Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon nabízí sklady se 4000 pracovními místy, obyvatelé Dobrovíze protestují

Proste svine. Od Amazonu si nic nekoupim, pokud bude nejaka demonstrace proti pusobeni Amazonu v CR, rad se zucastnim.
Mimochodem tech 450 kamionu denne je odhad s ohledem predpokladane kapacity skladu po vyhlaseni provozu dle jinych podobnych logistickych center. Do budoucna se to muze rozsirit a kamionu jeste pribyt.
Kazdy rozumny a soudny obyvatel Prahy, kterou ten smog zasahne predevsim a okoli musi byt proti tomu, aby nam Amazon nicil uz tak ne zrovna nejlepsi zivotni prostor!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak jsem te s ohledem na clanek nepochopil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejsi z Alzy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě kokot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano. budem radsi odmitat velke investory aby se pampeliskam nic nestalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejses náhodou cigán? Že to skoro vypadá, že se ti nechce pracovat, neboť smog produkuje každá firma, tady se to aspoň roztáhne po celé ČR, narozdíl od chudáků z Ostravy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když se někomu něco nelíbí a brání své okolí v kterém žije, tak je hned cikán? Nechci dálnici u baráku jsem cikán, nechci letiště u baráku, jsem cikán, nechci výstavbu domu pro sociálně slabé u svého domu, jsem cikán, nechci chemičku nebo firmu produkující exhalace, jsem cikán, ........

Tomu říkám dost primitivní myšlení a nepochopení svobody jednotlivce, nejste náhodou přebarvený Róm? Co to nechat na lidech kterých se to dotýká a pokud to naopak někdo chce v blízkosti svého bydliště, tak ať lobuje ve svůj prospěch. Mě by například vůbec nevadilo hlubinné úložiště vyhořelého paliva z JE v blízkosti kde bydlím, ale velké množství jiných z toho má kopřivku. Přece je nebudu hned považovat za cikány.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade je potreba v okoli daneho mista zrusit veskere davky pobirane v nezamestnanosti, protoze tam evidentne nestoji o praci.

Protoze vsichni nezamestnani breci jak nemaji praci, ale jakmile se ma stavet neco co poskytne praci, tak jen at to proboha neni u nich.......

Sklad Amazonu ma vlastni najezd na dalnici, vesnice se doprava vubec nedotkne. Letadla z letiste Ruzyne by mela vadit podstatne vice, ale jak vidno nevadi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Letos zase odvysílala německá televize ARD reportáž o praktikách personální agentury, která dodávala Amazonu sezónní zaměstnance. Z reportáže bylo patrné, že členové ochranky pravidelně prohledávali pokoje, kde byli zahraniční pracovníci ubytováni. Někteří z nich byli také šacováni, zda si neodnášejí jídlo od snídaně. Říkali nám, že tady zastávají funkci policie, uvedla například jedna z agenturních zaměstnankyň. Jiní si zase stěžovali na zastrašování a šikanu." - doufám, že tam s radostí nastoupíte :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, vzhledem k tomu, že se jedná o oblast s nízkou nezaměstnaností, mi nějak uniká pointa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je v tom, že lidi už si tak nějak zvykli za prací cestovat a neodmítají práci pokud to nemají "přes cestu" ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte měl jsem na tom že 24 let od komunistického socializmu se lidé naučí chápat obrovskou hodnotu svobody jednotlivce a budou mít vnitřní bariéru diktovat ostatním co mají dělat a jak mají myslet. Uvidíte, že si na to někdy v budoucnosti vzpomenete, až někdo cizí bude vše vědět lépe než vy sám, a od zeleného stolu vám bude organizovat život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť to už se přece dávno děje... už pěkných pár let jsme v EU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Že to nechtějí tahat po železnici chápu, ČD, resp. ČD Cargo jsou naprosto na píču, slušně řečeno. Kamion přijede na hodinu přesně jinak platí penále, vlaky jezdí +-2-3 dny a nikoho z Drah to nesere. Něčím takovým by zboží vozil jen blb.

Každopádně s tou konkurencí je to otázka…jasně, jako shop to prostě stovky menších e-shopů zlikviduje. Nicméně mám dojem, že přes to jako přes platformu můžou lidi i sami prodávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni existují i jiní železniční dopraci než ČD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I tak, tohle má smysl když HP experimentovalo s výpravou vlaku plného tiskáren se Šen-čenu do Německa, jede to poloviční dobu jak loď a cenově je to mezi lodí a letadlem. To kdyby si sem Amazon dotáh ze Šen-čenu vlak plnej zboží a pak tu přebral a distribuoval zákazníkům. Ale jinak ani náhodou…obvykle přijde pár kontejnerů tohohle tento týden, támhle pár kontejnerů do jiného přístavu, támhle tohleto a prostě to tam nechávat ležet ve skladu a svážet to vlakem až toho bude dost je úplně mimo, zvlášť u elektroniky, každý den prodlení někde znamená, že v tom leží prachy a ztrácí to hodnotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U lodi taky musis cekat az se to nalozi a pak teprve muzes vyplout. To co pises je hloupa vymluva. Ano u malych zakazek to plati, ale pokud toho mas vic (aspon tri kontainery) tak pak je to uz vec organizace a vhodne navrzenych prekladist.

Kdyz se chce jde spousta veci, kdyz se nechce ... .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

keby to bolo financne a inak zaujimave, tak len hlupak by sa `vyhovaral` ze????

asi to naozaj stoji so zeleznicami za staru backoru (jak pise behemot), ked sa im kazdy vyhyba a ehm `vyhovara sa`!!!
vecsina ludi v biznise su pragmatici (musia inak by skoncili zle) a nejedna sa teda o ziadne `spiknutie proti zlej zeleznici` klubu fanusikov kamionov, lietadiel a lodi!

plati skor opak - zopar milovnikov zeleznic mimo biznis hlasno fnuka o onanuje nad tym, jak zli a hlupi ludia nechu pouzivat ich `milaaaasiki`

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jste o jsem napsal:

U pristavu nikoho neprekvapuje ze je potreba postavit pristav s prekladistem. U kamionu nikoho neprakvapi ze je potreba vybudovat logisticka centra a prekladiste ... u zeleznice se stara z dnesniho pohledu technicky strasne zaostala prekladiste but rusi a nebo nechavaji lezet ladem. Pokud by se vybudovali moderni zeleznicni prekladiste efektivita prepravy by byla podobna jako u tech kaminu ne li vyssi. Jadrem problemu je, ze nikdo nechce.

