Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kachna o explozi Galaxy Note 7 v rukou dítěte srazila akcie Samsungu o miliardy

A to jste ještě úplně vynechali všechny ty podvodníky, kteří na tom chtějí jen vydělat.
Vybuchující telefon v ruce šestiletého dítěte, tomu vážně někdo věří ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom nedůvěryhodného? S pravděpodobností 0,00...skoronic prostě baterie začne hořet. Může hořet docela prudce že to vypadá jak výbuch. Nezáleží to na věku osoby, která telefon drží, nebo jestli ho vůbec drží. Naopak to záleží na kvalitě výroby, která může být konstantně špatná, nebo se nepozorovaně pokazí jedna série. No a potkalo to nový telefén od Samsungu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidi napr veri tomu, ze v Cernobylu doslo k jadernemu vybuchu. Tak proc ne?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono dost záleží na tom co si člověk představí pod pojmem jaderný výbuch. Pro někoho výbuch jaderného reaktoru zní prostě stejně a nemá vzdělání aby v tom hledal rozdíl :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to taky nemusí být "buď, anebo", ono se může stát víc věcí najednou. Život je složitý... :) Zvlášť u nehod, které už z principu mohou mít mnoho různých scénářů, kdežto scénář pro bezproblémový provoz je jeden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí ani netuší, jak blízko k tomu bylo. Řešení stálo mnoho životů, aby se to nestalo a všichni ti, kteří zabránili sekundárnímu výbuchu zaplatili životem, protože kdyby se dostalo 195 tun radioaktivního materiálu do kontaktu s vodou, kterou pod betonové desky jádra reaktoru napumpovali hasiči v prvních hodinách po havárii (snaha byla ucpat reaktor a směs se dopravovala vrtulníky akumulovala teplotu uvnitř jádra reaktoru), Evropa by se stala neobyvatelnou. Odhadoval se výbuch o síle 26 Megatun. Na základě této informace se dne 12. května 1986 začala velká odčerpávací operace, která zabránila sekundárnímu výbuchu.

