Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon u Počernic odložen na neurčito, stavbu blokuje EIA

Hm, český kocourkov opět nezklamal. Takže tady máme, resp. jsme měli, schválenou průmyslovou rozvojovou zónu zakotvenou ve schváleném územním plánu, která vlastně najednou neplatí? Ani bych se nedivil, kdyby se developer bránil soudní cestou a při vyhrál. Což by opět jen potvrdilo nekompetentnost úředníků a výdaj z veřejných financí. Takže, Praho, díky, že se na tebe možná budeme moci znovu složit, rádi to pro tebe všichni z ostatních částí republiky uděláme. :-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To není jen v ČR, to je úplně normální problém výstavby všude. Ne nadarmo má angličtina NIMBY. Problém je, že územní plán je něco co se odhlasuje kdesi na radnici bez možnosti "plebsu" s tím cokoliv dělat, zatímco stavební řízení, výkupy pozemků atd., to je věc praktická a dochází k interakci s okolím. Takže je hezké někde něco naplánovat, udělat čáru nebo obdélník v mapě, ale uskutečniti to může být daleko větší oříšek. Že se k tomu může kdekdo vyjádřit je neprosto legitimní v demokratické společnosti, nicméně posuzována by měla být i váha onoho odporu (150 hlasů ve třicetitisícové obci je minorita). Pokud to někoho skutečně poškozuje, může si vyjednat nějakou kompenzaci. Pokud je odpor majoritní, mělo by být legitmní vyhovět a nestavět. Také by se měli dát rozpoznat čistě účelové bojkoty (politické, kvůli zisku atd). Developer s tím samozřejmě musí počítat a většinou s tím také počítají.

Co je opravdu problém je nejednotnost rozhodování úřadů (stavebních a jiných), politické tlaky na ohýbání řízení ať už jakýmkoliv směrem, ano tady je nekompetence značná. Takže developer třeba počítá se sdržením na procesní záležitosti, ale udělat kvalifikovaný odhad přibližného trvání je nemožné. Sem tedy patří i zahrnutí chráněného území/památky do rozvojového území, což je absurdní.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

„nicméně posuzována by měla být i váha onoho odporu (150 hlasů ve třicetitisícové obci je minorita)“

A ostatní třeba tiše souhlasí. Já nevím, ale já bych nechtěl být ve svém městě zatěžován účastí na cca 300 akcí ročně jen proto, že by se posuzovala majorita. Když vím, že se jiní starají směrem, se kterým souhlasím, dál se nestarám.

„Pokud to někoho skutečně poškozuje, může si vyjednat nějakou kompenzaci.“

Netušil jsem, že jste spadl z Marsu, věříte na pohádky a nevíte jak to chodí. Doporučuji začít třeba čtením zákonů a předpisů na hygienické limity, které za poslední rok až dva velice zvýšily možné limity. Malý náhled: Je naprosto zdravé pro člověka a bez jakýchkoli nároků na kompenzaci, pokud spíše 1,5 metrů od antény mikrovlnného vysílače s výkonem 1 kilowatt. Dnešní protihlukové zdi kolem dálnic už stavět nemusíte a polde nových norem by zvuk u dálnic většinou nepřesahoval zvukové limity, i když podle starých ano. Atd.

„Pokud je odpor majoritní, mělo by být legitmní vyhovět a nestavět.“

Ale pak vzniká to, na co si tu stěžovali ostatní, a já mám dojem, že vaše námitky jsou čistě účelové. Protože odpor je minoritní navenek, lidé prostě vidí, že někdo něco dělá a nestarají se dále. Jakmile byste přitvrdil, tak najednou vám stejnou petici namísto 150 lidí podepíše třeba 28 tisíc lidí, když půjde do tuhého, protože je těch 150 obejde a vysvětlí jim, že bez majority jsou bezmocní. A následně tu budete vy a další řečníci výše kdákat, že ze začátku se mohlo stavět, protože pouhých 150 lidí, takže se stavělo, ale ve skutečnosti se nepočítalo s tím, že těch dalších mnoho nemělo čas, či viděli, že jiní bojují stejným směrem. Vy to prohlásíte za účelové, hledáte kmotry, korupci a jiné, protože nešli ze začátku.