Po technicke strance opravdu neni problem aby vlak prijel do stanice a doslo k vyjmuti jen urcitych kontaineru a prelozeni jinam - na jiny vagon, kamion, nakladni auto a vlak pokracoval po par minutach dal.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že vlakové zařízení stojí mnohem víc než totéž pro silniční dopravu, koleje všude tomu nepomůžou páč se to stejně musí vystavět nanovo a zatímco kamion zajede relativně kamkoli, vlak jenom tam, kde má slušné koleje.

A právě proto, že lodě jsou nevyzpitatelné a dojede to pokaždé jinam, občas do jiného přístavu, tak je nejlepší zavolat dispečerovi, že nebudeme nakládat dneska v Hamburku, ale zítra v Gdaňsku, dispečer řekne, že není problém a zboží sice dojede o den později, ale jinak včas a v pořádku. Vlakem by to dojelo možná za tejden možná s pár dalšími kontejnery, než by to zorganizovali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opet nectete co pisu: vlak dojede do vetsi stanice (treba okresni mesto) na na castecne automatizovanem prekladisti dojde k prelozeni nekolika kontaineru na jiny vlak popripade na kamiony/nakladni auta. A vlak za par minut pokracuje dal. Kamiony/Nakladni auta to rozvezou po okoli, netreba aby ke kazde prodejne vedly koleje, to je nesmysl. Vlaky maji zajistovat paterni dopravu, je nesmysl je tahat do kazde vesnice.

Problem je ze se s kontainery zatim ve vlacich operuje stejne jako s klasickym vagonem - tedy extreme neefektivne a nesmyslne. Dokud se toto nezmeni, tak pak pochopitelne neni o cem se bavit a kamiony vyhravaji na cele care.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

keby keby... boli by sme v nebi

kto ma ale tieto projekty zaplatit, len aby dosiahol `podobnu efektivitu ako u kamionov alebo aj vyssiu`??? (citaj u mensich, fragmentovanych ci casovo kritickych zasielok to stoji vzdy za prd uz zo samotnej podstaty zeleznice - `vlak` s jednym vagonom s 3 kontajnermi bude vzdy desne predrazeny- a suroviny sa vozia vlakmi uz aj dnes)

podnikatelom sa do toho nejak nechce (asi vedia preco) a tak tieto `potemkinovske dediny` maju zas zacvakat danovi poplatnici???

ako ja chapem co sa asi snazis povedat, ze ak by bol objem zeleznicnej dopravy po masivnych investiciach mnohonasobne vecsi, tak by to malo sancu dost potlacit nedostatky systemu a zaroven znizit cenu na konkurencieschopnu...
lenze to iste plati aj napr. o ovela dolezitejsej a kritickejsej MHD, kde su tie nasledky horsie a stacilo by ovela menej na to, aby bola zas zaujimava pre ludi!
takto si mozu ichtylovia a papalasi frflat na `zlych a hlupych` obcanov co presadaju do aut ak mozu - ked skutocnost je taka, ze by boli sprosti trcat na zastavkach desiatky minut aby sa mohli zviest smradlavym busom za X nasobok casu s bonusom okradnutia, chytenia choroby ci ineho obohatenia spoluobcanmi, a zaplatit za to pomaly viac ako ked ide sam clovek autom!!!!! (pri 2 a viac to nema zmysel ani pocitat)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi kdo naprosto nechape co pisu. Kdyby uvazovali logisticka centra tak jako ty tak by zadna logisticka centra vlastne nebyla.

Kdo to zaplati ? Kdo zaplati pristav, kdo zaplati logisticka centra pro kamiony ... o penize tu nejde. Jde o zkostnatelost a neschopnost prijmout nove myslenky. U vlakove dopravy zalezi skoro vsechno na statnich projektech, kdyby se stejnym zpusobem resily pristavy i ty kamionova logisticka centra tak cesta ze spanelska kamionem bude do cech trvat taky 14 dni ... . Konkrenci to o cem mluvim nesnizi. Nebo snad to ze kamiony jezdi po silnicich ktere vybudoval stat znamena ze neexistuje konkurence ? Logisticka centra stojici u tech silnic prece take nejsou statni.

Jinak k MHD ... ano slo by spousta veci zmenit. Treba kdyz uz jsme u tech vlaku tak mnohe rychliky by potrebovaly pridat pocet vagonu, stat i nekolik hodin v chodbicce fakt neni nic prijemneho. Jenze kde ty dalsi vagony vzit ... jeden novy moderni vagon stoji cca 50 milionu a starych k odkoupeni neni zrovna mnoho. Cestovani vlakem je u nas oproti zahranici mnohem levnejsi, coz je jeden z mnoha duvodu proc nejsou penize na jejich obnovu. Vlak patri mezi luxusni zpusoby prepravy a cenu prepravy pochopitelne nelze srovnavat s pouhou cenou benzinu. To muze jen ignorant, kterych je ale v cechach neuveritelne mnozstvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- ved prave to, ze logisticke centra pre kamiony rastu jak `huby po dazdi` a na vlaciky kazdi sukromnik prdiii. Uz tychto par slov povie vsetko co treba.

