Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon otestuje své poštovní drony v Indii

Chtěl bych něco napsat a sledovat reakce, ovšem když redakce DIIT zcela rezignovala na zachování rozumné a slušné diskuze(mám na mysli třeba možnost zablokování diskutérů, aby se vzájemně neviděli), můžu si tak akorát postěžovat.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby alespon fungovalo tlacitko ZPET... ale oni maj nejaky divny forwared a clovek musi dat bud 2x zpet nebo vybrat hlavni stranku :(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mě to na Chromu funguje normálně.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pri vypnuti javascriptu se to chova normalne. Firefox 29.0.1 @ Gentoo.

Kliknu na clanek, kliknu na DIIT logo, <-zpet a nic.. zustane to na homepage

Zrejme nektery ze skriptu se snazi vrtat v historii... predpokladam ze to bude nektery z tech sledovacich, protoze adblock nemam...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil bych to otestovat na Malware. Třeba tímto: http://www.zive.cz/programy/advanced-systemcare/pr-7540 , ale obecně se spíš doporučuje prevence - dávat pozor co se ti kam instaluje apod.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze moje Gentoo je Linux :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

heh

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Coz jiste znamena, ze se ti fo firefoxu nemuze nainstalovat malware:o)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

problém musí být někde ve vašem PC (a softwaru).

Já mám Firefox a všechno mi funguje v pořádku. A jak již někdo napsal, i v Chrome jim DIIT funguje normálně.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze to dela od doby prechodu na novy vzhled DIIT a na zadnem jinem webu.. tak pochybuji ze to je prohlizecem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Firefox používám na WinXP, Win Vista a Win7 (3 různá zařízení) a ani na jednom z nich se neobjevil problém s novým vzhledem DIIT (až na to, že je méně přehledný než ten starý vzhled, lol ).

skusím být konkrétnější: problém bude někde v kombinaci prohlížeče + rozšíření + operačním systému.

Skuste přeinstalovat a aktualizovat prohlížeč + pluginy (flash, atd.) Možná to pomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle problém se u mě vyskytuje taky, ale není 100% reprodukovatelný, občas to běží i normálně. Nenarazil jsem na něj hned po změně vzhledu, ale asi až poslední měsíc. Na různých PC s WinXP, Win7, spojuje je pouze Firefox.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také mám občas stejný problém. Zjistil jsem, že to dělá Firefox, v IE je to v pohodě. A nedělá to vždy, takže to není 100% reprodukovatelné.

Když je to špatně, tak Historie vypadá takto:
http://www.imagehosting.cz/?v=spatne.png
Je tam vidět, že Diskuze je v historii z nějakého důvodu dvakrát

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný blábol. Tady se někdo snaží naučit "řeč politiků" (mluvit a přitom neříct nic podstatného)

"Chtěl bych něco napsat a sledovat reakce"
Překvapení! PRÁVĚ JSTE NĚCO NAPSAL!! A vskutku můžete sledovat reakce na váš příspěvek (ale k blbému příspěvku můžete očekávat blbé odpovědi ;-))

"redakce DIIT zcela rezignovala na zachování rozumné a slušné diskuze"
aha, takže pán si přeje totální cenzuru, kde se bude mazat cokoliv, co jenom trochu nesouhlásí s článkem (hranice "rozumné" diskuze jsou nejasné...v praxi se prokázalo,že cenzura je nakonec vždy až přílíš horlivá)
Pokud vás těší, když vás někdo smaže za vyjádření svého názoru, tak běžte na idnes, tam je tahle praxe zcela běžná.

"můžu si tak akorát postěžovat"
Dobrá práce! Za tenhle blábol bez pointy jste získal ode mě -1 bod :-P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych "poděkovat" redakci, že se musím prodírat takovou žumpou. Proč nemůžu si nemůžu vyřadit pána ze zobrazovaných příspěvků tak, jako to jde třeba na FB Davide Ježku? Vždyť za tento plugin se snad ani neplatí. https://developers.facebook.com/docs/plugins/comments

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je internet, pokud se vás flame-war náhodných lidí na internetu dokáže dotknout a zkazit vám den (LOL) , tak nelezte do diskuzí :D

Jo a mám pro vás špatnou zprávu: berete diskuze na internetu až moc vážně, skuste si občas zajít ven mezi lidi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze tohle testovani skonci az ten dron nekoho zabije nebo se nekdo nasere a par jich z dvojky sestreli ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2,5kg těžká věc snad nikoho nemůže zabít... Určitá ztrátovost je možná, možná že to půjde sestřelit i jen malorážkou, takže by se dalo uvažovat o tom, nicméně pokud ten dron poletí v 100m výšce, tak ho nemá škoro šanci nikdo trefit...

