Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon dodává nový Kindle Fire HD bez nabíječky, evropskou verzi prý předražil

No, dost bych se divil, kdyby nešlo použít "normální" USB nabíječku. USB nabíječky, které na výstupu mají 5 V, 1 A, nejsou až takovou výjimkou. Podstatné je, že k tomu je potřeba buď nabíjecí USB kabel, nebo nabíječku s integrovaným nabíjecím kabelem. Nabíjecí kabel má propojené 2 piny, čímž zařízení říká, že si může vzít větší proud, než z klasické PC USB zásuvky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1 A není problém, ale pokud nabíjení pře 0,5A USB konektor trvá 13,5 hodiny, jaký proud je třeba pro nabití za 4 hodiny (originální nabíječka)? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak může to být tak, že z obyč. nabíječky to není třeba 0,2 A. To by těm 13,5 hod mohlo být blíž. Jinak jak jsem se tak díval, li-on baterie se nabíjí 0,7C (C -kapacita článku). Když to má mít velkou baterku, tipoval bych tak (google nexus 7 má 4326mAh a v hd videu vydrží prý 9 hod = 480 mAh na hodinu) 480 * 11 hod = 5280mAh. Vzhledem k tomu, že kindle bude optimalizovanější, tak baterie kolem 5000mAh nebude daleko od pravdy. Tím by nabíjecí proud mohl být 3,5 A, který by mu nabíječka mohla dát. To si myslím, žádná USB nabíječka nedá. Když tak mě opravte ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě napadá, že by ta Amazoňácká nabíječka mohla jet na vyšším napětí, aby nemusela mít dráty jak od svářečky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPad3 jde také nabíjet s obyčejného USB, ale trvá to přes 8 hodin (nabíjí jen když je vypnutý, jinak pokud je při připojeném kabelu zapnutý tak si z něj bere energii pro svůj provoz a baterii nenabíjí.
Přiložena je k iPadu3 silnější nabíječka (narozdíl od iPhone je to pěkný macek)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nejspíš bude nabíjet jen proudem 0.1 A, protože to je proud, který se smí odebírat z USB portu bez enumerace. Proud 0.5 A smí zařízení odebírat až poté, co si o něj samo řekne a to vypnutý tablet většinou neudělá. A zapnutý tablet zapojený v USB portu se jen "vybíjí pomaleji", protože jeho spotřeba je vyšší než nabíjecí proud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, jestli si to přes "normální" USB nabíječku víc než těch 0,5 A vezme. Jestli tam není nějaké "kurvítko", třeba i jen softwarové, že si to nejdřív musí (nejspíš nějakým proprietárním protokolem) s nabíječkou domluvit, a až pak pustí víc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jsme zvědav na nějaké reálné zkušenosti :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som tipoval, ze to proste bude nabijacka s USB3.0 portom. Rovnako to uz mal aj prvy ASUS Transformet, ktory sa sice cez "klasicku" USB2.0 nabijacku nabit dal, ale tiez to trvalo prilis dlho..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Transformer (TF101) nepouziva USB3 ale proprietalni port kterej jenom vypada jako USB. V podstate komunikuje s nabijeckou (dva piny jsou propojeny, nepamatuju si ktery, da se to najit) a pokud se navzajem poznaj tak mu nabijecka da 15V a cca 2A, pokud ne, nabijecka dava klasickejch 5V USB. Predpokladam ze Amazon to ma obdobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za info, nikdy som to nejako blizsie neskumal - nebolo treba. Vyzera ze je to naozaj tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moment, není snad už v platnosti nařízení EU, že zařízení mají mít jednotně nabíjení/komunikace přes USB? A proč se tady ohaníte notebookem jako nezbytností k nabíjení? Vždyť už můj obstarožní HTC Diamond 2 má nabíjení přes USB vč. nabíječky a autonabíječky - a kdo v současné době tohle nemá? A pokud opravdu ne, tak holt za pár drobných koupí s vědomím, že to využije i u jiných přístrojů. Osobně jsem raději za tohle řešení, než aby to zařízení mělo speciální konektor napájení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taktak. Hlavně je zařízení opravdu levnější o tu nabíječku. To je jako když někdy k telefonu přidávají třeba 0,5GB kartu - stejně je úplně na nic a i když je její cena spíš marginální, přece jenom - proč si ji platit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.