- to ze vlak je zo svojej podstaty omnoho menej flexibilny nahrava tomu `zalezaniu na statnych projektoch`. Jednoducho doba sa zmenila a nie je na vsetko plno casu jak za socializmu

- prave to ze vo vyspelych krajinach je verejna doprava `luxus` sposobuje ze je tam kde je a stava sa rekurzivne este vecsim luxusom... verejna by malo byt synonymom `masovej` a `cenovo vyhodnej`

-z praktickeho hladiska je vhodne ratat naozaj len s cenou paliva, pretoze tie fixne naklady mas ako majitel auta aj ked najazdis 0km - takze v kalkulacii `mam auto a teda moznost si vybrat ci pouzijem socku alebo svoj tatos` nezohravaju skoro ziadnu rolu!!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste prijit s tim ze kazdy ma mit vlastni auto treba v New Yorku ... .
V Nemecku hodne manazeru dostava misto sluzebniho auta neco na zpusob ceske In-Karty Gold - tj. neomezena moznost pouzivani vlaku. A svete div se vyhovuje a na to ze tady v cechach dostava kazdej trouba sluzebni auto koukaji dost nechapave.

Vas pohled je neuveritelne omezeny. Je dan jen neschopnosti planovat a chovat se koncepcne u rozvoje dopravni infrastruktury. Proste ve state kde kazdeho zajima jen jeho hromadka a okoli jako by neexistovalo (viz spoluprace kraju v dopravni koncepci) je proste katastrofa - no a podle toho to vypada.

Vite napriklad ze v Africe se aktualne masivne stavy zeleznice ? Vite jake investice do zeleznice dava Cina ? A to nejsou jedine priklady. To jen tady v Cechach se stavy 3 km silnice 4 roky a totez u zeleznice ... .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona je jaksi otázka, odkud kam clovek jede.
Ja bydlel kdysi v Praze na Pankraci, jezdil jsem do praci do Hostivare.
Nejprve jsem jezdil asi rok MHD - 1 cesta cca 40 minut.
Pak jsem si poridil auto, a 1 cesta cca 10-15 minut.
Ale zase ještě před tim jsme bydleli v Uvalech, když jsem byl mlady, a tam vlak smysl ma - za pul hodiny v centru Prahy, autem bych jel mnohem dele, a nebo bych za zhruba stejnou dobu byl nekde na kraji prahy a modlil se, ze nebudou kolony.

Jinak srovnávat Cinu, kde vzdalenosti jsou jaksi jiné, a nas, kde je to všude "za rohem", to bych nedelal. Proste uplne jiné podmínky.

A mimo to, k tem sluzebnim autum. Trebas ja delam obchodaka, v 1 den objedu třebas 5-6 firem, ruzne rozmistene třebas v ramci 1 kraje.
To bych vlakem FAKT nedal ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsiml sis lojzo, ze bespi mluvi o manazerech a podobnych? o obchodnim cestujicim nepadlo ani slovo

stejne jsou vsichni obchodni cestujici a podomni prodejci jen opruzovaci

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

JJ presne tak. Aj na SK sa oplati vozit vlakmi akurat hruby material typu uhlie, ruda,cement . Aj to len v pripade ze nezalezi na presnom termine dodania.(+/- 2 tyzdne).Alebo vyvazat auta pri ktorych je aj tak doba dodanie 3 mesiace bez ohladu na to ze si clovek objednat ten najbeznejsi seriovy model v zakladnej vybave. Rychlo obratkove suciastky/tovar potrebujeme dodat do 24-48hodin v presne stanovenom casovom vykladkovom okne bez ohladu na adresu odosielatela.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to by me zajimalo kdy jsi naposledy neco CDckem posilal, ja posilal rano a vecer to bylo na druhe strane republiky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vozovou zásilku? To asi ne, tam rozhodně není běžné doručení ten samý den a navíc ČD Cargo k tomu opravdu přistupuje hrozně (ve smyslo objednávání těchto zásilek). Nemyslíš ČD kurýr?

Soukromí dopravci jsou jiné kafe, ale zase pro jeden dva vagony s kontejnery... Na to nemají logistiku a vyjde to draho, protože aby někam vezli dva tři vozy, to se provoz lokomotivy prodraží. Nejbližší překladiště je v Uhříněvsi nebo na Žižkově.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosim vas...
Existuji lide, kteří jsou jaksi...profesionalne proti "čemukoliv".
Je potřeba prosadit, aby na magistrale byla 50tka? Najdeme 5 lidi, co bydli nekde uplne jinde, ti zalozi obcanske sdruzeni tvrdici, ze 70 na magistrale desne omezuje lidi a je to...
Potrebujeme nepostavit dalnici? Aaaa, najdeme par kokotu, co to delaji castecne z blbosti a castecne za cizi peníze...
Nelibi se nam atomove elektrarny? No sup, mame tu jihoceske matky...sdruzeni o asi 5 lidech..
Nelibi se nam sklad? No tak tu mame pani ....a samozrejme především obcanske sdruzeni.

Do toho se prida banda debilu, co jsou proti čemukoliv principialne, hlavne ze jsou free cool in, takze predpokladam, ze to ma velkou nadeji na uspech.
A pak TI SAMI kokoti chodi po svete a nadavajm ze není práce...kolik ja jich znam, blbecku...osobne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvice protestuje obyvatelkqa, ktera bydli na opacnem konci vesnice nez je sklad - a kouka primo na letiste :-) Paradox.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

máme svobodu, každý může protestovat proti čemu chce, zvykni si...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Velmi rád bych si zvykal.
Zkuste ale protestovat proti cikánům, proti EU, proti holokaustu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej propagační článek. Na to stačí říri jenom jedno: Přestaňme se chovat jako laciné k...y které si lehají hned na záda jen co uslyší magické slovíčko pracovní příležitosti. (Je proboha rok 2014 a ne 1994).
Co se týče zaměstnanosti tak je vysoce nadhodnocena a stačí si vzpomenout co se nám slibovalo když se stavěly různé uperhypermarkety.
Když se člověk podívá na mapu kde mají sklady stát tak je to dobře zvolené místo z pozice logistyky( blízko R48, nedaleko letiště) ALE jak to může dopadnout a jak to dopadne se stačí podívat na mapy googlu hned do sousední vesnice Kněževsi. Půlku vesnice zabírá logistic park. Obrovské plechové šedé krabice. Krásná malebná vesnice a takhle zprzněná. Kdybych já bydlel v dotčených vesnicích taky bych byl proti. Takovéto centa se mají stavět ve velkých průmyslových centrech kde nikdo nebydlí a ne hned vedle vesnice.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Poškození krajinného rázu je taky to první, co mě v souvislosti s takovou stavbou napadá. Za pár let stavba zastará, Amazon se přesune dál na východ, takhle velkou stavbu nebude nikdo pořádně schopen využít a tak se začne řešit co s tím. Část se pronajme místním zemědělcům na uskladnění techniky, v části vznikne motokárová dráha, o víkendech se tam bude konat blešák a příležitostně občanské mítinky, náklady na údržbu ponese obec... a nebo to zůstane Amazonu, který od toho dá ruce pryč, jestli bude ovšem ještě existovat → stavba zůstane zakonzervovaná a navěky bude stát jako památník naší uspěchané doby. Holt z hlediska věčnosti je kus úrodné půdy cennější než vybetonovaná plocha.

