Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ADATA vydala XPG SX9000, SSD s PCIe3 / NVMe 1.2 rozhraními

Takže stále je najlepší M.2 kus Samsung 960 EVO?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EVO alebo PRO ktoré ponúka aj 2TB verziu. Samozrejme V-NAND technológia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evo je odpad s tlc chipama. Nejlepsi je stale 960 pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az do doby kdy vam za chodu stroje "zmizi" ze systemu - proste chyba firmware, on/off pocitace nutny. Jeden 1TB 960PRO se mi tady vali vedle a nejak ho nemam odvahu strcit zpatky. Tam kde na te praci zalezi je to disk dost na kakanek. (nevim jestli tim trpi i EVO)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zni zajimavne ... Zrovna 960PRO M.2 jsem si chcel poridit jako systemovy disk. Mate k tomu prosim nejake odkazy? Jako jestli ma stejny problem vice uzivatelu a pod.?

Ja mel zato, ze jak EVO tak PRO uz ma vychytane mouchy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, pohledejte na forech, deje se to. Abych nestrasil - stalo se po odhadem 3-4 mesicich nonstop provozu, ale stalo. O zadne data se neprislo, jen takova mrzutost kdy disk "zmizi" - po vypnuti/zapnuti pocitace je zpatky se vsemi daty z momentu kdy "zmizel".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U systemoveho disku by to nebyla mrzutost ale pad systemu.

Na druhpou stranu, ma to byt domaci pocitac, tam nonstop provoz v mesicich nehrozi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ale, mam 2x 512 a 1x 1TB 960 pro uvadzany problem je fast boot uefi + fast boot windows 10 a kombinacia nvme celkovo, zatial klopem na drevo drzi ako hodinky co sa bohuzial neda povedat o intel dc p3700 ktory po 2 rokoch odisiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám 960 PRO 1TB jako systémový disk od prosince a zatím jsem neměl žádný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam ho denne odkedy prisiel na trh a nemam s nim jediny problem a to bezal istu dobu aj nonstop na mining PC. (Win7)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi těžko, protože objektivně se jedná o disk s mizerným výkonem a ještě mizernější zárukou. Tak proč vyhrává recenze? Protože omezená pSLC cache pojme běžný "benchmark" - přesně takové, které používají tuctové recenze. Neobtěžují se z bližším poznáním a vychvalují disk do nebes (... protože by jim další už nikdo neposlal). Zkuste se zamyslet proč se zdráhají poskytnout informace o velikosti stránek, nebo bližšímu upřesnění Garbage. Trim je trim, ale dokud GC neuklidí a neseřadí stránky, nejsou linkeru předány informace s každým zápisem se budou opět pracně dohledávat, místo aby se rovnou použili. A tak to půjde dál a dál, dokud disk naprosto nezkolabuje. Ani pro nedokáže držet výkon déle, než několik vteřin a velmi se přehřívá.

Výhodou Samsung zůstane marketing, z praktického hlediska šifrování (hodí se). Ve všech dalších aspektech se jedná o horší disk s mizernou zárukou. Pro 256GB verzi 960 Evo platí omezená záruka 100TB, nebo 3 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano prave dnes som musel 3x preklopit 400GB a cuduj sa svet od 1 po 400 konstatna rychlost kedze to bolo vhdx a ani pri cca 50t suboroch s velkostou 0-5 MB v celkovej velkosti 150GB som nezaznamenal problem s rychlostou. To sa o 850evo povedat neda ale hadzat ho do jedneho vreca s 960 pro to nie. Kazdopadne mi urychlil pracu po smrti "nesmrtelneho" dc p3700 ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spotreba 0.33W jedine pro IDLE, treba 960evo ma neco pres 5 W average, z nasich zkusenosti s 950pro je to spis kolem 8W :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V datasheetu mají 0,14W ve stand-by a 0,33W "active", což bude idle. Spotřebou v zátěži se nepochlubili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozporuji, ze existuji lide kteri tohle potrebuji, OTOH ja mam m.2 samsung 850 a jsem spokojenej :) a jak koukam, ceny sli hezky nahoru..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.