Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Akvizice S3 společností HTC bude dokončena

S3 Graphics logo
Aneb naše oblíbená telenovela, kde hrajou hlavní roli bohatí manželé z Tchaj-wanu, hodné HTC, zlý Apple a stará S3, opět pokračuje…

Asi si ještě pamatujete události loňského roku, kdy se VIA rozhodla prodat svoji divizi S3 Graphics společnosti HTC, která měla velké plány s patenty někdejšího grafického giganta. Transakce se v podstatě odehrávala mezi manželi - panem Wen-Chi Chen a paní Cher Wang, kteří stojí v čele zmíněných společností.

Tehdejší odhady hovořily zhruba o půlročním trvání celého procesu převodu S3 pod křídla HTC. V průběhu se objevily určité komplikace a hlavně pokles priority dokončení celé transakce. Právní spory s Applem se totiž částečně uklidnily a pozornost se přesunula jinam. Nyní ale HTC oficiálně ohlásila, že koupi dokončí, k čemuž pravděpodobně přispělo precedentní rozhodnutí soudu, podle kterého firma při sporech nemůže operovat s patenty, které ji nepatří (byť šlo v dané kauze o patenty zapůjčené Googlem, nedopadla by pravděpodobně jinak, pokud by chtěla využít patentů S3 ještě před dokončením akvizice).

S3 jakožto grafický průkopník z devadesátých let vyvinula několik technologií pro kompresi textur, které nyní používá Apple ve svém operačním systému. Krom této páky jsou mezi jejími 270 platnými patenty i další, které má licencované Sony, Nintendo, Microsoft a další významné firmy. Za zmínku stojí i relativní úspěch S3 v poslední době, která svým zastoupením na trhu po dlouhé době dokázala překonat 1 %.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Akvizice S3 společností HTC bude dokončena

Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 18:13 | Tralalák | ste ma pobavil :)
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 17:38 | nosmo | kdyby byly tyhle produkty prakticky k dostání,...
Čtvrtek, 14 Červen 2012 - 10:36 | Tralalák | GPU technológia S3 Graphics ešte nepovedala svoje...

Zobrazit diskusi