Jiné argumenty mi tak závažné nepřijdou. Pokud se obchodníci bojí konkurence, tak tímto problém jménem Amazon nezastaví, nanejvýš tak oddálí. Ten pak postaví halu třeba na Slovensku a máme ho tu. No a ty kamiony jedoucí z Hamburku na Slovensko to budou taky trasovat přes Brno a Prahu, takže ty tu máme taky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Za stavební pozemky v takovéhle lokalitě ti každý utrhá ruce, rozebrat smontovanou halu je proti jejich prodejní hodnotě jako nic.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Povíme si za 20 let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OMG, to je teda clanek ... ja cetl dnes tohle http://praha.idnes.cz/obyvatele-dobrovize-protestuji-proti-skladu-amazon...
A tam je zcela patrne, ze kamiony maji jezdit pres jejich obec a ze zadaji, aby byla postavena objizdna trasa ...... JA TOMU VAZNE VUBEC NEROZUMIM, ALE KUWA ASI BYCH CEKAL, ZE TI OBYVATELE TE OBCE O POLOZE TOHO SKLADU VI ASI TROSKU NECO VIC NEZ AUTOR CLANKU!
"Například magazín E15.cz ještě v říjnu informoval o tom, že obyvatelé Dobrovíze nemají s halou Amazonu problém" .... odkaz? Podle idnesu a te zenske se o tom obyvatele dozvedeli teprve nedavno.
Vubec nechapu, co znamena to cervene 'A' v te mape ..... to ma jako oznacovat misto tech skladu? Ja tam totiz nejake sklady uz vidim, takze tam amazon URCITE nebude! Cloveku vytane na mysl jedine, a sice, ze sklady budou asi nekde nad tou obci, kdyz maji kamiony jezdit pres ni ..... OMFG!
Zkratka a dobre, ja tem obyvatelum jasne fandim! Je dobre, ze se najdou schopni lidi, co dokazou zorganizovat podobny protest. Ze sveho okoli vim o nekolika obcanskych iniciativach, ktere se snazi zabranit ruznym zmenam uzemniho planu ve prospech papalasu. U znamych mel na jedinem zelenem miste siroko daleko na relativne zaplivanem sidlisti v lukrativni casti vyrust 7mi patrovy vezak s naprosto nepotrebnym kauflandem a stovkou firem ..... nekdo mel koule a tvrde vystoupil, sehnal hlasy do petice a ted ma sdruzeni desitky clenu, porada happeningy a snazi se bojovat spolu s mestskou casti proti korupcnikum na magistratu. A TAK JE TO KUWA JEN DOBRE!!!
Mi by se taky libilo mit blizko Brna amazon, kdyby hned nabizel stejne zbozi a za stejne ceny jak v USA a ne s rocnim zpozdenim a prirazkou ceskych obchodu. Ale kdyby mi pred barakem na vesnici, ktera ma sotva 300 obyvetel, chtel nekdo postavit takovou hruzu (a jakoze by se misto jiste naslo - staci, ze tam ted jeden magor skoupil dokola pozemky a bude tam pestovat vanocni stromky na kseft) a kompletne to narusit jeste kamionama, tak ho taky poslu do psich pochev ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych mel pochopeni pro boj proti obrimu skladu na vesnici a zavleceni huste kamionove dopravy. Nicmene by me zajimalo, jak moc muze byt ta vesnice klidna a mit tam malebne vesnicke prostredi, kdyz maji cca kilometr od sebe nejvetsi mezinarodni letiste v zemi. :-D Neco mi rika ze Ruzyne bude mit vetsi provoz jak Turany. Nez budu pritakavat, ze to tu vesnici znici, rad bych se tam osobne podival, jestli uz davno neni znicena tim letistem z jedne strany a dalnici z druhe. Uprimne se divim, ze tam nekdo chce zit.

Co me ale spis zajima je to, kde chteji vzit zamestnance. Pri te poloze aby tam jezdili predevsim lidi z Prahy autama. Ale nejsem si jistej, jestli budou mit tak vysoky platy, aby se jim to auto vyplatilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

četl jsem kdesi, že základ bude 100kč hrubého na hodinu, což spolu se stravenkama bude v základu +- 15000 čistého, k tomu tam budou nějaké příplatky a prémiová část, tak bych tipl, že tam bude tak 120kč hrubého na hodinu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

za čož by pracovali všude jen ne v Praze a Brně. Měli podpořit v zaměstnanosti jiné kraje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je potreba mezinarodni letiste. Coz znamena Praha, Ostrava a Brno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Šak Ostrava je taky dobrá, nezaměstnaných tam je dostatek a amazon by možná i dostal nějakých pár desítek tisíc na snížení nezamšstnanosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale ono je to z OVY do Nemecka, pro ktere je sklad urcen o dost dal, nez z okraje PHY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak pokud je sklad urceny pro nemecko, tak bych protestoval taky, v nemecku ho asi nechteji, tak se amazon sere sem.
Přeju amazonu brzký krach. Opravdu se netěším na to až bude amazon likvidovat české eshopy a ohanet se pri tom zvastama, ze dali praci nekolika tisicum otroku. Radeji utratim o neco vic u ceskeho shopu nez u nekoho kdo veskery zisk odvede jinam a jednou po nem tady zustane jen bordel, beton a zrezivele konstrukce.
A tim, ze jednou amazon odejde si muzeme byt jisti.