Rozhodně se těším na výsledky tohodle pokusu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lol, tak zaprve 2.5kg vec muze zabit uplne kazdeho (natoz treba male dite) ..... a navic se nebavime o spadlem mobilu, ale celem dronu s vrtulema a tak .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No ty bláho, 2.5 kg věc malé plochy (není aerodynamicky bržděná), padající z výšky je dost spolehlivý zabiják. Nevím kolik váží cihla, ale minimálně jako půlka cihly to bude. Hoď si jí na hlavu ze 6 patra a uvidíme. :-)

Navíc je tu střet s civilním leteckým provozem v neřízených oblastech i když doufám, že dron bude schopen kolizím (např. s helikoptérou) předcházet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle věci by snad měly mít havarijní padák.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

podla toho co si zapotil, ti uz nieco z tej vysky aspon 200g tazke na hlavu spadlo :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

právě proto to testujou v Indii. Kdyby se něco stalo v USA při testování, tak by z nich vysoudili milióny, zatímco tohle v Indii nehrozí :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak moc lákavé bude zcizit náklad, ale dovedu si představit, že zcizení celého dronu bude lákat opravdu hodně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

taková věc jako je dron, určitě v sobě bude mít GPS. Pokud se to pokusíte zcizit, tak vám do 2 hodin na dveře můžou zaklepat policisté... Ale tím neříkám, že se nenajde pár chytráků, co se o tom nepokusí :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ona taky muze byt zabava to sestrelovat:) Nebo tomu neco hazet do vrtuli. Navic kdyby to nekdo chtel sestrelit a nejak dale vyuzit, jiste by za 10 minut prisel na to, jak ho kompletne deaktivovat. Osobne mi prijde ta myslenka jako naprosto zcestna, kdyby se to rozmohlo, tak by to nebyl jenom amazon a nad hlavou by nam nekontrolovane litaly kusy zeleza a bylo by jen otazkou casu nez se srazi .... uz se srazily i letadla, ktere ovladaji lidi, maji tuny radaru, cestujou v ruznych vyskach a presto se ve vzduchu uz letadla srazily .... co potom droni, co budou litat zcela nekontrolovane.
Daleko vetsi smysl by mela nejaka potrubni posta mezi okresnima mestama. Treba unifikovane krabice 50x50x50cm na maglevu litajicich mezi mesty a kazde mesto by melo nejake "vydejni" misto, kde by se to zalozilo a na vyzadani by to proste vyjelo ze "skladu". To by mi pripadlo jako bomba, oproti treba ceske poste:) 77 krajskych mest .... nejakych 5-10 velkych hubu, kde by se to presmerovalo. Takove reseni by se jiste hnedka vyplatilo po vsech strankach ... objednam v Chebu a za 5 hodin to mam ve Zline:) Proste parada!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v tom deaktivování dronu nebude problém, problém bude spíš v tom využívání. Předpokládám,že na tom budou podobně jako lepší mobily a luxusní auta: GPS bude uvnitř zkombinované s řídící jednotkou a technicky nebude možné využívat zařízení bez toho, aniž by GPS jelo. (v momentě, kdy to připojíte k baterce a pokusíte se to zapnout, tak se vždy GPS rozjede a půjde vás najít)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
souhlasím s tím, že Česká Pošta je v tomhle dost blbá. Nejhorší fakt je,že se u nich ztrácejí balíky a pokud jste si je nepojistil, tak jste nahraný, protože ČP tohle neřeší.

Ale pokud chcete, tak se vždy dají využít kurýrní služby (PPL, atd.) Zboží vám dodají přímo až domů, rychle a celkem levně. Ale mají jedno mínus: nic křehkého bych si přes ně rozhodně neobědnával :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Argument s GPS je správný, ale ono tady bude problém už v "sestřelení" dronu. Pokud pálíš na něco, co není velké a je to 100m od tebe, tak to běžný člověk netrefí bez optiky. Na 100m vzdálenost je velikost terče subjektivně viděného okem skoro stejná, jako velikost střelky v mířidlu SA 58 - když trefím vůbec terč, tak jsem rád.

Na i 120 - 150m se sice +/- 15cm trefím určitě, ale chce to ležet, v klidu a 10x optiku minimálně.

Pokud by se terč pohyboval, tak jsem v pytli a musím uvažovat jeho rychlost verzus mou pozici a střílet tam, kde za chvilku bude. Pravděpodobnost takového zásahu je nula nula nic. Mimo skutečného profíka (či náhody) s ostřelovačkou nemá dron nikdo šanci sundat - mimo rizikové přistání.