Na tehdejší poměry v SSSR (utajování), se zpráva o katastrofě (pro hnidopichy - exploze reaktoru 26. dubna 1986) nesla velmi otevřeně, protože 60 hodin od katastrofy byl informován Hans Blix z IAEA a 14. května 1986 katastrofu otevřeněl přiznal Gorbačov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj? Protoze podle wikipedie, odcerpavani 8 kvetna SKONCILO, a to ceho se bali nebyla jaderna exploze (jak taky) ale toho, ze exploze pary vyhodi do vzduchu jeste vic radioaktivniho materialu. A ze tri lidi co tam sli zabranovat sekundarnimu vybuchu dva jeste ziji (Alexei Ananenko a Valeri Bezpalov) a jeden (Boris Baranov) umrel roku 2005 na infarkt. Zdroj zjevne Andrew Leatherbarrow, kniha Chernobyl 01:23:40.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neskončilo, podařilo se odčerpat pouze nejkritičtější část ze spodních nádrží. To potvrdila skupina techniků, která do prostoru reaktoru umístila měřící techniku. Do skořepiny se skupina dostala částečně průchodným servisním tunelem dne 11. května 1986. Protože voda nebyla zcela kompletně odčerpána, deska zničená a stále hrozil sekundární výbuch, i když podstatně méně pravděpodobný. Proto odstartovala 12. května další operace, která měla za cíl odčerpat zbylou vodu, nahromaděnou v kapsách písečné podloží a především vložit pod desky ucpávky, které zabrání dalšímu prosakování přes podloží do spodních vod, které se nacházení pod poškozeným reaktorem. Proto se sváželi horníci z Tulske oblasti, na popud náměstka báňského půmyslu (zdroj: svědectví Vladimíra Naumova, Vladimira Amelkova, nebo Nassonova, které zpracoval Igor Kostin) a práce započali 13. května 1986 práce na 150m tunelu v hloubce 12 - 13 metrů, vyhloubení prostou pro instalaci chladícího zařízení pod poškozené desky reaktoru. Těch 10 tisíc v 50 stupňovém vedru hloubilo každý den 13 - 14 metrů tunelu (ochranné pomůcky nešlo použit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmi megatunami bych se mírnil. Pro získání takové energie je třeba nejen dosažení nadkritického množství, ale taky aby ta nadkritičnost vznikla co nejprudčeji a trvala co nejdéle. Jinak se to prostě jen rozžhaví a rozprskne. Kdyby stačilo pouhé zalití vodou, tak by atomovku mohl sestrojit každý jouda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaderné bomby o této síle jsou zásadně termojaderné, klasická plutoniová nebo uranová se taková prakticky nedá vyrobit. Tím spíš ne uplácat rozpadem reaktoru. Nebezpečí, které hrozilo, byl nejaderný výbuch, který by mohl nastat buď jen tlakem vzniklé vodní páry nebo při vyšších teplotách rozkladem vody na vodík a kyslík při styku roztaveného jádra reaktoru s vodou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já zase četl o nějakém podchlazování zespod, že si reaktor začal propalovat cestu dolů a kdyby "utekl" tak si vrtá v podzemí a kontaminuje všechnu podzemní vodu, která by následně radiokativitu roznesla po celém světě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi měl na mysli tzv Čínský syndrom. Nicméně je to velmi nepravděpodobné a navíc se používá tzv past na jádro při tomto typu havárie. Kdo tohle zabezpečení ale nepoužívá je paradoxně USA. Svou roli hraje i cena.
Více zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%ADnsk%C3%BD_syndrom
Jinak, ale byla blíže apokalypse havárie jaderné elektrárny v Japonsku po zemětřesení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vassili Netarasenko prezentoval kvalifikované odhady expertní komise, ktera odhadovala řetezovou reakci v souhrném výčtu. Prvotní (sekundární exploze, následována nekontrolovatelnou řetězovou reakcí) síla expoze byla stanovena na 3 - 5MT odstarované kritickým množstvím směsi grafitu a uranu. Vzpomínm-li si dobře, stačilo aby se 1400 - 1500kg materiálu dostalo do kontaktu s vodou. Ze které knihy nebo dokumentu, to nevím, četl jsem jich několik a viděl snad všechny možné dokumenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš vůbec představu co znamená 3 - 5MT ???
Kdyby tam bouchlo 3 000 000 Tun TNT tak by už žádný Černobyl nebyl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, deda pucil "nabity" mobil diteti a vono naraz bum, prask....
nebo mu ho pujcil i s nabijeckou a decko si hralo... :} , zkratka mi to rozum nebere...
ma nejhorsi zkusenost s el. jako batole byla, kdyz jsem hrebikem zkoumal obsah otvoru v el. zasuvce... :}
nak mi to cele pripada jako cilena kampan od konkurence....
BTW: ze to muze ruzne pri nabijeni "blbnout" je jasne, ale v klidu, kdyz uz jsou "elektrony stabilizovane" a prestanou se "vrtet a litat jak psychopacient" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte elektrickou instalaci udělanou podle dnešních standardů, tak bych se toho rejpaní v zásuvce nebál. Sice to zabolí, ale že by to bylo život ohrožující bych neřekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdroj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dementovani kachny, me zajima souvislost s akciemi. Konkretne "Kritickým okamžikem se však stalo zveřejnění zprávy, podle které Galaxy Note 7 explodoval v rukou dítěte, šestiletého chlapce. Krom strmého pádu ceny akcií, které šíření zprávy následovalo (dočasné maximum oproti situaci před kauzou bylo $26 miliard)". Nedovedu si predstavit investory prochazet bulvarni media a po precteni toho hruzostrasneho nadpsiu prodavat akcie... Jednoduse souvislosti neverim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jsem nezkoumal, ale proc ne.. stary prislovi z WS.. ''market is driven by emotions''