Uz bychom si sakra meli uvedomit, ze pro americke firmy je cesko jen dobyte uzemi po vyhrane studene valce. Kecy o pratelstvi jsou jen pro naivni trouby, kteri maji orgasmus kdyz vidi iphone.
Co delaji americke firmy v cesku se ukazalo uz hodnekrat. Zadne firme prevzeti americany nepomohlo k rozvoji. Vim ze to neni pripad amazonu, ale co se tyce ekonomiky je lepsi s americany nespolupracovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi mas pravdu .... staci se podivat na dnesni hypermarkety ... vykupni cena mleka 5 korun, prodava se uz za vic jak dvacet, OMFG! Zlikvidovali konkurecni a ted vladnou trhu. Pekne to vyresili v Indii, tam zahranicni retezce drsne vyhnali pred par mesici.
Bohuzel spousta lidi byla proti regulaci nadnarodnich retezcu, protoze je to pry nedemokraticke .... ale tak je to treba jako kdyby retezec daval rohliky zadarmo, nez by zkrachovaly vsechny pekarny a pak je skoupil a prodaval je 5x draz ... je to spravne? Samozrejme, ze ne! Ale stejne by drtiva vetsina lidi ty rohliky brala zadarmo a jeste jim fandila ... od toho tu ma byt stat a regulace.
Je fakt, ze s amazonem to muze byt podobne. Sice je lakave, ze by tu bylo zbozi hnedka stejne jak v USA a mozna i levnej, ale zas kdovi ... a jestli to bude sklad ne pro CR, tak je to vyslovene hnus, jak lezou za levnym ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze by v Brne nepracovali za 15tis. cistyho? :-D No zjevne jsem vyrazne mladsi a mene kvalifikovanejsi nez Vy. Osobne bych byl za 15tis. cistyho moc rad. Ta castka se vyrazne vic blizi me hrube mzde nez ciste. :-D A znam holky, co by i za mou mzdu byly moc rady. Tuplem kdyby je nevylifrovali hned po zkusebce. :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem to blbě. Určitě bude 100% zaměstnaných, ale na jakou dobu? jestli si bude chtít amazon za tu "otrockou" práci si je udržet, aby neutekli jinam, tak bude muset v základu takových 20% přidat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lidi je dost, prace malo. Zaskoleni skladnika neni financne nakladne. Nepridaji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, čtu tu Vaše komentáře a nedá mi to se neozvat :) Já osobně jsem uchazečka o práci ve skladu. Vzhledem k tomu že jsem nezaměstnaná si nemohu vybírat a navíc mi ani tato práce není proti srsti. Je mi 21 let , už sem dělala ve fabrice a pak nějakou dobu vedoucí obchodního oddělení a teď jdu opět na nižší pozici :) Z toho vyplývá že nejsem rozmazlená a žádná práce mi nesmrdí a pokud pražákům ano tak nevadí , ať tu práci neberou :) Aspoň zbyde víc pro nás z okolních "vesnic" :D Sklad nabízí 100Kč/h hrubého + stravenky . ( stravování je možné tam , za směšné částky ). Dělají se 10 hodinové směny / ranní a noční 4 dny v týdnu ( volno víkend + pondělí nebo středa ) . Dále nabízí firma svoz : Kladno , Kralupy nad Vltavou , Velké Přílepy a asi dalších 6 míst :) Já nevidím na té práci nic špatného :) I když , ne každý se tam dostane :) Na pohovorech se dělají testy inteligence a zručnosti a mohu říct že žádná sranda to tedy není :) Hezký den

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hele, ty si podle poslednich podobnych vykriku do tmy na tomto webu nevsiml, ze cdr jde totalne do prdele? ano, obcas hodn edobrej clanek, treba nejaka rozborka, ale celkove to tu jde do kytek ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sklady tam vidis proto, ze ty budovy jsou jiz postavene :-)

Klidne se tam jed podivat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

víš co to je NIMBY? Not in my backyard. Ne na mém dvorečku. Anglický výraz pro lidi, kteří pokrok vyžadují, po silnicích jezdí rádi, nakupují v hypermarketech, využívají civilizace plnými doušky, lítají na dovolenou, dodávka elektřiny a plynu je základním právem, ale zásadně požadují, aby se jakákoliv infrastruktura stavěla nejlépe vůbec, případně jinde než u nich. Oni mají nárok na klid....mír, jeleny, šumění lesa. A to i v Praze v centru......
V českém (a moravském) pojetí jsou to obyvatelé na Pankráci (je sice pravda, že jsme koupili byty když tu byla magistrála 40 let, ale máme nárok na klid, mír, jeleny....), lidé bránící obchvatu v Suchdole (sice půjde tunelem, ale....), lidé bránící obchvatu v Běchovicích (sice jsme si postavili domky v době, kdy už byl obchvat v územním plánu, ale.....jo a že jezdí kamiony přes Prahu? No a?), lidé bránící silnici na Svitavy, lidé bránící letišti Vodochody, letišti Milovice, železnici, dálnici, stanici metra, parkovacímu domu, úložišti jaderného odpadu...
Je chybou legislativy, že těmhle lidem poskytuje neúměrný prostor. Proto nemáme obchvaty měst, proto nemáme dálnice, proto nejsou parkovací domy, proto je pro investory jednodušší postavit skladovou krabici na poli, než v brownfieldu......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že sice argumentujete se zápalem, ale na základě vylhaných podkladů.
Pankrác - obyvatelé neprotestovali, dokud tam vedla doprava mezi D1 a D11. Pak stát dostavěl část okruhu a protože chtěl vyrejžovat na mýtu co nejvíc, zakázal kamionům provoz po Jižní spojce a tak na Spořilovskou přesunul ještě vše jedoucí od R4,D5. Do té doby byla zátěž rozdělena mezi více čtvrtí, teď se úzké místo koncentrovalo právě na Spořilově.
Běchovice - podívejte se do historické fotomapy. Domy tam stály dřív, než tam začátkem 70. let namalovali Zákos. Původní trasování okruhu bylo blíž k Praze, na malešické železniční spojce pro něj byl už ve 40. letech postavený most. A asi by tolik neřvali, kdyby se stát nesnažil problémy s hlukem vyřešit výjimkou namísto úpravy křižovatky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já o voze on o koze?

