Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ADATA Ultimate SU700 používají 3D TLC čipy a nový SSD řadič Maxiotek

ADATA je strasny shit. Pred par rokama se mi jejich SD karta rozpadla doslova primo pod rukama. Piste radej o necem normalnim, treba Crucial.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Crucial? Ne díky, jejich SSD fakt ne.

Co se týče SD karet, fyzicky se rozpadnou kdejaké karty, nezáleží moc na výrobci. Rozpadla se mi levná 8GB microSD karta od Kingstonu, mám zavrhnout celý Kingston?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zavrhnout cely Kingston neni vubec spatny napad, je to firma ktera zije jen z nejake pochybne byvale slavy. Vse od nich stoji za vyliž kakadíru, u pameti neni problem ze pod identickym oznacenim/PN dodaji neco s uplne jinymmi chipy jineho vyrobce - proste kde co levne nakoupi. Cokoliv s flash pametni to same - nikdy nevite co koupite. Bud to bude slusne, nebo taky ne - pri stejne cene a stejnem pouzdru klidne na 1/4 rychlosti zapisu te verze "kdyz jsme zrovne meli lepsi chipy". A treba co se microSD/SDHC tyce, tak pokud jsem mel kdekoliv v cemkoliv s nima problemy, vzdy to byl Kingston.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? Crucial beru jako etalon kvality. S Micron řadiči nejsou problémy, firmware mají bez větších failů (až na problém po určitém počtu sekund na M4) a poměr cena / výkon / kapacita je u nich výborný ( MX525 např)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"jejich SSD fakt ne."
A co teda? Samshuk?

"mám zavrhnout celý Kingston?"
Jo. A kup si Sandisk :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak můžeš porovnávat sd kartu s ssd diskem teda nevim. SU800 disky jsou v pohodě. Navíc jdou teď sehnat na CZC za hodně pěkný peníze(512GB verze). Věcí od ADATA mámhromadu a narozdíl od tvých zkušeností s nima mám docela dobrý. Třeba Flashdisk UV150. Asi nejlevnější USB3 flashka která má slušný rychlosti na zápis, pak různý speciální čtečky velikosti USB konektory do kterých strčíš SDkartu. Z historie jsem měl jejich operační paměti. Taky bez problémů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic neporovnavam, hodnotim brand. Podotykam, ze ta adata karta byla celou dobu ve fotaku, vytahla mozna parkrat. Nikdy se mi nic takhle pod rukama nesesypalo, dokonce ani ten strasny kingston.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> ADATA je strasny shit.

Meh, shity vyrabi vsichni. Kazdy vyrobce SSD a SD ma v ponuke desive sracky, u SSD snad neexistuje jedinej ktery by alespon jednou nepodelal firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plný souhlas. Na nabídku A-Data říkám "ne, děkuji, mám rád svá data"...

Každý jeden kus HW, který jsem od A-Data měl, ať už to byla SD karta, USB flash disk, SSD nebo RAM, tak byl v reklamaci, někdy i vícekrát.

Ke škodě prodejců a k jejich dobrému jménu musím připsat, že jen jedna reklamace (popraskané plasty SD karty) nebyla v můj prospěch, všechny ostatní byl uznány.

Na druhou stranu, 128GB Micro SDXC SanDisk půjde taky do reklamace podruhé... :(

Crucial/Micron - taky souhlas. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tyjo, aprýloviny asi nekončí kombinace "ultimate" a "TLC" je opravdu brutal :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.