s touto flashkou v zadni kapse kalhot, nekolikrat mi spadla a opakovane jsem s ni i zkousel jak hezky skace atd. Funguje do dnes absolutne bez problemu. Pouzivam ji vetsinou na instalaci linuxu nebo antivirove rescue disky. Aktualne mam cca 2 roky starou ADATA S102 16GB USB3.0 a opet spolehliva a rychla. Ma sice jen hlinikove telo, ale stejne je dost odolna na to, abych si na ni sedl a nic se ji nestalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase marketingove hry s cisly. Tato rada disku je tak a tak rychla, jen ty modely co si prave ted muzete koupit techto hodnot zdaleka nedosahuji. Udavane rychlosti bude dosahovat model, ktery vydame nekdy v budoucnu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.