1/ Pankrác není Spořilov. Spořilov žádná, ti lidi tam fakt nemají situaci lehkou. Není to ale proto, že by stát chtěl rejžovat na mýtu, ale že z principu tranzitní doprava patří na vnější okruh, který je na to stavěný převážně v polích a ne na MĚSTSKÝ, který vede kolem baráků. Takže vytěsnění kamionů z Barrandova a Krče bylo správné. Že ale kamiony nemohou plynule pokračovat do Běchovic a mastí to zprátky do města, je chyba - státu i Prahy.
Mluvil jsem o Pankráci, což je jiná - lidi na Budějovické a kolem si zprivatizovali paneláky a PAK řvali, že jim kolem paneláku vede ulice 5.května, která je už od dokončení Nuselského mostu magistrálou.....
2/ Běchovice - ano, obě části Běchovic tam jsou už dávno. Kolem byl naprojektován vnější okruh už v 70. letech (původně pokračoval pře Petrovice a Šeberov), severní část do Horních Počernic byla už tehdy i postavena, stejně tak jako Štěrboholská radiála před 10 lety. Teď šlo o to, pokračovat kolem Dubče dál k D1 a to se místním nelíbí. Byť měla křižovatka stát čtvrt kilometru od obydlí, byť měla být za valem, byť měl R1 jít částečně v zářezu. Pikantní je, že nejvíc neřvali starousedlící, ale ti, co si jak v Běchovicích (upozorňuji, že nejde o obec Běchovice ale o její část někdy nazývanou Nová Dubeč) tak v Dubči domky postavili nově.

Pokud se týká mostu v Malešicích, ve 40. letech končila Praha Strašnicemi, Malešické sídliště neexistovalo, domky v Zahradním Městě se teprve stavěly, Černý most byly pole, Hostivař byly pole, louky a osamocená osídlení. Takže vnější okruh vést tudy teď už poněkud nejde.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No hele a kde bydlíš ty? Já totiž shodou okolností u jedné dost frekventované čtyřproudovky v Praze bydlím, sice to není jako magistrála, ale i tak je to síla. Ten barák tady má asi sto let, je z něj úžasný výhled na půl města - takže vybydlet významná místa (nejen) v Praze?

Já jen aby to od tebe nebylo kázat vodu a pít víno.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

bydlím u čtyřproudovky s tramvajemi, cca 200 metrů od nádraží
OK?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OK, gratuluji. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+1
Praha, ohrada. Jen tech sanitek co tady denne projede )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sklad má stát v místě současných čtyř menších skladů, které postupně nahradí. Možná by to chtělo trochu klidu a nejdřív si o situaci něco zjistit. Pokud chceš shazovat něčí článek, je třeba mít lepší informace než autor, nikoli horší. Caps lock, hysterie a vykřičníky jako argument bohužel nestačí :-)

2. 10.: „V současné době dokončujeme nový sjezd z rychlostní komunikace R6 směrem na Karlovy Vary a první halu nové etapy výstavby našeho parku.“
30. 10.: „V Dobrovízi z kamionů strach nemají, protože hala největšího internetového obchodu světa bude jen kousek od sjezdu na rychlostní silnici R6.“

http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/amazon-vysoupnul-ze-skla...
http://e-svet.e15.cz/it-byznys/obce-amazon-snad-ale-neco-za-to-1033630

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

holt amazon neni microsoft s tim se musis smirit..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BTJ mas tam malo dvojitych V, jo a samozrejme amazon neni microsoft takze je to spatny

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Njn, NIMBY plati a funguje a tak to je a bude vždy :-)
Ale ja byt tebou, tak se tolik nerozciluji a tolik neverim "mistnim". Oni ti mistni obvykle je 4-5 nejakych debilu, co nikdy nic nedokazali a potrebuji se na necem zviditelnit...Takze lzou, povidaji nesmysly, upravuji si pravdu, a pak to krasne vypada v televizi a pak se tim dokurvi něco, co mohlo mit prinos pro tisíc dalších...ale tech tisíc dalších nerve, nezaklada obcanska sdruzeni, a obohuzel, tech 5 kokotu nevezmou hrabema po hlave.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Překvapujeme že někdo tak vášnivě obhajující pravicové postoje nerespektuje právo obyvatel na svobodné vyjádření se k problému, který se jich bezprostředně týká. Copak ty by jsi chtěl za barákem skladovací halu? A jak by ti bylo, kdyby si lidi povídali, že jseš kokot, protože jí tam nechceš. Ale chápu, že tohle píšeš v rozhořčení, vždyť ten článek byl i s tím záměrem zjevně vytvořen.

Občas si říkám, proč nás do toho ty novináři vlastně naváží. Mají za to buď zaplaceno, nebo do všeho rádi strkají nos, taková už je povaha novináře. Buď jak buď, když se mě to netýká, názor si na to radši nevytvářím, abych nemusel plýtvat časem na jeho následnou obhajobu. Vždyť ten problém je mezi Amazonem, tou obcí a přilehlým okolím. Nás se týká jen hóóódně vzdáleně a abychom posvátně propagovali jakýsi neurčitý pokrok proti osobní svobodě jednotlivců.. to už jsme tu párkrát měli a doufám, že jsme se toho zbavili. Na věčné časy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja neberu nikomu svobodu jeho vyjadreni...Však i ja mam svobodu si o kom chci myslet, ze je to kokot, ne ?:-))
Jinak ja bych za barakem chtěl skladovaci halu, priznam se. Idealne bych tam chtěl mit nove stavenou atomovou elektrárnu. Ci uplne idealne sklad vyhořelého jaderneho odpadu.
A to proto, ze to prinase mnoho a mnoho prilezitosti, jak si domluvit nejake velmi zajimave podmínky...Me kdyby chtěl někdo stavet halu na pozemku, který by sousedil s mym, takove velikosti, o které se tu bavime, tak nejspis do konce života nemusim pracovat :-)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odst. 1) Kdo pochopil, že může být (a zcela určitě bývá... a právem) částován přízviskem kokot, a používá oné nadávky se stejným nadhledem a shovívavostí, ten ať klidně používá i sprostší nadávky.