„ Také by se měli dát rozpoznat čistě účelové bojkoty (politické, kvůli zisku atd).“

To nepoznáte, pokud se budete prezentovat naivitami jako „může si vyjednat nějakou kompenzaci“ a pod.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi chybí pointa. Takže má být právo se k dění v obci vyjádřit nebo nemá? Hezké, že se mě snažíte utřít, ale teď nevím jestli to znamená, že "politická garnitura má vždycky pravdu protože byla demokraticky zvolena", i když třeba v programu nic na dané téma neměli nebo něco jiného.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pointa není nikde. Pointa je v tom, že lidé v okolí nemají jednoduché právo si na začátku odhlasovat „nechceme tu Amazon a přijímáme všechny důsledky kladné i záporné“ – tak jako to mají lidé třeba ve Švýcarsku nebo USA. A tak je to úplně stejné, jako když hospodský nemá právo napsal „cikány tu nechci“ nebo ten kdo pronajímá dům stejnou cedulku. A tak si prostě lidé hledají jiné cestičky, když to právo nemají, což naprosto chápu.

Utřít vás nechci, ale už mi je proti srsti, že kdekterá korporace má mít generální pardon vůči všemu. Amazon nevyjímaje.

Holt tam, kde je skutečná demokracie, třeba Švýcarsko, mají i investoři a další daleko přímočařejší cesty.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak to na to máme v podstatě shodný názor, ale neumíme jej formulovat stejným způsobem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Soráč, ale podáváš dezinformace. Územní plán se projednává veřejně a každý (takže i plebs) může podat písemné připomínky. Že ale na to lidé s odpuštěním s.rou a najednou se "probudí", když se má začít uskutečňovat stavební záměr, to je jejich mínus, na vyjádření a podání připomínek měli dostatek času, tím, že se nevyjádřili, vlastně s návrhem souhlasili. Takže to asi k tomu vzniku územního plánu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

„Pozemšťané! Věnujte pozornost tomuto hlášení,“ řekl jakýsi hlas. Bylo to úžasné. Úžasně dokonalý kvadrofonní zvuk s tak mizivou mírou zkreslení, že i nebojácný muž by zaplakal. „Hovoří k vám Prostenik Vogon Jelc z Galaktického úřadu pro plánování hyperprostorové dopravy,“ pokračoval hlas. „Jak nepochybně víte, plány pro rozvoj okrajových oblastí Galaxie vyžadují vybudování nové hyperprostorové expresní dálníce, která má vést vaší sluneční soustavou. Vaše planeta je bohužel jedna z těch, které jsou určeny k demolici. Celá akce bude trvat necelé dvě pozemské minuty. Děkuji vám.“
Rozhlas umlkl. Děs nepochopení zachvátil přihlížející pomšťany. Hrůza se zvolna sunula shromážděnými davy, jako by to byly železné piliny na listu papíru, pod nímž se pohybuje magnet. Vtom propukla panika, zoufalá touha prchat, jenomže nebylo kam. Když to Vogoni viděli, zapnuli znovu improvizovaný rozhlas: „Nemá cenu tvářit se překvapeně. Všechny plány a příkazy k demolici jsou už padesát pozemských let vyvěšeny na vašem mísním plánovacím odboru na Alfě Centauri, takže jste měli spoustu času vznášet formální protesty. Teď už je pozdě dělat kvůli tomu rozruch.“

Dougas Adams
Stopařův průvodce po galaxii

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jenže územní plán neřeší, k čemu sklad bude sloužit. Je rozdíl, jestli je to centrální pražský sklad pro Ikea nebo pro Amazon (objem dopravy je jinde)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Nabízí se řečnická otázka - proč místní politické zastoupení nedbalo na ochranu přírodní památky a dopravní situaci již při schvalování územního plánu,.." Na to je vcelku jednoduchá odpověď - ÚP byl schvalován za časů ODS, kdy rozhodoval pouze názor kmotrů.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

nechtel jste spise napsat 'rozhodoval nazor JINYCH kmotru'?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych nehledal kmotry, kde to není třeba.