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak retailovi investori se prekvapive casto ridi emocemi. Ale rekl bych, ze tady vidis spekulace v akci. Proste si spousta lidi rekla "hele vsadim se ze ted to spadne, tak tam hodim nejaky short" a to obrovske mnozstvi shortu ma, prekvapive, jistej efekt na cenu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Radio Jerevan hlasi, ze zpravy jsou v podstate pravdive, ale s nasledujicim upresnenim:
- neni pravda, ze ze vybuch telefon je kachna
- pravda je takova, ze vybuchla kachna pri pouzivani telefonu
- nejedna se o sestilete dite, ale o sestiletou kachnu
- neni pravda to, ze telefon zapalil automobil, ale to, ze pri pozaru automobilu byl znicen telefon
- neni pravda, ze je 50% pravdepodobnost ze se to stalo, pravda je takova, ze je polovicni sance ze se to nestalo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Note 7 stoji zrovna dost penez a predse je to nebezpecny shit, nechapu chteji za to nenormalni penize a nakonec sa zakaznik dozvi ze ma ve svych rukou krám ktery sice do bodky splnil nasilne proznaceni na 7 verzi(5 se prodavala jenom v Azii a 6 sla bobkem harantu aby se 7 lepe hodila do reklamní slozky) a tez nevymenitlnou baterii ale takovou pitomost jako baterii si uhlidat to uz ne, nejprv jich vyrobme samozrejme miliony a pak vydejme vic jak miliardu dolaru ze zisku na vec jeji vymeny, jako byt reditel Samsungu okamzite bych vyrazil ty s prominutim debili ktery stali za baterii.

Samozrejme vse pekne zabaleno v EKO krabicce z recyklovaneho papiru, nasrat takova ekologie!

Pri vydani vyrobku vzdy plati, kupuj nejdriv za pul roku, kdyz sou mouchy/chyby vyladene, ma to konkurenci a tym i lepsi cenu, nechapu tyhle lidi co chteji mi stuj co stuj Note 7, asi jim nesel PokemonGo extra plynule, nebo se mozna Facebook sekal, a mozno je to to nejlepsi na nataceni porna, kdyz sou potvrzene sprosty, budiz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je, ze ma samsung s bateriemi dlouho problem, a oficialni skore je desive.
1. 7 mrtvych
2. 267 vazne zranenych
3. 8197 lehce zranenych lidi
4. vice jak desitky tisic hlaseni nestandartnich situaci u baterii, jako je prehrivani telefonu.

Statistika aple je mirnejsi
1. 1 mrtvi
2. 2x zapalena nemovitost

Duvod exploze, samovzniceni, prehrivani je pouziti vlastni technologie baterii, ktera uvolnuje vodik, a dalsi slozky, ktere mohou dohromady explodovat, i za pusobeni silneho signalu, ktery nestastne ovlivnuje
vlastni elektroniku baterii. Pokud se vsechny tyto faktory spoji....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kde máte těch osm mrtvých lidí? Nějaké odkazy?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je skoro na zalobu :) Silne reci. Mate pro cokoli zdroje? Nejak overene?

Minimalne ta druha cast asi nebude pravda, kdyz se problem tyka jen baterii vyrobenych ve Vietnamu, Baterie (stejnej typ) vyrobene v Cine problemem netrpi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung není o nic horší , než zbytek asijských výrobců . Poznání , že vadná baterie se může vznítit možná dokáže překvapit investory , ale ty kteří přichází s rizikovým zbožím do styku denně už ani tak ne . Samozřejmě nesmíte být BFU pro kterého existuje jen ta krabička po které se šmrdlá rukama a ono to něco dělá a proto si připlatíme za značku , aby to šmrdladlo dlouho a spokojeně ... však ouha .
Osobně se střetávám běžně s nafouknutými Li-Ion bateriemi, které nevydrží a vyběhnou z obalu , v horším případě destruktivně z těla přístroje . Samovznícení je pak opravdové minimum případů , kdy už baterie poškodí sama sebe a dojde ke zkratu .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem si od Samsungu pořídit ty Gear S2 (http://chytrehodinky.net/samsung-testuje-podporu-ios-pro-gear-s2-a-gear-...), ale trochu se bojím, abych nepřišel o ruku :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak se ukazuje, ze i ten horici Jeep nechytl od Samsungu, ackoliv se to tvrdilo....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.