Odst. 2) Tak určitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Me kdyby chtěl někdo stavet halu na pozemku, který by sousedil s mym, takove velikosti, o které se tu bavime, tak nejspis do konce života nemusim pracovat :-)))"

no to vis ze jo lojzo, specialne tobe by dali dozivotni rentu, kokutku

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Shodou okolností bydlím zatím v Hjůstnu, což je ta druhá vesnice vedle Dobrovíze a sousedíme (cca 150 m hranice vesnic), Unger trénuje malé kluky fotbal (zdarma) jako pohybovou přípravku (4-6 let)

ono ale pravdou je, že ten postavený kruhák jako přípojka není postavený dobře a nevyhovuje. Další věcí je, že, že jsou vlstně všechny další komnikace které na to navazují nevyhovující, například přejezd Dobrovíz Kněževes směr R7 a nepochybuji o tom, že bude snaha kamioňáků neplatit, protože tohle je cca 4 km proti 10 km, které to objíždí po karlovarské + pražskký okruh. To se domnívám je klíč problému. NIkoliv napojení na R6, ale směr Sklady - R7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když se to Pepíkům nelíbí, tak ať to postaví u Ostravy, aspoň by bylo kam umístit havíře z Paskova a další tisíce nezaměstnaných, kteří tu nemohou zavadit o práci. Jen kdyby tu nebyly ty vytunelované dálnice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tam je to nahovno. Dopravně a vůbec logisticky prdel světa, i když vezmeme v potaz, že tam je jakž-takž dálnice, mezi Vyškovem a Olomoucí je stále jen podělaná rychlostka s kilem, kde jsou věčně bouračky a je to zavřené. A vůbec tam není infrastruktura, mezi Brnem a Ostravou jestli jsem narazil na pět pump, tak je to hodně. Tam aby si řidič kamionu odskočil u Vyškova a pak to držel až do Ostravy?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No je fakt, že pro řidiče trpící inkontinencí by to mohl být problém, ale jinak to taková hrůza není. Vlastně by tu měli všechno co je potřeba - spoustu místa, spoustu lidí, řadu univerzit ke spolupráci, železniční koridor, dálnici a téměř nevyužívané letiště, na kterém může přistát i B52.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Se obávám, že jen letiště nestačí, že potřebují pravidelné linky freightlinerů, což Ruzyně má, Mošnov nevím. Amazon, pokud vím, si svými letadly po světě nerozváží.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je jen otázka nabídky a poptávky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ten sklad ma byt pro Nemecko... to je z OVY preci jen dal nez z PHY.
Do OVY nevede ani dalnice. Po D1 jsem jel milionkrat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud OVA nevyhovuje, další "žádoucí" region je např. Ústecký kraj, konkrétně Žatecko/Mostecko. Rychlostní silnice je blízko, vede blízko Ruzyně. Do rajchu je to také kousek.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím, Ostravě by podobná investice prospěla, letiště je na tom v poslední době hodně špatně: http://www.moravskoslezsky.denik.cz/podnikani/mosnovske-letiste-dal-skom...
Lidi by si na sklad nakonec zvykli a nakonec by byli rádi, že mají nové pracovní příležitosti. Ostrava byla přece vždycky průmyslová, navíc nemusí být vždycky vše v Praze. Provoz letiště by se stal zase atraktivním a ani turisté by nepřišli zkrátka. Infrastruktura tam už do jisté míry je a pro firmu jako Amazon by nebyl problém cokoliv přistavět.
Nebo se taky můžeme toto letiště snažit uměle podpořit sami, jejich destinace nejsou pro průměrného českého turistu zas tak nezajímavé: http://www.airport-ostrava.cz/cz/ Prostředí je taky modernější než by se čekalo a parkoviště tam mají taky: http://www.parkingunit.com/ (ten srovnavač běžně používám pro Prahu, ale jak je vidět, tak funguje i tady). Tak už aby bylo po krizi, peníze se musí točit a investorů není nikdy dost!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek je psán v množném čísle.
Kdo všechno jsou tedy (spolu)autoři?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to se občas sám ptám :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no-X a jeho schizofrenicti pratele v jeho porouchanem procesorovem implantatu

no-X uz uchcava blahem pri predstave az se pojede podivat do skladu amazonu a napise reportaz jak je to uzasne a lid je tam stasten, hlavne pokud si bude moci koupit grafickou kartu o dolar levneji

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Amazone prosím, postavte ten sklad v Kojetíně. Je tu 20% nezaměstnanost. Dost by nám to pomohlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holy šit, už to tu stavějí :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom článku je spousta kontroverzních informací.
Jednak tvrzení že kamiony nebudou jezdit přes obec proti tvrzení, že budou. Pokud nebudou přijde to sdružení o polovinu argumentů, že by byli až tak hloupí, jak je autor chytrej? Nebo mají informace které autor nemá? Pak zase informace o počtu kamionů. Tady mi přijde nelogické tvrdit, že za den nevyložím tří kamiony na jednom místě, protože vyložit mohu celkem rychle a chystat na nakládku mohu mezi tím...
No a pak je tu narážka na letiště. Je otázka jak moc velký rámus tam je. Vím ze své zkušenosti, že v blízkosti letiště se ani nesmělo stavět....
Každopádně dovědět se že mi hned vedle vesnice vznikne mamutí skladiště s takovým provozem, tak jsem taky na prášky. Uvědomte si jaký rámus to dělá a hlavně, že to ruší 24h denně. Stačí mi příklad příbuzného co má sklad asi 200m za barákem a v noci je neustále slyšet hluk aut a pípání při couvání...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V jakém asi oboru zmíněná Mgr. Jitka Ungerová opravdu podniká. V uvedeném odkazu je to docela slušný gordický uzel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je typické. Fňukat že není práce je daleko jednodušší a méně pracné, než do ní nastoupit když jim ji někdo nabízí ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