Těžko by nějaký obyvatel chtěl mít vedle sebe továrnu, která přivede do vaší části několik set náklaďáků jedoucích kolem vás denně, a navíc přivedl do vaší části počet různých zahraničních gastrarbeiterů divokého vzezření v počtu cca 20 % domorodých obyvatel – čímž se dá čekat problém s bezpečností, kriminalitou. A to za situace, kdy to vaší části nic nepřinese, jen negativa. Zaměstnanost Počernic určitě není problém.

Nemám s Počernicemi ani Amazonem nic společného. Ale pokud svou halu nepostaví v lokalitách, kde je velký problém s nezaměstnaností, nic dobrého to našemu státu nepřinese, jen nevýhody. A já bych ho klidně nechal táhnout i pryč z republiky.

Nehledě na to, že je Amazon přímou konkurencí mnoha místních i zahraničním firmám – e-shopům a distribučním společnostem – u kterých je trochu pravděpodobnější, že budou platit daně než u Amazonu, a že něco místním lokalitách alespoň částečně vrátí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No ten chaos v statni sprave je jasny, ale ze by zrovna Amazon byla firma nad kterou je treba plakat... meh, good riddance. Horsi je ze to odradi ostatni firmy...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jako chaos to presentují publicisté prostí znalosti územního a stavebního řízení. Ikdyž, ono sledovat aktuální platnou legistlativu je výkon i pro osoby v oboru nebo na úřadech. Solidní developer by s platnými správními postupy měl počítat a ne si stěžovat přez noviny.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"...záměru u Brna politici vyšli vstříc..."
-aha, takhle se ted rika flagrantnimu poruseni zakona....

EIA
je samozrejme a v civilizovanych zemi (kde nemaj na hrade ovar ucici se od ciny a putinistanu), ze se obcane MOHOU ozvat, ptat, navrhovat, nesouhlasit a vyuzivat zakonnych prostredku k prosazovani svych zajmu (proc by to mohli delat jen politici, firmy, bohati a jina vrchnost?).. a to, ze je nekdo "vlastnik" (a i tady by se dala rozvinout temer nekonecna diskuze na tema fikce pojmu vlastnictvi, jeho fakticke bezobsaznosti; nebo-li jeho skutecna podstata je jen a jen v principu: "silnejsi pes s**a" a v nicem jinem) jeste neznamena, ze si tam muze delat co chce...

a "...Nabízí se řečnická otázka - proč místní politické zastoupení nedbalo na ochranu přírodní památky a dopravní situaci již při schvalování územního plánu, který vznik logistického parku přilepeného na městskou část a chráněné území umožnil(?).."
-klasickej argumentacni faul: delalo se to spatne/nezakonne predtim, tak proc ted najednou by se to melo delat spravne?!...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

„-aha, takhle se ted rika flagrantnimu poruseni zakona....“
Ne, to je prosté pojmenování skutečnosti. Už v případě Dobrovíze se poukazovalo na to, že dokud zájem trval, házeli místní politici developerovi klacky pod nohy, ale jakmile dal najevo ztrátu zájmu o lokalitu, obrátili. Totéž se opakovalo u Brna. Tenhle scénář dává smysl jen v jednom konkrétním případě - někdo vidí zájem velkých firem, které mají peníze a čeká úplatek. Když firmy zájem ztratí a šance dostat úplatek vyprchá, vůle některých politiků se najednou mění...

„proc ted najednou by se to melo delat spravne?!...“
On někdo tvrdil, že by se to správně dělat nemělo? Kde prosím? :-)

„EIA je samozrejme a v civilizovanych zemi…“
Nic nemění na faktu, že při výstavbě předchozích mnoha desítek hal stačilo zjišťovací řízení a je tedy na místě ptát se, proč právě v tomto případě je postupováno jinak. Zvlášť když logistický park jako takový již existuje a jde pouze o to, že část pozemku bude využívat jiná firma, než se předpokládalo původně.