V tom případě je ale dron poblíž lidí, kterým se doručuje a ti si své zboží ohlídají - nebo minimálně zalarmují policii, že někdo ničí dron a krade jim jejich zásilku, když se jim zřítí před vstupními dveřmi, že?

****

Další věc je, že pokud to letí 100m vysoko a někdo to zázrakem trefí, tak ta věc bude volným pádem padat dolů a rozbije se to na 1000 kusů... včetně přepravovaného mobilu, kindlu, chladiče na CPU, či skoro všeho, co se takto přepravovat dá. (jedinou šanci na přežití vidím u dámského šidítka, které bude celé z pružné plastové hmoty (žádný vibrátor (= motor s vyoseným závažím na něm, co vibruje při otáčení) v něm) - to by mohlo zapružit a přežít bez úhony snad jako jediné zboží v úvahu připadající - kniha by musela dopadnout naplocho, jinak se jí rozletí vazba)

Tedy potencionální zisk z takového sestřelu je nulový. Riziko je značné, protože cena dronu nebude malá, cena balíku také může být velká a střelba v rezidenčních zónách přitahuje pozornost. Policie bude mít přesný čas i místo zásahu, pokud by skeleton vydržel (spíš ne), tak i směr kulky, takže... otázka dopadení je otázkou času a vynaloženého úsilí. A pro ochranu Amazonu policajti zapracují, ne že ne.

Nevidím rizika v možném zacílení zločinců jako velká v Indii. Jiná situace je v Americe, kde:
1 - je hodně střelných zbraní
2 - střelba je běžnou zábavou
3 - Američané jsou zvyklí hájit své pozemky se zbraní v ruce i proti Federálním agentům - naposledy to ukázali u Bundyho ranče, kde se dostavila milice, zaujali pozice s nabitými zbraněmi a federálové se raději stáhli...
http://scgnews.com/ferguson-riots-and-bundy-ranch-showdown-signs-of-an-a...

Mám za to, že vzdušné hranice pozemků budou také platit a nebude možné jen tak přes ně nějakými krámy přelétávat - ale to nám vyjasní první soudní pře, jak se věci mají... Teoreticky není vyloučeno, že trasy letu budou jen ve vzduchu kopírovat cesty... Pak platí, jak jsem uvedl výše, že by to snad nikoho nemělo zabít, když je krytý autem. Horší je kabriolet nebo motocykl či kolo...
(smrt padajícím květináčem už nastala)

----------------------------------
Ad. pošta:

Mně se zatím u ČP nikdy nic neztratilo, ale možná mám prostě jen štěstí. Tak nevím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Argument s GPS je správný, ale ono tady bude problém už v "sestřelení" dronu. Pokud pálíš na něco, co není velké a je to 100m od tebe, tak to běžný člověk netrefí bez optiky. Na 100m vzdálenost je velikost terče subjektivně viděného okem skoro stejná, jako velikost střelky v mířidlu SA 58 - když trefím vůbec terč, tak jsem rád."

Mikrovlny. Dodávka s plastovou střechou, parabola uvnitř, impulzní buzení.

Jinak kdybyste chtěl střílet projektily, počítačové zaměřování by snad neměl být problém. Proč se s tím babrat ručně, když máme 21. století?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc nejakou optiku a kdovi co ...... snad porad existujou brokovnice ne?:o) Namirim, cvak .... a neni Boha ten dron minout!
Ale kazdopadne furt plati to, ze je to krute nebezpecne, zvlast kdyby jich takhle litalo vic, neorientovane od spousty spolecnosti ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hezká myšlenka, ale brokovnice není moc dobrý nápad. Na blízku s nimi nejde prakticky minout, ale se vzdáleností šance klesá. Od určité vzdálenosti totiž broky získají tak velký rozptyl, že už nedokážou efektivně poničit/zranit/usmrtit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Od urcite vzdalenosti mozna, ale tahle vzdalenost na kterou by se teoretickystrilelo na drony, je pro brokovnici uplne v pohode. Podivej se na jakou vzdalenost strili zavodnici na holuby. http://cs.wikipedia.org/wiki/Trap_(st%C5%99elba) pisou o 15 metrech, ale to je vylet z masiny. Ten sestrel probiha ve vzdalenosti cca 2x vetsi i vic a je to malinky kolecko, ten dron je mnohem vetsi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Terminologická poznámka - už před dávným časy se pro jedno z těch měst v češtině ustálil název Bombaj.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.