odhad kamionu na 450 za den muze bejt i podhodnocen, kdo nekdy v takovem prekladisti/skladu byl, tak vi ze zmaknuta logistika umoznuje takovej kamion odbavit během desitek minut, nekde i pod 10 minut (tohle nebude polostatni Ceska posta kde nalozit dodavku trva pul dne)

nepochybuju otom ze Amazon podobna centra stavi s pokrocilejsima technologiema kde je velka část logistiky automatizovana a třeba pohyb zbozi po halách tak vůbec neobstarava clovek

prijde me ze autor clanku si takove centrum představuje ještě s hromadou jesterek a jejich ridicu co se tam projizdej mezi nekolikapatrovejma regalama, jooo tak us to ale davno u modernich hal nefunguje :)) ještěrky tam sice jezdej, ale plne automaticky bez ridice a jsou napajene indukcne z podlahy

to kde budou ty tisice zamestnancu bude jiste jen mensi část toho arealu, takove nekolikapatrove haly kde se resi jednotlive objednávky, takze tisice lidi co jen balej do krabic objednane zboží, a podobnej počet lidi co jim pro ty objednávky jezdi k automatizovanym pasum (v horsim pripade místo k pasum do nejake haly kde se to skladuje)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pak zkuste dneska něco většího stavět....je jednou jestli elektrárnu, dálnici, přehradu nebo sklad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanek

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k té "kalkulaci" těch počtů kamiónů - ne každý musí být nutně plně vyložen / naložen, že? Někteří velkododavatelé tam vlastní dopravou shodí paletu či dvě, což zabere pár minut, ale stále musí dojet tam a zpět. Totéž při distribuci - než vždy se bude ládovat celý kamion či náklaďák - opět si to něktěří "přepravci balíků" můžou sbírat po paletách / kontejnerech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tahle společnost nám nejde na pomoc a nejde vytvářet pracovní místa. Její základní charakteristikou je vydělávání peněz a proto oklešťuje svobodu proslulou technologií DRM, proto špehuje lidi co se odváží nainstalovat "svobodné Ubuntu", proto podsouvá svou pokřivenou realitu lidem. Peníze, peníze a zase peníze. Jen bude vycucávat z lidí život, tak že je bude nutit stereotypně přerovnávat balíky a tím jim veme možnost dělat jinou kreativní činnost.

Myslím že by se mohli pokaždé zoopakovat fakta ,když se píše zpráva o takovéto společnosti. Mám na mysli Stallmana, který proti téhle korporaci a dalším podobným bojuje.

http://www.stallman.org/amazon.html

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím tomu proč je na tomto webu tento článek, uvažoval jsem různé možnosti, ale jediné k čemu jsem po vyhodnocení faktu dospěl je tento závěr :

Amazon bude pravděpodobně v těchto nových skladech používat Linux :)

Každopádně Davide - dneska si to opravdu zaříz :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu bych si chtěl sprostě zanadávat. Přeji všem těm co ječí, že nechtějí cca 2000 pracovních míst vedle svého baráku ať si zkusí žít v Severomoravském kraji. Tady je pár nabídek práce, ale za 13 000 - 15 000 hrubého, na tři směny se znalostí AJ slovem a písmem, znalost NJ výhodou. Pro lepší plat musíš umět korejsky jako rodilý mluvčí. Když je ti více jak 46 let, práce se hledá obtížně. Obtížnost uplatnění pro lidi mého věku přisuzuji tomu, že náboráře dělají cucáci ve věku okolo 22 let bez životních zkušeností, pro které pravděpodobně člověk mého věku představuje osobu těsně před smrtí. Nestěžuji si, práci mám, ale když vidím co se kolem mě děje....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě, proč tedy takový areál stavět kousek od Prahy, kde práce je. Přinese to jen další dopravu do už zatížené oblasti a vzhledem k tomu, že tolik lidí tam není, tak další dojíždění nebo v horším případě ubytovny. Přitom o 50km na sever by to lidi uvítali, jenže tam to kvůli dopravě nikdo neumístí - není dostavěná R7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, proc se tem lidem divite? Treba ta ulice "nad rokli" .... tak to je uplne zabite uz ted, kdyz jim tam vystavili takove obri haly .....
Predpokladam, ze proti vystavbe bojovali uz tenkrat .... tak kdyz se to ma jeste rozsirovat, tak nechapu, proc se kdo divi, ze jsou proti tomu ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

moj nazor. amazon by mohol radsej vyuzivat zeleznicu. nie kamiony

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

este by som dodal, ze mozno tu lokalitu vybral developer, kde sa mu podarilo vyhodne zohnat pozemky. takze tazko sa hnevat priamo na Amazon...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím že by lidi měli myslet globálně a v rámci vyššího principu.

jsou tam jasná fakta.

Amazon nabídne 4 000 pracovních míst - Dobrovíz má 500 obyvatel
Pracovní místa a přísun investic jen při stavbě hal. Daně které bude Amazon odvádět státu a veškeré investice co s tím jsou spojené. S tím že tam bude spousta dalších externích společností které jim budou dodávat.

Sklad má sloužit pro evropu, takže se nás ceny a podobné věci dotknou i v případě že to bude na Slovensku. A budu mnohem radši když z toho všeho bude mít alespoň nějaký profit naše země.

Není sice šťastné řešení upřednostňovat někoho na úkor jiných ale v tomto případě to není žádný extrém. Každý by si měl uvědomit že kdyby on byl bez práce tak z tohoto bude nadšený / jen pro upřesnění nejsem v této pozici: /. A několik tisíc pracovních míst a celkový prospěch je podstatnější než né zásadní rozčílení pár set lidí / s tím že dle lidské povahy většina protestuje jen z principu že se jich nikdo neptal /

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.