„delalo se to spatne/nezakonne predtim“
Pokud se to dělalo špatně nebo nezákonně předtím, mělo by se to řešit soudně s osobami, které to nezákonně provedly. To není ani stávající majitel logistického parku (který jej koupil už hotový), ani Amazon. Je s podivem, že nejvíce výstavbu kritizují politici a úředníci, přičemž to byli právě politici a úředníci, kteří vznik logistického parku schválili. Nevidím jediný důvod, proč by za jejich chyby měl nyní pykat majitel pozemku, zájemce o pozemek nebo daňoví poplatníci, kteří zaplatí případný prohraný soud.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Mě na tom právě zaráží, proč najednou EIA. Pro celé území jsou již jistě stanoveny limity (hlukové, světelné, dopravní zátěž, výška objektů atd.), do kterých se, předpokládám, Amazon vejde. Prostě, nějaké ujeté a celé to de facto zpochybňuje náplně územních plánů, jež si obce nechávají za nemalé peníze pořizovat. :-/

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, ale podstatou komunismu a diktatury je, že místní lidé a obce nemohou rozhodovat o tom, co na svém území budou mít.

Kromě toho řídit se podle limitů stačí, protože každý metr čtvereční země v České republiky je absolutně stejný, má stejné podloží, stejné geologické složení, stejné okolí, stejné rozložení řek a spodních vod – jedem flák země jako druhý je unifikovaný jako kdyby vyšel z čínské továrny. (zde končí ironie)

Evidentně místní to tak nechtějí, a tak se snaží dostat Amazon pryč, na což já bych jim dal právo. V takovém USA či Švýcarsku je v mnoha oblastech přistěhování či stavba podmíněna souhlasem místních – a nikdo na to neplive.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

K Brnu viz. můj příspěvek na konci diskuse.
K Počernicím : pokud byly navrhované haly v SOULADU s platným Územním plánem asi (neznám detaily) bylo zjišťovací řízení dostatečné, ale pokud návrh developera NEBYL v souladu (jedna hala místo čtyř), musí se provést řízení, kterým se soulad zajistí! Stavba nerespektující platný územní plán je NEZÁKONÁ!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vy máte v Amazonu nějaké akcie? Nebo je to nějaká loby? Nemůžu se ubránit podezření, že vám jeho problémy z nějakého důvodu také činí vrásky na čele. Ale proč vám to vadí jenom v případě Amazonu? Je tisíc a jedna firma, která se potýká se stejnými problémy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobne je mi uplne ukradene jak dopadne Amazon, ale mam silne podezreni, ze pote, co zprava projde zahranicnimi novinami, opet klesne ochota VSECH firem v nasi bananove republice podnikat. Brzo nam muze zbyvat uz jenom to pestovani bananu - moment, banany v cechach nerostou. Ups.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže zamítnutí jedné firmy/stavby = krach České republiky. Mám podezření, že když tato zpráva projde zahrnaičními novinami, tak přestane vycházet slunce, stát se ponoří do věčné tmy, všechny kauflandy, tesca, lidly, interspary, penny markety, a další okamžitě uzavřou své pobočky v České republice. Následně se Škoda/Volkswagen odstěhuje hned ten týden, jak se dozví a otevře si pobočku v Kongu, protože Česko je banánová republika. Praha natolik zchudne, že příjem pražanů klesne na setinu dnešní mzdy – a Praha nebude mít ani na financování člověka, co seřizuje čas na orloji.

A ta nemluvím o tom, že jakmile se zpráva objeví v novinách, objeví se v Česku ničivé tajfuny a tornáda, zemětřesení po celé zemi přesáhne 10. stupeň Richterovy stupnice, a zaútočí na nás z východu celá somálská armáda s cílem nás obsadit.

Jakmile se svět dozví, že Amazon má problémy postavit halu, pak zcela jistě Egypt a Ukrajina uvalí komplet embargo na celý náš stát. A vrabci v České republice se splaší, a začnou lidem vyklovávat krvavé šřámy na hlavě.

Možná se tu objeví také tsunami, a to přesto, že tu nemáme v blízkosti žádné moře. A nejenom to, také tu vymřou všichni slimáci, a chcípnou všechny žížaly amy od sebe, jakmile se svět dozví, že Amazon má problémy postavit halu.

P.S.: Záměrně jsem uvedl jen ty menší katastrofy, co nás postihnout, protože tu Amazon už nemá další halu. Nechtěl jsem vyděsit čtenáře.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No tak alspoň, že ovládáš češtinu ... .

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

„Je tisíc a jedna firma, která se potýká se stejnými problémy.“

Jistě, ale prostě velká investice s tisíci pracovních míst je mediálně zajímavější, než že pan Vomáčka má problém s úřady kvůli krámku ve své garáži.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přesto je zajímavé, proč se řada lidí zde v diskusi i jinde tak dere za Amazon, ačkoli jim to může být u zadnice. Mně je úplně jedno, zda se tu Amazon postaví či nikoli, a nijak mě to emocionálně netankuje.

Kromě toho chápu, že postavit Amazon v místě u Prahy, kde není naprosto žádný problém se zaměstnaností, nepřinese Čechům nejspíše ani jediné pracovní místo. Spíše se dá očekávat, že se sem přitáhnou nějací gastarbeitři či imigranti ze zahraničí, aby Amazon měl pracovníky. Tudíž místní chytnou pouze negativa, stejně jako náš stát – k čemu tam Amazon? Jakou to má pro místní či stát výhodu? Zápornou, nic jiného se nedá říci.

Kromě toho Amazon není zrovna vzorem zaměstnavatele, u kterého byste chtěli pracovat. Já bych tam nechtěl pracovat ani jednu sekundu. Otrocké podmínky, nízký plat, zacházení s člověkem s feudálními způsoby, totální monitorování.

Kdyby firmy investovali v místech, kde je vysoká nezaměstnanost, zřejmě by reakce byla jiná, i vstřícnost jiná. Amazon nepotřebuje kvalifikované pracovníky, klidně by tam mohl stavět.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak... u té Prahy je to trochu zbytečné, tam problém s velkou nezaměstnatností není a lidi nebudou chtít dělat za ty trapné peníze, co Amazon dává.

měli to postavit jinde...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

„Mně je úplně jedno, zda se tu Amazon postaví či nikoli“

Mně víceméně taky.
Na druhé straně situace, kdy tu někdo chce investovat, a nejdřív se mu řekne jo a potom ne, případně to ztroskotá na byrokracii, mě vytáčí.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To se vám stane v každém západním státě na této planetě poměrně často. Vytáčet vás to může, ale ve světě existuje jediná jistota: to že každý umře, cokoli jiného je nejisté. Dříve byly i daně jistota, ale to po daňových rájích a lobingu korporací už také padlo jako nutnost.

Například si představte, že jste firma, která veškerý zisk dělala 20 let exportem do Ruska, a pak EU vymyslí neúčinné sankce proti Rusku. A máte investici do firmy a veškeré budování v zadeli. Také vás to vytáčí?

Nebo se snažíte rozšířit výrobu mléka, ale konkurují vám dodavatelé ze zemí, kde stát výrobu mléka mohutně dotuje, ale vy jim máte konkurovat jen tak bez tohoto zvýhodnění. A náš stát nezavede ani clo, které srovná podmínky. Také vás to vytáčí?

A to všechno je o byrokracii.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Musíte se dívat na to, kdo vám říká "Jo" a jakou má jeho "Jo" reálnou váhu.
Když vám naslibuji do roka apartmány na Měsíci pošlete mi nějaký chechtáky na developing?!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nejprve mě zmátlo, co by https://www.eia.gov/ asi tak mohla mít proti nějaké hale u Prahy. :D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

„Nabízí se řečnická otázka - proč místní politické zastoupení nedbalo na ochranu přírodní památky a dopravní situaci již při schvalování územního plánu“

Nabízí se jednoduchá odpověď: Protože by tam pak Amazon vůbec nechtěl jít.

Nejde přece o to investora vyhnat hned na začátku, ale začít dělat problémy až když to je už rozjeté a investora vyjde levněji aktivistům zaplatit výpalné a úředníkům bakšiš, než z toho projektu vycouvat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že na tom místě místní nechtěli Amazon od začátku, což tak trochu nepasuje do vaší jasnovidecké teorie vyvěštěné z jater. Že Amazon se snažili vyhnat od začátku ukazuje plno článků na internetu, mimo jiné i na tomto webu článek z doby prvního zájmu Amazonu o stavbu v této lokalitě.

Na město byl pak proveden od ajťáků i jiných neskutečný mediální a jiný nátlak, aby to tam povolili.

Nakonec se rozhodli prosadit si to, co chtěli původně.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

O místních obyvatelích jsem nepsal, tam je naprosto jasné, že ať už se staví cokoliv, od továrny přes silnici či železnici po obytný dům, část místních bude proti tomu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A tady jste si sám odpověděl. Právě proto, že rozhodují „složky výše“ a místní se neberou v úvahu, tak si to prosazují jinak.

Kdyby to bylo jako ve Švýcarsku nebo USA, kde prostě každá lokalita má své jasně napsané zákony a pravidla + hlasování místních. A přesto se nedostanete, mohli bychom si ušetřit tyhle šaškárny. Každý by jasně věděl, a mohl si vybrat lokalitu podle pravidel a svůj ke svému.

A také by si místní odhlasovali rovnou a napřímo, jestli tam Amazon chtějí, a nemuselo se to řešit nepřímými prostředky, protože tento stát jim do ruky nic jiného nedává.

Tedy z pokrytectví není třeba vinit žádné Počernice ani zastupitele, ale prostě to, že ani vy, ani řečníci nahoře neuznávají žádné právo místních rozhodovat si o svém okolí a lokalitě. A tvrdě do nich šijí, když jsou proti. Nejspíše by se mělo jít a postřílet je u popravčí zdi, hajzly jedny. Co si teď budou myslet o naší banánové republice, když Amazon nespotaví halu? Nejspíše to samé, jako když nepostaví halu ve Švýcarsku nebo v USA.

V USA jsem byl a leccos jsem zažil. Byrokracie a úřady jsou tam jako řemen. Naši úředníci, obstrukce, byrokracie jsou slabým a neškodným čajíčkem proti tomu, co potkáte v USA! Není problém, že k žádosti dodáváte pětitisícistánkový fascikl toho, co po vás zákon požaduje, a navíc máte povinnost k tomu dodat CD s indexem a rejstříkem. Až budete něco takového zařizovat v USA, pak pochopíte proč je to země právníků, poradců, a různých konzultačních služeb s pohádkovými výdělky. Budete děkovat za české úředníky, až v USA narazíte.

Plivat na Česko umí každý idiot. Ale podívejte se někdy, jak to chodí jinde. A jak nesmlouvavěji se tam jedná.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Víte jaká je tam dopravní situace? Skoro každý den jezdím okolo a:
- ucpaná místní komunikace, která vede napříč Počernicemi. Místní popojíždějí a mají často problém najet na hlavní výpadovku.
- ucpaný sjezd na dálnici a když se daří, vede kolona až před benzinu, která je pár set metrů před tím. Dvouproudá dálnice je najednou jednoproudá. Výjezd z benziny/mekáče je o hubu, protože neexistuje připojovací pruh, který v ten moment blokuje kolona aut chtějící sjet k místním skladům.
Za této situace zcela chápu místní, že tam další tunu aut nechtějí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by jste už konečně přestat psát nesmysly ignorující platnou územně-plánovací legistlativu a nesmysly o Amazonu v Brně?
Developer CTP navrhoval postavit distribuční haly v místech, kde podle platného územního plánu vysloveně nesměly být umisťovány distribuční areály!!! Zkušený developer CTP (čti ranař - viz. jeho černé stavby různě po Česku) místo návrhu zmněny ÚP, začal tlačit politiky do nesmyslných obchodních závazků, přitom pořadí 1)změna ÚP, 2)souhlas s umístěním stavby (dříve územní povolení), 3)stavební povolení nelze podle stavebního zákona přeskočit!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

duplicita

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Maji to postavit v Ostravě kde je vysoká nezaměstnanost a všichni by je tam vítali a bylo by vyřízeno. Dálnice tam vede tak co.

Ale oni ne, oni to potřebují v Praze aby mohli dotáhnout úkrajince a rumuny ... takj im to patří.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nechápu, co všichni mají s nějako přiblblou EIA. Kdyby se všechny postavené stavby v České republice měli posuzovat podle EIA, tak by se museli zbourat. Nejlepší je se na EIA vykašlat a stavět podle potřeby.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stavění podle potřeby obzvlášť oceníte, až vám někdo vedle baráku postaví třeba fabriku na zpracování odpadu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.